Lediga jobb som Elektronikkonstruktör i Borås

Se lediga jobb som Elektronikkonstruktör i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

Elektronikkonstruktör till BAB Elektronik AB

Har du kunskap inom elektronikkonstruktion och söker nya utmaningar? Då ska du titta närmare på BAB Elektronik AB när du tar nästa steg i din karriär! Om BAB Elektronik AB BAB Elektronik AB erbjuder innovativa, robusta och lönsamma konstruktionslösningar inom elektronik och elektromekanik. Företaget är väletablerat och har en lång historik, väl upparbetade samarbetspartners och en stabil kundbas med både stora och små kunder inom flera olika intressant... Visa mer
Har du kunskap inom elektronikkonstruktion och söker nya utmaningar? Då ska du titta närmare på BAB Elektronik AB när du tar nästa steg i din karriär!

Om BAB Elektronik AB
BAB Elektronik AB erbjuder innovativa, robusta och lönsamma konstruktionslösningar inom elektronik och elektromekanik.

Företaget är väletablerat och har en lång historik, väl upparbetade samarbetspartners och en stabil kundbas med både stora och små kunder inom flera olika intressanta branscher. Företaget finns i en dynamisk och kreativ miljö på Science Park i centrala Jönköping. För mer information se www.bab.se.

Till vår kund BAB Elektronik AB söker vi nu en Elektronikkonstruktör som ska arbeta i ett antal olika spännande kundprojekt. 

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar hela kedjan från förstudier, via innovativ konstruktion och utveckling av prototyper, till serieproduktion i nära samarbete med kunder, kollegor och leverantörer. 

Som Elektronikkonstruktör på BAB kommer du att arbeta i ett positivt team med lång samlad erfarenhet som tillsammans har ett brinnande engagemang för elektronik. Din arbetsplats är inhouse i företagets lokaler i Jönköping där du har tillgång till teamet, labbet, underleverantörer mm. Arbetsmiljön präglas av ett rikt erfarenhetsutbyte, kontinuerlig kompetensutveckling av såväl individer som team med sikte på att leverera optimala konstruktionslösningar till kunderna. Du kommer att arbeta med utveckling av mjukvara och om du har kunskaper kan det även finnas möjlighet att arbeta med hårdvara. 

Kvalifikationer
Lämplig bakgrund är högskole- eller civilingenjörsexamen inriktning elektronik, datateknik inbyggda system eller liknande samt relevant arbetslivserfarenhet. 

Vi önskar att du är kunnig inom programmering i C av små inbyggda system. Har du även kunskaper inom CAD (gärna Altium Designer) och mönsterkortskonstruktion är det en fördel, men inget krav. Vi önskar att du har ett affärsmässigt förhållningssätt samt kunskap om och förmågan att skapa kostnadseffektiva och nyskapande konstruktionslösningar. Du uttrycker dig väl på engelska och svenska.   

Personliga egenskaper
Som person är du social och utåtriktad med ett prestigelöst sätt och du ser värdet av att arbeta tillsammans med andra. Ditt starka kundfokus och engagemang bidrar till att du levererar en hög kvalitet i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För rätt person innebär tjänsten ett självständigt och flexibelt arbete med goda förutsättningar och stora möjligheter att kunna bidra till hela bolagets framtida utveckling. 

Låter det intressant? Välkommen att söka tjänsten via följande länk:
https://rekryteringshuset.varbi.com/se/apply/positionquick/432453/

Övrigt
För mer information kontakta Petra Lindomborg, RekryteringsHuset, 0727-164381. Visa mindre

Nyutexaminerad ingenjör inom elektronik och trådlös kommunikation

Brinner du för Elektronik och vill utvecklas inom EMC och trådlös kommunikation? Drivs du av att få testa nya produkter innan de har kommit ut på marknaden? Trivs du i sociala sammanhang och gillar nya utmaningar? Då kan du vara den person vi söker! Enheten EMC-IKT växer och vi söker nu dig som är nyutexaminerad och vill utvecklas som provningsingenjör inom EMC och trådlös kommunikation. Hos oss får du möjligheteten att utvecklas i raketfart och arbeta... Visa mer
Brinner du för Elektronik och vill utvecklas inom EMC och trådlös kommunikation? Drivs du av att få testa nya produkter innan de har kommit ut på marknaden? Trivs du i sociala sammanhang och gillar nya utmaningar? Då kan du vara den person vi söker!

Enheten EMC-IKT växer och vi söker nu dig som är nyutexaminerad och vill utvecklas som provningsingenjör inom EMC och trådlös kommunikation.

Hos oss får du möjligheteten att utvecklas i raketfart och arbeta med teknik i framkant i Sveriges största laboratorium för EMC- och radiotester.

Om oss
RISE arbetar bl.a. med elektronik för säkerhet, tillförlitlighet och krävande miljöer. Vi arbetar med hela utvecklingskedjan från forskning och utveckling, till slutprovning och certifiering. Sveriges största laboratorium för EMC- och radiotester finns i Borås. Här arbetar vi tillsammans med våra kunder från industrin för att få fram pålitliga och störningssäkra elektronikkonstruktioner för telekom, IT, fordon och industri.

Hos oss kommer du att få möjlighet att arbeta i ett växande företag där det händer mycket. Du kommer att bli en viktig spelare i ett härligt gäng med hög kompetens där vi lär oss av varandra.

Om rollen
Du kommer ingå i Radio-teamet vars mål är att erbjuda våra kunder spetskompetens inom framför allt Radio-provning och uppkoppling/Connectivity för de vanligaste teknologierna. Vi utför mätningar inom frekvensområdet från 100Hz upp till 220GHz.

I rollen som provningsingenjör inom trådlös kommunikation kommer du främst att få arbeta med provning i våra radio/EMC labb och även i våra nya stora fordonslabb. Där hjälper vi till att utföra radiotestning för en mängd olika fordon som blir alltmer avancerade med radiouppkopplingar. Inom verksamheten arbetar vi även aktivt med olika förbättringar där ett exempel är funktionsövervakning med hjälp av AI (Artificiell Intelligens).

Provningsuppdragen har stor variation beroende på vilken produkt som skall provas och certifieras, vilket medför nya spännande utmaningar varje vecka. Du kommer använda en mängd olika mätinstrument som krävs för vår verksamhet, och arbeta direkt mot våra kunder som mestadels består av svenska tillverkare och representanter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

- Utföra mätningar i labb på nya produkter
- Förbereda och rapportera prov
- Kundkontakt där du är organisationens ansikte utåt

Placeringsort för tjänsten är Borås. 

Vem är du?
För att trivas hos oss tror vi att du är en driven, flexibel och lösningsorienterad person som har stora ambitioner att utvecklas inom elektronik, EMC och trådlös kommunikation. Du tycker om att ta dig an nya uppgifter och kommer till din rätt i en miljö som inte alltid är statisk. Då du kommer arbeta direkt mot kund tror vi att du trivs i sociala sammanhang och är serviceinriktad.

Du har någon form av ingenjörsutbildning gärna från högskola eller motsvarande, helst med inriktning mot radiokommunikation och elektronik. Det är meriterande, men inte ett krav, om du har kunskap inom något/några av följande områden:

- Test och verifiering av radiosändare och mottagare tex 3G/4G/LTE/5G/Bluetooth/GNSS/Radar/UWB/SRD/RFID.
- Radiokonstruktion.
- Elektronikkonstruktion.
- Test och verifiering inom elektronik.
- Programmering i C# eller LabView.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig stora utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till tjänsten.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta Daniel Lundgren, Enhetschef EMC-IKT, 010-516 58 36. Sista ansökningsdag är 14 augusti 2022. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-516 62 21 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

RISE, Elektronik, EMC, Borås, Provningsingenjör, Radio, Ingenjör, trådlös kommunikation, connectivity Visa mindre

Elektronikkonstruktör till BAB Elektronik AB

Har du kunskap inom elektronikkonstruktion och söker nya utmaningar? Då ska du titta närmare på BAB Elektronik AB när du tar nästa steg i din karriär! Om BAB Elektronik AB BAB Elektronik AB erbjuder innovativa, robusta och lönsamma konstruktionslösningar inom elektronik och elektromekanik. Företaget är väletablerat och har en lång historik, väl upparbetade samarbetspartners och en stabil kundbas med både stora och små kunder inom flera olika intressant... Visa mer
Har du kunskap inom elektronikkonstruktion och söker nya utmaningar? Då ska du titta närmare på BAB Elektronik AB när du tar nästa steg i din karriär!

Om BAB Elektronik AB
BAB Elektronik AB erbjuder innovativa, robusta och lönsamma konstruktionslösningar inom elektronik och elektromekanik.

Företaget är väletablerat och har en lång historik, väl upparbetade samarbetspartners och en stabil kundbas med både stora och små kunder inom flera olika intressanta branscher. Företaget finns i en dynamisk och kreativ miljö på Science Park i centrala Jönköping. För mer information se www.bab.se.

Till vår kund BAB Elektronik AB söker vi nu en Elektronikkonstruktör som ska arbeta i ett antal olika spännande kundprojekt. 

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar hela kedjan från förstudier, via innovativ konstruktion och utveckling av prototyper, till serieproduktion i nära samarbete med kunder, kollegor och leverantörer. 

Som Elektronikkonstruktör på BAB kommer du att arbeta i ett positivt team med lång samlad erfarenhet som tillsammans har ett brinnande engagemang för elektronik. Din arbetsplats är inhouse i företagets lokaler i Jönköping där du har tillgång till teamet, labbet, underleverantörer mm. Arbetsmiljön präglas av ett rikt erfarenhetsutbyte, kontinuerlig kompetensutveckling av såväl individer som team med sikte på att leverera optimala konstruktionslösningar till kunderna. Du kommer att arbeta med utveckling av mjukvara och om du har kunskaper kan det även finnas möjlighet att arbeta med hårdvara. 

Kvalifikationer
Lämplig bakgrund är högskole- eller civilingenjörsexamen inriktning elektronik, datateknik inbyggda system eller liknande samt relevant arbetslivserfarenhet. 

Vi önskar att du är kunnig inom programmering i C av små inbyggda system. Har du även kunskaper inom CAD (gärna Altium Designer) och mönsterkortskonstruktion är det en fördel, men inget krav. Vi önskar att du har ett affärsmässigt förhållningssätt samt kunskap om och förmågan att skapa kostnadseffektiva och nyskapande konstruktionslösningar. Du uttrycker dig väl på engelska och svenska.   

Personliga egenskaper
Som person är du social och utåtriktad med ett prestigelöst sätt och du ser värdet av att arbeta tillsammans med andra. Ditt starka kundfokus och engagemang bidrar till att du levererar en hög kvalitet i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För rätt person innebär tjänsten ett självständigt och flexibelt arbete med goda förutsättningar och stora möjligheter att kunna bidra till hela bolagets framtida utveckling. 

Låter det intressant? Välkommen att söka tjänsten via följande länk:
https://rekryteringshuset.varbi.com/se/apply/positionquick/432453/

Vi tittar löpande på ansökningarna som kommer in. 

Övrigt
För mer information kontakta Petra Lindomborg, RekryteringsHuset, 0727-164381. Visa mindre

Konstruktör och projektledare Styr- och regler

Elektrokyl-Energiteknik AB söker en person med en kombinerad konstruktions-/projektledarroll. Att jobba som konstruktör innebär projektering d.v.s. skapa driftkort av värme-, kyla-, ventilation- samt elsystem för PLC - programmering och elkonstruktion. Samt underlag för övervaknings- och SCADA system. Man är tekniskt ansvarig för projekt har mycket nära samarbete med projektledaren. Arbetet sker ihop i projektteam, med såväl intern som extern personal, för... Visa mer
Elektrokyl-Energiteknik AB söker en person med en kombinerad konstruktions-/projektledarroll.
Att jobba som konstruktör innebär projektering d.v.s. skapa driftkort av värme-, kyla-, ventilation- samt elsystem för PLC - programmering och elkonstruktion. Samt underlag för övervaknings- och SCADA system. Man är tekniskt ansvarig för projekt har mycket nära samarbete med projektledaren.
Arbetet sker ihop i projektteam, med såväl intern som extern personal, för att kunna leverera en färdig och felfri anläggning till kund. Utförandet av konstruktionsarbetet kan varier beroende på om det är en färdig handling eller projekt där vi själva bestämmer funktionen. Som projektledare är man navet i hela projektet så väl internt som externt.
Projektledaren blir ansvarig för allt Elektrokyl energiteknik gör i projektet och får på så vis en oerhörd betydande samordningsroll för hela projektet, från start till slutkund och färdig produkt. Projektledaren är ekonomiskt ansvarig i projektet utifrån givna kalkyler.
Ansvar / arbetsuppgifter
Genomgång och avstämning av handling, samt projektering av driftkort.
Ansvar för de förväntade intäkter, kostnader, leveranstider och övriga åtaganden enligt entreprenadkontrakten i överlämnade projekt.
Projektledning, tid-, resurs- och materialplanering samt inköp av material och underentreprenörer. Driva projektet från överlämnande till godkänd slutbesiktning och kundens betalning av slutlikvid.
Övervaka projektering, konstruktion, programmering och driftsättning av automations, övervaknings- och Scada-system i byggnader.
Testning av program och framtagning av dynamiska bilder.
Bistå driftsättaren på plats eller distans för en korrekt utförd driftsättning.
Ansvara för att tillgodose kundens förväntningar avseende kvalitet/miljö/ekonomi
Ombud för entreprenaden vid byggmöten och besiktningar.
Ansvarar att checklistan för projektet följs.
Se möjligheter för merförsäljning och tilläggsorder hos befintlig kund
Ansvarar för besiktningar och projektavslut.
Ansvarar för att el-konstruktionerna följer lagar och regler.
Att ha kännedom energi- och klimatpåverkan för att skapa energigeniala fastigheter.
Ansvara för att gällande arbetsmiljöföreskrifter efterlevs

Som person är man tekniskt, affärsinriktad med hög social kompetens och är lyhörd för vad kunden vill ha hjälp med. Man måste ha förmågan att både kunna arbeta självständigt och i grupp. Vi önskar att du har bred kunskap inom fastighetsautomation och gärna några års erfarenhet. Meriterande är om du har el-behörighet. Vi ser mycket positivt på kvinnligt sökande. Visa mindre