Lediga jobb som Elevassistent i Borås

Se lediga jobb som Elevassistent i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

Timvikarie som assistent på folkhögskolan

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara. Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olik... Visa mer
Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Fristads folkhögskola med ca 190 studerande erbjuder - förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå – trädgårdsutbildning, undersköterskeutbildning, vävkurs, Hållbar människa – hållbart liv, Växa - en kurs för personer med funktionsvariation och kurser för synskadade på plats i Fristad. Ytterligare 90 studerande läser vävning, yrkesbiodling, hållbart entreprenörskap eller allmän kurs på distans. På skolans internat finns det boende för cirka 40 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.Beskrivning och arbetsuppgifter
Inför hösten 2022 söker vi timvikarie till skolans kurser med assistentstöd: Växa, en kurs som riktar sig främst till deltagare som gått i särskola eller fått extra stöd i skolan.

Det kan även gälla våra kurser för personer med en NPF-diagnos eller kurser för synskadade. Du kommer  tillsammans med övriga assistenter att stötta deltagarna på såväl lektioner som raster.

Vem trivs hos oss?

Folkhögskolan är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling verkligen står i fokus. Vi söker dig som skicklig på att utveckla deltagarnas självkänsla och självständighet. Som person är du trygg och stabil. Du kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta med kollegor och deltagare.

Kvalifikationer
Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet av arbete som elevassistent för personer med funktionsvariation. Har du tidigare jobbat på folkhögskola och/eller med vuxna är det ett plus.

Villkor
Timanställning.Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Elevassistent på Björkhöjdskolan

Ansök    Jun 17    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. De unga i Borås blir fler. Därför öppnade vi Björkhöjdskolan 7-9 hösten 2021. Björkhöjdskolan kommer att bli en F-9 skola med hörselprofil. Skolan har två rektorer och är uppdelad i två enheter, F-6 och 7-9. Kunskap, samarbete och omvärldsko... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

De unga i Borås blir fler. Därför öppnade vi Björkhöjdskolan 7-9 hösten 2021. Björkhöjdskolan kommer att bli en F-9 skola med hörselprofil. Skolan har två rektorer och är uppdelad i två enheter, F-6 och 7-9.

Kunskap, samarbete och omvärldskontakter är viktigt inför framtiden. Vi vill att eleverna ska nå så långt de kan och utmanas på sin nivå. Våra klassrum är nyrenoverade och salarna för NO, hemkunskap, slöjd, musik och bild har dessutom ny utrustning. Idrottshallen är stor och skolmaten lagas på skolan. Björkhöjdskolan 7-9 ligger centralt med naturen runt hörnet.

Arbetet som elevassistent innebär att du är ett stöd för en elev på lågstadiet. Tillsammans med ansvariga pedagoger stöttar du eleven i den dagliga verksamheten. Du kommer vara ett stöd och hjälpa eleven att ta del av skoldagen utifrån sina individuella förutsättningar. Du kommer ha en kontinuerlig dialog med elevens lärare och vårdnadshavare. Efter skoldagens slut övergår tjänsten till att arbeta på skolans fritidshem.

Vi söker dig som har elevassistentutbildning, utbildning från barn- och fritidsprogrammet, eller annan utbildning/erfarenhet inom relevant område som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är ett krav för tjänsten att du har erfarenhet och kunskap kring elever inom neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. Det är meriterande om du har erfarenhet i form av behandlingsassistent och stödpedagog, även av lågaffektivt bemötande, kunskap om TAKK och bildstöd.

Du har goda kunskaper i att genomföra anpassningar för barn i behov av stöd samt är flexibel inför alla kortsiktiga och långsiktiga förändringar som är en del av det pedagogiska arbetet. Du har elevernas bästa i fokus.

Du är ansvarstagande och tydlig elevassistent med ett positivt förhållningssätt och med en god kommunikativ förmåga. Vi söker dig som har ett gott bemötande och har lätt att skapa relationer med elev, vårdnadshavare och kollegor, därför kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Elevassistent på Viskaforsskolan

Ansök    Jun 17    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Viskaforsskolan har cirka 500 elever och är indelad i två skolenheter, F-6 och 7-9. Närheten till skogen erbjuder möjlighet till kreativ utomhusundervisning. I direkt anslutning till skolan finns en fullstor idrottshall, fotbollsplan och en l... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Viskaforsskolan har cirka 500 elever och är indelad i två skolenheter, F-6 och
7-9. Närheten till skogen erbjuder möjlighet till kreativ utomhusundervisning. I direkt anslutning till skolan finns en fullstor idrottshall, fotbollsplan och en liten simhall. För de yngre eleverna är närheten till fritidshemmen en tillgång, där alla barn och all personal får många tillfällen att mötas och lära känna varandra. Det finns två förskoleklasser och två fritidsavdelningar.

Som elevassistent kommer du att stötta, hjälpa och skapa bästa förutsättningar för att eleven skall kunna ta del av skoldagen utifrån sina individuella förutsättningar. Då elevens behov av stöd och hjälp är omfattande och med inslag av medicinsk karaktär krävs det att du finns med under elevens hela skoldag, överallt där eleven befinner sig. Du kommer behöva hjälpa eleven i omsorgssituationer som personlig hygien.

Du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare, vårdnadshavare och EHT.

Vi söker en elevassistent som har gymnasial utbildning från barn- och fritidsprogrammet och är du även utbildad undersköterska är det starkt meriterande. Då tjänsten innebär omvårdnad och personlig hygien är kvinnliga sökande prioriterade. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn med funktionsvariationer och rörelsehinder.

För att lyckas i rollen som elevassistent behöver du vara självständig, ansvarstagande, lösningsorienterad och flexibel. Du behöver ha lätt för att samarbeta samt ha förmåga att skapa goda och tillitsfulla relationer till elever, pedagoger och vårdnadshavare.
Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Elevassistent Kommunikationsklass på Daltorpskolan F-6

Ansök    Jun 8    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Daltorpskolan F-6 med tillhörande kommunikationsklass, förskoleklass och fritidshem består av ca 150 elever. Skolan har just nu sin verksamhet i (tillfälliga) men nya fina och rymliga lokaler med genenerös utemiljö samt idrottshall, bibliotek ... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Daltorpskolan F-6 med tillhörande kommunikationsklass, förskoleklass och fritidshem består av ca 150 elever. Skolan har just nu sin verksamhet i (tillfälliga) men nya fina och rymliga lokaler med genenerös utemiljö samt idrottshall, bibliotek och slöjdsalar. Vi kommer om två år befinna oss på vår nya skola, Fredriksborgskolan, som kommer vara "den lilla skolan i den stora" med plats för ca 600 elever. Hoppas du vill vara med på resan och söka tjänsten som vi nu har utannonserad.

Som elevassistent i Daltorpskolans kommunikationsklass ingår du i ett team som undervisar och stöttar elever kring deras undervisning och i det sociala samspelet och främjar elevernas välmående i skolmiljön. Du är ett stöd i gruppen och arbetar nära pedagogerna när det gäller både planering och efterarbete.

Det är viktigt med ett elevnära gruppstärkande arbete och du kommer ha ett nära samarbete med både pedagoger, vårdnadshavare och elever.

Som elevassistent är du anställd i kommunikationsklass men kommer under loven arbeta på fritidshemmet på Daltorpskolan.


Vi söker en elevassistent som har gymnasial utbildning från barn- och fritidsprogrammet, eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig t ex tidigare arbetserfarenhet som elevassistent. Du har intresse och vana av att arbeta med barn. Har du erfarenhet av att arbeta med tecken som stöd ser vi det som extra meriterande.

För att lyckas i rollen som elevassistent behöver du vara självständig, ansvarstagande och noggrann. Du behöver ha lätt för att samarbeta samt ha förmåga att skapa goda och tillitsfulla relationer till elever, pedagoger och vårdnadshavare. Du är flexibel, lösningsorienterad och kan själv se var du behövs bäst.

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Studiecoach på Särlaskolan 7-9

Ansök    Jun 8    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Särlaskolan är en F-9 skola med ca 450 elever. Skolan har två rektorer och är uppdelad i två enheter, F-6 och 7-9. På skolan finns ett tryggt och omtänksamt kollegium som är vana vid att jobba på en skola där man måste stötta varandra, ta pers... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Särlaskolan är en F-9 skola med ca 450 elever. Skolan har två rektorer och är uppdelad i två enheter, F-6 och 7-9. På skolan finns ett tryggt och omtänksamt kollegium som är vana vid att jobba på en skola där man måste stötta varandra, ta personligt ansvar och vara flexibel. Skolan ligger centralt i Borås men ändå nära till naturen vid Ramnasjön. Särlaskolans högstadium är tre-parallelligt och lärarna är fördelade i två arbetsrum, men är också indelade i tre årskursvisa arbetslag. Skolan har också en Flex-grupp för elever i behov av en mer flexibel skolmiljö samt en förberedelsegrupp. På skolan finns förutom pedagogisk personal även kurator, skolsköterska, specialpedagog, studie- och yrkesvägledare, bibliotekarie, vaktmästare, fastighetsskötare, lokalvårdare, skolbespisningspersonal, elevstödssamordnare, intendent, biträdande rektor samt rektor. Särlaskolan kommer att byggas om och därför kommer F-6 att flyttas till Byttorpskolan med början i augusti.

Du kommer vara med att stödja och avlasta lärare i arbetet för att öka elevers studiemotivation. I uppdraget ingår att arbeta tillsammans med skolans ledning, elevhälsoteam, arbetslag, elever och vårdnadshavare. Även samverkan med andra aktörer och myndigheter kan bli aktuellt. Uppdraget innebär arbete på individ-, grupp- och skolnivå. Arbetssättet är främjande, förebyggande och åtgärdande.

Exempel på arbetsuppgifter för en studiecoach kan vara:

- utvecklingssamtal samt motiverande och vägledande samtal med elever,
- delta i undervisning,
- samordning av insatser kring elever på individ- och/eller gruppnivå,
- andra insatser som avlastar arbetslag,
- dialog med vårdnadshavare

Vi söker dig med pedagogisk högskoleutbildning alternativt inom psykologi, socialpedagogik eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du erfarenhet av undervisning är det meriterande. Du har lätt för att skapa goda relationer, är engagerad, noggrann och strukturerad. För rollen krävs även att du kan driva egna processer framåt, har god verbal förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du trivs med att vara ett stöd för andra och har ett professionellt förhållningssätt. Erfarenhet av arbete med ungdomar är ett krav och har du tidigare arbetat med integrationsarbete så är det extra meriterande.
Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Elevassistent till Gula skolan

Ansök    Jun 2    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Gula skolan ligger i centrala Fristad med närhet till skog, sjö, kultur, bibliotek och musikskola. Skolan är en gammal genuin byggnad med fina ändamålsenliga lokaler och en stor skolgård som bjuder in till lek. På Gula skolan går cirka 260 el... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Gula skolan ligger i centrala Fristad med närhet till skog, sjö, kultur, bibliotek och musikskola. Skolan är en gammal genuin byggnad med fina ändamålsenliga lokaler och en stor skolgård som bjuder in till lek. På Gula skolan går cirka 260 elever i förskoleklass till åk 6. Skolan har cirka 35 lärare, elevassistenter och fritidspedagoger. Förutom dessa har vi ett elevhälsoteam med samtliga kompetenser. Vi arbetar aktivt med informationsteknik och har utrustat många klassrum med interaktiva whiteboards, dokumentkameror, projektorer och datorer eller iPads. På Gula skolan samverkar grundskolan med förskoleklass och fritidshem. All personal samverkar under hela dagen för varje elevs bästa och möjligheten att lyckas som främsta mål.

Vi söker en elevassistent med erfarenhet och kunskap om barn med NPF problematik. Tjänsten innebär dels att vara ett övergripande stöd i klass dels att ha särskilt fokus på enskild elev. Som stöd i klass arbetar du för att bidra till god studiero och som pedagogiskt stöd. Som stöd för enskild elev följer du eleven i undervisningen, har ibland enskild undervisning samt följer eleven på raster och övergångar. Du kommer även ha nära kontakt med vårdnadshavare. Du kommer också att arbeta viss tid i skolans fritidshem.

Vi som arbetar på Gula skolan ansvarar tillsammans för att varje enskild elev utvecklas allsidigt utifrån sina förutsättningar så långt som det är möjligt.
Hos oss är samarbetet och relationen med elever och vårdnadshavare viktig. Varje elev ska mötas med förståelse, medmänsklighet och respekt. Vi arbetar utifrån ett lågaffektivt bemötande och möter varje elev utifrån sina förutsättningar. Skolan bedriver ett medvetet arbete med rastverksamhet på ett framgångsrik sätt.

Vi söker dig med elevassistentutbildning eller annan dokumenterad kunskap som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig, till exempel tidigare arbetserfarenhet av arbete som elevassistent.

Du har intresse och vana av att arbeta med barn. För att lyckas i rollen som elevassistent behöver du även vara självständig, ansvarstagande och noggrann. Du behöver också ha lätt för att samarbeta samt ha förmåga att skapa goda och tillitsfulla relationer till elev och vårdnadshavare. Du är en flexibel, lösningsorienterad och kan själv se var du behövs bäst. Du kan snabbt sätta dig in i rutiner och är strukturerad.

Du bör ha kunskap inom NPF, uppmärksamhets- och koncentrationsproblematik samt utmanande och utagerande beteenden hos barn. Du har även förmåga att se elevers behov, erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt förstår vikten av att stärka elevers självkänsla och självförtroende.
Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Elevassistent/Stödassistent på Engelbrektskolan

Ansök    Maj 18    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Engelbrektskolan är en F-9 skola uppdelad i två skolenheter, Engelbrektskolan F-6 och Engelbrektskolan 7-9. Skolenheten F-6 består av 450 elever och 55 personal. Skolan har 4 tillhörande fritidsavdelningar med ca 220 inskrivna elever. Skolan h... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Engelbrektskolan är en F-9 skola uppdelad i två skolenheter, Engelbrektskolan F-6 och Engelbrektskolan 7-9. Skolenheten F-6 består av 450 elever och 55 personal. Skolan har 4 tillhörande fritidsavdelningar med ca 220 inskrivna elever.
Skolan har ett tydligt fokus på elevernas lärande och höga förväntningar på såväl elevernas förmåga som på personalens arbete för att möjliggöra att eleverna lyckas. Skolkulturen präglas av höga ambitioner, professionalitet och yrkesstolthet.

Arbetet innebär att vara stöd för elev/elever i förskoleklass. Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven i den dagliga verksamheten. Du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare.
All personal på skolan är delaktiga i elevernas utveckling och vårt mål är att bedriva en verksamhet av god kvalitet som ger eleverna kunskap, trygghet och en stabil plattform inför fortsättningen i livet.

Vi söker dig med elevassistentutbildning, utbildning inom Barn- och Fritidsprogrammet eller annan utbildning inom relevant område som arbetsgivaren bedömer lämplig. Det är ett krav för tjänsten att du har erfarenhet och kunskap kring elever inom neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. Vi ser gärna även att du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande. Kunskap om TAKK och bildstöd är meriterande. Tidigare arbete i form av behandlingsassistent och stödpedagog är också meriterande.

Du har goda kunskaper i att genomföra anpassningar för barn i behov av stöd samt är flexibel inför alla kortsiktiga och långsiktiga förändringar som är en del av det pedagogiska arbetet. Du har elevernas bästa i fokus. Du är ansvarstagande och tydlig elevassistent med ett positivt förhållningssätt och med en god kommunikativ förmåga. Vi söker dig som har ett gott bemötande och har lätt att skapa relationer med elev, vårdnadshavare och kollegor.

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Elevassistent på Grundsärskolan Erikslund

Ansök    Maj 18    Borås kommun    Elevassistent
På Grundsärskolan Erikslund välkomnar vi varje dag elever i årskurs 1-9 från hela Borås. Vi bedriver omfattande samarbeten med kommunens föreningsliv och har en strävan att ge våra elever en upplevelserik skolgång på deras villkor. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. På skolan finns det även fritidshem/KTS för alla våra elever. Grundsärskolan är belägen både nära natur och sta... Visa mer
På Grundsärskolan Erikslund välkomnar vi varje dag elever i årskurs 1-9 från hela Borås. Vi bedriver omfattande samarbeten med kommunens föreningsliv och har en strävan att ge våra elever en upplevelserik skolgång på deras villkor. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. På skolan finns det även fritidshem/KTS för alla våra elever.

Grundsärskolan är belägen både nära natur och stadsmiljö placerad i närheten av Knalleland. På skolan finns det även en Grundskola för F-9. Med tre verksamheter under samma tak skapas en bred elevsammansättning och en utvecklande lärmiljö.

Grundsärskolan Erikslund söker nu en elevassistent. Du kommer att i samarbete med ansvarig lärare stötta elever i den dagliga verksamheten samt i fritidshemmet och KTS (korttidstillsyn).

Särskolan är en verksamhet som är anpassad efter elevens behov vilket också ställer krav på dig som elevassistent att möta det på ett lyhört, strukturerat och lågaffektivt förhållningssätt.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta flexibelt tillsammans med dina kollegor och med eleverna. Att arbeta flexibelt betyder att gruppens konstellation kan ändras under terminerna och att elevernas behov är i fokus och anpassar miljön för eleven.

Vi söker dig som är elevassistent. Relevant gymnasiekompetens, exempelvis barn- och fritids eller omvårdnadsprogram. Gärna erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Du har kunskap om intellektuell funktionsnedsättning samt erfarenhet av barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer och AKK. Kunskap om TAKK och bildstöd är meriterande.

Ditt förhållningssätt är att barn gör rätt om de kan och du anpassar ditt bemötande och din kommunikation för att skapa förutsättningar för elever att tolka olika situationer och sammanhang.

Du är lugn och möter eleverna lågaffektivt. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Visa mindre

Elevassistent

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


IES Borås söker nu en engagerad elevassistent på heltid.

I din roll som elevassistent arbetar du som resurs i elevgrupp eller med enskilda elever. Du är ett stöd under raster, övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödja enskild elev utifrån behov.

I ditt arbete ansvarar du för att eleverna känner lust att lära och är delaktiga i sitt lärandet utifrån sina egna förutsättningar. I uppdraget är det viktigt att man ser elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas.

I arbetet som elevassistent innebär också att man har förmågan att anpassa undervisningssituationer utifrån olika lärandesyften. Viktiga delar i arbetet är ett aktivt förebyggande trygghetsarbete, att stimulera elevens utveckling och lärande, sociala kompetens, kamratrelationer samt att bidra till ett demokratiskt förhållningssätt.

Vi söker dig som är utbildad socialpedagog eller motsvarande och som har erfarenhet av arbete med barn och gärna pedagogisk erfarenhet för att möta elevens behov av anpassningar på rätt nivå. Dokumenterade kunskaper inom autism/adhd samt lågaffektivt bemötande är ett plus. Du behöver vara språkligt stark, besitta god social kompetens och vara tydlig och strukturerad. Personlig lämplighet kommer att värderas.

Vi tror också att du:

• löser konflikter på ett konstruktivt sätt

• kan se elevernas olika behov, ge beröm och vägledning

• finns där för eleverna, vårdar relationerna och blir ett stöd i vardagen för dem

• har ett lågaffektivt bemötande Mycket god svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten, då vi är en tvåspråkig arbetsplats och båda språken används kollegor emellan.Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen ansök därför så snart som möjligt via mail till [email protected] Visa mindre

Elevassistent på Sjömarkenskolan

Ansök    Maj 17    Borås kommun    Elevassistent
Vill du arbeta som elevassistent? Vi söker efter dig som har ett intresse för barns lärande och är duktig på att skapa goda och tillitsfulla relationer. Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Sjömarkenskolan är en lugn och trivsam F-6 skola som från och med hösten kommer ha 450 e... Visa mer
Vill du arbeta som elevassistent? Vi söker efter dig som har ett intresse för barns lärande och är duktig på att skapa goda och tillitsfulla relationer.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Sjömarkenskolan är en lugn och trivsam F-6 skola som från och med hösten kommer ha 450 elever. Vi som arbetar på Sjömarkenskolan ansvarar tillsammans för att varje enskild elev utvecklas så långt som det är möjligt. Det gör vi genom att arbeta för elevers hälsa, trivsel och trygghet samt genom att vi som arbetar här ständigt lär oss nytt för att utveckla och förbättra vår verksamhet. Skolan är nyligen ombyggd och renoverad vilket innebär att verksamhetens bedrivs i fina och fräscha lokaler.

Sjömarkenskolan söker två elevassistenter från och med höstterminen 2022 fram till sommaren 2023. Den ena tjänsten är en allmän visstidsanställning och den andra tjänsten är ett vikariat.

För den ena tjänsten söker vi en elevassistent som ska arbeta nära en elev på lågstadiet som har diabetes. Du kommer vara med eleven både under skoldagen och under fritids. Du behöver hjälpa eleven med att kontrollera blodsocker, insulin och kostintag. I uppdraget ingår att finnas nära eleven och avgöra vilka insatser som behövs beroende på hur situationen ser ut under dagen. Då eleven i övrigt är självständig kommer du också att vara stöd för övriga elever i årskursen. Du ingår i årskursens arbetslag och har kontinuerlig dialog med klasslärare, andra undervisande lärare samt elevens vårdnadshavare.

För den andra tjänsten kommer du att ingå i ett arbetslag som har gemensamt har ansvar för eleverna i två eller tre klasser. Tjänsten innebär dels att vara ett övergripande stöd i klass dels att ha särskilt fokus på enskild elev. Som stöd i klass arbetar du för att bidra till god studiero och som pedagogiskt stöd. Som stöd för enskild elev följer du eleven i undervisningen, har ibland enskild undervisning samt följer eleven på raster och övergångar. Du kommer även ha nära kontakt med vårdnadshavare. Du kommer också att arbeta viss tid i skolans fritidshem.

Vi söker dig med elevassistentutbildning eller annan dokumenterad kunskap som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig, till exempel tidigare arbetserfarenhet av arbete som elevassistent.

Du har intresse och vana av att arbeta med barn. För att lyckas i rollen som elevassistent behöver du även vara självständig, ansvarstagande och noggrann. Du behöver också ha lätt för att samarbeta samt ha förmåga att skapa goda och tillitsfulla relationer till elev och vårdnadshavare. Du är en flexibel, lösningsorienterad och kan själv se var du behövs bäst. Du kan snabbt sätta dig in i rutiner och är strukturerad.

För den ena tjänsten är kunskap och erfarenhet av diabetes är meriterande. Eftersom du även kommer att arbeta med andra barn i årskursen och på fritidstid i samma tjänst behöver du ha intresse för barns lärande och ha kunskap om hur du möter andra särskilda behov.

För den andra tjänsten bör du ha kunskap inom autismspektrat, uppmärksamhets- och koncentrationsproblematik samt utmanande och utagerande beteenden hos barn. Du har även förmåga att se elevers behov, erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt förstår vikten av att stärka elevers självkänsla och självförtroende.
Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.


Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Elevassistent

Ansök    Maj 13    Borås kommun    Elevassistent
Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. I Borås stad finns ca. 100 elever i gymnasiesärskola f... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

I Borås stad finns ca. 100 elever i gymnasiesärskola fördelade på tre enheter. Eleverna läser enligt gymnasiesärskolans läroplan. För oss är ett elevfokuserat arbetssätt av största vikt. Det är viktigt att ge eleverna det stöd de behöver i alla situationer och inom alla ämnesområden under skoldagens olika situationer. IKT och digitalisering är en naturlig del av verksamheten.

Som elevassistent arbetar du i arbetslag tillsammans med speciallärare och elevassistenter. Vårt mål är att alla elever utifrån sina förutsättningar ska känna motivation, glädje och lust att lära. Alla elever ska få en allsidig utveckling såväl kunskapsmässigt som socialt, under hela dagen såväl i skola som på KTS (fritids).

Som elevassistent är ditt arbete att stödja och vägleda eleverna i undervisningen under skoltid och på KTS före och efter skoldagen. Det ingår i arbetsuppgifterna att hjälpa eleverna i omsorgssituationer som personlig hygien.
Teamarbetet är en viktig del i vårt arbete och samverka med kollegor är central.


Vi ser gärna att du har fördjupade kunskaper inom AKK, alternativ och kompletterande kommunikation och autism. Du behöver ha en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliglämplighet
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.
 
Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner
 
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås
 
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Elevassistent på Sjömarkenskolan

Ansök    Maj 17    Borås kommun    Elevassistent
Vill du arbeta som elevassistent? Vi söker efter dig som har ett intresse för barns lärande och är duktig på att skapa goda och tillitsfulla relationer. Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Sjömarkenskolan är en lugn och trivsam F-6 skola som från och med hösten kommer ha 450 e... Visa mer
Vill du arbeta som elevassistent? Vi söker efter dig som har ett intresse för barns lärande och är duktig på att skapa goda och tillitsfulla relationer.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Sjömarkenskolan är en lugn och trivsam F-6 skola som från och med hösten kommer ha 450 elever. Vi som arbetar på Sjömarkenskolan ansvarar tillsammans för att varje enskild elev utvecklas så långt som det är möjligt. Det gör vi genom att arbeta för elevers hälsa, trivsel och trygghet samt genom att vi som arbetar här ständigt lär oss nytt för att utveckla och förbättra vår verksamhet. Skolan är nyligen ombyggd och renoverad vilket innebär att verksamhetens bedrivs i fina och fräscha lokaler.

Du kommer att ingå i ett arbetslag som har gemensamt har ansvar för eleverna i två eller tre klasser. Tjänsten innebär dels att vara stöd i klass dels att ha särskilt fokus på enskild elev. Som stöd i klass arbetar du för att bidra till god studiero och som pedagogiskt stöd. Som stöd för enskild elev följer du eleven i undervisningen, har ibland enskild undervisning samt följer eleven på raster och övergångar. Du kommer även ha nära kontakt med vårdnadshavare. Du kommer också att arbeta viss tid i skolans fritidshem.

För tjänsten krävs elevassistentutbildning eller annan dokumenterad kunskap som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du bör också ha kunskap inom autismspektrat, uppmärksamhets- och koncentrationsproblematik samt utmanande och utagerande beteenden hos barn.

Du har förmåga att se elevers behov, erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt förstår vikten av att stärka elevers självkänsla och självförtroende. Du har också förmåga att skapa struktur och förutsägbarhet. Det är viktigt att ha en god samarbetsförmåga och du är lösningsorienterad.
Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Elevassistenter till Fristadskolan åk 7-9

Ansök    Apr 26    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Fristadskolan är en högstadieskola, årskurs 7 till 9, som ligger i centrala Fristad, 13 kilometer norr om Borås. Våra elever kommer dels från Fristad centralort, och dels från mindre orter runt Fristad. Personalen är organiserade i fyra arbets... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Fristadskolan är en högstadieskola, årskurs 7 till 9, som ligger i centrala Fristad, 13 kilometer norr om Borås. Våra elever kommer dels från Fristad centralort, och dels från mindre orter runt Fristad. Personalen är organiserade i fyra arbetslag som samverkar i strävan att varje elev skall ges bästa möjlighet att lyckas. Trygghet och trivsel är en självklarhet för både elev som personal.

Fristadskolans motto är: Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken att jag vågar!


Då vi söker tre tjänster kan arbetet se lite olika ut beroende på behov, men arbetet innebär att du arbetar nära en elev eller en klass. Du ingår i ett arbetslag som gemensamt har ansvar för eleverna i fyra klasser.

En av tjänterna innebär att du följer en elev som har autism och är rullstolsburen samt har syn och hörselhjälpmedel.
I den andra tjänsten kommer du följa en elev som läser enligt särskolans kursplan. Detta innebär att eleven både är med på klassens lektioner men har även annan undervisning.
Den tredje tjänsten innebär arbete med elever fördelat på två klasser och då stöttar du flera elever.

Samtliga tjänster innebär att du följer elev/elever alternativt klasser under skoldagen. Du kommer även ha nära kontakt med vårdnadshavare.

Du behöver ha elevassistentutbildning eller annan dokumenterad kunskap som bedöms som likvärdig. Kunskap inom autism eller IF-diagnoser och erfarenhet av lågaffektivt bemötande är ett krav.
Du behöver vara lösningsfokuserad och ha förmåga att se elevens behov.
Det är viktigt att ha en god samarbetsförmåga. Visa mindre

Elevassistent på Kristinebergskolan

Ansök    Apr 27    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Kristinebergskolan är en F-6 skola med ca 500 elever, i centrala Borås. Vi har en treparallellig skolverksamhet som även innefattar 4 fritidshemsavdelningar. Vi arbetar i arbetslag och eftersträvar ett tätt samarbete mellan årskurser och avde... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Kristinebergskolan är en F-6 skola med ca 500 elever, i centrala Borås. Vi har en treparallellig skolverksamhet som även innefattar 4 fritidshemsavdelningar. Vi arbetar i arbetslag och eftersträvar ett tätt samarbete mellan årskurser och avdelningar. Vi har erfaren personal som tillsammans med eleverna skapar en bra miljö för lärande, genom ett gemensamt förhållningssätt och gemensamma trivselregler. Våra elever har tillgång till en stor skolgård, fotbollsplaner, och närliggande idrottsplats som främjar fysisk aktivitet och kreativ utomhusvistelse.

Skolans värdeord som är trygghet, ansvar och respekt ska genomsyra hela verksamhetsdagen. På Kristinebergskolan arbetar vi utifrån Kristinebergsmodellen, en gemensam och tydlig undervisningsstruktur för skolan, där de sju grundläggande frågorna är i fokus.


I din roll som elevassistent arbetar du som resurs i elevgrupp eller med enskilda elever. Tjänstgöringen innefattar arbete inom såväl skola som fritidshem. Du är ett stöd under raster, uteaktiviteter och övergångar mellan lektioner och aktiviteter samt stödja enskild elev utifrån behov. I ditt arbete ansvarar du för att eleverna känner lust att lära och är delaktiga i sitt lärandet utifrån sina egna förutsättningar.

I uppdraget är det viktigt att man ser elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får elever att växa och utvecklas. I arbetet som elevassistent innebär också att man har förmågan att anpassa undervisningssituationer utifrån olika lärandesyften.

Viktiga delar i arbetet är ett aktivt förebyggande trygghetsarbete, att stimulera elevens utveckling och lärande, sociala kompetens, kamratrelationer samt att bidra till ett demokratiskt förhållningssätt.

Vi söker dig som har gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har yrkesutbildning som lärarassistent. Yrkeserfarenhet av pedagogiskt arbete på skola ses som meriterande. Du har god datorvana samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Det är även meriterande om du har kunskap om NPF och lågaffektivt bemötande samt om du tidigare har arbetat med elever med särskilda behov. Du uppskattar en varierad arbetssituation och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har god samarbetsförmåga, förmåga att skapa goda relationer och ett positivt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor.

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner. Visa mindre

Elevassistent på Sandgärdskolan

Ansök    Maj 13    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Sandgärdskolan är en skola för årskurs 7-9 med god gemenskap och goda studieresultat. Våra elever är motiverade och vill utvecklas. Vi söker dig som vill hjälpa dem lyckas. Vår skola är fem/sexparallellig och har för närvarande ca 430 elever. ... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Sandgärdskolan är en skola för årskurs 7-9 med god gemenskap och goda studieresultat. Våra elever är motiverade och vill utvecklas. Vi söker dig som vill hjälpa dem lyckas. Vår skola är fem/sexparallellig och har för närvarande ca 430 elever. Det du kan förvänta dig av Sandgärdskolan är en arbetsplats med positiv atmosfär, att vi arbetar tillsammans utifrån aktuell pedagogisk forskning och mycket digitalt.
Vi har ett positivt, tryggt och tillåtande klimat.

Sandgärdskolan söker två elevassistenter med start HT-22. Arbetet innebär att vara stöd för enskild elev i årskurs 7-9 . Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven i den dagliga verksamheten. Du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare. Du behöver vara tillgänglig vid terminsstart i augusti eller efter överenskommelse. Arbetet riktar sig till två killar och som elevassistent behöver du vara tillgänglig även vid ombytessituationen till idrott och hälsa, sökande behöver därför vara män.Vi ser helst att du har en elevassistentsutbildning eller liknande. Tidigare arbete i form av behandlingsassistent och stödpedagog är högst meriterande. Dokumenterade kunskaper inom autism/adhd samt lågaffektivt bemötande är ett krav. Du behöver vara språkligt stark, besitta god social kompetens och vara tydlig och strukturerad. För rollen är det önskvärt att du har pedagogiska kunskaper och gärna pedagogisk erfarenhet för att möta elevens behov av anpassningar på rätt nivå. Personlig lämplighet kommer att värderas.


Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner. Visa mindre

Elevassistent NPF på folkhögskolan

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara. Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olik... Visa mer
Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Fristads folkhögskola med ca 190 studerande erbjuder - förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå – trädgårdsutbildning, undersköterskeutbildning, vävkurs, Hållbar människa – hållbart liv, Växa - en kurs för personer med funktionsvariation och kurser för synskadade på plats i Fristad. Ytterligare 90 studerande läser vävning, yrkesbiodling, hållbart entreprenörskap eller allmän kurs på distans. På skolans internat finns det boende för cirka 40 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.Beskrivning och arbetsuppgifter
På allmän kurs grundskolenivå skapar vi nu en studiemiljö särskilt anpassat för deltagare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och andra som behöver lugn, struktur och tydlighet.

Vi har sedan 4 år tillbaka två klasser med samma upplägg på allmän gymnasienivå. Till den nya klassen söker vi en elevassistent som arbetar på gruppnivå och som skapar trygghet, tillit och sammanhang för deltagarna.

Du kommer att stötta deltagarna både i lärandesituationen och utanför lektionerna med målet att de blir så självständiga och självsäkra som möjligt. På lektionerna behövs stöd med att komma igång, strukturera upp uppgifter och hålla fokus. Vi startar skoldagen med gemensam fika där du hjälper deltagarna att landa och bli redo för dagens lektioner. Du följer också upp ev frånvaro och peppar deltagare att komma till skolan. Det kan även bli aktuellt med pedagogisk lunch och aktiviteter på deltagarnas raster.

Som elevassistent ingår du i arbetslaget och är delaktig i arbetslagets gemensamma planering. På folkhögskolan är friheten att jobba tillsammans med deltagarna och kollegorna utifrån sin kompetens och pedagogiska vision stor, och vi har förmånen att kunna ha små grupper – cirka 11 deltagare i detta fall.

Kvalifikationer
Du har en avslutad gymnasieutbildning med för tjänsten relevant inriktning eller påbyggnad, t ex socialpedagog, stödpedagog, behandlingsassistent eller fritidsledare, samt kunskaper om och erfarenhet av pedagogiskt arbete med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. B-körkort krävs.

Vi ser också gärna att du har arbetat med unga vuxna tidigare. Erfarenhet från folkhögskolan är också välkommen.

Vem trivs hos oss?

Folkhögskolan är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling verkligen står i fokus. Vi söker dig som är skicklig på att utveckla deltagarnas självkänsla och självständighet. Som person är du trygg och stabil. Du kommunicerar rakt och tydligt och har lätt för att samarbeta med kollegor och deltagare.

Villkor
Tillsvidareanställning, sista ansökningsdag 2022-05-11. Intervjuer sker löpande fram till dess så vänta inte med din ansökan!Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Elevassistent till Växa på folkhögskolan

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara. Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olik... Visa mer
Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Fristads folkhögskola med ca 190 studerande erbjuder - förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå – trädgårdsutbildning, undersköterskeutbildning, vävkurs, Hållbar människa – hållbart liv, Växa - en kurs för personer med funktionsvariation och kurser för synskadade på plats i Fristad. Ytterligare 90 studerande läser vävning, yrkesbiodling, hållbart entreprenörskap eller allmän kurs på distans. På skolans internat finns det boende för cirka 40 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.Beskrivning  och arbetsuppgifter
Inför hösten 2022 söker vi två assistenter till skolans Växakurs.

Kursen riktar sig främst till deltagare som gått i särskola eller fått extra stöd i skolan. Utbildningen är inriktad mot media och skapande. Du kommer att tillsammans med övriga assistenter att stötta deltagarna på såväl lektioner som raster. Som assistent ingår du i arbetslaget för Växa tillsammans med undervisande lärare.

Kvalifikationer
Du har en avslutad gymnasieutbildning och för tjänsten relevant utbildning, t ex som elevassistent eller stödpedagog, samt erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariation. Vi ser gärna att du har jobbat på folkhögskola eller med vuxna tidigare. Har du kunskaper när det gäller digitala hjälpmedel och kan inspirera deltagare och pedagoger i att utveckla det arbetet är det mycket positivt.

Vem trivs hos oss?

Folkhögskolan är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling verkligen står i fokus. Vi söker dig som skicklig på att utveckla deltagarnas självkänsla och självständighet. Som person är du trygg och stabil. Du kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta med kollegor och deltagare.

Villkor
Två tillsvidareanställningar, 80%. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan!Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Elevassistent till hörselprofilen på Björkhöjdskolan 7-9

Ansök    Apr 26    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. De unga i Borås blir fler. Därför öppnade vi Björkhöjdskolan 7-9 hösten 2021. Björkhöjdskolan kommer att bli en F-9 skola med hörselprofil. Skolan har två rektorer och är uppdelad i två enheter, F-6 och 7-9. Kunskap, samarbete och omvärldsko... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

De unga i Borås blir fler. Därför öppnade vi Björkhöjdskolan 7-9 hösten 2021. Björkhöjdskolan kommer att bli en F-9 skola med hörselprofil. Skolan har två rektorer och är uppdelad i två enheter, F-6 och 7-9.

Kunskap, samarbete och omvärldskontakter är viktigt inför framtiden. Vi vill att eleverna ska nå så långt de kan och utmanas på sin nivå. Våra klassrum är nyrenoverade och salarna för NO, hemkunskap, slöjd, musik och bild har dessutom ny utrustning. Idrottshallen är stor och skolmaten lagas på skolan. Björkhöjdskolan 7-9 ligger centralt med naturen runt hörnet.

Arbetet innebär att du är resurs/elevassistent inom skolans hörselprofil och är stöd åt de elever som har hörselnedsättning.

Du har höga och positiva förväntningar på alla elever. Ditt förhållningssätt är motiverande och du arbetar med stort elevinflytande för att ge eleverna olika möjligheter att utvecklas. Du trivs med att möta ungdomar med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi söker en elevassistent som har gymnasial utbildning från barn- och fritidsprogrammet, eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är ett krav för tjänsten att du har erfarenhet och kunskap kring elever med hörselnedsättning, NPF, lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Du behöver kunna uttrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift.

Du har goda kunskaper i att genomföra anpassningar för barn i behov av stöd samt är flexibel inför alla kortsiktiga och långsiktiga förändringar som är en del av det pedagogiska arbetet.

Du är en ansvarstagande och tydlig elevassistent med ett positivt förhållningssätt och med en god kommunikativ förmåga. Vi söker dig som har ett gott bemötande och har lätt för att skapa relationer med elev, vårdnadshavare och kollegor. Hos oss är gruppdynamiken viktig och uppdraget är krävande, därför kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser att du har erfarenhet av arbete med elever med hörselnedsättning och tecken som stöd är ett krav.

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Yrkesgymnasiet i Borås söker elevassistent

Ansök    Jan 28    Thorengruppen AB    Elevassistent
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Vi söker dig som tycker om och har erfarenhet av arbete med ungdomar för ett uppdrag som elevassistent till Yrkesgymnasiet i Borås.

Omfattning: timanställning ca 16-20h/mån

Arbetsuppgifter Du kommer att vara elevassistent åt en elev i Åk 2 och följa elevens schema. Arbetet är fördelat så att när eleven är på skolan 2 dagar per vecka i två veckor så är du på plats och när eleven är 2 veckor ute på APL så arbetar du inte. 

Kvalifikationer Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som elevassistent eller har annan likvärdig bakgrund. Meriterande är om du har arbetat som elevassistent tidigare och erfarenhet av arbete med individer inom autismspektrum samt språkstörning är mycket meriterande. Du bör ha goda pedagogiska kunskaper för att kunna hjälpa eleven med ämnena som hen läser. Som person bör du vara lugn och trygg och ha lätt för att skapa goda relationer på ett lättsamt sätt. Du bör ha god stresstålighet och du bör även ha ett mycket gott tålamod. Du bör vara en mycket lyhörd person och det är av stor vikt att samarbetet med de andra pedagogerna i arbetsgruppen fungerar.

Det här erbjuder vi dig På Yrkesgymnasiet får du verka i en arbetsmiljö som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns för stort eller svårt. I ditt arbete kommer du att ha roliga och varierade uppgifter, och en ledning som stöttar dig hela vägen.

Sista ansökningsdag: sök snarast möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Elevassistent Kerstinsgårdskolan

Ansök    Jan 26    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Kerstinsgårdskolan i Dalsjöfors ligger i ett lugnt område med närhet till sim- och idrottshall. Det är en liten skola med ca 100 elever i årskurs F-3. Skolan har två fritidsavdelningar och arbetar åldersintegrerat. Att vara på Kerstinsgården ä... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Kerstinsgårdskolan i Dalsjöfors ligger i ett lugnt område med närhet till sim- och idrottshall. Det är en liten skola med ca 100 elever i årskurs F-3. Skolan har två fritidsavdelningar och arbetar åldersintegrerat.
Att vara på Kerstinsgården är tryggt, lekfullt och lärande. Utifrån en helhetssyn på barnens utveckling vill vi skapa
en samlad pedagogisk verksamhet och omsorg. Vi skapar möjlighet till aktiviteter med mångsidigt innehåll samt
förutsättningar att möta varje barn på ett sätt som motsvarar barnets aktuella behov av stöd och stimulans.

Arbetet innebär att vara ett medicinskt stöd för enskild elev/eleverna F-åk 3. Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven/eleverna i den dagliga verksamheten. Du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens/elevernas planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare.

Vi ser helst att du har en elevassistentsutbildning. Kunskap och erfarenhet av Diabetes är ett krav. Tidigare arbete i form av behandlingsassistent och stödpedagog är meriterande. Erfarenhet av autism/adhd, IF-diagnoser och lågaffektivt bemötande är meriterande. Visa mindre

Elevassistent

Ansök    Mar 31    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Asklandaskolan har cirka 280 elever i 14 klasser. Vi erbjuder alla skolbarnomsorg på våra fritidshem fram till 12 års ålder. På Asklandskolan arbetar vi aktivt med att eleverna ska få inflytande över sin skolgång. Arbetet innebär att vara s... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Asklandaskolan har cirka 280 elever i 14 klasser. Vi erbjuder alla skolbarnomsorg på våra fritidshem fram till 12 års ålder. På Asklandskolan arbetar vi aktivt med att eleverna ska få inflytande över sin skolgång.

Arbetet innebär att vara stöd för enskild elev/pojke i åk 5 . Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven i den dagliga verksamheten. Du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare.

Vi ser gärna att du har utbildning/kurser inriktade mot ditt uppdrag som elevassistent. Tidigare arbete i form av behandlingsassistent och stödpedagog är högst meriterande då kunskaper om hur man arbetar med utåtagerande elever är av högsta vikt. Kunskap om autism/adhd, IF-diagnoser och lågaffektivt bemötande är ett krav.
Kunskap om TAKK och bildstöd är meriterande. Visa mindre

Elevassistent Dannikeskolan F-6

Ansök    Jan 4    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Dannikeskolan har i dagsläget knappt 70 elever och ligger mitt i Dannike. På skolan finns förskoleklass, fritidshem och skola för år 1-6. Det är en mysig skola med närhet till härliga naturområden och med en rymlig skolgård. Skolan byggdes om ... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Dannikeskolan har i dagsläget knappt 70 elever och ligger mitt i Dannike. På skolan finns förskoleklass, fritidshem och skola för år 1-6. Det är en mysig skola med närhet till härliga naturområden och med en rymlig skolgård. Skolan byggdes om 2009 och har fräscha lokaler. Skolan har en varm och generös atmosfär. Här möts människor i olika åldrar och med olika bakgrund i en personlig miljö. På fritidshemmet är det lite över 40 barn inskrivna till hösten. Fritidshemmet har egna rymliga lokaler i samma byggnad som skolan och förskolan och som till viss del under dagtid av förskoleklass. Skolan har också en fin idrottshall från 2009.

Arbetet innebär att vara stöd för enskild elev i åk 3-6 . Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven i den dagliga verksamheten. du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare.

Vi ser helst att du har en elevassistentsutbildning. Tidigare arbete i form av behandlingsassistent och stödpedagog är högst meriterande då kunskaper om hur man arbetar med elever inom NPF är av högsta vikt. Kunskap om lågaffektivt bemötande är ett krav.
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare Visa mindre

Resurspedagog

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Internationella Engelska Skolan Borås är en 4–9 skola med ca 530.

Vi är en internationell skola som följer den svenska läroplanen och undervisningen bedrivs både på svenska och på engelska. IES är unikt med den breda kompetens våra internationella och svenska lärare tillsammans utgör. Erfarenhet och utbildning från hela världen möts för att skapa den bästa utbildningsmöjligheten för våra elever.

Vi söker nu en resurs som kommer att fungera som ett stöd för en mindre grupp elever.

Vi söker en lugn, trygg resurspedagog som har en förväntansfull inställning i arbetet med eleven. Du har erfarenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar/behov av särskilt stöd. Du har även erfarenhet av att arbeta med olika pedagogiska metoder för elever i behov av stöd, samt erfarenhet av att arbeta i flerspråkiga lärmiljöer. Ditt ledarskap bottnar i tron att alla elever vill och kan utvecklas. Som person är du tydlig och respektfull samt lyhörd för elevernas behov. Du har stor förmåga till samverkan, både med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har ett positivt förhållningssätt och ser värde i kollegialt lärande. Du trivs i skolans ombytliga miljö och är ödmjuk för människors olika förutsättningar och bakgrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att lyckas hos oss tror vi att du är:

·       Internationellt inriktad: Du kommer att samarbeta med kollegor som har olika utbildningar och erfarenheter från hela världen. Vissa elever har eventuellt inte svenska (eller engelska) som modersmål och du kommer därför att behöva anpassa din undervisning för att kunna möta varje elevs individuella behov.

·       Passionerad för ditt ämne: Du vill inspirera dina elever till att älska ämnet lika mycket som du gör.

·       Entusiastisk för att undervisa och lära: Du delar vår övertygelse om att varje elev kan uppnå sin fulla potential.

·       Flexibel: Du är villig att anta nya utmaningar och har ett öppet sinne för att tillsammans med andra utveckla skolan vidare.

Internationella Engelska Skolan är en av Sveriges största skolaktörer på grundskolenivå med 43 skolor och cirka 30,000 elever från hela landet. IES har vuxit stadigt och med bibehållen kvalitet sedan 1993. Visa mindre

Elevassistent

Ansök    Dec 27    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Kristinebergskolan Arbetet innebär att vara stöd för enskild elev/eller elevgrupp. Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven/ elevgruppen i den dagliga verksamheten. Du kommer även arbeta på fritidshemmet där du ansvar... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Kristinebergskolan

Arbetet innebär att vara stöd för enskild elev/eller elevgrupp. Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven/ elevgruppen i den dagliga verksamheten. Du kommer även arbeta på fritidshemmet där du ansvarar för delar av verksamheten tillsamman med dina kollegor. Vi arbetar i arbetslag på fritidshemmet

Vi ser helst att du har en elevassistentsutbildning. Tidigare arbete i form av behandlingsassistent och stödpedagog är högst meriterande då kunskaper om hur man arbetar med utåtagerande elever. Kunskap om autism/adhd, IF-diagnoser och lågaffektivt bemötande samt diabeteskunskaper är meriterade kunskaper för uppdraget. Visa mindre

Elevassistent till Praktiska i Borås

Ansök    Nov 9    Praktiska Sverige AB    Elevassistent
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter. Läs mer om oss på www.praktiska.se. Välkommen till gemenskapen! Om tjänsten På Praktiska gymnasiet vet vi att bra yrkesutbildning gör att ungdomar kan få j... Visa mer
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter.

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Om tjänsten

På Praktiska gymnasiet vet vi att bra yrkesutbildning gör att ungdomar kan få jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

Tjänsten är en 50 % , med eventuell möjlighet till utökning. Start enligt överenskommelse, dock senast januari 2022.

Din bakgrund

Vi söker nu en elevassistent till Praktiska Gymnasiet i på ca 50 %. Tjänsten är en visstidsanställning med start enligt överenskommelse. Du kommer i ditt uppdrag som elevassistent arbeta nära våra elever och stödja dem under deras skoldag både i de praktiska som teoretiska ämnena. Arbetet innebär tätt samarbete med lärare och övrig personal i skolan och också med vårdnadshavare och andra utomstående aktörer.

Vi ser att du har god erfarenhet av att arbeta med ungdomar och har vana att arbete i skolan.

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2021-12-09. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Richard Edström på 0703 - 20 09 80 eller via mail [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se. Visa mindre

Elevassistent Sandgärdskolan

Ansök    Nov 18    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Sandgärdskolan är en skola för årskurs 7-9 med god gemenskap och goda studieresultat. Våra elever är motiverade och vill utvecklas. Vi söker dig som vill hjälpa dem lyckas. Vår skola är fem/sexparallellig och har för närvarande ca 430 elever. ... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Sandgärdskolan är en skola för årskurs 7-9 med god gemenskap och goda studieresultat. Våra elever är motiverade och vill utvecklas. Vi söker dig som vill hjälpa dem lyckas. Vår skola är fem/sexparallellig och har för närvarande ca 430 elever.
Det du kan förvänta dig av Sandgärdskolan är en arbetsplats med positiv atmosfär, att vi arbetar tillsammans utifrån aktuell pedagogisk forskning och mycket digitalt.
Vi har ett positivt, tryggt och tillåtande klimat.

Arbetet innebär att vara stöd för enskild elev i årskurs 7-9 . Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven i den dagliga verksamheten. Du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare. Du behöver vara tillgänglig vid terminsstart i januari, eller efter överenskommelse.

Vi ser helst att du har en elevassistentsutbildning. Tidigare arbete i form av behandlingsassistent och stödpedagog är högst meriterande. Dokumenterade kunskaper om autism/adhd, att arbeta med multipla diagnoser, lågaffektivt bemötande är ett krav. Du behöver vara språkligt stark och besitta god social kompetens. Personlig lämplighet kommer att värderas Visa mindre

Elevassistent till LBS Kreativa gymnasiet i Borås

Ansök    Dec 13    AcadeMedia Support AB    Elevassistent
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb". Läs mer om oss på www.lbs.se. Elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Borås LBS i Borås är en skola som inspirerar till skapande i skolan... Visa mer
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

Läs mer om oss på www.lbs.se.

Elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Borås

LBS i Borås är en skola som inspirerar till skapande i skolans moderna studios och rymliga salar i centrala Borås. Skolans 220 elever läser Estetprogrammet med inriktning spelgrafik, grafisk design, musikproduktion, Foto & Film samt Beteende Media eller Teknikprogrammet med inriktning spelutveckling eller systemutveckling.

Din profil

Vi söker nu en elevassistent för tjänst om 75 %. Det aktuella uppdraget handlar om att vara ett nära stöd till elever med ett antal olika diagnoser (bl.a. inom autismspektrat). Dessutom blir du en viktig länk mellan eleven, vårdnadshavare, elevhälsans personal och elevens lärare. I uppdraget ingår även att hålla koll på planering av elevens studiegång, skapa struktur för eleven och att hålla sig informerad om vad som kommer att ske i elevens studiegång. Som elevassistent hos oss söker vi personer som tycker om att jobba med ungdomar och att se dessa växa både som student och som individ. Arbetet innebär en hel del kommunikation med elev, lärare och vårdnadshavare varvid det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga både i tal och i skrift. Då våra utbildningar är inom teknik, och Estetik är det meriterande om du har mer än basala kunskaper inom dessa områden. Om du dessutom har erfarenhet av att arbeta som elevassistent eller om du är en lärarstuderande som har tagit en studiepaus är detta ytterligare meriterande. Då har du en bra bakgrund som vi är intresserade av. Som person är det viktigt att du är kommunikativ, social, samvetsgrann och noggrann. En hög digital kompetens är också viktig.

Övrigt

Tjänsten utlyses under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av annan person i organisationen.

Tillträdesdag: 10 januari 2022 eller så snart som möjligt VT2022

Placeringsort: Borås

Anställningsform: Visstidsanställning

Sista ansökningsdag: Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag. Sista dag är 22 december.

Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med [email protected]

Är du den vi söker? Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut. OBS! Det är viktigt att arbetssökande kan ansöka via den digitala tjänst vi nyttjar och att filer som uppladdas är i ett fungerande filformat. Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se. Visa mindre

Elevassistent

Ansök    Nov 8    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Skolans vision Lära för livet - Lust att lära möjlighet att lyckas På Grundsärskolan Fjärding/Boda arbetar vi för elevers lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang. I arbetet på Grundsärskolan Fjärding består arbets... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Skolans vision
Lära för livet - Lust att lära möjlighet att lyckas
På Grundsärskolan Fjärding/Boda arbetar vi för elevers lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang.

I arbetet på Grundsärskolan Fjärding består arbetsuppgifterna av att skapa en trygg och lärorik miljö för våra elever tillsammans i team där lärande och utveckling står i centrum.
Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill vara med och utveckla verksamheten på grundsärskolan. Vi lär ständigt av och med varandra där vi har eleven i fokus. I det dagliga arbetet utmanar och stimulerar vi elevernas nyfikenhet samt utveckling och lust att lära.
Vi är en mångkulturell skola som lägger stor vikt vid förståelse mellan människor och ser mångfalden som styrka där arbete med elever med flerfunktionsvariation upplevs som något positivt.
Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete där du som medarbetare kommer att ingå i ett team som har ett nära samarbete.

Du ska vara ett viktigt stöd för de elever som du arbetar med och ha kunskap om olika flerfunktionvariationer och vad det innebär för eleven. Kunskap om olika kommunikationsverktyg, så som tecken som stöd, TAKK, kommunikationskartor och bildstöd men även kunskap och erfarenhet av kramper och sondmatning är ett krav för tjänsten.
Som elevassistent ska du hjälpa eleven på ett sådant sätt att eleven, trots svårigheter, ska ges samma förutsättningar så långt som det är möjligt för att klara skolan, fritids/KTS som andra elever.
Vi ställer krav på att man är lyhörd inför elevens behov och egna önskemål.
Stor vikt läggs vid tidigare erfarenhet av arbete med elever i grundsärskolan.

Välkommen med din ansökan Visa mindre

Elevassistent förskoleklass Sandhultskolan

Ansök    Okt 29    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Sandhultskolan är en F-6 skola, som ligger naturskönt en liten bit utanför Borås centrum i riktning mot Alingsås. Skolan har en klass per årskurs och personalen om 17 anställda är organiserad i arbetslag direkt under rektor. Sandhultskolan lig... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Sandhultskolan är en F-6 skola, som ligger naturskönt en liten bit utanför Borås centrum i riktning mot Alingsås. Skolan har en klass per årskurs och personalen om 17 anställda är organiserad i arbetslag direkt under rektor. Sandhultskolan ligger i en härligt lantlig miljö med fantastisk skolgård och ändamålsenliga och trevliga lokaler. Bussen från Borås och Alingsås stannar precis utanför skolan. Skolans arbete präglas av nyfikenhet, gemenskap och trygghet i en liten stor skola. Du kommer att tillhöra en engagerad, kompetent och trygg personalgrupp med utpräglat kollegialt tänkande.

Arbetet innebär att vara ett förstärkt stöd i de flesta situationer för elever i förskoleklass under hela skoldagen, som också innefattar fritidshemmet. Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger och övrig resurspersonal arbeta i ett team kring eleverna. Du arbetar utifrån de intentioner som finns beskrivna i elevernas planer samt har en god och kontinuerlig kommunikation med övrig personal, vårdnadshavare samt elevhälsan.Vi ser helst att du har en elevassistentutbildning. Vårdutbildning är meriterande. Tidigare arbete som elevassistent, behandlingsassistent eller jämförbart arbete är högst meriterande. Kunskaper och erfarenhet kring arbete med yngre barn inom autismspektrat är önskvärt. Likaså erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation. Du är en viktig resurs för att skoldagen ska bli hanterbar, begriplig och meningsfull för våra elever. Visa mindre

Elevassistent

Ansök    Okt 22    Stiftelsen Anden O Ordet    Elevassistent
Skolans mål är att varje barn/elev ska få en stadig grund i livet. Vi arbetar för att våra elever ska förbli unika och kunna få växa och lära sig i en harmonisk miljö. Vi uppmuntrar dem att sträcka sig efter en god karaktär, att nå så högt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt utveckla respekt, ansvar och empati i sina liv. Erfarenhet från arbete med barn och ungdomar är önskvärt. Erfarenhet från arbete i skolans värld är meriterande. Du hjälper elev e... Visa mer
Skolans mål är att varje barn/elev ska få en stadig grund i livet. Vi arbetar för att våra elever ska förbli unika och kunna få växa och lära sig i en harmonisk miljö. Vi uppmuntrar dem att sträcka sig efter en god karaktär, att nå så högt som möjligt i sin kunskapsutveckling samt utveckla respekt, ansvar och empati i sina liv. Erfarenhet från arbete med barn och ungdomar är önskvärt. Erfarenhet från arbete i skolans värld är meriterande. Du hjälper elev eller elever som kan ha olika svårigheter med inlärning eller beteendeproblematik mm. Visa mindre

Aktiveringspedagog

Ansök    Okt 13    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Skolans vision Lära för livet - Lust att lära möjlighet att lyckas På Grundsärskolan Fjärding/Boda arbetar vi för elevers lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang. Välkommen till ett utmanande och stimulerande arbete... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Skolans vision
Lära för livet - Lust att lära möjlighet att lyckas
På Grundsärskolan Fjärding/Boda arbetar vi för elevers lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang.

Välkommen till ett utmanande och stimulerande arbete på Grundsärskolan Fjärding/Boda i grundskoleförvaltningen i Borås.
Grundsärskolan Fjärding/Boda har elever i åk 1 - 6 som delar lokaler med grundskolan på Fjärdingskolan och åk 7 - 9 som delar lokaler med Bodaskolan. Skolorna ligger vackert beläget med närhet till natur och parkområde. Skolgårdens utemiljöer är väl anpassade för en trygg utevistelse och ligger med gångavstånd till centrum samt har goda busskommunikationer.
Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill vara med och utveckla verksamheten på grundsärskolan. I det dagliga arbetet utmanar och stimulerar vi elevernas nyfikenhet samt utveckling och lust att lära.

Arbetet innebär att vara stöd för enskild elev/pojke i åk 3-6 . Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven i den dagliga verksamheten. du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare.

Vi söker dig med aktiveringspedagogexamen på yrkeshöskola, alternativt stödpedagogexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Tidigare arbete i form av behandlingsassistent och stödpedagog är högst meriterande då kunskaper om hur man arbetar med utåtagerande elever är av högsta vikt. Kunskap om autism/adhd, IF-diagnoser och lågaffektivt bemötande är ett krav.
Kunskap om TAKK och bildstöd är meriterande.


. Visa mindre

Elevassistent till Växa på folkhögskolan

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara. Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olik... Visa mer
Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Fristads folkhögskola med ca 190 studerande erbjuder - förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå – trädgårdsutbildning, undersköterskeutbildning, vävkurs, hälsolinjen, Växa - en kurs för personer med funktionsvariation och anpassningskurser för synskadade. Ytterligare 75 studerande läser vävning, yrkesbiodling eller allmän kurs på distans. På skolans internat finns det boende för cirka 40 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.Beskrivning och arbetsuppgifter
Inför hösten 2020 söker vi två assistenter till skolans Växakurs.

Denna kurs riktar sig främst till deltagare som gått i särskola eller fått extra stöd i skolan. Utbildningen är inriktad mot media och skapande. Du kommer att tillsammans med övriga assistenter att stötta deltagarna på såväl lektioner som raster. Som assistent ingår du i arbetslaget för Växa tillsammans med undervisande lärare.

Kvalifikationer
Du har en avslutad gymnasieutbildning och för tjänsten relevant utbildning, t ex som elevassistent eller stödpedagog, samt erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariation. Vi ser gärna att du har jobbat på folkhögskola eller med vuxna tidigare. Har du kunskaper när det gällerdigitala hjälpmedel och kan inspirera deltagare och  pedagoger i att utveckla det arbetet är det mycket positivt.

Vem trivs hos oss?

Folkhögskolan är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling verkligen står i fokus. Vi söker dig som skicklig på att utveckla deltagarnas självkänsla och självständighet. Som person är du trygg och stabil. Du kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta med kollegor och deltagareVillkor
Två tillsvidareanställningar, 80%. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan!Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Elevassistent sökes till Yrkesgymnasiet i Borås

Ansök    Sep 18    Thorengruppen AB    Elevassistent
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Vi söker dig som tycker om och har erfarenhet av arbete med ungdomar för ett uppdrag som elevassistent till Yrkesgymnasiet i Borås.

Omfattning: timanställning ca 16-20h/mån

Arbetsuppgifter Du kommer att vara elevassistent åt en elev i Åk 2 och följa elevens schema. Arbetet är fördelat så att när eleven är på skolan 2 dagar per vecka i två veckor så är du på plats och när eleven är 2 veckor ute på APL så arbetar du inte. 

Kvalifikationer Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som elevassistent eller har annan likvärdig bakgrund. Meriterande är om du har arbetat som elevassistent tidigare och erfarenhet av arbete med individer inom autismspektrum samt språkstörning är mycket meriterande. Du bör ha goda pedagogiska kunskaper för att kunna hjälpa eleven med ämnena som hen läser. Som person bör du vara lugn och trygg och ha lätt för att skapa goda relationer på ett lättsamt sätt. Du bör ha god stresstålighet och du bör även ha ett mycket gott tålamod. Du bör vara en mycket lyhörd person och det är av stor vikt att samarbetet med de andra pedagogerna i arbetsgruppen fungerar.

Det här erbjuder vi dig På Yrkesgymnasiet får du verka i en arbetsmiljö som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns för stort eller svårt. I ditt arbete kommer du att ha roliga och varierade uppgifter, och en ledning som stöttar dig hela vägen.

Sista ansökningsdag: 2021-08-15, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Elevassistent på Björhöjdskolan

Ansök    Maj 26    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, möjlighet att påverka och utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. De unga i Borås blir fl... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, möjlighet att påverka och utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. De unga i Borås blir fler. Därför öppnar vi Björkhöjdskolan 7-9 som tar emot sin första årskull med 7:or hösten 2021. Björkhöjdskolan kommer att bli en F-9 skola med hörselprofil.

Du är en engagerad elevassistent som kan bygga varaktiga och förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor samt tänka utanför boxen för att nå våra elever.
Du kan samarbeta med övriga lärare på ett ansvarsfullt sätt för att nå alla elever oavsett funktionsvariation. Som person är du kommunikativ och har god social kompetens, du säkerställer att information och budskap når fram samt att förväntningar är klara och tydliga.

Du har erfarenhet att arbeta med elever med olika funktionsvariationer samt hemmasittare.

Du arbetar mycket bra tillsammans med andra människor, du är lyhörd och smidig i ditt förhållningssätt samt löser eventuella meningsskiljaktigheter och konflikter lugnt och konstruktivt och utgår från ett lågaffektivt bemötande.

Tidigare arbete i form av elevassistent eller inom LSS verksamhet är högst meriterande då kunskaper om hur man arbetar med utåtagerande elever är av högsta vikt.
Kunskap om hemmasittare, adhd och lågaffektivt bemötande är ett krav.
Vi söker dig som:
- har energi och vill driva ditt arbete framåt.
- har kunskaper kring hemmasittare och NPF/AST.
- har god socialkompetens.
- är skicklig på att skapa relationer till både vårdnadhavare och - elever samt kollegor.
- kan jobba självständigt men också i grupp.
- är punktlig och strukturerad.
- har goda IT kunskaper. Visa mindre

Elevassistent åk 7-9 på Sandgärdskolan

Ansök    Jul 2    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Sandgärdskolan är en skola för årskurs 7-9 med god gemenskap och goda studieresultat. Våra elever är motiverade och vill utvecklas. Vi söker dig som vill hjälpa dem lyckas. Vår skola är fem-/sexparallellig och har för närvarande ca 430 elever.... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Sandgärdskolan är en skola för årskurs 7-9 med god gemenskap och goda studieresultat. Våra elever är motiverade och vill utvecklas. Vi söker dig som vill hjälpa dem lyckas. Vår skola är fem-/sexparallellig och har för närvarande ca 430 elever..
Det du kan förvänta dig av Sandgärdskolan är en arbetsplats med positiv atmosfär, att vi arbetar tillsammans utifrån aktuell pedagogisk forskning och mycket digitalt.
Vi har ett positivt, tryggt och tillåtande klimat.

Arbetet innebär att vara stöd för enskild elev i årskurs 7-9 . Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven i den dagliga verksamheten. du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare. Vår behov är två elevassistenter varav den ena behöver vara en kvinna och den andra en man då det finns uppgifter som innebär att elevassistenten behöver följa sin elev även i omklädningsrum till idrott. Du behöver vara tillgänglig vid terminsstart i augusti. Intervjuer sker löpande.

Vi ser helst att du har en elevassistentsutbildning. Tidigare arbete i form av behandlingsassistent och stödpedagog är högst meriterande då kunskaper om hur man arbetar med utåtagerande elever är av högsta vikt. Kunskap om autism/adhd, IF-diagnoser och lågaffektivt bemötande är ett krav. Visa mindre

Elevassistent sökes till Yrkesgymnasiet i Borås

Ansök    Jul 27    Thorengruppen AB    Elevassistent
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Vi söker dig som tycker om och har erfarenhet av arbete med ungdomar för ett uppdrag som elevassistent till Yrkesgymnasiet i Borås.

Omfattning: timanställning ca 16-20h/mån

Arbetsuppgifter Du kommer att vara elevassistent åt en elev i Åk 2 och följa elevens schema. Arbetet är fördelat så att när eleven är på skolan 2 dagar per vecka i två veckor så är du på plats och när eleven är 2 veckor ute på APL så arbetar du inte. 

Kvalifikationer Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som elevassistent eller har annan likvärdig bakgrund. Meriterande är om du har arbetat som elevassistent tidigare och erfarenhet av arbete med individer inom autismspektrum samt språkstörning är mycket meriterande. Du bör ha goda pedagogiska kunskaper för att kunna hjälpa eleven med ämnena som hen läser. Som person bör du vara lugn och trygg och ha lätt för att skapa goda relationer på ett lättsamt sätt. Du bör ha god stresstålighet och du bör även ha ett mycket gott tålamod. Du bör vara en mycket lyhörd person och det är av stor vikt att samarbetet med de andra pedagogerna i arbetsgruppen fungerar.

Det här erbjuder vi dig På Yrkesgymnasiet får du verka i en arbetsmiljö som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns för stort eller svårt. I ditt arbete kommer du att ha roliga och varierade uppgifter, och en ledning som stöttar dig hela vägen.

Sista ansökningsdag: 2021-08-15, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Elevassistent förskoleklass Sandhultskolan

Ansök    Maj 25    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Sandhultskolan är en F-6 skola, som ligger naturskönt en liten bit utanför Borås centrum i riktning mot Alingsås. Skolan har en klass per årskurs och personalen om 17 anställda är organiserad i arbetslag direkt under rektor. Sandhultskolan lig... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Sandhultskolan är en F-6 skola, som ligger naturskönt en liten bit utanför Borås centrum i riktning mot Alingsås. Skolan har en klass per årskurs och personalen om 17 anställda är organiserad i arbetslag direkt under rektor. Sandhultskolan ligger i en härligt lantlig miljö med fantastisk skolgård och ändamålsenliga och trevliga lokaler. Bussen från Borås och Alingsås stannar precis utanför skolan. Skolans arbete präglas av nyfikenhet, gemenskap och trygghet i en liten stor skola. Du kommer att tillhöra en engagerad, kompetent och trygg personalgrupp med utpräglat kollegialt tänkande.

Arbetet innebär att vara ett förstärkt stöd i de flesta situationer för elever i förskoleklass under hela skoldagen, som också innefattar fritidshemmet. Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger och övrig resurspersonal arbeta i ett team kring eleverna. Du arbetar utifrån de intentioner som finns beskrivna i elevernas planer samt har en god och kontinuerlig kommunikation med övrig personal, vårdnadshavare samt elevhälsan.

Vi ser helst att du har en elevassistentutbildning. Tidigare arbete som elevassistent, behandlingsassistent eller jämförbart arbete är högst meriterande. Kunskaper och erfarenhet kring arbete med yngre barn inom autismspektrat är önskvärt. Likaså erfarenhet av alternativ och kompletterande kommunikation. Du är en viktig resurs för att skoldagen ska bli hanterbar, begriplig och meningsfull för våra elever. Visa mindre

Elevassistent på Fristadskolan

Ansök    Maj 21    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Fristadskolan är en 7-9 skola med ca 345 elever. Vårt motto är "Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken att jag vågar" och det är ihopkopplat med vår vision att eleverna när de slutar nian ska ta ansvar, ha respekt för olikheter, vilja fort... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Fristadskolan är en 7-9 skola med ca 345 elever. Vårt motto är "Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken att jag vågar" och det är ihopkopplat med vår vision att eleverna när de slutar nian ska ta ansvar, ha respekt för olikheter, vilja fortsätta att lära sig samt ha en god självkänsla. Vi arbetar i fyra arbetslag som har ansvar för tre eller fyra klasser var. I arbetslaget samarbetar man kring elevernas mående och lärande. Vi har även ämnesgrupper som arbetar med gemensamma planeringar, sambedömningar och utveckling inom ämnet. Fristadskolans främsta styrkor är att eleverna dels upplever att lärarna bryr sig om dem och dels upplever att de utvecklar sina förmågor mycket. Dessutom är kollegiet trevligt och tar väl hand om varandra. På skolan finns ett elevhälsoteam bestående av skolkurator, specialpedagog, SYV, skolsköterska, biträdande rektor och rektor.

Arbetet innebär att vara stöd i en årskurs sju . Du kommer i samarbete med ansvarigt arbetslag att stötta klassen allmänt, men även vissa elever som behöver stöd på raster. Du behöver hålla god och kontinuerligt kommunikation med vårdnadshavare.

Vi ser helst att du har en elevassistentsutbildning. Arbetet ställer stora krav på flexibilitet och situationsanpassad samarbetsförmåga. Vi vill att du har god kunskap och erfarenhet om autism/adhd, IF-diagnoser och lågaffektivt bemötande. Du ska ha god kommunikativ förmåga och förmåga att samarbeta. Visa mindre

Elevassistent/undersköterska förskoleklass Sandhultskolan

Ansök    Maj 21    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Sandhultskolan är en F-6 skola, som ligger naturskönt en liten bit utanför Borås centrum i riktning mot Alingsås. Skolan har en klass per årskurs och personalen om 17 anställda är organiserad i arbetslag direkt under rektor. Sandhultskolan lig... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Sandhultskolan är en F-6 skola, som ligger naturskönt en liten bit utanför Borås centrum i riktning mot Alingsås. Skolan har en klass per årskurs och personalen om 17 anställda är organiserad i arbetslag direkt under rektor. Sandhultskolan ligger i en härligt lantlig miljö med fantastisk skolgård och ändamålsenliga och trevliga lokaler. Bussen från Borås och Alingsås stannar precis utanför skolan. Skolans arbete präglas av nyfikenhet, gemenskap och trygghet i en liten stor skola. Du kommer att tillhöra en engagerad, kompetent och trygg personalgrupp med utpräglat kollegialt tänkande.

Arbetet innebär att vara ett förstärkt stöd i de flesta situationer för elever i förskoleklass under hela skoldagen, som också innefattar fritidshemmet. Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger och övrig resurspersonal arbeta i ett team kring eleverna med särskilt ansvar för en elev med stora medicinska omvårdnadsbehov. Du arbetar utifrån de intentioner som finns beskrivna i elevernas planer samt har en god och kontinuerlig kommunikation med övrig personal, vårdnadshavare samt elevhälsan. Skolsköterskan finns för stöd och handledning i arbetet.

Vi söker en elevassistent med undersköterskeutbildning eller kompetens som bedöms likvärdig. Tidigare arbete med barn med fysiska funktionsnedsättningar och sårbarhet är högst meriterande. Likaså kunskap eller erfarenhet av yngre barn inom autismspektrat. Du är en viktig resurs för att skoldagen ska bli hanterbar, begriplig och meningsfull för våra elever. Visa mindre

Aktiveringspedagog på grundsärskolan Fjärding

Ansök    Feb 10    Borås kommun    Elevassistent
Skolans vision: Lära för livet - Lust att lära möjlighet att lyckas. På Grundsärskolan Fjärding/Boda arbetar vi för elevers lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang. Välkommen till ett stimulerande och utvecklande arbete på Grundsärskolan Fjärding/Boda i grundskoleförvaltningen i Borås. Grundsärskolan har elever i åk 1 - 6 som delar lokaler med grundskolan på Fjärdingskolan och årskurs 7-9 som delar lokaler med Bodaskolan. Skolor... Visa mer
Skolans vision: Lära för livet - Lust att lära möjlighet att lyckas. På Grundsärskolan Fjärding/Boda arbetar vi för elevers lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang.

Välkommen till ett stimulerande och utvecklande arbete på Grundsärskolan Fjärding/Boda i grundskoleförvaltningen i Borås. Grundsärskolan har elever i åk 1 - 6 som delar lokaler med grundskolan på Fjärdingskolan och årskurs 7-9 som delar lokaler med Bodaskolan. Skolorna ligger vackert beläget med närhet till natur och parkområde, vilken kan användas året om. Skolgårdens utemiljöer är väl anpassade för en trygg utevistelse. Skolan ligger med gångavstånd till centrum samt har goda busskommunikationer.

Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. I ditt uppdrag som aktiveringspedagog hos oss är du stöd för enskild elev/pojke i årskurs 3-6 och i samarbete med ansvariga pedagoger stöttar du eleven i den dagliga verksamheten. Du arbetar enligt de intentioner som finns i elevens planer samt håller god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare. Du deltar i skolans utvecklingsarbete och arbetar för att varje elev ska nå sina individuella mål enligt grundsärskolans kursplan.

Vi söker dig som har aktiveringspedagogexamen och som vill arbeta med elever i grundsärskolan och elever i behov av särskilt stöd. Goda IT-kunskaper är en viktig del i undervisningen.

Du har god samarbetsförmåga, tar ansvar, är engagerad, flexibel och initiativrik samt van vid att arbeta i arbetslag. Du är även van vid att arbeta med fler elever och kan växla nivå/förhållningssätt efter elevernas individuella behov.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för detta uppdrag. Du är lugn och stabil i ditt bemötande, är lyhörd för individers olika behov och förutsättningar och kan anpassa dig därefter. Du är mycket tydlig och strukturerad.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom grundsärskolan och har kompetens inom AKK samt andra alternativa kommunikationssätt.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare Visa mindre

Elevassistent Realgymnasiet

Ansök    Mar 8    Lärande i Sverige AB    Elevassistent
Om Lärande i Sverige AB Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare... Visa mer
Om Lärande i Sverige AB

Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare och driver 30 verksamheter varav 3 förskolor, 7 grundskolor och 20 gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra barn och elever, medarbetare samt partners.

Om Realgymnasiet

Realgymnasiet, en del av Lärande i Sverige AB, är en gymnasieskola som erbjuder både yrkesexamen och högskolebehörighet. Realgymnasiet finns idag i Borlänge, Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Karlstad, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.Idén om ”Det som är roligt för dig är viktigt för oss”, handlar om att så mycket som möjligt av ditt skolarbete ska vara kopplat till verkligheten. På så sätt blir lärandet mer intressant, mer kreativt och mycket roligare!Nyckeln till framgången är nära samarbeten med ledande aktörer inom tillväxtbranscher. De ger våra elever en relevant och modern utbildning, skapar goda nätverk både nationellt och internationellt samt rätt branschcertifikat. På så sätt blir våra elever attraktiva att anställa på arbetsmarknaden.Läs mer om våra skolor på https://www.realgymnasiet.se/

Om Realgymnasiet Borås

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/borasUppdraget som elevassistent
Du följer en klass i årskurs 2 på Realgymnasiet i Borås.

Ditt arbete består i att stödja två olika elever som har stort behov av tydlighet och struktur, både i klassrummet och med förberedelser före/efter lektioner. Du kommunicerar med lärare, mentorer och elever samt ingår i ett arbetslag där vi tillsammans planerar och utvecklar verksamheten.

Vem är du?
Kvalifikationer
Du ska ha erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Kunskaper om och gärna erfarenheter av att arbeta med ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i behov av särskilt stöd. Har du tidigare arbetat som elevassistent är det meriterande.

Personliga egenskaper
Du behöver vara en person som är punktlig, flexibel och tar stort eget ansvar. Vara stabil, strukturerad och fungera bra i team då vi alltid samarbetar runt våra elever. Tålmodig och uthållig samt driven av att skapa goda relationer till eleverna, föräldrar, lärarna och klasskamraterna samt att vara beredd att prova olika metoder för att hjälpa eleverna att nå målen. Du är tydlig och sätter gränser när det behövs.

Tillträde snarast. Omfattning 50-100%

Uppdraget omfattar resterande del av vårterminen 2021, men med möjlighet till fortsättning under höstterminen.
Vi sätter stort värde vid personlig lämplighet.

 

Välkommen med din ansökan!
Våra kärnvärden är Trygghet, Utveckling, Team och Framgång. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Teamarbete där vi delar kunskap och erfarenheter leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Elevassistent sökes till Yrkesgymnasiet i Borås

Ansök    Dec 10    Thorengruppen AB    Elevassistent
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Vi söker dig som tycker om och har erfarenhet av arbete med ungdomar för ett uppdrag som elevassistent till Yrkesgymnasiet i Borås.

Omfattning: 50%

Arbetsuppgifter Du kommer att vara elevassistent åt en elev i Åk 1 och följa elevens schema. Arbetet är fördelat i 2 veckors cykler så när eleven är på skolan 2 veckor så är du också på plats och när eleven är 2 veckor ute på APL så arbetar du inte. 

Kvalifikationer Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som elevassistent eller har annan likvärdig bakgrund. Meriterande är om du har arbetat som elevassistent tidigare. Du bör ha goda pedagogiska kunskaper för att kunna hjälpa eleven med ämnena som hen läser. Som person bör du vara lugn och trygg och ha lätt för att skapa goda relationer på ett lättsamt sätt. Du bör ha god stresstålighet och du bör även ha ett mycket gott tålamod. Du bör vara en mycket lyhörd person och det är av stor vikt att samarbetet med de andra pedagogerna i arbetsgruppen.

Det här erbjuder vi dig På Yrkesgymnasiet får du verka i en arbetsmiljö som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns för stort eller svårt. I ditt arbete kommer du att ha roliga och varierade uppgifter, och en ledning som stöttar dig hela vägen.

Sista ansökningsdag: 2021-01-31, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Elevassistent till Drottning Blankas gymnasieskola i Borås

Ansök    Okt 16    DBGY Kronan AB    Elevassistent
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som pe... Visa mer
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Om jobbet

Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås startades 2010 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och hantverksprogrammet med följande inriktningar: beteendevetenskap, ekonomi, frisör samt hår- & makeupstylist. Skolan har cirka 200 elever och 25 medarbetare. Vi söker nu en elevassistent till vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att under läsåret 20/21 stötta två av våra elever under skoldagen, både pedagogiskt i klassrummet och i övriga såväl teoretiska som kreativa inlärningssituationer, på APL samt i sociala sammanhang utanför lektionstid. I uppdraget kommer du att arbeta nära eleven, undervisande lärare, mentor och elevhälsoteam. Syftet är att skapa förutsägbarhet och trygghet för eleven genom planering, struktur, tydliggöranden och tillgänglighet. Detta kan göras exempelvis genom, utvärdering av veckan som gått samt planering för nästa, studiehandledning under och mellan lektioner, stöd i att strukturera upp arbetsuppgifter, hjälp att tolka och hantera social vardagssituationer och att hitta goda strategier att hantera vardagsutmaningar.

 

Vi ser helst att du har kompetens och/eller erfarenhet av att arbeta med ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer och språkstörning. Du är lågaffektiv, ansvarstagande, mogen och trygg i dig själv, lugn, stabil och lösningsfokuserad. Du är lyhörd och flexibel i mötet med andra, genuint intresserad av kommunikation och av att bygga relationer till såväl elever som kollegor. 

 

Utbildning/erfarenhet

Vi söker i först hand dig som har dokumenterad utbildning samt kunskap om och erfarenhet av arbete med ungdomar i behov av särskilt stöd. Det är meriterande om du har arbetat med äldre ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsvariationer, ADHD, ADD eller språkstörning, i skola och/eller som personlig assistent. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Om tjänsten & ansökan

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid 80% med start efter överenskommelse och sträcker sig till 2021-06-16.

 Skicka in din ansökan genom att klicka på "Ansök nu" samt bifoga CV och personligt brev. Vi är nyfikna på att höra varför just du vore en intressant kandidat till denna tjänst!

 Sista ansökningsdag: 2020-10-30, men ansök gärna redan idag då arbetet med urval och intervjuer kommer att ske löpande.

 Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rektor Johannah Karlsson på [email protected]

 Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen. För mer information, se Studiefrämjandets integritetspolicy.

 Vi undanbeder oss kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer i samband med rekryteringen av denna tjänst. Visa mindre

Aktiveringspedagog på grundsärskolan Erikslund

Ansök    Nov 18    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Erikslund grundsärskolas vision är att varje elev lär för livet. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. Med närhet till härlig natur på Rya åsar och ett brett utbud av... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Erikslund grundsärskolas vision är att varje elev lär för livet. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. Med närhet till härlig natur på Rya åsar och ett brett utbud av idrottsanläggningar delar grundsärskolan 1-9 lokaler med grundskolan på Erikslund. Undervisningen sker i hemklassrum med klasslärare med undantag vid övningsämnen. Personaltätheten är hög och förutom klassläraren följer elevassistenter eleverna under hela skoldagen. Grundsärskolan har cirka 65 elever i årskurs 1-9 samt fritidsverksamhet. Vi har tillgång till skolgård och ett atrium för en trygg utevistelse. Skolan har ett nära samarbete med både Parasportcenter och Ishallen.

Vi söker två aktiveringspedagoger som ska skapa en trygg och lärorik miljö för våra elever tillsammans i team, där lärande och utveckling står i centrum. Tillsammans med engagerade kollegor vill du vara med och utveckla verksamheten på grundsärskolan Erikslund. Vi lär av varandra där eleven ständigt är i fokus. I det dagliga arbetet utmanar och stimulerar vi elevernas nyfikenhet samt utveckling och lust att lära. Du deltar i skolans utvecklingsarbete och arbetar för att varje elev ska nå sina individuella mål enligt grundsärskolans kursplan. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Som ytterligare stöd har du tillgång till specialpedagog, förstelärare och övriga professioner i elevhälsan.

Vi söker dig som har yrkeshögskoleexamen som aktiveringspedagog och som vill arbeta med elever i grundsärskolan och elever i behov av särskilt stöd. Du har god samarbetsförmåga, tar ansvar, är engagerad, flexibel och initiativrik och har vana att arbeta i arbetslag.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, du ser möjligheter i förändringar och har lätt att värdera och integrera ny information. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer och kan behålla ett realistiskt perspektiv samt fokusera på rätt saker. Vi vill att du har förmåga att inspirera till arbetsglädje och du har lätt att få andra med dig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av barn med olika funktionsvariationer. Du har arbetat med AKK, känner till TAKK och har erfarenhet av att samarbeta med vårdnadshavare och andra aktörer utanför skolan kring elever för att skapa en helhetssyn kring elevers behov. Goda IT-kunskaper är meriterande.
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare Visa mindre

Lärarassistent till Drotttning Blankas Gymnasieskola i Borås

Ansök    Jul 3    DBGY Kronan AB    Elevassistent
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som pe... Visa mer
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås startades 2010 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och hantverksprogrammet med följande inriktningar: beteendevetenskap, ekonomi, frisör samt hår- & makeupstylist. Skolan har cirka 200 elever och 25 medarbetare. Vi söker nu en lärarassistent till vår verksamhet.

Ditt uppdrag

Vi erbjuder nu en tjänst som lärarassistent/pedagogisk resurs på 80% (varierad årsarbetstid). Din roll är att tillsammans med lärare och övrig personal arbeta för att våra elever ska nå goda studieresultat. Du kommer bland annat arbeta med att stödja och avlasta lärare i syfte att de ska kunna ägna mer tid åt sitt kärnuppdrag. Lärarassistenten ingår i skolans organisation och står under ledning av rektor. Arbetsuppgifterna kan variera över läsåret då behovet kan se olika ut inom organisationen. Du behöver vara duktig på att kommunicera både med elev, annan personal och vårdnadshavare. Det är även viktigt att du är bra på att organisera och strukturera, och på olika sätt kunna få eleverna att känna sig trygga i skolsituationen.

Exempel på arbetsuppgifter:

Skolvärd - exempelvis frukost, finnas i korridorer på raster efter behov
Vara med på lektioner som stöd till elever/lärare utifrån de behov som finns.
Ha struktur- och pedagogiskt stöd med enskilda elever/elevgrupper i samarbete med specialpedagog.
Kunna starta upp lektioner där vikarie saknas och det finns en planering eleverna kan följa.
Stödja elever med datorhantering
Enklare administrativa uppgifter 


 

Din profil

Vi ser gärna att du har någon form av pedagogisk utbildning, utbildning till socialpedagog eller en lärarassistent-utbildning som omfattar såväl pedagogik, kommunikation och medling. Du behöver vara flexibel, kunna ta egna initiativ och kunna samarbeta med både lärare, elever och vårdnadshavare samt ha erfarenhet av att arbeta med ungdomar.  Stor vikt läggas på samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Vi söker dig med ett stort personligt engagemang för ungdomar och att utveckla våra elevers kunskap. 

 

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor. 

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader Tillträde enligt överenskommelse. 80% tjänst ojämnt fördelat under läsåret. Vilket innebär mer arbete när eleverna är på plats i skolan ledig vid vissa lov och lovdagar. 

Anställningsintervjuer kommer att ske torsdagen den 6 augusti. Sista ansökningsdag är den 31 juli. 

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Johannah Karlsson på [email protected]

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Aktiveringspedagog på Grundsärskolan Erikslund

Ansök    Jun 9    Borås kommun    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Erikslund grundsärskolas vision är trygghet, kreativitet och rörelse. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. Med närhet till härlig natur på Rya åsar och ett brett utb... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Erikslund grundsärskolas vision är trygghet, kreativitet och rörelse. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. Med närhet till härlig natur på Rya åsar och ett brett utbud av idrottsanläggningar delar grundsärskolan 1-9 lokaler med grundskolan på Erikslund. Undervisningen sker i hemklassrum med klasslärare med undantag vid övningsämnen. Personaltätheten är hög och förutom klassläraren följer elevassistenter eleverna under hela skoldagen. Grundsärskolan har cirka 65 elever i årskurs 1-9 samt fritidsverksamhet. Vi har tillgång till skolgård och ett atrium för en trygg utevistelse. Skolan har ett nära samarbete med både Parasportcenter och Ishallen.

Vi söker en aktiveringspedagog som ska skapa en trygg och lärorik miljö för våra elever tillsammans i team, där lärande och utveckling står i centrum. Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill vara med och utveckla verksamheten på grundsärskolan Erikslund. Vi lär av varandra där eleven ständigt är i fokus. I det dagliga arbetet utmanar och stimulerar vi elevernas nyfikenhet samt utveckling och lust att lära. Som ytterligare stöd har du tillgång till specialpedagog, förstelärare och övriga professioner i elevhälsan.

Vi söker dig som är utbildad aktiveringspedagog och som vill arbeta med elever i grundsärskolan och elever i behov av särskilt stöd. Du har god samarbetsförmåga, tar ansvar, är engagerad, flexibel och initiativrik och har vana att arbeta i arbetslag.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, du ser möjligheter i förändringar och har lätt att värdera och integrera ny information. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer och kan behålla ett realistiskt perspektiv samt fokusera på rätt saker. Vi vill att du har förmåga att inspirera till arbetsglädje och du har lätt att få andra med dig. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av barn med olika funktionsvariationer. Du har arbetat med AKK, känner till TAKK och har erfarenhet av att samarbeta med vårdnadshavare och andra aktörer utanför skolan kring elever för att skapa en helhetssyn kring elevers behov. Goda IT-kunskaper är meriterande. Du deltar i skolans utvecklingsarbete och arbetar för att varje elev ska nå sina individuella mål enligt grundsärskolans kursplan. Visa mindre

Elevassistent LBS Borås

Ansök    Jun 2    AcadeMedia Support AB    Elevassistent
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".   Läs mer om oss på www.lbs.se.  Vill du vara med och göra Sverige lite bättre? AcadeMedia hjälper människor att utvecklas i hela utbildnings... Visa mer
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år. Vi är en skola i framkant med nära kontakt med näringslivet. Vårt jobb är att lotsa eleverna genom gymnasietiden och under den resan förbereda dem inför framtidens kreativa branscher. Vår idé är "dagens utbildning för morgondagens jobb".

 

Läs mer om oss på www.lbs.se. 

Vill du vara med och göra Sverige lite bättre? AcadeMedia hjälper människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Vår vision är att vara en internationell förebild när det gäller kvalitet, resultat och nytänkande. Vi har som mål att vara förstahandsvalet för de allra bästa och mest drivna förskolepedagogerna, lärarna och skolledarna i Sverige. Som en del av Sveriges största utbildningsföretag är karriärmöjligheterna hos oss stora, så varför inte ta chansen?
Det här söker vi

Vi söker en elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Borås som stöd för en av våra elever. Du ansvarar för elevens hela skoldag, tex möter upp på morgonen, hjälper till med förflyttningar, stöd vid praktiska moment, toalettbesök, i matsalen mm. Du har ett nära samarbete med undervisande lärare och elev, specialpedagog. 

Vi söker dig med gymnasieutbildning och gärna med erfarenhet av assistentarbete. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Eleven har en funktionsvariation som innebär förflyttning vid toalettbesök. 

Hos oss på LBS i Borås har vi ett tillåtande klimat; alla är välkomna och ska känna sig trygga. Vi arbetar aktivt för att ha en god stämning och en bra arbetsmiljö på skolan så att elever och personal trivs. En trivsam skola med nära mellan lärare, elever och skolledning. 

Omfattningen på tjänsten är 70-75%( följer elevens skoldag) och det är en visstidsanställning under läsåret 2020/2021. Tillträde sker till skolstart. Rekrytering sker löpande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Academedia arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.
Övrig information

Som medarbetare inom AcadeMedia får du tillgång till vår förmånswebb, en hemsida med där du enkelt ser hela din kompensation, alltså både lön och alla förmåner som du har via oss som arbetsgivare. Bland dessa förmåner finns också personalkortet, som ger en mängd rabatter på flera stora och välkända varumärken.

Tillträdesdag:  20200817
Placeringsort: Borås
Anställningsform: visstidsanställning
Sista ansökningsdag: 
Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.
Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Cecilia Rigert, [email protected]
Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se. Visa mindre

Studiecoacher

Ansök    Dec 9    Borås Stad    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Bodaskolan 7-9, Dalsjöskolan 7-9, Daltorpskolan 7-9, Engelbrektskolan 7-9, Erikslundskolan 7-9, Fristadskolan 7-9, Sandgärdskolan 7-9, Särlaskolan 7-9 samt Viskaforskolan 7-9. Vänligen ange i din ansökan vilken skola du är intresserad av.... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Bodaskolan 7-9, Dalsjöskolan 7-9, Daltorpskolan 7-9, Engelbrektskolan 7-9, Erikslundskolan 7-9, Fristadskolan 7-9, Sandgärdskolan 7-9, Särlaskolan 7-9 samt Viskaforskolan 7-9.

Vänligen ange i din ansökan vilken skola du är intresserad av.

Stödja och avlasta lärare i arbetet för att öka elevers studiemotivation. I uppdraget ingår att arbeta tillsammans med skolans ledning, elevhälsoteam, arbetslag, elever och vårdnadshavare. Även samverkan med andra aktörer och myndigheter kan bli aktuellt. Uppdraget innebär arbete på individ-, grupp- och skolnivå. Arbetssättet är främjande, förebyggande och åtgärdande.

Exempel på arbetsuppgifter för en studiecoach kan vara:

- utvecklingssamtal samt motiverande och vägledande samtal med elever,
- delta i undervisning,
- samordning av insatser kring elever på individ- och/eller gruppnivå,
- andra insatser som avlastar arbetslag,
- dialog med vårdnadshavare.

Vi söker dig med högskoleexamen inom området pedagogik, psykologi, socialpedagogik eller socialt arbete eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Har du lärarutbildning och/eller erfarenhet av undervisning är det meriterande. Du har lätt för att skapa goda relationer, är engagerad, noggrann och strukturerad. Du har förmåga att driva egna processer framåt, god verbal förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du trivs med att vara ett stöd för andra och du har ett professionellt förhållningssätt. Erfarenhet av arbete med ungdomar är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. Visa mindre

Elevassistent på Sjömarkenskolan

Ansök    Sep 9    Borås Stad    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Sjömarkenskolan är en lugn och trivsam F-6 skola med ca 400 elever. Liksom övriga i Borås stad arbetar vi efter visionen Lust att lära, möjlighet att lyckas. Det innebär att vi utgår från en helhetssyn av elevens utveckling och lärande samt go... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Sjömarkenskolan är en lugn och trivsam F-6 skola med ca 400 elever. Liksom övriga i Borås stad arbetar vi efter visionen Lust att lära, möjlighet att lyckas. Det innebär att vi utgår från en helhetssyn av elevens utveckling och lärande samt goda relationer mellan personal, elever och föräldrar. Besökare beskriver Sjömarkenskolan som välkomnande - vi är måna om att alla ska trivas och utvecklas.

Arbetet innebär att vara stöd för elever i årskurs 3. Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta elever i den dagliga verksamheten, både i undervisningen, på raster, vid övergångar och i fritidsverksamheten.

Vi söker dig som har erfarenhet av eller genuint intresse för arbete med elever som behöver pedagogiskt- och socialt stöd. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med elever inom NPF.

Vi söker en person som är trygg, självständig och initiativrik. Du har ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans värdegrund och en öppenhet inför mötet med barn och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar. Din förmåga att samarbeta är mycket viktig. Du är duktig på att kommunicera med barn, kollegor inom skolan och med vårdnadshavare.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Visa mindre

Elevassistent årskurs 7-9 på Dalsjöskolan

Ansök    Okt 10    Borås Stad    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Dalsjöskolan är en skola där personal och elever trivs och arbetar för goda studieresultat. Vårt uppdrag att jobba med AST elever har gjort att även andra elever drar nytta av förhållningssättet där vi jobbar på att alla skall lyckas. Det gör ... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Dalsjöskolan är en skola där personal och elever trivs och arbetar för goda studieresultat. Vårt uppdrag att jobba med AST elever har gjort att även andra elever drar nytta av förhållningssättet där vi jobbar på att alla skall lyckas. Det gör att både elever och personal är överlag nöjda och motiverade. Dalsjöskolan är en 4-9 skola med 640 elever och ca 80 personal. 3 paralleller på mellanstadiet och sex på högstadiet. Skolan är en arbetsplats med positiv atmosfär och vi arbetar tillsammans utifrån aktuell forskning. Du får stora möjligheter att utvecklas som lärare.

Arbetet innebär att vara stöd för enskild elev alternativt stöd till fler elever i klass. Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta eleven/eleverna i den dagliga verksamheten. Du ska arbeta enligt de intentioner som finns i elevens planer samt hålla god och kontinuerligt kommunikation med elevens lärare och vårdnadshavare.

Vi söker dig som har erfarenhet av NPF. Du är trygg i ditt ledarskap, tydlig i din kommunikation och har omvittnat god förmåga att möta elever med svårigheter, skapa goda relationer samt arbeta med ett lågaffektivt bemötande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Visa mindre

Elevassistent på Fristadskolan

Ansök    Okt 17    Borås Stad    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Fristadskolan är en 7-9 skola med ca 350 elever. Vårt motto är "Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken är jag vågar" och det är ihopkopplat med vår vision att eleverna när de slutar nian ska ta ansvar, ha respekt för olikheter, vilja forts... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Fristadskolan är en 7-9 skola med ca 350 elever. Vårt motto är "Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken är jag vågar" och det är ihopkopplat med vår vision att eleverna när de slutar nian ska ta ansvar, ha respekt för olikheter, vilja fortsätta att lära sig samt ha en god självkänsla. Vi arbetar i fyra arbetslag som har ansvar för tre eller fyra klasser var. I arbetslaget samarbetar man kring elevernas mående och lärande. Vi har även ämnesgrupper som arbetar med gemensamma planeringar, sambedömningar och utveckling inom ämnet. Fristadskolans främsta styrkor är att eleverna dels upplever att lärarna bryr sig om dem och dels upplever att de utvecklar sina förmågor mycket. Dessutom är kollegiet trevligt och tar väl hand om varandra. På skolan finns ett elevhälsoteam bestående av skolkurator, specialpedagog, SYV, skolsköterska, biträdande rektor och rektor.

Arbetet innebär att vara stöd för elever i en eller två klasser. Du kommer i samarbete med ansvariga pedagoger att stötta klassen. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med elever inom NPF. Att arbeta som elevassistent innebär möjligheter att vara delaktig i elevernas utveckling mot att bli allt mer självständiga.

Vi söker dig som har utbildning på minst gymnasienivå och som har erfarenhet av att arbeta med elever inom NPF.
Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden. Visa mindre

Elevassistent till Praktiska i Borås

Ansök    Sep 5    Praktiska Gymnasiet    Elevassistent
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa. Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika... Visa mer
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Om tjänsten

 

Vi söker en elevassistent/elevresurs till vår skola. Tjänsten kommer att vara en visstidsanställning på mellan 50-100% under förutsättning att erfordeliga beslut tas,  med start enligt överenskommelse.

 

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med ungdomar och ser väldigt gärna att du har en pedagogisk kompetens/utbildning. Vi ser att personlig lämplighet är avgörande i tillsättandet av tjänsten. Vi ser att du har kunskaper i Engelska, Matematik och Svenska för gymnasiet, för att kunna stödja eleverna på ett fullgott sätt.

 

 

 

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2019-09-19. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor  Richard Edström på 070 320 09 80  eller via mail richard.edströ[email protected] Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se. Visa mindre

Aktiveringspedagog på Grundsärskolan Fjärding

Ansök    Sep 5    Borås Stad    Elevassistent
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Välkommen till ett stimulerande och utvecklande arbete på Grundsärskolan Fjärding/Boda i grundskoleförvaltningen i Borås. Vi är en mångkulturell skola som lägger stor vikt vid förståelse mellan människor och ser mångfalden som styrka där arbete ... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Välkommen till ett stimulerande och utvecklande arbete på Grundsärskolan Fjärding/Boda i grundskoleförvaltningen i Borås. Vi är en mångkulturell skola som lägger stor vikt vid förståelse mellan människor och ser mångfalden som styrka där arbete med elever med flerfunktionsnedsättning upplevs som något positivt. Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete där du som medarbetare kommer att ingå i ett team som har ett nära samarbete.

På Grundsärskolan Fjärding arbetar vi för elevers lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang. Skolans vision: Lära för livet - Lust att lära möjlighet att lyckas. Grundsärskolan har elever i åk 1 - 6 som delar lokaler med grundskolan på Fjärdingskolan och åk 7 - 9 som delar lokaler med Bodaskolan. Skolorna ligger vackert beläget med närhet till natur och parkområde, vilken kan användas året om. Skolgårdens utemiljöer är väl anpassade för en trygg utevistelse. Skolan ligger med gångavstånd till centrum samt har goda busskommunikationer.

I arbetet på Grundsärskolan Fjärding/Boda består arbetsuppgifterna av att skapa en trygg och lärorik miljö för våra elever tillsammans i team där lärande och utveckling står i centrum. Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill vara med och utveckla verksamheten på grundsärskolan. Vi lär ständigt av och med varandra där vi har eleven i fokus. I det dagliga arbetet utmanar och stimulerar vi elevernas nyfikenhet samt utveckling och lust att lära. Du blir ansvarig tillsammans med ett antal resurser för en elevgrupp på ca 4 - 5 elever.

Vi söker dig som är utbildad aktiveringspedagog och som vill arbeta med elever i grundsärskolan och elever i behov av särskilt stöd. Du har god samarbetsförmåga, tar ansvar, engagerad, är flexibel, initiativrik och du är van vid att arbeta i arbetslag. Du skall vara lugn och stabil i ditt bemötande och vara lyhörd för individers olika behov och förutsättningar samt kunna anpassa dig därefter. Du skall dessutom vara mycket tydlig och strukturerad. Du skall vara van vid att arbeta med fler elever och kunna växla nivå/förhållningssätt efter elevernas individuella behov.

Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom grundsärskolan och har kompetens inom AKK samt andra alternativa kommunikationssätt. Goda IT-kunskaper är en viktig del i undervisningen. Du deltar i skolans utvecklingsarbete och arbetar för att varje elev ska nå sina individuella mål enligt grundsärskolans kursplan.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Visa mindre

Elevassistent på folkhögskolan

Västra Götalandsregion är huvudman för sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara. Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. Deltagare väljer själv hur och vad de vill studera. På flertalet av våra skolor driver vi ock... Visa mer
Västra Götalandsregion är huvudman för sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. Deltagare väljer själv hur och vad de vill studera. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden.
Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet! Folkhögskolorna gör skillnad!

Fristads folkhögskola med ca 220 studerande är en del av Västra Götalandsregionen. Förutom allmän kurs erbjuds hälsolinjen, vävkurs, Foodmaker, trädgårdsutbildning, en kurs för personer med funktionsvariation och svenska för invandrare (Sfi). Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi cirka 55 anställda som arbetar med undervisning och service.Beskrivning och arbetsuppgifter
Inför hösten 2019 söker vi en assistent till skolans Växakurs.

Denna kurs riktar sig främst till deltagare som gått i särskola eller fått extra stöd i skolan. Utbildningen är inriktad mot media och skapande. Du kommer att tillsammans med övriga assistenter att stötta deltagarna på såväl lektioner som raster. Som personal på Fristads folkhögskola ingår du i arbetslaget för Växa tillsammans med undervisande lärare.

Kvalifikationer
Du har en för tjänsten relevant utbildning, t ex som personlig assistent eller stödpedagog, samt erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariation.

Vi ser gärna att du har jobbat på folkhögskola eller med vuxna tidigare. Har du kunskaper när det gäller digitala hjälpmedel och kan inspirera deltagare och pedagoger i att utveckla det arbetet är det mycket positivt

Vem trivs hos oss?

Folkhögskolan är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling verkligen står i fokus. Vi söker dig som skicklig på att utveckla deltagarnas självkänsla och självständighet. Som person är du trygg och stabil. Du kommunicerar tydligt och har lätt för att samarbeta med kollegor och deltagare.

Villkor
Vid den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval och intervjuer, så vänta inte med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Elevassistent i Kommunikationsklass

Ansök    Jul 12    Borås Stad    Elevassistent
Elevassistent i Kommunikationsklass till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-07-31. (Ref nr 24:2019:267) Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Arbetsplats: Kommunikationsklass är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med generell språkstörning och... Visa mer
Elevassistent i Kommunikationsklass

till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-07-31.
(Ref nr 24:2019:267)

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Kommunikationsklass är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med generell språkstörning och/eller svår talstörning som organisatoriskt tillhör Bodaskolan. I Kommunikationsklass jobbar vi för att alla ska ges utrymme, lust och möjlighet att utvecklas och att alla ska känna sig trygga, uppskattade och delaktiga. Kännetecknande för Kommunikationsklass är goda relationer, engagerade vuxna, som utgår från en helhetssyn på elevens utveckling, och elever som trivs och upplever att de lär sig mycket. Om du är en person som vill vara en god ledare och förebild, och tycker att det är stimulerande att jobba med språkutvecklande arbetssätt då är det här jobbet för dig. Kommunikationsklass består av ca 38 elever från årskurs 1-årskurs 9. Eleverna kommer från Borås Stad samt från kranskommuner.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent av heltid. Tillträde 2019-08-19.

Arbetsuppgifter: Du ingår i arbetslaget 7-9 och ansvarar tillsammans med dina tre lärarkollegor och en elevassistent för verksamheten i årskurs 7-9. Du samverkar med verksamhetens två logopeder.
Kvalifikationer: Erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd är meriterande. Vi använder TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation). Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där flexibilitet, lugn och trygghet är viktiga egenskaper.

Upplysningar
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Vill du veta mer om jobbet, kontakta rektor Catrin Hylander, 0768-88 79 77 eller biträdande rektor Henrik Almér, 0704-55 81 01.

Du är också välkommen att kontakta de fackliga företrädarna:
Kommunal Therese Takkinen, 0734-32 81 15

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan senast 2019-07-31. Visa mindre

Elevassistent till LBS

Ansök    Jul 15    LBS - Kreativa Gymnasiet    Elevassistent
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år och som kännetecknas av hög kvalité, medarbetar- och elevnöjdhet, stolthet och trygghet. Vi arbetar målmedvetet för att ligga i framkant i att utveckla våra skolor och vår pedagogik. LBS – Kreativa gymnasiet är en del av AcadeMediakoncernen. Med över 12 000 medarbetare är AcadeMedia en av Nordens största privata utbildningssamordnare. Läs gärna mer på www.lbs.se eller www.academedia... Visa mer
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år och som kännetecknas av hög kvalité, medarbetar- och elevnöjdhet, stolthet och trygghet. Vi arbetar målmedvetet för att ligga i framkant i att utveckla våra skolor och vår pedagogik. LBS – Kreativa gymnasiet är en del av AcadeMediakoncernen. Med över 12 000 medarbetare är AcadeMedia en av Nordens största privata utbildningssamordnare. Läs gärna mer på www.lbs.se eller www.academedia.se.

Vi söker elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Borås som stöd för en av våra elever. Du ansvarar för elevens hela skoldag, tex möter upp på morgonen, hjälper till med förflyttningar, stöd vid praktiska moment, toalettbesök, i matsalen mm. Du har ett nära samarbete med undervisande lärare och har mycket kontakter med hemmet vid behov. 

Vi söker dig med gymnasieutbildning och gärna med erfarenhet av assistentarbete eller USK. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Hos oss på LBS i Borås har vi ett tillåtande klimat; alla är välkomna och ska känna sig trygga. Vi arbetar aktivt för att ha en god stämning och en bra arbetsmiljö på skolan så att elever och personal trivs. En trivsam skola med nära mellan lärare, elever och skolledning. 

Omfattningen på tjänsten är 70-75% och det är en visstidsanställning under läsåret 2019/2020. Tillträde sker i augusti vid läsårsstart, höstterminen 2019. Rekrytering sker löpande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Academedia arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Elevassistent på Sandhultskolan

Ansök    Jul 12    Borås Stad    Elevassistent
Elevassistent på Sandhultskolan till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-08-04. (Ref nr 24:2019:222) Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Arbetsplats: Sandhultskolan är en F-6 skola, som ligger naturskönt en liten bit utanför Borås centrum i riktning mot Alingsås. ... Visa mer
Elevassistent på Sandhultskolan

till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-08-04.
(Ref nr 24:2019:222)

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Sandhultskolan är en F-6 skola, som ligger naturskönt en liten bit utanför Borås centrum i riktning mot Alingsås. Skolan har en klass per årskurs och personalen om 17 anställda är organiserad i arbetslag direkt underställda rektor. Sandhultskolan ligger i en härligt lantlig miljö med fantastisk skolgård och ändamålsenliga och trevliga lokaler. Bussen från Borås och Alingsås stannar precis utanför skolan. Skolans arbete präglas av nyfikenhet, gemenskap och trygghet i en liten stor skola. Du kommer att tillhöra en engagerad, kompetent och trygg personalgrupp med utpräglat kollegialt tänkande.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 70 procent av heltid t.o.m. 2019-12-20. Tillträde 2019-08-19.

Arbetsuppgifter: Din huvudsakliga arbetsuppgift är att tillsammans med övrig personal skapa en god skolsituation för de elever du arbetar med. Du är ett stöd för eleverna under hela skoldagen. Du arbetar med att bygga relationer och stödja eleverna i deras kunskaps- och sociala utveckling samt håller en god och kontinuerlig kommunikation med elevernas lärare och vårdnadshavare.
Kvalifikationer: Du har erfarenhet av att arbeta med barn i grundskolans tidigare åldrar, är trygg i ditt ledarskap, är lyhörd samt har god samarbetsförmåga med såväl elever som vårdnadshavare och kollegor. Du är tydlig i din kommunikation och har omvittnat god förmåga att möta elever med svårigheter, skapa goda relationer samt arbeta med ett lågaffektivt bemötande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Vill du veta mer om jobbet, kontakta rektor Claes Hämberg, 033-35 53 18.

Du är också välkommen att kontakta de fackliga företrädarna:
Kommunal Therese Takkinen, 0734-32 81 15

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-04. Visa mindre

Elevassistent i Kommunikationsklass

Ansök    Jul 12    Borås Stad    Elevassistent
Elevassistent i Kommunikationsklass till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-07-31. (Ref nr 24:2019:268) Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Arbetsplats: Kommunikationsklass är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med generell språkstörning och... Visa mer
Elevassistent i Kommunikationsklass

till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-07-31.
(Ref nr 24:2019:268)

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Kommunikationsklass är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med generell språkstörning och/eller svår talstörning som organisatoriskt tillhör Bodaskolan. I Kommunikationsklass jobbar vi för att alla ska ges utrymme, lust och möjlighet att utvecklas och att alla ska känna sig trygga, uppskattade och delaktiga. Kännetecknande för Kommunikationsklass är goda relationer, engagerade vuxna, som utgår från en helhetssyn på elevens utveckling, och elever som trivs och upplever att de lär sig mycket. Om du är en person som vill vara en god ledare och förebild, och tycker att det är stimulerande att jobba med språkutvecklande arbetssätt då är det här jobbet för dig. Kommunikationsklass består av ca 38 elever från årskurs 1-årskurs 9. Eleverna kommer från Borås Stad samt från kranskommuner.

Anställningsvillkor: Tjänsten är ett vikariat på 80 procent av heltid under ordinarie innehavares tjänstledighet, dock längst t.o.m. 2019-12-20. Tillträde 2019-08-19.

Arbetsuppgifter: Du ingår i arbetslaget 4-6 och ansvarar tillsammans med dina tre lärarkollegor och två elevassistenter för verksamheten i årskurs 4-6. Du samverkar med verksamhetens två logopeder.

Kvalifikationer: Erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd är meriterande. Vi använder TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation). Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där flexibilitet, lugn och trygghet är viktiga egenskaper.

Upplysningar
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Vill du veta mer om jobbet, kontakta rektor Catrin Hylander, 0768-88 79 77 eller biträdande rektor Henrik Almér, 0704-55 81 01.

Du är också välkommen att kontakta de fackliga företrädarna:
Kommunal Therese Takkinen, 0734-32 81 15

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan senast 2019-07-31. Visa mindre

Studiecoach årskurs 7 - 9 på Viskaforsskolan

Ansök    Jun 14    Borås Stad    Elevassistent
Studiecoach årskurs 7-9 på Viskaforsskolan till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-06-26. (Ref nr 24:2019:227) Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Arbetsplats: Viskaforsskolan är en F-9 skola som är indelad i två enheter f-6 och 7-9 med ca 550 elever, med en rekt... Visa mer
Studiecoach årskurs 7-9 på Viskaforsskolan

till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-06-26.
(Ref nr 24:2019:227)

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Viskaforsskolan är en F-9 skola som är indelad i två enheter f-6 och 7-9 med ca 550 elever, med en rektor till varje enhet. Våra tre skollokaler finns utspridda över ett större skolområde. Skolan ligger i anslutning till naturområden, detta medför att det finns möjligheten till kreativ utomhuspedagogik. I direkt anslutning till skolan finns en fullstor och en mindre idrottshall, två fotbollsplaner samt en simhall. Personalen är organiserad i arbetslag.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 100 procent av heltid t.o.m. 2019-12-20. Tillträde 2019-08-19.

Arbetsuppgifter: Du arbetar med motiverande samtal. Du arbetar aktivt uppsökande för att ta kontakt med elever i tonåren. Du finns där eleverna finns. Du arbetar med planering av elevernas studier med mera. Arbetet kan även innebära viss undervisning.
Kvalifikationer: Vi söker dig med högskoleexamen inom området pedagogik, psykologi, socialpedagogik, eller socialt arbete eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant för arbetsuppgifterna. Du har vana vid arbete med ungdomar som kan vara utagerande och utmanande. Du är lösningsfokuserad och har engagemang för ungdomar i utanförskap. Har du lärarutbildning och eller erfarenhet av undervisning kan det vara meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden.

Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Vill du veta mer om jobbet, kontakta rektor Mats Bergdahl, 0768-88 88 87.

Du är också välkommen att kontakta de fackliga företrädarna:
Lärarförbundet Tommi Wärme, 0729-89 37 54
Lärarnas Riksförbund Anne Pihlo, 0768-88 79 69

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-26. Visa mindre

Elevassistent 100%

Ansök    Maj 2    Realgymnasiet Borås    Elevassistent
Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtresa och söker engagerade medarbetare.  Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Realg... Visa mer
Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtresa och söker engagerade medarbetare. 


Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.

Realgymnasiet i Borås startade hösten 2008. Här arbetar cirka 15 medarbetare. Drygt 115 elever studerar på skolan inom utbildningarna Djurvård, Häst, Hund och Natur & äventyr.Uppdraget som elevassistent
Du följer en klass i årskurs 2 på Realgymnasiet i Borås.

Ditt arbete består i att stödja två olika elever som har stort behov av tydlighet och struktur, både i klassrummet och med förberedelser före/efter lektioner. Du kommunicerar med lärare och mentorer, vårdnadshavare och elever samt ingår i ett arbetslag där vi tillsammans planerar och utvecklar verksamheten.

Vem är du?
Kvalifikationer
Du ska ha erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Kunskaper om och gärna erfarenheter av att arbeta med ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i behov av särskilt stöd. Har du tidigare arbetat som elevassistent är det meriterande.

Personliga egenskaper
Du behöver vara en person som är punktlig, flexibel och tar stort eget ansvar. Vara strukturerad och fungera bra i team då vi alltid samarbetar runt våra elever. Tålmodig och uthållig samt driven av att skapa goda relationer till eleverna, vårdnadshavarna, lärarna och klasskamraterna samt att vara beredd att prova olika metoder för att hjälpa eleverna att nå målen.

Anställningen är på heltid och under läsåret 19/20.Välkommen med din ansökan!
Vi erbjuder Erlaskolan och Realgymnasiet på flera platser och växer stadigt. Vi driver 17 skolor i Sverige från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Inom koncernen har vi dag cirka 600 medarbetare. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra elever, medarbetare och partners. Visa mindre

Elevassistent

LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år och som kännetecknas av hög kvalité, medarbetar- och elevnöjdhet, stolthet och trygghet. Vi arbetar målmedvetet för att ligga i framkant i att utveckla våra skolor och vår pedagogik. LBS – Kreativa gymnasiet är en del av AcadeMediakoncernen. Med över 12 000 medarbetare är AcadeMedia en av Nordens största privata utbildningssamordnare. Läs gärna mer på www.lbs.se eller www.academedia... Visa mer
LBS – Kreativa gymnasiet är en stabil verksamhet som funnits i drygt 20 år och som kännetecknas av hög kvalité, medarbetar- och elevnöjdhet, stolthet och trygghet. Vi arbetar målmedvetet för att ligga i framkant i att utveckla våra skolor och vår pedagogik. LBS – Kreativa gymnasiet är en del av AcadeMediakoncernen. Med över 12 000 medarbetare är AcadeMedia en av Nordens största privata utbildningssamordnare. Läs gärna mer på www.lbs.se eller www.academedia.se.

Vi söker elevassistent till LBS Kreativa Gymnasiet i Borås som stöd för en av våra elever. Du ansvarar för elevens hela skoldag, tex möter upp på morgonen, hjälper till med förflyttningar, stöd vid praktiska moment, toalettbesök, i matsalen mm. Du har ett nära samarbete med undervisande lärare och har mycket kontakter med hemmet vid behov. I tjänsten ingår även att vara en del i en arbetsgrupp.

Vi söker dig med gymnasieutbildning och gärna med en elevassistentutbildning eller liknande. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Hos oss på LBS i Borås har vi ett tillåtande klimat; alla är välkomna och ska känna sig trygga. Vi arbetar aktivt för att ha en god stämning och en bra arbetsmiljö på skolan så att elever och personal trivs. En trivsam skola med nära mellan lärare, elever och skolledning. 

Omfattningen på tjänsten är 75% och det är en visstidsanställning under läsåret 2019/2020. Tillträde sker i augusti vid läsårsstart, höstterminen 2019. Visa mindre

Elevassistent / mentor

Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtresa och söker engagerade medarbetare.  Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Realg... Visa mer
Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtresa och söker engagerade medarbetare. 


Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.

Realgymnasiet i Borås startade hösten 2008. Här arbetar cirka 15 medarbetare. Drygt 115 elever studerar på skolan inom utbildningarna Djurvård, Häst, Hund och Natur & äventyr.Uppdraget som elevassistent/mentor
Vi söker dig som vill arbeta med två elever i årskurs 3 i behov av särskilt stöd och som vill kombinera det med att vara mentor för en klass i årskurs 1.

Som elevassistent följer du en klass i årskurs 3 på Realgymnasiet i Borås. Ditt arbete består i att stödja två olika elever som har stort behov av tydlighet och struktur, i klassrummet men framförallt med förberedelser före/efter lektioner. Du kommunicerar med lärare och mentorer, vårdnadshavare och elever samt ingår i ett arbetslag där vi tillsammans planerar och utvecklar verksamheten.

Som mentor är ditt uppdrag att coacha eleverna och vara länken mellan lärare och elev/vårdnadshavare. Du håller mentorstider varje vecka och hjälper eleverna med ex studieteknik och planering samt genomför utvecklingssamtal. Hos oss arbetar vi alla i nära samarbete och vi arbetar gärna ämnesövergripande för att skapa stimulans och nyfikenhet.

Vem är du?
Du har ett positivt förhållningssätt med ett tydligt fokus på elevens lärprocess. Du är trygg i din yrkesroll, självständig samt tycker om att vara med och bidra till skolans utveckling.

Kvalifikationer
Du ska ha erfarenhet av att arbeta med ungdomar. Kunskaper om och erfarenheter av att arbeta med ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) i behov av särskilt stöd. 

Du behöver ha tidigare erfarenheter av socialt och pedagogiskt arbete.

Personliga egenskaper
Du behöver vara en person som är lyhörd, lugn, flexibel och tar stort eget ansvar. Vara strukturerad och fungera bra i team då vi alltid samarbetar runt våra elever. Tålmodig och uthållig samt driven av att skapa goda relationer till eleverna, vårdnadshavarna, lärarna och klasskamraterna samt att vara beredd att prova olika metoder för att hjälpa eleverna att nå målen.Tjänsten erbjuds under höstterminen 2019 med möjlighet till förlängning.
Omfattning 80%Välkommen med din ansökan!


Vi erbjuder Erlaskolan och Realgymnasiet på flera platser och växer stadigt. Vi driver 17 skolor i Sverige från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Inom koncernen har vi dag cirka 600 medarbetare. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra elever, medarbetare och partners. Visa mindre