Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Borås

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

Informatör till vaccinationsbussar i Borås

Älskar du att träffa nya människor och drivs av att ge god service? Har du dessutom manuellt B-körkort och god körvana? Då har du kommit alldeles rätt! Doktor.se söker positiva och driftiga personer till vaccinationsbuss. Bussen kommer att besöka förbokade platser för att vaccinera mot fästingburen encefalit (TBE), bältros samt grundskydd mot difteri, kikhosta och stelkramp. Du kommer att välkomna och informera kunder om TBE- och grundskyddsvaccination ut... Visa mer
Älskar du att träffa nya människor och drivs av att ge god service? Har du dessutom manuellt B-körkort och god körvana? Då har du kommit alldeles rätt!

Doktor.se söker positiva och driftiga personer till vaccinationsbuss. Bussen kommer att besöka förbokade platser för att vaccinera mot fästingburen encefalit (TBE), bältros samt grundskydd mot difteri, kikhosta och stelkramp. Du kommer att välkomna och informera kunder om TBE- och grundskyddsvaccination utomhus.


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att man axlar flera roller. Dels skall man köra bussen från depån till uppställningsplatsen för dagen. Som informatör har man kontakt med kunder och informerar om vaccin samt ansvarar för det administrativa arbetet kring vaccinationen som betalning. Arbetet är till stor del självständigt, men rollen kräver också hög samarbetsförmåga då man kommer att jobba med skiftande kollegor under perioden.

Tjänsten har en viss insäljande funktion. Du rapporterar till närmsta chef eller jouransvarig.

Exempel på arbetsuppgifter är att:

- Inventera och kontrollera lager av förbrukningsmaterial i bussen och depån
- Sätta upp reklamskyltar, betalningsstation, flagga etc
- Köra och underhålla bussen (tvätt och enklare städ)
- Hantera kortbetalning med babsmaskin och Swish
- Hjälpa kunder att fylla i hälsodeklarationen och vaccinationskort
Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som är utåtriktad och social samt drivs av att träffa människor. För att lyckas i jobbet tror vi att du dessutom är ansvarstagande och ser lösningar på problem.

- Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
- Du förstår vikten av vaccinationer, och vill bidra till att förebygga sjukdom
- Du kan självständigt ta initiativ och lösa olika problem som kan uppstå
- Du är organiserad och strukturerad då planeringen inför arbetspassen kräver en del logistikarbete
- Du har en god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.

- Du har god körvana samt manuellt B-körkort samt kan köra mindre husbil(b-körkort).


Det är meriterande om;

- Du har tidigare vårderfarenhet samt erfarenhet inom sälj och/eller service.


Referenser kommer efterfrågas så bifoga dom i din ansökan!

Vi erbjuder dig

Varje medarbetare är lika viktig i Doktor.se:s framgång! Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi möjligheter att få arbeta med det man har passion för. Tillsammans skapar vi en härlig teamkänsla, kultur och gemenskap. Vi erbjuder dig fenomenala kollegor, kollektivavtal, och tjänstepension.

Som informatör får du möjligheten att se många nya platser samt får ett stort socialt utbyte genom att du ständigt träffar nya människor. Du ges möjlighet att styra över ditt eget schema.Övrig information

Säsongsperiod: april - Augusti 2024

Omfattning: Allmän visstidsanställning, ca 6-40 timmar/vecka. Arbetstiden varierar beroende på plats. Arbetet föreligger på dagtid måndag-söndag.

Lön: Timlön samt OB och tjänstepension tillkommer enligt kollektivavtal.

Observera att vaccinationsbussarna är en helt rökfri arbetsplats.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Varmt välkommen med din ansökan, vänligen notera att vi inte tar emot några ansökningar via email med hänsyn till GDPR.

Om Doktor.se

På Doktor.se vill vi göra saker annorlunda. Vi vill utmana och förändra en hel bransch. Allt började med en idé om att det måste gå att skapa en vårdlösning som är bättre anpassad till vår tid och våra behov. Att det måste gå att få moderna digitala verktyg och traditionell fysisk vård att samverka med utgångspunkt i patientens behov. Och att göra det så att det inte bara blir tillgängligt för våra patienter utan också bidrar till att utveckla det sätt som vård erbjuds på idag. För oss alla. Det här är faktiskt vad vi gör idag. Men vi är långt ifrån klara och är ute på en spännande förändringsresa. Där kan du få vara med och bidra. Så, vill du vara med på vår resa? Visa mindre

Projektmedarbetare/kommunikatör

Vi söker dig med bakgrund i mode- och textilindustrin som vill se en förändring mot en mer lokal produktion av textila produkter. Den svenska mode-och textilindustrin står inför regleringar på EU-nivå och i samband med att dessa träder i kraft så kommer en ny arbetsmarknad att växa fram inom textil. Vi söker nu dig som vill vara med och främja arbetstillfällen inom TEKO-industrin. I projektet kommer du bland annat att arbeta med kartläggning av nationella ... Visa mer
Vi söker dig med bakgrund i mode- och textilindustrin som vill se en förändring mot en mer lokal produktion av textila produkter.
Den svenska mode-och textilindustrin står inför regleringar på EU-nivå och i samband med att dessa träder i kraft så kommer en ny arbetsmarknad att växa fram inom textil.
Vi söker nu dig som vill vara med och främja arbetstillfällen inom TEKO-industrin.
I projektet kommer du bland annat att arbeta med kartläggning av nationella arbetsmarknadsaktörer och institutioner samt att skapa kontaktytor med rätt personer i dessa verksamheter. Du kommer att genomföra aktiviteter för att informera om kompetensbehovet till målgrupper som nyanlända med textil kompetens, arbetsförmedlare, företag, kompletterande aktörer och övriga intressenter.
Om rollen
Denna roll är operativ i form av uppsökande aktiviteter men även kommunikativ då målsättningen är att öka medvetenheten om den svenska mode- och textilindustrin som arbetsgivare. Exempel på arbetsuppgifter inom kommunikation kan vara framtagande av texter och underlag till marknadsmaterial samt medverkan i olika officiella sammanhang där målgrupperna närvarar t ex på mässor och event.
Du behöver vara en god kommunikatör som gillar att träffa människor med olika bakgrunder samt ödmjuk inför kulturskillnader och språkbarriärer.
Du kommer att arbeta från Textile Fashion Center mitt i centrala Borås. Resor kan förekomma.
Tjänsten behöver tillsättas snarast, ansökningstiden är kort, så vänta inte med din ansökan! Intervjuer sker löpande.
Dina erfarenheter/egenskaper
Erfarenhet från svenska mode- och textilindustrin
God kommunikatör och socialt utåtriktad
Genomföra projekt
Förmåga att planera ditt eget arbete
Handlingskraftig lagspelareMeriterande är erfarenhet från pedagogiska sammanhang t ex som utbildare.
Anställningen är en visstidsanställning till 20241231 på deltid (50 procent).
Arbetsgivare är Stiftelsen Proteko och vårt varumärkesnamn är Nordiska Textilakademin. Visa mindre

Informatör till vaccinationsbussar i Borås

Älskar du att träffa nya människor och drivs av att ge god service? Har du dessutom manuellt B-körkort och god körvana? Då har du kommit alldeles rätt! Doktor.se söker positiva och driftiga personer till vaccinationsbuss. Bussen kommer att besöka förbokade platser för att vaccinera mot fästingburen encefalit (TBE), bältrossamt grundskydd mot difteri, kikhosta och stelkramp. Du kommer att välkomna och informera kunder om TBE- och grundskyddsvaccination utom... Visa mer
Älskar du att träffa nya människor och drivs av att ge god service? Har du dessutom manuellt B-körkort och god körvana? Då har du kommit alldeles rätt!
Doktor.se söker positiva och driftiga personer till vaccinationsbuss. Bussen kommer att besöka förbokade platser för att vaccinera mot fästingburen encefalit (TBE), bältrossamt grundskydd mot difteri, kikhosta och stelkramp. Du kommer att välkomna och informera kunder om TBE- och grundskyddsvaccination utomhus.
Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att man axlar flera roller. Dels skall man köra bussen från depån till uppställningsplatsen för dagen. Som informatör har man kontakt med kunder och informerar om vaccin samt ansvarar för det administrativa arbetet kring vaccinationen som betalning. Arbetet är till stor del självständigt, men rollen kräver också hög samarbetsförmåga då man kommer att jobba med skiftande kollegor under perioden.
Tjänsten har en viss insäljande funktion. Du rapporterar till närmsta chef eller jouransvarig.
Exempel på arbetsuppgifter är att:
Inventera och kontrollera lager av förbrukningsmaterial i bussen och depån
Sätta upp reklamskyltar, betalningsstation, flagga etc
Köra och underhålla bussen (tvätt och enklare städ)
Hantera kortbetalning med babsmaskinoch Swish
Hjälpa kunder att fylla i hälsodeklarationen och vaccinationskort


Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är utåtriktad och social samt drivs av att träffa människor. För att lyckas i jobbet tror vi att du dessutom är ansvarstagande och ser lösningar på problem.
Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
Du förstår vikten av vaccinationer, och vill bidra till att förebygga sjukdom
Du kan självständigt ta initiativ och lösa olika problem som kan uppstå
Du är organiserad och strukturerad då planeringen inför arbetspassen kräver en del logistikarbete
Du har en god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.
Du har god körvana samt manuellt B-körkort samt kan köra mindre husbil(b-körkort).

Det är meriterande om;
Du har tidigare vårderfarenhet samt erfarenhet inom sälj och/eller service.

Referenser kommer efterfrågas så bifogadom i din ansökan!
Vi erbjuder dig
Varje medarbetare är lika viktig i Doktor.se:s framgång! Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi möjligheter att få arbeta med det man har passion för. Tillsammans skapar vi en härlig teamkänsla, kultur och gemenskap. Vi erbjuder dig fenomenala kollegor, kollektivavtal, och tjänstepension.
Som informatör får du möjligheten att se många nya platser samt får ett stort socialt utbyte genom att du ständigt träffar nya människor. Du ges möjlighet att styra över ditt eget schema.

Övrig information
Säsongsperiod: april - Augusti 2024
Omfattning: Allmän visstidsanställning, ca 6-40 timmar/vecka. Arbetstiden varierar beroende på plats. Arbetet föreligger på dagtid måndag-söndag.
Lön: Timlön samtOB och tjänstepensiontillkommer enligt kollektivavtal.
Observera att vaccinationsbussarna är en helt rökfri arbetsplats.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Varmt välkommen med din ansökan, vänligen notera att vi inte tar emot några ansökningar via email med hänsyn till GDPR.


Om Doktor.se
På Doktor.se vill vi göra saker annorlunda. Vi vill utmana och förändra en hel bransch. Allt började med en idé om att det måste gå att skapa en vårdlösning som är bättre anpassad till vår tid och våra behov. Att det måste gå att få moderna digitala verktyg och traditionell fysisk vård att samverka med utgångspunkt i patientens behov. Och att göra det så att det inte bara blir tillgängligt för våra patienter utan också bidrar till att utveckla det sätt som vård erbjuds på idag. För oss alla. Det här är faktiskt vad vi gör idag. Men vi är långt ifrån klara och är ute på en spännande förändringsresa. Där kan du få vara med och bidra. Så, vill du vara med på vår resa? Visa mindre

Informatör till vaccinationsbussar i Borås

Älskar du att träffa nya människor och drivs av att ge god service? Har du dessutom manuellt B-körkort och god körvana? Då har du kommit alldeles rätt! Doktor.se söker positiva och driftiga personer till vaccinationsbuss. Bussen kommer att besöka förbokade platser för att vaccinera mot fästingburen encefalit (TBE), bältros samt grundskydd mot difteri, kikhosta och stelkramp. Du kommer att välkomna och informera kunder om TBE- och grundskyddsvaccination ut... Visa mer
Älskar du att träffa nya människor och drivs av att ge god service? Har du dessutom manuellt B-körkort och god körvana? Då har du kommit alldeles rätt!

Doktor.se söker positiva och driftiga personer till vaccinationsbuss. Bussen kommer att besöka förbokade platser för att vaccinera mot fästingburen encefalit (TBE), bältros samt grundskydd mot difteri, kikhosta och stelkramp. Du kommer att välkomna och informera kunder om TBE- och grundskyddsvaccination utomhus.


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att man axlar flera roller. Dels skall man köra bussen från depån till uppställningsplatsen för dagen. Som informatör har man kontakt med kunder och informerar om vaccin samt ansvarar för det administrativa arbetet kring vaccinationen som betalning. Arbetet är till stor del självständigt, men rollen kräver också hög samarbetsförmåga då man kommer att jobba med skiftande kollegor under perioden.

Tjänsten har en viss insäljande funktion. Du rapporterar till närmsta chef eller jouransvarig.

Exempel på arbetsuppgifter är att:

- Inventera och kontrollera lager av förbrukningsmaterial i bussen och depån
- Sätta upp reklamskyltar, betalningsstation, flagga etc
- Köra och underhålla bussen (tvätt och enklare städ)
- Hantera kortbetalning med babsmaskin och Swish
- Hjälpa kunder att fylla i hälsodeklarationen och vaccinationskort
Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som är utåtriktad och social samt drivs av att träffa människor. För att lyckas i jobbet tror vi att du dessutom är ansvarstagande och ser lösningar på problem.

- Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
- Du förstår vikten av vaccinationer, och vill bidra till att förebygga sjukdom
- Du kan självständigt ta initiativ och lösa olika problem som kan uppstå
- Du är organiserad och strukturerad då planeringen inför arbetspassen kräver en del logistikarbete
- Du har en god förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.

- Du har god körvana samt manuellt B-körkort samt kan köra mindre husbil(b-körkort).


Det är meriterande om;

- Du har tidigare vårderfarenhet samt erfarenhet inom sälj och/eller service.


Referenser kommer efterfrågas så bifoga dom i din ansökan!

Vi erbjuder dig

Varje medarbetare är lika viktig i Doktor.se:s framgång! Vi drivs av att se människor växa och utvecklas, därför skapar vi möjligheter att få arbeta med det man har passion för. Tillsammans skapar vi en härlig teamkänsla, kultur och gemenskap. Vi erbjuder dig fenomenala kollegor, kollektivavtal, och tjänstepension.

Som informatör får du möjligheten att se många nya platser samt får ett stort socialt utbyte genom att du ständigt träffar nya människor. Du ges möjlighet att styra över ditt eget schema.Övrig information

Säsongsperiod: april - Augusti 2024

Omfattning: Allmän visstidsanställning, ca 6-40 timmar/vecka. Arbetstiden varierar beroende på plats. Arbetet föreligger på dagtid måndag-söndag.

Lön: Timlön samt OB och tjänstepension tillkommer enligt kollektivavtal.

Observera att vaccinationsbussarna är en helt rökfri arbetsplats.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. Varmt välkommen med din ansökan, vänligen notera att vi inte tar emot några ansökningar via email med hänsyn till GDPR.

Om Doktor.se

På Doktor.se vill vi göra saker annorlunda. Vi vill utmana och förändra en hel bransch. Allt började med en idé om att det måste gå att skapa en vårdlösning som är bättre anpassad till vår tid och våra behov. Att det måste gå att få moderna digitala verktyg och traditionell fysisk vård att samverka med utgångspunkt i patientens behov. Och att göra det så att det inte bara blir tillgängligt för våra patienter utan också bidrar till att utveckla det sätt som vård erbjuds på idag. För oss alla. Det här är faktiskt vad vi gör idag. Men vi är långt ifrån klara och är ute på en spännande förändringsresa. Där kan du få vara med och bidra. Så, vill du vara med på vår resa? Visa mindre

Kommunikatör vid Science Park Borås

På avdelningen Kommunikation finns 26 medarbetare med bred kompetens inom extern och intern kommunikation. Vi jobbar i nya lokaler, som är anpassade för vår verksamhet med kreativa arbetsplatser. På avdelningen, som tillhör högskolans Verksamhetsstöd, finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister, marknadskoordinator, medieproducent samt eventkoordinator och språkspecialist. Nu söker vi en ny kollega till vårt kommunikationsteam vid Science Park... Visa mer
På avdelningen Kommunikation finns 26 medarbetare med bred kompetens inom extern och intern kommunikation. Vi jobbar i nya lokaler, som är anpassade för vår verksamhet med kreativa arbetsplatser. På avdelningen, som tillhör högskolans Verksamhetsstöd, finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister, marknadskoordinator, medieproducent samt eventkoordinator och språkspecialist. Nu söker vi en ny kollega till vårt kommunikationsteam vid Science Park Borås!

Science Park Borås arbetar gränsöverskridande för att utveckla framtidens lösningar där ny teknik, nya råvaror och nya affärsmodeller samspelar och leder till nya produkter och tjänster på marknaden. Vi visar att det är möjligt, inspirerar och gör det oväntade. Vi erbjuder en innovationsmiljö och mötesplats för näringsliv, civilsamhälle, akademi och offentliga aktörer, som uppmuntrar till samskapande och utmanar invanda affärsmodeller och konsumtionsmönster. Vårt globala nätverk med såväl nationella som internationella partners spelar en viktig roll i vårt arbete att utveckla framtidens lösningar, som när de kommersialiseras får effekt på konkurrenskraft, jobb, miljö och social hållbarhet. Med FN:s globala mål som utgångspunkt för förändring och utifrån våra tre verksamhetsområden Textil, Konsumtion och Samhällsutveckling vill vi på Science Park Borås bidra till en bättre värld genom att skapa och främja hållbara och innovativa lösningar på samhällsutmaningar.

Arbetsbeskrivning
Som en del av vårt kommunikationsteam vid Science Park Borås  arbetar du med både extern och intern kommunikation. Här får du möjligheten att arbeta agilt och nära verksamheten och säkerställa att projekt kopplade till Science Park Borås kommuniceras till rätt målgrupp på ett effektivt sätt. Vi söker en engagerad kommunikatör som trivs med att både arbeta självständigt och i team där du får möjlighet att arbeta både strategiskt och hands-on. Det är viktigt att ha förmåga att prioritera bland inkommande uppdrag.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta allt från planering och genomförande av kommunikativa insatser till utvärdering av resultat. Att skriva för trycksaker och för webb, fotografera och filma är centrala delar i tjänsten. Du kommer också att få arbeta med sociala medier och att arrangera olika event, allt från inledande planering, kommunikation, genomförande till dokumentation. I rollen ingår även att ha kontakter med externa organisationer, företag och konsulter för att säkerställa effektiv kommunikation i våra projekt samt med leverantörer som är relevanta för Science Park.


Kvalifikationer 
För anställningen krävs: 


• kandidatutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• praktisk erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• erfarenhet av projektledning.

Det är meriterande med:


• erfarenhet från arbete inom en innovationsmiljö
• erfarenhet av att arbeta med Agenda 2030 och att kommunicera om hållbarhet.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Denna roll kräver att du är strukturerad, relationsskapande och samarbetsorienterad. 

Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 1 maj 2024 eller enligt överenskommelse.
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA2024/37

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033-435 44 84. Facklig företrädare är Martin Behre, Saco-S. Fackliga företrädare nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. För mer information om hur du ansöker, besök sidan Hjälp för sökande. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev med motivering till din ansökan och sammanfattning av din kompetens kopplat till anställningens krav.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk.
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2024-03-20 (CET, Central European Time). 

Övrigt
Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. För oss är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet.

Fakta om Högskolan i Borås
Jobba hos oss


Inför denna rekrytering har Högskolan i Borås tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör i projektet Techarena Borås, 40 %

På avdelningen Kommunikation finns 26 medarbetare med bred kompetens inom extern och intern kommunikation. Vi jobbar i nya lokaler, som är anpassade för vår verksamhet med kreativa arbetsplatser. På avdelningen, som tillhör högskolans Verksamhetsstöd, finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister, marknadskoordinator, medieproducent samt eventkoordinator och språkspecialist.  Techarena Borås är en arena för Boråsregionen där tech-företag och or... Visa mer
På avdelningen Kommunikation finns 26 medarbetare med bred kompetens inom extern och intern kommunikation. Vi jobbar i nya lokaler, som är anpassade för vår verksamhet med kreativa arbetsplatser. På avdelningen, som tillhör högskolans Verksamhetsstöd, finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister, marknadskoordinator, medieproducent samt eventkoordinator och språkspecialist. 

Techarena Borås är en arena för Boråsregionen där tech-företag och organisationer samarbetar med högskola och yrkeshögskola inom innovation, utveckling, utbildning och forskning. Techarena Borås står för tvärorganisatorisk samverkan där vi gemensamt skapar värde. Nyfikenhet, gemenskap och driv – här och nu – är karaktärsdrag som präglar våra aktiviteter. Våra resultat berikar utbildning och forskning samtidigt som det utvecklar och stärker kompetensen hos de företag och medarbetare som deltar. Vi bidrar till att Borås är en självklar mötesplats för utveckling av morgondagens samhälle med tech som tydlig katalysator.

Nu söker vi en ny kollega till projektet Techarena Borås. I den här rollen får du chansen att bli en nyckelspelare och ta ledningen i att utveckla och genomföra engagerande kommunikations- och marknadsföringsaktiviteter för projektet! Denna tjänst fungerar att kombinera med eget företag. Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning
Som kommunikatör inom projektet Techarena Borås kommer du inte bara att vara en del av projektets ledningsgrupp utan även ha det övergripande ansvaret för både intern och extern kommunikation. Du kommer att driva och utveckla kommunikationsarbetet i projektet och samarbeta med projektteamet för att analysera, planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser för att öka engagemanget och marknadsföra evenemang och aktiviteter i olika skeden. Din närvaro vid projektets möten och event, både på och utanför högskolan, kommer att vara avgörande för att säkerställa att kommunikationen når ut på bästa sätt. 

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta att:


• utveckla och implementera kommunikationsplan för projektet
• skapa, hantera och publicera innehåll i olika kanaler, såsom sociala medier och på projektets webbplats
• vidareutveckla Techarena Borås webbplats
• hantera mediarelationer och kommunikationsfrågor som rör projektet i olika interna och externa sammanhang
• driva evenemangsplanering och marknadsföring.


Kvalifikationer 
För anställningen krävs:


• kandidatutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• förmåga att anpassa innehåll och budskap för att passa olika målgrupper
• dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter både vad gäller planering och genomförande
• erfarenhet av arbete med digital kommunikation via webb och sociala medier.

Det är meriterande med:


• erfarenhet från både privat (näringsliv) och offentlig verksamhet
• erfarenhet av arbete med bild och design på webben liksom kunskaper i Wordpress, Optimizely CMS eller motsvarande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Denna roll kräver att du är självgående med mycket god förmåga att följa upp och genomföra uppgifter inom givna tidsramar. Du behöver även vara ansvarstagande, initiativrik, lösningsorienterad och relationsskapande.

Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 40 %
Tillträde: 1 april 2024 eller enligt överenskommelse.
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA2024/38

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033-435 44 84. Facklig företrädare är Martin Behre, Saco-S. Fackliga företrädare nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. För mer information om hur du ansöker, besök sidan Hjälp för sökande. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev med motivering till din ansökan och sammanfattning av din kompetens kopplat till anställningens krav.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk.
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2024-03-20 (CET, Central European Time). 

Övrigt
Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. För oss är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet.

Fakta om Högskolan i Borås
Jobba hos oss


Inför denna rekrytering har Högskolan i Borås tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Content creator/writer

Länsförsäkringar Älvsborg är ett unikt bolag. Vi ägs av våra kunder, vi är också lokala och erbjuder en helhetslösning som ingen annan kan. Sedan starten 1841 som försäkringsbolag är vi nu också en bank, enfastighetsförmedling och en larmcentral. Men kärnan i vår verksamhet är fortfarande densamma – att förmedla trygghet till invånarna i vårt område. Vi är både marknadsledande och har landets mest nöjda kunder inom bank, försäkring och fastighetsförmedling... Visa mer
Länsförsäkringar Älvsborg är ett unikt bolag. Vi ägs av våra kunder, vi är också lokala och erbjuder en helhetslösning som ingen annan kan. Sedan starten 1841 som försäkringsbolag är vi nu också en bank, enfastighetsförmedling och en larmcentral. Men kärnan i vår verksamhet är fortfarande densamma – att förmedla trygghet till invånarna i vårt område. Vi är både marknadsledande och har landets mest nöjda kunder inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Dessutom har landets ekonomistudenter utsett oss till branschens mest attraktiva arbetsgivare. Vår vision lyder ”Tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar”. Vill du bli en av oss? I så fall delar du också våra grundläggande värderingar om äkthet, tillit, mod och tydlighet. Så behandlar vi varandra i vårt bolag.

Om jobbet
Vi söker en driven och kreativ Content creator som vill vara med på tillväxtresan hos oss på Länsförsäkringar Älvsborg. Som Content creator kommer du att vara ansvarig för att producera engagerande och effektfullt innehåll för vår digitala kommunikation. Du kommer att ha möjlighet att uttrycka din kreativitet genom att skapa innehåll som lockar. I rollen som Content creator kommer du att ta fram innehåll till bland annat varumärkesbyggande- och taktiska kampanjer, sociala medier-flöden och marketing automation. Du kommer att vara en viktig pusselbit i arbetet med att driva vår digitala försäljning för både B2B och B2C, tillsammans med dina kollegor på marknads- och kommunikationsavdelningen och andra intressenter i organisationen. Utöver dina kollegor på avdelningen kommer du att samarbeta med vår kommunikationsbyrå som en förlängd del av vår avdelning. Samt med Länsförsäkringars gemensamma servicebolag LFAB.  På avdelningen är vi idag en PR- och sponsringsansvarig, en webbredaktör, en performance marketing specialist och två orginalare/produktionsledare. Du kommer att rapportera till Chef Marknadskommunikation.
Ansvarsområden
* Producera innehåll till vår marketing automation-process, både för försäljning och kundvård.
* Ta fram och publicera innehåll till våra sociala medier.
* Skriva texter till både varumärkesbyggande och taktiska aktiveringar.
* Utveckla och genomföra strategier för att bibehålla och öka engagemanget på våra sociala medier.
* Identifiera trender och ämnen som är relevanta för våra målgrupper för att skapa aktuellt och delningsvärdigt innehåll.
* Säkerställa att vårt innehåll är i linje med vår varumärkesidentitet och marknadsstrategi.
* Ta fram innehåll till vår hemsida med hänsyn till sökmotoroptimering.
* Mäta och analysera resultat och använda insikterna för att ständigt förbättra innehållets effektivitet.
* Stödja med övrigt förekommande uppgifter inom både avdelning och enhet.


Vem är du?
* Stark förmåga att skriva på ett engagerande sätt.
* Du kan se vad som krävs av innehåll för att vara säljdrivande, gärna med dokumenterad effekt.
* Erfarenhet av att skapa och producera innehåll för digital kommunikation inom B2C och B2B.   
* Färdigheter inom, alternativt intresse av, fotografering, bildredigering och enklare videos.
* Analytisk förmåga för att mäta och dra slutsatser från innehållsanalys och statistik.
* Utbildning och/eller erfarenhet inom kommunikation, marknadsföring eller liknande område.


Du är van vid att jobba med flera parallella projekt samtidigt och har alltid fokus på att förbättra. Du tar fram framgångsrikt innehåll och är trygg i dig själv och din kompetens – samtidigt som du drivs av att testa nya saker. Du analyserar resultaten av dina insatser och använder det som underlag inför kommande uppgifter. Exempel på innehåll kan vara artiklar, innehåll till vår sajt som ska möta kundbehov samt förbättra SEO och konverteringsoptimering, email för kundvård och korsförsäljning, sociala medie-inlägg och innehåll till nyhetsbrev. Du uppskattar både det självständiga arbetet och samarbetet med andra. Prestigelös som du är hoppar du gärna in och stöttar upp där du behövs.
Mer information
Tjänsten är tillsvidare efter provanställning och placering på vårt kontor i Borås. Tillträde enligt överenskommelse.  Har du frågor är du välkommen att kontakta: 
Rekryterande chef: Linn Grönkvist, 033-17 23 70, HR: Roger Rönnerhag, 0521 - 27 30 26, Facklig: Karin Eriksson-Gustavsson, 0521 - 27 30 74 Visa mindre

Kommunikatör

Tekniska förvaltningens uppgift är att göra Borås till en vacker och hållbar stad som boråsare kan känna sig stolta över. Borås växer snabbt. Allt fler upptäcker en stad inbäddad i parker och gröna områden där det alltid är nära till naturen, men också till ett levande centrum med mötesplatser, uteserveringar och spännande kultur - samt goda kommunikationer och ett framgångsrikt näringsliv. Som förvaltning arbetar vi tillsammans med gemensamma mål för ... Visa mer
Tekniska förvaltningens uppgift är att göra Borås till en vacker och hållbar stad som boråsare kan känna sig stolta över.

Borås växer snabbt. Allt fler upptäcker en stad inbäddad i parker och gröna områden där det alltid är nära till naturen, men också till ett levande centrum med mötesplatser, uteserveringar och spännande kultur - samt goda kommunikationer och ett framgångsrikt näringsliv.

Som förvaltning arbetar vi tillsammans med gemensamma mål för området, helhetsperspektiv och nytänkande. Förvaltningen omfattar fyra verksamhetsområden; lantmäteri, gata, park- och skog och persontransporter samt två stödfunktioner för HR och ekonomi. Totalt är vi cirka 180 medarbetare som på olika sätt bidrar till att nämndens uppdrag genomförs. Vill du jobba på en arbetsplats med optimism och framåtanda. Där saker och ting händer och där du som medarbetare trivs, utvecklas och får vara med och påverka. Då är Tekniska förvaltningen något för dig.

Välkommen att söka ett föräldraledighetsvikariat hos oss på Tekniska förvaltningen.

Som kommunikatör ansvarar du för förvaltningens informations- och kommunikationsprocesser. Du har ett nära samarbete med förvaltningsledningen. Du fungerar som en diskussionspartner till chefer och andra beslutsfattare inom organisationen i frågor som rör ditt kompetensområde, både på strategisk och på operativ nivå.

I rollen ingår att planera, genomföra och följa upp såväl intern och extern kommunikation samt att vara ett stöd och drivande i dessa processer. Genom din kompetens ser du till att rätt informationsvägar och modeller används, i din roll ser du det som självklart att ta tillvara kommunikationsaspekterna i olika frågor, liksom att bedriva ett kvalitets- och utvecklingsarbete inom området.

Du ansvarar för att intranät, webb och sociala medier är uppdaterade, i ditt arbete ingår även områden som förändringskommunikation, kommunikation vid krishantering och medierelationer etc.Du har en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete samt vana av att leda projekt inom området och erfarenhet av arbete med webbpublicering i offentlig förvaltning. Du ska ha erfarenhet av adobeprogrammen och tagit fram tryckt informationsmaterial. Det är meriterande om du har erfarenhet inom kommunikationsarbete kring trafik och stadsplaneringsfrågor samt van vid att planera event.

Som person har du ett naturligt intresse för att bedriva omvärldsbevakning och hålla dig uppdaterad inom yrkesområdet. Du är en god samarbetspartner som lätt knyter kontakter inom förvaltningen såväl som inom Borås Stad. För att trivas i rollen ska du vara kommunikativ och ha en analytisk förmåga. Arbetet kräver också förmågan att ha igång flera processer samtidigt och därför tror vi att du gillar när det är mycket på gång. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort är ett krav. Visa mindre

Kommunikatör

Hos oss får du ett jobb på en förvaltning som vågar satsa och tänka nytt genom tillit och gemenskap. Vår inställning är att alla stadens invånare har rätt till en jämlik hälsa och en meningsfull fritid. Följande verksamheter ingår i Fritids- och folkhälsoförvaltningen: Mötesplatser och öppen ungdomsverksamhet, Bad, Förening- och anläggning, Folkhälsa och administrativa enheter. Tjänsten är ett vikariat under en av våra nuvarande kommunikatörers föräldr... Visa mer
Hos oss får du ett jobb på en förvaltning som vågar satsa och tänka nytt genom tillit och gemenskap. Vår inställning är att alla stadens invånare har rätt till en jämlik hälsa och en meningsfull fritid. Följande verksamheter ingår i Fritids- och folkhälsoförvaltningen: Mötesplatser och öppen ungdomsverksamhet, Bad, Förening- och anläggning, Folkhälsa och administrativa enheter.

Tjänsten är ett vikariat under en av våra nuvarande kommunikatörers föräldraledighet. Din anställning kommer vara i förvaltningens kvalitet- och utvecklingsverksamhet, vilken ansvarar för förvaltningsövergripande uppdrag, kvalitet- och kommunikationsarbetet samt folkhälsoarbetet.
Du blir en del av vår verksamhet men kommer arbeta för hela förvaltningen. Förvaltningen har två kommunikatörer. Ni kompletterar varandra och tillsammans stödjer och utvecklar ni förvaltningens kommunikationsarbete.


Arbetsuppgifter:
Som kommunikatör på Fritids- och folkhälsoförvaltningen arbetar du med att stödja våra verksamheter och utveckla vår externa kommunikation. Du har fokus på förvaltningens digitala kanaler och har en viktig roll i att utveckla och samordna förvaltningens webbarbete, samt stödja och samordna våra verksamheters närvaro på sociala medier. I tjänsten ingår även att stödja och utbilda chefer och medarbetare i det operativa kommunikationsarbetet, som till exempel i att skriva för webb, göra enkäter och nyhetsbrev, använda sociala medier och digitala skärmar. Du har en helhetssyn på kommunikation, samordnar större kommunikationsinsatser och arbetar med omvärldsbevakning. Som kommunikatör planerar och driver du en effektiv kommunikation som bidrar till verksamhetens resultat.

Kvalifikationer:
Du har relevant examen inom medievetenskap eller information och media. Du har samhällsintresse och som person tycker du att service är en självklarhet. Du känner dig trygg i din yrkesroll och är van vid att utbilda andra. Du är mål- och resultatorienterad, självständig, driven och kreativ. Du har erfarenhet av att samarbeta med andra, är lyhörd och kan leda och driva utvecklingsarbete.

Du är van vid att producera och publicera texter på webben och har kunskap om de lagar och regler som gäller inom området. Du vet vad som engagerar och kan planera för, genomföra och följa upp kampanjer på sociala medier. Du har goda kunskaper i Officepaketet och för tjänsten relevanta Adobeprogram, samt erfarenhet av att arbeta i webbredigeringsverktyg och Meta. Ett plus är om du är van vid att fotografera, filma och anpassa materialet till olika kanaler. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har B-körkort. Visa mindre

Kommunikatör

Är du intresserad av ett meningsfullt och spännande kommunikatörs arbete ? Att vara kommunikatör vid socialtjänsten i Borås Stad är ett stimulerande och händelserikt arbete. Vi söker nu en ny kollega! Individ- och familjeomsorgsförvaltningen (IFO) bildades år 2017 och har cirka 280 medarbetare. Förvaltningen är organiserad i två verksamhetsområden; Barn och Unga, som arbetar med socialtjänst för målgruppen 0-18 år, samt Vuxen/Unga Vuxna som riktar sig ti... Visa mer
Är du intresserad av ett meningsfullt och spännande kommunikatörs arbete ? Att vara kommunikatör vid socialtjänsten i Borås Stad är ett stimulerande och händelserikt arbete. Vi söker nu en ny kollega!

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen (IFO) bildades år 2017 och har cirka 280 medarbetare. Förvaltningen är organiserad i två verksamhetsområden; Barn och Unga, som arbetar med socialtjänst för målgruppen 0-18 år, samt Vuxen/Unga Vuxna som riktar sig till målgruppen 18 år och äldre, där brukarna har en varierad problematik såsom missbruk, hemlöshet eller bakgrund i kriminalitet. Vi ansvarar för myndighetsutövning i dessa verksamhetsområden och i förvaltningen finns även bland annat familjerätt, familjehem, familjerådgivning och fältverksamhet. Utöver detta bedriver vi också olika former av öppenvård inom båda verksamhetsområdena, samt HVB-hem, stödboenden och akutboenden.

I tjänsten som kommunikatör får du möjlighet att arbeta brett med kommunikationsfrågor. Du kommer bland annat att samarbeta med ledningsgruppen och andra chefer inom hela förvaltningen. Hos oss kan du som vår blivande kollega trivas, utvecklas och vara med och påverka. Kommunikatören är placerad inom Kvalitets- och utvecklingsfunktionens där du ingår i ett nära team tillsammans med bland annat nämndsekreterare, verksamhetutvecklare, SAS och IT-samordnare.

Som kommunikatör har du en betydelsefull roll med att hantera det dagliga verksamhetsbehovet samt genomföra den strategiska kommunikationen. Du har ett nära samarbete med ledningsgruppen och fungerar som en diskussionspartner till chefer inom organisationen i kommunikationsfrågor, på både strategisk och operativ nivå. Med din specialistkompetens vägleder du organisationen genom att bedriva omvärldsbevakning och utvecklingsarbete inom ditt fält. Du ser kommunikationsaspekterna i olika frågor och ansvarar för att intranät och sociala medier är uppdaterade. I arbetet ingår även ett nära samarbete med förvaltningens familjehemsenhet där du kommer att arbeta med marknadsföring av familjehem. Du kommer att vara socialtjänstens representant i kommunens övergripande nätverk för kommunikatörer.

Hos oss får du ett stimulerande och meningsfullt arbete med stort eget ansvar och befogenhet att planera och genomföra ditt arbete. Du ingår i nätverk med övriga kommunikatörer i Borås Stad.


Du har en kandidatexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har tidigare erfarenhet av kommunikationsarbete och har du arbetet med kommunikation i en offentlig verksamhet ser vi det som meriterande.

För att lyckas med uppdraget behöver du trivas med att arbeta både strategiskt och operativt. Vidare är du en skicklig skribent och kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift. Du har en förmåga att strukturera information och hitta kärnan i olika sammanhang. Som person är du aktiv, drivande och tar initiativ för att nå resultat. Du strukturerar och planerar självständigt ditt arbete och är både analytisk och kreativ. Arbetet kräver att du har förmåga att göra egna avvägningar och prioriteringar. Du behöver ha god samarbetsförmåga och vara lyhörd för verksamhetens behov för att lyckas i rollen. Visa mindre

Marknadsadministratör

På avdelningen Kommunikation finns 23 medarbetare med bred kompetens inom extern och intern kommunikation. Vi jobbar i nya lokaler, som är anpassade för vår verksamhet med kreativa arbetsplatser. På avdelningen, som tillhör högskolans Verksamhetsstöd, finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister, marknadskoordinator, medieproducent samt eventkoordinator och språkspecialist. Vi hoppas du är intresserad av att jobba tillsammans med oss! Arbetsbe... Visa mer
På avdelningen Kommunikation finns 23 medarbetare med bred kompetens inom extern och intern kommunikation. Vi jobbar i nya lokaler, som är anpassade för vår verksamhet med kreativa arbetsplatser. På avdelningen, som tillhör högskolans Verksamhetsstöd, finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister, marknadskoordinator, medieproducent samt eventkoordinator och språkspecialist. Vi hoppas du är intresserad av att jobba tillsammans med oss!

Arbetsbeskrivning

Det här är en roll som passar dig som är i början av din karriär. Som marknadsadministratör jobbar du i team med kommunikatörerna vid Science Park Borås och du arbetar huvudsakligen praktiskt. Arbetet innebär både extern och intern kommunikation och arbetsuppgifterna har en bredd och är varierande. Exempelvis ingår det att skriva, redigera trycksaker, webbpublicera, fotografera samt skapa innehåll för sociala medier.


Kvalifikationer 

Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter och förmåga att uttrycka dig väl i såväl svenska som engelska i tal och skrift. Du har erfarenhet av att arbeta med sociala medier och du har kunskaper i Adobe CS. Vi ser att du har hög grad av servicekänsla och att du uppvisar stort engagemang i ditt arbete. Vidare har du god samarbets- och kommunikationsförmåga samt styrkt förmåga att kunna arbeta självständigt. För anställningen krävs även utbildning inom digital kommunikation från yrkeshögskola, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Meriterande:


• Erfarenhet av arbete vid högskola/universitet.
• Förståelse för verksamheter som Science Park Borås.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Vikariat, sex månader. 
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2023/68

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av biträdane kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033-435 44 84. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Martin Behre, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga Jobb-sida: Så här söker du jobb hos oss. 

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2023-05-04 (CET, Central European Time). 


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Läs mer om högskolan och hur det är att jobba hos oss.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. Läs mer om anställningsvillkor och karriärvägar.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör till kommunikationsenheten, vikariat

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på... Visa mer
Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: https://www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr, https://www.linkedin.com/company/södra-älvsborgs-sjukhus/mycompany/, https://www.instagram.com/sodra_alvsborgs_sjukhus/?hl=svOm vår lediga tjänst
Som kommunikatör på SÄS erbjuds du ett spännande och varierande arbete.

Du blir en av nyckelpersonerna i ett team kring sjukhusets interna och externa kommunikation och ansvarar för såväl strategiska som operativa uppgifter.
Ett särskilt ansvarsområde kommer att vara att arbeta med kommunikationsplanering i större projekt, varav ett är den största reformen inom svensk sjukvård i modern tid – införandet av en helt ny vårdinformationsmiljö.
Att skapa innehåll till sjukhusets olika sociala och digitala kanaler och att hjälpa sjukhusets olika verksamheter i kommunikationsplanering i samband med förändringsarbeten, projekt och event är andra exempel från det dagliga arbetet. Så även att stötta sjukhusledningen i det kommunikativa arbetet utifrån SÄS mål och uppdrag.

Vi bemannar en presstjänst 8.30-23.00 alla dagar i veckan enligt schema, där du preliminärt var sjätte vecka ansvarar för beredskapen mellan 16.30 och 23.00 på vardagarna och mellan 8.30 och 23.00 på helgerna.

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat med start så snart som möjligt och som sträcker sig till den 7 juni 2024.

Om oss
Kommunikationsenheten är en av tre enheter som tillhör HR- och kommunikation på Södra Älvsborgs sjukhus, och ansvarar för att utforma sjukhusets budskap kopplade till vision, mål och verksamhetsplan. Enheten arbetar även med bland annat grafisk produktion, foto och konferensservice.
Inom enheten är vi åtta kollegor - kommunikatörer, webbutvecklare, grafiker och fotograf, som hjälper och stöttar varandra för att som team ge bästa möjliga support till verksamheten.

Din profil 
Som person är du en servicemedveten lagspelare som i positiv anda guidar dina kunder/samarbetspartners kring kommunikation. Du har en förmåga att självständigt och resultatinriktat driva långsiktiga kommunikationsprojekt och gillar att tänka tre steg framåt, men har också lätt att ställa om och prioritera i en händelserik vardag. Vi tycker att det är ett mervärde att arbeta i en offentlig verksamhet som verkar för medborgarnas hälsa och välmående, och hoppas att du också gör det.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer

- Högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap
- Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- Goda kunskaper inom CMS och webbpublicering
- Erfarenhet av arbete med innehållshantering på webb eller intranät
- Grundkunskaper i Adobepaketet
- Mycket goda kunskaper i Officepaketet
- Erfarenhet av kommunikationsarbete i stora projekt
- Erfarenhet av kriskommunikation

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Interkommunikatör till Lyreco

Vill du ta dig an en ny roll som internkommunikatör i ett globalt företag? Tar du gärna på dig redaktörshatten och är den som bidrar till att alla medarbetare känner delaktighet och engagemang? På Lyreco är vi ett team - oavsett var man jobbar i organisationen. Varmt välkommen till oss, här erbjuds du en roll med stora utvecklingsmöjligheter! Din framtida arbetsgivare Lyreco är ledande i Europa och världens tredje största leverantör av produkter och tjä... Visa mer
Vill du ta dig an en ny roll som internkommunikatör i ett globalt företag? Tar du gärna på dig redaktörshatten och är den som bidrar till att alla medarbetare känner delaktighet och engagemang?

På Lyreco är vi ett team - oavsett var man jobbar i organisationen. Varmt välkommen till oss, här erbjuds du en roll med stora utvecklingsmöjligheter!

Din framtida arbetsgivare
Lyreco är ledande i Europa och världens tredje största leverantör av produkter och tjänster till dagens och morgondagens arbetsplatser. Som specialister utökar vi ständigt vår expertis och vårt erbjudande för att kunna bidra till att våra kunder får ”a great working day”, varje dag.

Vi täcker arbetsplatsers produktbehov genom ett brett sortiment inom kontorsmaterial, städ & hygien, kök & servering, skola och förskola, förpackningsmaterial, möbler, sjukvård och omsorg, IT-tillbehör, profilprodukter, arbetskläder och personligt skydd.

Våra kunder finns i alla storlekar, från offentliga verksamheter, stora privata företag och organisationer till småföretag och privatpersoner. Vårt svenska huvudkontor hittar du i Borås, vi har säljkontor i Göteborg och Stockholm samt ett av Europas modernaste lager i Växjö. I Sverige är vi faktiskt näst störst inom e-handel.

Idag är vi omkring 450 medarbetare i Sverige. Vi tror att våra anställdas engagemang och mångfald är det som skapar den största kundupplevelsen och den bästa servicenivån. Därför strävar vi som ansvarsfullt företag och arbetsgivare efter att säkerställa bästa möjliga välbefinnande för våra anställda, oavsett var de arbetar och vad deras uppdrag är.

Välkommen till oss på Lyreco!

Vad erbjuder rollen?
I rollen som interkommunikatör hos Lyreco ansvarar du för interna kommunikationsaktiviteter, du planerar, skriver och publicerar för vårt intranät samt är en viktig länk mellan HR och Kommunikation. Du bidrar till att alla medarbetare känner delaktighet och engagemang och att vi är ett team - oavsett var man jobbar i organisationen. Exempel på arbetsuppgifter är att:
- Producera innehåll som att skriva artiklar och notiser för intranätet och övriga interna plattformar.
- Stödja och vara rådgivande till organisationen kring internkommunikation.
- Producera informations- och introduktionsmaterial.
- Viss form av extern kommunikation mot ex. press och media.

Du tillhör ett kommunikationsteam som förstår vikten av att samarbeta, som skrattar och har kul på arbetet. Rollen är ny för Lyreco och kan komma att formas efter person. Du rapporterar till Communication & Brand Manager.

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du flerårig erfarenhet av internkommunikation samt förändringsarbete. Du har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller mångårig arbetslivserfarenhet inom området. Dina språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är mycket goda och du har mycket god erfarenhet av Officepaketet och goda kunskaper i Adobe Creative Cloud. Har du dessutom erfarenhet av Sharepoint, Yammer och Netigate är detta starkt meriterande.

Som person har du en god samarbetsförmåga och trivs med att ha flera kontaktytor både internt och externt. Du är självständig och trygg i din yrkesroll, tar ett stort eget ansvar samt kan ha flera parallella arbetsuppgifter i gång samtidigt. Du har ett strukturerat arbetssätt som gör att du med lätthet driver och navigerar mellan olika uppgifter och motiveras av ett högt arbetstempo mot ständiga deadlines.

Är detta din perfekta match?
Lyreco är ett företag som värnar om sina medarbetare, är långt fram när det kommer till hållbarhet och är socialt ansvarstagande. Lyreco är ett bolag som är i ständig rörelse. Som medarbetare hos Lyreco har du många förmåner. Självklart friskvårdsbidrag men även fritt användande av eget gym.

Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.


Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 11 december 2022. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Kajsa Larsson på [email protected] eller Pauline Pettersson på [email protected]

Sökord
kommunikation, communication, internkommunikation, internal communication, sharepoint, yammer, editing, redaktör, netigate Visa mindre

Kommunikatör vikariat

Servicekontoret utför tekniska och administrativa tjänster till förvaltningar och bolag i Borås Stad. I vår verksamhet finns allt från anläggnings- och verkstadsarbeten till dataservice, bygg- och fastighetsservice, löne- och redovisningsservice samt telefonservice och växel. Servicekontoret har ingen kommunal budgettilldelning, utan arbetar under företagsliknande former enligt en modell med beställare och utförare, Servicekontoret är utförare. Omkring 350... Visa mer
Servicekontoret utför tekniska och administrativa tjänster till förvaltningar och bolag i Borås Stad. I vår verksamhet finns allt från anläggnings- och verkstadsarbeten till dataservice, bygg- och fastighetsservice, löne- och redovisningsservice samt telefonservice och växel. Servicekontoret har ingen kommunal budgettilldelning, utan arbetar under företagsliknande former enligt en modell med beställare och utförare, Servicekontoret är utförare. Omkring 350 personer arbetar på Servicekontoret. På Borås Stads hemsida kan du läsa mer om vår förvaltning.

Vi söker dig som vill vikariera som kommunikatör hos oss från 1 mars 2023 och ett år framåt.

Som förvaltningens kommunikatör kommer du främst att arbeta operativt med kommunikation, både inom förvaltningen och ut mot andra förvaltningar och bolag. Det innebär att du kommer att vara inblandad i många olika kommunikationsinsatser på förvaltningen.

Organisatoriskt är tjänsten placerad på personalenheten, en stabsenhet för personaladministration, HR, nämndadministration, kvalitets- och miljösamordning och kommunikation. På avdelningen Dataservice arbetar också en digital kommunikatör och tjänsten förutsätter ett utvecklande samarbete mellan de båda funktionerna.


Du arbetar med att upprätta kommunikationsplaner och koppla dem till lämpliga kommunikationsinsatser. Du kommer att vara redaktör för våra publikationer, Servicebladet och personalinformationen ViPS (Vi på Servicekontoret). Löpande arbete med innehåll, publicering och utveckling av Servicekontorets intranät, websidor och andra digitala kanaler ingår också tillsammans med ansvar för förvaltningens kriskommunikation.

Du kommer att skriva egna texter och pressmeddelanden men även vara stöttande med redigering och förbättring av andras texter. Du finns med i Borås Stads nätverk för kommunikatörer där du även samarbetar med stadens centrala kommunikationsavdelning.Du har högskoleutbildning inom kommunikation/information eller KY-utbildning inom kommunikation/information (alternativt arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig). Vi ser att du har minst ett par års erfarenhet av de aktuella arbetsuppgifterna.

Som kommunikatör har du ett stort samhällsintresse och ditt arbete med många olika typer av kommunikationsinsatser bidrar till verksamhetens resultat. Du är en skicklig skribent med god form- och språkkänsla och har förmågan att strukturera information och hitta kärnan i komplexa sammanhang. Du har erfarenhet av digital kommunikation och publiceringsverktyg för webb. Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du kan arbeta i In Design och Photoshop.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

I Borås stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar för att både yngre och äldre invånare, som är i behov av vård, omsorg och service, hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv varje dag. Förvaltningen består av drygt 2 500 medarbetare. Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang. I den här tjänsten som kommunikatör får du möjlighet att arbeta brett med kommunikationsfrågor i en stor organisat... Visa mer
Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar för att både yngre och äldre invånare, som är i behov av vård, omsorg och service, hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv varje dag. Förvaltningen består av drygt 2 500 medarbetare. Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang.


I den här tjänsten som kommunikatör får du möjlighet att arbeta brett med kommunikationsfrågor i en stor organisation. Du kommer att samarbeta med ledningsgruppen, andra chefer och specialister inom hela förvaltningen. Här kan du som medarbetare trivas, utvecklas och vara med och påverka. Kommunikatören är placerad inom Kvalitets- och utvecklingsfunktionens administrativa enhet.

Tjänsten utgår från Ramnåsgatan i Borås med närhet både till centrum, det natursköna parkområdet vid Ramnasjön samt station med buss- och tågförbindelser.


Som kommunikatör har du en betydelsefull roll med att hantera det dagliga verksamhetsbehovet, men även med att genomföra den strategiska kommunikationen. Du har ett nära samarbete med ledningsgruppen och fungerar som en diskussionspartner till chefer inom organisationen i kommunikationsfrågor, på både strategisk och operativ nivå. Du har en drivande och samordnande roll på förvaltningen avseende all kommunikation, både internt och externt. Du ansvarar för förvaltningens informations- och kommunikationsprocesser och i rollen ingår att planera, genomföra och följa upp såväl intern som extern kommunikation. Med din specialistkompetens vägleder du organisationen genom att bedriva omvärldsbevakning och utvecklingsarbete inom ditt fält. Du ser kommunikationsaspekterna i olika frågor och ansvarar för att intranät, webb och sociala medier är uppdaterade. I arbetet ingår även områden som förändringskommunikation, kommunikation vid krishantering och medierelationer.

Du får ett stimulerande arbete där du har stort ansvar och befogenhet över att planera och genomföra ditt arbete i samarbete med andra. Du ansvarar själv för dina uppdrag och blir en viktig del av helheten i vårt pågående utvecklingsarbete inom förvaltningen. Du ingår i nätverk med övriga kommunikatörer i Borås Stad.


Du har en kandidatexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller likvärdig utbildning som vi bedömer lämplig. Körkort är ett krav för denna tjänst då verksamheterna är utspridda över hela staden. Du har tidigare erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete och har du arbetat med kommunikation i offentlig verksamhet är det meriterande. Det är en fördel om du tidigare arbetat med produktion av film och kommunikation via sociala medier. Vidare har du goda kunskaper i webbpublicering, gärna i Site Vision och du har god kunskap och erfarenhet av att arbeta i InDesign och Photoshop.

För att lyckas med uppdraget behöver du trivas med att arbeta både strategiskt och operativt och ha god förmåga att pendla mellan dessa perspektiv. Vidare är du är en mycket skicklig skribent och har förmåga att strukturera information och hitta kärnan i olika sammanhang.

Som person är du aktiv och tar initiativ för att nå resultat. Du strukturerar och planerar självständigt ditt arbete och är både analytisk och kreativ. För att trivas som kommunikatör hos oss är det viktigt att du har förmåga att arbeta utifrån kommunikationsstrategier och på uppdrag av andra. Du är drivande och har förmåga att agera direkt samtidigt som planerat arbete pågår. Arbetet kräver att du har förmåga att göra egna avvägningar och prioriteringar samt visa gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du behöver ha god samarbetsförmåga och vara lyhörd för verksamhetens behov för att lyckas med uppdraget.

Som arbetsgivare tror vi att det är viktigt med balans i livet för att lyckas i sitt arbete. Utöver ett förmånligt flextidsavtal har vi därför en rad förmåner som du som medarbetare kan ta del av i syfte att främja en god hälsa och skapa balans mellan arbete och fritid. Utöver ett friskvårdsbidrag erbjuds du fri tillgång till våra badhus och friluftsanläggningar. Vi har en personalklubb som anordnar flertalet aktiviteter, allt ifrån träningsaktiviteter till kreativa och kulturella aktiviteter. Vill du veta mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Borås stad kan du läsa mer på boras.se.

Intervjuer kommer att genomföras den 6 mars och den 9 mars 2023.

Upplysningar kring tjänsten lämnas av enhetschef Johan Norbelie på tfn 033-35 53 06. Facklig företrädare nås via Borås Stads växel 033-35 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-22. Visa mindre

Kommunikatör på Science Park Borås

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 18 300 studenter och drygt 800 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt oc... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 18 300 studenter och drygt 800 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare. Nu söker vi en kommunikatör till Science Park Borås.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör på Science Park Borås tillhör du ett kommunikationsteam som jobbar med både extern och intern kommunikation. Teamet jobbar nära verksamheten och ser till att projekt kopplade till Science Park Borås kommuniceras på ett effektivt sätt mot rätt målgrupp och som stärker varumärket.  I rollen som kommunikatör jobbar du självständigt och prioriterar bland inkommande uppdrag. I dina arbetsuppgifter ingår att planera, genomföra och utvärdera kommunikativa insatser. Att skriva, fotografera och filma är centrala delar i din anställning. Arbete med sociala medier och att arrangera event är också en viktig del i anställningen.


Kvalifikationer 

För anställningen krävs kandidatutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Därutöver krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att skriva målgruppsanpassade texter och ha kunskaper i Wordpress. Vidare behöver du ha erfarenhet av att arbeta med sociala medier, foto och rörlig bild samt arbetslivserfarenhet från en Science Park.

Du är en person med förmåga att kunna arbeta självständigt samtidigt som du har vitsordad god samarbetsförmåga. Vi ser också att du är en lyhörd person med god kommunikationsförmåga som kan prioritera bland arbetsuppgifter. 

Det är meriterande med 


• erfarenhet från arbete vid högskola/universitet
• kunskaper i Adobe CS
• erfarenhet från arbete med hållbar utveckling och textil
• god kännedom om staden Borås.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse.
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/179

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033-435 44 84. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Jonas Edberg, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev
• CV med relevant beskrivning av samlad kompetens i kronologisk ordning
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga Jobb-sida: Så här söker du jobb hos oss. 

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-25.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter.

Läs om hur det är att jobba på Högskolan i Borås.

Läs om dina förmåner som anställd vid Högskolan i Borås.

Läs om aktuella händelser vid Högskolan i Borås.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Utbildare

Bokningsservice i Sverige AB är Sveriges ledande aktör för besöksbokning inom finansbranschen. Vi bokar uteslutande möten åt finansiella rådgivare. Under årens lopp har vi utvecklat en utbildningstjänst som heter Pensionsinformation. Vi söker nu en utbildare till den här tjänsten. Du kommer utbilda privatkunder och egenföretagare om det svenska pensionssystemet. Alla våra utbildningar sker online. Du jobbar primärt hemifrån. Den vi söker ska ha följande ... Visa mer
Bokningsservice i Sverige AB är Sveriges ledande aktör för besöksbokning inom finansbranschen. Vi bokar uteslutande möten åt finansiella rådgivare.
Under årens lopp har vi utvecklat en utbildningstjänst som heter Pensionsinformation.
Vi söker nu en utbildare till den här tjänsten.
Du kommer utbilda privatkunder och egenföretagare om det svenska pensionssystemet. Alla våra utbildningar sker online. Du jobbar primärt hemifrån.
Den vi söker ska ha följande bakgrund samt egenskaper:
- Du måste ha erfarenhet Liv/Pensionsfrågor endera som rådgivare, utbildare eller kundtjänst medarbetare.
- Du måste vara tekniskt kunnig inom office paketet word , powerpoint, excel, mail samt webbsändningsverktyg.
- Du ska vara självgående och driven.
- Du bör vara allmänbildad och gilla att ta kontakt med folk. Visa mindre

Kommunikatör

Hos oss får du mer än ett jobb. Du blir en del av en förvaltning som vågar satsa och tänka nytt genom tillit och gemenskap. Vår inställning är att alla stadens invånare har rätt till en jämlik hälsa och en meningsfull fritid. Följande verksamheter ingår i Fritids- och folkhälsoförvaltningen: Mötesplatser och öppen ungdomsverksamhet, Bad, Förening- och anläggning, Folkhälsa och administrativa enheter. Din anställning kommer vara på förvaltningens kvalit... Visa mer
Hos oss får du mer än ett jobb. Du blir en del av en förvaltning som vågar satsa och tänka nytt genom tillit och gemenskap. Vår inställning är att alla stadens invånare har rätt till en jämlik hälsa och en meningsfull fritid. Följande verksamheter ingår i Fritids- och folkhälsoförvaltningen: Mötesplatser och öppen ungdomsverksamhet, Bad, Förening- och anläggning, Folkhälsa och administrativa enheter.

Din anställning kommer vara på förvaltningens kvalitet- och utvecklingsenhet, vilken ansvarar för förvaltningsövergripande uppdrag, kvalitet- och kommunikationsarbetet samt folkhälsoarbetet.
Du blir en del av vår enhet men kommer arbeta för hela förvaltningen. Du blir kollega med vår nuvarande kommunikatör. Ni kompletterar varandra och tillsammans stödjer och utvecklar ni förvaltningens kommunikationsarbete.

Arbetsuppgifter:
Som kommunikatör på Fritids- och folkhälsoförvaltningen arbetar du med att stödja våra verksamheter och utveckla vår externa kommunikation. Du har fokus på förvaltningens digitala kanaler och har en viktig roll i att utveckla och samordna förvaltningens webbarbete, samt stödja och samordna våra verksamheters närvaro på sociala medier. I tjänsten ingår även att stödja och utbilda chefer och medarbetare i det operativa kommunikationsarbetet, som till exempel i att skriva för webb, göra enkäter och nyhetsbrev, använda sociala medier och digitala skärmar. Du har en helhetssyn på kommunikation, samordnar större kommunikationsinsatser och arbetar med omvärldsbevakning. Som kommunikatör planerar och driver du en effektiv kommunikation som bidrar till verksamhetens resultat.


Du har relevant examen inom medievetenskap eller information och media. Du har samhällsintresse och som person tycker du att service är en självklarhet. Du känner dig trygg i din yrkesroll och är van vid att utbilda andra. Du är mål- och resultatorienterad, självständig, driven och kreativ. Du har erfarenhet av att samarbeta med andra, är lyhörd och kan leda och driva utvecklingsarbete.

Du är van vid att producera och publicera texter på webben och har kunskap om de lagar och regler som gäller inom området. Du vet vad som engagerar och kan planera för, genomföra och följa upp kampanjer på sociala medier. Du har goda kunskaper i Officepaketet och för tjänsten relevanta Adobeprogram, samt erfarenhet av att arbeta i webbredigeringsverktyg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har B-körkort. Visa mindre

Kommunikatör

I den här rollen tillhör du Sociala omsorgsförvaltningens avdelning för Kvalitet och utveckling, men som kommunikatör kommer du samarbeta med många chefer, ledningsgruppen, specialister och andra medarbetare inom hela förvaltningen. Hos oss får du ett spännande jobb i en kreativ arbetsgrupp. Här kan du som medarbetare trivas, utvecklas och vara med och påverka. Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, s... Visa mer
I den här rollen tillhör du Sociala omsorgsförvaltningens avdelning för Kvalitet och utveckling, men som kommunikatör kommer du samarbeta med många chefer, ledningsgruppen, specialister och andra medarbetare inom hela förvaltningen. Hos oss får du ett spännande jobb i en kreativ arbetsgrupp. Här kan du som medarbetare trivas, utvecklas och vara med och påverka.

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.

Som kommunikatör har du en betydelsefull roll med att hantera det dagliga verksamhetsbehovet, men även med att genomföra den strategiska kommunikationen. Du har ett nära samarbete med ledningsgruppen och fungerar som en diskussionspartner till chefer och andra beslutsfattare inom organisationen i kommunikationsfrågor, på både strategisk och operativ nivå. Du har en drivande och samordnande roll på förvaltningen avseende all kommunikation, både internt och externt. Du ansvarar för förvaltningens informations- och kommunikationsprocesser och i rollen ingår att planera, genomföra och följa upp såväl intern som extern kommunikation. Genom din specialistkompetens vägleder du organisationen genom att bedriva omvärldsbevakning och utvecklingsarbete inom ditt fält. Du ser kommunikationsaspekterna i olika frågor och ansvarar för att intranät, webb och sociala medier är uppdaterade. I arbetet ingår även områden som förändringskommunikation, kommunikation vid krishantering och medierelationer.

Du får ett stimulerande arbete där du har stort ansvar och befogenhet över att planera och genomföra ditt arbete i samarbete med andra. Du ansvarar själv för dina uppdrag och blir en viktig del av helheten i vårt pågående utvecklingsarbete inom förvaltningen.


Du har en kandidatexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller likvärdig utbildning som vi bedömer lämplig och du har erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete. Att du har arbetat i offentlig förvaltning, med webbpublicering samt med tillgänglighetsanpassning för människor med funktionsnedsättningar är meriterande. För att lyckas med uppdraget behöver du trivas med att arbeta både strategiskt och operativt och ha god förmåga att pendla mellan dessa perspektiv. Vidare är du är en mycket skicklig skribent och har förmåga att strukturera information och hitta kärnan i olika sammanhang.

Som person är du aktiv och tar initiativ för att nå resultat. Du strukturerar och planerar självständigt ditt arbete och är både analytisk och kreativ. För att trivas som kommunikatör hos oss är det viktigt att du har förmåga att arbeta utifrån kommunikationsstrategier och på uppdrag av andra. Du är drivande och har förmåga att agera direkt samtidigt som planerat arbete pågår. Arbetet kräver att du har förmåga att göra egna avvägningar och prioriteringar samt visa gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Mycket god samarbetsförmåga och lyhördhet är ett krav för att lyckas med uppdraget.

Vi satsar på dig som arbetar hos oss genom att uppmuntra till kompetensutveckling. Som anställd i Borås Stad får du möjlighet till utökade semesterdagar genom semesterväxling samt ett förmånligt flextidsavtal. Du har också rätt till friskvårdsbidrag och tillgång till många av Borås Stads faciliteter, till exempel fria bad i Borås Stads badanläggningar. Visa mindre

Kommunikatör

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Grundskoleförvaltningens kärnverksamhet är utbildning inom grundskolan, grundsärskolan samt fritidshemsverksamhet. Inom organisationen finns även ansvar för kost, lokalvård och vaktmästeri. I Borås finns det 46 kommunala grundskolor och två gr... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Grundskoleförvaltningens kärnverksamhet är utbildning inom grundskolan, grundsärskolan samt fritidshemsverksamhet. Inom organisationen finns även ansvar för kost, lokalvård och vaktmästeri. I Borås finns det 46 kommunala grundskolor och två grundsärskolor med 12 400 elever och 2800 medarbetare. I den här rollen tillhör du Grundskoleförvaltningens avdelning för Kvalitet och utveckling men som kommunikatör kommer du samarbeta med många chefer, specialister och andra medarbetare inom hela förvaltningen.

Som kommunikatör har du en betydelsefull roll med att hantera det dagliga verksamhetsbehovet men även med att genomföra den strategiska kommunikationen. Du fungerar som en diskussionspartner och stöd till chefer och andra beslutsfattare inom förvaltningen i frågor som rör ditt kompetensområde. Det innebär att du är ett operativt stöd till rektorer och enhetschefer när det gäller allt ifrån krishantering till formulering av texter för olika sammanhang.

Du kommer vara den som i många fall säkerställer kvalitéten på det vi kommunicerar. Du har en drivande och samordnande roll på förvaltningen avseende all kommunikation, både internt och externt.

I rollen som kommunikatör på Grundskoleförvaltningen kommer du även ha ett nära samarbete med Borås Stads centrala kommunikationsavdelning och ingå i vissa arbetsgrupper där din kompetens efterfrågas.


Du har högskoleutbildning inom kommunikation och media, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att lyckas i rollen har du flerårig erfarenhet av kommunikationsarbete. Du är en mycket skicklig skribent som kan skriva på olika stilistiska nivåer och har förmåga att strukturera information och hitta kärnan i olika sammanhang. Erfarenhet och kunskap i Indesign och Photoshop samt av webbpublicering är meriterande. Meriterande är även om du har arbetat med krishantering och kriskommunikation.

Som person är du aktiv och tar initiativ för att nå resultat. Du strukturerar och planerar självständigt ditt arbete och är både analytisk och kreativ. För att trivas som kommunikatör hos oss är det viktigt att du har förmåga att arbeta utifrån kommunikationsstrategier och på uppdrag av andra. Du är drivande och har förmåga att agera direkt samtidigt som planerat arbete pågår. Arbetet kräver att du har förmåga att göra egna avvägningar och prioriteringar samt visa gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Mycket god samarbetsförmåga och lyhördhet är ett krav för att lyckas med uppdraget.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner. Visa mindre

Demopersonal i Borås september-december

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu event/demo-personal till höstens kommande butiksdemos. Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu event/demo-personal till höstens kommande butiksdemos.
Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Vi vill utöka vår personalbas med ytterligare glad och driven personal då vi börjat få förfrågningar från kunder som vill köra butiksdemos i höst.
Dagar och tider:
Varierar mellan uppdragen, men oftast är det:
Onsdag-fredag kl 11-19
Lördag kl 10-17
Lön: 140 kr/h (ink sem.ers och ob)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv "FJ demo" som referensnummer i din profil.
2. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
3. I nästa steg kommer vi skicka ut jobbförfrågningar till din mejl som du då svarar på om du kan och vill jobba.


?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång i höst! Visa mindre

Eventpersonal till butiksevent i Borås

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Borås för vårens stora kampanjer. Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till a... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Borås för vårens stora kampanjer.
Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till att tillreda en maträtt. (Självklart får man all utbildning som krävs) Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Dagar och tider:
Vecka: 17-20 (25 april - 20 maj)
Vecka: 22-24 (30 maj - 19 juni)
Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h och uppåt beroende på uppdrag, tid etc. (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv " RH Borås" som referensnummer i din profil. (Har du redan en profil hos oss så behöver du inte ansöka denna väg. Vi kontaktar dig för detta uppdrag om din profil passar jobbet)
2. Skriv i din profil vilka dagar du är tillgänglig under vecka 17-20 samt vecka 22-24. Skriv också vad du gjort tidigare inom butiksdemo, event, kundbemötande etc. eller om du har annan relevant erfarenhet.
3. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
4. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in en kort Zoom-intervju.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång! Visa mindre

Kommunikatör till IF Metall Borås och IF Metall Göteborg

Kommunikatör till IF Metall Borås och IF Metall Göteborg IF Metall verkar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin och är en medlemsstyrd organisation. Nästan 30 000 av medlemmarna är dessutom förtroendevalda, fackligt aktiva, på arbetsplatserna och består av 35 avdelningar. En avdelning begränsas geografiskt av en eller flera kommuner och finns för att lokalt ge st... Visa mer
Kommunikatör till IF Metall Borås och IF Metall Göteborg
IF Metall verkar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin och är en medlemsstyrd organisation.
Nästan 30 000 av medlemmarna är dessutom förtroendevalda, fackligt aktiva, på arbetsplatserna och består av 35 avdelningar. En avdelning begränsas geografiskt av en eller flera kommuner och finns för att lokalt ge stöd till den fackliga verksamheten. IF Metall Borås och IF Metall Göteborg är två avdelningar inom fackförbundet IF Metall. Avdelningarna har tillsammans 33 500 medlemmar och omfattar 1 030 arbetsplatser. Verksamheten inom IF Metall Borås och IF Metall Göteborg bygger på ett engagemang från medlemmarna och vi arbetar tillsammans för ett demokratiskt och jämställt samhälle. IF Metalls ledord är jämlikhet, solidaritet och frihet! Hos oss har alla samma värde – oavsett ålder, kön, ursprung eller sexuell läggning. Arbetsplatsen är på Norrby Tvärgata 3, Borås och Olof Palmes plats 1, Göteborg. Läs mer på; www.ifmetall.se/boras eller www.ifmetall.se/goteborg.
Vill du vidareutveckla, implementera och arbeta brett inom kommunikation?
Arbetsuppgifter och mål
I rollen som Kommunikatör kommer du arbeta både strategiskt och operativt med den interna och externa informationen. Du kommer att fortsätta utveckla arbetet inom kommunikation på IF Metall Borås och vara med och starta upp och implementera arbetet kring kommunikation på IF Metall Göteborg. Du ansvarar för sociala medier (Instagram och Facebook), producerar och skriver artiklar till medlemstidning, nyhetsbrev samt upprätthåller en modern och innehållsrik hemsida. Du kommer även genomföra livesändningar, ha mediakontakt med publicering av nyheter, insändare och debattartiklar samt organisering av olika evenemang. I rollen ingår även att hålla utbildningar i kommunikation, varumärkesbyggnad och bemötande för förtroendevalda och anställda.
Din Profil
Vi vill att du har akademisk utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller likvärdigt.
Du är också en formstark kreatör, gärna med kunskaper av InDesign och har erfarenhet av att arbeta med sociala medier. Du är en skicklig skribent som kan skapa målgruppsanpassat material för publicering i olika kanaler. Har du erfarenhet av Episerver är det meriterande. Körkort krävs i tjänsten.
Som person är du ambitiös, prestigelös och duktig på att skapa goda relationer. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har en förmåga att skapa delaktighet och engagemang. Att själv ta egna initiativ, planera och organisera ditt arbete faller sig naturligt för dig och att upprätthålla en god servicekänsla. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser det som viktigt att du delar arbetarrörelsens värderingar!
Tillträde enligt överenskommelse samt löne- och anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan AFO och Handelsanställdas förbund. Du kommer vara anställd hos IF Metall Borås men arbeta 50% åt IF Metall Göteborg.
Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar IF Metall Borås med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde, Human & Executive på tel +46 705 80 98 93 eller Jennifer Djureholt, Human & Executive på tel +46 722 35 11 29. Ansökan mailar du till [email protected] senast 19/6-2022 Vi intervjuar löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör samverkan omvärld

Vi söker dig som vill bli vår nya kollega på avdelningen Kommunikation. Vi tillhör högskolans Verksamhetsstöd och har 24 medarbetare. Med en bred kompetens inom området jobbar vi med extern och intern kommunikation. På avdelningen finns kommunikatörer, webbspecialister och mediaproducenter, liksom eventkoordinator, språkspecialist och handläggare. I juni 2022 flyttar vi till nya, flexibla lokaler som är anpassade för vår verksamhet. Arbetsbeskrivning I r... Visa mer
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega på avdelningen Kommunikation. Vi tillhör högskolans Verksamhetsstöd och har 24 medarbetare. Med en bred kompetens inom området jobbar vi med extern och intern kommunikation. På avdelningen finns kommunikatörer, webbspecialister och mediaproducenter, liksom eventkoordinator, språkspecialist och handläggare. I juni 2022 flyttar vi till nya, flexibla lokaler som är anpassade för vår verksamhet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som kommunikatör kommer du arbeta såväl praktiskt som strategiskt och det är viktigt att du gillar denna kombination. Du kommer att ansvara för kommunikation för vårt arbete mot högskolans alumner (tidigare studenter), du kommer även stödja Grants & Innovation Office med kommunikation internt mot forskare men också externt, exempelvis mot finansiärer. I anställningen ingår även att projektleda högskolans arbetsmarknadsdag STARK. Under våren 2023 kommer du även att arbeta med arbetsuppgifter inom internationell studentrekrytering. Du jobbar tillsammans med dina kollegor på avdelningen Kommunikation. Som kommunikatör kommer du:


• Planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser.
• Agera projektledare.
• Skapa innehåll i sociala medier och på webben.
• Utforma kommunikationsmaterial som nyhetsbrev, affischer, broschyrer m.m.
• Skriva nyheter och webbtexter.


Kvalifikationer 

För anställningen som kommunikatör krävs högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Arbetsuppgifterna kräver arbetslivserfarenhet som kommunikatör, erfarenhet av att arbeta med sociala medier samt kunskaper i Adobe CS och i ett CMS, gärna Episerver. Bland dina personliga egenskaper ser vi att du har förmåga att kunna ta egna initiativ, arbeta strukturerat och självständigt. Vidare är du en lyhörd person med god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Det är för anställningen meriterrande med:


• Erfarenhet av projektledning.
• Erfarenhet av arbete med studentrekrytering.
• Erfarenhet av att leda unga människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Vikariat, 15 augusti 2022 till och med 30 juni 2023.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 15 augusti eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/98

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033-435 44 84 eller e-post [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Jonas Edberg, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.


Som anställd på Högskolan i Borås omfattas du av flera förmåner. Läs om våra förmåner.

Vill du veta vad som händer vid Högskolan i Borås just nu? Läs om aktuella händelser.

Vi erbjuder en utmanande och trygg arbetsplats i en spännande miljö. Tillsammans arbetar vi mot samma mål. Läs om hur det är att jobba på Högskolan i Borås. Visa mindre

Kommunikatör Science Park Borås

Science Park Borås är ett paraply för innovation där entreprenörer, företag, forskare och samhälle kan mötas och där forskningen från institut och högskola kommer till nytta. Science Park Borås har en tydlig hållbarhetsprofil med fokus på hållbar design, hållbara material, hållbara affärsmodeller och hållbar stadsutveckling. Här finns resurser inom forskning, prototypframtagning, infrastruktur samt affärs- och företagsutveckling. Våra verksamhetsområden är... Visa mer
Science Park Borås är ett paraply för innovation där entreprenörer, företag, forskare och samhälle kan mötas och där forskningen från institut och högskola kommer till nytta. Science Park Borås har en tydlig hållbarhetsprofil med fokus på hållbar design, hållbara material, hållbara affärsmodeller och hållbar stadsutveckling. Här finns resurser inom forskning, prototypframtagning, infrastruktur samt affärs- och företagsutveckling. Våra verksamhetsområden är textil, samhällsutveckling och konsumtion. Här finns också varumärket Smart Textiles. Science Park Borås är en samverkansarena med flera aktörer som Borås Stad, RISE Research Institutes of Sweden och Högskolan i Borås.

Som kommunikatör vid Science Park Borås sitter du tillsammans med verksamheten i den kreativa miljön i Textile Fashion Center. Du tillhör avdelningen Kommunikation som består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör på Science Park Borås tillhör du ett kommunikationsteam som jobbar med både extern och intern kommunikation. Teamet jobbar nära verksamheten och ser till att projekt kopplade till Science Park Borås kommuniceras på ett effektivt sätt mot rätt målgrupp och som stärker varumärket. I dina arbetsuppgifter ingår att skriva nyheter, skapa nyhetsbrev och trycksaker. Att skriva, fotografera och filma är centrala delar i din anställning. Dessutom ingår arbete med sociala medier och att arrangera event. Som kommunikatör får du planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser. Arbetsuppgifterna har en bredd och är varierande.


Kvalifikationer 

För anställningen krävs högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Därutöver krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, förmåga att skriva målgruppsanpassade texter, erfarenhet av att arbeta med sociala medier samt kunskaper i Wordpress och i Adobe CS. Du som söker är en lyhörd person med god kommunikationsförmåga som har kapacitet att arbeta självständigt och i samarbete med andra.

Det är för anställningen meriterande med följande:


• Arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter
• Erfarenhet från arbete vid högskola/universitet
• Erfarenhet av arbete med foto eller rörlig bild

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 31 december 2022
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 1 april eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/28

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av tf kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033- 435 44 84 eller e-post [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-03-29.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör vid Akademin för textil, teknik och ekonomi

Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs högkvalitativ utbildning och forskning i nära samverkan med det omgivande samhället. Inom akademin ryms forskningsområdena Resursåtervinning, Textil och mode samt Handel och IT. I akademin ingår också Textilhögskolan och Centrum för hållbart samhällsbyggande. Här finns också högkvalitativa och unika labbmiljöer: textila labb, tekniklabb och handelslabbet. Labben används både inom utbildning och forskning.... Visa mer
Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs högkvalitativ utbildning och forskning i nära samverkan med det omgivande samhället. Inom akademin ryms forskningsområdena Resursåtervinning, Textil och mode samt Handel och IT. I akademin ingår också Textilhögskolan och Centrum för hållbart samhällsbyggande. Här finns också högkvalitativa och unika labbmiljöer: textila labb, tekniklabb och handelslabbet. Labben används både inom utbildning och forskning. Akademin har cirka 5000 studenter och 200 anställda.

Som kommunikatör vid Akademin för textil, teknik och ekonomi jobbar du tillsammans med en kommunikatör som har fokus på Textilhögskolan. Du tillhör avdelningen Kommunikation som består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare.

Arbetsbeskrivning

I rollen som kommunikatör vid en akademi arbetar du såväl praktiskt som strategiskt och det är viktigt att du trivs med denna kombination. Du har ett nära samarbete med kollegor på avdelningen Kommunikation. Som kommunikatör vid en akademi arbetar du nära akademins ledning. I dina arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser samt stödja marknadsföring av utbildningar, vara stöd till chefer, lärare och forskare i kommunikationsfrågor samt krishantering, utforma kommunikationsmaterial som nyhetsbrev, affischer, broschyrer, skriva nyheter och webbtexter samt skapa innehåll i sociala medier och på webben.


Kvalifikationer 

För anställningen krävs högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Därutöver krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, minst tre års arbetslivserfarenhet som kommunikatör samt arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du som söker har förmåga att skriva målgruppsanpassade texter, kunskaper i Adobe CS och erfarenhet av att arbeta med sociala medier. Du är en person med förmåga att kunna arbeta självständigt och i samarbete med andra. Vi ser även att du är lyhörd och att du har god kommunikationsförmåga.

Det är för anställningen meriterande med följande:


• Erfarenhet från arbete vid högskola/universitet
• Erfarenhet av ledningsstöd
• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av kriskommunikation

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 1 maj 2022 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/46

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av tf kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033- 435 44 84 eller e-post [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-03-30.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Eventpersonal i Borås

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker alltid efter nya drivna människor som vill jobba med event vid sidan av annan sysselsättning eller frilansa på deltid/heltid. Våra kunder täcker upp hela Sverige och vi kan erbjuda dig varierade arbetsuppgifter. Vi söker efter personer som är utåtriktade, älskar att job... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker alltid efter nya drivna människor som vill jobba med event vid sidan av annan sysselsättning eller frilansa på deltid/heltid.
Våra kunder täcker upp hela Sverige och vi kan erbjuda dig varierade arbetsuppgifter. Vi söker efter personer som är utåtriktade, älskar att jobba i projekt är flexibla och social.
Just nu har vi projekt där vi behöver funktionärer, demopersonal, samplare & skickliga marknadsförare för nya spännande företag.


Om du är intresserad av att arbeta för oss så ansöker du på följande vis:
Registrera en profil på Eventpersonal.se
Bifoga information om dig själv samt kontaktuppgifter.
Lägg till dina erfarenheter inom service och event.
Glöm inte att lägga till en bild.
På referens anger du "FJ-21".
Bekräfta din registrering via mail.På så sätt kommer du med i vår personalbas och får jobbförfrågningar som matchar just din profil och dina erfarenheter.
#jobbjustnu Visa mindre

Kommunikatör

Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare. Vi söker nu en kommunikatör till Textilhögskolan. Textilhögskolan är en innovativ miljö med fokus på textil. Här möts kre... Visa mer
Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare. Vi söker nu en kommunikatör till Textilhögskolan.

Textilhögskolan är en innovativ miljö med fokus på textil. Här möts kreativitet, kunskap och innovation. Textilhögskolan har ett brett utbud av utbildningar som bygger upp en unik kombination av olika kompetenser inom hela textilområdet, alltifrån hantverk och design till teknik, produktion, ekonomi och marknadsföring. Det finns en omfattande forskning inom till exempel textil materialteknik, polymera textila fibrer, textilarmeringar för kompositer, smarta textilier, textilt management samt inom det textila designområdet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som kommunikatör arbetar du såväl praktiskt som strategiskt och det är viktigt att du gillar denna kombination. Du arbetar tillsammans med den kommunikatör som har ansvar för Akademin för textil, teknik och ekonomi samt med specialister på avdelningen. I anställningen ingår dessutom att arbeta operativt med internationell studentrekrytering för Akademin för textil, teknik och ekonomi.

I rollen som kommunikatör på Textilhögskolan jobbar du nära chefer, lärare, forskare och studenter. Inom området internationell studentrekrytering jobbar du tillsammans med en koordinator vid International Office. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser samt stödja marknadsföring av utbildningar, vara stöd till chefer, lärare och forskare i kommunikationsfrågor, utforma kommunikationsmaterial som nyhetsbrev, affischer, broschyrer, skriva nyheter och webbtexter samt skapa innehåll i sociala medier och på webben. Du samarbetar med kollegorna på avdelningen Kommunikation och får stöd i övergripande frågor.


Kvalifikationer 

För anställningen som kommunikatör krävs högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du som söker har arbetslivserfarenhet som kommunikatör och erfarenhet av att arbeta med sociala medier. Vidare har du kunskaper i Adobe CS och i ett CMS, gärna Episerver samt förmåga att skriva målgruppsanpassade texter. Du är en lyhörd person med god kommunikations- och samarbetsförmåga och kapacitet att arbeta självständigt.

Det är för anställningen meriterande med följande:


• Erfarenhet från arbete vid högskola/universitet
• Erfarenhet av arbete med studentrekrytering
• Erfarenhet av arbete med rörlig bild

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Vikariat till och med 31 december 2022
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 1 maj 2022 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/9

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av tf. kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033- 435 44 84 eller e-post [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00. 

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-27.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör med fokus på studentrekrytering

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 17 400 studenter och drygt 760 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt oc... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 17 400 studenter och drygt 760 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd. På avdelningen Kommunikation har vi samlat högskolans kompetens inom extern och intern kommunikation. Här jobbar du tillsammans med drygt 20 kollegor. Många på avdelningen är kommunikatörer, men här finns även högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare inom GDPR. Sommaren 2022 flyttar vi till nya lokaler, som är anpassade för vår verksamhet med många öppna arbetsytor och flexibla lösningar.

Vi söker nu dig som trivs i en roll med många kontakter och som vill arbeta med att marknadsföra Högskolan i Borås mot målgruppen nya studenter. Vill du jobba tillsammans med oss?

Arbetsbeskrivning

Denna kommunikatörstjänst har fokus på studentrekrytering. Det innebär att du som kommunikatör, tillsammans med studentambassadörer och kollegor på avdelningen Kommunikation, marknadsför högskolans utbildningar på mässor, i skolor, i andra evenemang, i sociala medier samt på webben.


Som kommunikatör ansvarar du för studentmöten, exempelvis högskolans medverkan vid utbildningsmässor, öppet hus, skolbesök och studentchatt. Du förväntas initiera och genomföra aktiviteter inom området. Du kommer också fungera som projektledare för våra stora evenemang och ansvarar för gruppen studentambassadörer. Att arbeta med högskolans sociala medier samt uppdatera webbsidor med fokus på studentrekrytering ingår också i rollen.

Kvalifikationer 

För anställningen som kommunikatör krävs fullgjord utbildning på högskolenivå inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Därutöver behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och av arbete med sociala medier.

Vi söker dig med förmåga att ta egna initiativ och kapacitet att arbeta självständigt och strukturerat. Du är är en person som är lyhörd med god samarbets- kommunikationsförmåga.

Det är meriterande med:


• Vana av att leda unga människor, ex. i rollen som tränare, ungdomsledare eller liknande
• Kunskaper i publiceringsverktyg, gärna Episerver
• Kunskaper i Adobe CS
• Utbildning inom projektledning

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 1 maj 2022 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/294

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av tf Kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033- 435 44 84. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-07.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör

Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare. Vi söker nu två kommunikatörer till två av högskolans akademier. Är du en erfaren kommunikatör som trivs med att arbeta b... Visa mer
Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare.

Vi söker nu två kommunikatörer till två av högskolans akademier. Är du en erfaren kommunikatör som trivs med att arbeta både praktiskt och strategiskt i en stöttande roll? Välkommen med din ansökan redan idag! 

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör vid en akademi arbetar du nära akademins ledning. I rollen som kommunikatör kommer du arbeta såväl praktiskt som strategiskt och det är viktigt att du trivs med denna kombination. Du har ett nära samarbete med kollegor på avdelningen Kommunikation. I arbetsuppgifterna ingår att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser samt stödja marknadsföring av utbildningar, vara stöd till chefer, lärare och forskare i kommunikationsfrågor samt krishantering, utforma kommunikationsmaterial som nyhetsbrev, affischer, broschyrer, skriva nyheter och webbtexter samt skapa innehåll i sociala medier och på webben.

Vid Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT bedrivs utbildning och forskning inom biblioteks- och informationsvetenskap, pedagogiskt arbete samt handel och IT. Akademin har en forskarutbildning inom ämnet biblioteks- och informationsvetenskap, och arbetar målinriktat för att etablera forskarutbildningar också inom pedagogiskt arbete och handel och IT. Inom akademin finns också Bibliotekshögskolan, samt Centrum för digitalisering och Centrum för kulturpolitisk forskning. Akademin har cirka 2 800 studenter och närmare 200 anställda.

Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs högkvalitativ utbildning och forskning i nära samverkan med det omgivande samhället. Inom akademin ryms forskningsområdena Resursåtervinning, Textil och mode samt Handel och IT. I akademin ingår också Textilhögskolan och Centrum för hållbart samhällsbyggande. Här finns också högkvalitativa och unika labbmiljöer: textila labb, tekniklabb och handelslabbet. Labben används både inom utbildning och forskning. Akademin har cirka 5000 studenter och 200 anställda.


Kvalifikationer 

För anställningen som kommunikatör krävs högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vidare krävs minst fem års arbetslivserfarenhet som kommunikatör, arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter, kunskaper i Adobe CS och erfarenhet av att arbeta med sociala medier. Du som söker är en lyhörd person med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har kapacitet att skriva målgruppsanpassade texter och du driver självständigt ditt arbete framåt.

Det är för anställningen meriterande med följande:


• Erfarenhet från arbete vid högskola/universitet
• Erfarenhet av ledningsstöd
• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av kriskommunikation

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 1 maj 2022 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/6

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av tf Kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033- 435 44 84. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-18.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör och mötesproducent

Var med och gör skillnad! Navet science center är ett av nitton science centers i Sverige. Navet har en tjugofemårig historia av att stimulera intresset för naturvetenskap, teknik och matematik. Idag är Navet en kvalificerad kunskapsarena och mötesplats mellan skola, akademi, näringsliv och samhälle. Varje år besöker närmare 60 000 besökare Navet, inklusive lärare och skolelever. En central uppgift är att utifrån de globala hållbarhetsmålen arbeta med de ... Visa mer
Var med och gör skillnad!
Navet science center är ett av nitton science centers i Sverige. Navet har en tjugofemårig historia av att stimulera intresset för naturvetenskap, teknik och matematik. Idag är Navet en kvalificerad kunskapsarena och mötesplats mellan skola, akademi, näringsliv och samhälle. Varje år besöker närmare 60 000 besökare Navet, inklusive lärare och skolelever. En central uppgift är att utifrån de globala hållbarhetsmålen arbeta med de stora samhällsutmaningarna kompetensförsörjning, klimatomställning, integration och digitalisering. Navet är en del av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund.
Nu höjer vi ambitionsnivån och söker därför en kommunikatör och mötesproducent som hjälper oss att nå ut till vår publik.
Som kommunikatör och mötesproducent bidrar du till kommunikation och möten som skapar värde. Du ansvarar för att utveckla och underhålla vår hemsida och ansvarar för att den är aktuell utifrån våra målgruppers behov. Du planerar, producerar och publicerar innehåll till hemsida, sociala medier och övrig extern kommunikation. Rollen är både operativ och strategisk. Du har en central roll i att analysera och utvärdera Navets kommunikationsarbete. Som mötesproducent ansvarar du för att samordna, planera och genomföra möten och evenemang där Navet har sin verksamhet. Kvälls och helgarbete kan förekomma. Du vägleder, tipsar och stöttar våra kunder för att mötet ska bli så lyckat som möjligt. Dina arbetsuppgifter förutsätter ett nära samarbete med övriga medarbetare.
Kvalifikationer
Högskole- eller universitetsexamen i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig
Erfarenhet av kommunikationsfrågor med inriktning webb och sociala medier
Goda kunskaper inom och stort intresse för IT, inklusive vana av arbete med Office 365, Adobe Indesign och Photoshop
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt vana av att såväl korrekturläsa och språkgranska texter som att formulera, skriva och sammanfatta budskap och texter på både korrekt och intresseväckande sätt.

Det är meriterande om du har
Erfarenhet av fotografering och filmning samt kunskap om tillhörande program i Adobesviten
Erfarenhet av event – presentatör eller liknande
Erfarenhet av digitala möten via tex Teams, Meet eller Zoom

Som person
Bör du vara kreativ, initiativrik, engagerad och lösningsorienterad
Ha ett stort intresse för hållbar utveckling
Vara service- och kundorienterad
Kan du inspirera andra samt snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och kunskapsområden
Planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt
Är du en lagspelare

Det här erbjuder vi
Som en del av teamet på Navet gör du en meningsfull insats där du kan göra skillnad och bidra till en mer hållbar utveckling på riktigt. Du är en del av en spännande, social och kreativ miljö med omväxlande och utvecklande arbetsuppgifter. Våra lokaler ligger i centrala Borås och består av kreativa utställningsmiljöer, mötesplatser, verkstad och administrativa ytor. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, kollektivavtal och flexibla arbetstider. Visa mindre

Kommunikatör

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 17 400 studenter och drygt 760 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt oc... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 17 400 studenter och drygt 760 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare. Vi söker nu dig som vill vikariera hos oss under en kollegas föräldraledighet.

Arbetsbeskrivning

Denna kommunikatörsanställning har fokus på media och ledningsstöd. Det innebär att kommunikatören är avdelningens kontakt med massmedia. Kommunikatören utgör också ett stöd till högskolans ledning.

Som kommunikatör förväntas du ta ansvar för högskolans arbete med press och media samt vara ett proaktivt stöd till högskolans ledning. Du jobbar nära högskolans kommunikationschef i dessa frågor. Arbetsuppgifterna omfattar exempelvis att skriva nyheter och pressmeddelanden, mediabevakning, driva och utveckla arbetet inom press och media, ta fram debattartiklar och andra typer av texter på uppdrag av högskolans ledning, jobba med PR och samverkan med det omgivande samhället.


Kvalifikationer 

För anställningen som kommunikatör krävs utbildning på högskolenivå inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser också att du som söker har erfarenhet av ledningsstöd, vana att spökskriva texter samt att du har kunskaper i publiceringsverktyg, gärna Episerver, samt i system för pressmeddelanden/mediabevakning.

Som person har du förmåga att ta egna initiativ och kan arbeta självständigt. Därutöver är du lyhörd med god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Det är för anställningen meriterande med arbetslivserfarenhet från högskola/universitet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Vikariat till och med 31 december 2022.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 1 maj 2022 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/283

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av tf Kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033- 435 44 84. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00. 

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-03.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör

Hos oss får du mer än ett jobb. Du blir en del av en förvaltning som vågar satsa och tänka nytt genom tillit och gemenskap. Vår inställning är att alla stadens invånare har rätt till en jämlik hälsa och en meningsfull fritid. Följande verksamheter ingår i Fritids- och folkhälsoförvaltningen: Mötesplatser och öppen ungdomsverksamhet, Bad, Förening- och anläggning, Folkhälsa och administrativa enheter. Din anställning kommer vara på förvaltningens kvalit... Visa mer
Hos oss får du mer än ett jobb. Du blir en del av en förvaltning som vågar satsa och tänka nytt genom tillit och gemenskap. Vår inställning är att alla stadens invånare har rätt till en jämlik hälsa och en meningsfull fritid. Följande verksamheter ingår i Fritids- och folkhälsoförvaltningen: Mötesplatser och öppen ungdomsverksamhet, Bad, Förening- och anläggning, Folkhälsa och administrativa enheter.

Din anställning kommer vara på förvaltningens kvalitet- och utvecklingsenhet, vilken ansvarar för förvaltningsövergripande uppdrag, kvalitet- och kommunikationsarbetet samt folkhälsoarbetet.
Du blir en del av vår enhet men kommer ansvara för och leda kommunikationsarbetet på förvaltningen.


Som kommunikatör har du en betydelsefull roll inom förvaltningen. Du arbetar strategiskt för att förvaltningens verksamheter syns och märks. Du kommer att ha en drivande och samordnande roll på förvaltningen avseende all kommunikation, både intern och extern. Du arbetar både strategiskt och operativt med text, digital marknadsföring och sociala medier. Du arbetar nära förvaltningsledningen och ger råd, stöd och utbildning i kommunikation till förvaltningens chefer och medarbetare samt samordnar och systematiserar arbetet med kommunikationsfrågor. Du planerar och genomför självständigt eller tillsammans med andra kommunikationsaktiviteter. Du arbetar aktivt med innehåll, publicering och utveckling av förvaltningens intranät, externa webbsidor och övriga digitala kanaler och med stadens grafiska profil. Du skriver egna texter, pressmeddelanden och redigerar andras texter. Du finns med i kommunens nätverk för kommunikatörer och samarbetar med kommunens centrala kommunikationsavdelning.

I arbetet ingår också att arbeta med omvärlds- och nyhetsbevakning och vara en strategiskt partner vad gäller marknadsföring och kommunikation. Du kommer också ingå i arbets- och projektgrupper i samband med förvaltningens arrangemang och evenemang.Du har relevant examen inom medievetenskap eller information och media samt dokumenterad arbetslivserfarehet inom yrket.. Du har samhällsintresse och planerar och driver effektiv kommunikation som bidrar till verksamhetens resultat.
Som person tycker du att service är en självklarhet, och du känner dig trygg i din yrkesroll och van att prata inför och utbilda andra. Du är mål- och resultatorienterad, självständig, driven och kreativ. Du är en skicklig skribent med god form- och språkkänsla och har förmågan att strukturera information och hitta kärnan i komplexa sammanhang samt känsla för språket med förmåga att kunna anpassa text och innehåll till aktuell målgrupp.
Du har kunskaper i Officepaketet och Adobes programvaror InDesign, Photoshop samt erfarenhet av att arbeta i webbredigeringsverktyg.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har B-körkort.
Vi värdesätter ett förhållningssätt som bidrar till en god arbetsmiljö och uppmuntrar till en aktiv livsstil genom friskvårdsbidrag, fria bad vid kommunens badanläggningar samt aktiviteter genom personalklubben MerKraft.

I Borås Stad tillämpas rökfri arbetstid. Visa mindre

NetOnNet söker Contentproducent med passion för hemelektronik

Ansök    Aug 24    Netonnet AB    Informatör/Kommunikatör
Vi tycker att hemelektronik är fantastiskt. Vi vill därför att fler skall få hemelektronik i sin vardag genom att göra det så enkelt och billigt som möjligt. Det är utgångspunkten i allt och gör NetOnNet till det självklara valet. NetOnNet består av ett gäng härliga, duktiga och inspirerande medarbetare vars stora passion är just hemelektronik. Våra medarbetare är vår viktigaste faktor och det är tillsammans som vi växer, både som företag och människor. E... Visa mer
Vi tycker att hemelektronik är fantastiskt. Vi vill därför att fler skall få hemelektronik i sin vardag genom att göra det så enkelt och billigt som möjligt. Det är utgångspunkten i allt och gör NetOnNet till det självklara valet.

NetOnNet består av ett gäng härliga, duktiga och inspirerande medarbetare vars stora passion är just hemelektronik. Våra medarbetare är vår viktigaste faktor och det är tillsammans som vi växer, både som företag och människor. Eftersom vi gillar vårt arbete ser vi därför till att ha roligt på arbetsplatsen och självklart har vi det tillsammans. Hos oss uppmuntrar vi till kreativitet, innovation och förändring. Vi vågar tänka nytt och testa oss fram, vi går helt enkelt vår egen väg. Genom att fortsätta gå vår egen väg utmanar vi branschen och skapar framgång.

Vill du vara med på vår framgångsresa?

Om tjänsten
Som Content Producent på NetOnNet arbetar du med kreativ och säljande kommunikation på NetOnNets e-handel. Du bistår i avdelningens produktion av innehåll genom att skriva produkttexter, skapa säljande produktpubliceringar och bygga onlinekampanjer i vårt CMS. Du ingår i ett team med Contentproducenter, Contentspecialister och Kampanjspecialister.

I din roll ingår också:
- att säkerställa korrekta tekniska specifikationer från leverantör
- säkerställa att vi följer företagets SEO-riktlinjer
- viss bildhantering (främst beskärning) i Adobe Photoshop
- kategorisera produkter, koppla tillbehör och tända upp produkter på sajten
- kommunikation med vårt norska kontor för översättningar
- säkerställa korrekta tekniska specifikationer från leverantör


Vem är du?
Du är duktig på kommunikation och har mycket goda skriv- och språkkunskaper. Vi ser gärna att du har en utbildning som är relevant för tjänsten. Som person är du stresstålig och flexibel, en teamspelare som är van att arbeta i en föränderlig miljö. Du trivs med att ta egna initiativ och att ha ett eget ansvar i ditt arbete. Du är även van att arbeta mot uppsatta mål och deadlines samt känner dig riktigt bekväm i den digitala världen. Att du har ett genuint teknikintresse ser vi som en självklarhet. Kampanj- och Contentteamet ingår i E-handelsteamet med ca 15 anställda och du rapporterar till Kampanj- och Contentchefen.

För att trivas hos NetOnNet är det viktigt att du känner igen dig i kulturen och värdeorden; Enkla, Ärliga, Nytänkande och Tillsammans, vilka är ledstjärnorna som guidar alla medarbetarna i deras vardag.

Övrig information
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Omfattning:Heltid
Typ av anställning: Tillsvidareanställning med initial provanställning
Ansökningstid: Sista ansökningsdag är den 21:e september. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Låter detta som en tjänst för dig så kan vi erbjuda ett mycket stimulerande arbete i ett av Sveriges mest expansiva hemelektronikföretag. Vi ser fram emot att välkomna vår nästa talang till vårt team!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kampanj- och Contentchef Nathalie Hedström via mail: [email protected] Visa mindre

Yrkesgymnasiet i Borås söker APL-samordnare

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Yrkesgymnasiet finns idag på 17 olika orter i Sverige spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett innovativt yrkeskoncept som är uppskattat.

Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor och expanderar hela tiden.

Yrkesgymnasiet är rätt val för ungdomar som vill lära sig ett yrke från grunden i en studieform där man jobbar mycket praktiskt (lärlingsutbildning). Eleverna gör mer än halva sin skoltid ute på arbetsplatser, vilket motsvarar minst 270 dagar. Vi kan redan nu tydligt se att våra tankar kring en arbetsplatsförlagd yrkesutbildning har gett resultat.  Tex har 9 av 10 studenter på Yrkesgymnasiet ett arbete direkt efter studenten.

Det är också för företagen en fantastisk chans att i tre år få skola in eleverna på just deras arbetsplats utifrån deras kultur och arbetssätt. Yrkesgymnasiet i Borås erbjuder utbildning inom bygg, barn och fritid, fordon och el.

Vi söker nu en APL-samordnare! Då minst halva av elevernas utbildning sker ute på en arbetsplats så krävs det resurser av skolan för att samordna och kvalitetssäkra detta arbete, och där kommer denna tjänst in som ett viktigt element.


Brinner du för nätverkande och samarbete med näringslivet/branscherna, kanske speciellt intresserad av yrkesutbildningar? Är du social och driven? Då kanske du är personen vi söker. Vi söker en APL-samordnare till vår skola i Borås som blir spindeln i nätet gentemot branscherna och som kommer jobba mot att eleverna får bra och  kvalitativa praktikplatser.

Som APL-samordnare, samordnar du allt arbete kring praktikplatserna, du hjälper skolan med anskaffning av platserna och har också löpande kontakt med företagen såväl som med eleverna. Yrkeslärarna på skolan är dom som är elevernas handledare och även betygsättande, men som APL-samordnare jobbar även du tätt tillsammans med yrkeslärarna och eleverna för att detta arbete ska löpa smidigt.

Vi söker alltså dig med driv, en hög social förmåga, en "doer" som kan hålla många bollar i luften samtidigt. Du ska tillsammans med övriga teamet anta utmaningen att bygga och utveckla ett innovativt yrkesgymnasium i Borås. Rekrytering sker löpande så skynda med ansökan. Körkort och tillgång till bil är ett krav. Till en början kommer tjänsten vara på 100%.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Kommunikatör

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd. Vi söker nu dig som vill bli vår nya kollega på avdelningen Kommunikation. Avdelningen Kommunikation til... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!


Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd. Vi söker nu dig som vill bli vår nya kollega på avdelningen Kommunikation.

Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare.


Arbetsbeskrivning

I denna kommunikatörstjänst jobbar du brett och på uppdrag av biträdande kommunikationschef. Det innebär en stor variation av arbetsuppgifter av enklare karaktär. Exempel på arbetsuppgifter är att skriva målgruppsanpassade texter, arbete med sociala medier, att skapa innehåll för webb, att ta fram nyhetsbrev, enklare grafisk produktion samt rörlig bild.


Kvalifikationer 

För anställningen som kommunikatör krävs att du har fullgjord utbildning på högskolenivå inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Därutöver behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vitsordad noggrannhet samt förmåga att ta egna initiativ och att kunna arbeta självständigt är en förutsättning för anställningen. Vidare krävs att du är lyhörd med god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Det är för anställningen meriterande med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning till och med den 31 maj 2022
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 1 november 2021 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/200

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033-435 44 84 eller e-post [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00. 

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-21.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Yrkesgymnasiet i Borås söker APL-samordnare

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Yrkesgymnasiet finns idag på 17 olika orter i Sverige spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett innovativt yrkeskoncept som är uppskattat.

Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor och expanderar hela tiden.

Yrkesgymnasiet är rätt val för ungdomar som vill lära sig ett yrke från grunden i en studieform där man jobbar mycket praktiskt (lärlingsutbildning). Eleverna gör mer än halva sin skoltid ute på arbetsplatser, vilket motsvarar minst 270 dagar. Vi kan redan nu tydligt se att våra tankar kring en arbetsplatsförlagd yrkesutbildning har gett resultat.  Tex har 9 av 10 studenter på Yrkesgymnasiet ett arbete direkt efter studenten.

Det är också för företagen en fantastisk chans att i tre år få skola in eleverna på just deras arbetsplats utifrån deras kultur och arbetssätt. Yrkesgymnasiet i Borås erbjuder utbildning inom bygg, barn och fritid, fordon och el.

Vi söker nu en APL-samordnare! Då minst halva av elevernas utbildning sker ute på en arbetsplats så krävs det resurser av skolan för att samordna och kvalitetssäkra detta arbete, och där kommer denna tjänst in som ett viktigt element.


Brinner du för nätverkande och samarbete med näringslivet/branscherna, kanske speciellt intresserad av yrkesutbildningar? Är du social och driven? Då kanske du är personen vi söker. Vi söker en APL-samordnare till vår skola i Borås som blir spindeln i nätet gentemot branscherna och som kommer jobba mot att eleverna får bra och  kvalitativa praktikplatser.

Som APL-samordnare, samordnar du allt arbete kring praktikplatserna, du hjälper skolan med anskaffning av platserna och har också löpande kontakt med företagen såväl som med eleverna. Yrkeslärarna på skolan är dom som är elevernas handledare och även betygsättande, men som APL-samordnare jobbar även du tätt tillsammans med yrkeslärarna och eleverna för att detta arbete ska löpa smidigt.

Vi söker alltså dig med driv, en hög social förmåga, en "doer" som kan hålla många bollar i luften samtidigt. Du ska tillsammans med övriga teamet anta utmaningen att bygga och utveckla ett innovativt yrkesgymnasium i Borås. Rekrytering sker löpande så skynda med ansökan. Körkort och tillgång till bil är ett krav. Till en början kommer tjänsten vara på 50% men detta kan komma att ändras framöver.

 

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Kommunikatör

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns för... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!

Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare.

Nu söker vi dig som vill bli vår nya kollega!

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör med inriktning mot samverkan med omvärlden arbetar du såväl praktiskt som strategiskt. Det är viktigt att du gillar denna kombination. Du ansvarar för kommunikationen för vårt alumniarbete d.v.s. f.d. studenter. Du stödjer även vårt Grant & Innovation Office med kommunikationen internt mot forskare, men också externt mot exempelvis finansiärer. I din anställning ingår också att projektleda högskolans arbetsmarknadsdag STARK tillsammans med en arbetsgrupp. Du jobbar med specialister på både avdelningen Kommunikation och andra. Som kommunikatör ska du:


• planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser
• vara stöd till chefer och kollegor i kommunikationsfrågor
• utforma kommunikationsmaterial som nyhetsbrev, affischer, broschyrer m.m
• skriva nyheter och webbtexter
• skapa innehåll i sociala medier och på webben
• projektleda kommunikativa insatser


Kvalifikationer 

För anställningen som kommunikatör krävs högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning för anställningen. Utöver det behöver du ha arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter samt erfarenhet av att arbeta med sociala medier.

Som person har du förmåga att ta egna initiativ. Du arbetar strukturerat och självständigt och är lyhörd med god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är för anställningen meriterande med följande:


• kunskaper i rörlig bild,
• kunskaper i Adobe CS
• erfarenhet av liknande arbete vid högskola/universitet

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: den 1 september 2021 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/191

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande avdelningschef Jennifer Tydén via telefon 033- 435 44 84. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns för... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!

Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare.

Nu söker vi dig som vill bli vår nya kollega!

Arbetsbeskrivning

Denna kommunikatörstjänst har fokus på studentrekrytering. Det innebär att  kommunikatören tillsammans med studentambassadörer och kollegor på avdelningen Kommunikation marknadsför högskolans utbildningar på mässor, i skolor, i andra evenemang samt på webben.

Som kommunikatör förväntas du ta ansvar för högskolans medverkan vid utbildningsmässor samt genomföra andra aktiviteter som exempelvis skolbesök och studentchat. I rollen som kommunikatör fungerar du som projektledare för våra stora evenemang och du kommer att ansvara för gruppen studentambassadörer. Du kommer även att arbeta med att uppdatera webbsidor som rör ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer 
För anställningen som kommunikatör krävs fullgjord utbildning på högskolenivå inom något av följande områden: event management, medie- och kommunikationsvetenskap eller projektledning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du som sökande ska ha förmåga att ta egna initiativ, kunna arbeta självständigt och vara lyhörd med god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga. Du har även vana av att leda unga människor, exempelvis i rollen som tränare, ungdomsledare eller liknande.

Det är för anställningen meriterande med kunskaper i publiceringsverktyg, gärna Episerver samt utbildning inom projektledning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Vikariat till och med 31 januari 2022
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 1 augusti 2021 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/120

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033-435 4484 eller e-post: [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-11.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör med samordningsansvar för press- och nyhetsarbete

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss. Webbplats www.vgregion.se/sas Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr Om vår lediga tjänst Som kommunikatör på SÄS erbjuds du ett spännande och varierande arbete. Du blir en av nyckelpersonerna i ett ... Visa mer
Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.Webbplats www.vgregion.se/sas

Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgrOm vår lediga tjänst

Som kommunikatör på SÄS erbjuds du ett spännande och varierande arbete.

Du blir en av nyckelpersonerna i ett team kring sjukhusets interna och externa kommunikation och ansvarar för såväl strategiska som operativa uppgifter. Ett särskilt ansvarsområde gäller samordning av sjukhusets information och service till journalister, kriskommunikation samt vårt interna och externa nyhetsarbete. Du förstår journalistikens förutsättningar och ser nyttan med att vara öppen och tillgänglig för mediernas frågor. Vi bemannar en jourtelefon 8.30-23.00 alla dagar i veckan enligt schema, där du preliminärt var sjätte vecka ansvarar för beredskapen mellan 16.30 och 23.00 på vardagarna och mellan 8.30 och 23.00 på helgerna. Att skapa innehåll till sjukhusets olika sociala och digitala kanaler och att hjälpa sjukhusets olika verksamheterna i kommunikationsplanering i samband med förändringsarbeten, projekt och event är andra exempel från det dagliga arbetet. Så även att stötta sjukhusledningen i det kommunikativa arbetet utifrån SÄS mål och uppdrag.

Din profil 

Personligt 
Som person är du driven, positiv och pålitlig. Du trivs med att hantera snabba puckar och gör kloka kommunikativa bedömningar även i tidspressade lägen. Samtidigt har du förmåga att självständigt och resultatinriktat driva långsiktiga kommunikationsprojekt där du tillsammans med verksamheten både planerar och genomför kommunikationsinsatser. Du är en social, utåtriktad och servicemedveten lagspelare som precis som vi tycker att det är ett mervärde att arbeta i en offentlig verksamhet som verkar för medborgarnas hälsa och välmående.

Meriterande kvalifikationer


- Erfarenhet av arbete med likvärdiga uppgifter
- Eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan relevant utbildning
- Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- Goda kunskaper inom CMS och webbpublicering
- Erfarenhet av arbete med innehållshantering på webb eller intranät
- Grundkunskaper i Adobepaketet
- Mycket goda kunskaper i Officepaketet
- Erfarenhet av pressarbete
- Erfarenhet av kriskommunikation
- Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om oss på kommunikationsenheten

Kommunikationsenheten på Södra Älvsborgs sjukhus har åtta medarbetare, varav fyra kommunikatörer.

Kommunikationsenheten ger stöd i kommunikationsfrågor till sjukhusets olika verksamheter samt ansvarar för övergripande samordning och styrning kring sjukhusets interna och externa kommunikation. Enheten ansvarar för innehåll och utveckling när det gäller sjukhusets intranät, externa webbplats och sociala kanaler som till exempel Facebook och Instagram. Kommunikationsenheten arbetar också bland annat med grafisk produktion, foto och konferensservice.

Om oss på Södra Älvsborgs sjukhus

Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Sjukhuset har en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och flera utbildningsvårdavdelningar.

SÄS har drygt 4 000 anställda varav de flesta arbetar i Borås. En del av vården bedrivs vid SÄS Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri samt barn- och ungdomsmedicin.

Vi är ett hälsofrämjande sjukhus med fokus på vård, behandling och arbetssätt som sätter patientens behov främst. Ett exempel på det är patientprocesser som modell för ett flertal vanliga, allvarliga sjukdomar.  

Våra förmåner

För oss är det viktigt att du trivs och mår bra på din arbetsplats. Här kan du läsa mer om våra http://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/formaner-for-dig-som-medarbetare/. 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Kommunikatör/Content producer

Länsförsäkringar Älvsborg är ett unikt bolag. Vi ägs av våra kunder, vi är också lokala och erbjuder en helhetslösning som ingen annan kan. Sedan starten 1841 som försäkringsbolag är vi nu också en bank, enfastighetsförmedling och en larmcentral. Men kärnan i vår verksamhet är fortfarande densamma – att förmedla trygghet till invånarna i vårt område. Vi är både marknadsledande och har landets mest nöjda kunder inom bank, försäkring och fastighetsförmedling... Visa mer
Länsförsäkringar Älvsborg är ett unikt bolag. Vi ägs av våra kunder, vi är också lokala och erbjuder en helhetslösning som ingen annan kan. Sedan starten 1841 som försäkringsbolag är vi nu också en bank, enfastighetsförmedling och en larmcentral. Men kärnan i vår verksamhet är fortfarande densamma – att förmedla trygghet till invånarna i vårt område. Vi är både marknadsledande och har landets mest nöjda kunder inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Dessutom har landets ekonomistudenter utsett oss till branschens mest attraktiva arbetsgivare. Vår vision lyder ”Tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar”. Vill du bli en av oss? I så fall delar du också våra grundläggande värderingar om äkthet, tillit, mod och tydlighet. Så behandlar vi varandra i vårt bolag.

Om jobbet
Till vårt team i Borås söker vi nu en kommunikatör och content producer med fokus på digitala kanaler och rörlig media.I detta uppdrag arbetar du från ax till limpa, från idé till färdig produktion, med både text, foto och film. Innehåll skapas främst till digitala kanaler som webb, sociala medier och e-post, och kommunikationen vänder sig till både externa och interna målgrupper. För att lyckas i rollen är du en modern och vass skribent och innehållsmakare som kan stötta verksamheten i breda kommunikationsuppdrag. Vi jobbar både varumärkesstärkande och säljdrivande. Känner du dig dessutom bekväm inom området ekonomi/finans och vill kommunicera budskap kring detta har du ett försprång. Du ingår i företagets avdelning Affärsutveckling, kommunikation och hållbarhet.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation eller journalistik. För rollen krävs att du har ett stort intresse för digital kommunikation och sociala medier. Du är nyfiken och följer utvecklingen inom kommunikation och media med stort intresse. Du behöver också ha några års erfarenhet av arbete med kommunikation i företag, organisation eller offentlig verksamhet. Du är duktig på att skriva, fotografera och filma, och har förmågan att anpassa ton och innehåll för olika kanaler och målgrupper. Kompetens inom SEO och Google Analytics är meriterande. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Du är rutinerad användare av relevanta program som photoshop, CMS/publiceringsverktyg för digitala kanaler och verktyg för filmredigering.  

För att trivas i rollen är du lösningsorienterad, flexibel och serviceinriktad. Du vill arbeta i en utåtriktad roll i kontakten med både kunder och kollegor, och har lätt för att anpassa ditt arbetssätt till nya omständigheter. Du arbetar konstruktivt under press och tar snabbt in ny kunskap. Du är en prestigelös och engagerad lagspelare som tar en aktiv roll i gruppens gemensamma arbete. Rollen ställer krav på att du också är en analytisk och ansvarstagande person som har såväl kundens som bolagets bästa för ögonen.  

Om oss
Vi erbjuder ett intressant och utvecklande arbete i ett företag med starkt varumärke, lokal marknadsnärvaro och gedigna kundrelationer. Tjänsten är heltid och ett vikariat till 22-06-30. Tillträde enligt överenskommelse, men så fort som möjligt uppskattas.

Sista ansökningsdag: 2021-04-30 

Länsförsäkringar Älvsborg är ett unikt bolag. Vi ägs av våra kunder, vi är också lokala och erbjuder en helhetslösning som ingen annan kan. Sedan starten 1841 som försäkringsbolag är vi nu också en bank, enfastighetsförmedling och en larmcentral. Men kärnan i vår verksamhet är fortfarande densamma – att förmedla trygghet till invånarna i vårt område. Vi är både marknadsledande och har landets mest nöjda kunder inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Dessutom har landets ekonomistudenter utsett oss till branschens mest attraktiva arbetsgivare. Vår vision lyder ”Tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar”. Vill du bli en av oss? I så fall delar du också våra grundläggande värderingar om äkthet, tillit, mod och tydlighet. Så behandlar vi varandra i vårt bolag. Visa mindre

Kommunikatör

Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd. Avdelningen Kommunikation söker en kommunikatör till Science Park Borås. Arbetsbeskrivning Som kommunikatör på Science Park tillhör du ett kommunikationsteam som jobbar med både extern och intern kommunikation. Gruppen jobbar agilt mot verksamheten och ser till att projekt kopplade till Science Park berättas om på ett effektivt sätt mot rätt m... Visa mer
Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd.


Avdelningen Kommunikation söker en kommunikatör till Science Park Borås.


Arbetsbeskrivning
Som kommunikatör på Science Park tillhör du ett kommunikationsteam som jobbar med både extern och intern kommunikation. Gruppen jobbar agilt mot verksamheten och ser till att projekt kopplade till Science Park berättas om på ett effektivt sätt mot rätt målgrupp och stärker varumärket. Arbetsuppgifterna har en bredd och är varierande. Det handlar exempelvis om planering och kravställning för att göra om Science Parks webb, skriva målgruppsanpassade texter, webbpublicering, ta fram presentationsmaterial samt skapa innehåll för sociala medier med foto och rörlig bild. Vi ser särskilt viktigt att kommunikatören har hög servicenivå, är lyhörd mot verksamheten, är operativ och gillar ny teknik samt är duktig på sociala medier.

Arbetet innebär framförallt att;
 - samordna arbetet med ny webb för Science Park Borås tillsammans med webb-byrå. Arbetet görs i samarbete med en projektgrupp.
 - fungera som en kommunikationsresurs för Textile & Fashion 2030 och operativa kommunikationsinsatser kopplade till projektet och den internationella konferensen.
 - ge kommunikativt stöd till projekt kopplade till Science Park Borås.

Kvalifikationer 
För anställningen krävs:


• Kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• Arbetslivserfarenhet som kommunikatör vid högskola/universitet och en Science Park.
• Erfarenhet av att arbeta med sociala medier.
• Förmåga att skriva målgruppsanpassade texter liksom längre reportage.
• Kunskaper i rörlig bild och foto.
• Kunskaper i Adobe CS.
• Förmåga att ta egna initiativ, arbeta strukturerat och självständigt samt vara lyhörd med god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga.

Det är för anställningen meriterande om du har något av följande:


• Erfarenhet av att ta fram webbplats i Wordpress.
• Arbetsledande erfarenhet från näringsliv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde:2021-07-01 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/113

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av kommunikationschef Annie Andreasson via telefon 033- 435 40 22 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-10.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Junior Contentspecialist med passion för hemelektronik

Ansök    Mar 1    Netonnet AB    Informatör/Kommunikatör
Vi tycker att hemelektronik är fantastiskt. Vi vill därför att fler skall få hemelektronik i sin vardag genom att göra det så enkelt och billigt som möjligt. Det är utgångspunkten i allt och gör NetOnNet till det självklara valet. NetOnNet består av ett gäng härliga, duktiga och inspirerande medarbetare vars stora passion är just hemelektronik. Våra medarbetare är vår viktigaste faktor och det är tillsammans som vi växer, både som företag och människor. E... Visa mer
Vi tycker att hemelektronik är fantastiskt. Vi vill därför att fler skall få hemelektronik i sin vardag genom att göra det så enkelt och billigt som möjligt. Det är utgångspunkten i allt och gör NetOnNet till det självklara valet.

NetOnNet består av ett gäng härliga, duktiga och inspirerande medarbetare vars stora passion är just hemelektronik. Våra medarbetare är vår viktigaste faktor och det är tillsammans som vi växer, både som företag och människor. Eftersom vi gillar vårt arbete ser vi därför till att ha roligt på arbetsplatsen och självklart har vi det tillsammans. Hos oss uppmuntrar vi till kreativitet, innovation och förändring. Vi vågar tänka nytt och testa oss fram, vi går helt enkelt vår egen väg. Genom att fortsätta gå vår egen väg utmanar vi branschen och skapar framgång.

Vill du vara med på vår framgångsresa?

Om tjänsten
Som Junior Contentspecialist på NetOnNet arbetar du med kreativ och säljande produktkommunikation på NetOnNets e-handel. Du ingår i ett team med Contentspecialister som skapar inspirerande produktpubliceringar genom att skriva säljande och förklarande produkttexter samt samla in och publicera bilder och rörligt material från leverantörer.

I din roll ingår också:
- att säkerställa korrekta tekniska specifikationer från leverantör
- säkerställa att vi följer företagets SEO-riktlinjer
- ansvara för att optimera produktresultatet för e-handelns interna sök
- viss bildhantering (främst beskärning) i Adobe Photoshop
- kategorisera produkter, koppla tillbehör och tända upp produkter på sajten
- kommunikation med vårt norska kontor för översättningar


Vem är du?
Skriva är din grej. Du är duktig på kommunikation och har mycket goda skriv- och språkkunskaper. Vi ser gärna att du har någon form av copywriter-utbildning med dig i bagaget. Du har erfarenhet av att skriva för webb och har grundläggande förståelse för SEO. Att du har ett genuint teknikintresse ser vi som en självklarhet.

Som person är du stresstålig och flexibel, en teamspelare som är van att arbeta i en föränderlig miljö. Du trivs med att ta egna initiativ och att ha ett eget ansvar i ditt arbete. Du är även van att arbeta mot uppsatta mål och deadlines samt känner dig riktigt bekväm i den digitala världen.

Teamet Kampanj och Content ingår i E-handelsteamet med ca 15 anställda och du rapporterar till Kampanj- och Contentchefen.


Övrig information
Placering: Just nu sker större delen av arbete på distans, men placering är på huvudkontoret i Viared i Borås. När omständigheterna tillåter det förväntas du vara på plats minst tre dagar per vecka.
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Omfattning: 100%
Typ av anställning: Visstid till och med 210831.
Ansökningstid: Sista ansökningsdag är den 16:e mars. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Låter detta som en tjänst för dig så kan vi erbjuda ett mycket stimulerande arbete i ett av Sveriges mest expansiva hemelektronikföretag. Vi ser fram emot att välkomna vår nästa talang till vårt team!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kampanj- och Contentchef Nathalie Hedström via mail: [email protected] Visa mindre

Kommunikatör

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 13 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt oc... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 13 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd.Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare.Nu söker vi dig som vill bli vår nya kollega – en kommunikatör som ska arbeta på Akademin för vård, arbetsliv och välfärd.

Arbetsbeskrivning
I rollen som kommunikatör kommer du arbeta såväl praktiskt som strategiskt och det är viktigt att du gillar denna kombination. Kommunikatören kommer att arbeta tillsammans med specialister på avdelningen Kommunikation.

Du kommer bland annat arbeta med att:


• Planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser
• Vara stöd till chefer och kollegor i kommunikationsfrågor
• Utforma kommunikationsmaterial som nyhetsbrev, affischer, broschyrer m.m
• Skriva nyheter och webbtexter
• Skapa innehåll i sociala medier och på webben


Kvalifikationer 
För anställningen som kommunikatör krävs högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Vidare har du förmåga att skriva målgruppsanpassade texter, kunskaper i Adobe CS och förmåga att kunna arbeta självständigt och vara lyhörd med god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga.

Det är för anställningen meriterande med arbetslivserfarenhet inom kommunikation från högskola/universitet, erfarenhet av att arbeta med sociala medier samt kunskaper i rörlig bild.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Tillträde februari 2021 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2020/320

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av kommunikationschef Ann-Christin Andreasson via telefon 033-435 4022 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-07.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

SO-kommunikatör, arabisktalande

Borås Stad har liksom samtliga svenska kommuner ett lagstadgat ansvar för att erbjuda samhällsorientering till nyanlända flyktingar som har fått uppehållstillstånd. Samhällsorientering innebär information om det svenska samhället med fokus på dialog och reflektion i klassrumsmiljö (i dagsläget via distans) och är en viktig del i den nyanländes etablering i Sverige. Kurser i samhällsorientering ges vanligtvis en gång i veckan på deltagarens modersmål eller ... Visa mer
Borås Stad har liksom samtliga svenska kommuner ett lagstadgat ansvar för att erbjuda samhällsorientering till nyanlända flyktingar som har fått uppehållstillstånd. Samhällsorientering innebär information om det svenska samhället med fokus på dialog och reflektion i klassrumsmiljö (i dagsläget via distans) och är en viktig del i den nyanländes etablering i Sverige. Kurser i samhällsorientering ges vanligtvis en gång i veckan på deltagarens modersmål eller ett annat språk som deltagaren behärskar väl. Borås Stad söker nu en samhällskommunikatör som kan leda kurser i samhällsorientering på arabiska.

Arbetsuppgifterna består av att leda kurser i samhällsorientering på arabiska. Fokus ligger på dialog och diskussion. I uppdraget förmedlar du information, agerar samtalsledare och bjuder in kursdeltagarna till reflektion. Målet är att kursdeltagarna, med hjälp av kunskap om vårt samhälle, skall få en snabb etablering in i det svenska samhället och arbetslivet.

Vi tillhandahåller kursmaterial, kompetensutveckling och den handledning du behöver för uppdraget. Vi använder oss av materialet "Om Sverige", läs gärna mer om detta på www.informationsverige.se. Omfattningen av tjänsten är på deltid, varför uppdraget är lämpligt att kombinera med annat arbete. Kurserna planeras in i förväg utifrån dina förutsättningar. Kurserna ges i Borås, men då vi även arbetar på uppdrag av andra sjuhäradskommuner, kan det ibland förekomma behov även på andra orter.

Vi söker dig med pedagogisk utbildning, alternativt annan utbildning men med dokumenterad pedagogisk erfarenhet. Samhällskunskap A är ett krav. Har du dessutom dina rötter från ett annat land än Sverige och med arabiska som modersmål är tjänstens grundläggande krav uppnådda. Är du även engelsktalande är det meriterande. Likaså ett uttalat intresse och kunnande om den digitaliseringsprocess som nu sker i samhället!

Du har ett stort engagemang för integrationsfrågor och har goda kunskaper inom samhälls- och kulturområdet, både gällande Sverige och avseende ditt ursprungsland. Du har god självkännedom och är van vid att samarbeta. Du är en person som trivs med att arbeta självständigt, planera på egen hand och ta egna initiativ.

Uppdraget kräver att du är bekväm med att hantera grundläggande dataprogram inom Microsoft Office. B-körkort är meriterande.

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Mahi Nasser Al Din, flyktingsamordnare
Telefon: 033-35 71 48

Zeena Kaleed, samhällskommunikatör
Telefon: 0734-327092 Visa mindre

Manpower söker nu en delgivare till Borås

Ansök    Dec 15    Manpower AB    Informatör/Kommunikatör
Manpower söker en driftig och kommunikativ delgivare/informatör till vår kund i Borås. Uppdraget är på heltid, startar den 11/1 och pågår som minst en månad med stora möjligheter till förlängning. Dina arbetsuppgifter Den största delen av din arbetsdag ägnar du dig åt att vara ute på kundbesök på egen hand, ibland arbetar man parvis. Upptagningsområdet är Borås kommun och grannkommunerna och man kör företagets bil till de olika mötena. Dina kundbesök han... Visa mer
Manpower söker en driftig och kommunikativ delgivare/informatör till vår kund i Borås. Uppdraget är på heltid, startar den 11/1 och pågår som minst en månad med stora möjligheter till förlängning.

Dina arbetsuppgifter
Den största delen av din arbetsdag ägnar du dig åt att vara ute på kundbesök på egen hand, ibland arbetar man parvis. Upptagningsområdet är Borås kommun och grannkommunerna och man kör företagets bil till de olika mötena. Dina kundbesök handlar om att överlämna och delge betalningsförelägganden och handräckningsärenden till privatpersoner och företag. Syftet är att ge dem möjlighet att ta del av innehållet och framföra sin uppfattning innan aktuell myndighet fattar sitt beslut.

För att ge bästa förutsättningar för kundmötet har du lite flexibla arbetstider måndag till fredag, du arbetar i grunden dagtid med möjlighet till flex. Även kvällar kan förekomma och då sätts dagarna/tiderna i samråd med dig och dina möjligheter att arbeta kväll.


Vem är du??
Du har gymnasiekompetens - akademisk examen är ett plus - och en yrkeserfarenhet som innebär att du har stor vana från möten med människor i olika situationer.

Som delgivare är du ute mycket och träffar många olika människor. Det är därför viktigt att du trivs med att möta kunder och är positiv, serviceinriktad och kommunikativ. Du behöver ha en mycket god förmåga att arbeta självständigt, är flexibel och gillar att ta egna initiativ för att driva arbetet framåt.
En del av de människor du möter befinner sig i en utsatt livssituation. Du behöver visa gott omdöme genom att vara lugn, förtroendeingivande och samtidigt handlingskraftig. Det är viktigt att du är duktig på att lyssna och förklara.
Språket är vårt viktigaste verktyg för att skapa förtroende i mötet med våra kunder. Du behöver ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Svenskt körkort för personbil (manuell växel) och stor körvana är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och intresse för tjänsten.


Vad kan vi erbjuda dig?
Som konsult hos Manpower får du en anställning med allt vad det innebär i form av marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal.
Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.
Du blir anställd på 100% av Manpower och uthyrd till vår kund i Borås. Som delgivare arbetar man lite olika arbetstider: allra mest dagtid, samt en del kvällar - arbetstiderna sätts då i samråd med dig.


Hur söker du?
Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningdatum som är den 28:e december. Tveka inte, ansök redan idag genom att registrera en profil och ditt CV på www.manpower.se.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta konsultchef Fredrik på direktnummer 033-237043 eller [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan!! Visa mindre

Kommunikatör till IF Metall Borås

IF Metall verkar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin och är en medlemsstyrd organisation. Nästan 30 000 av medlemmarna är dessutom förtroendevalda, fackligt aktiva, på arbetsplatserna och består av 35 avdelningar. En avdelning begränsas geografiskt av en eller flera kommuner och finns för att lokalt ge stöd till den fackliga verksamheten. IF Metall Borås är en ... Visa mer
IF Metall verkar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin och är en medlemsstyrd organisation.
Nästan 30 000 av medlemmarna är dessutom förtroendevalda, fackligt aktiva, på arbetsplatserna och består av 35 avdelningar. En avdelning begränsas geografiskt av en eller flera kommuner och finns för att lokalt ge stöd till den fackliga verksamheten. IF Metall Borås är en avdelning inom fackförbundet IF Metall. Avdelningen har 10 800 medlemmar och omfattar 430 arbetsplatser. Verksamheten inom IF Metall Borås bygger på ett engagemang från medlemmarna och vi arbetar tillsammans för ett demokratiskt och jämställt samhälle. IF Metalls ledord är jämlikhet, solidaritet och frihet! Hos oss har alla samma värde – oavsett ålder, kön, ursprung eller sexuell läggning. Arbetsplatsen är på Norrby Tvärgata. Läs mer på www.ifmetall.se/boras


Är du strukturerad, noggrann och en kommunikativ person med god samarbetsförmåga? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter och mål
Som kommunikatör hos IF Metall får du arbeta både strategiskt och operativt med den interna och externa informationen. Målet är att information är lättillgänglig förförtroendevalda och medlemmar samt hålla dem väl insatta i värdet av medlemskapet och ge dem ett inflytande på verksamheten.
Arbetsuppgifterna är många och varierande och innefattar att ta fram förslag på kommunikationsstrategi för avdelningen. Rollen består också av hantering av sociala medier, producera och skriva artiklar till medlemstidning, nyhetsbrev, löpande hantering av hemsidan, livesändningar, mediakontakt med publicering av nyheter, insändare och debattartiklar samt organisering av olika evenemang. Du kommer även att hålla utbildningar i kommunikation. Rollen innehåller också att boka uppsökare som ska genomföra arbetsplatsbesök och medlemsvärvning. Du blir IF Metall Borås första kommunikatör och har därför möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av ditt uppdrag.

Din Profil
Vi vill att du har akademisk utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller likvärdigt.
Du är nyfiken på teknik och har fallenhet för analytiskt arbete. Du är också en formstark kreatör gärna med kunskaper av InDesign och erfarenhet av att arbeta i sociala medier samt en skicklig skribent som kan skapa målgruppsanpassat material för publicering i olika kanaler.
Du är ambitiös, tar ansvar för dina arbetsuppgifter, prestigelös och duktig på att skapa goda relationer.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Körkort krävs i tjänsten.
Vi ser det som viktigt att du delar arbetarrörelsens värderingar!
Låter det intressant för dig?

Tillträde enligt överenskommelse samt löne- och anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan AFO och Handelsanställdas förbund. Tjänsten är en visstidsanställning under ett år på heltid.


Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar IF Metall Borås med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde, Human & Executive på tel +46 705 80 98 93 alternativt [email protected]. Ansökan
mailar du till [email protected]. Vi intervjuar löpande.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör välfärdsteknik och digitalisering

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar för att äldre invånare som är i behov av vård och omsorg, service och hälso- och sjukvård ska ha ett gott liv varje dag. Vi är 2200 medarbetare som tillsammans utför ett meningsfullt arbete för det 4000 brukare och patienter som vi är till för. Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har utsett tio kommuner som ska fungera som modell för äldreomsorgens digitalisering. Borås Stad är en av de tio modellkommune... Visa mer
Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar för att äldre invånare som är i behov av vård och omsorg, service och hälso- och sjukvård ska ha ett gott liv varje dag. Vi är 2200 medarbetare som tillsammans utför ett meningsfullt arbete för det 4000 brukare och patienter som vi är till för.

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har utsett tio kommuner som ska fungera som modell för äldreomsorgens digitalisering. Borås Stad är en av de tio modellkommuner som under tre år ska vara med och utveckla och sprida kunskap om digitalisering och välfärdsteknik inom vård och omsorg i Sverige. Nu behöver vi utöka vårt team med en kommunikatör.


Tjänsten är en projektanställning på deltid (50%) till och med 31 december 2021 med möjlighet till förlängning utifrån att projekt modellkommun löper under en treårsperiod. Tillträde snarast efter överenskommelse.

I rollen som kommunikatör ansvarar du för kommunikationen kring utvecklingen av välfärdsteknik och digitalisering på Vård- och äldreförvaltningen. Du arbetar tätt tillsammans med projektledare och verksamhetsutvecklare, som också är dina huvudsakliga uppdragsgivare. Du har din organisatoriska tillhörighet i kvalitets- och utvecklingsfunktionens administrativa enhet där ytterligare en kommunikatör arbetar.

Utifrån arbetet med välfärdsteknik och digitalisering behöver du hantera olika kontaktytor - både internt inom organisationen, externt gentemot brukare, deras anhöriga och övriga boråsare, och nationellt gentemot andra kommuner och SKR. Du kommer att arbeta både strategiskt med kommunikationsplanering och operativt med olika kommunikationsinsatser för att möta olika målgrupper inom digitalisering. En viktig del i arbetet är att nå ut till äldre människor i Borås och inspirera dem att använda sig av digital teknik. Du medverkar även i ett nationellt nätverk av kommunikatörer som arbetar med att inspirera andra kommuner och sprida kunskap om välfärdsteknik inom vård och omsorg.


Vi söker dig som har kommunikatörsutbildning på högskolenivå, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet som kommunikatör. Vi förutsätter att du behandlar svenska språket mycket bra, du är en van skribent och en god stilist. Eftersom du kommer att genomföra olika kommunikationsinsatser behöver du ha goda kunskaper i webbpublicering och erfarenhet av att arbeta i InDesign och Photoshop och vi ser gärna att du har erfarenhet av att producera enklare film.

Du är kreativ och tar initiativ till olika kommunikationskoncept för att möta aktuell målgrupp. Du driver självständigt dina arbetsuppgifter framåt och ser till att arbetet slutförs i tid. Du klarar av att hantera många olika kontaktytor och du har god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Har du körkort så är det ett plus.

Upplysningar lämnas av enhetschef Johan Norbelie på tfn 033-35 53 06. Facklig företrädare nås via Borås Stads växel 033-35 70 00.

Välkommen med din ansökan och CV senast 8 november 2020. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Visa mindre

Kommunikatör (vikariat)

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns fö... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!

Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare.

Nu söker vi dig som vill bli vår nya kollega – en kommunikatör som ska arbeta på Akademin för textil, teknik och ekonomi som är högskolans största akademi. Varumärket Textilhögskolan tillhör verksamheten.

Arbetsbeskrivning
I rollen som kommunikatör kommer du att arbeta tillsammans med specialister på avdelningen och vara stöd till chefer och kollegor i kommunikationsfrågor. Du som kommunikatör kommer arbeta såväl praktiskt som strategiskt och det är viktigt att du gillar denna kombination. I dina arbetsuppgifter ingår även att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser, utforma kommunikationsmaterial som nyhetsbrev, affischer, broschyrer m.m, skriva nyheter och webbtexter samt skapa innehåll i sociala medier och på webben.


Kvalifikationer 
För att passa i rollen som kommunikatör krävs en högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med sociala medier, mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, förmåga att skriva målgruppsanpassade texter, kunskaper i Adobe CS och en förmåga att kunna arbeta självständigt och vara lyhörd med god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga.

Det är för anställningen meriterande med kunskaper i rörlig bild och erfarenhet från högskola/universitet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Vikariat till och med 30 november 2021 med möjlighet till förlängning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Tillträde i december 2020 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2020/227

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033-435 4484 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-06.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör

Svenska kyrkan i Borås är det största pastoratet i Skara stift och består av tre församlingar: Brämhult, Caroli och Gustav Adolf. Upptagningsområdet är på nära 75 000 invånare, varav cirka 37 000 är medlemmar i Svenska kyrkan. Det finns kyrkor på sju platser runt om i staden. Svenska kyrkan driver tre förskolor och förvaltar Borås fem begravningsplatser. Antalet anställda uppgår till cirka 150 personer och omsättningen till 140 miljoner kr. I pastoratets f... Visa mer
Svenska kyrkan i Borås är det största pastoratet i Skara stift och består av tre församlingar: Brämhult, Caroli och Gustav Adolf. Upptagningsområdet är på nära 75 000 invånare, varav cirka 37 000 är medlemmar i Svenska kyrkan. Det finns kyrkor på sju platser runt om i staden. Svenska kyrkan driver tre förskolor och förvaltar Borås fem begravningsplatser. Antalet anställda uppgår till cirka 150 personer och omsättningen till 140 miljoner kr.
I pastoratets församlingsinstruktion lyfts tre utvecklingsområden särskilt fram: dop, gudstjänst och idealitet. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/boras.
Vi söker två erfarna kommunikatörer med förmåga att både skapa förtroende inom organisationen och i sammanhanget omkring oss. Våra kommunikatörer ingår i avdelningen Utveckling, kommunikation, samhälle med placering i Caroli församlingshem. Där arbetar du med pastoratsövergripande kommunikation tillsammans och i samarbete med chefer och medarbetare i pastorat.
Arbetsuppgifter
I tjänsten ligger det att, tillsammans med ytterligare en kommunikatör, ha ansvar för det övergripande kommunikationsarbetet i Borås pastoratet. Arbetet är både strategiskt och operativt, där en stor del av arbetsuppgifterna går ut på att skapa innehåll till webb, sociala medier samt olika typer av kommunikationsmaterial till kampanjer, mässor och evenemang. Du är ett kommunikationsstöd för pastoratets chefer och medarbetare. Det kan till exempel handla om att utbilda i att använda digitala verktyg ute i verksamheterna.
I den ena tjänsten ingår redaktörskap för vårt församlingsblad Mellan himmel och jord som ges ut 4 ggr/år.
Utifrån kompetens kommer ansvar för olika delar i vårt kommunikationsarbete fördelas på de två tjänsterna. Det kan till exempel handla om att ha det strategiska ansvaret för våra sociala medier, skriva texter till vårt församlingsblad och andra publikationer som pastoratet tar fram och andra strategiska och operativa arbetsuppgifter.
Kvalifikationer
För att vara aktuell i denna rekrytering krävs att du har utbildning från universitet eller högskola inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Ett par års erfarenhet av arbete som kommunikatör, gärna från Svenska kyrkan, annan idéburen verksamhet eller politiskt styrd organisation.
Tjänsten ger dig en kreativ och ansvarsfull roll, vilket ställer krav på att du är självgående och har en god förmåga att planera ditt arbete. Det är också viktigt att du kan prioritera i dina arbetsuppgifter och att detta ska utgå ifrån ett helhetsperspektiv.
Då arbetet sker i nära samarbete med chefer och övrig personal i pastoratet krävs det att du har en god samarbetsförmåga och självklart vill du dela med dig av din kunskap till andra. Du har en vilja att skapa kommunikationslösningar som leder till delaktighet och engagemang.
Du har en analytisk och kreativ förmåga, har goda erfarenheter av att utveckla verksamhet, driva kommunikationsfrågor samt har förståelse för styrning och villkor i en idéburen organisation.
Vi ser att du behöver vara väl förtrogen med olika publiceringsverktyg för webb och sociala medier. Har du även erfarenhet av att göra enklare filmer med mobil och att fotografera till dessa medier ser vi de som meriterande.
Det är en fördel om du har erfarenhet av projektledning och av att analysera statistik och utfall då vi ser det som en viktig del i att följa upp vår verksamhet.
Du uttrycker dig enkelt och tydligt i tal och skrift, både i längre nyhetstexter och kortfattat i sociala medier.
Vi ser det som en självklarhet att du delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar och vill vara med att utveckla vår kommunikation både intern och externt.
Anställningsvillkor
Tjänsterna omfattar 100 % och är två tillsvidareanställning med tillträde i januari 2021 eller enligt överenskommelse.
Ansökan
Skicka CV, personligt brev, examensbevis och andra intyg relevanta för tjänsten till [email protected] och märk din ansökan med ”Kommunikatör P-2020-179 ”
Sista ansökningsdag är den 25 oktober och intervjuer kommer att genomföras den 2 november 2020.
Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster. Visa mindre

Kommunikatör mot Textilhögskolan (vikariat 60%)

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns för... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum och här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!

Avdelningen Kommunikation tillhör högskolans Verksamhetsstöd och består av 24 medarbetare. Vi har en bred kompetens inom området och jobbar med extern och intern kommunikation i olika kanaler. På avdelningen finns förutom kommunikatörer högskolans webbspecialister och medieproducenter samt eventkoordinator, översättare och handläggare.

Nu söker vi dig som vill bli vår nya kollega – en kommunikatör som ska arbeta på Textilhögskolan, som är en del av Akademin för textil, teknik och ekonomi som är högskolans största akademi. Varumärket Textilhögskolan tillhör verksamheten.

Arbetsbeskrivning
I rollen som kommunikatör kommer du att arbeta tillsammans med den kommunikatör som har ansvar för Akademin för textil, teknik och ekonomi samt med specialister på avdelningen. Du kommer även att arbeta såväl praktiskt som strategiskt och det är viktigt att du gillar denna kombination. 

I din arbetsuppgifter som kommunikatör ingår att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser, vara stöd till chefer och kollegor i kommunikationsfrågor samt att utforma kommunikationsmaterial som nyhetsbrev, affischer, broschyrer m.m. I din anställning ingår det dessutom att arbeta övergripande med samverkan 10% av tiden, skriva nyheter och webbtexter samt skapa innehåll i sociala medier och på webben.

Då tjänsten omfattar 60% går den att kombinera med studier eller frilansuppdrag.


Kvalifikationer 
För att passa i rollen som kommunikatör krävs en högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Därtill krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, erfarenhet av att arbeta med sociala medier, förmåga att skriva målgruppsanpassade texter, kunskaper i Adobe CS samt förmåga att kunna arbeta självständigt och vara lyhörd med god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga.

Det är för anställningen meriterande med kunskaper i rörlig bild och erfarenhet från högskola/universitet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Vikariat till och med 2021-06-30
Sysselsättningsgrad: Deltid 60%
Tillträde: Tillträde i december 2020 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2020/226

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033-435 4484 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

 

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-06.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör Science Park Borås

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030. På Högskolan i Borås finns... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.


Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd.

Avdelningen Kommunikation söker en kommunikatör till Science Park Borås.


Arbetsbeskrivning
Arbetet innebär tre delar:


• Driva arbetet och ansvara internt för ny webb för Science Park Borås. Arbetet görs i samarbete med en utsedd projektgrupp.
• Kommunikationsresurs för plattformen Circular Hub, ett arbete som görs i samråd med projektledare för plattformen och i linje med överenskommen projektplan.
• Ansvar för den Internationella Konferensen som planeras äga rum 26-28 oktober 2021 och arrangeras inom ramen för Textile & Fashion 2030. Arbetet innebär ett ansvar att driva projektet tillsammans med utsedd projektgrupp och rapportera till styrgrupp för konferensen.

Arbetet innebär både extern och intern kommunikation och arbetsuppgifterna har en bredd och är varierande. Det handlar exempelvis om planering, kravställning för webb, skriva texter, webbpublicering, fotografering samt skapa innehåll för sociala medier. För konferensen ingår också planering av budget.

Kvalifikationer 
För anställningen krävs:


• Kommunikationsutbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• Arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter.
• Erfarenhet av att arbeta med sociala medier.
• Förmåga att skriva nyhetstexter inom olika områden.
• Förmåga att ta egna initiativ, arbeta strukturerat och självständigt samt vara lyhörd med god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga.

Det är för anställningen meriterande om du har något av följande:


• Kunskaper i rörlig bild.
• Kunskaper i Adobe CS.
• Erfarenhet av liknande arbete vid högskola/universitet

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Visstidsanställning, som längst t.o.m. 2021-10-31
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 2020-09-01 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2020/135

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av kommunikationschef Annie Andreasson via telefon 033- 435 40 22 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-19.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör, vikariat

Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030. På Högskolan i Borås finns... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.


Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd.

Avdelningen Kommunikation söker en kommunikatör för ett vikariat.


Arbetsbeskrivning
Denna kommunikatörstjänst har fokus på studentrekrytering. Det innebär att  kommunikatören tillsammans med studentambassadörer och kollegor på avdelningen Kommunikation marknadsför högskolans utbildningar på mässor, i skolor på webben och inte minst i sociala medier.

Som kommunikatör förväntas du ta ansvar för högskolans medverkan vid utbildningsmässor, vara projektledare för delar av högskolans rekryteringskampanj samt genomföra andra aktiviteter som exempelvis skolbesök och studentring. Dina arbetsuppgifter är varierande och du kommer exempelvis att med att skapa innehåll för sociala medier, ta fram nyhetsbrev, webbpublicera samt redigera enklare trycksaker.

Kvalifikationer 
För anställningen krävs fullgjord kommunikationsutbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig med mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du har arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. 

För att passa i rollen har du förmåga att ta egna initiativ, kunna arbeta självständigt och är lyhörd med god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga. Vidare har du kunskaper i Adobe CS och arbetslivserfarenhet av sociala medier.

Det är för anställningen meriterande med kunskaper i rörlig bild, kunskaper i publiceringsverktyg, gärna Episerver. Vi ser även att du har ett coachande arbetssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Vikariat, som längst t.o.m. 2021-09-01 med möjlighet till förlängning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 2020-09-01 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2020/119

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande kommunikationschef Jennifer Tydén via telefon 033- 435 44 84 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-19.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Utbildningskontoret på Gymnasie och vuxenutbildningsfö... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Utbildningskontoret på Gymnasie och vuxenutbildningsförvaltningen.

Välkommen till en arbetsplats som präglas av samverkan och samarbete och som tar sin utgångspunkt i att bidra till att ständigt stötta och utveckla verksamheten på våra fem gymnasieskolor och på Vuxenutbildningen.

Vi söker dig som inspireras och känner ett driv för att vara med att synliggöra allt det goda arbete som dagligen sker i förvaltningen och det breda utbildningsutbud med hög kvalitet som skolorna erbjuder elever inom gymnasie- och vuxenutbildning! Hos oss har du möjlighet att påverka och göra skillnad!
Du arbetar självständigt och har stort inflytande över ditt arbete. Kommunikatören är organiserad under HR-funktionen men ditt uppdrag omfattar hela förvaltningen. Som kollegialt stöd har du också tillgång till olika roller i förvaltningen såsom exempelvis medarbetare inom kvalitet och utveckling, chefer och olika personer inom nätverk på våra skolor.


Hos oss på Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen arbetar du såväl operativt som strategiskt, med både intern och extern kommunikation. En viktig komponent är att bidra till transparens och att göra förvaltningens budskap tydliga och tillgängliga för elever, medarbetare och boråsare i allmänhet.
Du arbetar med att utveckla varumärkena för våra skolor och parallellt med det att utveckla arbetsgivarvarumärket.

Du kommer att ha ett nära samarbete med våra två ytterligare kommunikatörer i förvaltningen samt med Borås Stads centrala kommunikationsavdelning. Du ingår också i ett nätverk med Borås Stads alla kommunikatörer.

Kommunikatören arbetar nära förvaltningsledningen och ger råd, stöd och utbildning i kommunikation till förvaltningens 35 chefer.

Du arbetar aktivt med innehåll och utveckling av förvaltningens intranät, externa webbsidor och övriga digitala kanaler och med stadens grafiska profil. Du skriver egna texter, kommunikationsplaner, pressmeddelanden och stöttar även verksamheten i formulering av trycksaker och annat digitalt material som används vid intern och extern kommunikation.
Du omvärldsbevakar, planerar och genomför kommunikationsaktiviteter självständigt eller tillsammans med andra. I tjänsten ingår också arbetsuppgifter inom området marknadsföring vilket innebär kontakt med marknadsföringsbyråer.


För att lyckas i rollen som kommunikatör hos oss vill vi att du har relevant examen inom
kommunikation eller journalistik på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

-Du har samhällsintresse och planerar och driver effektiv kommunikation som bidrar till verksamhetens resultat.
-Du har erfarenhet av digital kommunikation och publiceringsverktyg för webb, gärna Site Vision.
-Du är en skicklig skribent med god form- och språkkänsla och har förmågan att strukturera information och hitta kärnan i komplexa sammanhang.
-Du behärskar Adobe Creative Cloud.
- Du behärskar kommunikation genom sociala medier.

Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra samt att snabbt planera om och möta förändringar i förutsättningar som sker med kort ledtid .
Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med arbetsgivarvarumärke och strategiskt arbete inom kommunikation.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.


Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Intervjuer kommer ske löpande under rekryteringsprocessen så tveka inte att omgående skicka in din ansökan om detta känns som en tjänst som lockar dig. Visa mindre

Eventkoordinator

Högskolan i Borås vill bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi ska vara ett komplett lärosäte med studenten i centrum. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolan i Borås har cirka 11 000 studenter och 750 anställda, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås. Vi bedriver forskning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, Han... Visa mer
Högskolan i Borås vill bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi ska vara ett komplett lärosäte med studenten i centrum. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolan i Borås har cirka 11 000 studenter och 750 anställda, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås. Vi bedriver forskning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, Handel och IT, Människan i vården, Pedagogiskt arbete, Resursåtervinning samt Textil och mode. Högskolan i Borås har fem examenstillstånd på forskarnivå inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Människan i vården, Resursåtervinning samt Textil och mode (generell och konstnärlig). Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd.

Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd. Nu söker vi en eventkoordinator till avdelningen Kommunikation. 
Arbetsbeskrivning
Event, arrangemang och konferenser har fått ett allt större utrymme i högskolans verksamhet och ses som varumärkesstärkande. Eventkoordinatorn ansvarar för samordning och kontroll över alla event vid högskolan. I arbetsuppgifterna ingår att stödja forskare, lärare och andra medarbetare med att planera och genomföra möten och event både internt på högskolan men också tillsammans med externa parter som exempelvis Days of Knowledge. Arbetet omfattar allt från att boka lokaler, hantera beställningar som rör aktiviteten liksom att stödja praktiskt under själva arrangemanget samt att utvärdera mötet för utveckling av arrangemanget.

Eventkoordinatorn har också uppdrag som ceremonimästare vilket omfattar ett huvudansvar för högskolans akademiska högtid och har ett team som stöttar inom olika områden. Eventkoordinatorn samordnar också högskolans avslutningar och externa besök. Eventkoordinatorn arbetsleder ofta studentambassadörer som involveras i ett event. Ett annat ansvarsområde är att samordna flaggningen vid högskolan.

I rollen ingår också att svara för den långsiktiga planeringen och sätta riktlinjer, rutiner och strategier för högskolans event. Eventkoordinatorn fungerar som ”spindeln i nätet” och ska ha goda kontakter både internt inom högskolan men också externt med samarbetspartners utanför högskolan.

Kvalifikationer 
För anställningen krävs relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har förmåga att uttrycka sig väl i såväl svenska som engelska i tal och skrift. Därtill har du ett antal års erfarenhet från event- och konferensarbete, du har styrkt förmåga att arbeta självständigt, driva projekt och prioritera. För att passa i rollen har du hög servicekänsla, god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga.

Det är för anställningen meriterande om du har kunskaper i Adobe CS.

Vi ser att du som söker har ett antal års erfarenhet från event och arrangemang.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Sysselsättningsgrad: 100 % omfattning
Tillträde: Våren 2020
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA  2020/14

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av kommunikationschef Ann-Christin Andreasson via telefon 033- 435 40 22 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-24.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Projektkommunikatör till Säkerhet & Transport i Borås

Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott. Som Sveriges forskningsinstitut stärker vi svenskt näringsliv och verkar för ett hållbart sam... Visa mer
Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott.
Som Sveriges forskningsinstitut stärker vi svenskt näringsliv och verkar för ett hållbart samhälle. En viktig del av vårt uppdrag handlar om att synliggöra vår forskning, såväl nationellt som internationellt, för kunder, samarbetspartners och finansiärer. Som projektkommunikatör bidrar du till att stärka RISE varumärke samt strategiskt och operativt leda kommunikationsarbete inom olika områden. Du kommer att arbete i en tvärvetenskaplig och kreativ miljö. Våra projekt spänner från kortare uppdrag till stora nationella och internationella forskningsprojekt.
Om rollen
Ditt ansvar är strategisk planering, praktiskt genomförande och utvärdering av kommunikationsinsatser. Du har koll på vad som händer i omvärlden för att positionera RISE inom våra forsknings- och innovationsområden. Du tar fram, genomför och följer upp kommunikationsplaner samt analyserar genomslag av olika kommunikationsinsatser. I arbetet ingår även att identifiera olika arenor för synliggörande samt produktion och publicering av innehåll som film, foto och text anpassat efter olika kanaler som intern och extern webb, nyhetsbrev och sociala medier. Du har ett nära samarbete med projektledare, berörda medarbetare, divisionens kommunikationschef och med våra samarbetspartners.
Du rapporterar till avdelningschef och arbetar på uppdrag från projektledare och ingår i projektledningen. Placeringsort är Borås, och i rollen ingår en del resande främst inom Sverige.
Vem är du?
Du vill jobba strategiskt och proaktivt med kommunikation. Du brinner för att få verksamheten att förstå hur kommunikation kan skapa värde genom det innehåll du skapar.
Du har en högskoleutbildning inom kommunikation, eller motsvarande, samt bakgrund som kommunikatör, webbredaktör, content manager, copywriter eller journalist. Du har minst 5 års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete med dokumenterad god erfarenhet av att ta fram målgruppsanpassade budskap och texter, gärna även rörligt material. Du har mycket god förståelse för vad som är en nyhet och förmågan att omsätta forskningsresultat till målgruppsanpassad kommunikation med stor genomslagskraft. Du har erfarenhet av arbete med digitala kanaler och skriver och talar obehindrat på engelska och svenska.
Som person är du nyfiken och drivs av att förstå och förklara komplexa frågor. Du får saker att hända, är snabb och resultatorienterad. Du trivs med och har förmåga att snabbt etablera kontakter och nätverk. Du är prestigelös och samarbetsorienterad och van vid att arbeta självständigt.
Är vi rätt för varandra?
Hos oss kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av projektkommunikatörer och samarbeta med ett kommunikationsgäng med hög kompetens och kommer göra skillnad genom att identifiera, prioritera och leverera kommunikation som generar nytta.
Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid.
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Michael Rahm, +46 10 516 55 09 eller Christer Karlsson, +46 10 516 57 01. Sista ansökningsdag är den 26 januari.
Klicka på "Sök jobbet" för att komma till rekryteringsverktyget. Visa mindre

Projektkommunikatör till Material & Produktion i Borås

Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott. Som Sveriges forskningsinstitut stärker vi svenskt näringsliv och verkar för ett hållbart sam... Visa mer
Det finns en plats som inte alla känner till. En plats som med sin samlade hjärnkraft helhjärtat går in för att göra världen bättre. Och som genom att vara oberoende kan vara kompromisslös i det syftet. Som vet att vägen till att lösa ett uppdrag är kreativ och lustfylld. Vi heter RISE och har ett erbjudande som är svårt att motstå. Spännande uppdrag som gör gott.
Som Sveriges forskningsinstitut stärker vi svenskt näringsliv och verkar för ett hållbart samhälle. En viktig del av vårt uppdrag handlar om att synliggöra vår forskning, såväl nationellt som internationellt, för kunder, samarbetspartners och finansiärer. Som projektkommunikatör bidrar du till att stärka RISE varumärke samt strategiskt och operativt leda kommunikationsarbete inom olika områden. Du kommer att arbete i en tvärvetenskaplig och kreativ miljö. Våra projekt spänner från kortare uppdrag till stora nationella och internationella forskningsprojekt.
Om rollen
Ditt ansvar är strategisk planering, praktiskt genomförande och utvärdering av kommunikationsinsatser. Du har koll på vad som händer i omvärlden för att positionera RISE inom våra forsknings- och innovationsområden. Du tar fram, genomför och följer upp kommunikationsplaner samt analyserar genomslag av olika kommunikationsinsatser. I arbetet ingår även att identifiera olika arenor för synliggörande samt produktion och publicering av innehåll som film, foto och text anpassat efter olika kanaler som intern och extern webb, nyhetsbrev och sociala medier. Du har ett nära samarbete med projektledare, berörda medarbetare, divisionens kommunikationschef och med våra samarbetspartners.
Du rapporterar till avdelningschef och arbetar på uppdrag från projektledare och ingår i projektledningen. Placeringsort är Borås, och i rollen ingår en del resande främst inom Sverige.
Vem är du?
Du vill jobba strategiskt och proaktivt med kommunikation. Du brinner för att få verksamheten att förstå hur kommunikation kan skapa värde genom det innehåll du skapar.
Du har en högskoleutbildning inom kommunikation, eller motsvarande, samt bakgrund som kommunikatör, webbredaktör, content manager, copywriter eller journalist. Du har minst 5 års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete med dokumenterad god erfarenhet av att ta fram målgruppsanpassade budskap och texter, gärna även rörligt material. Du har mycket god förståelse för vad som är en nyhet och förmågan att omsätta forskningsresultat till målgruppsanpassad kommunikation med stor genomslagskraft. Du har erfarenhet av arbete med digitala kanaler och skriver och talar obehindrat på engelska och svenska.
Som person är du nyfiken och drivs av att förstå och förklara komplexa frågor. Du får saker att hända, är snabb och resultatorienterad. Du trivs med och har förmåga att snabbt etablera kontakter och nätverk. Du är prestigelös och samarbetsorienterad och van vid att arbeta självständigt.
Är vi rätt för varandra?
Hos oss kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av projektkommunikatörer och samarbeta med ett kommunikationsgäng med hög kompetens och kommer göra skillnad genom att identifiera, prioritera och leverera kommunikation som generar nytta.
Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid.
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christina Jönsson, +46 10 228 46 70. Sista ansökningsdag är den 26 januari.
Klicka på "Sök jobbet" för att komma till rekryteringsverktyget. Visa mindre

Kommunikatörer till Science Park Borås

Högskolan i Borås vill bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi ska vara ett komplett lärosäte med studenten i centrum. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolan i Borås har cirka 11 000 studenter och 750 anställda, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås. Vi bedriver forskning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, Han... Visa mer
Högskolan i Borås vill bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi ska vara ett komplett lärosäte med studenten i centrum. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolan i Borås har cirka 11 000 studenter och 750 anställda, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås. Vi bedriver forskning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, Handel och IT, Människan i vården, Pedagogiskt arbete, Resursåtervinning samt Textil och mode. Högskolan i Borås har fem examenstillstånd på forskarnivå inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Människan i vården, Resursåtervinning samt Textil och mode (generell och konstnärlig). Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd.


Enheten Verksamhetsstöd är en sammanhållen organisation som utgör ett stöd för hela Högskolan i Borås. Verksamhetsstöd stödjer ledning, forskning och utbildning på alla nivåer.

Avdelningen Kommunikation söker två kommunikatörer till Science Park Borås.


Arbetsbeskrivning
Som kommunikatör vid Science Park Borås ska du stödja övriga kommunikatörer på avdelningen. Arbetet innebär både extern och intern kommunikation och arbetsuppgifterna har en bredd och är varierande. Exempelvis utgör det att skriva, redigera trycksaker, webbpublicera, fotografera samt skapa innehåll för sociala medier.

Kvalifikationer 
Vi söker dig med kommunikationsutbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift och arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

För att passa i rollen har du erfarenhet av att arbeta med sociala medier och förmåga att skriva nyhetstexter inom olika områden. Vidare har du förmåga att ta egna initiativ, arbeta strukturerat och självständigt samt är lyhörd med god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga.

Det är för anställningen meriterande om du har kunskaper i rörlig bild, kunskaper i Adobe CS eller erfarenhet av liknande arbete vid högskola/universitet. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Vikariat, som längst t.o.m. 2020-08-31
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2019/369

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av Ann-Christin Andreasson via telefon 033- 435 40 22 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.


Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-11.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör

Ansök    Sep 24    Borås Stad    Informatör/Kommunikatör
Som förstärkning till Sociala omsorgsförvaltningen söker vi nu en vikarierande kommunikatör! Hos oss får du ett spännande jobb i en trevlig arbetsmiljö och en kreativ arbetsgrupp. På Sociala omsorgsförvaltningen finns både myndighet och verkställighet för LSS och SoL (socialpsykiatri). Verksamhetsområdet funktionshinder har som övergripande mål att uppnå full delaktighet och jämlikhet så att personer med funktionsnedsättning kan leva som andra. Vår förv... Visa mer
Som förstärkning till Sociala omsorgsförvaltningen söker vi nu en vikarierande kommunikatör! Hos oss får du ett spännande jobb i en trevlig arbetsmiljö och en kreativ arbetsgrupp.

På Sociala omsorgsförvaltningen finns både myndighet och verkställighet för LSS och SoL (socialpsykiatri). Verksamhetsområdet funktionshinder har som övergripande mål att uppnå full delaktighet och jämlikhet så att personer med funktionsnedsättning kan leva som andra. Vår förvaltning vänder sig till personer med alla typer av funktionsnedsättningar, såväl fysiska som psykiska.

Som kommunikatör har du ett brett uppdrag där du ansvarar för förvaltningens informations- och kommunikationsprocesser och har ett nära samarbete med förvaltningsledningen. Du fungerar som en diskussionspartner till chefer och andra beslutsfattare inom organisationen i frågor som rör ditt kompetensområde, på både strategisk och operativ nivå. I rollen ingår att planera, genomföra och följa upp såväl intern som extern kommunikation. Genom din kompetens ser du till att rätt informationsvägar och modeller används. I din roll ser du det som självklart att ta tillvara kommunikationsaspekterna i olika frågor, liksom att bedriva ett kvalitets- och utvecklingsarbete inom området. Du ansvarar för att intranät, webb och sociala medier är uppdaterade. I ditt arbete ingår även områden som förändringskommunikation, kommunikation vid krishantering och medierelationer med mera. Du får ett stimulerande arbete där du har stort ansvar och befogenhet över att planera och genomföra ditt arbete i samarbete med andra. Du ansvarar själv för dina uppdrag och har din tillhörighet på kvalitets- och utvecklingsenheten. Du blir en viktig del av helheten i vårt pågående utvecklingsarbete. Tjänsten är organiserad under chefen för kvalitet- och utvecklingsenheten på Sociala omsorgsförvaltningen.

Du har en kandidatexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller likvärdig utbildning som vi bedömer lämplig. Du har erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete samt vana av att leda projekt inom området. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med webbpublicering i offentlig förvaltning samt tillgänglighetsanpassning för människor med funktionsnedsättningar. För att lyckas med uppdraget behöver du trivas med att arbeta både strategiskt och operativt och ha god förmåga att pendla mellan dessa perspektiv.
Som person har du ett naturligt intresse för att bedriva omvärldsbevakning och hålla dig uppdaterad inom yrkesområdet. Du har en god samarbetsförmåga och är skicklig på att skapa och upprätthålla goda relationer. För att trivas i rollen ska du vara kommunikativ, kreativ och ha god analytisk förmåga. Arbetet ställer krav på att du har förmågan att hantera flera parallella uppdrag. Du är van vid att starta, genomföra, följa upp och utvärdera ditt arbete kontinuerligt. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din möjlighet att bidra till både utveckling och arbetsglädje på jobbet.

Vi satsar på dig som arbetar hos oss genom att uppmuntra till kompetensutveckling. Som anställd i Borås Stad får du möjlighet till utökade semesterdagar genom semesterväxling samt ett förmånligt flextidsavtal. Du har också rätt till friskvårdsbidrag och tillgång till många av Borås stads faciliteter så som fria bad i Borås Stads badanläggningar.

Rekrytering sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan eller tipsa personer som du tror skulle passa för uppdraget!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Content & Social Media specialist till Manpower i Borås

Manpower i Borås växlar upp och söker nu en kreativ och ambitiös person som vill jobba extra som Content & Social Media Specialist. Låter det som helt rätt utmaning för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan! Tycker du att det låter spännande att få vara en del av ett branschledande och välrenommerat företag där du själv får vara med att påverka din roll och har stora utvecklingsmöjligheter? Drivs du dessutom av önskan att leverera kvalitet i allt du g... Visa mer
Manpower i Borås växlar upp och söker nu en kreativ och ambitiös person som vill jobba extra som Content & Social Media Specialist. Låter det som helt rätt utmaning för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!

Tycker du att det låter spännande att få vara en del av ett branschledande och välrenommerat företag där du själv får vara med att påverka din roll och har stora utvecklingsmöjligheter? Drivs du dessutom av önskan att leverera kvalitet i allt du gör och att utvecklas som yrkesmänniska?Hur ser en arbetsdag ut?

Som Content & social media specialist kommer du först och främst att ta hand om och utveckla Manpower Borås sociala medier. Här jobbar du 5 timmar per vecka.

Du kommer till exempel att:

* skapa och formulera texter till sociala medier
* optimera digital content
* ansvara för uppläggning på våra sociala medierVem är det vi söker?

Vi söker en kreativ, ambitiös och utåtriktad person som har ett stort intresse för sociala medier och marknadsföring. Vidare är du kommunikativ, initiativtagande och organiserad när du jobbar. Det är meriterande, men inget krav, om du har arbetat med marknadsföring i sociala medier.

Vi söker dig som:

* studerar media, kommunikation, marknadsföring eller liknande med 1-2 år kvar av din utbildning
* är flytande i svenska och engelska
* har goda datorkunskaper
* kan jobba 5 timmar i veckanErbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer.Sök tjänsten i dag!

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Kajsa Larsson, 033-233465, & Ellen Gellerbrant, 033-233468.

Vi ser fram emot att höra från dig!Om Manpower

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Visa mindre

Kommunikatör / webbsamordnare

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss. SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också ö... Visa mer
Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri och barn- och ungdomsmedicin.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgrOm tjänsten
Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha.

På Södra Älvsborgs sjukhus är vi många som tillsammans bidrar till detta varje dag.
Som kommunikatör/webbsamordnare på SÄS erbjuds du ett spännande och varierat arbete. Du blir en av nyckelpersonerna i ett team kring sjukhusets interna och externa kommunikation och ansvarar för såväl strategiska som operativa uppgifter. Ett särskilt ansvarsområde gäller samordning, utveckling och underhåll av sjukhusets interna och externa webbplatser och våra arbetssätt kring dem. Du ser den digitala kommunikationens möjligheter och arbetar tillsammans med övriga kommunikatörer med att tillvarata dem. Du utbildar och ger support till de webbredaktörer som finns ute i sjukhusets olika verksamheter. Du kan självständigt leda projekt och arbeta enligt uppsatta tidsplaner och mål. Vi arbetar med EpiServer som publiceringsverktyg för våra webbplatser. Du ingår i sjukhusets krisorganisation och bemannar kommunikationsenhetens jourtelefon på kvällar och helger enligt schema, preliminärt var sjätte vecka.

Om dig
Personligt Som person är du pådrivande, självständig och ansvarstagande. Du är en social, utåtriktad och servicemedveten lagspelare som precis som vi tycker att det är ett mervärde att arbeta i en offentlig verksamhet som verkar för medborgarnas hälsa och välmående.
Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av arbete med likvärdiga uppgifter
- Eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap och webb eller annan relevant utbildning
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- Mycket goda kunskaper inom CMS och webbpublicering
- Erfarenhet av arbete som webbsamordnare eller liknande
- Erfarenhet av utvecklingsarbete och innehållshantering på interna och externa webbplatser
- Erfarenhet av projektledning
- Erfarenhet av utbildning och support till webbredaktörer eller motsvarande
- Goda kunskaper i Adobepaketet
- Mycket goda kunskaper i Officepaketet
- Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

Om arbetsplatsen
Kommunikationsenheten på Södra Älvsborgs sjukhus har åtta medarbetare, varav tre kommunikatörer.
Kommunikationsenheten ger stöd i kommunikationsfrågor till sjukhusets olika verksamheter samt ansvarar för övergripande samordning och styrning kring sjukhusets interna och externa kommunikation. Enheten ansvarar för innehåll och utveckling när det gäller sjukhusets intranät, externa webbplats och sociala kanaler som till exempel Facebook och Instagram. Kommunikationsenheten arbetar också bland annat med grafisk produktion, foto, filmproduktion och konferensservice.

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Kommunikatör med samordningsansvar för press - och nyhetsarbete

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss. SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också ö... Visa mer
Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

SÄS är en av fyra sjukhusgrupper i Västra Götalandsregionen. Här finns en bred medicinsk verksamhet, omfattande forskning och utbildningsvård. De flesta arbetar i Borås, men en del av vården bedrivs i Skene. Sjukhuset har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri och barn- och ungdomsmedicin.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgrBeskrivning av arbetsplatsen
Kommunikationsenheten på Södra Älvsborgs sjukhus har åtta medarbetare.

Enheten ger stöd i kommunikationsfrågor till sjukhusets olika verksamheter samt ansvarar för övergripande samordning och styrning kring sjukhusets interna och externa kommunikation. Enheten ansvarar för innehåll och utveckling när det gäller sjukhusets intranät, externa webbplats och sociala kanaler som till exempel Facebook och Instagram. Kommunikationsenheten arbetar också bland annat med grafisk produktion, foto, filmproduktion och konferensservice.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör på SÄS erbjuds du ett spännande och varierande arbete. Du blir en av nyckelpersonerna i ett team kring sjukhusets interna och externa kommunikation och ansvarar för såväl strategiska som operativa uppgifter. Ett särskilt ansvarsområde gäller samordning av sjukhusets information och service till journalister samt vårt interna och externa nyhetsarbete. Du förstår journalistikens förutsättningar och ser nyttan med att vara öppen och tillgänglig för mediernas frågor. Du ingår i sjukhusets pressjour och har beredskap vissa kvällar och helger enligt schema. Att skapa innehåll till sjukhusets olika sociala och digitala kanaler och att hjälpa sjukhusets olika verksamheterna i kommunikationsplanering i samband med förändringsarbeten, projekt och event är andra exempel från det dagliga arbetet. Så även att stötta sjukhusledningen i det kommunikativa arbetet utifrån SÄS mål och uppdrag.
Kvalifikationer


- Eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller liknande
- Jobba i team och projekt
- Analysera frågor ur ett kommunikativt perspektiv och föreslå eller genomföra kommunikationsinsatser
- Erfarenhet av pressjour och kriskommunikation

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan!


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Medieproducent med AV - kompetens

Högskolan i Borås vill bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi ska vara ett komplett lärosäte med studenten i centrum. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolan i Borås har cirka 11 000 studenter och 750 anställda, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås. Vi bedriver forskning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, Han... Visa mer
Högskolan i Borås vill bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi ska vara ett komplett lärosäte med studenten i centrum. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolan i Borås har cirka 11 000 studenter och 750 anställda, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås. Vi bedriver forskning inom Biblioteks- och informationsvetenskap, Handel och IT, Människan i vården, Pedagogiskt arbete, Resursåtervinning samt Textil och mode. Högskolan i Borås har fem examenstillstånd på forskarnivå inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Människan i vården, Resursåtervinning samt Textil och mode (generell och konstnärlig). Högskolans stöd till utbildning, forskning och till ledningsfunktioner finns samlat i enheten Verksamhetsstöd.

Enheten Verksamhetsstöd är en sammanhållen organisation som utgör ett stöd för hela Högskolan i Borås. Verksamhetsstöd stödjer ledning, forskning och utbildning på alla nivåer. Högskolans distansutbildning växer och därmed ställs också högre krav på stödet till den undervisande personalen vad gäller rörlig bild och AV-teknik. Vi utökar därför vårt support-team med ytterligare en medieproducent med fokus på utbildningsmaterial. 
 
Arbetsbeskrivning
Verksamhetsstödet behöver förstärka support och stöd inom medieproduktion och AV-teknik som ett led i att högskolan satsar på ett större utbud av distansutbildning och att polisutbildningens verksamhet ökar. Anställningen blir en länk mellan Verksamhetsstödets tre avdelningar: Kommunikation, Campus och hållbarhet samt IT, men också mot sektionen för pedagogisk utbildning och forskning. Anställningen är placerad på avdelningen Kommunikation med del av tjänstgöringen på avdelningen Campus och hållbarhet.

Kvalifikationer 
Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår medieproducent, men också vara en viktig länk mellan avdelningen Campus och hållbarhet och sektion för pedagogisk utveckling och forskning. Du kommer att få utbilda medarbetare i rörlig bild och ge support inom området. Du kommer att producera utbildningsfilmer, livesändningar och dokumentera föreläsningar. Arbetsuppgifterna innebär att stödja lärarna inför inspelning av föreläsningar (med och utan publik) och ger teknikstöd för att materialet ska hålla god kvalitet. Tillsammans med serviceteknikerna på avdelningen Campus och hållbarhet är du en del i teamet som hjälper till att lösa AV-relaterade problem i lärosalar. Du kommer även att vara en resurs vid distansundervisning och videokonferenser.

För att passa i rollen ser vi även att du är teknikintresserad och serviceorienterad.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Mitten av augusti
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2019/184

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av Ann-Christin Andreasson via telefon 033- 435 4022 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Jonas Andersson, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S och Susanne Björkdahl, OFR/Lärarförbundet, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Arbetsprover på filmat material
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-25.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Kommunikatör

Ansök    Mar 20    Borås Stad    Informatör/Kommunikatör
Kommunikatör till Samhällsbyggnadsförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-04-12. (Ref nr 13:2019:3) Arbetsplats: Samhällsbyggnadsförvaltningen. Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent av heltid. Tillträde snarast efter överenskommelse. Arbetsuppgifter: Som kommunikatör kommer du att arbeta med förvaltningens intranät, uppdatera och vidareutveckla kommunens webbplats samt utveckla förvaltningens e-tjänster med fok... Visa mer
Kommunikatör

till Samhällsbyggnadsförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-04-12.
(Ref nr 13:2019:3)

Arbetsplats: Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent av heltid.
Tillträde snarast efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter: Som kommunikatör kommer du att arbeta med förvaltningens intranät, uppdatera och vidareutveckla kommunens webbplats samt utveckla förvaltningens e-tjänster med fokus på ständiga förbättringar när det gäller service mot kund. I detta ligger även att utbilda handläggare i språkvård och språkregler. En stor del av uppdraget blir att utveckla och stödja plan- och bygglovsprocessens behov av informations- och kommunikationsinsatser. En övergripande arbetsuppgift är även att arbeta med förvaltningens informationssäkerhet och ansvar kring GDPR.

Kvalifikationer: Vi söker dig med kommunikatörsutbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Vi förutsätter att du är en van skribent med känsla för språket, med förmåga att kunna anpassa text och innehåll till aktuell målgrupp.

Du har:
- en god kommunikativ förmåga samt lätt för att ta kontakt med människor
- förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp samt ta egna initiativ
- god samarbetsförmåga.

Du kommer också ingå i arbets- och projektgrupper i samband med publika arrangemang och events. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar lämnas av administrativ chef Göran Carlsson, tfn 033-35 88 75, mobil 0768 - 88 88 75. Fackliga representanter nås via Borås Stads växel. tfn: 033 - 35 70 00.
Urval och kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Tycker du att ovanstående beskrivning låter lockande och stämmer in på din profil? Då är du välkommen med din ansökan senast 12 april.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se Visa mindre