Lediga jobb som Habiliteringsassistent i Borås

Se lediga jobb som Habiliteringsassistent i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

Stödassistent

Ansök    Jun 7    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning ... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.

Nu söker vi dig, som är utbildad stödassistent och som vill vara en del i vår arbetsgrupp på Hulta Mellangårds dagliga verksamhet och arbeta för att varje deltagare ska få en meningsfull sysselsättning.

Hulta Mellangårds dagliga verksamhet består av flera arbetsgrupper med varierande antal deltagare och personal. Du kommer att arbeta både enskilt och i grupp. Gemensamt för verksamheten är inriktning mot aktivitet och upplevelse.
Ett övergripande mål med insatsen daglig verksamhet är att arbeta med personlig utveckling av den enskilde individen.


Din huvudsakliga arbetsuppgift är att handleda deltagare i sysselsättning. Inriktningen är aktivering och upplevelser under dagen. Exempel på aktiviteter kan vara promenad, högläsning, sinnestärning/stimulans, rörelseträning, musik, skapande verksamhet med mera. I arbetet ingår hälso- och sjukvårdsuppgifter som utförs efter skriftlig delegering.

Du kommer att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning i kombination med autism. Utmanande beteende förekommer.
Tydliggörande pedagogik är ett viktigt inslag i arbetet. Deltagarna behöver stöd med kommunikationen genom tecken som stöd, bilder eller konkreta föremål. Deltagarna kan ha fysiska funktionsnedsättningar och stora omvårdnadsbehov.
I arbetet ingår att upprätta genomförandeplan samt att föra löpande social dokumentation som görs i verksamhetssystemet Viva.
Andra förekommande uppgifter är planering av aktivitet, städ, köksarbete, inköp.Du ska ha genomgått omvårdnadsprogrammet inriktning utvecklingsstörning, Barn och fritidsprogrammet inriktning socialt arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig.
Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Erfarenhet av att arbeta med aktivitet och upplevelse är meriterande.

Då det förekommer att behovet i verksamheten varierar är det meriterande att du har erfarenhet av att arbeta både med personer inom autismspektra och med personer med stora intellektuella funktionsnedsättningar. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom funktionshinderverksamhet.

Vi söker dig som är lugn och stabil och kan arbeta självständigt med god struktur. Arbetet kräver att du är flexibel och har förmågan att anpassa dig efter snabba förändringar i det dagliga arbetet. Vid behov kan du tillfälligt flyttas till andra dagliga verksamheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet kräver att du har tålamod och god fysisk samt psykisk uthållighet.

Detta är ett arbete för dig som ser möjligheterna hos varje individ. Du behöver vara intresserad av att arbeta med personer med grava intellektuella funktionshinder.
Då arbetet kräver god kommunikativ förmåga i både tal och skrift har du goda svenskkunskaper samt god datavana.
B-körkort är meriterande.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Stödassistent till SP korttid/ lss gruppbostad äldre

Ansök    Jun 23    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Socialpsykiatri korttid är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten kartlägger personer inför framtid beslut om boende, aktuella insatser och nödvändiga behov. Gruppbostad äldre lss inriktar sig på personer över 65 år med funktionsnedsättning. Tjänsten innebär arbete på båda enheterna. Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka ... Visa mer
Socialpsykiatri korttid är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten kartlägger personer inför framtid beslut om boende, aktuella insatser och nödvändiga behov. Gruppbostad äldre lss inriktar sig på personer över 65 år med funktionsnedsättning. Tjänsten innebär arbete på båda enheterna.Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Tjänsten innefattar även administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentation i vårt verksamhetssystem.

Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. Hantering av utmanande beteende förkommer i det dagliga arbetet, erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt tidigare erfarenheter av personer inom området psykiatrin är därför meriterande.


Du ska ha genomgått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller ha annan utbildning och som arbetsgivaren finner lämplig. Som person ska du vara flexibel och gärna se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att ta egna initiativ och kunna samarbeta med övriga på arbetsplatsen. Du ska ha erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning, LSS, psykiatri, behandlingshem eller äldreomsorg.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation i verksamhetssystemet Viva samt erfarenhet av ESL och MI.
Som person tillför du ett lugn och en personlig mognad samt kommer med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden. Visa mindre

Kreativ coach till daglig verksamhet

Ansök    Jun 15    Primacura AB    Habiliteringsassistent
Primacura Media är en daglig verksamhet med media i fokus. Varje mediaområde ansvaras av en coach. Våra områden är bild, text, radio, musik och film/foto. Just nu söker vi en vikarierande coach på minst ett år till vårt område musik. Du behöver ha kunskap i området och kunna utrustningen. Du behöver även kunna lära andra hur utrustningen fungerar samt låta andra vara delaktiga i ditt kreativa arbete. Vi arbetar främst med Garage Band på IPad samt i Logic. ... Visa mer
Primacura Media är en daglig verksamhet med media i fokus. Varje mediaområde ansvaras av en coach. Våra områden är bild, text, radio, musik och film/foto.
Just nu söker vi en vikarierande coach på minst ett år till vårt område musik. Du behöver ha kunskap i området och kunna utrustningen. Du behöver även kunna lära andra hur utrustningen fungerar samt låta andra vara delaktiga i ditt kreativa arbete.
Vi arbetar främst med Garage Band på IPad samt i Logic. Du behöver ha goda kunskaper inom musikproduktion samt kunna spela flertalet instrument.
Som coach på daglig verksamhet arbetar du nära deltagarna med deras kreativa projekt. Projekten kan variera i storlek och mängden deltagare. Arbetsdagarna kan därför skilja sig ganska stort ifrån varandra. Dels kommer du att arbeta tillsammans med deltagare för att förverkliga deras visioner och du kommer även arbeta med grupper av deltagare i olika storlekar, samt hålla i gruppaktiviteter där deltagarna lär sig om musik, instrument samt enklare produktion. Arbetet innebär kontakt med boenden och familj för några av deltagarna.
Arbetslivserfarenhet inom musikproduktion eller daglig verksamhet är inte ett krav men meriterande.
Ansökningar gås igenom löpande.
Vi kräver utdrag ur belastningsregistret. Visa mindre

Stödassistent till Solvarvsgatans dagliga verksamhet

Ansök    Maj 25    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömnin... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar.

Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.


Nu söker vi dig, som är utbildad stödassistent och som vill vara en del i vår arbetsgrupp på Solvarvsgatan och arbeta för att varje deltagare ska få en meningsfull sysselsättning. Solvarvsgatan är en del av daglig verksamhet / daglig sysselsättning och arbetar med deltagare i det så kallade arbetsspåret inom daglig verksamhet.

Du stödjer och handleder en grupp deltagare tillsammans med tre kollegor där arbetsuppgifterna är att packa och montera utifrån olika uppdrag från företag som vi samarbetar med. Som handledare har du ansvar för dokumentation och att arbeta utifrån deltagarens mål med insatsen.

Du ska ha genomgått Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Du ska ha god datorvana för att klara av administrativa arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med funktionsnedsättning. Du behöver ha en god fysik och social kompetens. Utbildning i supported employment och truckkörkort är meriterande.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökande till den här tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, personalklubben Mer Kraft och fria bad i kommunens badanläggningar.

Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Stödassistent till gruppbostad

Ansök    Apr 26    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förv... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 26 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen och vi söker nu en stödassistent till Skogsfruganatans gruppboende.


Nu söker vi dig som har intresse och engagemang, att med din kunskap vara med och driva utvecklingen av gruppbostaden för att skapa en trygg, meningsfull och förutsägbar miljö för personer med varierande funktionsnedsättningar.

Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka brukaren i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Du arbetar även med omvårdnadsuppgifter samt sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga stödassistenter på enheten och andra viktiga personer runt brukaren. Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet. Brukarens behov är i centrum och dennes synpunkter ska aktivt tas tillvara. Brukaren ska få stöd i rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du som söker skall ha Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer och kan tecken som stöd.

Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har också förmåga att arbeta självständigt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö. Körkort är meriterande men ej ett krav.


Som anställd i Borås stad erbjuds du bra personalförmåner i form av exempelvis friskvårdbidrag, semesterväxling, fria bad samt möjligheter att delta på vår personalklubb Merkrafts uppskattade aktiviteter och arrangemang. Hos oss erbjuds du ett meningsfullt arbete där du gör skillnad var dag.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistenter till Gruppbostad

Ansök    Maj 13    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboenden för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Vi söker nu nya medarbetare till verksamheten Hansinggatan 15. Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande funktionsne... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboenden för personer med funktionsnedsättning inom LSS.


Vi söker nu nya medarbetare till verksamheten Hansinggatan 15.
Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande funktionsnedsättningar. Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskemål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Du arbetar även med omvårdnadsuppgifter samt sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska.

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga stödassistenter på enheten och andra viktiga personer runt hyresgästen. Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet. Hyresgästens behov är i centrum och dennes synpunkter ska aktivt tas tillvara. Hyresgästen ska få stöd i rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt.Du som söker skall ha Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer. I verksamheten använder vi tecken som stöd, det är meriterande om du har redan den kunskapen men arbetsgivare erbjuder möjlighet till utbildning.

Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har också förmåga att arbeta självständigt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistent till gruppbostad

Ansök    Mar 14    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Krassegången 1 är en gruppbostad inom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor sex brukare med kombinerad kognitiv och fysisk funktionsnedsättning. Brukarna har ett stort behov av stöd och omsorg i sin vardag och kräver användning av fysiska hjälpmedel såsom rullstol och taklift. Eftersom boendet är en dygnet runt verksamhet söker vi medarbetare som kommer arbeta dag, kväll och helg. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syf... Visa mer
Krassegången 1 är en gruppbostad inom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor sex brukare med kombinerad kognitiv och fysisk funktionsnedsättning. Brukarna har ett stort behov av stöd och omsorg i sin vardag och kräver användning av fysiska hjälpmedel såsom rullstol och taklift. Eftersom boendet är en dygnet runt verksamhet söker vi medarbetare som kommer arbeta dag, kväll och helg.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.
Nu söker vi en stödassistent som är med och skapar trygghet och meningsfullhet i brukarnas vardag.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra brukare i vardagen. All personal har ansvar att skapa förutsättningar till att ge stöd/hjälp och struktur i vardagen. Du stöttar brukaren i vardagen med allt från matlagning, personlig hygien till aktiviteter. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man, anhöriga och legitimerad HSV-personal.
Målet är att ge varje boende en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra brukare.


Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete med personer med någon form av funktionsnedsättning, meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.
I din roll som stödassistent behöver du vara trygg i dig själv och vara professionell i din relation till brukaren. Det är viktigt att du behåller lugnet och är kontrollerad även i situationer som kan upplevas som stressiga. För att skapa en förutsägbar tillvaro för brukaren kräver arbetet att du är strukturerad och har planerat ditt arbete i förväg och följer de gällande arbetsbeskrivningarna.

Du behöver vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande till brukaren och gör ditt yttersta för att ge det lilla extra. Då du arbetar tillsammans med flera andra stödassistenter och även HSV personal är det viktigt att du samarbetar bra med andra, lyssnar på andras perspektiv och också ger konstruktiv feedback till dina kollegor.

Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistent till Söderängsgatan 14, flera tjänster

Ansök    Apr 13    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen med sina ca 1000 viktiga medarbetare är en av fackförvaltningarna inom Borås stad. Vårt uppdrag är att förvalta kommunens funktionshinderverksamheter så som boende, boendestöd, personlig assistans samt daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning och daglig sysselsättning inom socialpsykiatrin. Vi ansvarar även för hälso- och sjukvården inom vår verksamhet. Söderängsgatans gruppboende verkställer beslut enligt LSS... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen med sina ca 1000 viktiga medarbetare är en av fackförvaltningarna inom Borås stad. Vårt uppdrag är att förvalta kommunens funktionshinderverksamheter så som boende, boendestöd, personlig assistans samt daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning och daglig sysselsättning inom socialpsykiatrin. Vi ansvarar även för hälso- och sjukvården inom vår verksamhet.

Söderängsgatans gruppboende verkställer beslut enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Söderängsgatans gruppboende ger insatser till personer som fått beviljad insats inom LSS lagens personkrets 2 och 3. Insatserna ges till personer som i vuxen ålder fått en betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning efter hjärnskada. Orsakad av yttre våld eller kroppslig sjukdom samt till personer med varaktiga fysiska eller psykiska funktionshinder som uppenbart inte beror på normalt åldrande, om de är stora och förorsakar betydande svårigheter i den dagliga livsföringen och därmed ett omfattande behov av stöd eller service.

Verksamheten har totalt 6 lägenheter där personer bor med stöd och serviceinsatser utifrån sin funktionsnedsättning och individuella behov. Verksamheten är belägen i utkanten av Borås med närhet till grönområden och god bussförbindelse.


Som stödassistent ger du stöd och service enligt brukarnas behov och önskemål utifrån individuella genomförandeplaner. En stor del av det dagliga arbetet består av pedagogiskt motivationsarbete med syfte att brukarna ska uppnå ökad självständighet och inflytande över sin vardag. Du stödjer och motiverar brukarna i det dagliga livet med allt från personlig hygien till fritidsintressen. Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där integritet, tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. I tjänsten ingår också delegerade uppdrag inom hälso- och sjukvårdslagen.Du ska ha genomgått Vård- och omsorgsprogrammet eller ha annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser de som meriterande att du har erfarenhet av arbete med personer inom personkrets 2 och 3 och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation i verksamhetssystemet Viva. Du ska ha god datavana för att klara av administrativa arbetsuppgifter.

Som person ska du vara flexibel och gärna se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att ta egna initiativ och kunna samarbeta med övriga på arbetsplatsen. Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov.

Detta är ett jobb för dig som gillar utmaningar, har stort tålamod och vill jobba med människor i behov av särskilt stöd. Du skall vara strukturerad, ansvarstagande med god teamkänsla. Eftersom brukarnas behov är växlande krävs stor flexibilitet från din sida.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistenter till gruppbostad

Ansök    Mar 21    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Furulundsgatan 19 är en gruppbostad inom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor sex brukare med kombinerad kognitiv och fysisk funktionsnedsättning. Brukarna har ett stort behov av stöd och omsorg i sin vardag och kräver användning av fysiska hjälpmedel. Eftersom boendet är en dygnet runt verksamhet söker vi medarbetare som kommer arbeta dag, kväll och helg. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer m... Visa mer
Furulundsgatan 19 är en gruppbostad inom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor sex brukare med kombinerad kognitiv och fysisk funktionsnedsättning. Brukarna har ett stort behov av stöd och omsorg i sin vardag och kräver användning av fysiska hjälpmedel. Eftersom boendet är en dygnet runt verksamhet söker vi medarbetare som kommer arbeta dag, kväll och helg.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.
Nu söker vi stödassistenter som är med och skapar trygghet och meningsfullhet i brukarnas vardag.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra brukare i vardagen. All personal har ansvar att skapa förutsättningar till att ge stöd/hjälp och struktur i vardagen. Du stöttar brukaren i vardagen med allt från matlagning, personlig hygien till aktiviteter. I din roll ingår att arbeta efter genomförandeplaner, upprättade arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité.

I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man, anhöriga och legitimerad HSV-personal.
Målet är att ge varje boende en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra brukare.


Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete med personer med någon form av funktionsnedsättning, meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.
I din roll som stödassistent behöver du vara trygg i dig själv och vara professionell i din relation till brukaren. Det är viktigt att du behåller lugnet och är kontrollerad även i situationer som kan upplevas som stressiga. För att skapa en förutsägbar tillvaro för brukaren kräver arbetet att du är strukturerad och har planerat ditt arbete i förväg och följer de gällande arbetsbeskrivningarna. Du behöver vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande till brukaren och gör ditt yttersta för att ge det lilla extra. Då du arbetar tillsammans med flera andra stödassistenter och även HSV personal är det viktigt att du samarbetar bra med andra, lyssnar på andras perspektiv och också ger konstruktiv feedback till dina kollegor.

Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. I tjänsten krävs det goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden. Visa mindre

LSS boende, Husbondens föräldrakooperativ, Undersköterska

Natt-tjänst samt dag/kvälls-tjänst tills vidare på Husbonden. Vi söker även timanställda. Är du den vi söker? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett gott liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Arbetsgivare: Husbonden Ekonomisk Förening Husbondegatan 4 507 60 BORÅS Arbetsort: Borås Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service... Visa mer
Natt-tjänst samt dag/kvälls-tjänst tills vidare på Husbonden.
Vi söker även timanställda.
Är du den vi söker? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett gott liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet.
Arbetsgivare:
Husbonden Ekonomisk Förening
Husbondegatan 4
507 60 BORÅS
Arbetsort: Borås
Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande personkrets 1 § 1 punkten lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
ARBETSUPPGIFTER: Arbetsuppgifterna består av att ge stöd och hjälp i det dagliga livet till boende med fysiska och kognitiva funktionshinder, erbjuda en social samvaro och medverka till en meningsfull sysselsättning och aktiv fritid, allt utifrån boendes behov så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
KVALIFIKATIONER: Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta med personer med funktionshinder. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med boende som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt. God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift samt dataerfarenhet. Tidigare erfarenhet inom området är en merit och vi önskar att du har gått vård- och omsorgsprogrammet eller någon likvärdig utbildning. Husbonden drivs av ett föräldrakooperativ vilket innebär att anhöriga har ett stort inflytande över verksamheten.
Körkort är ett krav.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Stödassistenter till LSS boende autism Backhagsvägen, 2 tjänster

Ansök    Mar 9    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förva... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.


Nu söker vi Dig som vill förstärka vår fantastiska personalgrupp på Backhagsvägen, Sjömarken. Backhagsvägen är ett LSS boende med inriktning autism där vi arbetar en till en efter tydliga arbetsbeskrivningar.

Backhagsvägen är ett nybyggt LSS boende som startades i maj 2021. Idag har alla 5 hyresgäster flyttat in och vi är igång med arbetet att bygga trygghet i form av nya rutiner.

Vi söker medarbetare som kommer arbeta dag, kväll samt sovande jour
Vi söker Dig som ser möjligheter istället för hinder och som tillsammans med kollegor, enhetschef, stödpedagog och HSV team vill arbeta för våra hyresgästers bästa.
Du behöver vara en flexibel lagspelare och passa in i en accepterande och stöttande personalgrupp bestående av 17 medarbetare.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen. Då hyresgästerna är i behov av ständig närvaro till känd personal lär du känna och arbeta enbart med några av hyresgästerna på boendet och under arbetspassen arbetar du självständigt med en hyresgäst i hens lägenhet. Du stöttar hyresgästen i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera rutiner samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man och anhöriga.

Målet är att ge varje hyresgäst en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra hyresgäster.

Som anställd i Borås stad får du en rad förmåner såsom bland andra möjligheten till semesterväxling, fria bad och friskvårdsbidrag. Vi har en personalklubb som anordnar en hel del aktiviteter och har bra erbjudanden.

Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden.

Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av LSS verksamhet eller särskola, av autism samt kognitiva funktionsvariationer.

Du behöver vara trygg och säker i din roll som stödassistent och arbeta lågaffektivt. Du behöver även ha förmåga att kunna behålla lugnet vid utmanande beteende. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.

Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Stödassistenter till bemanningsenhet

Ansök    Mar 9    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), inklusive Daglig verksamhet och Sysselsättning inom Socialpsykiatrin samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Förvaltningen sysselsätter cirka 900 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga uts... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), inklusive Daglig verksamhet och Sysselsättning inom Socialpsykiatrin samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Förvaltningen sysselsätter cirka 900 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.

Bemanningsenheten uppdrag är att vid korttidsfrånvaro serva verksamheter inom sociala omsorgsförvaltningen och individ och familjeomsorgs verksamheter med vikarier.


Är du flexibel och söker nya utmaningar?
Nu söker vi poolanställda till Bemanningsenheten på Sociala omsorgsförvaltningen.Du kommer att arbeta som korttidsvikare i olika verksamheter med brukare och klienter inom allt ifrån gruppbostäder, personlig assistans, social psykiatri, service bostäder, IFO vuxen, IFO barn och unga samt daglig verksamhet. Arbetet i Bemanningsenheten innebär att du arbetar på många olika enheter och ingen dag är därför den andra lik. Detta är ett arbete för dig som ser möjligheter hos varje individ, har ett stort tålamod och intresse av att arbeta med individer med särskilda behov.

Vi söker dig som har omvårdnadsutbildning, barn- och fritidsutbildning eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot verksamhetens områden som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete inom området. Teckenkommunikation är meriterande.

För att trivas i arbetet tror vi att du är en person som gillar när förutsättningarna förändras och dagarna ser olika ut. Du är därför flexibel i ditt arbetssätt, lär dig snabbt och har förmåga att anpassa dig efter nya förutsättningar. Vi värdesätter att du är initiativtagande, har god sammarbetsförmåga och är ansvarstagande i ditt arbete. Våra verksamheter kräver ett professionellt förhållningsätt med brukarna i fokus, vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Utöver månadslön utgår ett lönetillägg. En del för den extra flexibiliteten som man förväntas ha när man arbetar i poolen och en del för att man behöver ha körkort och tillgång till bil för att kunna ta sig mellan olika arbetsplatser.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Semestervikarier till Husbonden

Semestervikarier till Husbonden Söker du jobb i sommar? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Det är en fördel om du kan påbörja din anställning som timanställd redan före sommaren. Arbetsgivare: Husbonden Ekonomisk Förening Husbondegatan 4 507 60 BORÅS Arbetsort: Borås Platsbeskrivning: Husbonden ä... Visa mer
Semestervikarier till Husbonden
Söker du jobb i sommar? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Det är en fördel om du kan påbörja din anställning som timanställd redan före sommaren.
Arbetsgivare:
Husbonden Ekonomisk Förening
Husbondegatan 4
507 60 BORÅS
Arbetsort: Borås
Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande personkrets 1 § 1 punkten lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
ARBETSUPPGIFTER: Arbetsuppgifterna består av att ge stöd och hjälp i det dagliga livet till boende med fysiska och kognitiva funktionshinder, erbjuda en social samvaro och medverka till en meningsfull sysselsättning och aktiv fritid, allt utifrån boendes behov så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
KVALIFIKATIONER: Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta inom vård och omsorg. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med boende som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt. Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att möta varje enskild boendes behov. God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet inom området är en merit och har du gått vård- och omsorgsprogrammet eller någon liknande utbildning är det en fördel.
Vi ser helst att du har körkort.


Välkommen med din ansökan!


Arbetstid Arbetstiden är dag/kväll/natt samt helger.
Kontaktperson:
Claes Bergvall Tel: 0732 733043
Ansökan via e-post
[email protected] Visa mindre

Stödassistent till autismenhet

Ansök    Feb 24    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Barnhemsgatan 68 är en gruppbostad med inriktning mot autism inom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor 3 brukare med autism, intellektuella funktionsnedsättningar samt psykisk ohälsa. De boende har stort behov av kognitivt stöd, där av arbetar det en personal per brukare mestadels av tiden. Du arbetar med andra stödassistenter och har tillgång till en stödpedagog som stöttar i den pedagogiska utvecklingen i det brukarnära... Visa mer
Barnhemsgatan 68 är en gruppbostad med inriktning mot autism inom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor 3 brukare med autism, intellektuella funktionsnedsättningar samt psykisk ohälsa.
De boende har stort behov av kognitivt stöd, där av arbetar det en personal per brukare mestadels av tiden.

Du arbetar med andra stödassistenter och har tillgång till en stödpedagog som stöttar i den pedagogiska utvecklingen i det brukarnära arbetet.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.

Nu söker vi en stödassistent som är med och skapar trygghet och meningsfullhet i brukarnas vardag.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra brukare i vardagen. All personal har ansvar att skapa förutsättningar till att ge stöd/hjälp och struktur i vardagen. Du stöttar brukaren i vardagen med allt från matlagning, personlig hygien till aktiviteter. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man, anhöriga och legitimerad HSV-personal.
Målet är att ge varje boende en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra brukare.


Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete med personer med någon form av funktionsnedsättning, av autism samt kognitiva funktionsvariationer. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.

I din roll som stödassistent behöver du vara trygg och arbeta lågaffektivt. Du behöver kunna behålla lugnet vid utmanande beteende och i situationer som kan upplevas som stressiga. Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Stödassistent till Gruppbostad

Ansök    Feb 17    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboenden för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Vi söker nu en ny medarbetare till verksamheten Kadriljgatan 17. Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande funktionsned... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboenden för personer med funktionsnedsättning inom LSS.

Vi söker nu en ny medarbetare till verksamheten Kadriljgatan 17.Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande funktionsnedsättningar. Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Du arbetar även med omvårdnadsuppgifter samt sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska.

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga stödassistenter på enheten och andra viktiga personer runt hyresgästen. Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet. Hyresgästens behov är i centrum och dennes synpunkter ska aktivt tas tillvara. Hyresgästen ska få stöd i rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du som söker skall ha Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer.

Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har också förmåga att arbeta självständigt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö. Körkort och tillgång till bil är meriterande men ej ett krav. Visa mindre

LSS boende, Husbondens föräldrakooperativ, Undersköterska

Natt-tjänst samt dag/kvälls-tjänst på Husbonden Är du den vi söker? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett gott liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Arbetsgivare: Husbonden Ekonomisk Förening Husbondegatan 4 507 60 BORÅS Arbetsort: Borås Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande per... Visa mer
Natt-tjänst samt dag/kvälls-tjänst på Husbonden
Är du den vi söker? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett gott liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet.
Arbetsgivare:
Husbonden Ekonomisk Förening
Husbondegatan 4
507 60 BORÅS
Arbetsort: Borås
Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande personkrets 1 § 1 punkten lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
ARBETSUPPGIFTER: Arbetsuppgifterna består av att ge stöd och hjälp i det dagliga livet till boende med fysiska och kognitiva funktionshinder, erbjuda en social samvaro och medverka till en meningsfull sysselsättning och aktiv fritid, allt utifrån boendes behov så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
KVALIFIKATIONER: Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta med personer med funktionshinder. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med boende som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt. God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift samt dataerfarenhet. Tidigare erfarenhet inom området är en merit och vi önskar att du har gått vård- och omsorgsprogrammet eller någon likvärdig utbildning. Husbonden drivs av ett föräldrakooperativ vilket innebär att anhöriga har ett stort inflytande över verksamheten.
Körkort är ett krav.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Semestervikarier till Husbonden

Semestervikarier till Husbonden Söker du jobb i sommar? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Det är en fördel om du kan påbörja din anställning som timanställd redan före sommaren. Arbetsgivare: Husbonden Ekonomisk Förening Husbondegatan 4 507 60 BORÅS Arbetsort: Borås Platsbeskrivning: Husbonden ä... Visa mer
Semestervikarier till Husbonden
Söker du jobb i sommar? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Det är en fördel om du kan påbörja din anställning som timanställd redan före sommaren.
Arbetsgivare:
Husbonden Ekonomisk Förening
Husbondegatan 4
507 60 BORÅS
Arbetsort: Borås
Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande personkrets 1 § 1 punkten lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
ARBETSUPPGIFTER: Arbetsuppgifterna består av att ge stöd och hjälp i det dagliga livet till boende med fysiska och kognitiva funktionshinder, erbjuda en social samvaro och medverka till en meningsfull sysselsättning och aktiv fritid, allt utifrån boendes behov så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
KVALIFIKATIONER: Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta inom vård och omsorg. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med boende som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt. Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att möta varje enskild boendes behov. God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet inom området är en merit och har du gått vård- och omsorgsprogrammet eller någon liknande utbildning är det en fördel.
Vi ser helst att du har körkort.


Välkommen med din ansökan!


Arbetstid Arbetstiden är dag/kväll/natt samt helger.
Kontaktperson:
Claes Bergvall Tel: 0732 733043
Ansökan via e-post
[email protected] Visa mindre

Stödassistenter till autismenhet

Ansök    Feb 4    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förva... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.

Nu söker vi medarbetare som är med och skapar trygghet och meningsfullhet i brukarnas vardag. Vi söker dig som ser möjligheter istället för hinder tillsammans med en fantastisk personalgrupp med mycket kompetens.


Backvägen 7b är en gruppbostad inom LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.
Backvägen är ett boende för personer med Autism och intellektuell funktionsnedsättning och består av totalt 5 lägenheter. Brukarna har stort behov av kognitivt stöd, där av arbetar det en personal per brukare mestadels av tiden. Enheten har tillgång till en stödpedagog på 100 %.


Uppdraget som stödassistent innebär ansvar för att skapa förutsättningar till att ge stöd/hjälp och struktur i vardagen.
Då brukarna är i behov av ständig närvaro till känd personal lär du känna och arbeta enbart med några av brukarna på boendet och under arbetspassen arbetar du självständigt med en brukare i hens lägenhet. Du stöttar brukaren i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen.

I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man, anhöriga och legitimerad HSL-personal.

Målet är att ge varje brukare en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik det vill säga, skapar struktur som gör det tryggt, begripligt, hanterbart och meningsfullt för våra brukare.


Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av LSS verksamhet eller särskola, av autism samt kognitiva funktionsvariationer. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK "Alternativ kompletterande kommunikation" samt körkort.

I din roll som stödassistent behöver du vara trygg och säker och arbeta lågaffektivt. Du behöver kunna behålla lugnet vid utmanande beteende, som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande arbetsbeskrivningar. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Stödassistent till gruppbostad

Ansök    Dec 27    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Enheten ligger på Kyrkvärdsgränd 13 i Sandared och är planerad med 5 lägenheter. Här bor fem unika individer med kognitiva funktionsvariationer. Nu söker vi dig som vill vara med att bidra till att ge våra brukare en meningsfull vardag. Uppdraget som stödassistent innebär... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Enheten ligger på Kyrkvärdsgränd 13 i Sandared och är planerad med 5 lägenheter. Här bor fem unika individer med kognitiva funktionsvariationer.
Nu söker vi dig som vill vara med att bidra till att ge våra brukare en meningsfull vardag.Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra brukare i vardagen. Här ger vi brukarna trygghet, låter dem bibehålla deras förmågor och ger dem god omvårdnad. Du stöttar brukaren i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen.

I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade arbetsuppgifter från HSV-teamet och social dokumentation. Du kommer också samverka med bland annat god man och anhöriga.
Målet är att ge varje brukare en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet och goda levnadsvillkor är ett måste.


Du har gått Vård och omsorgs-, Barn och fritidsprogrammet eller har annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete inom LSS och även erfarenhet av demens. Meriterande är om du har kunskap om AKK.

I din roll som stödassistent behöver du vara trygg i dig själv och vara professionell i din relation till brukaren. Det är viktigt att du behåller lugnet och är kontrollerad även i situationer som kan upplevas som stressiga. För att skapa en förutsägbar tillvaro för brukaren kräver arbetet att du är strukturerad och har planerat ditt arbete i förväg och följer de gällande arbetsbeskrivningarna. Du behöver vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande till brukaren och gör ditt yttersta för att ge det lilla extra. Som stödassistent är det även viktigt att du har förmåga att sätta dig in i brukarens perspektiv och situation utan att ta över dennes känslor.

Då du arbetar tillsammans med flera andra stödassistenter och även HSV personal är det viktigt att du samarbetar bra med andra, lyssnar på andras perspektiv och också ger konstruktiv feedback till dina kollegor.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Nyöppnad gruppbostad inom LSS, med inriktning demens, söker stödassistent

Ansök    Jan 19    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås stad söker nu Dig som vill vara med i början av en nyöppnad gruppbostad. Enheten ligger på Svensgärde och har sex lägenheter. Boendet öppnade i slutet av november 2021 och hit kommer sex unika individer med kognitiva funktionsvariationer och begynnande demens att flytta under första delen av 2022. Vi söker nu en medarbetare som kan arbeta dag, kväll och helg. Vi söker Dig som ser möjligheter och nya utmaningar och ... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås stad söker nu Dig som vill vara med i början av en nyöppnad gruppbostad.

Enheten ligger på Svensgärde och har sex lägenheter. Boendet öppnade i slutet av november 2021 och hit kommer sex unika individer med kognitiva funktionsvariationer och begynnande demens att flytta under första delen av 2022. Vi söker nu en medarbetare som kan arbeta dag, kväll och helg.

Vi söker Dig som ser möjligheter och nya utmaningar och som vill bygga upp en ny verksamhet tillsammans med oss; medarbetare, enhetschef, stödpedagog och HSV team.
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen. Här ger vi hyresgästerna trygghet, låter dem bibehålla deras förmågor och ger dem god omvårdnad. Du stöttar hyresgästen i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade arbetsuppgifter från HSV-teamet och social dokumentation. Du kommer också samverka med bland annat god man och anhöriga.

Målet är att ge varje hyresgäst en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet och goda levnadsvillkor är ett måste.


Du har Vård och omsorgs-, Barn och fritidsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Mycket meriterande är även erfarenhet av Demens och AKK.

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av LSS. Du behöver vara trygg och säker i din roll som stödassistent. Du ska vara stresstålig, ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad. Du ska också ha en god empatisk förmåga.
Som person är du ansvarstagande, tålmodig samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande arbetsbeskrivningar. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden, Visa mindre

Stödassistenter till bemanningsenhet

Ansök    Dec 28    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), inklusive Daglig verksamhet och Sysselsättning inom Socialpsykiatrin samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Förvaltningen sysselsätter cirka 900 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga uts... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), inklusive Daglig verksamhet och Sysselsättning inom Socialpsykiatrin samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Förvaltningen sysselsätter cirka 900 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.

Bemanningsenheten uppdrag är att vid korttidsfrånvaro serva verksamheter inom sociala omsorgsförvaltningen och individ och familjeomsorgs verksamheter med vikarier.


Är du flexibel och söker nya utmaningar?
Nu söker vi poolanställda till Bemanningsenheten på Sociala omsorgsförvaltningen.Du kommer att arbeta som korttidsvikare i olika verksamheter med brukare och klienter inom allt ifrån gruppbostäder, personlig assistans, social psykiatri, service bostäder, IFO vuxen, IFO barn och unga samt daglig verksamhet. Arbetet i Bemanningsenheten innebär att du arbetar på många olika enheter och ingen dag är därför den andra lik. Detta är ett arbete för dig som ser möjligheter hos varje individ, har ett stort tålamod och intresse av att arbeta med individer med särskilda behov.

Vi söker dig som har omvårdnadsutbildning, barn- och fritidsutbildning eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot verksamhetens områden som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete inom området. Teckenkommunikation är meriterande.

För att trivas i arbetet tror vi att du är en person som gillar när förutsättningarna förändras och dagarna ser olika ut. Du är därför flexibel i ditt arbetssätt, lär dig snabbt och har förmåga att anpassa dig efter nya förutsättningar. Vi värdesätter att du är initiativtagande, har god sammarbetsförmåga och är ansvarstagande i ditt arbete. Våra verksamheter kräver ett professionellt förhållningsätt med brukarna i fokus, vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Utöver månadslön utgår ett lönetillägg. En del för den extra flexibiliteten som man förväntas ha när man arbetar i poolen och en del för att man behöver ha körkort och tillgång till bil för att kunna ta sig mellan olika arbetsplatser.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistenter till gruppbostad

Ansök    Dec 17    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Enheten ligger på Teknikgatan 11 och är planerad med 6 lägenheter. Här bor sex unika individer med kognitiva funktionsvariationer. Vi söker Dig som ser möjligheter och nya utmaningar och som vill arbeta i en verksamhet tillsammans med oss; medarbetare, enhetschef och HSV team... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Enheten ligger på Teknikgatan 11 och är planerad med 6 lägenheter. Här bor sex unika individer med kognitiva funktionsvariationer.

Vi söker Dig som ser möjligheter och nya utmaningar och som vill arbeta i en verksamhet tillsammans med oss; medarbetare, enhetschef och HSV team.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen. Här ger vi hyresgästerna trygghet, låter dem bibehålla deras förmågor och ger dem god omvårdnad. Du stöttar hyresgästen i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen.

I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade arbetsuppgifter från HSV-teamet och social dokumentation. Du kommer också samverka med bland annat god man och anhöriga.
Målet är att ge varje hyresgäst en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet och goda levnadsvillkor är ett måste.


Du har gått Vård och omsorgs-, Barn och fritidsprogrammet eller har annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete inom LSS. Meriterande är om du har kunskap om AKK.

I din roll som stödassistent behöver du vara trygg i dig själv och vara professionell i din relation till brukaren. Det är viktigt att du behåller lugnet och är kontrollerad även i situationer som kan upplevas som stressiga. För att skapa en förutsägbar tillvaro för brukaren kräver arbetet att du är strukturerad och har planerat ditt arbete i förväg och följer de gällande arbetsbeskrivningarna. Du behöver vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande till brukaren och gör ditt yttersta för att ge det lilla extra. Som stödassistent är det även viktigt att du har förmåga att sätta dig in i brukarens perspektiv och situation utan att ta över dennes känslor.

Då du arbetar tillsammans med flera andra stödassistenter och även HSV personal är det viktigt att du samarbetar bra med andra, lyssnar på andras perspektiv och också ger konstruktiv feedback till dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Stödassistenter till Gruppbostad

Ansök    Dec 20    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboen-den för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Vi söker två nya medarbetare till verksamheten Ängsbovägen 1 i Dalsjöfors. Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande f... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboen-den för personer med funktionsnedsättning inom LSS.


Vi söker två nya medarbetare till verksamheten Ängsbovägen 1 i Dalsjöfors.


Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande funktionsnedsättningar. Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Du arbetar även med omvårdnadsuppgifter samt sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga stödassistenter på enheten och andra viktiga personer runt hyresgästen.

Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet. Hyresgästens behov är i centrum och dennes synpunkter ska aktivt tas tillvara. Hyresgästen ska få stöd i rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du som söker skall ha Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer.

Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har också förmåga att arbeta självständigt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö. Körkort och tillgång till bil är meriterande men ej ett krav.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, personalklubben Mer Kraft och fria bad i kommunens badanläggningar. Visa mindre

Stödassistent till Gruppbostad

Ansök    Dec 20    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboenden för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Vi söker en ny medarbetare till verksamheten Hambogatan i Borås. Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande funktionsne... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboenden för personer med funktionsnedsättning inom LSS.


Vi söker en ny medarbetare till verksamheten Hambogatan i Borås.

Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande funktionsnedsättningar. Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Du arbetar även med omvårdnadsuppgifter samt sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga stödassistenter på enheten och andra viktiga personer runt hyresgästen.

Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet. Hyresgästens behov är i centrum och dennes synpunkter ska aktivt tas tillvara. Hyresgästen ska få stöd i rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du som söker skall ha Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer.

Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har också förmåga att arbeta självständigt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö. Körkort och tillgång till bil är meriterande men ej ett krav. Visa mindre

Stödassistent till Jobb Resurs

Ansök    Dec 14    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning ... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.

Nu söker vi dig, som är utbildad stödassistent och som vill vara en del i vår arbetsgrupp inom Jobb Resurs och arbeta för att varje deltagare ska få en meningsfull sysselsättning.

Jobb Resurs är en del av daglig verksamhet / daglig sysselsättning och arbetar med deltagare som står närmst den ordinära arbetsmarknaden. Verksamheten består av nio arbetsgrupper på olika privata företag och inom Borås stad. Vi söker nu en handledare till vår grupp på MAXI.Dina arbetsuppgifter:
Du stödjer och handleder en grupp deltagare där arbetsuppgifterna är att packa upp och "fronta" varor i butiken på MAXI.
Som handledare har du ansvar för dokumentation och att arbeta utifrån deltagarens mål med insatsen.Du ska ha genomgått Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Du ska ha god datorvana för att klara av administrativa arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med funktionshinder. Du behöver kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ, då du oftast arbetar ensam med deltagargruppen. Arbetet är både fysiskt och psykiskt krävande vilket kräver en god hälsa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, personalklubben Mer Kraft och fria bad i kommunens badanläggningar.

Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Stödassistent till korttidsboende LSS

Ansök    Dec 8    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Korttidsvistelse är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten Kullagården Backagården riktar sig till barn och ungdomar med funktionsvariationer, och verksamheten Tegnergatan riktar sig till ungdomar vuxna med funktionsvariationer. Syftet med insatsen är att ge den enskilde miljöombyte och stimulans i den personliga utvecklingen samtidigt som anhöriga ges avlastning. Vårt uppdrag är att avlasta anhöriga s... Visa mer
Korttidsvistelse är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten Kullagården Backagården riktar sig till barn och ungdomar med funktionsvariationer, och verksamheten Tegnergatan riktar sig till ungdomar vuxna med funktionsvariationer. Syftet med insatsen är att ge den enskilde miljöombyte och stimulans i den personliga utvecklingen samtidigt som anhöriga ges avlastning.

Vårt uppdrag är att avlasta anhöriga samt ge ungdomen möjlighet till rekreation och meningsfull fritid. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga stödassistenter på enheten, anhöriga och med skola.

Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet. Som stödassistent ska du medverka till att brukaren får en meningsfull korttidsvistelse med aktiviteter som utgår från brukarens önskemål och behov. Du ska ge stöttning och hjälp i den personliga omvårdnaden samt aktivt arbeta för brukarens personliga utveckling och självständighet. I arbetsuppgifterna ingår också sysslor såsom matlagning, städning, tvätt mm.

Vi söker dig som har utbildning som vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, alternativt inom pedagogik eller psykosociala områden. Erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning inom autismspektrum samt erfarenhet av korttidsverksamhet är meriterande. Vi ställer stora krav på personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Detta är ett jobb för dig som gillar utmaningar, har stort tålamod och vill jobba med barn och ungdomar vuxna i behov av särskilt stöd. Du skall vara strukturerad, ansvarstagande med god teamkänsla. Eftersom brukarnas behov är växlande krävs stor flexibilitet från din sida.
Du behöver också ha datorvana då social dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö.

Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju. Visa mindre

Stödassistenter till autismboende

Ansök    Dec 14    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Vill du vara med och skapa en meningsfull vardag för förvaltningens brukare? Vi söker Dig som ser möjligheter istället för hinder och som tillsammans med kollegor och andra professioner på förvaltningen vill arbeta för våra brukares bästa. Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Nu söker vi Dig som vill förstärk... Visa mer
Vill du vara med och skapa en meningsfull vardag för förvaltningens brukare?
Vi söker Dig som ser möjligheter istället för hinder och som tillsammans med kollegor och andra professioner på förvaltningen vill arbeta för våra brukares bästa.


Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar.
Nu söker vi Dig som vill förstärka vår personalgrupper på Vendelsdalsgatan som är ett LSS-boende med inriktning autism. På boendet bor idag fem unika individer och totalt arbetar 16 medarbetare med att skapa en meningsfull vardag för dessa individer.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra brukare i vardagen. Då brukarna är i behov av ständig närvaro till känd personal lär du känna och arbeta enbart med några av brukarna på boendet och under arbetspassen arbetar du självständigt med en brukare i hens lägenhet. Du stöttar brukaren i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera rutiner samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man och anhöriga.
Målet är att ge varje brukare en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra brukare.


Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av LSS verksamhet eller särskola, av autism samt kognitiva funktionsvariationer.
Du behöver vara trygg och säker i din roll som stödassistent och arbeta lågaffektivt. Du behöver även ha förmåga att kunna behålla lugnet vid utmanande beteende. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.

Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Stödassistent till Daglig verksamhet, Sjöbogruppen

Ansök    Nov 29    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning ... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.

Nu söker vi dig, som är utbildad stödassistent och som vill vara en del i vår arbetsgrupp inom Jobb Resurs och arbeta för att varje deltagare ska få en meningsfull sysselsättning.
Jobb Resurs är en del av daglig verksamhet / daglig sysselsättning och arbetar med deltagare som står närmst den ordinära arbetsmarknaden. Verksamheten består av nio arbetsgrupper på olika privata företag och inom Borås stad. Vi söker nu en handledare till Sjöbogruppen.


Du stödjer och handleder 5-10 deltagare där arbetsuppgifterna är inom vaktmästeri och lättare trädgårdsskötsel. Gruppen utgår från Klintesväng men utför även en del servicetjänster inom Sociala omsorgsförvaltningen.
Som handledare har du ansvar för dokumentation och att arbeta utifrån deltagarens mål med insatsen.Du ska ha genomgått Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. B-körkort är ett krav. Du ska ha god datorvana för att klara av administrativa arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med funktionsnedsättning. Du behöver kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ, då du oftast arbetar ensam med deltagargruppen. Arbetet är både fysiskt och psykiskt krävande vilket kräver en god hälsa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, personalklubben Mer Kraft och fria bad i kommunens badanläggningar.

Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Stödassistent

Ansök    Dec 3    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning ... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.

Nu söker vi dig, som är utbildad stödassistent och som vill vara en del i vår arbetsgrupp på Östermalms dagliga verksamhet och arbeta för att varje deltagare ska få en meningsfull sysselsättning.

Östermalms dagliga verksamhet består av flera arbetsgrupper med varierande antal deltagare och personal. Du kommer att arbeta både enskilt och i grupp. Gemensamt för verksamheten är inriktning mot aktivitet och upplevelse.
Ett övergripande mål med insatsen daglig verksamhet är att arbeta med personlig utveckling av den enskilde individen.


Din huvudsakliga arbetsuppgift är att handleda deltagare i
sysselsättning. Inriktningen är aktivering och upplevelser under dagen. Exempel på aktiviteter kan vara promenad, högläsning, sinnestärning/stimulans, rörelseträning, musik, skapande verksamhet med mera. I arbetet ingår hälso- och sjukvårdsuppgifter som utförs efter skriftlig delegering.

Du kommer att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning i kombination med autism. Utmanande beteende förekommer.
Tydliggörande pedagogik är ett viktigt inslag i arbetet. Deltagarna behöver stöd med kommunikationen genom tecken som stöd, bilder eller konkreta föremål. Deltagarna kan ha fysiska funktionsnedsättningar och stora omvårdnadsbehov.
I arbetet ingår att upprätta genomförandeplan samt att föra löpande social dokumentation som görs i verksamhetssystemet Viva.
Andra förekommande uppgifter är planering av aktivitet, städ, köksarbete, inköp.


Du ska ha genomgått omvårdnadsprogrammet inriktning utvecklingsstörning, Barn och fritidsprogrammet inriktning socialt arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig.
Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Erfarenhet av att arbeta med aktivitet och upplevelse är meriterande.
Då det förekommer att behovet i verksamheten varierar är det meriterande att du har erfarenhet av att arbeta både med personer inom autismspektra och med personer med stora intellektuella funktionsnedsättningar. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom funktionshinderverksamhet.

Vi söker dig som är lugn och stabil och kan arbeta självständigt med god struktur. Arbetet kräver att du är flexibel och har förmågan att anpassa dig efter snabba förändringar i det dagliga arbetet. Vid behov kan du tillfälligt flyttas till andra dagliga verksamheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet kräver att du har tålamod och god fysisk samt psykisk uthållighet.

Detta är ett arbete för dig som ser möjligheterna hos varje individ. Du behöver vara intresse av att arbeta med personer med grava intellektuella funktionshinder.
Då arbetet kräver god kommunikativ förmåga i både tal och skrift har du goda svenskkunskaper samt god datavana.
Vissa aktiviteter kräver att du har B-körkort för manuell växellåda.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Stödassistent

Ansök    Dec 2    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning ... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.

Nu söker vi dig, som är utbildad stödassistent och som vill vara en del i vår arbetsgrupp på Hulta Mellangårds dagliga verksamhet och arbeta för att varje deltagare ska få en meningsfull sysselsättning.

Hulta Mellangårds dagliga verksamhet består av flera arbetsgrupper med varierande antal deltagare och personal. Du kommer att arbeta både enskilt och i grupp. Gemensamt för verksamheten är inriktning mot aktivitet och upplevelse.
Ett övergripande mål med insatsen daglig verksamhet är att arbeta med personlig utveckling av den enskilde individen.


Din huvudsakliga arbetsuppgift är att handleda deltagare i
sysselsättning. Inriktningen är aktivering och upplevelser under dagen. Exempel på aktiviteter kan vara promenad, högläsning, sinnestärning/stimulans, rörelseträning, musik, skapande verksamhet med mera. I arbetet ingår hälso- och sjukvårdsuppgifter som utförs efter skriftlig delegering.

Du kommer att arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning i kombination med autism. Utmanande beteende förekommer.
Tydliggörande pedagogik är ett viktigt inslag i arbetet. Deltagarna behöver stöd med kommunikationen genom tecken som stöd, bilder eller konkreta föremål. Deltagarna kan ha fysiska funktionsnedsättningar och stora omvårdnadsbehov.
I arbetet ingår att upprätta genomförandeplan samt att föra löpande social dokumentation som görs i verksamhetssystemet Viva.
Andra förekommande uppgifter är planering av aktivitet, städ, köksarbete, inköp.


Du ska ha genomgått omvårdnadsprogrammet inriktning utvecklingsstörning, Barn och fritidsprogrammet inriktning socialt arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig.
Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Erfarenhet av att arbeta med aktivitet och upplevelse är meriterande.

Då det förekommer att behovet i verksamheten varierar är det meriterande att du har erfarenhet av att arbeta både med personer inom autismspektra och med personer med stora intellektuella funktionsnedsättningar. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom funktionshinderverksamhet.
Vi söker dig som är lugn och stabil och kan arbeta självständigt med god struktur. Arbetet kräver att du är flexibel och har förmågan att anpassa dig efter snabba förändringar i det dagliga arbetet. Vid behov kan du tillfälligt flyttas till andra dagliga verksamheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet kräver att du har tålamod och god fysisk samt psykisk uthållighet.

Detta är ett arbete för dig som ser möjligheterna hos varje individ. Du behöver vara intresse av att arbeta med personer med grava intellektuella funktionshinder.
Då arbetet kräver god kommunikativ förmåga i både tal och skrift har du goda svenskkunskaper samt god datavana.
B-körkort är meriterande.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Stödassistent till gruppbostad

Ansök    Okt 28    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Enheten ligger på Krassegången 1 och är planerad med sex lägenheter. Här bor sex brukare med kombinerad kognitiv och fysisk funktionsnedsättning. Brukarna har ett stort behov av stöd och omsorg i sin vardag och kräver användning av fysiska hjälpmedel såsom rullstol och taklift. Eftersom boendet är en dygnet runt verksamhet söker vi medarbetare som kommer arbeta dag, kväll och helg. Vi söker Dig som ser möjligheter och nya utmaningar och som vill arbeta i ... Visa mer
Enheten ligger på Krassegången 1 och är planerad med sex lägenheter. Här bor sex brukare med kombinerad kognitiv och fysisk funktionsnedsättning. Brukarna har ett stort behov av stöd och omsorg i sin vardag och kräver användning av fysiska hjälpmedel såsom rullstol och taklift. Eftersom boendet är en dygnet runt verksamhet söker vi medarbetare som kommer arbeta dag, kväll och helg.

Vi söker Dig som ser möjligheter och nya utmaningar och som vill arbeta i en verksamhet tillsammans med oss; medarbetare, enhetschef och HSV team.
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen. Här ger vi hyresgästerna trygghet, låter dem bibehålla sina förmågor och ger dem god omvårdnad. Du stöttar hyresgästen i sin vardag med allt från matlagning, personlig hygien till aktiviteter.

I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade arbetsuppgifter från HSV-teamet och social dokumentation. Du kommer också samverka med bland annat god man och anhöriga.
Målet är att ge varje hyresgäst en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet och goda levnadsvillkor är ett måste.


Du har gått Vård och omsorgs-, Barn och fritidsprogrammet eller har annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete inom LSS och meriterande är om du har kunskap om AKK.

I din roll som stödassistent behöver du vara trygg i dig själv och vara professionell i din relation till brukaren. Det är viktigt att du behåller lugnet och är kontrollerad även i situationer som kan upplevas som stressiga. För att skapa en förutsägbar tillvaro för brukaren kräver arbetet att du är strukturerad och har planerat ditt arbete i förväg och följer de gällande arbetsbeskrivningarna. Du behöver vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande till brukaren och gör ditt yttersta för att ge det lilla extra. Som stödassistent är det även viktigt att du har förmåga att sätta dig in i brukarens perspektiv och situation utan att ta över dennes känslor.
Då du arbetar tillsammans med flera andra stödassistenter och även HSV personal är det viktigt att du samarbetar bra med andra, lyssnar på andras perspektiv och också ger konstruktiv feedback till dina kollegor.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som anställd i Borås stad får du en rad förmåner såsom bland andra möjligheten till semesterväxling, fria bad och friskvårdsbidrag. Vi har en personalklubb som anordnar en hel del aktiviteter och har bra erbjudanden.

Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistent till Servicebostad

Ansök    Nov 10    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Servicebostäder är en insatts för personer med funktionsnedsättning inom LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamhetens uppdrag är att stötta personer i deras vardag både i hemmet och i samhället när behov så föreligger. Vi söker nu en medarbetare till verksamheten vid Lars k... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Servicebostäder är en insatts för personer med funktionsnedsättning inom LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamhetens uppdrag är att stötta personer i deras vardag både i hemmet och i samhället när behov så föreligger.


Vi söker nu en medarbetare till verksamheten vid Lars kaggsgatan 119.

Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Tjänsten innefattar även administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentation i vårt verksamhetssystem.

Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. Du arbetar utifrån en upprättad genomförandeplan och stor vikt läggs vid individuell utveckling utifrån brukarens egna förutsättningar. Du kommer att ha ett nära samarbete med bland andra övriga stödassistenter på enheten, stödpedagog, anhöriga, god man, daglig verksamhet och HSL-personal. Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet.


Du ska ha genomgått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller ha annan utbildning och som arbetsgivaren finner lämplig. Som person ska du vara flexibel och gärna se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att ta egna initiativ och kunna samarbeta med övriga på arbetsplatsen. Du ska ha erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning, LSS, psykiatri, behandlingshem eller äldreomsorg. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation i verksamhetssystemet Viva samt erfarenhet av ESL och MI.

Som person tillför du ett lugn och en personlig mognad samt kommer med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistent

Ansök    Nov 1    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Är du en person som vill vara med och skapa trygghet och meningsfullhet i brukarnas vardag? Nu söker vi en stödassistent till Barnhemsgatans gruppbostad med inriktning autism. Gruppbostad med inriktning mot autism, beläget i stadsdel Sjöbo, inom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor 3 unika individer med autism, intellektuella funktionsnedsättningar samt psykisk ohälsa. De boende har stort behov av kognitivt stöd, därav a... Visa mer
Är du en person som vill vara med och skapa trygghet och meningsfullhet i brukarnas vardag? Nu söker vi en stödassistent till Barnhemsgatans gruppbostad med inriktning autism.

Gruppbostad med inriktning mot autism, beläget i stadsdel Sjöbo, inom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor 3 unika individer med autism, intellektuella funktionsnedsättningar samt psykisk ohälsa.
De boende har stort behov av kognitivt stöd, därav arbetar det en personal per brukare mestadels av tiden.
Du arbetar med andra stödassistenter och har tillgång till en stödpedagog som stöttar i den pedagogiska utvecklingen i det brukarnära arbetet.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.

Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra brukare i vardagen. All personal har ansvar att skapa förutsättningar till att ge stöd/hjälp och struktur i vardagen. Du stöttar brukaren i vardagen med allt från matlagning, personlig hygien till aktiviteter. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man, anhöriga och legitimerad HSV-personal.
Målet är att ge varje boende en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra brukare.


Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete med personer med någon form av funktionsnedsättning, av autism samt kognitiva funktionsvariationer. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.
I din roll som stödassistent behöver du vara trygg och arbeta lågaffektivt. Du behöver kunna behålla lugnet vid utmanande beteende och i situationer som kan upplevas som stressiga. Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Stödassistent till Gruppbostad

Ansök    Okt 14    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboenden för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Vi söker nu en ny medarbetare till verksamheten Kadriljgatan 17. Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande funktionsneds... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboenden för personer med funktionsnedsättning inom LSS.

Vi söker nu en ny medarbetare till verksamheten Kadriljgatan 17.


Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande funktionsnedsättningar. Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter.

Du arbetar även med omvårdnadsuppgifter samt sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga stödassistenter på enheten och andra viktiga personer runt hyresgästen.

Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet. Hyresgästens behov är i centrum och dennes synpunkter ska aktivt tas tillvara. Hyresgästen ska få stöd i rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt.Du som söker skall ha Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer.

Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har också förmåga att arbeta självständigt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö. Körkort och tillgång till bil är meriterande men ej ett krav. Visa mindre

Stödassistenter till Servicebostad, två tjänster

Ansök    Okt 19    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat servicebostäder för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Vi söker nu två medarbetare till verksamheten vid Klintesväng 10. Vi söker dig som har engagemang och intresse för att arbeta i Servicebostad för personer med funktionsnedsättning! Personer... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat servicebostäder för personer med funktionsnedsättning inom LSS.

Vi söker nu två medarbetare till verksamheten vid Klintesväng 10.Vi söker dig som har engagemang och intresse för att arbeta i Servicebostad för personer med funktionsnedsättning! Personerna bor i egna lägenheter och har behov av stöd i olika omfattning.

Uppdraget som stödassistent innebär att stärka och utveckla brukaren i sin vardag och ge det stöd denne behöver för att leva ett så självständigt liv som möjligt, både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Arbetet är varierat och personalen har stor inflytande kring hur arbetet planeras och utförs. Relationerna till våra härliga brukare skapar trivsel och gör att de flesta upplever arbetet som stimulerande och utvecklande.

Du arbetar utifrån en upprättad genomförandeplan och stor vikt läggs vid individuell utveckling utifrån brukarens egna förutsättningar. Du kommer att ha ett nära samarbete med bland andra övriga stödassistenter på enheten, stödpedagog, anhöriga, god man, daglig verksamhet och HSL-personal. Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet.Du som söker skall ha Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsnedsättning.

Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har också förmåga att arbeta självständigt, är lösningsfokuserad och bidrar till en god anda i arbetsgruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver också ha datorvana då social dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö. Körkort är önskvärt. Visa mindre

Stödassistent

Ansök    Okt 14    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Nu söker vi dig som har intresse och engagemang, att med din kunskap vara med och driva utvecklingen av gruppbostaden för att skapa en trygg, meningsfull och förutsägbar miljö för personer med varierande funktionsnedsättningar. Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga ... Visa mer
Nu söker vi dig som har intresse och engagemang, att med din kunskap vara med och driva utvecklingen av gruppbostaden för att skapa en trygg, meningsfull och förutsägbar miljö för personer med varierande funktionsnedsättningar.

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 26 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen och vi söker nu stödassistenter till Skogsfruganatans gruppboende.

Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Du arbetar även med omvårdnadsuppgifter samt sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga stödassistenter på enheten och andra viktiga personer runt hyresgästen. Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet. Hyresgästens behov är i centrum och dennes synpunkter ska aktivt tas tillvara. Hyresgästen ska få stöd i rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du som söker skall ha Vård- och omsorgsprogrammet med inriktning funktionshinder, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer och kan tecken som stöd.

Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har också förmåga att arbeta självständigt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då dokumentation och en del annan administrationsom ingår i anställningen sker i datamiljö. Körkort är meriterande men ej ett krav.
Som anställd i Borås stad erbjuds du bra personalförmåner i form av exempelvis friskvårdbidrag, semesterväxling, fria bad samt möjligheter att delta på vår personalklubb Merkrafts uppskattade aktiviteter och arrangemang. Hos oss erbjuds du ett meningsfullt arbete där du gör skillnad var dag. Visa mindre

Stödassistent till SP korttid/ LSS gruppbostad äldre, 2 Nattjänster

Ansök    Okt 14    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Socialpsykiatri korttid är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten kartlägger personer inför framtid beslut om boende, aktuella insatser och nödvändiga behov. Gruppbostad äldre lss inriktar sig på personer över 65 år med funktionsnedsättning. Tjänsterna innebär arbete på båda enheterna. Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärk... Visa mer
Socialpsykiatri korttid är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten kartlägger personer inför framtid beslut om boende, aktuella insatser och nödvändiga behov. Gruppbostad äldre lss inriktar sig på personer över 65 år med funktionsnedsättning. Tjänsterna innebär arbete på båda enheterna.Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Tjänsten innefattar även administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentation i vårt verksamhetssystem.

Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. Hantering av utmanande beteende förkommer i det dagliga arbetet, erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt tidigare erfarenheter av personer inom området psykiatrin är därför meriterande.


Du ska ha genomgått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller ha annan utbildning och som arbetsgivaren finner lämplig. Som person ska du vara flexibel och gärna se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att ta egna initiativ och kunna samarbeta med övriga på arbetsplatsen. Du ska ha erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning, LSS, psykiatri, behandlingshem eller äldreomsorg. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation i verksamhetssystemet Viva samt erfarenhet av ESL och MI.

Som person tillför du ett lugn och en personlig mognad samt kommer med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistenter till SP korttid samt LSS gruppbostad äldre, flera tjänster

Ansök    Okt 12    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Socialpsykiatri korttid är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten kartlägger personer inför framtid beslut om boende, aktuella insatser och nödvändiga behov. Gruppbostad äldre LSS inriktar sig på personer över 65 år med funktionsnedsättning. Tjänsterna innebär arbete på båda enheterna. Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärk... Visa mer
Socialpsykiatri korttid är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten kartlägger personer inför framtid beslut om boende, aktuella insatser och nödvändiga behov. Gruppbostad äldre LSS inriktar sig på personer över 65 år med funktionsnedsättning. Tjänsterna innebär arbete på båda enheterna.Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Tjänsterna innefattar även administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentation i vårt verksamhetssystem.
Tjänsterna innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. Hantering av utmanande beteende förkommer i det dagliga arbetet, erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt tidigare erfarenheter av personer inom området psykiatrin är därför meriterande.Du ska ha genomgått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller ha annan utbildning och som arbetsgivaren finner lämplig. Som person ska du vara flexibel och gärna se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att ta egna initiativ och kunna samarbeta med övriga på arbetsplatsen. Du ska ha erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning, LSS, psykiatri, behandlingshem eller äldreomsorg. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation i verksamhetssystemet Viva samt erfarenhet av ESL och MI.

Som person tillför du ett lugn och en personlig mognad samt kommer med ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden. Visa mindre

Kreativ coach till daglig verksamhet

Ansök    Okt 11    Primacura AB    Habiliteringsassistent
Som coach på daglig verksamhet arbetar du nära deltagarna med deras kreativa projekt. Projekten kan variera i storlek och mängden deltagare. Arbetsdagarna kan därför skilja sig ganska stort ifrån varandra. Dels kommer du att arbeta tillsammans med deltagare för att förverkliga deras visioner. Du kommer även arbeta med grupper av deltagare i olika storlekar, samt hålla i gruppaktiviteter där deltagarna lär sig om film och foto. Som coach stöttar du deltagar... Visa mer
Som coach på daglig verksamhet arbetar du nära deltagarna med deras kreativa projekt. Projekten kan variera i storlek och mängden deltagare. Arbetsdagarna kan därför skilja sig ganska stort ifrån varandra. Dels kommer du att arbeta tillsammans med deltagare för att förverkliga deras visioner. Du kommer även arbeta med grupper av deltagare i olika storlekar, samt hålla i gruppaktiviteter där deltagarna lär sig om film och foto.
Som coach stöttar du deltagarna i deras dagar på daglig verksamhet, samt agerar kontakt till boenden och familj för några av deltagarna.

Primacura Media är en daglig verksamhet med media i fokus. Varje mediaområde ansvaras av en coach. Våra områden är bild, text, radio, musik och film/foto.
Vi arbetar med deltagarens intressen i fokus och anpassar våra pågående projekt utifrån deras önskemål samtidigt som vi håller i schemalagda gruppaktiviteter.

Just nu söker vi en vikarierande coach till vårt område film/foto. Du behöver ha kunskap i området och kunna utrustningen. Du behöver även kunna lära andra hur utrustningen fungerar samt låta andra vara delaktiga i ditt kreativa arbete. Vi arbetar mestadels i Adobes program, så du behöver även ha kunskap av dessa redigeringsprogram.
Tillsammans med deltagare ansvarar man även för att hålla ordning och rent i lokaler.


Arbetar du hos oss kommer du att få stor kreativ frihet inom ditt område men vi vill poängtera att störst focus läggs vid det sociala samspelet.
Arbetslivserfarenhet inom film/foto eller daglig verksamhet är inte ett krav men meriterande.
Utdrag ur belastningsregistret krävs Visa mindre

Stödassistent till barnboende

Ansök    Sep 6    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till att barn och ungdomar får en trygg och förutsägbar vardag! Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell be... Visa mer
Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till att barn och ungdomar får en trygg och förutsägbar vardag!


Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.
Bostad med särskild service för barn och unga - LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade) 9:8, är ett boende för barn eller ungdomar med sådan funktionsnedsättning som gör att de har rätt till insatsen. I insatsen ingår stöd, service, omvårdnad och hälso- och sjukvård. Insatsen ska bidra till att den enskilde uppnår goda levnadsförhållanden.

Grundläggande begrepp som ska styra verksamhetens inriktning är valfrihet, självbestämmande, integritet, trygghet, tillgänglighet, värdighet, normalisering och rätt till ett så aktivt liv som möjligt.

Verksamheten Brotorp riktar sig till barn och ungdomar med beviljat beslut enligt LSS. Verksamheten har totalt 3 lägenheter där barnen och ungdomarna bor dygnet runt och får stöd och hjälp med sina individuella omvårdnadsbehov samt hälso- och sjukvårdsinsatser.

Som stödassistent på Brotorp ger du stöd, service och omvårdnad utifrån den enskildes behov och önskemål. Behoven och önskemålen konkretiseras i den enskildes individuella genomförandeplan.

En stor del av det dagliga arbetet består av pedagogiskt motivationsarbete, tydliggörande pedagogik inkluderat bildstöd med syfte att den enskilde ska uppnå ökad självständighet, inflytande, begriplighet och hanterbarhet över sin vardag. Du som stödassistent stödjer och motiverar i det dagliga livet med allt från personlig hygien till fritidsintressen.

Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. Hantering av utmanande beteende förkommer i det dagliga arbetet, erfarenhet av autism, lågaffektivt bemötande, samt tidigare erfarenheter av personer inom området neuropsykiatri är därför meriterande.

Läs mer om arbetet som stödassistent här: Arbeta som stödassistent

Du ska ha genomgått Barn- och fritidsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet, eller ha annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.

Det är meriterande att du har erfarenhet av arbete med personer inom autismspektrat och erfarenhet av att arbeta med barn. Det är vidare meriterande att du har erfarenhet och kunskap om tydliggörande pedagogik, utmanande beteende och har arbetat med lågaffektivt bemötande.

Som person ska du vara flexibel och gärna se möjligheter istället för hinder, kunna ta egna initativ samt vara lyhörd för individens behov. Du ska ha god datavana för att klara av administrativa arbetsuppgifter, vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation i verksamhetssystemet Viva.
Detta är ett jobb för dig som gillar utmaningar, omväxlande arbetsuppgifter, har stort tålamod och vill jobba med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Du skall vara strukturerad, ansvarstagande med god teamkänsla.

Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, vårdnadshavare, skola, övriga intressenter samt kollegor och innehar B körkort.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden.
Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Stödassistenter till autismboende

Ansök    Okt 4    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förva... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.

Nu söker vi Dig som vill förstärka vår fantastiska personalgrupp på Backhagsvägen, Sjömarken. Backhagsvägen är ett nybyggt LSS boenden med inriktning autism där vi arbetar en till en efter tydliga arbetsbeskrivningar.

Backhagsvägen är ett helt nystartat LSS boende där inflyttning har skett i omgångar. Idag har alla 5 hyresgäster flyttat in och vi är precis i början av arbetet med att bygga trygghet i form av nya rutiner. Här får du verkligen vara med från början med att bygga upp en ny verksamhet.

Vi söker medarbetare som kommer arbeta dag, kväll samt sovande jour
Vi söker Dig som ser möjligheter istället för hinder och som tillsammans med kollegor, enhetschef, stödpedagog och HSV team vill arbeta för våra hyresgästers bästa.

Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen. Då hyresgästerna är i behov av ständig närvaro till känd personal lär du känna och arbeta enbart med några av hyresgästerna på boendet och under arbetspassen arbetar du självständigt med en hyresgäst i hens lägenhet. Du stöttar hyresgästen i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera rutiner samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man och anhöriga.

Målet är att ge varje hyresgäst en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra hyresgäster.

Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av LSS verksamhet eller särskola, av autism samt kognitiva funktionsvariationer.

Du behöver vara trygg och säker i din roll som stödassistent och arbeta lågaffektivt. Du behöver även ha förmåga att kunna behålla lugnet vid utmanande beteende. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.

Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs mer om arbetet som stödassistent här: Arbeta som stödassistent
Som anställd i Borås stad får du en rad förmåner såsom bland andra möjligheten till semesterväxling, fria bad och friskvårdsbidrag. Vi har en personalklubb som anordnar en hel del aktiviteter och har bra erbjudanden. Visa mindre

Stödassistent till autismenhet

Ansök    Sep 20    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förv... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 26 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen och vi söker nu en stödassistent till Vendelsdalsgatans gruppboende.


Nu söker vi dig som har intresse och engagemang, att med din kunskap vara med och driva utvecklingen av gruppbostaden för att skapa en trygg, meningsfull och förutsägbar miljö för personer med autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning.

Uppdraget som stödassistent hos oss innebär att arbeta enskilt med hyresgästerna. Tillsammans med femton kollegor samarbetar vi mot samma mål, att ge hyresgästerna på gruppbostaden det individuella stöd de har rätt till. Målet är att ge varje brukare rätt till sin kommunikation, i en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet.

Utöver kollegor på gruppbostaden kommer du samarbeta med pedagoger, legitimerad HSL-personal, god man och närstående. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter samt dokumentation.

För att lyckas i rollen som stödassistent erbjuder vi en stegvis introduktion tillsammans med chef, samordnare, sjuksköterska och kollegor.


Du som söker skall ha gått barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer inom autismspektrumet.

Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du har förmåga att både arbeta självständigt som i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet
Körkort är önskvärt.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistenter till Autismenhet, två tjänster

Ansök    Jun 4    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förv... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 26 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen och vi söker nu två stödassistenter till Vendelsdalsgatans gruppboende.


Nu söker vi dig som har intresse och engagemang, att med din kunskap vara med och driva utvecklingen av gruppbostaden för att skapa en trygg, meningsfull och förutsägbar miljö för personer med autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning.

Uppdraget som stödassistent hos oss innebär att arbeta enskilt med hyresgästerna. Tillsammans med femton kollegor samarbetar vi mot samma mål, att ge hyresgästerna på gruppbostaden det individuella stöd de har rätt till. Målet är att ge varje brukare rätt till sin kommunikation, i en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet.

Utöver kollegor på gruppbostaden kommer du samarbeta med pedagoger, legitimerad HSL-personal, god man och närstående. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter samt dokumentation.

För att lyckas i rollen som stödassistent erbjuder vi en stegvis introduktion tillsammans med chef, samordnare, sjuksköterska och kollegor.


Du som söker skall ha gått barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer inom autismspektrumet.

Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du har förmåga att både arbeta självständigt som i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Körkort är önskvärt.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistent till autismenheter

Ansök    Jun 23    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förv... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.

Nu söker vi stödassistenter som är med och skapar trygghet och meningsfullhet i brukarnas vardag.


Barnhemsgatan 68 och 70 är två gruppbostäder, belägna på stadsdel Sjöbo, inom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Här bor 6 unika individer med autism, intellektuella funktionsnedsättningar samt psykisk ohälsa.
De boende har stort behov av kognitivt stöd, där av arbetar det en personal per hyresgäst mestadels av tiden.
Du arbetar med andra stödassistenter och har tillgång till en stödpedagog som stöttar i den pedagogiska utvecklingen i det brukarnära arbetet.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen.

All personal har ansvar att skapa förutsättningar till att ge stöd/hjälp och struktur i vardagen. Du stöttar den boende i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till aktiviteter. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man, anhöriga och legitimerad HSV-personal.

Målet är att ge varje boende en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra hyresgäster.


Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete med personer med någon form av funktionsnedsättning, av autism samt kognitiva funktionsvariationer. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.
I din roll som stödassistent behöver du vara trygg och säker och arbeta lågaffektivt. Du behöver även kunna behålla lugnet vid utmanande beteende Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Din placering kommer att vara på Barnhemsgatan 68 men vissa pass kommer även att förläggas på Barnhemsgatan 70

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Stödassistent till gruppbostad

Ansök    Maj 24    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.

Enheten ligger på Hansinggatan 13 och är planerad med 5 lägenheter. Här bor fem unika individer med kognitiva funktionsvariationer.
Boendet är en dygnet runt verksamhet och nu söker vi en medarbetare som kommer att arbeta dag, kväll och helg.

Vi söker Dig som ser möjligheter och nya utmaningar och som vill arbeta i en verksamhet tillsammans med oss; medarbetare, enhetschef och HSV team.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen. Här ger vi hyresgästerna trygghet, låter dem bibehålla deras förmågor och ger dem god omvårdnad. Du stöttar hyresgästen i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen.

I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade arbetsuppgifter från HSV-teamet och social dokumentation. Du kommer också samverka med bland annat god man och anhöriga.
Målet är att ge varje hyresgäst en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet och goda levnadsvillkor är ett måste.


Du har gått Vård och omsorgs-, Barn och fritidsprogrammet eller har annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete inom LSS och även erfarenhet av demens. Meriterande är om du har kunskap om AKK.

I din roll som stödassistent behöver du vara trygg i dig själv och vara professionell i din relation till brukaren. Det är viktigt att du behåller lugnet och är kontrollerad även i situationer som kan upplevas som stressiga. För att skapa en förutsägbar tillvaro för brukaren kräver arbetet att du är strukturerad och har planerat ditt arbete i förväg och följer de gällande arbetsbeskrivningarna. Du behöver vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande till brukaren och gör ditt yttersta för att ge det lilla extra. Som stödassistent är det även viktigt att du har förmåga att sätta dig in i brukarens perspektiv och situation utan att ta över dennes känslor.

Då du arbetar tillsammans med flera andra stödassistenter och även HSV personal är det viktigt att du samarbetar bra med andra, lyssnar på andras perspektiv och också ger konstruktiv feedback till dina kollegor.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Som anställd i Borås stad får du en rad förmåner såsom bland andra möjligheten till semesterväxling, fria bad och friskvårdsbidrag. Vi har en personalklubb som anordnar en hel del aktiviteter och har bra erbjudanden.

Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden Visa mindre

Stödassistenter till autismenheterna Backhagsvägen och Norra Sjöbogatan

Ansök    Maj 17    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förva... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.


Nu söker vi Dig som vill förstärka våra fantastiska personalgrupper på Norra Sjöbogatan och på Backhagsvägen. Båda är LSS boenden med inriktning autism med liknande arbetssätt då vi arbetar en till en efter tydliga arbetsbeskrivningar.

På Norra Sjöbogatan bor 5 hyresgäster och där arbetar 15 medarbetare.

Backhagsvägen är ett helt nybyggt boende där vi precis har börjat komma igång. Två av fem hyresgäster har flyttat in och de övriga flyttar in efter sommaren. Här får du vara med från början med att bygga upp en ny verksamhet.

Vi söker medarbetare som kommer arbeta dag, kväll samt sovande jour
Vi söker Dig som ser möjligheter istället för hinder och som tillsammans med kollegor, enhetschef, stödpedagog och HSV team vill arbeta för våra hyresgästers bästa.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen. Då hyresgästerna är i behov av ständig närvaro till känd personal lär du känna och arbeta enbart med några av hyresgästerna på boendet och under arbetspassen arbetar du självständigt med en hyresgäst i hens lägenhet. Du stöttar hyresgästen i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera rutiner samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man och anhöriga.

Målet är att ge varje hyresgäst en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra hyresgäster.


Du som söker har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av LSS verksamhet eller särskola, av autism samt kognitiva funktionsvariationer.

Du behöver vara trygg och säker i din roll som stödassistent och arbeta lågaffektivt. Du behöver även ha förmåga att kunna behålla lugnet vid utmanande beteende. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.

Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Som anställd i Borås stad får du en rad förmåner såsom bland andra möjligheten till semesterväxling, fria bad och friskvårdsbidrag. Vi har en personalklubb som anordnar en hel del aktiviteter och har bra erbjudanden.

Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassister till ny gruppbostad inom LSS med inriktning demens

Ansök    Maj 18    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Vill du vara med nu när vi öppnar nytt? Sociala omsorgsförvaltningen i Borås stad söker nu Dig som vill vara med att öppna en helt ny gruppbostad. Enheten som byggs just nu ligger på Färgargatan på Svensgärde och är planerad med sex lägenheter. Boendet planeras stå klart i slutet av november 2021 och hit kommer sex unika individer med kognitiva funktionsvariationer och begynnande demens att flytta. Eftersom boendet är en dygnet runt verksamhet söker vi... Visa mer
Vill du vara med nu när vi öppnar nytt? Sociala omsorgsförvaltningen i Borås stad söker nu Dig som vill vara med att öppna en helt ny gruppbostad.

Enheten som byggs just nu ligger på Färgargatan på Svensgärde och är planerad med sex lägenheter. Boendet planeras stå klart i slutet av november 2021 och hit kommer sex unika individer med kognitiva funktionsvariationer och begynnande demens att flytta.
Eftersom boendet är en dygnet runt verksamhet söker vi medarbetare som kommer arbeta dag, kväll och helg samt medarbetare som kommer att arbeta vaken natt.

Vi söker Dig som ser möjligheter och nya utmaningar och som vill bygga upp en ny verksamhet tillsammans med oss; medarbetare, enhetschef, stödpedagog och HSV team.
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen. Här ger vi hyresgästerna trygghet, låter dem bibehålla deras förmågor och ger dem god omvårdnad. Du stöttar hyresgästen i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen.

I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade arbetsuppgifter från HSV-teamet och social dokumentation. Du kommer också samverka med bland annat god man och anhöriga.
Målet är att ge varje hyresgäst en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet och goda levnadsvillkor är ett måste.


Du har gått Vård och omsorgs-, Barn och fritidsprogrammet eller har annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av arbete inom LSS. Mycket meriterande är även erfarenhet av Demens och AKK.

I din roll som stödassistent behöver du vara trygg i dig själv och vara professionell i din relation till brukaren. Det är viktigt att du behåller lugnet och är kontrollerad även i situationer som kan upplevas som stressiga. För att skapa en förutsägbar tillvaro för brukaren kräver arbetet att du är strukturerad och har planerat ditt arbete i förväg och följer de gällande arbetsbeskrivningarna. Du behöver vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande till brukaren och gör ditt yttersta för att ge det lilla extra. Som stödassistent är det även viktigt att du har förmåga att sätta dig in i brukarens perspektiv och situation utan att ta över dennes känslor.
Då du arbetar tillsammans med flera andra stödassistenter, stödpedagog och även HSV personal är det viktigt att du samarbetar bra med andra, lyssnar på andras perspektiv och också ger konstruktiv feedback till dina kollegor.

Eftersom vi är i processen att skapa en ny typ av boende kommer det inledningsvis vara ett omfattande arbete med att upprätta nya rutiner och arbetssätt med brukare vilka kan ta tid innan de sätter sig. Därför är det bra om du som person är uthållig och förblir motiverar trots att saker inte blir som du tänkt dig, en egenskap som vi även värdesätter högt i ditt arbete med brukarna.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistent till gruppbostad

Ansök    Apr 28    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förva... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 26 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen och vi söker nu stödassistenter till Skogsfrugatans gruppboende.


Nu söker vi dig som har intresse och engagemang, att med din kunskap vara med och driva utvecklingen av gruppbostaden för att skapa en trygg, meningsfull och förutsägbar miljö för personer med varierande funktionsnedsättningar.

Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskelmål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Du arbetar även med omvårdnadsuppgifter samt sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga stödassistenter på enheten och andra viktiga personer runt hyresgästen. Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet. Hyresgästens behov är i centrum och dennes synpunkter ska aktivt tas tillvara. Hyresgästen ska få stöd i rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du som söker skall ha Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer och kan tecken som stöd.

Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har också förmåga att arbeta självständigt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö. Körkort är meriterande men ej ett krav.

Som anställd i Borås stad erbjuds du bra personalförmåner i form av exempelvis friskvårdbidrag, semesterväxling, fria bad samt möjligheter att delta på vår personalklubb Merkrafts uppskattade aktiviteter och arrangemang. Hos oss erbjuds du ett meningsfullt arbete där du gör skillnad var dag.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistent till Daglig verksamhet

Ansök    Apr 22    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar med stöd- och hjälpinsatser inom funktionshinderområdet. Förvaltningen bedriver gruppbostäder, servicebostäder, daglig verksamhet och sysselsättning samt personlig assistans och korttid. Förvaltningen ansvarar även för socialpsykiatrin och boendestöd. Under förvaltningen bedrivs också hälso- och sjukvårdsteamet samt myndighetsutövningen för förvaltningens målgrupp. Vi söker nu en stödassistent till Daglig verksamhet. D... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar med stöd- och hjälpinsatser inom funktionshinderområdet. Förvaltningen bedriver gruppbostäder, servicebostäder, daglig verksamhet och sysselsättning samt personlig assistans och korttid. Förvaltningen ansvarar även för socialpsykiatrin och boendestöd. Under förvaltningen bedrivs också hälso- och sjukvårdsteamet samt myndighetsutövningen för förvaltningens målgrupp. Vi söker nu en stödassistent till Daglig verksamhet.

Daglig verksamhet i Borås Stad vänder sig till personer med funktionshinder inom LSS (lagen om stöd och service), samt till personer inom Socialpsykiatrin (SoL). Inom verksamheten ryms såväl aktiviteter med habiliterande inriktning som mer produktionsinriktade uppgifter. Verksamheten är organiserad i större och mindre arbetsplatser, företagsgrupper och externa platser. Daglig verksamhet ska bidra till den personliga utvecklingen, främja delaktigheten i samhället och ge möjlighet att leva som andra. Vi söker nu en medarbetare till Jobb Resurs.


Du kommer att arbeta som ambulerande stödassistent inom Jobb Resurs som är en del av daglig versamhet och vänder sig till personer som står närmast den ordinära arbetsmarknaden.

Vi har idag nio arbetsgrupper med olika inriktningar inom Borås stad med caféverksamhet, servicegrupp, vaktmästeri, stall, second hand och lagerarbete. Verksamheten bedrivs både inom privat och kommunal verksamhet.

Som ambulerande stödassistent ersätter du personal inom Jobb Resurs vid frånvaro och är ett stöd vid ökad arbetsbelastning.

Din huvudsakliga arbetsuppgift som stödassistent är att handleda deltagare i sysselsättning. Detta kan bland annat innefatta ansvar för att planera uppdrag, fördela arbete till deltagarna, ha kontakt med/skaffa nya kunder samt stötta och motivera deltagarna.


Du ska ha genomgått Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. B-körkort är ett krav, samt tillgång till egen bil. Du ska ha god datorvana för att klara av administrativa arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med funktionshinder. Teckenspråk är meriterande. Arbetet är både fysiskt och psykiskt krävande vilket kräver en god hälsa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och fria bad i kommunens badanläggningar. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Stödassistenter till barnboende LSS

Ansök    Apr 22    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Barnboende är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten Brotorp riktar sig till barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Verksamheten har totalt 3 lägenheter där personer bor med stöd och serviceinsatser utifrån sin funktionsnedsättning och individuella behov. Som stödassistent ger du stöd och service enligt brukarnas behov och önskemål utifrån individuella genomförandeplaner. En stor del av det dagli... Visa mer
Barnboende är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten Brotorp riktar sig till barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Verksamheten har totalt 3 lägenheter där personer bor med stöd och serviceinsatser utifrån sin funktionsnedsättning och individuella behov.

Som stödassistent ger du stöd och service enligt brukarnas behov och önskemål utifrån individuella genomförandeplaner. En stor del av det dagliga arbetet består av pedagogiskt motivationsarbete med syfte att brukarna ska uppnå ökad självständighet och inflytande över sin vardag. Du stödjer och motiverar brukarna i det dagliga livet med allt från personlig hygien till fritidsintressen.

Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. Hantering av utmanande beteende förkommer i det dagliga arbetet, erfarenhet av lågaffektivt bemötande, autism samt tidigare erfarenheter av personer inom området neuropsykiatri är därför meriterande.

Du ska ha genomgått Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller ha annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Som person ska du vara flexibel och gärna se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att ta egna initiativ och kunna samarbeta med övriga på arbetsplatsen. Du ska ha god datavana för att klara av administrativa arbetsuppgifter. Du ska ha erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning samt B-körkort. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation i verksamhetssystemet Viva.

Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov.

Erfarenhet av att arbeta med personer med utmanande beteende och lågaffektivt bemötande är meriterande. Detta är ett jobb för dig som gillar utmaningar, har stort tålamod och vill jobba med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Du skall vara strukturerad, ansvarstagande med god teamkänsla. Eftersom brukarnas behov är växlande krävs stor flexibilitet från din sida.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden. Visa mindre

Stödassistenter till bemanningsenhet, flera tjänster

Ansök    Apr 22    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Är du flexibel och söker nya utmaningar? Nu söker vi poolanställda till Bemanningsenheten på Sociala omsorgsförvaltningen. Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), inklusive Daglig verksamhet och Sysselsättning inom Socialpsykiatrin samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Förvaltningen sysselsätter cirka 900 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås... Visa mer
Är du flexibel och söker nya utmaningar?

Nu söker vi poolanställda till Bemanningsenheten på Sociala omsorgsförvaltningen.

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), inklusive Daglig verksamhet och Sysselsättning inom Socialpsykiatrin samt ger stöd och service till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Förvaltningen sysselsätter cirka 900 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.


Bemanningsenhetens uppdrag är att vid korttidsfrånvaro serva verksamheter inom sociala omsorgsförvaltningen och individ och familjeomsorgs verksamheter med vikarier.Du kommer att arbeta som korttidsvikare i olika verksamheter med brukare och klienter inom allt ifrån gruppbostäder, personlig assistans, social psykiatri, service bostäder, IFO vuxen, IFO barn och unga samt daglig verksamhet. Arbetet i Bemanningsenheten innebär att du arbetar på många olika enheter ingen dag är därför den andra lik. Detta är ett arbete för dig som ser möjligheter hos varje individ, har ett stort tålamod och intresse av att arbeta med individer med särskilda behov.Vi söker dig som har omvårdnadsutbildning, barn- och fritidsutbildning eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot verksamhetens områden som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete inom området. Teckenkommunikation är meriterande.

För att trivas i arbetet tror vi att du är en person som gillar när förutsättningarna förändras och dagarna ser olika ut. Du är därför flexibel i ditt arbetssätt, lär dig snabbt och har förmåga att anpassa dig efter nya förutsättningar. Vi värdesätter att du är initiativtagande, har god sammarbetsförmåga och är ansvarstagande i ditt arbete. Våra verksamheter kräver ett professionellt förhållningsätt med brukarna i fokus, vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Utöver månadslön utgår ett lönetillägg. En del för den extra flexibiliteten som man förväntas ha när man arbetar i poolen och en del för att man behöver ha körkort och tillgång till bil för att kunna ta sig mellan olika arbetsplatser. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Kreativ coach till daglig verksamhet

Ansök    Mar 24    Primacura AB    Habiliteringsassistent
Som coach på daglig verksamhet arbetar du nära deltagarna med deras kreativa projekt. Projekten kan variera i storlek och mängden deltagare. Arbetsdagarna kan därför skilja sig ganska stort ifrån varandra. Dels kommer du att arbeta tillsammans med deltagare för att förverkliga deras visioner. Du kommer även arbeta med grupper av deltagare i olika storlekar, samt hålla i gruppaktiviteter där deltagarna lär sig om film och foto. Som coach stöttar du deltagar... Visa mer
Som coach på daglig verksamhet arbetar du nära deltagarna med deras kreativa projekt. Projekten kan variera i storlek och mängden deltagare. Arbetsdagarna kan därför skilja sig ganska stort ifrån varandra. Dels kommer du att arbeta tillsammans med deltagare för att förverkliga deras visioner. Du kommer även arbeta med grupper av deltagare i olika storlekar, samt hålla i gruppaktiviteter där deltagarna lär sig om film och foto.
Som coach stöttar du deltagarna i deras dagar på daglig verksamhet, samt agerar kontakt till boenden och familj för några av deltagarna.

Primacura Media är en daglig verksamhet med media i fokus. Varje mediaområde ansvaras av en coach. Våra områden är bild, text, radio, musik och film/foto.
Vi arbetar med deltagarens intressen i fokus och anpassar våra pågående projekt utifrån deras önskemål samtidigt som vi håller i schemalagda gruppaktiviteter.

Just nu söker vi en vikarierande coach till vårt område film/foto. Du behöver ha kunskap i området och kunna utrustningen. Du behöver även kunna lära andra hur utrustningen fungerar samt låta andra vara delaktiga i ditt kreativa arbete. Vi arbetar mestadels i Adobes program, så du behöver även ha kunskap av dessa redigeringsprogram.
Tillsammans med deltagare ansvarar man även för att hålla ordning och rent i lokaler.


Arbetar du hos oss kommer du att få stor kreativ frihet inom ditt område men vi vill poängtera att störst focus läggs vid det sociala samspelet.
Arbetslivserfarenhet inom film/foto eller daglig verksamhet är inte ett krav med meriterande.
Vi ser gärna kvinnliga sökande då majoriteten av coacherna är män. Andra egenskaper vi söker är att du har ett stort lugn och har en bra människokännedom.
Utdrag ur belastningsregistret krävs Visa mindre

Stödassistenter till Autismenheter

Ansök    Mar 2    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer. Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förva... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.
Nu söker vi stödassistenter som är med och skapar trygghet och meningsfullhet i brukarnas vardag.


Backvägen 7a och 7b är två gruppbostäder inom LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.
Backvägarna är två boenden för personer med Autism och intellektuell funktionsnedsättning och består av totalt 8 lägenheter. Hyresgästerna har stort behov av kognitivt stöd, därav arbetar det en personal per hyresgäst mestadels av tiden. Enheterna har tillgång till en stödpedagog på 100 %.


Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen.
All personal har ansvar att skapa förutsättningar till att ge stöd/hjälp och struktur i vardagen.
Då hyresgästerna är i behov av ständig närvaro till känd personal lär du känna och arbeta enbart med några av hyresgästerna på boendet och under arbetspassen arbetar du självständigt med en hyresgäst i hens lägenhet. Du stöttar hyresgästen i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man, anhöriga och legitimerad HSL-personal.
Målet är att ge varje hyresgäst en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra hyresgäster.


Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av LSS verksamhet eller särskola, av autism samt kognitiva funktionsvariationer. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.
I din roll som stödassistent behöver du vara trygg och säker och arbeta lågaffektivt. Du behöver även kunna behålla lugnet vid utmanande beteende. Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Arbetstiden är schemalagd med dag och kvällstid, varannan helg samt sovande jour.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Visa mindre

Semestervikarier till gruppbostäder LSS för personer med autism

Ansök    Mar 19    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Vill du arbeta med människors olikheter och bidra till att personer med funktionshinder för en meningsfull vardag? Är du en lugn, trygg och ansvarsfull person, sök till oss! Hos oss arbetar du nära en annan människa som har behov av tydlighet, rutiner och struktur där utmanande beteende är en del i arbetet som du kommer att möta. I arbetet ingår att stötta hyresgästerna i deras vardagsliv med allt från hygien, matlagning till fritidsaktiviteter. ... Visa mer
Vill du arbeta med människors olikheter och bidra till att personer med funktionshinder för en meningsfull vardag? Är du en lugn, trygg och ansvarsfull person, sök till oss!Hos oss arbetar du nära en annan människa som har behov av tydlighet, rutiner och struktur där utmanande beteende är en del i arbetet som du kommer att möta.

I arbetet ingår att stötta hyresgästerna i deras vardagsliv med allt från hygien, matlagning till fritidsaktiviteter.


Du arbetar enskilt i hyresgästernas hem men med stöd av kollegor som arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Du får en erfarenhet att arbeta strukturerat, pedagogiskt och enligt lågaffektivt bemötande något som ofta värderas högt inom många yrken i ditt vidare arbetsliv.

Eftersom du arbetar i personers hem är det bemannat dygnet runt och arbetet är förlagt till dag, kvällar och helger. Det kan ingå sovande jour.


Det är önskvärt att du har gått vård- och omsorgsprogrammet eller barn- och fritidsprogrammet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom funktionshinder eller äldreomsorgen.

Du behöver ha ett genuint intresse av att arbeta med människor. Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Då några enheter ligger utanför Borås stadskärna ser vi det som en fördel om du har körkort och tillgång till egen bil.

Intervjuer och tillsättning av tjänsterna sker löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Semestervikarier till Husbonden

Semestervikarier till Husbonden Söker du jobb i sommar? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Det är en fördel om du kan påbörja din anställning som timanställd redan före sommaren. Arbetsgivare: Husbonden Ekonomisk Förening Husbondegatan 4 507 60 BORÅS Arbetsort: Borås Platsbeskrivning: Husbonden ä... Visa mer
Semestervikarier till Husbonden
Söker du jobb i sommar? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Det är en fördel om du kan påbörja din anställning som timanställd redan före sommaren.
Arbetsgivare:
Husbonden Ekonomisk Förening
Husbondegatan 4
507 60 BORÅS
Arbetsort: Borås
Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande personkrets 1 § 1 punkten lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
ARBETSUPPGIFTER: Arbetsuppgifterna består av att ge stöd och hjälp i det dagliga livet till boende med fysiska och kognitiva funktionshinder, erbjuda en social samvaro och medverka till en meningsfull sysselsättning och aktiv fritid, allt utifrån boendes behov så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
KVALIFIKATIONER: Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta inom vård och omsorg. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med boende som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt. Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att möta varje enskild boendes behov. God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet inom området är en merit och har du gått vård- och omsorgsprogrammet eller någon liknande utbildning är det en fördel.
Vi ser helst att du har körkort.


Välkommen med din ansökan!


Arbetstid Arbetstiden är dag/kväll/natt samt helger.
Kontaktperson:
Claes Bergvall Tel: 0732 733043
Ansökan via e-post
[email protected] Visa mindre

LSS boende, Husbondens föräldrakooperativ, Undersköterska

Natt-tjänst samt Dagtjänst på Husbonden Är du den vi söker? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett gott liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Arbetsgivare: Husbonden Ekonomisk Förening Husbondegatan 4 507 60 BORÅS Arbetsort: Borås Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande personkrets... Visa mer
Natt-tjänst samt Dagtjänst på Husbonden
Är du den vi söker? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett gott liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet.
Arbetsgivare:
Husbonden Ekonomisk Förening
Husbondegatan 4
507 60 BORÅS
Arbetsort: Borås
Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande personkrets 1 § 1 punkten lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
ARBETSUPPGIFTER: Arbetsuppgifterna består av att ge stöd och hjälp i det dagliga livet till boende med fysiska och kognitiva funktionshinder, erbjuda en social samvaro och medverka till en meningsfull sysselsättning och aktiv fritid, allt utifrån boendes behov så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
KVALIFIKATIONER: Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta med personer med funktionshinder. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med boende som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt. God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift samt dataerfarenhet. Tidigare erfarenhet inom området är en merit och vi önskar att du har gått vård- och omsorgsprogrammet eller någon likvärdig utbildning. Husbonden drivs av ett föräldrakooperativ vilket innebär att anhöriga har ett stort inflytande över verksamheten.
Körkort är ett krav.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Stödassistenter till barnboende LSS, flera tjänster

Ansök    Aug 19    Borås kommun    Habiliteringsassistent
Barnboende är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten Brotorp riktar sig till barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Verksamheten har totalt 3 lägenheter där personer bor med stöd och serviceinsatser utifrån psykisk funktionsnedsättning. Som stödassistent ger du stöd och service enligt brukarnas behov och önskemål utifrån individuella genomförandeplaner. En stor del av det dagliga arbetet består a... Visa mer
Barnboende är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten Brotorp riktar sig till barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Verksamheten har totalt 3 lägenheter där personer bor med stöd och serviceinsatser utifrån psykisk funktionsnedsättning.

Som stödassistent ger du stöd och service enligt brukarnas behov och önskemål utifrån individuella genomförandeplaner. En stor del av det dagliga arbetet består av pedagogiskt motivationsarbete med syfte att brukarna ska uppnå ökad självständighet och inflytande över sin vardag. Du stödjer och motiverar brukarna i det dagliga livet med allt från personlig hygien till fritidsintressen. Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet.

Du som söker skall ha gått Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer med utmanande beteende och lågaffektivt bemötande.

Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du har förmåga att både arbeta självständigt som i grupp. Detta är ett jobb för dig som gillar utmaningar, har stort tålamod och vill jobba med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Du skall vara strukturerad, ansvarstagande med god teamkänsla. Eftersom brukarnas behov är växlande krävs stor flexibilitet från din sida. Du behöver också ha datorvana då social dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö.


Arbetstiden är schemalagd, förlagd till dag, kväll, helger samt sovande jour.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och fria bad i kommunens badanläggningar. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju Visa mindre

Kreativ coach till daglig verksamhet

Ansök    Jun 9    Primacura AB    Habiliteringsassistent
Som coach på daglig verksamhet arbetar du nära deltagarna med deras kreativa projekt. Projekten kan variera i storlek och mängden deltagare. Arbetsdagarna kan därför skilja sig ganska stort ifrån varandra. Dels kommer du att arbeta tillsammans med deltagare för att förverkliga deras visioner. Du kommer även arbeta med grupper av deltagare i olika storlekar, samt hålla i gruppaktiviteter där deltagarna lär sig om film och foto. Som coach stöttar du även de... Visa mer
Som coach på daglig verksamhet arbetar du nära deltagarna med deras kreativa projekt. Projekten kan variera i storlek och mängden deltagare. Arbetsdagarna kan därför skilja sig ganska stort ifrån varandra. Dels kommer du att arbeta tillsammans med deltagare för att förverkliga deras visioner. Du kommer även arbeta med grupper av deltagare i olika storlekar, samt hålla i gruppaktiviteter där deltagarna lär sig om film och foto.
Som coach stöttar du även deltagarna i deras dagar på daglig verksamhet, samt agerar kontakt till boenden och familj för några av deltagarna.


Primacura Media är en daglig verksamhet med media i fokus. Varje mediaområde ansvaras av en coach. Våra områden är bild, text, radio, musik och film/foto.
Vi arbetar med deltagarens intressen i fokus och anpassar våra pågående projekt utifrån deras önskemål samtidigt som vi håller i schemalagda gruppaktiviteter.


Just nu söker vi en coach till vårt område film/foto. Du behöver ha kunskap i området och kunna utrustningen. Du behöver även kunna lära andra hur utrustningen fungerar samt låta andra vara delaktiga i ditt kreativa arbete.
Vi arbetar med Adobe, så du behöver även ha kunskap av dessa redigeringsprogram.
Arbetslivserfarenhet inom film/foto eller daglig verksamhet är inte ett krav med meriterande.
Vi ser gärna kvinnliga sökande då majoriteten av coacherna är män.


Arbetar du hos oss kommer du att få stor kreativ frihet inom ditt område. Du kommer att få tillgång till gedigen utrustning och en tv-studio att arbeta med. Visa mindre

Semestervikarier till Husbonden

Semestervikarier till Husbonden Söker du jobb i sommar? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Arbetsgivare: Husbonden Ekonomisk Förening Husbondegatan 4 507 60 BORÅS Arbetsort: Borås Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande personkrets ... Visa mer
Semestervikarier till Husbonden
Söker du jobb i sommar? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet.
Arbetsgivare:
Husbonden Ekonomisk Förening
Husbondegatan 4
507 60 BORÅS
Arbetsort: Borås
Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande personkrets 1 § 1 punkten lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
ARBETSUPPGIFTER: Arbetsuppgifterna består av att ge stöd och hjälp i det dagliga livet till boende med fysiska och kognitiva funktionshinder, erbjuda en social samvaro och medverka till en meningsfull sysselsättning och aktiv fritid, allt utifrån boendes behov så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
KVALIFIKATIONER: Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta inom vård och omsorg. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med boende som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt. Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att möta varje enskild boendes behov. God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Du som är 18 år eller äldre är välkommen att jobba med oss. Tidigare erfarenhet inom området är en merit och har du gått vård- och omsorgsprogrammet eller någon liknande utbildning är det en fördel.
Vi ser helst att du har körkort.

Välkommen med din ansökan!

Arbetstid Arbetstiden är dag/kväll/natt samt helger.
Kontaktperson:
Claes Bergvall Tel: 0732 733043
Ansökan via e-post
[email protected] Visa mindre

Semestervikarier till Husbonden

Semestervikarier till Husbonden Söker du jobb i sommar? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Det är en fördel om du kan påbörja din anställning som timanställd redan före sommaren. Arbetsgivare: Husbonden Ekonomisk Förening Husbondegatan 4 507 60 BORÅS Arbetsort: Borås Platsbeskrivning: Husbonde... Visa mer
Semestervikarier till Husbonden
Söker du jobb i sommar? Vill du arbeta på en arbetsplats där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Här får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt som ger dig erfarenheter för livet. Det är en fördel om du kan påbörja din anställning som timanställd redan före sommaren.
Arbetsgivare:
Husbonden Ekonomisk Förening
Husbondegatan 4
507 60 BORÅS
Arbetsort: Borås
Platsbeskrivning: Husbonden är en bostad med särskild service (gruppbostad) för 5 boende tillhörande personkrets 1 § 1 punkten lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).
ARBETSUPPGIFTER: Arbetsuppgifterna består av att ge stöd och hjälp i det dagliga livet till boende med fysiska och kognitiva funktionshinder, erbjuda en social samvaro och medverka till en meningsfull sysselsättning och aktiv fritid, allt utifrån boendes behov så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.
KVALIFIKATIONER: Du är ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta inom vård och omsorg. Du är engagerad, flexibel och lyhörd - såväl med boende som med anhöriga och kollegor. God förmåga att samarbeta med andra är viktigt. Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att möta varje enskild boendes behov. God kunskap i svenska språket krävs i både tal och skrift. Du som är 18 år eller äldre är välkommen att jobba med oss. Tidigare erfarenhet inom området är en merit och har du gått vård- och omsorgsprogrammet eller någon liknande utbildning är det en fördel.
Vi ser helst att du har körkort.


Välkommen med din ansökan!


Arbetstid Arbetstiden är dag/kväll/natt samt helger.
Kontaktperson:
Claes Bergvall Tel: 0732 733043
Ansökan via e-post
[email protected] Visa mindre