Lediga jobb som Bibliotekarie i Borås

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

Mångspråksbibliotekarie med särskilt fokus på nationella minoriteter

Ansök    Apr 17    Borås kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad? Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Tjänsten är på Stadsbiblioteket där de ca 30 medarbetarna är organiserade i tre team: vuxenteamet,... Visa mer
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad?
Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Tjänsten är på Stadsbiblioteket där de ca 30 medarbetarna är organiserade i tre team: vuxenteamet, barnteamet och supportteamet,. Denna tjänst är i team Vuxen som har ansvar för utåtriktad programverksamhet och alla delar av medieplanering riktad mot vuxna låntagare. 


Mångspråksbibliotekarie med särskilt fokus på nationella minoriteter

Arbetsuppgifter

Du har huvudansvar för bibliotekets arbete riktat mot de nationella minoriteterna och med särskilt fokus på att Borås är finskt förvaltningsområde. Du är även engagerad i övriga mångspråksfrågor med fokus på vuxna. I ditt arbete driver du frågorna i tätt samarbete med kollegor och lokalt föreningsliv. Du deltar aktivt i nätverk inom kommun och region samt samverkar med resursbiblioteken för de nationella minoritetsspråken. Du ansvarar för planering och genomförande av programaktiviteter, du leder till exempel läsecirklar på finska och har Språkcafé tillsammans med kollega. Du bistår även kollegorna inom Biblioteken i Borås när det gäller finskspråkig litteratur och finskspråkiga låntagare.
I det dagliga arbetet tjänstgör du i informationsdisk och möter besökare i alla åldrar på biblioteket.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med arbetstid enligt schema. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Övrig information

Borås stad erbjuder ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas. Vi vill också erbjuda personalförmåner som kan främja ditt välmående och öka din trygghet i vardagen. Här kan du läsa mer om Borås stad som arbetsgivare och om våra förmåner.
Som medarbetare på Kulturförvaltningen arbetar du tillsammans med oss enligt Kulturförvaltningens målbild: "Kulturen berikar boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft". Läs mer om oss och hur det är att arbeta på kulturförvaltningen.

Kvalifikationer

Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap.
Goda kunskaper i finska i såväl skrift som tal.
Erfarenhet av samverkan på olika nivåer är meriterande.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan. Visa mindre

Adjunkt i biblioteks- och informationsvetenskap inriktning skolbibliotek

Ansök    Jun 18    Högskolan i Borås    Bibliotekarie
Vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT bedrivs utbildning och forskning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, Pedagogiskt arbete samt Handel och IT. Akademin har en forskarutbildning inom ämnet biblioteks- och informationsvetenskap, och arbetar målinriktat för att etablera forskarutbildningar också inom Pedagogiskt arbete och Handel och IT. Inom akademin bedrivs utbildningar på grundnivå och avancerad nivå, och här utbildas bland a... Visa mer
Vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT bedrivs utbildning och forskning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, Pedagogiskt arbete samt Handel och IT. Akademin har en forskarutbildning inom ämnet biblioteks- och informationsvetenskap, och arbetar målinriktat för att etablera forskarutbildningar också inom Pedagogiskt arbete och Handel och IT. Inom akademin bedrivs utbildningar på grundnivå och avancerad nivå, och här utbildas bland annat bibliotekarier, förskollärare, grund- och ämneslärare, systemarkitekter och webbredaktörer.
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och forma framtidens bibliotekarier i en miljö som uppmuntrar till innovation och hållbar utveckling? Hos oss får du möjlighet att undervisa genom föreläsningar, seminarier, examinationer och handledning av uppsatser. Dessutom ingår viktiga administrativa uppgifter, som att delta i möten och bidra till utvecklingen av institutionens pedagogiska arbete i kurser och utbildningsprogram.


Undervisningen sker främst i kandidatprogrammet Bibliotekarie samt i fristående kurser. Det kan även bli aktuellt att undervisa i andra program på grund- och avancerad nivå samt inom uppdragsutbildningar.Följande områden kan vara aktuella:


• Medie- och informationskunnighet
• Informationssökning
• Skolbiblioteket som pedagogisk resurs
• Kunskapsorganisation och kontrollerade vokabulärer

Som en del av vårt team kommer du att samarbeta med kollegor inom akademin och högskolan samt samverka med det omgivande samhället. Vi sätter stort värde på hållbar utveckling och detta präglar vårt utvecklingsarbete.
Kvalifikationer 
För anställningen krävs: 


• avlagd examen på magisternivå inom biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande vetenskaplig kompetens
• kunskaper inom flertalet av angivna områden formulerade under tjänstens arbetsuppgifter ovan
• mycket goda kunskaper i svenska (alternativt annat skandinaviskt språk) och goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.

Meriterande:


• Erfarenhet av undervisning på akademisk nivå, till exempel i form av föreläsningar, uppsatshandledning och seminarieverksamhet.

Om anställningen
Anställningsform: Särskild visstidsanställning, sex månader
Sysselsättningsgrad: 50 % eller enligt överenskommelse
Tillträde: 15 augusti 2024 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA2024/128

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av proprefekt Veronica Trépagny via telefon 033-435 40 65. Fackliga företrädare är Selma Music och Antonios Tsertsidis, Saco-S som nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00. Facklig företrädare för OFR/S nås via [email protected].

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. För mer information om hur du ansöker, besök sidan Hjälp för sökande. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Försättsblad/personligt brev med kort motivering till din ansökan där sökt befattning och ämne framgår.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk.
• Meritportfölj enligt Högskolan i Borås riktlinjer (Ladda ner mall)
• Relevanta examensbevis som styrker behörighet och krav i anställningen.
• Eventuellt intyg på genomgången högskolepedagogisk utbildning.
• Eventuella övriga relevanta intyg/betyg/dokument som styrker behörighet och krav i anställningen.

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2024-06-25 (CET, Central European Time). 

Övrigt
Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. För oss är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet.

Fakta om Högskolan i Borås
Jobba hos oss


Inför denna rekrytering har Högskolan i Borås tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Barnbibliotekarie

Ansök    Jun 14    Borås kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad? Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 när... Visa mer
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad?
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.
Arbetsplatsen är Viskafors bibliotek, integrerat med Viskaforsskolan F-9.


Barnbibliotekarie

Arbetsuppgifter

Brinner du för att arbeta med barn och unga, inspirera dem och öka deras läsglädje? Då är detta en tjänst för dig.
Tjänsten består av särskilt ansvar för barnverksamheten 6-12 år. I tjänsten ingår ansvar för verksamhet som vänder sig till barn och vuxna i deras närhet. Det gäller mediehantering, programverksamhet och samarbete med andra aktörer i närområdet. I tjänsten ingår också att ansvara för bibliotekets sociala medier, hemsida samt bibliotekets marknadsföring. Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvällstjänstgöring.

Övrig information

Frågor om tjänsten besvaras från och med 15 juli.
Borås stad erbjuder ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas. Vi vill också erbjuda personalförmåner som kan främja ditt välmående och öka din trygghet i vardagen. Här kan du läsa mer om Borås stad som arbetsgivare och om våra förmåner.
Som medarbetare på Kulturförvaltningen arbetar du tillsammans med oss enligt Kulturförvaltningens målbild: "Kulturen berikar boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft". Läs mer om oss och hur det är att arbeta på kulturförvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan pedagogisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har en mycket god social kompetens och pedagogisk förmåga. Du ska kunna ta egna initiativ och ha lätt för att samarbeta, du är trygg i dig själv och trivs att arbeta med barn och unga. Du har god litteraturkännedom och goda MIK-kunskaper samt är trygg i användandet av digitala resurser. Du tar dig an arbetsuppgifter på ett nyfiket och undersökande sätt och vill tillsammans med kollegor verka för att biblioteken erbjuder en attraktiv mötesplats för alla åldrar.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan. Visa mindre

Mångspråksbibliotekarie med särskilt fokus på nationella minoriteter

Ansök    Mar 21    Borås kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad? Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Tjänsten är på Stadsbiblioteket där de ca 30 medarbetarna är organiserade i tre team: vuxenteamet,... Visa mer
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad?
Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Tjänsten är på Stadsbiblioteket där de ca 30 medarbetarna är organiserade i tre team: vuxenteamet, barnteamet och supportteamet,. Denna tjänst är i team Vuxen som har ansvar för utåtriktad programverksamhet och alla delar av medieplanering riktad mot vuxna låntagare. 


Mångspråksbibliotekarie med särskilt fokus på nationella minoriteter

Arbetsuppgifter

Du har huvudansvar för bibliotekets arbete riktat mot de nationella minoriteterna och med särskilt fokus på att Borås är finskt förvaltningsområde. Du är även engagerad i övriga mångspråksfrågor med fokus på vuxna. I ditt arbete driver du frågorna i tätt samarbete med kollegor och lokalt föreningsliv. Du deltar aktivt i nätverk inom kommun och region samt samverkar med resursbiblioteken för de nationella minoritetsspråken. Du ansvarar för planering och genomförande av programaktiviteter, du leder till exempel läsecirklar på finska och har Språkcafé tillsammans med kollega. Du bistår även kollegorna inom Biblioteken i Borås när det gäller finskspråkig litteratur och finskspråkiga låntagare.
I det dagliga arbetet tjänstgör du i informationsdisk och möter besökare i alla åldrar på biblioteket.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med arbetstid enligt schema. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Övrig information

Borås stad erbjuder ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas. Vi vill också erbjuda personalförmåner som kan främja ditt välmående och öka din trygghet i vardagen. Här kan du läsa mer om Borås stad som arbetsgivare och om våra förmåner.
Som medarbetare på Kulturförvaltningen arbetar du tillsammans med oss enligt Kulturförvaltningens målbild: "Kulturen berikar boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft". Läs mer om oss och hur det är att arbeta på kulturförvaltningen.

Kvalifikationer

Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap.
Goda kunskaper i finska i såväl skrift som tal.
Erfarenhet av samverkan på olika nivåer är meriterande.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan. Visa mindre

Bibliotekarie till Fredriksborgsskolan

Ansök    Mar 18    Borås kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad? Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Nybyggda Fredriksborgsskolan ligger i ett lugnt, centralt område med skog och natur alldeles intil... Visa mer
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad?
Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Nybyggda Fredriksborgsskolan ligger i ett lugnt, centralt område med skog och natur alldeles intill. Skolan är en F-9 skola med både kommunikationsklass och anpassad grundskola. Höstterminen 2024 blir startskottet för den alldeles nya skolan.


Bibliotekarie till Fredriksborgsskolan

Arbetsuppgifter

Ditt arbete utgår ifrån skolbibliotekens gemensamma styrdokument tagna för Borås stad. Varje skolbibliotek upprättar sedan en egen aktivitetsplan för sin skola utifrån styrdokumentet.
Du arbetar både ute i klass och på ditt skolbibliotek. Du ska trivas att vistas i skolmiljö med elever, samverka med lärare och vara en pedagogisk resurs för eleverna. Du kommer ha en kollega i skolbiblioteket, och även ingå i en grupp av skolbibliotekarier som träffas en gång i månaden.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med arbetstid dagtid måndag-fredag.

Övrig information

Borås stad erbjuder ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas. Vi vill också erbjuda personalförmåner som kan främja ditt välmående och öka din trygghet i vardagen. Här kan du läsa mer om Borås stad som arbetsgivare och om våra förmåner.
Som medarbetare på Kulturförvaltningen arbetar du tillsammans med oss enligt Kulturförvaltningens målbild: "Kulturen berikar boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft". Läs mer om oss och hur det är att arbeta på kulturförvaltningen.

Kvalifikationer

Du ska ha en examen i Biblioteks- och informationsvetenskap.
Du är ansvarsfull, pedagogisk, samarbetsinriktad och stabil.
B-körkort är ett krav.
Det är meriterande om du tidigare arbetat på skolbibliotek.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan. Visa mindre

Språkbibliotekarie till Fredrikborgsskolan

Ansök    Mar 18    Borås kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad? Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Nybyggda Fredriksborgsskolan ligger i ett lugnt, centralt område med skog och natur alldeles intil... Visa mer
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad?
Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Nybyggda Fredriksborgsskolan ligger i ett lugnt, centralt område med skog och natur alldeles intill. Skolan är en F-9 skola med både anpassad grundskola och kommunikationsklass. Kommunikationsklassen tar emot elever med omfattande språk- och/eller talsvårigheter från årskurs 1 till och med årskurs 9. Anpassad grundskola tar emot elever med intellektuell funktionsnedsättning som inte når grundskolans kunskapskrav. Höstterminen 2024 blir startskottet för den alldeles nya skolan.


Språkbibliotekarie till Fredrikborgsskolan

Arbetsuppgifter

Ditt arbete utgår ifrån skolbibliotekens gemensamma styrdokument tagna för Borås stad. Varje skolbibliotek upprättar sedan en egen aktivitetsplan för sin skola utifrån styrdokumentet.
Du kommer arbeta mot kommunikationsklass och anpassad grundskola i huvudsak. Du arbetar både ute i klass och på ditt skolbibliotek. Du ska trivas att vistas i skolmiljö med elever, samverka med lärare och vara en pedagogisk resurs för eleverna.
Du har ett extra stort intresse för språkutveckling hos barn och ungdomar. Du kommer ha en kollega i skolbiblioteket, och även ingå i en grupp av skolbibliotekarier som träffas en gång i månaden.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med arbetstiden förlagd till dagtid måndag-fredag.

Övrig information

Borås stad erbjuder ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas. Vi vill också erbjuda personalförmåner som kan främja ditt välmående och öka din trygghet i vardagen. Här kan du läsa mer om Borås stad som arbetsgivare och om våra förmåner.
Som medarbetare på Kulturförvaltningen arbetar du tillsammans med oss enligt Kulturförvaltningens målbild: "Kulturen berikar boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft". Läs mer om oss och hur det är att arbeta på kulturförvaltningen.

Kvalifikationer

Du ska ha en examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
B-körkort är ett krav.
Meriterande om du tidigare arbetat på skolbibliotek eller med språkundervisning för elever i anpassad grundskola eller kommunikationsklass.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan. Visa mindre

Bibliotekarie till Björkhöjdsskolan

Ansök    Mar 18    Borås kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad? Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Björkhöjdskolan är en nybyggd skola i Borås. Den ligger i ett lugnt, centralt område med skog och ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad?
Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Björkhöjdskolan är en nybyggd skola i Borås. Den ligger i ett lugnt, centralt område med skog och natur alldeles inpå knuten. Idag finns ungefär 550 elever från förskoleklass till år 9, samt fyra fritidshemsavdelningar. Ledord för skolan är goda relationer, god undervisning, trygghet och studiero. Tillsammans skapar vi en trygg och varm atmosfär som grund för elevernas kunskapsutveckling. Du kommer även vara på småskola en dag i veckan.


Bibliotekarie till Björkhöjdsskolan

Arbetsuppgifter

Ditt arbete utgår ifrån skolbibliotekens gemensamma styrdokument tagna för Borås stad. Varje skolbibliotek upprättar sedan en egen aktivitetsplan för sin skola utifrån styrdokumentet.
Du arbetar både ute i klass och på ditt skolbibliotek. Du ska trivas att vistas i skolmiljö med elever, samverka med lärare och vara en pedagogisk resurs för eleverna. Du är ensam i din profession, men du kommer ingå i en grupp av skolbibliotekarier som träffas en gång i månaden.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med arbetstid dagtid måndag - fredag.

Övrig information

Borås stad erbjuder ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas. Vi vill också erbjuda personalförmåner som kan främja ditt välmående och öka din trygghet i vardagen. Här kan du läsa mer om Borås stad som arbetsgivare och om våra förmåner.
Som medarbetare på Kulturförvaltningen arbetar du tillsammans med oss enligt Kulturförvaltningens målbild: "Kulturen berikar boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft". Läs mer om oss och hur det är att arbeta på kulturförvaltningen.

Kvalifikationer

Du har en examen i Biblioteks- och informationsvetenskap.
Du är ansvarsfull, pedagogisk, samarbetsinriktad och stabil.
B-körkort är ett krav.
Det är meriterande om du tidigare arbetat på skolbibliotek.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Jul 10    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 11 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grun... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 11 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.

Björkhöjdskolan F-9, är Borås nyaste skola med ett nytt skolbibliotek där skolbiblioteksverksamheten är aktiv för alla årskurser. Ledord för skolan är goda relationer, god undervisning, trygghet och studiero. Arbetstiden är veckovis förlagd till fyra dagar på Björkhöjdskolan och en dag på två småskolor F-6. Björkhöjdskolan har även en hörselprofil och erbjuder undervisning för elever med hörselnedsättning. Skolledningen består av rektorerna Andrea Roy F-6 och Fanny Olausson 7-9.

Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att driva biblioteksverksamheten utifrån Skolbiblioteksprogrammet som Borås stads samtliga grundskolor antagit. Du upprättar en aktivitetsplan och utgår ifrån den i samarbetet med rektorer och lärare för att stärka elevernas måluppfyllelse på Björkhöjdskolan. Du är en trygg och nyfiken bibliotekarie som sätter eleverna främst och förstår vikten av samarbete med lärare och du trivs i skolmiljö. Du håller i lektioner både i skolbiblioteket och i klassrum. Förstärkning av MIK-kunskaper och det läsfrämjande arbetet står i fokus för dina aktiviteter. Du kommer vara en del av skolbiblioteksnätverket för grundskola med ca 20 skolbibliotekarier.Kvalifikationer:
Examen från informations- och biblioteksvetenskap eller motsvarande är ett krav för anställning. Du är kunnig i läsfrämjande arbete, du har goda MIK-kunskaper och är trygg med ny teknik och olika digitala plattformar.

Vi söker dig som har mycket god social kompetens, en pedagogisk förmåga, är trygg i dig själv och trivs med att arbeta elevnära och samarbeta med lärare. Du skapar och upprätthåller goda relationer, är strukturerad, tydlig och uppmärksam på elevers olika förutsättningar. Förmåga att planera och strukturera din skolbiblioteksverksamhet självständigt och effektivt är avgörande för att du ska trivas på din nya arbetsplats.


För upplysningar om tjänsten kan du kontakta Borås Stads växel 033-35 70 00 och be att bli kopplad till tjänstgörande enhetschef för Biblioteken i Borås.
Facklig företrädare för Vision nås också via Borås Stads växel.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom skolverksamheten. Beställ gärna ett utdrag i samband med att du ansöker om denna tjänst. Blanketten hittar du via websidan polisen.se.

Urvalsprocessen och intervjuer kommer påbörjas tidigast den 14 augusti. Visa mindre

Barn- och skolbibliotekarie

Ansök    Jun 22    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.
Arbetsplatsen är Sandareds bibliotek, integrerat med Sandaredskolan F-6 och Sandgärdskolan 7-9.


Arbetsuppgifter:
Brinner du för att arbeta med barn och unga, inspirera dem och öka deras läsglädje? Då är detta en tjänst för dig.

Tjänsten består av två delar.
70 % avser biblioteksarbete med särskilt ansvar för ungdomsverksamhet. I tjänsten ingår ansvar för verksamhet som vänder sig till ungdomar och vuxna i deras närhet. Det gäller mediehantering, programverksamhet och samarbete med andra aktörer i närområdet. I tjänsten ingår också att ansvara för bibliotekets sociala medier, hemsida och de teknikträffar som arrangeras samt bibliotekets marknadsföring. Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kväll- och helgtjänstgöring.

30 % av tjänsten avser arbete som skolbibliotekarie riktad till Sandgärdskolan åk 7-9. Dina arbetsuppgifter är att i samarbete med pedagoger, främja elevers läslust, läsförmåga och läsförståelse samt handleda i källkritik och stimulera till kritiskt tänkande och för en ökad medie- och informationskompetens enligt de utbildningsmål som anges i skolans läroplaner. Du kommer vara en del av vårt skolbiblioteksnätverk för grundskolan med ca 20 skolbibliotekarier samt vårt nätverk för barn och unga.

Under 2023 kommer Sandareds bibliotek bli ett meröppet bibliotek vilket innebär att du kommer vara delaktig i planeringen och arbetet med detta.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan pedagogisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har en mycket god social kompetens och pedagogisk förmåga. Du ska kunna ta egna initiativ och ha lätt för att samarbeta. Du är trygg i dig själv och trivs att arbeta elevnära. Du har god litteraturkännedom och goda MIK-kunskaper samt är trygg i användandet av digitala resurser.
Du tar dig an arbetsuppgifter på ett nyfiket och undersökande sätt och vill tillsammans med kollegor verka för att Sandareds bibliotek erbjuder en attraktiv mötesplats för alla åldrar.


Borås Stad lägger stor vikt vid ett förhållningssätt som bidrar till en god arbetsmiljö och uppmuntrar till en aktiv livsstil genom friskvårdsbidrag.
Som anställd har du också fria bad vid kommunens badanläggningar samt aktiviteter genom personalklubben Merkraft.
Borås Stad tillämpar rökfri arbetstid. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Maj 10    Högskolan i Borås    Bibliotekarie
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 18 300 studenter och drygt 800 medarbetare. Tillsammans är vi Sveriges största högskola. Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbild... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 18 300 studenter och drygt 800 medarbetare. Tillsammans är vi Sveriges största högskola.

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.Arbetsbeskrivning

Biblioteket ingår i högskolans verksamhetsstöd och utför ett uppskattat arbete som är väl integrerat i högskolans utbildning och forskning. Biblioteket är en välbesökt mötesplats där studenter, personal och allmänhet är välkomna att ta del av samlingar och använda studie- och lärmiljöer. Vi erbjuder stöd och vägledning både genom personliga möten och i digitala kanaler. Service av hög kvalitet med användaren i fokus är en självklarhet för oss. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla vårt användarstöd och biblioteksmiljön. Du kommer att ingå i vår arbetsgrupp med ansvar för kundtjänst och schemaläggning, cirkulationsfrågor och för utveckling av biblioteksrummet som mötesplats.

Arbetsuppgifter:


• Tjänstgöring i informationsdisk och arbete med övriga supportkanaler, t ex chat.
• Arbete med låne- och cirkulationsfrågor, både i form av kontakt med användare och genom systemadministration (bibliotekssystem Alma).
• Delta i arbetet med schemaläggning och utveckling av bibliotekets användarstöd.
• Delta i arbetet med att utveckla lärandemiljöer och biblioteket som mötesplats.
• Andra, allmänt förekommande arbetsuppgifter för bibliotekarier.


Kvalifikationer 

Vi söker dig som har intresse för att utveckla användarstöd med hög kvalitet, både genom personliga möten och i digitala kanaler. Vidare har du intresse för frågor som gäller lärandemiljöer och att utveckla biblioteket som mötesplats. Du är även intresserad av administrativt arbete i bibliotekssystem. Givetvis har du vilja att pröva nya arbetssätt och intresse för att förstå användares behov, till exempel genom UX-metoder. Vi ser också att du är en person med förmåga att ta egna initiativ samt att självständigt planera och utföra arbetsuppgifter. Självklart har du god samarbetsförmåga och är kommunikativ och relationsbyggande. Anställningen förutsätter även examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som bedöms likvärdig. Du behöver också ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntliga och skriftliga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2023/73

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Jonas Gilbert via telefon 033-435 42 55. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Martin Behre, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk.
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga Jobb-sida: Så här söker du jobb hos oss. 

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2023-06-04 (CET, Central European Time). 


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Läs mer om högskolan och hur det är att jobba hos oss.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. Läs mer om anställningsvillkor och karriärvägar.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Bibliotekarie till Almåsgymnasiet

Ansök    Jan 9    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans kl... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum. På Almåsgymnasiet finns ett kontinuerligt arbete med skolutveckling. Skolan har fina resultat, där 96% av eleverna avslutar sin utbildning med yrkesexamen. Ytterligare information om verksamheten finner du på Almåsgymnasiets hemsida.

Här finns ett rymligt ombyggt gymnasiebibliotek med studieplatser och omfångsrik litteratur på plats. Skolbibliotekarien och lärarna samarbetar för att tillsammans hjälpa eleverna att lyckas med att nå utbildningens mål. Du kommer ingå i ett nätverk för vuxenutbildningens och gymnasieskolornas bibliotekarier som träffas regelbundet, en gång i månaden.


Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att driva biblioteksverksamheten inom ramen för skolans arbetssätt och mål tillsammans med gymnasiechef och lärarna på Almåsgymnasiet. Gymnasieskolans verksamhet har tre huvudsakliga fokusområden: det goda lärandet, värdegrundsarbete och systematiskt kvalitetsarbete. Genom ditt arbete bidrar du till skolutveckling inom dessa områden tillsammans med lärare, skolledning och övrig personal.

Du står för den dagliga verksamheten i biblioteket och är en resurs för lärare och elever i den pedagogiska verksamheten. Att arbeta som gymnasiebibliotekarie innebär även att du kommer ha vissa pedagogiska uppdrag t.ex. undervisning i klass med källkritik, hur gymnasiearbeten struktureras, litteratursamtal och andra upplägg relevanta för skolan.

Almåsgymnasiets ledstjärna är ställningstagandet Alla elever är våra elever! Skolans samtliga yrkesgrupper är engagerade i arbetet med att föra elevens utveckling framåt. Genom din välutvecklade samarbetsförmåga och fina bemötande bidrar du till att fostra skolans elever till goda samhällsmedborgare.


Kvalifikationer:
Examen från informations- och biblioteksvetenskap eller motsvarande är ett krav för anställning.
Du är kunnig i litteratur och litteraturhistoria och vill gärna arbeta läsfrämjande. Du har mycket goda MIK-kunskaper och är trygg med ny teknik och olika digitala plattformar.

Vi söker dig som har mycket god social kompetens, en pedagogisk förmåga, är trygg i dig själv och trivs med att arbeta elevnära och samarbeta med lärare. Du skapar och upprätthåller goda relationer, är strukturerad, tydlig och uppmärksam på elevers olika förutsättningar.
Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter, identifierar utvecklingsområden och bidrar själv till lösningen genom idéer, initiativ och flexibilitet. Du uttrycker en positiv attityd och handlar i enlighet med fattade beslut för hela verksamhetens bästa.
Förmåga att planera och strukturera din skolbiblioteksverksamhet självständigt och effektivt är avgörande för att du ska trivas på din nya arbetsplats.


Övrig information:
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100%. Möjlighet till deltid på 80 % finns, om arbetstiden fördelas på veckans samtliga arbetsdagar.
Tillträde sker enligt överenskommelse. Intervjuer och tillsättning sker löpande.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom gymnasieskolan. Beställ gärna ett utdrag i samband med att du ansöker om denna tjänst. Blanketten hittar du via websidan polisen.se.


Borås Stad lägger stor vikt vid ett förhållningssätt som bidrar till en god arbetsmiljö och uppmuntrar till en aktiv livsstil genom friskvårdsbidrag.
Som anställd har du också fria bad vid kommunens badanläggningar samt aktiviteter genom personalklubben Merkraft.
Borås Stad tillämpar rökfri arbetstid. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Okt 25    Högskolan i Borås    Bibliotekarie
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 18 300 studenter och drygt 800 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt oc... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 18 300 studenter och drygt 800 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.Till högskolans bibliotek söker vi nu två undervisande bibliotekarier. Är du engagerad i det pedagogiska arbetet och vill vara med och utveckla vår verksamhet? Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Biblioteket utför ett uppskattat arbete som är väl integrerat i högskolans utbildning och forskning. Vi ansvarar för informationsförsörjning och stöder våra användares informationskompetenser. Vi vidareutvecklar vår organisation och har fått nya uppdrag för att bygga upp stöd i IKT-pedagogik och medieproduktion för högskolan. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla verksamheten med särskilt fokus på bibliotekets undervisning och de pedagogiska frågorna. Vår undervisning sker integrerat med högskolans kurser och program och utvecklas i dialog med kursansvariga lärare. Formerna varierar från föreläsningar, seminarier och workshops till mer individuellt anpassade former. Arbetet sker både genom fysiska möten och i digitala kanaler. De undervisande bibliotekarierna samarbetar nära med språk-, IKT- och mediepedagoger.

I dina arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra och utveckla insatser för undervisning och stöd för lärande i informationskompetenser. Därutöver ingår allmänt förekommande arbetsuppgifter för bibliotekarier, bland annat tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk.


Kvalifikationer 

För anställningen krävs examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk examen som bedöms likvärdig. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt, samt erfarenhet av pedagogiskt inriktat arbete är också en förutsättning för anställningen. 

För att lyckas i rollen behöver du ha god förmåga att arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Arbetsuppgifterna förutsätter även att du har god samarbetsförmåga, att du tar egna initiativ samt att du självständigt kan planera och utföra arbetsuppgifter. Det är också viktigt att du är kommunikativ och relationsbyggande samt att du har engagemang för att utveckla arbetets innehåll och former utifrån användarnas behov och de möjligheter som digitaliseringen medför.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/161

Kontakt  

Upplysningar om anställningen lämnas av bibliotekschef Jonas Gilbert via telefon 033-435 42 55. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Jonas Edberg, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev
• CV med relevant beskrivning av samlad kompetens i kronologisk ordning
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga Jobb-sida: Så här söker du jobb hos oss. 

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-20.


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter.

Mer information om Högskolan i Borås.

Dina förmåner som anställd vid Högskolan i Borås.

Aktuella händelser vid Högskolan i Borås.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

1:e bibliotekarie

Vi på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3900 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på... Visa mer
Vi på Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3900 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: https://www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr, https://www.linkedin.com/company/södra-älvsborgs-sjukhus/mycompany/, https://www.instagram.com/sodra_alvsborgs_sjukhus/?hl=svVill du vara med och utveckla SÄS till att bli bästa möjliga forsknings- och utbildningssjukhus? Staben för FoU, Utbildning och Innovation (FoUUI) ska tillsammans med de kliniska verksamheterna utveckla SÄS till att bli ett starkt och attraktivt forsknings- och utbildningssjukhus.

Verksamheten bedrivs genom en FoU-enhet och en utbildningsenhet. Inom FoU-enheten ryms verksamheterna för forskning, innovation, kliniska prövningar och medicinskt bibliotek.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Som 1:e bibliotekarie har du din organisatoriska
tillhörighet på FoU-enheten, som är en del av staben för FoUUI. Som 1:e bibliotekarie arbetar du med att säkra den professionella utvecklingen och styrningen av den medicinska biblioteksverksamheten vid Södra Älvsborgs sjukhus. Du är bibliotekets representant i det regionala samarbetet mellan de medicinska biblioteken i samråd med FoU-chef som har ansvar för att leda bibliotekets arbete utifrån personal, ekonomi och verksamhet. Att tillgängliggöra och vidareutveckla bibliotekens elektroniska resurser är en viktig del av verksamheten och därför ingår även i uppdraget att finna nya strategier och metoder för att nå ut till sjukhusets medarbetare med information om det medicinska bibliotekets tjänster och resurser. Du deltar även i FoU-enhetens strategiska arbete.

Arbetsuppgifter och ansvar som ingår:
- Du arbetar med undervisning, handledning och informationssökning på uppdrag samt administration av
bibliotekets digitala tjänster i samarbete med övriga medicinska bibliotek i VGR. Du är även
kontaktperson i det nationella EIRA-samarbetet.
- Du har ansvar för att samordna det medicinska bibliotekets verksamhet i det dagliga arbetet i samråd
med kollegor.
- Du ansvarar för att utveckla det löpande arbetet i biblioteket och i samverkan med aktörer inom och
utom VGR.
- Du fungerar som stöd i löpande frågor i biblioteket samt ut mot sjukhusets medarbetare och
verksamheter. Du representerar också biblioteket i interna och externa sammanhang.
- Du ingår i sjukhusbibliotekens ledningsgrupp i VGR.
- Tillsammans med kollegor omvärldsbevakar du, inventerar övergripande utbildningsbehov, planerar
och genomför marknadsföring av bibliotekets resurser och arbetar med interna rutiner.
- Du planerar inköp i samråd med kollegor samt hanterar artikelbeställningar och fjärrlån.
- Du bemannar det medicinska biblioteket.


Din profil
Du ska ha en examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du har erfarenhet av och stort intresse för informationssökning, arbetar metodiskt och känner till den vetenskapliga arbetsprocessen. Du är strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Tidigare arbete på ett forsknings- eller medicinskt bibliotek är meriterande. Du är förtroendeingivande och har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt. Då handledning och undervisning är en del av arbetet förutsätter det att du är utåtriktad och har ett pedagogiskt förhållningssätt och att du känner dig bekväm i undervisningssituationer. Vidare ska du med lätthet kunna uttrycka dig på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Du behöver också ha förmåga att växla mellan uppgifter.
I teamet på FoU-enheten är nära samarbete en förutsättning varför du måste uppskatta att lösa uppgifter tillsammans med andra men också ha förmåga att arbeta självständigt. Alla medarbetare på FoU-enheten förväntas bidra till att skapa en god forsknings- och innovationsmiljö på sjukhuset. Du är intresserad av forskning och utveckling och vill arbeta nära sjukhusens medarbetare för att tillsammans med dem och dina kollegor bidra till en god och säker vård.
Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Dec 20    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och g... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.

Nu söker vi en vikarierande bibliotekarie till Fristads bibliotek.Arbetsuppgifter:
I tjänsten ingår ansvar för digital verksamhet som vänder sig till vuxna samt ansvar för klassbesök.
Utåtriktat arbete med nätverkande och verksamhet i samverkan med bla föreningar i området och övriga bibliotek är en viktig del av tjänsten.
Andra arbetsuppgifter kan tillkomma.

Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvälls- och helgtjänstgöring.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som har eller håller på att avsluta examen från bibliotekshögskolan/informations- och biblioteksvetenskap.

Du ser bibliotekarieyrket som ett socialt och utåtriktat arbete, är bra på att kommunicera, samarbeta och skapa relationer.

Du är ansvarstagande, kreativ och flexibel.

Du har förmåga att ta egna initiativ och är van vid att arbeta självständigt.

Tillsammans med dina kollegor vill du verka för att Fristads bibliotek erbjuder en attraktiv mötesplats för alla. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Dec 20    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och g... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.

Nu söker vi en vikarierande bibliotekarie till Borås Stadsbibliotek, enheten Barn och Unga.Arbetsuppgifter:
I tjänsten ingår ansvar för verksamhet som vänder sig till barn och unga i skolåldrarna. Det gäller läsfrämjande arbete, planering av aktiviteter och programverksamhet.
Utåtriktat arbete med nätverkande och verksamhet i samverkan med bland annat skolor i området och övriga bibliotek är en viktig del av tjänsten.

Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvälls- och helgtjänstgöringKvalifikationer:
Vi söker dig som har examen från bibliotekshögskolan/informations- och biblioteksvetenskap.

Du ser bibliotekarieyrket som ett socialt och utåtriktat arbete, är bra på att kommunicera, samarbeta och skapa relationer.

Du tycker om att arbeta med barn och unga och har god kännedom om och ett stort intresse för barn- och ungdomslitteratur samt läsfrämjande.

Du är ansvarstagande, kreativ och flexibel.

Tillsammans med dina kollegor vill du verka för att Borås Stadsbibliotek erbjuder en attraktiv mötesplats för barn och unga i alla åldrar. Visa mindre

Skolbibliotekarie

Ansök    Nov 22    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Tjänsten ansvarar för skolbiblioteket på Fristadskolan år 7-9 och Gula skolan år F-6. Båda skolorna har sitt skolb... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Tjänsten ansvarar för skolbiblioteket på Fristadskolan år 7-9 och Gula skolan år F-6. Båda skolorna har sitt skolbibliotek på Fristadskolan och detta utgör 75% av tjänsten. Därtill ligger 25% på folkbiblioteket i Fristad.

Arbetsuppgifter:
Du genomför ett utåtriktat arbete i klass, samarbete med lärare och rektor samt sedvanliga bibliotekarieuppgifter för skola.
Du undervisar i informationssökning, källkritikkunskap, bokprat, MIK (medie- och informationskunnighet) och andra läsfrämjande aktiviteter m.m.
Du kommer även vara del av vårt skolbiblioteksnätverk för grundskolan med ca 20 skolbibliotekarier.

Tjänsten innefattar även arbete på Fristads närbibliotek.
Där ingår läsfrämjande arbete mot barn och unga samt sedvanliga bibliotekarieuppgifter som pass i disk, liksom kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har examen från bibliotekshögskolan/informations- och biblioteksvetenskap.

Du är en trygg och nyfiken bibliotekarie.
Du vill arbeta med elever och gillar att samarbeta med lärare och ser ditt rörliga arbete i skolmiljö som en tillgång.
Du ska ha kunskap om skolans läroplaner och förstå hur din skolbiblioteksverksamhet utgår från läroplanen och Skolbibliotekens i Borås styrdokument och vara trygg med att hålla lektioner.
Du har god litteraturkännedom, goda MIK- kunskaper och trygg i användandet av digitala resurser.

Det är meriterande om du tidigare arbetat inom skolan.

Som person är du utåtriktad, gillar självständigt arbete samt har lätt för att samarbeta med olika personalgrupper.

B-körkort är ett krav.

Tjänsten är ett vikairat på 100%. Visa mindre

Skolbibliotekarie

Ansök    Nov 12    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 11 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och g... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 11 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.

Arbetsplatsen för denna tjänst är Engelbreksskolans bibliotek, F-9.


Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som är en trygg och nyfiken bibliotekarie.
Du vill arbeta med elever och gillar att samarbeta med lärare och ser ditt rörliga arbete i skolmiljö som en tillgång. Du ska ha kunskap om skolans läroplaner och förstå hur din skolbiblioteksverksamhet utgår därifrån och vara trygg med att hålla lektioner.
Du kommer vara en del av vårt skolbiblioteksnätverk för grundskolan med ca 20 skolbibliotekarier.
I tjänsten ingår ansvar för Engelbrektsskolan.
Det är ett utåtriktat arbete i klass, samarbete med lärare och rektor och sedvanliga bibliotekarieuppgifter för skola som exempelvis MIK (medie- och informationskunnighet), netikett, och mycket läsfrämjande aktiviteter med mera.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har examen från bibliotekshögskolan/informations- och biblioteksvetenskap.
Vi vill att du har god litteraturkännedom, goda MIK- kunskaper och trygg i användandet av digitala resurser.
Det är stor fördel om du tidigare arbetat inom skolan.
Som person är du utåtriktad, gillar självständigt arbete samt har lätt för att samarbeta med olika personalgrupper.

Körkort är önskvärt. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Dec 17    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och g... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolebibliotek. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.
Anställningen är vid Biblioteken i Borås med placering 50% Norrbyhuset och 50% Hässlehuset.

Både Norrbyhuset och Hässlehuset är viktiga arenor för arbetet med ett socialt hållbart Borås. Många av invånarna på båda områdena har inte svenska som förstaspråk och arbetet med läs- och språkutveckling är därför högt prioriterat.

Vi kan erbjuda stimulerande arbetsplatser, där arbetsuppgifterna inte alltid är traditionella för bibliotek. Det finns stora möjligheter att styra och påverka sitt arbete och att jobba aktivt med läsfrämjande från grunden.


På Norrbyhusets bibliotek kommer du i första hand att arbeta med ett språkprojekt i samverkan med förskolan som syftar till att nå fler föräldrar och barn på området.
Projektets mål är:
. Främja barns språkutveckling utifrån insatser på olika arenor.
. Utveckla föräldrastöd för att gynna barns språkutveckling.
. Etablera arbetssätt för spridning i andra utsatta områden.
. Utveckla samverkan i insatser mellan olika förvaltningar och arenor.

Arbetet på Hässlehusets bibliotek innebär pass i biblioteksdisken och allmänt förekommande biblioteksarbete, främst gentemot barn och ungdomar.

Kvällstjänstgöring ingår och helgtjänstgöring kan förekomma.

Bokstart är en verksamhet som finns på båda områdena och som du kan komma att vara delaktig i.Kvalifikationer:
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant är ett krav.
Goda kunskaper i svenska är ett krav.

Meriterande är erfarenhet av biblioteksarbete, kunskaper i somaliska och/eller arabiska samt erfarenhet av arbete med läs- och språkutveckling.

Du behöver ha god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat samt ha en god samarbetsförmåga då tjänsten innebär samverkan med andra verksamheter. Visa mindre

Skolbibliotekarie, Förskole- och grundskoleförvaltningen

Ansök    Nov 3    Varbergs kommun    Bibliotekarie
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? ARBETSUPPGIFTER Förskole- och grundskoleförvaltningen i Varbergs ... Visa mer
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens.
Vill du växa med oss?

ARBETSUPPGIFTER
Förskole- och grundskoleförvaltningen i Varbergs kommun förstärker nu teamet av skolbibliotekarier. Du kommer att ingå i ett team med andra skolbibliotekarier som samordnas av kommunens språk, läs- och skrivutvecklare. Teamets arbetsuppgifter kommer att variera utifrån prioriteringar i exempelvis skolornas biblioteksråd och utvecklingsplaner.
Som skolbibliotekarie arbetar du aktivt med läsfrämjande insatser i alla årskurser. I uppdraget ingår vidare att planera relevanta insatser med anknytning till skolbibliotekets verksamhet. Du är en viktig resurs i skolans undervisning när det gäller att utveckla digital kompetens, medie- och informationskunnighet (MIK) samt förmågan att vara källkritisk. I samarbete med skolbibliotekarier i teamet deltar du i pedagogiska insatser vid samtliga skolbibliotek i kommunen. In- och utlåning av böcker på respektive skola sköts av annan personal än skolbibliotekarierna.
Du har ambition att utveckla verksamheten tillsammans med kollegor i teamet, och värderar att samarbeta mot gemensamt mål att stärka elevers läslust. Tillsammans i teamet finns möjligheter att vidareutveckla skolbibliotekens verksamhet, och att samarbeta med pedagoger, lärare och rektorer. Utifrån exempelvis skolornas biblioteksråd och utvecklingsplaner genomför du, och dina kollegor, läsfrämjande aktiviteter i klass.
Teamet av skolbibliotekarier genomför systematiska och återkommande insatser i samtliga årskurser i kommunen i syfte att säkerställa likvärdighet. Teamet kommer även att vara ansvariga för inköp av litteratur och att upprätthålla en god mediesamling samt att registrera användare till Legimus. I tjänsten får du kompetenshöjande insatser tillsammans med kollegor i teamet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap.
Du är uppdaterad i läsfrämjande metoder samt medie- och informationskunnighet (MIK) och har god digital kompetens på området. Självklart har du har kunskaper om och eget intresse för litteratur för barn och ungdomar.

För att trivas i uppdraget som skolbibliotekarie är du självgående, har god förmåga att samarbeta och är positiv till att driva utvecklingsarbete framåt. Du är kreativ tar initiativ till att hitta nya arbetssätt för att sprida läslust. Du ger bibliotekariestöd i såväl fysiska som digitala former. Du har intresse att matcha medier och innehåll utifrån elevers olika behov och sammanhang. Tillsammans med kollegor tar du ansvar för teamets arbetsuppgifter och identifierar utvecklingsområden för gemensamma initiativ till insatser för förändring och förbättring. Du har god kommunikationsförmåga, samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!


ÖVRIGT
Körkort för bil erfordras!

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av tillsvidareanställd personal.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!
Läs mer: Pedagog Varberg Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Okt 15    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och g... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.

Nu söker vi en vikarierande bibliotekarie till Borås Stadsbibliotek, enheten Barn och Unga.Arbetsuppgifter:
I tjänsten ingår ansvar för verksamhet som vänder sig till barn och vuxna i deras närhet. Det gäller läsfrämjande arbete mot alla åldrar, planering av aktiviteter och programverksamhet samt att utveckla biblioteket till en självklar mötesplats för alla. Utåtriktat arbete med nätverkande och verksamhet i samverkan med bla förskolor i området och övriga bibliotek är en viktig del av tjänsten.

Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvälls- och helgtjänstgöring

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har examen från bibliotekshögskolan/informations- och biblioteksvetenskap.

Du ser bibliotekarieyrket som ett socialt och utåtriktat arbete, är bra på att kommunicera, samarbeta och skapa relationer.
Du tycker om att arbeta med barn och unga och har god kännedom om och ett stort intresse för barn- och ungdomslitteratur samt läsfrämjande.
Du är också ansvarstagande, kreativ och flexibel. Du känner dig bekväm med att tala inför större och mindre grupper. Du har förmåga att ta egna initiativ och är van vid att arbeta självständigt.
Du tar dig an arbetsuppgifter för att på ett nyfiket och undersökande sätt utveckla verksamheten Tillsammans med dina kollegor vill du verka för att Borås Stadsbibliotek erbjuder en attraktiv mötesplats för barn och unga i alla åldrar. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Okt 11    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Till Vuxenutbildningen i Borås kommer studenter för att läsa enskilda gymnasiekurser eller en hel yrkesutbildning.... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Till Vuxenutbildningen i Borås kommer studenter för att läsa enskilda gymnasiekurser eller en hel yrkesutbildning. Det går också att läsa Svenska för invandrare (sfi), Grundläggande vuxenutbildning eller Komvux som särskild utbildning.

Arbetsuppgifter:
Du ansvarar för att driva biblioteksverksamheten inom ramen för skolans arbetssätt och mål tillsammans med befintlig bibliotekarie.
Du kommer vara en del av den dagliga verksamheten i biblioteket, men du kommer även ha ett eget ansvarsområde och vara ett stöd för lärare och elever i den pedagogiska verksamheten.
Det kommer ingå viss undervisning i t.ex. källkritik, stimulera till läsning genom bokprat och litteratursamtal, språkcafé och andra upplägg relevanta för skolan. Vuxenutbildningens bibliotek är till för skolans elever och personal.

Kvalifikationer:
Vi söker dig med examen från informations- och biblioteksvetenskap eller motsvarande och som har en god social kompetens och en pedagogisk förmåga.
Du är trygg i dig själv och trivs med att arbeta elevnära.
Du är kunnig i att arbeta läsfrämjande tillsammans med lärare.
Du har goda MIK-kunskaper och är trygg med ny tekning och olika digitala plattformar. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Maj 11    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Din nästa arbetsplats: Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksa... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats:
Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.
Arbetsplatsen är Byttorps bibliotek, integrerat med Byttorpsskolan F-6.


Arbetsuppgifter:
Brinner du för att arbeta med barn och unga, inspirera dem och öka deras läsglädje? Då är detta en tjänst för dig.

Tjänsten består av två delar.
60 % avser biblioteksarbete med särskilt ansvar för barnverksamhet. I tjänsten ingår ansvar för verksamhet som vänder sig till barn och vuxna i deras närhet. Det gäller mediehantering, programverksamhet och samarbete med förskolor i området. Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvällstjänstgöring.

40 % av tjänsten avser arbete som skolbibliotekarie. Dina arbetsuppgifter är att i samarbete med pedagoger, främja elevers läslust, läsförmåga och läsförståelse samt handleda i källkritik och stimulera till kritiskt tänkande och för en ökad medie-och informationskompetens enligt de utbildningsmål som anges i skolans läroplaner. Du kommer vara en del av vårt skolbiblioteksnätverk för grundskolan med ca 20 skolbibliotekarier samt vårt nätverk för barn och unga.

Under 2022 kommer Byttorps bibliotek att flytta till en renoverad närliggande byggnad vilket innebär att du kommer vara delaktig i planeringen och arbetet med flytten.


Vi söker dig som har examen från bibliotekshögskolan/informations- och biblioteksvetenskap.
Du har god litteraturkännedom och goda MIK-kunskaper samt är trygg i användandet av digitala resurser. Du är en trygg och inspirerande person med god initiativförmåga. Du är utåtriktad och har lätt för att samarbeta och samverka samt att bedriva självständigt arbete. Du tar dig an arbetsuppgifter på ett nyfiket och undersökande sätt och vill tillsammans med kollegor verka för att Byttorps bibliotek erbjuder en attraktiv mötesplats för alla åldrar. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Maj 21    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och g... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolebibliotek. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.
Arbetsplatsen är biblioteket på Norrbyhuset och biblioteksverksamheten på Norrby Familjecentral.

Arbetsuppgifter:
Brinner du för att arbeta med barn och unga, inspirera dem och öka deras läsglädje? Är du öppen för att hitta nya arbetssätt och samverkansmöjligheter? Då är detta tjänsten för dig.
Tjänsten består av två delar.
50 % avser biblioteksarbete på Norrbyhuset.
Som bibliotekarie på mötesplatsen Norrbyhuset arbetar du som barnbibliotekarie. På Norrbyhuset finns bibliotek, öppen ungdomsverksamhet, café och mötesplats med bland annat medborgarservice. I tjänsten ingår ansvar för verksamhet som vänder sig till barn och vuxna i deras närhet. Det gäller mediehantering, programverksamhet och samarbete med förskolor i området. En stor del av besökarna på Norrbyhuset har inte svenska som modersmål och läs- och språkstimulering är väldigt viktig. Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvällstjänstgöring. Arbete på Norrbyhuset innebär mycket samverkan med öppen ungdomsverksamhet och mötesplatsdelen, som tillhör Fritids- och folkhälsoförvaltningen. Du arbetar tillsammans med andra yrkesgrupper och har gemensamma möten. Det är viktigt att du kan se dig som en del av helheten, då vi strävar efter en enad arbetsgrupp, även om vi har olika kompetenser och ansvarsområden. Vi kan erbjuda en stimulerande arbetsplats, där arbetsuppgifterna inte alltid är traditionella för bibliotek. Det finns stora möjligheter att styra och påverka sitt arbete och att jobba aktivt med läsfrämjande från grunden.
Inom kort påbörjas en renovering Norrbyhuset. Under hösten är planen att Norrbyhusets verksamhet ska ta plats både på plan ett och två och biblioteksdelen får nya fräscha lokaler.

50 % avser biblioteksarbete på Familjecentral Norrby
FC vänder sig till familjer med barn 0-5 år. Här finns barnmorskemottagning, barnavårdscentral, socialrådgivning, öppen förskola och biblioteksverksamhet. Arbetet innebär att i samverkan med övriga verksamheter nå föräldrar och barn och stimulera till läsning och språkutveckling. En uppgift som är extra viktig på Norrby. Även på Familjecentralen arbetar du med andra yrkesgrupper och har gemensamma möten. Det är viktigt att du ser dig som en del av helheten, då vi även där strävar efter en enad arbetsgrupp med olika kompetenser och ansvarsområden.
I din ansökan vill vi att du svarar på denna fråga med max 800 tecken:
Hur skulle du samverka på familjecentralen med öppen förskola och på Norrbyhuset med öppen ungdomsverksamhet?


Kvalifikationer:
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Erfarenhet av biblioteksarbete är meriterande. God förmåga att arbeta självständigt och strukturerat men också stor social kompetens och anpassningsförmåga eftersom samarbete med olika verksamheter är A och O i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Aug 24    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och g... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.

Nu söker vi en vikarierande bibliotekarie till Borås Stadsbibliotek, enheten Barn och Unga.I tjänsten ingår ansvar för verksamhet som vänder sig till barn och vuxna i deras närhet.
Det gäller läsfrämjande arbete mot alla åldrar, planering av aktiviteter och programverksamhet samt att utveckla biblioteket till en självklar mötesplats för alla.
Utåtriktat arbete med nätverkande och verksamhet i samverkan med bla förskolor i området och övriga bibliotek är en viktig del av tjänsten.

Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvälls- och helgtjänstgöringVi söker dig som har examen från bibliotekshögskolan/informations- och biblioteksvetenskap.

Du ser bibliotekarieyrket som ett socialt och utåtriktat arbete, är bra på att kommunicera, samarbeta och skapa relationer.
Du tycker om att arbeta med barn och unga och har god kännedom om och ett stort intresse för barn- och ungdomslitteratur samt läsfrämjande.
Du är också ansvarstagande, kreativ och flexibel.
Du känner dig bekväm med att tala inför större och mindre grupper.
Du har förmåga att ta egna initiativ och är van vid att arbeta självständigt.
Du tar dig an arbetsuppgifter för att på ett nyfiket och undersökande sätt utveckla verksamheten
Tillsammans med dina kollegor vill du verka för att Borås Stadsbibliotek erbjuder en attraktiv mötesplats för barn och unga i alla åldrar. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Sep 14    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. På Almåsgymnasiet finns ekonomi- och naturvetenskapsprogrammet samt ett utbud av olika yrkesprogram som t.ex. rest... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

På Almåsgymnasiet finns ekonomi- och naturvetenskapsprogrammet samt ett utbud av olika yrkesprogram som t.ex. restaurang- och livsmedel, vård- och omsorg, barn- och fritid och hantverksprogrammet. Här finns ett rymligt gymnasiebibliotek med studieplatser, omfångsrik litteratur och kunnig bibliotekarie på plats. En mindre ombyggnation av biblioteket kommer ske vid årsskiftet 2020/2021 Bibliotekarien och lärarna samarbetar för att tillsammans för att hjälpa eleverna att lyckas.

Du ansvarar för att driva biblioteksverksamheten inom ramen för skolans arbetssätt och mål tillsammans med befintlig bibliotekarie. I första hand kommer du stå för den dagliga verksamheten i biblioteket, men du är även ett stöd för lärare och elever i den pedagogiska verksamheten. Det kommer ingå viss undervisning i t.ex. källkritik, stimulera till läsning genom bokprat och litteratursamtal och andra upplägg relevanta för skolan.

Vi söker dig med examen från informations- och biblioteksvetenskap eller motsvarande och som har en mycket god social kompetens och en pedagogisk förmåga. Du är trygg i dig själv och trivs med att arbeta elevnära. Du är kunnig i litteratur och litteraturhistoria och vill gärna arbeta läsfrämjande tillsammans med lärare. Du har mycket goda MIK-kunskaper och är trygg med ny tekning och olika digitala plattformar.

Vi gör löpande urval och intervjuer kan ske under ansökningstiden då starten av tjänsten är omgående. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Apr 8    Borås kommun    Bibliotekarie
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv. Nu söker vi dig som tillsammans med dina nya kollegor vill fortsätta att utveckla Trandareds bibliotek till en lev... Visa mer
Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Nu söker vi dig som tillsammans med dina nya kollegor vill fortsätta att utveckla Trandareds bibliotek till en levande och attraktiv mötesplats.
Trandareds bibliotek är ett integrerat folk-och skolbibliotek och är sedan 1998 beläget i Trandaredskolan mitt emot Trandareds torg.


I tjänsten ingår ett särskilt ansvar för biblioteksarbete mot äldre som Boken kommer, nedladdning av talböcker och registrering av Legimus mm. Du kommer även att gemensamt med kollegor arbeta läsfrämjande mot alla åldrar, planering och marknadsföring av våra aktiviteter och programverksamhet ingår, samt att utveckla biblioteket till en självklar mötesplats för alla.
Utåtriktat arbete med nätverkande och verksamhet i samverkan med övriga bibliotek, föreningar och andra organisationer är en viktig del av tjänsten.

Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvälls- och viss helgtjänstgöring.

Vi söker dig som har examen från bibliotekshögskolan/informations- och biblioteksvetenskap.

Vi vill att du har god litteraturkännedom, goda IT-kunskaper, samt både har lätt för att samarbeta och bedriva självständigt arbete.
Som person är du utåtriktad, inspirerande, initiativrik, kommunikativ, skapar goda relationer med dina samverkanspartners och tycker om att arbeta i ett integrerat folk- och skolbibliotek. Du tar dig an arbetsuppgifter på ett nyfiket och undersökande sätt.

Körkort är ett krav. Visa mindre

1:e bibliotekarie

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss. Webbplats www.vgregion.se/sas Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr Vill du vara med och utveckla SÄS till att bli bästa möjliga forsknings- och utbildningssjukhus? Staben för FoU, Utbildning och Innovat... Visa mer
Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.Webbplats www.vgregion.se/sas

Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgrVill du vara med och utveckla SÄS till att bli bästa möjliga forsknings- och utbildningssjukhus? Staben för FoU, Utbildning och Innovation (FoUUI) ska tillsammans med de kliniska verksamheterna utveckla SÄS till att bli ett starkt och attraktivt forsknings- och utbildningssjukhus.

Verksamheten bedrivs genom en FoU-enhet och en utbildningsenhet. Inom FoU-enheten ryms verksamheterna för forskning, innovation, kliniska prövningar och medicinskt bibliotek.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Som 1:e bibliotekarie har du din organisatoriska tillhörighet på FoU-enheten, som är en del av staben för FoUUI. Som 1:e bibliotekarie arbetar du med att säkra den professionella utvecklingen och styrningen av den medicinska biblioteksverksamheten vid Södra Älvsborgs sjukhus. Du är bibliotekets representant i det regionala samarbetet mellan de medicinska biblioteken i samråd med FoU-chef som har ansvar för att leda bibliotekets arbete utifrån personal, ekonomi och verksamhet. Att tillgängliggöra och vidareutveckla bibliotekens elektroniska resurser är en viktig del av verksamheten och därför ingår även i uppdraget att finna nya strategier och metoder för att nå ut till sjukhusets medarbetare med information om det medicinska bibliotekets tjänster och resurser. Du deltar även i FoU-enhetens strategiska arbete.

Arbetsuppgifter och ansvar som ingår:

- Du arbetar med undervisning, handledning och informationssökning på uppdrag samt administration av bibliotekets digitala tjänster i samarbete med övriga medicinska bibliotek i VGR. Du är även kontaktperson i det nationella EIRA-samarbetet.
- Du har ansvar för att samordna det medicinska bibliotekets verksamhet i det dagliga arbetet i samråd med kollegor.
- Du ansvarar för att utveckla det löpande arbetet i biblioteket och i samverkan med aktörer inom och utom VGR.
- Du fungerar som stöd i löpande frågor i biblioteket samt ut mot sjukhusets medarbetare och verksamheter. Du representerar också biblioteket i interna och externa sammanhang.
- Du ingår i sjukhusbibliotekens ledningsgrupp i VGR.
- Tillsammans med kollegor omvärldsbevakar du, inventerar övergripande utbildningsbehov, planerar och genomför marknadsföring av bibliotekets resurser och arbetar med interna rutiner.
- Du planerar inköp i samråd med kollegor samt hanterar artikelbeställningar och fjärrlån.
- Du bemannar det medicinska biblioteket.

Om oss
Inom FoU-enheten ryms verksamheterna för forskning, innovation, kliniska prövningar och medicinsk biblioteksverksamhet. FoU-enheten erbjuder ett forsknings- och innovationsstöd med avsikt att göra det möjligt att kombinera kliniskt arbete med forskning eller med att utveckla behovsdrivna innovativa idéer. Inom enheten finns även en verksamhet för kliniska prövningar. Det medicinska biblioteket stödjer evidensbaserat arbete på SÄS genom att tillhandahålla information och litteratur för kliniskt arbete, fort- och vidareutbildning samt forsknings- och utredningsarbete. Hos det medicinska biblioteket SÄS kan sjukhusets medarbetare låna litteratur inom medicin, omvårdnad, psykologi, rehabilitering och närliggande ämnesområden.

Din profil
Du ska ha en examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du har erfarenhet av och stort intresse för informationssökning, arbetar metodiskt och känner till den vetenskapliga arbetsprocessen. Du är strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Tidigare arbete på ett forsknings- eller medicinskt bibliotek är meriterande. Du är förtroendeingivande och har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer såväl internt som externt. Då handledning och undervisning är en del av arbetet förutsätter det att du är utåtriktad och har ett pedagogiskt förhållningssätt och att du känner dig bekväm i undervisningssituationer. Vidare ska du med lätthet kunna uttrycka dig på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Du behöver också ha förmåga att växla mellan uppgifter.

I teamet på FoU-enheten är nära samarbete en förutsättning varför du måste uppskatta att lösa uppgifter tillsammans med andra men också ha förmåga att arbeta självständigt. Alla medarbetare på FoU-enheten förväntas bidra till att skapa en god forsknings- och innovationsmiljö på sjukhuset. Du är intresserad av forskning och utveckling och vill arbeta nära sjukhusens medarbetare för att tillsammans med dem och dina kollegor bidra till en god och säker vård.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Bibliotekarie till Familjecentral och Mötesplats

Ansök    Apr 24    Borås Stad    Bibliotekarie
Bibliotekarie till Familjecentral och Mötesplats till Kulturförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-05-12. (Ref nr 22:2019:8) Arbetsplats: Boda Familjecentral och Mötesplats Hässleholmen. Borås är en kulturstad i ständig utveckling. I bostadsområdet Hässleholmen ligger Familjecentralen Boda, där arbetar bibliotekarien i nära samverkan med förskolepedagoger, socialsekreterare och BVC-personal för att se till att de yngsta barnen (0-6 år) får en bra star... Visa mer
Bibliotekarie till Familjecentral och Mötesplats

till Kulturförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-05-12.
(Ref nr 22:2019:8)

Arbetsplats: Boda Familjecentral och Mötesplats Hässleholmen.

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. I bostadsområdet Hässleholmen ligger Familjecentralen Boda, där arbetar bibliotekarien i nära samverkan med förskolepedagoger, socialsekreterare och BVC-personal för att se till att de yngsta barnen (0-6 år) får en bra start i livet. I september invigs Mötesplats Hässleholmen, med kulturskola, bibliotek, café, medborgarservice och öppen ungdomsverksamhet, det nya hjärtat i bostadsområdet. Biblioteksdelen av dessa verksamheter är organiserad inom Kulturförvaltningen tillsammans med bland annat övriga folkbibliotek, kulturskola, konstmuseum, textilmuseum, kulturhistoriska muséer och stadsteater.

Biblioteken i Borås är välbesökta bibliotek och demokratiska mötesplatser. Stadsbiblioteket bildar tillsammans med närbiblioteken Biblioteken i Borås. Prioriterade områden för bibliotekens utvecklingsarbete är tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent av heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter: På familjecentralen samverkar du med övriga verksamheter för att på bästa sätt nå ut till familjer med små barn. Din uppgift är att få föräldrar att förstå vikten av läsning och högläsning, samt att ge de små barnen - kanske deras första - läsupplevelser.
- Du kommer att arbeta med vårt bokstartsprojekt 'Hässleholmen läser'.
- På Mötesplats Hässleholmen arbetar du och dina kollegor på biblioteket tillsammans med fritidsledare, samhällsvetare och kulturskolepedagoger för att göra Mötesplatsen och biblioteket till invånarnas eget hus, där ni sätter dagordningen tillsammans med områdets invånare.
- Att nätverka och samarbeta med föreningar och andra organisationer är en viktig del av tjänsten.
- Sedvanliga bibliotekariearbetsuppgifter ingår.
- Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer utifrån verksamheternas öppettider.
Kvalifikationer: Vi söker dig som har examen från bibliotekshögskolan/informations- och biblioteksvetenskap, eller annan likvärdig examen som arbetsgivaren anser relevant. Kunskaper i somaliska och/eller arabiska är meriterande, då Hässleholmen är ett område där många olika språk talas. B-körkort är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar lämnas av Enhetschef Gunilla Rundqvist, 033-35 72 80. Fackliga företrädare nås via växeln, 033-35 70 00.

Borås Stad strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare - och erbjuder förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella kollegor - bra personalförmåner bland annat i form av friskvårdbidrag, fria bad och besök på friluftsgårdar, samt möjligheter att delta i vår personalklubb Merkrafts uppskattade aktiviteter och arrangemang. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-12. Visa mindre