Lediga jobb som Lärare i gymnasiet - yrkesämnen i Borås

Se lediga jobb som Lärare i gymnasiet - yrkesämnen i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

Lernia söker utbildare inom Industriteknik till Borås

Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. 2020 var omsättningen 2 miljarder kronor, vi är ca 6000 anställda och finns över hela landet. Vårt mål är minst 10 000 i jobb varje år. Läs mer om v... Visa mer
Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år.

2020 var omsättningen 2 miljarder kronor, vi är ca 6000 anställda och finns över hela landet. Vårt mål är minst 10 000 i jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på Lernia.se

Vill du vara med och göra skillnad för människor och företag, då har du chansen nu!
Lernia är ett av Sveriges största bolag inom bemanning, yrkesutbildning och matchning av arbetssökande. Vi hjälper människor till utbildning och jobb och företag med kompetenslösningar. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i över 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år.

2020 var omsättningen 2 miljarder kronor, vi är ca 6000 anställda och finns över hela landet. Vårt mål är minst 10000 i jobb varje år. Läs mer om vårt arbete med att utveckla lösningar som leder till jobb och ett framgångsrikt näringsliv på Lernia.se

Vi söker nu utbildare inom Industriteknik med fokus på industriteknik BAS och montörsarbete/lager. Har du gedigen yrkeserfarenhet från branschen och erfarenhet av att utbilda vuxna inom yrkesområdet? Har du dessutom stort intresse för vuxnas lärande? Då är detta ett jobb för dig!

Arbetsuppgifter
Du kommer att utbilda deltagare inom vår industriteknikutbildning inom ITU bas. Detta enligt Skolverkets nationella ämnesplaner. Utbildningens syfte är att ge deltagarna kunskaper inför arbete och anställning i branschen. Dina arbetsuppgifter består bland annat i att coacha och motivera deltagarna i deras personliga såväl som kunskapsmässiga utveckling. Du och dina kollegor kommer tillsammans ansvara för att planera, genomföra och följa upp utbildningar inom området.

Utbildningarna på Lernia varvar praktiska moment med teorigenomgångar och individuella studier. Du kommer att få träffa deltagare från många olika kulturer och faser i livet. På Lernia tycker vi att det är fantastiskt att alla människor är både lika och unika.

Din bakgrund
Vi söker dig som har läst industritekniska programmet eller har motsvarande utbildning samt har arbetat som CNC-operatör, alternativt arbetat inom montering. Du har ett par års dokumenterad arbetslivserfarenhet industriarbete. Det är meriterande om du har du har pedagogisk utbildning liksom om du har erfarenhet av vuxenutbildning. Det är meriterande om du har testledarutbilning inom ITU-bas.

Det är viktigt att du har god kännedom om arbetsmarknaden och ett väl utvecklat lokalt kontaktnät. Du bör ha ett stort engagemang kombinerat med en förmåga att se till helheten och en vilja att utveckla.

Du har god datorvana och är bekväm med tekniska hjälpmedel och digitala plattformar. Lernia erbjuder både närlärande och flexibel undervisning.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där rätt inställning har avgörande betydelse. Du ser möjligheter, har god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig. Vi söker dig som kan tänka i nya banor och är ansvarstagande som person.

Eftersom rollen innefattar aktiv dialog med deltagare och kollegor är det viktigt att du är kommunikativ och trivs tillsammans med andra. Du har lätt för att samarbeta och kan samtidigt ta egna beslut.

Du som söker tjänsten ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och med varierande förutsättningar. Du ser vad varje individ behöver för stöd av dig för att lyckas med utbildningen. Därutöver lever du Lernias värderingar; affärsmässig, pålitlig samt lika och unika.

Anställning
Visstidsanställning om 40 procent med placering i Borås. Tillträde enligt överenskommelse.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll. Du kommer få ge ditt samtycke till detta innan bakgrundskontrollen genomförs.

Information
Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Lundberg
mejl; [email protected], eller telefon; 072 254 32 83

Sista ansökningsdatum
2121-12-28
Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bygglärare till Praktiska i Borås

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter. Läs mer om oss på www.praktiska.se. Välkommen till gemenskapen! Om Praktiska Gymnasiet Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i ... Visa mer
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter.

Läs mer om oss på www.praktiska.se.

Välkommen till gemenskapen!

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

Praktiska Gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet Borås är en skola med ca 170 elever, fördelade på 4 program. Programmen är El-och energi, Restaurang- och livsmedel, Bygg-och anläggning samt Fordon-och transport. Vi är belägna på Getängen, i rejält tilltagna lokaler, ett stenkast ifrån Centralstationen i Borås. Kollektivtrafiken hit är mycket god.

Ditt uppdrag

Tjänsten är en 100 % med start i Januari 2022, visstid/tillsvidare som inleds med en provanställning. Du kommer att undervisa och handleda våra elever inom Bygg-och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad och tillsammans med andra kollegor kommer du att ingå i ett arbetslag . Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att, med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor, utveckla såväl programmet som yrkesämnet. Tillsammans coachar du och dina kollegor eleverna både socialt och kunskapsmässigt genom deras tre år på Praktiska Gymnasiet. Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar. Det är lika med såväl eleverna som med kollegor.

Din profil

I första hand söker vi dig som är legitimerad yrkeslärare alternativt har stor kompetens och erfarenhet inom ditt yrke . Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov. Utöver din yrkeskompetens ser vi att du har ett brett kontaktnät med din bransch. Då utbildningen sker i samverkan med det lokala näringslivet är god lokalkännedom och god branschkunskap meriterande. Körkort är ett krav för arbetet då du regelbundet gör APL-besök hos dina elever. Vana att arbeta med ungdomar är meriterande.

Vi erbjuder

Vi jobbar som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätta förutsättningar att utvecklas in i yrkeslärarrollen. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Löneanspråk ska anges i ansökan.

Övrigt

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2021-12-09. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Richard Edström på 0703 20 09 80 eller via mail [email protected] . Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se. Visa mindre

Yrkeslärare till El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva
arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås
Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, fordons- och transportprogrammet, el- och
energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, industritekniska
programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, samt det högskoleförberedande
samhällsvetenskapsprogrammet. Utöver detta bedriver skolan även utbildning inom introduktionsprogrammen
samt gymnasiesärskolan. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Utbildningen inom inriktningen elteknik ska ge kunskaper i att installera, underhålla och reparera
elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät. Inriktningen kan leda till yrken som elektriker
verksam inom installation eller eldistribution.
Som lärare ingår det att planera, genomföra och efterarbeta undervisningen samt mentorskap.
Uppdraget innebär samarbete med övriga lärare i arbetslag. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar och är kreativ, samt har ett gott bemötande som skapar starka relationer med våra elever.
Undervisningen kommer huvudsakligen att ske inom inriktningen elteknik för årskurs 2 och 3. I tjänsten ingår även ansvarar för elevernas arbetsplatsförlagda praktik som är en del av utbildningen.

Vi söker i första hand en behörig yrkeslärare med lärarlegitimation för ämnen inom inriktningen
Elteknik.
Du har dokumenterad yrkeserfarenhet inom elbranschen och är väl förtrogen med dagens teknik samt nyfiken på framtida tekniska lösningar.
Arbetsplatsförlagd praktik är en stor del av våra utbildningar. Förmåga/erfarenhet att skapa kontaktnät och samverka med branschföretagen är ett krav. Relativt god datorvana är nödvändigt då det inom skolverksamheten används digitala system för såväl undervisning som dokumentation och kommunikation.
Yrkeserfarenhet från distributionsbranschen eller auktorisation A eller AL ser vi som extra meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlighet, intresse för pedagogik och viljan att arbeta med ungdomar.
Tjänstens anställningsform beror på behörighet, kompetens och erfarenheter.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Yrkeslärare till El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva
arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås
Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, fordons- och transportprogrammet, el- och
energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, industritekniska
programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, samt det högskoleförberedande
samhällsvetenskapsprogrammet. Utöver detta bedriver skolan även utbildning inom introduktionsprogrammen
samt gymnasiesärskolan. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Utbildningen inom inriktningen elteknik ska ge kunskaper i att installera, underhålla och reparera
elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät. Inriktningen kan leda till yrken som elektriker
verksam inom installation eller eldistribution.
Som lärare ingår det att planera, genomföra och efterarbeta undervisningen samt mentorskap.
Uppdraget innebär samarbete med övriga lärare i arbetslag. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar och är kreativ, samt har ett gott bemötande som skapar starka relationer med våra elever.
Undervisningen kommer huvudsakligen att ske inom inriktningen elteknik för årskurs 2 och 3. I tjänsten ingår även ansvarar för elevernas arbetsplatsförlagda praktik som är en del av utbildningen.

Vi söker i första hand en behörig yrkeslärare med lärarlegitimation för ämnen inom inriktningen
Elteknik.
Du har dokumenterad yrkeserfarenhet inom elbranschen och är väl förtrogen med dagens teknik samt nyfiken på framtida tekniska lösningar.
Arbetsplatsförlagd praktik är en stor del av våra utbildningar. Förmåga/erfarenhet att skapa kontaktnät och samverka med branschföretagen är ett krav. Relativt god datorvana är nödvändigt då det inom skolverksamheten används digitala system för såväl undervisning som dokumentation och kommunikation.
Yrkeserfarenhet från distributionsbranschen eller auktorisation A eller AL ser vi som extra meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlighet, intresse för pedagogik och viljan att arbeta med ungdomar.
Tjänstens anställningsform beror på behörighet, kompetens och erfarenheter.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Barn- och fritidslärare

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och at-traktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreati... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och at-traktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Ytterligare information om verksamheten finner du på Almåsgymnasiets hemsida.


Tjänsten består av undervisning inom Barn- och fritidsprogrammets karaktärsämnen, samt övrigt förekommande arbetsuppgifter.
I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i ämnesgruppen och i programlaget är en självklarhet.

I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande. Undervisningen planeras, genomförs och efterarbetas utifrån formativa perspektiv.Lärarutbildning inom karaktärsämnen på Barn- och fritidsprogrammet är önskvärt, gärna med inriktning Pedagogik och Ledarskap.

Behörighet inom Sociologi är meriterande, likaså yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta pedagogiska och sociala verksamheter.
God digital kompetens är nödvändig i arbetet.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Vikarierande Yrkeslärare barn- och fritid Yrkesgymnasiet Borås

MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999 med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 orter i Sverige spridda från Mal... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen.

Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999 med drygt 1 800 medarbetare och en omsättning på 1,2 miljarder. ThorenGruppen driver 27 gymnasieskolor från Malmö till Skellefteå, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 orter i Sverige spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering. Eleverna gör mer än halva sin skoltid ute på arbetsplatser vilket ger resultat. T ex har 9 av 10 studenter på Yrkesgymnasiet ett arbete direkt efter studenten. Det är också för företagen en fantastisk chans att i tre år få skola in eleverna på just deras arbetsplats utifrån deras kultur och arbetssätt.

Yrkesgymnasiet är rätt val för ungdomar som vill lära sig ett yrke från grunden i en studieform där man jobbar mycket praktiskt. Eleverna gör mer än halva sin skoltid ute på arbetsplatser, vilket motsvarar minst 270 dagar. Vi kan redan nu tydligt se att våra tankar kring en arbetsplatsförlagd yrkesutbildning har gett resultat. T ex har 9 av 10 studenter på Yrkesgymnasiet jobb direkt efter studenten. Det är också för företagen en fantastisk chans att i tre år få skola in eleverna på just deras arbetsplats utifrån deras kultur och arbetssätt.

Yrkesgymnasiet Borås har ett utbud på fyra olika yrkesprogram, Barn och fritid, bygg, el och fordon utifrån ett koncept med en hög andel arbetsplatsförlagd utbildning (lärlingsutbildning).  Vi söker nu en barn- och fritidslärare som kan vikariera några veckor för ordinarie lärare. 

På vår skola är relationen mellan personal och elev mycket viktig och bygger på förtroende. Du som söker ska därför vara öppen och glad samt ha en positiv elevsyn. Självklart har du som söker även lätt för att samarbeta. Har du därtill erfarenhet av att jobba med lärlingsutbildning så är detta meriterande. Vi erbjuder en kreativ miljö med högt i tak och en laganda utöver det vanliga. Du blir en nyckelspelare i laget. Antar du utmaningen?

I första hand söker vi dig som är behörig, i andra hand dig som studerar till yrkeslärare, men även du som kommer direkt från branschen är välkommen att söka. Tjänsten är ett vikariat på 3 veckor med eventuell chans till förlängning ytterligare någon eller några veckor. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att söka. Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstidens utgång. 

Körkort är ett krav

Tillgång till egen bil är önskvärt Visa mindre

Lärare inom restaurang och livsmedel

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Vuxenutbildningen i Borås har verksamheter i lokaler ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Vuxenutbildningen i Borås har verksamheter i lokaler som finns både centralt och i Kyllared. Våra 50-60 olika yrkesutbildningar ingår i regionalt yrkesvux som består av 8 kommuner, www.brvux.se.
Yrkesutbildningarna har 4-5 starter per år och vi erbjuder eleverna att läsa i olika studieformerna; klassrum, lärling, validering och yrkesutbildning i kombination med svenska på SFI-nivå eller grundläggande svenska.
Yrkesutbildningarna inom restaurang är i ett utvecklingsskede och vi har ett nytt metodkök i Kyllared där både teori och praktiska moment sker.


Är du behörig yrkeslärare och söker förändring? Här har du möjlighet att undervisa vuxna elever tillsammans med behöriga kollegor. Vi eftersträvar ett formativt förhållningssätt i undervisningen där digitala verktyg och språkutveckling är en del av lärprocessen.
Du ansvarar för planering, genomförande, bedömning och betygsättning i kurser som ingår i restaurang och livsmedelsprogrammet.
I uppdraget ingår att ge stöd och individualisera undervisningen så eleven når kunskapskraven och har en god kunskapsutveckling.
Du har mentorsansvar för elever.
Du ingår i ett lärarlag där kollegialt lärande är en förutsättning och naturlig del i arbetet.
Du är delaktig i pågående utvecklingsarbete.


Du är behörig yrkeslärare inom restaurang och livsmedelsprogrammet och kan undervisa framför allt i kurserna matlagning 1-4 i skolans metodkök i Kyllared.
Du är en person som tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och har god förmåga att samarbeta samt bidra till att skapa ett positivt arbetsklimat. Du främjar kvalitet och måluppfyllelse och har ett utvecklingsinriktat förhållningssätt i ditt arbete.
Du använder digitala verktyg i undervisningen och är intresserad av att utveckla nya arbetsformer.
Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och gillar utmaningar. Du har en förmåga att se förändringar som en naturlig del i ditt arbete.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Lärare vård och omsorg

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Vuxenutbildningen i Borås har verksamheter i lokaler ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Vuxenutbildningen i Borås har verksamheter i lokaler centralt belägna i staden. Våra utbildningar leds av våra kompetenta pedagoger med stöd av ett resursteam med specialpedagoger och kurator.
Som en del av vuxenutbildningen i Borås har vi en verksamhet som erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar och vi samarbetar även med Borås Yrkeshögskola.
Yrkesutbildningarna har 4-5 starter per år och vi erbjuder eleverna att läsa i studieformerna; klassrum, flex, validering och yrkesutbildning i kombination med svenska på SFI-nivå eller grundläggande svenska.
Yrkesutbildningarna vård och omsorg är i ett utvecklingsskede. Vårt uppdrag har idag stort fokus på att utbilda människor som läser svenska i kombination med vård och omsorg. Vi utvecklar också flex-utbildning som är en webbaserad utbildning där eleverna studerar självständigt enligt en planering som eleven gör tillsammans med sin lärare.


Är du behörig yrkeslärare och söker förändring? Här har du möjlighet att undervisa vuxna elever tillsammans med behöriga kollegor. Vi eftersträvar ett formativt förhållningssätt i undervisningen där digitala verktyg och språkutveckling är en del av lärprocessen.
Du arbetar utifrån läroplan och kursplaner.
Du ansvarar för planering, genomförande, bedömning och betygsättning i kurser som ingår i vård- och omsorgsprogrammet.
I uppdraget ingår att ge stöd och individualisera undervisningen så eleven når kunskapskraven och har en god kunskapsutveckling.
Du har mentorsansvar för en grupp elever.
Du ingår i ett lärarlag där kollegialt lärande är en förutsättning och naturlig del i arbetet.
Du är delaktig i pågående utvecklingsarbete.
Det kan även bli aktuellt att undervisa på Borås Yrkeshögskola.


Du är behörig och gärna legitimerad yrkeslärare i vård och omsorg.
Du är en person som tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter.
Du har god förmåga att samarbeta samt bidra till att skapa ett positivt arbetsklimat.
Du främjar kvalitet och måluppfyllelse och har ett utvecklingsinriktat förhållningssätt i ditt arbete.
Du använder digitala verktyg i undervisningen och är intresserad av att utveckla nya arbetsformer.
Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och gillar utmaningar.
Du har en förmåga att se förändringar som en naturlig del i ditt arbete.

Dina kompetenser kan vara som socionom eller leg. sjuksköterska med goda erfarenheter av digitala verktyg och att möta människor från olika kulturer för en tjänst som lärare i vård och omsorg.
Det är en merit om du kan undervisa i psykologi.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Yrkeslärare inom Vård och omsorg

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Till hösten sätts den nya programstrukturen för Vård- och omsorgsprogrammet i verket. Almåsgymnasiet är väl förberedd inför processen. Ett ytterst kompetent arbetslag, samt välutrustade lokaler med ett helt nytt simuleringsrum och nya metodrum skapar tillsammans de bästa förutsättningarna för att förbereda ungdomarna inför framtidens möjligheter inom Vård- och omsorg.

Almåsgymnasiet är en del av ett regionalt och lokalt Vård- och omsorgscollege, vilket innebär en certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningsanordnare med målsättningen att tillsammans skapa attraktiva och moderna verksamheter med hög kvalité.

Mer information om skolan hittar du på Almåsgymnasiets hemsida.

Undervisning inom Vård- och omsorgsprogrammets karaktärsämnen, samt övrigt förekommande arbetsuppgifter.

Det är vi tillsammans som skapar förutsättningar för att våra elever ska lyckas. Därför är samarbete med övriga lärare både i ämnesgruppen och i programlaget är en självklarhet.

I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande.
I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt.

Vill du vara med och utbilda framtidens personal inom vård och omsorg? Är du sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut eller socionom? Du är välkommen med din ansökan!

Lärarutbildning inom karaktärsämnen på Vård- och omsorgsprogrammet är önskvärt, men även yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter kan beaktas.
God digital kompetens är meriterande.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Svetslärare till Veldi Kompetens i Borås sökes!

Dina arbetsuppgifter Som svetslärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom svets tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom våra kundavtal samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa delar. I tjänsten ingår även anskaffning, planeri... Visa mer
Dina arbetsuppgifter
Som svetslärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom svets tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom våra kundavtal samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa delar. I tjänsten ingår även anskaffning, planering och uppföljning av APL-platser där vi gärna ser att du bidrar med ditt kontaktnät inom branschen. Du bör vara van vid att ta stort eget ansvar och initiativtagande för att strukturera arbetet på bästa sätt. Kombinerat med ett självgående arbete ser vi gärna att du arbetar i lag med dina kollegor för att uppnå gemensamma mål. Du kommer ingå i en personalstyrka som arbetar tätt ihop så vi värdesätter förmågan att samarbeta, såväl med övriga industrilärare, pedagogiska resurser, svensklärare som med administratör och verksamhetschef, som även kommer vara din närmsta chef. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi vill att du ska bidra till att föra Veldi framåt!

Din profil
Vi söker dig som har bred erfarenhet inom svets. Vi vill att du har arbetat som svetslärare tidigare, alternativt har lämplig motsvarande erfarenhet inom industribranschen med inriktning svets. Har du arbetat som svetsare men inte undervisat tidigare tror vi att du har en stor pedagogisk fallenhet och känner dig bekväm i lära ut och prata inför grupp. Vi värdesätter din förmåga att inspirera och motivera våra elever och ser att du engagerar dig för deras personliga utveckling i en viktig fas i livet. Vi söker dig som är utåtriktad och värderar allas olikheter. Vid sidan av din pedagogiska sida vill vi att du är strukturerad och noggrann i ditt planerande av undervisningen. Vi strävar efter att ligga i framkant vad gäller digitaliserat arbete och vill därför att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta digitalt. Då du kommer ingå i ett litet arbetslag tror vi att du tycker om att socialisera dig och bidra till en god stämning på arbetsplatsen. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande tillväxtfas så vi ser gärna att du vill vara delaktig i en målinriktad miljö med strävan efter att hela tiden utveckla verksamheten.

Kompetenser och erfarenheter
- IWS-utbildning (krav)
- Yrkesutbildning/lärarbehörighet eller motsvarande pedagogisk erfarenhet (observera att lärarlegitimation ej är ett krav).
- Kompetens inom metoderna MMA, MIG/MAG och TIG

Om oss
Strigo AB är en kompetenskoncern med fokus på vuxnas utveckling i livet. I dagsläget består koncernen av varumärkena MoA lärcentrum, OLU – Omsorgslyftet Utbildningar och Veldi Kompetens, och finns på flera orter i landet. Bolagen har idag verksamheter inom utbildning, rekrytering och bemanning samt stöd och matchning vilka alla växer snabbt, och med grund i ovan omställning har vi siktet inställt på att starta upp nya verksamheter inom kompetensförsörjning. Kort och gott har vi en spännande framtid framför oss!

Om du vill veta mer?
Du får gärna kontakta mig om du har frågor om tjänsten eller om hur processen ser ut i sin helhet.

Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

OBS! Ansökningar tas inte emot via email utan endast via ansökningslänken till vår hemsida. Visa mindre

Yrkeslärare bygg - Yrkesintroduktion

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslive... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, fordons- och transportprogrammet, el- och energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, samt det högskoleförberedande samhällsvetenskapsprogrammet. Utöver detta bedriver skolan även utbildning inom introduktionsprogrammen samt gymnasiesärskolan. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Sedvanliga arbetsuppgifter som yrkeslärare såsom lektionsplanering, genomförande och mentorskap med mera. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande. I tjänsten
ingår även Praktik/APL anskaffning samt samverkan med skolans övriga program.

Vi söker en legitimerad yrkeslärare inom Bygg. Meriterande är tidigare arbete inom yrkesintroduktion.

IKT- kompetens är också meriterande då vi jobbar i fullständig datamiljö med en-till-en koncept.

Bifoga din lärarexamen/lärarlegitimation till din ansökan.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Yrkeslärare inom Vård och omsorg

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Till hösten sätts den nya programstrukturen för Vård- och omsorgsprogrammet i verket. Almåsgymnasiet är väl förberedd inför processen. Ett ytterst kompetent arbetslag, samt välutrustade lokaler med ett helt nytt simuleringsrum och nya metodrum skapar tillsammans de bästa förutsättningarna för att förbereda ungdomarna inför framtidens möjligheter inom Vård- och omsorg.

Almåsgymnasiet är en del av ett regionalt och lokalt Vård- och omsorgscollege, vilket innebär en certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningsanordnare med målsättningen att tillsammans skapa attraktiva och moderna verksamheter med hög kvalité.

Mer information om skolan hittar du på Almåsgymnasiets hemsida.

Undervisning inom Vård- och omsorgsprogrammets karaktärsämnen, samt övrigt förekommande arbetsuppgifter.

Det är vi tillsammans som skapar förutsättningar för att våra elever ska lyckas. Därför är samarbete med övriga lärare både i ämnesgruppen och i programlaget är en självklarhet.

I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande.
I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt.

Vill du vara med och utbilda framtidens personal inom vård och omsorg? Är du sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut eller socionom? Du är välkommen med din ansökan!

Lärarutbildning inom karaktärsämnen på Vård- och omsorgsprogrammet är önskvärt, men även yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter kan beaktas.
God digital kompetens är meriterande.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Lärare i dans

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Bäckängsgymnasiet är en unik gymnasieskola med ett spä... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Bäckängsgymnasiet är en unik gymnasieskola med ett spännande programutbud, kvalificerad och inspirerande personal och en varm och social kultur. Hos oss får motiverade elever goda möjligheter att utveckla både sig själva och andra, och kunskapen de förvärvar befäster över lång tid.

Sammanlagt är vi 1400 elever och 140 vuxna, alla med en stark känsla för vår skola. Vi är organiserade dels i pedagogiska tvärvetenskapliga arbetslag, dels i sektorsvisa ämnesgrupper. Skolan ligger centralt i Borås och har fina lokaler.

Undervisning i dans, samt sedvanliga läraruppgifter. Du kommer att ingå i ett arbetslag, samt i ämneslag där du självständigt och tillsammans med dina kollegor systematiskt planerar, genomför, följer upp och analyserar undervisningen. Du förstår vikten av att anpassa undervisningen utifrån elevernas behov.

Relevant lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasieskolan krävs (bifogas vid ansökan). Du ser möjligheter, är kreativ och du vill tillföra din kompetens för elevernas och skolans utveckling. Du bör kunna skapa förtroendefulla relationer, arbeta självständigt och ha ett gott ledarskap i och utanför klassrummet. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta med såväl ämneskollegor som övriga funktioner på skolan.

Meriterande är erfarenhet av streetdance.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Yrkeslärare

Sven Eriksonsgymnasiet erbjuder utbildning inom Ekonomiprogrammet, Entreprenörsprogrammet, Fritid och hälsa (inriktning inom Barn- och fritidsprogrammet), IB (International baccalaureate), Teknikprogrammet, Språkintroduktion samt Nationella och Lokala idrottsutbildningar. Inom skolan finns också stödverksamheten Torget för elever med autismspektradiagnos. Totalt studerar drygt 1300 elever på våra olika program. Skolan har 140 medarbetare och den pedagogis... Visa mer
Sven Eriksonsgymnasiet erbjuder utbildning inom Ekonomiprogrammet, Entreprenörsprogrammet, Fritid och hälsa (inriktning inom Barn- och fritidsprogrammet), IB (International baccalaureate), Teknikprogrammet, Språkintroduktion samt Nationella och Lokala idrottsutbildningar.
Inom skolan finns också stödverksamheten Torget för elever med autismspektradiagnos.
Totalt studerar drygt 1300 elever på våra olika program. Skolan har 140 medarbetare och den pedagogiska personalen är organiserade i såväl programlag som ämneslag. Skolan har också en elevhälsoorganisation samt en serviceorganisation - kost, lokalvård, vaktmästeri, IT samt administrativt stöd.
Förutom gymnasiechefen består skolledningen för Sven Eriksonsgymnasiet av tre rektorer och en rektor/skolintendent. Trivsel, höga förväntningar och kvalitet är nyckelord för Sven Eriksonsgymnasiet.
Sven Eriksonsgymnasiet ligger i centrala Borås med närhet till Resecentrum för dig som pendlar med tåg eller buss.
Ytterligare information om verksamheten finner du via Borås Stads hemsida.

Undervisa som lärare i specialidrott - Bordtennis.
Undervisningen sker måndagar, onsdagar och fredagar 8.00-10.00.
I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande.


Du har en bakgrund som tränare och har en tränarutbildning för bordtennis.
Lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasieskolan är ett stort plus.
Du bör ha ett gott ledarskap i och förstår betydelsen av att anpassa undervisningen utifrån elevernas behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta med såväl lärarkollegor som övriga funktioner på skolan.

Fackliga företrädare är Mikaéla Andersson (Lärarnas Riksförbund), Anders Mases (Lärarförbundet). Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Lärare inom naturturism till Realgymnasiet Borås

Om Lärande i Sverige AB Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare... Visa mer
Om Lärande i Sverige AB

Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare och driver 30 verksamheter varav 3 förskolor, 7 grundskolor och 20 gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra barn och elever, medarbetare samt partners.

Om Realgymnasiet

Realgymnasiet, en del av Lärande i Sverige AB, är en gymnasieskola som erbjuder både yrkesexamen och högskolebehörighet. Realgymnasiet finns idag i Borlänge, Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Karlstad, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Sundsvall, Trollhättan, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.Idén om ”Det som är roligt för dig är viktigt för oss”, handlar om att så mycket som möjligt av ditt skolarbete ska vara kopplat till verkligheten. På så sätt blir lärandet mer intressant, mer kreativt och mycket roligare!Nyckeln till framgången är nära samarbeten med ledande aktörer inom tillväxtbranscher. De ger våra elever en relevant och modern utbildning, skapar goda nätverk både nationellt och internationellt samt rätt branschcertifikat. På så sätt blir våra elever attraktiva att anställa på arbetsmarknaden.Läs mer om våra skolor på https://www.realgymnasiet.se/

Om Realgymnasiet Borås

Läs mer om vår skola på https://www.realgymnasiet.se/skolor/borasArbetsbeskrivning - Uppdraget som Lärare
Som lärare inom naturturism på Realgymnasiet skapar du förutsättningar för lärande och handleder eleverna med utgångspunkt från ett givet utbildningskoncept och programmets utbildningsmål.

Du planerar, genomför och utvärderar lärandeaktiviteter och elevernas specialistkompetens. Vidare arbetar du kontinuerligt, tillsammans med mentor, med att bedöma måluppfyllelsen samt kommunicera denna med eleven. Du deltar i ämneslagsarbete, arbetslagsarbete och förväntas samarbeta med kollegor. I nära samarbete för din undervisning finns även mentor, elevassistent och elevhälsa på skolan.

Du kommer möta, leda och utbilda våra elever så att de är redo att arbeta inom natur- och äventyrsturism alternativt utbilda sig vidare på högskolenivå. Idag har vi cirka 140 elever på skolan och du kommer undervisa elever från årskurs 2 och 3. Kurser som kommer ingå i tjänsten är, Naturguidning 2, Aktivitetsledarskap, Naturturism, Aktiviteter och upplevelser, Motor- och röjmotorsåg 1, Jakt och viltvård och du kommer också ansvara för gymnasiearbetet. Som lärare i naturturism kommer du också ansvara för etablering samt vård av branschrelationer och samarbetspartners samt anskaffning och uppföljning av arbetsplatslärande (APL).

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad idrottslärare med intresse för friluftsliv, yrkeslärare med inriktning mot friluftsliv och äventyrsturism alternativt en annan utbildning inom exempel naturturism, friluftsliv, klättring eller skidåkning. Vi ser att du har en dokumenterad pedagogisk erfarenhet eller gedigen erfarenhet från bransch och det är önskvärt att du innehar kunskap kring ett antal av områdena; naturbruk, naturturism, ledarskap, skog, friluftsliv, äventyrssporter, guidning eller entreprenörskap. En central del i inriktningen naturturism är att kunna utbilda framtida ledare inom specifika områden. Således är ett intresse för ledarskap centralt. 

I din roll som lärare bör du ha eller skaffa dig goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med aktuell läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att planera din undervisning och låta eleverna vara delaktiga i utformningen. Du har en tro på elevernas vilja och förmåga att lyckas och du försöker hela tiden hitta vägar att utveckla din undervisning så att du ger dina elever de bästa förutsättningarna. 

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Har enkelt för att skapa kontakter i yrkesmässiga sammanhang och underhåller dina relationer. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv i situationerna och kan fokusera på rätt saker. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och du har förmågan att anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Du fokuserar på mål och kan enkelt förändrar din inriktning när målen ändrar sig. Du tar ansvar för dina uppgifter och kan själv strukturera ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, sätter upp och håller tidsramar. Du har en förståelse för fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra och underhåller kontinuerligt din kunskap. Du brinner för ditt ämne och använder gärna digitala resurser som bidrar till att ge en ökad förståelse för utvecklingen inom de branscher våra elever har sina intressen.

Vi ser att du har B-körkort då du i tjänsten kommer behöva frakta lektionsutrustning med bil och ibland släp. Vi ser också att du kan utrycka dig väl på svenska i tal och skrift då det förekommer kommunikation med interna och externa parter. 

Om du blir anställd erbjuder vi en gedigen introduktion och kompetensutveckling för att du ska känna dig trygg i vårt koncept för skola. Vi tillämpar provanställning samt semestertjänst på våra pedagogiska tjänster.

 

 

Våra kärnvärden är Trygghet, Utveckling, Team och Framgång. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Teamarbete där vi delar kunskap och erfarenheter leder till Framgång.Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Yrkeslärare till Gymnasiesärskolan Fastighet, anläggning och byggnation

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och at-traktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkesliv... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och at-traktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet gymnasiesärskola erbjuder två yrkesprogram, fordonsvård och godshantering - fastighet, anläggning och byggnation.


Planera, genomföra och efterarbeta undervisningen och vara klassföreståndare, vilket bl a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever. Samarbete med övriga lärare både i programarbetslaget och ämnesgruppen är självklart. Ansvar för material och undervisningslokal ingår i uppdraget.
I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande.


Vi söker dig som har yrkeslärarexamen inom fastighets/anläggnings bransch. Du har bred kunskap och lång erfarenhet i yrket och har kännedom om branschens villkor och regler.

För tjänsten krävs att du har dokumenterad erfarenhet och är väl förtrogen med dagens teknik. Samt erfarenhet utav undervisning på gymnasiesärskola.

IKT- kompetens är meriterande då vi jobbar i fullständig datamiljö med en-till-en koncept.
Ytterligare kontaktperson för tjänsten är förstelärare Lennart Granberg, tfn 0766-23 08 26.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Flera yrkeslärare till läsåret 2021/2022

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och at-traktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkesliv... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och at-traktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet och Industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, två högskoleförberedande program, Estetiska programmet - media och digital design och Samhällsvetenskapsprogrammet samt Introduktionsprogrammet. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Vi söker yrkeslärare till:
- Bygg- anläggningsprogrammet, plåtslageri måleri, husbyggnad och mark och anläggning, anläggningsvärden
- El-och energiprogrammet, dator och kommunikationsteknik och el-och energiteknik
- Gymnasiesärskolans Fordonsvård och godshantering, Bygg, anläggning och fastighet.
Arebtet innebär annskaffning utav APL-platser, följa upp och vidareutveckla APL-arbetet med eleverna, samt handleda och följa upp gymnasiearbeten. Ansvar för material och undervisningslokal ingår i uppdraget.
I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande.

Vi söker i första hand dig som är behörig yrkeslärare inom ovanstående områden. Du bör ha dokumenterad behörighet/bransch utbildning som finns inom yrkesområdena och ska ha minst ha 5 års yrkeserfarenhet, gärna med arbetsledande uppgifter.

IKT- kompetens är meriterande då vi jobbar i fullständig datamiljö med en-till-en koncept.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Svetslärare till Veldi Kompetens i Borås sökes!

Dina arbetsuppgifter Som svetslärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom svets tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom våra kundavtal samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa delar. I tjänsten ingår även anskaffning, planeri... Visa mer
Dina arbetsuppgifter
Som svetslärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom svets tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom våra kundavtal samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa delar. I tjänsten ingår även anskaffning, planering och uppföljning av APL-platser där vi gärna ser att du bidrar med ditt kontaktnät inom branschen. Du bör vara van vid att ta stort eget ansvar och initiativtagande för att strukturera arbetet på bästa sätt. Kombinerat med ett självgående arbete ser vi gärna att du arbetar i lag med dina kollegor för att uppnå gemensamma mål. Du kommer ingå i en personalstyrka som arbetar tätt ihop så vi värdesätter förmågan att samarbeta, såväl med övriga industrilärare, pedagogiska resurser, svensklärare som med administratör och verksamhetschef, som även kommer vara din närmsta chef. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi vill att du ska bidra till att föra Veldi framåt!

Din profil
Vi söker dig som har bred erfarenhet inom svets. Vi vill att du har arbetat som svetslärare tidigare, alternativt har lämplig motsvarande erfarenhet inom industribranschen med inriktning svets. Har du arbetat som svetsare men inte undervisat tidigare tror vi att du har en stor pedagogisk fallenhet och känner dig bekväm i lära ut och prata inför grupp. Vi värdesätter din förmåga att inspirera och motivera våra elever och ser att du engagerar dig för deras personliga utveckling i en viktig fas i livet. Vi söker dig som är utåtriktad och värderar allas olikheter. Vid sidan av din pedagogiska sida vill vi att du är strukturerad och noggrann i ditt planerande av undervisningen. Vi strävar efter att ligga i framkant vad gäller digitaliserat arbete och vill därför att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta digitalt. Då du kommer ingå i ett litet arbetslag tror vi att du tycker om att socialisera dig och bidra till en god stämning på arbetsplatsen. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande tillväxtfas så vi ser gärna att du vill vara delaktig i en målinriktad miljö med strävan efter att hela tiden utveckla verksamheten.

Kompetenser och erfarenheter
- IWS-utbildning (krav)
- Yrkesutbildning/lärarbehörighet eller motsvarande pedagogisk erfarenhet (observera att lärarlegitimation ej är ett krav).
- Kompetens inom metoderna MMA, MIG/MAG och TIG

Om oss
Strigo AB är en kompetenskoncern med fokus på vuxnas utveckling i livet. I dagsläget består koncernen av varumärkena MoA lärcentrum, OLU – Omsorgslyftet Utbildningar och Veldi Kompetens, och finns på flera orter i landet. Bolagen har idag verksamheter inom utbildning, rekrytering och bemanning samt stöd och matchning vilka alla växer snabbt, och med grund i ovan omställning har vi siktet inställt på att starta upp nya verksamheter inom kompetensförsörjning. Kort och gott har vi en spännande framtid framför oss!

Om du vill veta mer?
Du får gärna kontakta mig om du har frågor om tjänsten eller om hur processen ser ut i sin helhet.

Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

OBS! Ansökningar tas inte emot via email utan endast via ansökningslänken till vår hemsida. Visa mindre

Lernia söker utbildare inom Industriteknik med inriktning svets- och plåt i

Lernia är vägen framåt! Lernia levererar ledande kompetenslösningar för framtidens industri. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsatte 2,7 miljarder kronor 2019 och finns över hela landet. Vi utbildade 15 000 personer och förmedlade 10 000 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive ... Visa mer
Lernia är vägen framåt!
Lernia levererar ledande kompetenslösningar för framtidens industri. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsatte 2,7 miljarder kronor 2019 och finns över hela landet. Vi utbildade 15 000 personer och förmedlade 10 000 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Lernia är ett värderingsdrivet företag. Oavsett vilken del av Lernia vi jobbar inom, och var i landet vi befinner oss, delar vi samma värderingar - Affärsmässighet, Pålitlighet och Lika och unika. Det hjälper oss att vara konkurrenskraftiga, stabila och lönsamma - nu och i framtiden. Läs mer på www.lernia.se

Lernia söker utbildare inom Industriteknik med inriktning svets- och plåt till Borås

Vill du vara med och göra skillnad för människor och företag, då har du chansen nu!

Lernia levererar ledande kompetenslösningar för svensk arbetsmarknad. Vi har utvecklat individers kompetens efter arbetsmarknadens behov i 100 år och bemannat den svenska industrin i 20 år. Lernia omsatte 2,7 miljarder kronor 2019 och finns över hela landet. Vi utbildade 15 000 personer och förmedlade 10 000 bemanningskonsulter. Lernia är auktoriserat som bemannings-, utbildnings-, rekryterings- och omställningsföretag av respektive branschorganisation. Läs mer på lernia.se.

Vi söker nu utbildare inom Industriteknik med inriktning svets- och plåt till Borås. Har du gedigen yrkeserfarenhet från branschen och erfarenhet av att utbilda vuxna inom yrkesområdet? Har du dessutom stort intresse för vuxnas lärande? Då är detta ett jobb för dig!

Arbetsuppgifter
Du kommer att utbilda deltagare inom vår industriteknikutbildning med inriktning svets- och plåt. Utbildningens syfte är att ge deltagarna kunskaper inför arbete och anställning i branschen. Dina arbetsuppgifter består bland annat i att coacha och motivera deltagarna i deras personliga såväl som kunskapsmässiga utveckling. Du och dina kollegor kommer tillsammans ansvara för att planera, genomföra och följa upp utbildningar inom området.

Utbildningarna på Lernia varvar praktiska moment med teorigenomgångar och individuella studier. Deltagarna får även erfarenhet direkt från arbetslivet genom praktik under utbildningstiden. Du kommer att få träffa deltagare från många olika kulturer och faser i livet. På Lernia tycker vi att det är fantastiskt att alla människor är både lika och unika.

Din bakgrund
Du behöver ha en för branschen adekvat yrkesutbildning. Du behöver också ha erfarenhet av kvalificerat svetstekniskt arbete. Vidare har du EWS/IWS-utbildning samt certifieringar enligt SS-EN287 och gärna auktorisation för övervakning av svetsarprövning. Du ska ha kompetens att kunna svetsa rör i olika svetslägen inom MMA, MIG/MAG och TIG. Godkända svetsarprövningsintyg är meriterande.

Du behöver också ha pedagogisk erfarenhet i form av minst 1 års erfarenhet inom vuxenutbildning alternativt att du har en pedagogisk utbildning. Om du har arbetsledarerfarenhet eller annan motsvarande erfarenhet kan det bedömas vara tillräcklig pedagogisk erfarenhet. Du behöver ha ett intresse för vuxnas lärande.

Det är viktigt att du har ett affärsdrivet tänk och förstår vikten av att bedriva verksamhet effektivt och med god kvalitet utifrån de förutsättningar som finns i våra kundavtal och utifrån ett pedagogiskt ramverk.

Arbetet kräver att du är drivande i att utveckla våra utbildningar och för att göra det ska du ha ett bra kontaktnät inom branschen. Du behöver ha god datorvana och känna dig bekväm att använda tekniska hjälpmedel och digitala plattformar.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där rätt inställning har avgörande betydelse. Du ser möjligheter, har god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig. Vi söker dig som kan tänka i nya banor och är ansvarstagande som person.

Eftersom rollen innefattar aktiv dialog med deltagare och kollegor är det viktigt att du är kommunikativ och trivs tillsammans med andra. Du har lätt för att samarbeta och kan samtidigt ta egna beslut.

Du som söker tjänsten ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och med varierande förutsättningar. Du ser vad varje individ behöver för stöd av dig för att lyckas med utbildningen. Därutöver lever du Lernias värderingar; affärsmässig, pålitlig samt lika och unika.

Anställning
Tillsvidareanställning på heltid med placering i Borås Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll. Du kommer få ge ditt samtycke till detta innan bakgrundskontrollen genomförs.

Information
Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Lundberg
mejl; [email protected], eller telefon; 072 254 32 83

Sista ansökningsdatum
2121-04-10
Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök redan idag.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Yrkeslärare VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och at-traktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkesliv... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och at-traktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, fordons- och transportprogrammet, el- och energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, samt det högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet. Utöver detta bedriver skolan även utbildning inom introduktionsprogrammen samt gymnasiesärskolan. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.


Vi söker yrkeslärare till VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning VVS.
Tjänsten innebär undervisning i VVS- och fastighetsprogrammet årskurs ett samt årskurs två. Arbetsuppgifterna innefattar planering och genomförande av undervisning samt anskaffning utav APL-platser. Arbetet innefattar även uppföljning och vidareutveckling av elevernas arbetsplatsförlagda lärande. Ansvar för material och undervisningslokal ingår i uppdraget.
I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande. IKT- kompetens är meriterande då vi jobbar i fullständig datamiljö med en-till-en koncept.

Vi söker i första hand dig som är legitimerad yrkeslärare inom VVS. Du bör ha dokumenterad behörighet/bransch utbildning som finns inom yrkesområdena och ska ha minst ha 5 års yrkeserfarenhet, gärna med arbetsledande uppgifter.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Yrkeslärare Fordons-och transportprogrammet

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och at-traktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkesliv... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och at-traktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, fordons- och transportprogrammet, el- och energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, samt det högskoleförberedande samhällsvetenskapsprogrammet. Utöver detta bedriver skolan även utbildning inom introduktionsprogrammen samt gymnasiesärskolan. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.


Planera, genomföra och efterarbeta undervisningen och vara klassföreståndare, vilket bl a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever. Samarbete med övriga lärare både i programarbetslaget och ämnesgruppen är självklart. Ansvar för material och undervisningslokal ingår i uppdraget.
I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande.Vi söker i första hand dig som är legitimerad yrkeslärare i Fordonstekniska ämnen. Du bör ha dokumenterad behörighet/bransch utbildning som finns inom yrkesområdena och ska ha minst ha 5 års yrkeserfarenhet, gärna med arbetsledande uppgifter.
IKT- kompetens är meriterande då vi jobbar i fullständig datamiljö med en-till-en koncept.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Behörig yrkeslärare inom vård och omsorg, Borås

Vårdlärare; Arena Utbildning 1 tjänst 100% med tillträde snarast, provanställning 6 månader, med placering i Borås. Arena Utbildning är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av drygt 70 kommuner, Arbetsförmedlingen, Yrkeshögskola samt privata företag/arbetsgivare, där vi skräddarsyr utbildningar så att de matchar specifika behov på arbetsmarknaden. Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar, exempelvis yrkesutbildning inom Vård oc... Visa mer
Vårdlärare; Arena Utbildning
1 tjänst 100% med tillträde snarast, provanställning 6 månader, med placering i Borås.
Arena Utbildning är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av drygt 70 kommuner, Arbetsförmedlingen, Yrkeshögskola samt privata företag/arbetsgivare, där vi skräddarsyr utbildningar så att de matchar specifika behov på arbetsmarknaden. Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar, exempelvis yrkesutbildning inom Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, Hotell och turism, Tandsköterska, samt Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasiala teoretiska kurser.
Tillsammans med oss på Arena Utbildning är du med och bygger framtidens vuxenutbildning för blivande vårdbiträden/undersköterskor. Som vårdlärare spelar du därför en mycket viktig roll i vår organisation, då en yrkesutbildning ofta är nyckeln till arbetsmarknaden för våra elever.
Vår verksamhet växer och vi söker nu en behörig vårdlärare. Tjänsten innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen utifrån styrdokument och elevernas behov. Du kommer att ingå i ett kompetent ämneslag med engagerade kollegor.
Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande arbetsplats, där du har stora möjligheter att påverka och lägga upp ditt arbete tillsammans med dina kollegor.
Vi söker dig som
· Brinner för att motivera och engagera dina elever
· Har drivkraft och vilja att vara med och utveckla vår verksamhet
· Skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att våra elever ska nå sina mål.
· Har god samarbetsförmåga och ett coachande/validerande förhållningssätt
· Vill arbeta i en mångkulturell miljö
Kravspecifikation
* Behörig vårdlärare/yrkeslärare
* minst fyra (4) års yrkeserfarenhet från vård och omsorgsarbete
* minst fyra (4) års erfarenhet av att ha undervisat i utbildning inom vård och omsorg
Meriterande
· Datorvana och erfarenhet av att arbeta med digital lärplattform
· Erfarenhet av vuxenutbildning och undervisning av elever med annat modersmål än svenska är meriterande
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Yrkeslärare till Industritekniska programmet - Grafisk teknik och design

Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet! Viskastrandsgymnasiet erbjuder sju program, fordons- och transportprogrammet, el- och energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, estetiska programmet - creative digital media och samhällsvetenskapsprogrammet. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler. Vi söker yrkeslärare till indust... Visa mer
Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sju program, fordons- och transportprogrammet, el- och energiprogrammet,
bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, industritekniska programmet - grafisk
teknik och design samt svetsteknik, estetiska programmet - creative digital media och
samhällsvetenskapsprogrammet. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Vi söker yrkeslärare till industritekniska programmet - grafiskteknik och design.
Undervisning i kurser inom tryckeri och grafisk design, samt övrigt förekommande arbetsuppgifter. Anskaffning utav APL-platser, följa upp och vidareutveckla APL-arbetet med eleverna, samt handleda och följa upp gymnasiearbeten. Ansvar för material och undervisningslokal ingår i uppdraget.

Vi söker dig som har lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasieskolan.
IKT- kompetens är meriterande då vi jobbar i fullständig datamiljö med en-till-en koncept.
I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott
bemötande.
Du ska ha en vilja att utveckla och förbättra verksamheten samt vara gränssättande och tydlig i
kommunikationen. Du ska ha lätt för att skapa kontakt och professionell relation till elever/ungdomar. Det är meriterande om du har ledarerfarenhet från t ex föreningsliv eller arbetsliv.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Handel- och administrationslärare

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativi... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Undervisning inom Handel- och administrationsprogrammets karaktärsämnen, med fokus på inriktningen Handel och service, inom kurserna: Affärsutveckling och ledarskap, Entreprenörskap, Personlig försäljning, mm- samt övrigt förekommande arbetsuppgifter.
I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a. innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i programlaget övrigt i skolan är en självklarhet.
I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande. Undervisningen planeras, genomförs och efterarbetas utifrån formativa perspektiv.


Lärarutbildning inom karaktärsämnen på Handel- och administrationsprogrammet. Yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter är meriterande.
God digital kompetens är nödvändig i arbetet.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Yrkeslärare vård och omsorg

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Vuxenutbildningen i Borås har verksamheter i lokaler ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Vuxenutbildningen i Borås har verksamheter i lokaler centralt belägna i staden. Våra utbildningar leds av våra kompetenta pedagoger med stöd av ett resursteam med specialpedagoger och kurator
Som en del av vuxenutbildningen i Borås har vi en verksamhet som erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar.
Yrkesutbildningarna har 4-5 starter per år och vi erbjuder eleverna att läsa i studieformerna; klassrum, flex, validering och yrkesutbildning i kombination med svenska på SFI-nivå eller grundläggande svenska.
Yrkesutbildningarna vård och omsorg är i ett utvecklingsskede. Vårt uppdrag har idag stort fokus på att utbilda människor som läser svenska i kombination med vård och omsorg. Vi utvecklar också flex-utbildning som är en webbaserad utbildning där eleverna studerar självständigt enligt en planering som eleven gör tillsammans med sin lärare.
Vi kommer att utbilda undersköterskor i äldreomsorgslyftet med start under hösten 2020.


Är du behörig yrkeslärare och söker förändring? Här har du möjlighet att undervisa vuxna elever tillsammans med behöriga kollegor. Vi eftersträvar ett formativt förhållningssätt i undervisningen där digitala verktyg och språkutveckling är en del av lärprocessen.
Du arbetar utifrån läroplan och kursplaner.
Du ansvarar för planering, genomförande, bedömning och betygsättning i kurser som ingår i vård- och omsorgsprogrammet.
I uppdraget ingår att ge stöd och individualisera undervisningen så eleven når kunskapskraven och har en god kunskapsutveckling.
Du har mentorsansvar för en grupp elever.
Du ingår i ett lärarlag där kollegialt lärande är en förutsättning och naturlig del i arbetet.
Du är delaktig i pågående utvecklingsarbete.

Du är behörig och gärna legitimerad yrkeslärare i vård och omsorg. Du är en person som tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har god förmåga att samarbeta samt bidra till att skapa ett positivt arbetsklimat. Du främjar kvalitet och måluppfyllelse och har ett utvecklingsinriktat förhållningssätt i ditt arbete.
Du använder digitala verktyg i undervisningen och är intresserad av att utveckla nya arbetsformer.
Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och gillar utmaningar. Du har en förmåga att se förändringar som en naturlig del i ditt arbete.
Dina kompetenser kan vara som socionom eller leg. sjuksköterska med erfarenheter av digitala verktyg och att möta människor från olika kulturer för en tjänst som lärare i vård och omsorg.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Behörig yrkeslärare inom vård och omsorg, Borås

Vårdlärare; Arena Utbildning 1 tjänst 100% med tillträde snarast, provanställning 6 månader, med placering i Borås. Arena Utbildning är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av drygt 70 kommuner, Arbetsförmedlingen, Yrkeshögskola samt privata företag/arbetsgivare, där vi skräddarsyr utbildningar så att de matchar specifika behov på arbetsmarknaden. Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar, exempelvis yrkesutbildning inom Vård oc... Visa mer
Vårdlärare; Arena Utbildning
1 tjänst 100% med tillträde snarast, provanställning 6 månader, med placering i Borås.
Arena Utbildning är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av drygt 70 kommuner, Arbetsförmedlingen, Yrkeshögskola samt privata företag/arbetsgivare, där vi skräddarsyr utbildningar så att de matchar specifika behov på arbetsmarknaden. Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar, exempelvis yrkesutbildning inom Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, Hotell och turism, Tandsköterska, samt Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasiala teoretiska kurser.
Tillsammans med oss på Arena Utbildning är du med och bygger framtidens vuxenutbildning för blivande vårdbiträden/undersköterskor. Som vårdlärare spelar du därför en mycket viktig roll i vår organisation, då en yrkesutbildning ofta är nyckeln till arbetsmarknaden för våra elever. Vi söker en behörig vårdlärare. Tjänsten innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen utifrån styrdokument och elevernas behov. Du kommer att ingå i ett kompetent ämneslag med engagerade kollegor.
Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande arbetsplats, där du har stora möjligheter att påverka och lägga upp ditt arbete tillsammans med dina kollegor.
Vi söker dig som
· Brinner för att motivera och engagera dina elever
· Har drivkraft och vilja att vara med och utveckla vår verksamhet
· Skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att våra elever ska nå sina mål.
· Har god samarbetsförmåga och ett coachande/validerande förhållningssätt
· Vill arbeta i en mångkulturell miljö
Kravspecifikation
* Behörig vårdlärare/yrkeslärare
* minst fyra (4) års yrkeserfarenhet från vård och omsorgsarbete
* minst fyra (4) års erfarenhet av att ha undervisat i utbildning inom vård och omsorg
Meriterande
· Datorvana och erfarenhet av att arbeta med digital lärplattform
· Erfarenhet av vuxenutbildning och undervisning av elever med annat modersmål än svenska är meriterande
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lärare, vård och omsorg

Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen söker en lärare till vår nystartade undersköterskeutbildning. I höst startar vi tillsammans med kommunerna i Sjuhärad en ny utbildning till undersköterska och söker därför en förstärkning till vårt lärarlag för yrkesutbildningar. Vi söker en lärare till undersköterskeutbildning till vår skola i Seglora. Som yrkeslärare i vård och omsorg kommer du att undervisa i vuxna elever som läser hos oss på deltid samtid... Visa mer
Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalen söker en lärare till vår nystartade undersköterskeutbildning.
I höst startar vi tillsammans med kommunerna i Sjuhärad en ny utbildning till undersköterska och söker därför en förstärkning till vårt lärarlag för yrkesutbildningar.


Vi söker en lärare till undersköterskeutbildning till vår skola i Seglora.
Som yrkeslärare i vård och omsorg kommer du att undervisa i vuxna elever som läser hos oss på deltid samtidigt som de arbetar undersköterskor. Du kommer att delta i ett ´mindre lärarlag som gemensamt utformar undervisningen.


Vi ser helst att du har erfarenhet av undervisning i ämnet vård och omsorg samt relevant utbildning för tjänsten. Ditt pedagogiska förhållningssätt är väldigt avgörande för att lyckas i rollen.


Hos oss får du en utvecklande och attraktiv arbetsmiljö med goda möjligheter till både personlig och yrkesmässig utveckling.


Din profil
För att vara aktuell för tjänsten som yrkeslärare vill vi att du har:


Erfarenhet och/eller behörig som lärare inom vård- och omsorg
god pedagogisk förmåga
god kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt
yrkeserfarenhetStor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, erfarenhet inom vård- och omsorgsarbete och erfarenhet av att utbilda vuxna.Vår pedagogik utgår från ett erfarenhetsbaserat, reflekterande och handlingsinriktat arbetssätt där praktik och teori är integrerat. Kunskaps- och personlig utveckling sker i huvudsak i små studiegrupper och genom att kursdeltagarna aktivt bidrar till den gemensamma utvecklingen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Om du har frågor om tjänsten maila eller ring
Vi kommer att behandla ansökningar löpande Visa mindre

Frisörlärare

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Undervisning inom Frisörutbildningens karaktärsämnen på Hantverksprogrammet.
Fokus ligger framför allt på kurserna inom Frisör, Hantverksteknik, Material & miljö, samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter.

I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i programlaget övrigt i skolan är en självklarhet.
I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande.


Lärarutbildning inom karaktärsämnen på Hantverksprogrammet Frisör-/ Stylist. Yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter är meriterande.
God digital kompetens är nödvändig i arbetet.

Bifoga din yrkeslärarexamen och/eller lärarlegitimation till din ansökan.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Lärare vård och omsorg

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Vuxenutbildningen i Borås har verksamhet i lokaler cen... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Vuxenutbildningen i Borås har verksamhet i lokaler centralt belägna i staden. Våra
utbildningar leds av våra kompetenta pedagoger med stöd av ett resursteam med specialpedagoger och
kurator.
Som en del av Vuxenutbildningen i Borås har vi en verksamhet som erbjuder gymnasiala yrkesutbildningar.
Yrkesutbildningarna har 4-5 starter per år och vi erbjuder eleverna att läsa i studieformerna; klassrum, flex,
validering och yrkesutbildning i kombination med svenska på SFI-nivå eller grundläggande svenska.
Yrkesutbildningarna vård och omsorg är i ett utvecklingsskede. Vårt uppdrag har idag stort fokus på att utbilda
människor som läser svenska i kombination med vård och omsorg. Vi utvecklar också flex-utbildning som är en
webbaserad utbildning där eleverna studerar självständigt enligt en planering som eleven gör tillsammans med
sin lärare.

Är du behörig yrkeslärare och söker förändring? Här har du möjlighet att undervisa vuxna elever tillsammans med behöriga kollegor. Vi eftersträvar ett formativt förhållningssätt i undervisningen där digitala verktyg och språkutveckling är en del av lärprocessen.
Du arbetar utifrån läroplan och kursplaner.
Du ansvarar för planering, genomförande, bedömning och betygsättning i kurser som ingår i vård- och omsorgsprogrammet. Du har mentorsansvar för en grupp elever.
Du ingår i ett lärarlag där kollegialt lärande är en förutsättning och naturlig del i arbetet.
Du är delaktig i pågående utvecklingsarbete.

Du är behörig och gärna legitimerad yrkeslärare i vård och omsorg. Du är en person som tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har god förmåga att samarbeta samt bidra till att skapa ett positivt arbetsklimat. Du främjar kvalitet och måluppfyllelse och har ett utvecklingsinriktat förhållningssätt i ditt arbete.
Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt och gillar utmaningar. Du har en förmåga att se förändringar som en naturlig del i ditt arbete.
Dina kompetenser kan vara som leg. sjuksköterska eller socionom med erfarenheter av digitala verktyg och att möta människor från olika kulturer för en tjänst som lärare i vård och omsorg.
Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Behörig yrkeslärare inom vård och omsorg, Borås

Arena utbildning (tidigare SVOK) är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av kommuner och Arbetsförmedling, samt MYH (yrkeshögskola), inom; Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, samt Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasiala teoretiska kurser. Idag finns vi på 11 orter, runtom i Sverige, från Malmö i söder till Umeå/Örnsköldsvik i norr. Tillsammans med oss på Arena Utbildning (SVOK) är du med och bygger f... Visa mer
Arena utbildning (tidigare SVOK) är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av kommuner och Arbetsförmedling, samt MYH (yrkeshögskola), inom; Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, samt Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasiala teoretiska kurser. Idag finns vi på 11 orter, runtom i Sverige, från Malmö i söder till Umeå/Örnsköldsvik i norr.
Tillsammans med oss på Arena Utbildning (SVOK) är du med och bygger framtidens vuxenutbildning för blivande vårdbiträden/undersköterskor. Som vårdlärare spelar du därför en mycket viktig roll i vår organisation, då en yrkesutbildning ofta är nyckeln till arbetsmarknaden för våra elever. Vi söker en behörig vårdlärare till Vårdbiträdesutbildning, på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Du kommer att ha ett nära samarbete med en pedagogisk resurs, vars arbetsuppgift kommer att vara att stötta elever med särskilda behov. Tjänsten innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen utifrån styrdokument och elevernas behov.


Vi söker dig som
* Brinner för att motivera och engagera dina elever
* Har drivkraft att utveckla och expandera SVOK inom dina ansvarsområden
* Skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att våra elever ska nå sina mål.
* Har god samarbetsförmåga och ett coachande/validerande förhållningssätt
* Vill arbeta i en mångkulturell miljö


Kravspecifikation
* Behörig vårdlärare/yrkeslärare
* minst fyra (4) års yrkeserfarenhet från vård och omsorgsarbete
* minst fyra (4) års erfarenhet av att ha undervisat i utbildning inom vård och omsorg


Meriterande
* Datorvana och erfarenhet av att arbeta med digital lärplattform
* Erfarenhet av vuxenutbildning och undervisning av elever med annat modersmål än svenska är meriterande


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
och vi erbjuder konkurrenskraftiga löner.
Anställningsform: Del- eller Heltid
Vi ingår i Arenakoncernen tillsammans med Arena Personal, Arbetslivsresurs, Impact och World Class. Tillsammans erbjuder vi utbildning, bemanning, rekrytering, omställning, organisationsutveckling och arbetslivsinriktad rehabilitering. Visa mindre

Florist-/inredningslärare

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Undervisning inom Floristutbildningens karaktärsämnen, Hantverksprogrammet. Fokus ligger framför allt på kurserna: Utställningsdesign, Design 1, Designmodeller, Florist 1, Tradition och utveckling - samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter.
I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i programlaget övrigt i skolan är en självklarhet.
I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande. Undervisningen planeras, genomförs och efterarbetas utifrån formativa perspektiv.


Lärarutbildning inom karaktärsämnen på Hantverksprogrammet Florist/Inredning. Yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter är meriterande.
God digital kompetens är nödvändig i arbetet.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Frisör- & stylistlärare

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreati... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Undervisning inom Frisör- och/eller Stylistutbildningens karaktärsämnen på Hantverksprogrammet.
Fokus ligger framför allt på kurserna inom Hantverksteknik och Entreprenörskap, samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter.

I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i programlaget övrigt i skolan är en självklarhet.
I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande.


Lärarutbildning inom karaktärsämnen på Hantverksprogrammet Frisör-/ Stylist är önskvärt. Yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter är meriterande.
God digital kompetens är nödvändig i arbetet.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Handel- och administrationslärare

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Undervisning inom Handel- och administrationsprogrammets karaktärsämnen, tex inom kurserna: Personlig försäljning, Logistik, Entreprenörskap, -samt övrigt förekommande arbetsuppgifter för lärare.
I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i programlaget och på skolan är en självklarhet.
I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande. Undervisningen planeras, genomförs och efterarbetas utifrån formativa perspektiv.

Lärarutbildning inom karaktärsämnen på Handel- och administrationsprogrammet är önskvärt. Yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter är meriterande.
God digital kompetens är nödvändig i arbetet.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Yrkeslärare till VVS- och fastighetsprogrammet

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!

Nu söker vi en yrkeslärare till VVS- och fastighetsprogrammet inriktning kyla och ventilation.

Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, Hantverksprogrammet - textil design-. Skolan erbjuder även två högskoleförberedande program: Estetiska programmet och Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap & media. Utöver detta bedriver Viskastrandsgymnasiet Introduktionsprogram i egen regi med ca 100 elever, där arbetslagen är med och formar organisationen kring eleverna.

Under kommande läsår studerar ca 950 elever på våra olika program. Skolan har 160 medarbetare och den pedagogiska personalen är organiserade i arbetslag. Skolan har också en elevhälsoorganisation och en serviceorganisation - kost, lokalvård, vaktmästeri, IT, skolbibliotek samt administrativt stöd. Förutom gymnasiechefen består skolledningen av 4 stycken rektorer och en skolintendent.

Viskastrandsymnasiet har fräscha och ändamålsenliga lokaler och ligger i centrala Borås med ca 10 minuters gångväg från Resecentrum för dig som pendlar med tåg eller buss.


Undervisa i yrkesämnen på VVS- och fastighetsprogrammet i årskurs ett, samt inriktning Kyla och Ventilation i årskurs två och tre.

Planera, genomföra och efterarbeta undervisningen. Vara Mentor, vilket bland annat innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever. Samarbete med övriga lärare både i programarbetslaget och ämnesgruppen är självklart. Ansvar för material och undervisningslokal ingår i uppdraget. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande.

Arbetet är omväxlande och präglas av täta elev, personal och branschkontakter.

Vi söker dig som har yrkeslärarexamen eller motsvarande. För denna tjänst gäller att självständighet och samarbete ska förenas. Det är därför viktigt att du har förmåga till en helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och arbeta i team. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga. Dessutom behöver du ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift samt att organisera, prioritera och hantera perioder av hög arbetsbelastning.

Då viss del av utbildningen för årskurs två och tre bedrivs genom gymnasial lärlingsutbildning är det en fördel om du har erfarenhet av detta arbetssätt. Det är också en fördel om du har goda branschkontakter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bifoga din yrkeslärarexamen till din ansökan.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Svetslärare till Borås

Svetslärare till Veldi Kompetens i Borås sökes! Din roll Som svetslärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom svets tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom Skolverkets kursplaner, samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa dela... Visa mer
Svetslärare till Veldi Kompetens i Borås sökes!
Din roll
Som svetslärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom svets tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom Skolverkets kursplaner, samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa delar. I tjänsten ingår även anskaffning, planering och uppföljning av APL-platser där vi gärna ser att du bidrar med ditt kontaktnät inom branschen. Du bör vara van vid att ta stort eget ansvar och initiativtagande för att strukturera arbetet på bästa sätt. Kombinerat med ett självgående arbete ser vi gärna att du arbetar i lag med dina kollegor för att uppnå gemensamma mål. Du kommer ingå i en personalstyrka som arbetar tätt ihop så vi värdesätter förmågan att samarbeta, såväl med övriga industrilärare, svensklärare som med administratör och verksamhetschef, som även kommer vara din närmsta chef. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi vill att du ska bidra till att föra Veldi framåt!
Din profil
Vi söker dig som har bred erfarenhet inom svets. Vi vill att du har arbetat som svetslärare tidigare, alternativt har lämplig motsvarande erfarenhet inom industribranschen med inriktning svets. Har du arbetat som svetsare men inte undervisat tidigare tror vi att du har en stor pedagogisk fallenhet och känner dig bekväm i lära ut och prata inför grupp. Vi värdesätter din förmåga att inspirera och motivera våra elever och ser att du engagerar dig för deras personliga utveckling i en viktig fas i livet. Vi söker dig som är utåtriktad och värderar allas olikheter. Vid sidan av din pedagogiska sida ser vi att du tycker om att vara strukturerad och noggrann i ditt planerande av undervisningen. Vi strävar efter att ligga i framkant vad gäller digitaliserat arbete och vill därför att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta digitalt. Då du kommer ingå i ett litet arbetslag tror vi att du tycker om att socialisera dig och bidra till en god stämning på arbetsplatsen. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande tillväxtfas så vi ser gärna att du vill vara delaktig i en målinriktad miljö med strävan efter att hela tiden utveckla verksamheten. 
Meriterande kompetenser
Yrkesutbildning/lärarbehörighet eller motsvarande pedagogisk erfarenhet
EWS/IWS-utbildning
Kompetens inom metoderna MMA, MIG/MAG och TIG

Om oss
Veldi Kompetens ingår i koncernen Strigo, som är en kompetenskoncern inriktat på vuxnas utveckling i livet. I dagsläget består koncernen även av MoA Lärcentrum och Lärgården, och finns på flera orter i landet.Veldi Kompetens har idag verksamheter inom utbildningar, rekrytering och bemanning vilka alla växer snabbt, och med grund i ovan omställning har vi siktet inställt på att starta upp nya verksamheter inom kompetensförsörjning. Kort och gott – vi erbjuder dig en viktig roll i företag som befinner sig i en spännande tillväxtfas! Visa mindre

Gymnaiselärare företagsekonomi

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Ekonomiprogrammet på Sven Eriksonsgymnasiet växer och... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Ekonomiprogrammet på Sven Eriksonsgymnasiet växer och vi behöver nu utöka verksamheten med en lärare i företagsekonomi.

Sven Eriksonsgymnasiet erbjuder utbildning inom Ekonomiprogrammet, Entreprenörsprogrammet, Fritid och hälsa (inriktning inom Barn- och fritidsprogrammet), IB (International baccalaureate), Teknikprogrammet, Språkintroduktion samt Nationella och Lokala idrottsutbildningar. Inom skolan finns också stödverksamheten Torget för elever med autismspektradiagnos.

Totalt studerar drygt 1100 elever på våra olika program. Skolan har 120 medarbetare och den pedagogiska personalen är organiserade i såväl programlag som ämneslag. Skolan har också en elevhälsoorganisation samt en serviceorganisation - kost, lokalvård, vaktmästeri, IT samt administrativt stöd. Förutom gymnasiechefen består skolledningen för Sven Eriksonsgymnasiet av tre rektorer och en skolintendent. Trivsel, höga förväntningar och kvalitet är nyckelord för Sven Eriksonsgymnasiet.

Sven Eriksonsgymnasiet ligger i centrala Borås med närhet till Resecentrum för dig som pendlar med tåg eller buss.

Undervisa i företagsekonomi på Ekonomiprogrammet. Du har ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande. Du ingår i ett arbetslag och ett ämneslag där du tillsammans med dina kollegor systematiskt planerar, genomför och följer upp undervisningen.


Relevant lärarexamen och lärarlegitimation för gymnasieskolan. Det är meriterande om du även har behörighet att undervisa i engelska eller svenska.

Du har ett gott ledarskap i och utanför klassrummet och förstår betydelsen av att anpassa undervisningen utifrån elevernas behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta med såväl lärarkollegor som övriga funktioner på skolan.

Bifoga din lärarlegitimation till din ansökan.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

CNC-lärare till Borås

CNC-lärare till Veldi Kompetens i Borås sökes! Din roll Som CNC-lärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom CNC tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom Skolverkets kursplaner, samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa delar. I... Visa mer
CNC-lärare till Veldi Kompetens i Borås sökes!
Din roll
Som CNC-lärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom CNC tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom Skolverkets kursplaner, samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa delar. I tjänsten ingår även anskaffning, planering och uppföljning av APL-platser där vi gärna ser att du bidrar med ditt kontaktnät inom branschen. Du bör vara van vid att ta stort eget ansvar och initiativtagande för att strukturera arbetet på bästa sätt. Kombinerat med ett självgående arbete ser vi gärna att du arbetar i lag med dina kollegor för att uppnå gemensamma mål. Du kommer ingå i en personalstyrka som arbetar tätt ihop så vi värdesätter förmågan att samarbeta, såväl med övriga industrilärare, svensklärare som med administratör och verksamhetschef, som även kommer vara din närmsta chef. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi vill att du ska bidra till att föra Veldi framåt!
Din profil
Vi söker dig som har bred erfarenhet inom CNC-teknik. Vi vill att du har arbetat som CNC-lärare tidigare, alternativt har lämplig motsvarande erfarenhet inom industribranschen med inriktning CNC. Har du arbetat som CNC-operatör men inte undervisat tidigare tror vi att du har en stor pedagogisk fallenhet och känner dig bekväm i lära ut och prata inför grupp. Vi värdesätter din förmåga att inspirera och motivera våra elever och ser att du engagerar dig för deras personliga utveckling i en viktig fas i livet. Vi söker dig som är utåtriktad och värderar allas olikheter. Vid sidan av din pedagogiska sida ser vi att du tycker om att vara strukturerad och noggrann i ditt planerande av undervisningen. Vi strävar efter att ligga i framkant vad gäller digitaliserat arbete och vill därför att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta digitalt. Då du kommer ingå i ett litet arbetslag tror vi att du tycker om att socialisera dig och bidra till en god stämning på arbetsplatsen. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande tillväxtfas så vi ser gärna att du vill vara delaktig i en målinriktad miljö med strävan efter att hela tiden utveckla verksamheten. 
Meriterande kompetenser
Yrkesutbildning/lärarbehörighet eller motsvarande pedagogisk erfarenhet 
Testledare av Skärteknikcentrum
Kunskaper inom automationsteknik och CAD/CAM

Om oss
Veldi Kompetens ingår i koncernen Strigo, som är en kompetenskoncern inriktat på vuxnas utveckling i livet. I dagsläget består koncernen även av MoA Lärcentrum och Lärgården, och finns på flera orter i landet.Veldi Kompetens har idag verksamheter inom utbildningar, rekrytering och bemanning vilka alla växer snabbt, och med grund i ovan omställning har vi siktet inställt på att starta upp nya verksamheter inom kompetensförsörjning. Kort och gott – vi erbjuder dig en viktig roll i företag som befinner sig i en spännande tillväxtfas! Visa mindre

CNC-lärare till Borås

CNC-lärare till Veldi Kompetens i Borås sökes! Din roll Som CNC-lärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom CNC tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom Skolverkets kursplaner, samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa delar. I... Visa mer
CNC-lärare till Veldi Kompetens i Borås sökes!
Din roll
Som CNC-lärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom CNC tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom Skolverkets kursplaner, samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa delar. I tjänsten ingår även anskaffning, planering och uppföljning av APL-platser där vi gärna ser att du bidrar med ditt kontaktnät inom branschen. Du bör vara van vid att ta stort eget ansvar och initiativtagande för att strukturera arbetet på bästa sätt. Kombinerat med ett självgående arbete ser vi gärna att du arbetar i lag med dina kollegor för att uppnå gemensamma mål. Du kommer ingå i en personalstyrka som arbetar tätt ihop så vi värdesätter förmågan att samarbeta, såväl med övriga industrilärare, svensklärare som med administratör och verksamhetschef, som även kommer vara din närmsta chef. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi vill att du ska bidra till att föra Veldi framåt!
Din profil
Vi söker dig som har bred erfarenhet inom CNC-teknik. Vi vill att du har arbetat som CNC-lärare tidigare, alternativt har lämplig motsvarande erfarenhet inom industribranschen med inriktning CNC. Har du arbetat som CNC-operatör men inte undervisat tidigare tror vi att du har en stor pedagogisk fallenhet och känner dig bekväm i lära ut och prata inför grupp. Vi värdesätter din förmåga att inspirera och motivera våra elever och ser att du engagerar dig för deras personliga utveckling i en viktig fas i livet. Vi söker dig som är utåtriktad och värderar allas olikheter. Vid sidan av din pedagogiska sida ser vi att du tycker om att vara strukturerad och noggrann i ditt planerande av undervisningen. Vi strävar efter att ligga i framkant vad gäller digitaliserat arbete och vill därför att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta digitalt. Då du kommer ingå i ett litet arbetslag tror vi att du tycker om att socialisera dig och bidra till en god stämning på arbetsplatsen. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande tillväxtfas så vi ser gärna att du vill vara delaktig i en målinriktad miljö med strävan efter att hela tiden utveckla verksamheten. 
Meriterande kompetenser
Yrkesutbildning/lärarbehörighet eller motsvarande pedagogisk erfarenhet 
Testledare av Skärteknikcentrum
Kunskaper inom automationsteknik och CAD/CAM

Om oss
Veldi Kompetens ingår i koncernen Strigo, som är en kompetenskoncern inriktat på vuxnas utveckling i livet. I dagsläget består koncernen även av MoA Lärcentrum och Lärgården, och finns på flera orter i landet.Veldi Kompetens har idag verksamheter inom utbildningar, rekrytering och bemanning vilka alla växer snabbt, och med grund i ovan omställning har vi siktet inställt på att starta upp nya verksamheter inom kompetensförsörjning. Kort och gott – vi erbjuder dig en viktig roll i företag som befinner sig i en spännande tillväxtfas! Visa mindre

Ridlärare till Realgymnasiet i Borås

Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare och driver 25 verksamheter... Visa mer
Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.

Inom koncernen Lärandegruppen har vi idag över 900 medarbetare och driver 25 verksamheter varav tre förskolor, 7 grundskolor och 15 gymnasieskolor i Sverige, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra barn och elever, medarbetare samt partners.?

Realgymnasiet i Borås startade hösten 2008 och här arbetar cirka 25 medarbetare. Drygt 130 elever studerar på skolan inom utbildningarna Djurvård, Djurpark, Häst, Hund och Natur & äventyr.Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.

Med eleven i centrum har Lärande fastställt en pedagogisk grund som ska styra våra beslut och våra ledarhandlingar i verksamheten. Med den pedagogiska grunden som filter bidrar både lärare och mentorer inom Lärande till skolutveckling som leder till att våra elever når sin fulla potential.

De fyra begreppen i vår pedagogiska grund är:
Lära i sammanhang | Lära att lära | Lära i samarbete | Lära för framtiden


Uppdraget som lärare
Vi söker en lärare till vår hästutbildning. Som lärare i häst bedriver du utbildning hos vår
samarbetspartner Borås Fältrittklubb/Borås Ridhus i både teori och praktik. Förutom att undervisa i kurser knutna till häst ansvarar läraren för arbetsplatsförlagt lärande för skolans hästelever. Vår hästutbildning erbjuder flertalet diplomeringar i form av hästskötarexamen, första hjälpen, förarbevis terränghjuling, tappskokompetens och basutbildningen. Dessutom erbjuder vi tre specialiseringar i form av ledarskap och ridkonst, ridsport och unghäst och avel.

Realgymnasiet erbjuder utbildningar där ämnesintegration och arbete i projekt är centralt. Detta, tillsammans med ett branschnära samarbete, ger de bästa förutsättningarna för våra elevers lärande och
leder till framgång efter avslutad utbildning.


Vem är du?
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad hippolog eller svensk ridlärare med minst level 2. Det är till fördel om du är av Svenska Ridsportförbundet diplomerad hästskötare och Grönt Kort-utbildare. Vidare är det meriterande om du har eller kommer att påbörja studier till en akademisk grundexamen som yrkeslärare.

Vi ser gärna att du har goda kontakter/erfarenhet inom branschen häst. Har du dessutom erfarenhet av undervisning och goda kontakter med branschen inom djur, hund och/eller friluftsliv så är det meriterande.


Personliga egenskaper
Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som lärare och har den kunskap och praktiska färdigheter som krävs för tjänsten. Du har en god samarbetsförmåga och strävar efter att utveckla både dig själv och tillsammans med ditt team hos oss på Realgymnasiet. Du brinner för att stödja elevernas lärprocess och personliga utveckling. Du har en god förmåga och en drivkraft att förbättra elevernas måluppfyllelse.
Vidare behöver du vara mobil, flexibel, ha god servicekänsla och god förmåga att samarbeta med branschen, t.ex. genom tillit till branschens förmåga att bidra till utbildningen. 


Våra kärnvärden är Trygghet, Utveckling, Team och Framgång och självklart delar och bidrar du till dem
med oss.


Vi ser gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande. Rekryteringen sker i samarbete med Borås Ridhus.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Stylistlärare till Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås

Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 25 skolor på 21 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Våra skolor fokuserar på vikten av det mänskliga mötet och förstår innebörden av engagemang på såväl det personliga planet som i mycket större sammanhang. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.   Drottning Blanka i... Visa mer
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 25 skolor på 21 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Våra skolor fokuserar på vikten av det mänskliga mötet och förstår innebörden av engagemang på såväl det personliga planet som i mycket större sammanhang. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

 

Drottning Blanka i Borås är den lilla, personliga gymnasieskolan mitt på gågatan i Borås. Vi slog upp portarna 2010 och har idag 190 elever på något av våra fyra program – Samhällsprogrammet inriktning Beteendevetenskap – profilen Kriminologi, Ekonomiprogrammet, Hantverksprogrammet med inriktningarna frisör och hår- & makeupstylist.
Om tjänsten

Vi söker en engagerad lärare till Hantverksprogrammet med yrkesutgången Hår- och makeupstylist. Tjänsten är ett vikariat på 50% fram till jul, med möjlighet till förlängning. I den här rollen blir du en del av uppdraget att ge våra elever de bästa förutsättningarna att bli skickliga hårstylister, makeupartister och stilrådgivare. Du kommer att närmast arbeta i ett team med andra hantverkslärare men även i ett större team där EHT, ledning, mentorer och lärare ingår.
Det här söker vi

Vi söker först och främst dig som är legitimerad yrkeslärare inom hår och makeupstyling på hantverksprogrammet, eller är under utbildning. Du som söker tjänsten är ansvarstagande, självständig och engagerad och du vill vara med att påverka och utveckla utbildningen. Du är utbildad frisör/hårstylist och/eller makeupartist, gärna med intresse för trend, fantasy, drag-queen och avantgarde. Du har erfarenhet av arbete i skönhetsbranschen. 
Det här erbjuder vi

Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar, även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning, personalrabatter samt möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneavdrag.
Övrig information

Tillträdesdag 4 november, eller enligt överenskommelse.
Placeringsort Borås.
Anställningsform Vikariat.
Kontaktperson Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med HR-assistent Lina Kvick på telefonnummer 0761-019185 eller mailadress [email protected]

Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag!
Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.
Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster. Visa mindre

Svetslärare till Borås

Svetslärare till Veldi Kompetens i Borås sökes! Din roll Som svetslärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom svets tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom Skolverkets kursplaner, samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa dela... Visa mer
Svetslärare till Veldi Kompetens i Borås sökes!
Din roll
Som svetslärare på Veldi Kompetens ansvarar du för hela undervisningen inom svets tillsammans med dina kollegor. Du planerar, förbereder och genomför lektioner i enlighet med de anvisningar och gällande regelverk som finns inom Skolverkets kursplaner, samt våra interna riktlinjer och policys. Undervisningen innefattar både teoretiska och praktiska moment och du bör vara kompetent inom båda dessa delar. I tjänsten ingår även anskaffning, planering och uppföljning av APL-platser där vi gärna ser att du bidrar med ditt kontaktnät inom branschen. Du bör vara van vid att ta stort eget ansvar och initiativtagande för att strukturera arbetet på bästa sätt. Kombinerat med ett självgående arbete ser vi gärna att du arbetar i lag med dina kollegor för att uppnå gemensamma mål. Du kommer ingå i en personalstyrka som arbetar tätt ihop så vi värdesätter förmågan att samarbeta, såväl med övriga industrilärare, svensklärare som med administratör och verksamhetschef, som även kommer vara din närmsta chef. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi vill att du ska bidra till att föra Veldi framåt!
Din profil
Vi söker dig som har bred erfarenhet inom svets. Vi vill att du har arbetat som svetslärare tidigare, alternativt har lämplig motsvarande erfarenhet inom industribranschen med inriktning svets. Har du arbetat som svetsare men inte undervisat tidigare tror vi att du har en stor pedagogisk fallenhet och känner dig bekväm i lära ut och prata inför grupp. Vi värdesätter din förmåga att inspirera och motivera våra elever och ser att du engagerar dig för deras personliga utveckling i en viktig fas i livet. Vi söker dig som är utåtriktad och värderar allas olikheter. Vid sidan av din pedagogiska sida ser vi att du tycker om att vara strukturerad och noggrann i ditt planerande av undervisningen. Vi strävar efter att ligga i framkant vad gäller digitaliserat arbete och vill därför att du tycker om och har erfarenhet av att arbeta digitalt. Då du kommer ingå i ett litet arbetslag tror vi att du tycker om att socialisera dig och bidra till en god stämning på arbetsplatsen. Veldi Kompetens befinner sig i en spännande tillväxtfas så vi ser gärna att du vill vara delaktig i en målinriktad miljö med strävan efter att hela tiden utveckla verksamheten. 
Meriterande kompetenser
Yrkesutbildning/lärarbehörighet eller motsvarande pedagogisk erfarenhet
EWS/IWS-utbildning
Kompetens inom metoderna MMA, MIG/MAG och TIG

Om oss
Veldi Kompetens ingår i koncernen Strigo, som är en kompetenskoncern inriktat på vuxnas utveckling i livet. I dagsläget består koncernen även av MoA Lärcentrum och Lärgården, och finns på flera orter i landet.Veldi Kompetens har idag verksamheter inom utbildningar, rekrytering och bemanning vilka alla växer snabbt, och med grund i ovan omställning har vi siktet inställt på att starta upp nya verksamheter inom kompetensförsörjning. Kort och gott – vi erbjuder dig en viktig roll i företag som befinner sig i en spännande tillväxtfas! Visa mindre

3 Yrkeslärare till Restaurang- och livsmedelsprogrammetPraktiska i Borås

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter.  Läs mer om oss på www.praktiska.se.   Välkommen till gemenskapen!  Om Praktiska Gymnasiet Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst ... Visa mer
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Hos oss går elever som vill börja jobba. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft - och utbildar därefter. 

Läs mer om oss på www.praktiska.se.  

Välkommen till gemenskapen! 

Om Praktiska Gymnasiet

Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.

 

Praktiska Gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet i Borås är en välfungerande skola med ca 190 elever. Vi erbjuder 4 program: Byggprogrammet, Elprogrammet, Restaurang- och livmedelsprogrammet samt Fordonsprogrammet. Vi driver också en egen lunchrestaurang, där restaurangeleverna utbildas av vår personal.

 

 

 

Ditt uppdrag

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med start enligt överenskommelse. Vi tillsätter tjänster inom 3 yrkesområden, kock, servering och kallskänd.Du kommer att undervisa och handleda våra elever inom Restaurang- och livsmedelsprogrammet och tillsammans med andra kollegor kommer du att ingå i ett arbetslag . Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att, med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor, utveckla såväl programmet som yrkesämnet. Utöver yrkesämnesspecifika har du, liksom övriga lärare på skolan, uppgifter som bl.a. mentor, göra APL-besök. Tillsammans coachar du och dina kollegor eleverna både socialt och kunskapsmässigt genom deras tre år på Praktiska Gymnasiet. Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar. Det är lika med såväl eleverna som med kollegor.

 

Din profil

I första hand söker vi dig som är legitimerad yrkeslärare alternativt har stor pedagogisk kompetens och erfarenhet inom ditt yrke Restaurang med inriktning mot kock, servering och kallskänk.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov. Våra elever längtar ut i arbetslivet och din största uppgift är att leda eleverna dit! Utöver din yrkeskompetens ser vi att du har ett brett kontaktnät med din bransch. Då utbildningen sker i samverkan med det lokala näringslivet är god lokalkännedom och god branschkunskap meriterande.

Körkort är ett krav för arbetet då du regelbundet gör APL-besök hos dina elever.

 

Vi erbjuder

Vi jobbar som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätta förutsättningar att utvecklas in i yrkeslärarrollen. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling.

Hos oss får möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

 

Övrigt

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2020-01-11. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Tjänsternas start är 2020-02-01

Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Richard Edström på 0703 200980 eller via mail [email protected]

. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se. Visa mindre

Lärare Lagerutbildning

Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb? Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med bransch-och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Luleå i norr och är en del av i AcadeMedia, Nordens stör... Visa mer
Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med bransch-och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Luleå i norr och är en del av i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Movant AB söker lärare inom lager och logistik med placering i Borås

Ditt uppdrag

Som yrkeslärare inom lager och logistik ansvarar du för att eleverna som genomgår utbildningen når målet att kunna arbeta som lager- och terminalarbetare 

Tjänsten innebär att genom teoretiska och praktiska genomgångar och övningar genomföra kursmål som motsvarar yrkeskurser på det gymnasiala fordons- och transportprogrammet.

Jämställdhets- och miljöfrågor ska integreras i utbildningen där diskussionerna ska utgå ifrån hur det ser ut i samhället idag och hur de inverkar på verksamhetsområdet deltagaren befinner sig i.

Det här erbjuder vi dig

Vi är ett gott gäng som stöttar varandra och har nära till skratt. Du får kollegor runt hela Sverige, en öppen organisation där det är korta beslutsvägar och goda karriärmöjligheter.

Alla med en hel- eller deltidsanställning hos oss på Movant får tillgång till vår förmånswebb (Benify). Du kan också få oberoende pensionsrådgivning, utnyttja friskvårdsbidrag samt göra brutto- och nettolöneavdrag vid köp av utvalda produkter – allt direkt i förmånswebben. 

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna och finns på flera orter och kriminalvårdsanstalter i Sverige. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att vara en viktig aktör inom yrkesutbildning för vuxna. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven och hög lärartäthet.
Skolan i Borås har stora lokaler med bra förutsättningar för såväl praktiska som teoretiska kursmål. Inom lager och logistik arbetar det idag en lärare och det finns ytterligare tre andra yrkesprogram på skolan med erfarna kollegor som stöttar varandra i arbetet.

Det här söker vi

Vi söker dig som har ett pedagogiskt förhållningssätt och brinner för att arbeta med människor. Du vill skapa möjligheter för individer att bidra till positiv samhällsutveckling. Arbetet vilar på Movants vision “Från jobbdröm till drömjobb”.
Vi ser att du har lätt för att samarbeta, är lösningsfokuserad och har en god organisatorisk förmåga. 
Som lärare inom lager och logistik på Movant kommer du både att arbeta i grupp och självständigt. Du behöver ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt datorvana då planering och uppföljningsarbetet till viss del sker via en lärplattform.
Arbetet sker under dagtid och tillgång till bil är ett krav då viss uppföljning av arbetsplatsförlagt lärande ingår i tjänsten.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha:

- Relevant utbildning inom lager och logistik

- flerårig erfarenhet från branschen

Meriterande är: 

• Lärarbehörighet
• Ledare inom föreningslivet
• Pedagogisk erfarenhet som lärare för vuxna


Vill du ha mer information om tjänsten kontakta Mira Luks, rektor. [email protected]

Vi läser ansökningar och kallar till intervju löpande. Visa mindre

Yrkeslärare - Träarbetare

Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb? Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med bransch-och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Luleå i norr och är en del av i AcadeMedia, Nordens stör... Visa mer
Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med bransch-och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Luleå i norr och är en del av i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Movant AB söker lärare som träarbetare med placering i Borås

Ditt uppdrag 

Som yrkeslärare inom träarbetare ansvarar du för eleverna som genomgår utbildning inom bygg med inriktning träarbetare med målet att eleverna ska kunna arbeta inom dessa områden efter genomgången utbildning.  

Tjänsten innebär att genom teoretiska och praktiska genomgångar och övningar genomföra kursmål som motsvarar yrkeskurser på det gymnasiala byggprogrammet.

Jämställdhets- och miljöfrågor ska integreras i utbildningen där diskussionerna ska utgå ifrån hur det ser ut i samhället idag och hur de inverkar på verksamhetsområdet deltagaren befinner sig i.Det här erbjuder vi dig 

Vi är ett gott gäng som stöttar varandra och har nära till skratt. Du får kollegor runt hela Sverige, en öppen organisation där det är korta beslutsvägar och goda karriärmöjligheter. 

Alla med en hel- eller deltidsanställning hos oss på Movant får tillgång till vår förmånswebb (Benify). Du kan också få oberoende pensionsrådgivning, utnyttja friskvårdsbidrag samt göra brutto- och nettolöneavdrag vid köp av utvalda produkter – allt direkt i förmånswebben.  

Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna och finns på flera orter och kriminalvårdsanstalter i Sverige. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att vara en viktig aktör inom yrkesutbildning för vuxna. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven och hög lärartäthet.
Skolan i Borås har stora lokaler med bra förutsättningar för såväl praktiska som teoretiska kursmål. Inom bygg arbetar det tre lärare och det finns ytterligare tre andra yrkesprogram med erfarna kollegor som stöttar varandra i arbetet.


Det här söker vi 

Vi söker dig som har ett pedagogiskt förhållningssätt och brinner för att arbeta med människor. Du vill skapa möjligheter för individer att bidra till positiv samhällsutveckling. Arbetet vilar på Movants vision “Från jobbdröm till drömjobb”.
Vi ser att du har lätt för att samarbeta, är lösningsfokuserad och har en god organisatorisk förmåga. 
Som lärare inom träarbetare på Movant kommer du både att arbeta i grupp och självständigt. Du behöver ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt datorvana då planering och uppföljningsarbetet till viss del sker via en lärplattform.
Arbetet sker under dagtid och tillgång till bil är ett krav då viss uppföljning av arbetsplatsförlagt lärande ingår i tjänsten. 

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha:

- Yrkesbevis träarbetare

- 5 års erfarenhet som träarbetare

Meriterande är:  

Lärarbehörighet 
Ledare inom föreningslivet 
Pedagogisk erfarenhet som lärare för vuxna  


Vill du ha mer information om tjänsten kontakta Mira Luks, rektor. [email protected] 

Vi läser ansökningar och kallar till intervju löpande. Visa mindre

Yrkeslärare bygg och anläggning

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslive... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, fordons- och transportprogrammet, el- och energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik samt de högskoleförberedande programmen, samhäll - beteendevetenskap och estet. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Arbetet består av att planera, strukturera och genomföra undervisning, såväl teoretiskt som praktiskt samt att handleda elever, dokumentera deras studieresultat och sätta betyg.

Som ansvarig mentor och klassföreståndare sätta upp mål tillsammans med eleverna och ha kontakt med vårdnadshavare vid behov.

Du bidrar till skolans utveckling och tar ett delat ansvar för att verksamheten når sina mål. Du skall kunna motivera och leda eleverna till goda studieresultat, måluppfyllelse och kunskapsutveckling samt följa upp elevernas studieresultat och närvaro. Tillsammans i arbetslaget arbetar du för gemensamt utvecklingsarbete på programmet. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar och är kreativ och har ett gott bemötande och tillsammans med kollegorna ansvara för den dagliga skötseln av lokaler och utrustning

I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott
bemötande.

Vi söker dig som har yrkeslärarexamen med yrkesbevis anläggningsförare/mark - och anläggning. Den vi söker har erfarenhet av undervisning eller annat och har ett intresse av att använda sina yrkeserfarenheter i undervisning för ungdomar som valt en utbildning inom bygg och anläggning. Du är nyfiken, har lätt att samarbeta. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar och är kreativ och har ett gott bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlighet, intresse för pedagogik och viljan att arbeta med ungdomar.
Läs mer om Borås Stads personalförmåner: https://www.boras.se/arbete/arbetahososs/borasstadsomarbetsgivare/formaner.4.5df90ad9157ccec3ebcacc31.html

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås. https://www.boras.se/download/18.4e3badd615ce053a86b64062/1498560342622/Bildningsstaden.pdf Visa mindre

Frisör- och stylistlärare

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Undervisning inom Frisör- och/eller Stylistutbildningens karaktärsämnen på Hantverksprogrammet.
Fokus ligger framför allt på kurserna inom Hantverksteknik och Entreprenörskap, samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter.

I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i programlaget övrigt i skolan är en självklarhet.
I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande.


Lärarutbildning inom karaktärsämnen på Hantverksprogrammet Frisör-/ Stylist är önskvärt. Yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter är meriterande.
God digital kompetens är nödvändig i arbetet.


Läs mer om Borås Stads personalförmåner: https://www.boras.se/arbete/arbetahososs/borasstadsomarbetsgivare/formaner.4.5df90ad9157ccec3ebcacc31.html

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås. https://www.boras.se/download/18.4e3badd615ce053a86b64062/1498560342622/Bildningsstaden.pdf

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00. Visa mindre

Ellärare till Praktiska i Borås

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa. Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika... Visa mer
Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Om Praktiska

Om Praktiska Gymnasiet
Praktiska gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är störst i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi vet att bra yrkesutbildning gör att ungdomar får jobb direkt efter gymnasiet och därmed får en chans att etablera sig som unga vuxna i samhället. En yrkesutbildning öppnar möjligheter för att skapa sitt eget liv och det gör att samhället utvecklas som helhet. Vi vill vara med och skapa samhällsnytta på detta sätt, för ungdomar som har siktet inställt på ett visst yrke, men även för ungdomar som inte ännu har sin plan klar för sig. Vi tror nämligen att alla behövs och kan bidra på arbetsmarknaden.
 
Praktiska Gymnasiet Borås
Vi är en gymnaieskola med ca 200 elever som är beläget på Getängen i Borås. De gymnasiala yrkesprogrammen som finns på skolan är följande: Fordonsprogrammet, Restaurangprogrammet, Elprogrammet samt Byggprogrammet. 
 
Ditt uppdrag
Tjänsten är en visstidsanställning (deltid-heltid) med möjlighet till en tillsvidareanställning,  med start enligt överenskommelse. Du kommer att undervisa och handleda våra elever inom Elprogrammet och tillsammans med andra kollegor kommer du att ingå i ett arbetslag. Alla lärare har ett gott samarbete. Vi ser dig som en viktig och drivande kraft för att, med eleverna i fokus och i samarbete med kollegor, utveckla såväl programmet som yrkesämnet. Utöver yrkesämnesspecifika-har du, liksom övriga lärare på skolan, uppgifter som bl.a. mentor, göra APL-besök. Tillsammans coachar du och dina kollegor eleverna både socialt och kunskapsmässigt genom deras tre år på Praktiska Gymnasiet. Vi kommunicerar huvudsakligen genom Schoolsoft och vi arbetar i Google-miljö genom delning av digitala dokument, kalendrar och planeringar. Det är lika med såväl eleverna som med kollegor.
 
Din profil
I första hand söker vi dig som är legitimerad yrkeslärare alternativt har stor kompetens och erfarenhet inom ditt yrke El/Elteknik. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter din förmåga att möta eleverna utifrån deras kunskaper och behov. Våra elever längtar ut i arbetslivet och din största uppgift är att leda eleverna dit! Utöver din yrkeskompetens ser vi att du har ett brett kontaktnät med din bransch. Då utbildningen sker i samverkan med det lokala näringslivet är god lokalkännedom och god branschkunskap meriterande. Körkort är ett krav för arbetet då du regelbundet gör APL-besök hos dina elever.
 
Vi erbjuder
Vi jobbar som ett sammansvetsat team och säkerställer att du inledningsvis får rätta förutsättningar att utvecklas in i yrkeslärarrollen. Vi erbjuder våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling.  Hos oss får möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra kollegor inom Praktiska Gymnasiet men även med andra inom AcadeMediakoncernen. Hos oss får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.
 
Övrigt
Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2019-09-13. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Richard Edström på 070 320 09 80 eller via mail richard.edströ[email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
 
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.
 
Om AcadeMedia
Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre. Läs gärna mer på www.academedia.se.

 

  Visa mindre

Lärare barn och fritid till KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med gymnasial vuxenutbildning och företagsutbildning inom vård, omsorg, förskola, fritid och hälsa. Vi vill bidra med kompetens som gör skillnad - för individ, grupp, organisation, verksamhet och samhälle. Årligen utbildar vi tusentals människor över hela Sverige och vi har över 250 kommuner och företag som kunder. Välkommen med din ansökan till ett av Sveriges ledande utbildnings... Visa mer
KompetensUtvecklingsInstitutet är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med gymnasial vuxenutbildning och företagsutbildning inom vård, omsorg, förskola, fritid och hälsa. Vi vill bidra med kompetens som gör skillnad - för individ, grupp, organisation, verksamhet och samhälle. Årligen utbildar vi tusentals människor över hela Sverige och vi har över 250 kommuner och företag som kunder. Välkommen med din ansökan till ett av Sveriges ledande utbildningsföretag! Läs mer om oss på www.kui.se

Till vår vuxenutbildning i Borås söker vi dig som vill arbeta som lärare inom Barn och Fritid. Du ska vara behörig lärare i karaktärsämnen inom gymnasieskolans Barn- och fritidsprogram.

KompetensUtvecklingsInstitutet söker dig som vill arbeta med personer som har behov av utbildning inom barn och fritid. Du har erfarenhet av att arbeta med vuxenutbildning, är självständig och flexibel och söker ett varierat jobb med utmaningar i en positiv och kreativ miljö.
Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att inom olika studieformer planera, undervisa, coacha och handleda elever. Det är viktigt att du har god pedagogisk förmåga. Samverkan med branschen och arbetsplatsförlagt lärande är en del av uppdraget. Du kan även medverka i marknadsaktiviteter som exempelvis öppna hus och mässor mm. Att arbeta som lärare hos oss innebär möjlighet till ett varierat arbete med olika typer av utbildningar och uppdrag.
Formell kompetens

Pedagogisk högskoleexamen inom området. Vi ser gärna att du är förskolelärare eller fritidspedagog i din grundprofession utöver yrkeslärarexamen.
Personliga egenskaper

Du har en positiv framtoning och trivs bäst i mötet med andra människor. Du är flexibel och uppskattar ett varierat och stimulerande arbete och har en stark kreativ sida. Du fokuserar på lösningar och möjligheter och är beredd att utveckla metoder och dig själv. Att ha ett coachande förhållningssätt är en självklarhet för oss och vi är alla beredda på att stötta varandra i de uppdrag som behövs.
Arbetslivserfarenhet/bakgrund

• Du har kompetens att coacha vuxna elever mot sina mål
• Du ska ha goda kunskaper i att använda digitala verktyg
• Du har stor vana av flexibla lösningar och nytänkande
• Du har ett starkt engagemang och en positiv människosyn

Hur vi rekryterar

Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, funktionsnedsättning, ålder och kulturell bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten.
Övrig information

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

Placeringsort

Borås 

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning med obligatorisk 6 månaders provanställning. Vi söker både dig som är intresserad av att arbeta hel- eller deltid. Resor ingår i  tjänsten.

Sista ansökningsdag

191006, vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med affärsutvecklare/rektor Sofia Ekström på mailadress: [email protected]
Vi erbjuder dig

Alla som har en hel- eller deltidsanställning hos oss får tillgång till vår förmånswebb (Benify). Du kan också få oberoende pensionsrådgivning, utnyttja friskvårdsbidrag samt göra brutto- och nettolöneavdrag vid köp av utvalda produkter – allt direkt i förmånswebben. Förmånswebben är dessutom kopplat till ett personalkort som ger dig en mängd rabatter hos stora och välkända varumärken.
Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

KompetensUtvecklingsInstitutet är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Se www.academedia.se

  Visa mindre

Yrkeslärare bygg och anläggning

Yrkeslärare bygg och anläggning till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-06-17. (Ref nr 2527:2019:10) Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamhete... Visa mer
Yrkeslärare bygg och anläggning

till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-06-17.
(Ref nr 2527:2019:10)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats: Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, fordons- och transportprogrammet, el- och
energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, industritekniska
programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, hantverksprogrammet textil design samt det
högskoleförberedande Estetiska programmet - Media och digital design. Skolan har fräscha och
ändamålsenliga lokaler. Läs mer om Viskastrandsgymnasiet på vår hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2019-08-12.

Arbetsuppgifter: Vi söker en yrkeslärare till Bygg- anläggningsprogrammet, inriktning husbyggnad. Arbetet innefattar anskaffning utav APL-platser, följa upp och vidareutveckla APL-arbetet med eleverna, samt
handleda och följa upp gymnasiearbeten. Ansvara för material och undervisningslokal/verkstad ingår i
uppdraget.

I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott
bemötande. IKT- kompetens är meriterande då vi jobbar i fullständig datamiljö med en-till-en koncept.

Kvalifikationer: Vi söker i första hand dig som är behörig yrkeslärare inom ovanstående område. Du bör ha dokumenterad
behörighet/bransch utbildning som finns inom yrkesområdet och ska ha minst ha 5 års yrkeserfarenhet, gärna
med arbetsledande uppgifter.

Vidare skall du ha en god värdegrund, erfarenhet och förmåga att samarbeta och utveckla verksamheten för att
matcha framtidens kompetensbehov inom yrkesområdet.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Anna Bärgman, tfn 0768-88 31 40. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-17. Visa mindre

Yrkeslärare VVS , VVS - och Fastighetsprogrammet

Yrkeslärare VVS, VVS- och Fastighetsprogrammet till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-08-30. (Ref nr 2527:2019:13) Arbetsplats: Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet! Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, Hantverkspro... Visa mer
Yrkeslärare VVS, VVS- och Fastighetsprogrammet

till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-08-30.
(Ref nr 2527:2019:13)

Arbetsplats: Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, Hantverksprogrammet - textil design. Skolan erbjuder även två högskoleförberedande program, Estetiska programmet och det nystartade Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap.
Utöver detta bedriver Viskastrandsgymnasiet Introduktionsprogram i egen regi med ca 100 elever, där arbetslagen är med och formar organisationen kring eleverna.
Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.
Under kommande läsår studerar ca 1000 elever på våra olika program. Skolan har 160 medarbetare och den pedagogiska personalen är organiserade i arbetslag. Skolan har också en elevhälsoorganisation och en serviceorganisation - kost, lokalvård, vaktmästeri, IT, skolbibliotek samt administrativt stöd.
Förutom gymnasiechefen består skolledningen av fem rektorer och en skolintendent.
Viskastrandsgymnasiet ligger i centrala Borås med ca 10 minuters gångväg från Resecentrum för dig som pendlar med tåg eller buss.
Ytterligare information om verksamheten finner du via Borås Stads hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetsuppgifter: Undervisning på VVS- och fastighetsprogrammet inriktning VVS.
Planering, genomförande och efterarbete av undervisningen. Tillsammans med kollegor på programmet ansvara för anskaffning av APL platser till våra elever på VVS- och fastighetsprogrammet. Vara klassföreståndare/Mentor, vilket bland annat innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever. Samarbete med övriga lärare både i programarbetslaget och ämnesgruppen är självklart. Ansvar för material och undervisningslokal ingår i uppdraget. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande.
Arbetet är omväxlande och präglas av täta elev- och personalkontakter.
Kvalifikationer: Vi söker i första hand dig som har lärarexamen och lärarlegitimation. För denna tjänst gäller att självständighet och samarbete ska förenas. Det är därför viktigt att du har förmåga till en helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och arbeta i team. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga. Dessutom behöver du ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift samt att organisera, prioritera och hantera perioder av hög arbetsbelastning.

Upplysningar lämnas av rektor Anna Bärgman, tfn 0768-88 31 40 eller 033-35 31 40. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-30. Visa mindre

Florist - / inredningslärare till hantverksprogrammet

Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Undervisning inom Floristutbildningens karaktärsämnen, Hantverksprogrammet. Fokus ligger framför allt på kurserna: Utställningsdesign, Design 1, Designmodeller, Florist 1, Tradition och utveckling - samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter.
I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i programlaget och övrigt i skolan är en självklarhet.
I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande. Undervisningen planeras, genomförs och efterarbetas utifrån formativa perspektiv.

Lärarutbildning inom karaktärsämnen på Hantverksprogrammet Florist/Inredning är önskvärt. Yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter är meriterande.
God digital kompetens är nödvändig i arbetet.
Läs mer om Borås Stads personalförmåner: https://www.boras.se/arbete/arbetahososs/borasstadsomarbetsgivare/formaner.4.5df90ad9157ccec3ebcacc31.html

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås. https://www.boras.se/download/18.4e3badd615ce053a86b64062/1498560342622/Bildningsstaden.pdf Visa mindre

Gymnasielärare i bageri och konditori

Gymnasielärare i bageri och konditori till Almåsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-26. (Ref nr 2522:2019:6) Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter,... Visa mer
Gymnasielärare i bageri och konditori

till Almåsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-26.
(Ref nr 2522:2019:6)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats: Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum. Läs mer om Almåsgymnasiet på vår hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är ett vikariat på 60 procent av heltid under ordinarie innehavares tjänstledighet, dock längst t.o.m. 2020-06-17. Tillträde 2019-08-09.

Arbetsuppgifter: Undervisning inom Bageriinriktningen på Restaurang och livsmedelsprogrammet, samt övrigt förekommande arbetsuppgifter.
I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i ämnesgruppen och i programlaget är en självklarhet.

I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande.
Kvalifikationer: Relevant lärarutbildning eller motsvarande branschkunskap och erfarenhet. I första hand söker vi dig som har lärarutbildning inom karaktärsämnen Bageri och Konditori, men även motsvarande yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter är meriterande. God digital kompetens är nödvändig i arbetet.

Bifoga din yrkeslärarexamen till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Kristina Brink, tfn 0768-88 77 93 eller gymnasiechef Enikö Mihai, tfn 0768-88 77 90. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-26. Visa mindre

Gymnasielärare i bageri och konditori

Gymnasielärare i bageri och konditori till Almåsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-26. (Ref nr 2522:2019:4) Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter,... Visa mer
Gymnasielärare i bageri och konditori

till Almåsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-26.
(Ref nr 2522:2019:4)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats: Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum. Läs mer om Almåsgymnasiet på vår hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2019-08-09.

Arbetsuppgifter: Undervisning inom Bageriinriktningen på Restaurang och livsmedelsprogrammet, samt övrigt förekommande arbetsuppgifter.
I tjänsten ingår klassföreståndarskap, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i ämnesgruppen och i programlaget är en självklarhet.

I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande.
Kvalifikationer: Relevant lärarutbildning eller motsvarande branschkunskap och erfarenhet. I första hand söker vi dig som har lärarutbildning inom karaktärsämnen Bageri och Konditori, men även motsvarande yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter är meriterande. God digital kompetens är nödvändig i arbetet.

Bifoga din yrkeslärarexamen till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Kristina Brink, tfn 0768-88 77 93 eller gymnasiechef Enikö Mihai. Tfn 0768-88 77 90. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-26. Visa mindre

Behörig yrkeslärare med inriktning Vård & omsorg

Svensk vård och kompetensutveckling, SVOK, söker vårdlärare till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat. Vi söker dig som vill arbeta med motiverade elever där de flesta har utomnordisk bakgrund. Du arbetar flexibelt och kreativt med stort eget ansvar där du får vara med och utveckla utbildningen. Du kommer att ha ett tätt samarbete med en pedagogisk resurs vars arbetsuppgift kommer att vara att stötta elever med särskilda behov. Tjäns... Visa mer
Svensk vård och kompetensutveckling, SVOK, söker vårdlärare till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat. Vi söker dig som vill arbeta med motiverade elever där de flesta har utomnordisk bakgrund. Du arbetar flexibelt och kreativt med stort eget ansvar där du får vara med och utveckla utbildningen. Du kommer att ha ett tätt samarbete med en pedagogisk resurs vars arbetsuppgift kommer att vara att stötta elever med särskilda behov. Tjänsten innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen utifrån styrdokument och elevernas behov.Du ingår i ett arbetslag där du förväntas organisera och utveckla utbildningen. Du har även kontinuerliga kontakter med APL platser och arbetslivet. Din profilFör att vara aktuell för tjänsten som yrkeslärare vill vi att du har: • behörighet som lärare inom vård- och omsorg • god pedagogisk förmåga • god kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt • yrkeserfarenhetErfarenhet inom vård- och omsorgsarbete (minst 4 år)Erfarenhet av att utbilda elever inom vård och omsorg (minst 4 år) Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi erbjuder konkurrenskraftiga löner. Anställningsform: Del- eller HeltidSVOK ingår i Arenakoncernen tillsammans med ALEA Kompetenshöjning, Arena Personal, Arbetslivsresurs, Impact och World Class. Tillsammans erbjuder vi utbildning, bemanning, rekrytering, omställning, organisationsutveckling och arbetslivsinriktad rehabilitering. Visa mindre

Trälärare

Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb? Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med bransch-och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Luleå i norr och är en del av i AcadeMedia, Nordens stör... Visa mer
Vill du vara med och guida elever från jobbdröm till drömjobb?

Movant AB är vuxenutbildningsföretaget som i nära samarbete med bransch-och näringsliv utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Movant har sedan starten nischat sig inom yrkesutbildningar, och genom det skapat ett stort nätverk av företag som hjälper oss att skapa närmsta vägen ut till jobb. Skolorna finns från Malmö i söder till Luleå i norr och är en del av i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Movant AB söker lärare som träarbetare med placering i Borås
Ditt uppdrag 


Som yrkeslärare inom träarbetare ansvarar du för eleverna som genomgår utbildning inom bygg med inriktning träarbetare med med målet att eleverna ska kunna arbeta inom dessa områden vid avslutad utbildning.  Tjänsten innebär att genom teoretiska och praktiska genomgångar och övningar genomföra kursmål som motsvaras av yrkeskurserna på det gymnasiala byggprogrammet.Jämställdhets- och miljöfrågor ska integreras i utbildningen där diskussionerna ska utgå från hur det ser ut i samhället idag och hur de inverkar på verksamhetsområdet deltagaren befinner sig i. Vi ser att du är självgående och strukturerad med förmåga att organisera, ansvara för och prioritera dina aktiviteter på ett effektivt sätt och är lösningsorienterad. Det här erbjuder vi dig Vi är ett gott gäng som stöttar varandra och har nära till skratt. Du får kollegor runt hela Sverige, en öppen organisation där det är korta beslutsvägar och goda karriärmöjligheter. Alla med en hel- eller deltidsanställning hos oss på Movant får tillgång till vår förmånswebb (Benify). Du kan också få oberoende pensionsrådgivning, utnyttja friskvårdsbidrag samt göra brutto- och nettolöneavdrag vid köp av utvalda produkter – allt direkt i förmånswebben.  Movant har över 20 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna och finns på flera orter och kriminalvårdsanstalter i Sverige. Genom en långsiktig strategi har vi under dessa år växt från den lokala aktören till att vara en viktig aktör inom yrkesutbildning för vuxna. Det som fortfarande kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven och hög lärartäthet. Skolan i Borås har stora lokaler med goda förutsättningar för såväl praktiska som teoretiska kursmål. Inom bygg arbetar det tre lärare och det finns ytterligare tre andra yrkesprogram med goda kollegor som stöttar varandra i arbetet.Det här söker vi Vi söker dig som är pedagogisk och brinner för att arbeta med människor. Du vill skapa möjligheter för individer att bidra till positiv samhällsutveckling. Arbetet sker under dagtid och tillgång till bil är ett krav då viss uppföljning av arbetsplatsförlagt lärande ingår i tjänsten. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha:- Yrkesbevis träarbetare- 5 år erfarenhet som träarbetareSom lärare inom träarbetare på Movant kommer du både att arbeta i grupp och självständigt. Du behöver ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt datorvana då planering och  uppföljningsarbetet till viss del sker via en lärplattform. Meriterande är kunskaper om:  Lärarbehörighet 
Ledare inom föreningslivet 
Pedagogisk erfarenhet som lärare för vuxna  

Vill du ha mer information om tjänsten kontakta Rickard Engström, platschef [email protected] 
Vi läser ansökningar och kallar till intervju löpande. Visa mindre

Flera yrkeslärartjänster inför läsåret 19 / 20

Flera yrkeslärartjänster inför läsåret 19/20 till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-17. (Ref nr 2527:2019:7) Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads... Visa mer
Flera yrkeslärartjänster inför läsåret 19/20

till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-17.
(Ref nr 2527:2019:7)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats: Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, fordons- och transportprogrammet, el- och energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, hantverksprogrammet textil design samt det högskoleförberedande Estetiska programmet - Media och digital design. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler. Läs mer om Viskastrandsgymnasiet på vår hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde 2019-08-12.

Arbetsuppgifter: Vi söker yrkeslärare till Bygg- anläggningsprogrammet, plåtslageri och måleri. VVS och fastighetsprogrammet, kyla -och värmepumpsteknik. Industriprogrammet, svetsteknik och grafiskteknik och design. Fordon-och transportprogrammet, personbilsteknik/lastbilsteknik. El-och energiprogrammet, dator och kommunikationsteknik och el-och energiteknik.

Anskaffning utav APL-platser, följa upp och vidareutveckla APL-arbetet med eleverna, samt handleda och följa upp gymnasiearbeten. Ansvar för material och undervisningslokal ingår i uppdraget. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande.

Kvalifikationer: Vi söker i första hand dig som är behörig yrkeslärare inom ovanstående områden. Du bör ha dokumenterad behörighet/bransch utbildning som finns inom yrkesområdena och ska ha minst ha 5 års yrkeserfarenhet, gärna med arbetsledande uppgifter. IKT- kompetens är meriterande då vi jobbar i fullständig datamiljö med en-till-en koncept.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Anna-Lena Jacobsson, tfn 0768-88 31 30 eller gymnasiechefen Kaj Sandgren, tfn 0768-88 31 10. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-17. Visa mindre

Yrkeslärare inom vård och omsorg

Yrkeslärare inom vård och omsorg till Almåsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-26. (Ref nr 2522:2019:5) Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såvä... Visa mer
Yrkeslärare inom vård och omsorg

till Almåsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-26.
(Ref nr 2522:2019:5)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats: Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum. Läs mer om Almåsgymnasiet på vår hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är ett vikariat på heltid under ordinarie innehavares tjänstledighet, dock längst t.o.m. 2020-06-17. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträde 2019-08-09.

Arbetsuppgifter: Vård och omsorgsutbildning på Almåsgymnasiet organiserar om för att möta framtiden och behöver fler kollegor med olika kompetensområden. Du kommer att undervisa inom programmets yrkesämnen, samt ansvara för övrigt förekommande arbetsuppgifter, så som klassföreståndarskap.
Kvalifikationer: Lärarutbildning inom karaktärsämnen på VO är önskvärt, men även yrkeserfarenhet av arbete inom relevanta verksamheter kan beaktas. God digital kompetens är meriterande.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Camilla Brogeby, tfn 0768-88 77 94 eller gymnasiechef Enikö Mihai, tfn 0768-88 77 90. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-26. Visa mindre

Yrkeslärare till el - och energiprogrammet med inriktning energiteknik

Yrkeslärare till el- och energiprogrammet med inriktning energiteknik till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-10. (Ref nr 2527:2019:6) Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är ... Visa mer
Yrkeslärare till el- och energiprogrammet med inriktning energiteknik

till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-10.
(Ref nr 2527:2019:6)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats: Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, Hantverksprogrammet - textil design samt de högskoleförberedande programmen Estetiska programmet - Media och digital design och Samhällsvetenskapsprogrammet. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.
Läs mer om Viskastrandsgymnasiet på vår hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2019-08-12.

Arbetsuppgifter: Viskastrandsgymnasiet söker yrkeslärare till el- och energiprogrammet med inriktning energiteknik. Inriktningen energiteknik ska ge kunskaper i att genomföra drift- och underhållsarbeten samt servicefunktioner inom energi-, miljö- och vattenteknikbranscherna samt processbaserade branscher. Inriktningen ska leda till att eleverna utvecklar förmåga att arbeta med specialiserade funktioner i många olika yrken inom energi- och processbranscherna. Möjliga yrken är till exempel drift- och underhållstekniker, eldistribution. solcellsteknik, driftoperatör, vattenmiljötekniker och laborant.

Planera, genomföra och efterarbeta undervisningen samt klassföreståndarskap ingår. Uppdraget innebär samarbete med övriga lärare i programlag och ämneslag. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar och är kreativ, samt har ett gott bemötande som skapar starka relationer med våra elever.

Undervisning kommer att ske inom inriktningen energiteknik där du bland annat undervisar i kurserna fastighetsautomation, energiteknik, förnybar energi, elkraftteknik, miljö och klimatpåverkan. Du har även ansvar för elevers arbetsplatsförlagda praktik, som är en stor del av våra utbildningar.

Kvalifikationer: Vi söker i första hand behöriga yrkeslärare (med lärarlegitimation). Även annan relevant utbildning/kompetens med bred yrkeserfarenhet från industriel, drift samt underhåll el inom energiproduktion och eldistribution eller annan relevant yrkesbakgrund.

Meriterande om du arbetat med och har kunskaper om solceller.
Du har dokumenterad erfarenhet inom branschen och är väl förtrogen med dagens teknik samt nyfiken på framtida energilösningar. Du har kunskap och erfarenhet i yrket samt om branschens villkor och regler.

Arbetsplatsförlagd praktik är en stor del av våra utbildningar. Förmåga/erfarenhet att skapa kontaktnät och samverka med branschföretagen är önskvärd. Grundläggande datakunskaper är meriterande, då vi arbetar med 1-1-koncept, där alla elever använder datorn som ett verktyg i lärandet.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Magnus Björk, tfn 0768-88 31 15. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-10 Visa mindre

Medlearn söker vårdlärare

Medlearn är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom vård, omsorg och hälsa. Varje år får omkring 4 000 vuxna elever utbildning på olika nivåer, inom kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning, yrkeshögskola och högskola. Medlearn är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna i syfte att nå egen försörjning. Irisgruppen som består av verksamheterna Iris, Medlearn och Compete... Visa mer
Medlearn är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom vård, omsorg och hälsa. Varje år får omkring 4 000 vuxna elever utbildning på olika nivåer, inom kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning, yrkeshögskola och högskola. Medlearn är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna i syfte att nå egen försörjning. Irisgruppen som består av verksamheterna Iris, Medlearn och Competens har en omsättning på cirka 450 MSEK och drygt 600 anställda på ca 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapa ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Läs gärna mer på www.medlearn.se och www.irisgruppen.se

Vi verkar för samhällsnytta, har starka värderingar med tydligt fokus på kvalité. Till vår verksamhet söker vi nu ytterligare en kollega som vill vara med i skapandet av MedLearns utvecklingsinsatser!  

Dina arbetsuppgifter 
Inför vår kommande vårdbiträdesutbildning söker vi en vård- och omsorgslärare. Du ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av undervisning i flexibla lärmiljöer. Du arbetar med lektionsplanering, bedömning och betygsättning samt att du handleder eleverna utifrån dennes studieplan. Du får möjlighet att vara med och skapa tillväxt och utveckling i Medlearns verksamhet i Borås. 

Din profil 
Vi söker dig som har flera års yrkeserfarenhet inom vård- och omsorg och erfarenhet av att undervisa inom vård- och omsorg. Du som söker bör även vara legitimerad yrkeslärare med behörighet i ämnena inom vård- och omsorgsutbildningen på gymnasienivå. 

Skola och vård utvecklas ständigt, därför behöver även våra utbildningar göra det. Vi söker dig som är intresserad av elevens lärande och att utveckla verksamhetens pedagogiska metoder. 

Vårt erbjudande 
Glädje, kreativitet, utveckling och samarbete är våra starka nyckelord. Hos oss är kollegialt lärande viktigt, vi erbjuder våra medarbetare kompetensutveckling och utbildningsmöjligheter för att behålla kompetensen, nyfikenheten och inspirationen i arbetslaget, samt ge våra elever de bästa förutsättningarna att nå så långt som möjligt i sina studier. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund. Medlearn värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Ytterligare information 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta: [email protected]

Skicka in din ansökan senast den 10 maj. Varmt välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut tas. Visa mindre

Lärare barn och fritid till KompetensUtvecklingsInstitutet

KompetensUtvecklingsInstitutet är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med gymnasial vuxenutbildning och företagsutbildning inom vård, omsorg, förskola, fritid och hälsa. Vi vill bidra med kompetens som gör skillnad - för individ, grupp, organisation, verksamhet och samhälle. Årligen utbildar vi tusentals människor över hela Sverige och vi har över 250 kommuner och företag som kunder. Välkommen med din ansökan till ett av Sveriges ledande utbildnings... Visa mer
KompetensUtvecklingsInstitutet är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag med gymnasial vuxenutbildning och företagsutbildning inom vård, omsorg, förskola, fritid och hälsa. Vi vill bidra med kompetens som gör skillnad - för individ, grupp, organisation, verksamhet och samhälle. Årligen utbildar vi tusentals människor över hela Sverige och vi har över 250 kommuner och företag som kunder. Välkommen med din ansökan till ett av Sveriges ledande utbildningsföretag! Läs mer om oss på www.kui.se

Till vår vuxenutbildning i Borås söker vi dig som vill arbeta som lärare inom Barn och Fritid. Du ska vara behörig lärare i karaktärsämnen inom gymnasieskolans Barn- och fritidsprogram. 

KompetensUtvecklingsInstitutet söker dig som vill arbeta med personer som har behov av utbildning inom barn och fritid. Du har erfarenhet av att arbeta med vuxenutbildning, är självständig och flexibel och söker ett varierat jobb med utmaningar i en positiv och kreativ miljö. Vi ser gärna att du har vana vid såväl klassrums- som distansundervisning.
Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att inom olika studieformer planera, undervisa, coacha och handleda elever. Det är viktigt att du har god pedagogisk förmåga. Samverkan med branschen och arbetsplatsförlagt lärande är en del av uppdraget. Du kan även medverka i marknadsaktiviteter som exempelvis öppna hus och mässor mm. Att arbeta som lärare hos oss innebär möjlighet till ett varierat arbete med olika typer av utbildningar och uppdrag.
Formell kompetens

Pedagogisk högskoleexamen inom området
Personliga egenskaper

Vi vill att du har en positiv framtoning och trivs som bäst i mötet med andra människor. Det är meriterande om du uppskattar ett varierat och stimulerande arbete och har en stark kreativ sida. Du fokuserar på lösningar och möjligheter och är beredd att utveckla metoder och dig själv. Att ha ett coachande förhållningssätt är en självklarhet för oss och vi är alla beredda på att stötta varandra i de uppdrag som behövs.
Arbetslivserfarenhet/bakgrund

• Du har kompetens att coacha vuxna elever mot sina mål
• Du ska ha goda kunskaper i att använda digitala verktyg
• Du har stor vana av flexibla lösningar och nytänkande
• Du har ett starkt engagemang och en positiv människosyn

Hur vi rekryterar

Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, funktionsnedsättning, ålder och kulturell bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten.
Övrig information

Tillträdesdag

Enligt ök

Placeringsort

Borås

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning med obligatorisk 6 månaders provanställning. Vi söker både dig som är intresserad av att arbeta hel- eller deltid. Resor kan förekomma i tjänsten.

Sista ansökningsdag

190519, vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag.

Kontaktperson

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med affärsområdeschef/rektor Sofia Ekström på mailadress: [email protected]
Vi erbjuder dig

Alla som har en hel- eller deltidsanställning hos oss får tillgång till vår förmånswebb (Benify). Du kan också få oberoende pensionsrådgivning, utnyttja friskvårdsbidrag samt göra brutto- och nettolöneavdrag vid köp av utvalda produkter – allt direkt i förmånswebben. Förmånswebben är dessutom kopplat till ett personalkort som ger dig en mängd rabatter hos stora och välkända varumärken.
Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du motiverar varför du söker dig till och just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

Välkommen med din ansökan!

KompetensUtvecklingsInstitutet är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Se www.academedia.se Visa mindre

Medlearn söker vårdlärare

Medlearn är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom vård, omsorg och hälsa. Varje år får omkring 4 000 vuxna elever utbildning på olika nivåer, inom kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning, yrkeshögskola och högskola. Medlearn är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna i syfte att nå egen försörjning. Irisgruppen som består av verksamheterna Iris, Medlearn och Compete... Visa mer
Medlearn är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom vård, omsorg och hälsa. Varje år får omkring 4 000 vuxna elever utbildning på olika nivåer, inom kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning, yrkeshögskola och högskola. Medlearn är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna i syfte att nå egen försörjning. Irisgruppen som består av verksamheterna Iris, Medlearn och Competens har en omsättning på cirka 450 MSEK och drygt 600 anställda på ca 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapa ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Läs gärna mer på www.medlearn.se och www.irisgruppen.se

Vi verkar för samhällsnytta, har starka värderingar med tydligt fokus på kvalité. Till vår verksamhet söker vi nu ytterligare en kollega som vill vara med i skapandet av MedLearns utvecklingsinsatser!  

Dina arbetsuppgifter 
Inför vår kommande vårdträdesutbildning söker vi en vård- och omsorgslärare. Du ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av undervisning i flexibla lärmiljöer. Du arbetar med lektionsplanering, bedömning och betygsättning samt att du handleder eleverna utifrån dennes studieplan. Du får möjlighet att vara med och skapa tillväxt och utveckling i Medlearns verksamhet i Borås. 

Din profil 
Vi söker dig som har flera års yrkeserfarenhet inom vård- och omsorg och erfarenhet av att undervisa inom vård- och omsorg. Du som söker bör även vara legitimerad yrkeslärare med behörighet i ämnena inom vård- och omsorgsutbildningen på gymnasienivå. 

Skola och vård utvecklas ständigt, därför behöver även våra utbildningar göra det. Vi söker dig som är intresserad av elevens lärande och att utveckla verksamhetens pedagogiska metoder. 

Vårt erbjudande 
Glädje, kreativitet, utveckling och samarbete är våra starka nyckelord. Hos oss är kollegialt lärande viktigt, vi erbjuder våra medarbetare kompetensutveckling och utbildningsmöjligheter för att behålla kompetensen, nyfikenheten och inspirationen i arbetslaget, samt ge våra elever de bästa förutsättningarna att nå så långt som möjligt i sina studier. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund. Medlearn värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Ytterligare information 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

För frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta: [email protected]

Skicka in din ansökan senast den 10 maj. Varmt välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut tas. Visa mindre

Ridlärare till Realgymnasiet i Borås

Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtresa och söker engagerade medarbetare.  Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Realg... Visa mer
Alltsedan starten 1999 har vi satt elevens lärande i centrum och jobbat utifrån vår mission: Att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden och i framtiden. Just nu är vi inne i en spännande tillväxtresa och söker engagerade medarbetare. 


Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.

Realgymnasiet i Borås startade hösten 2008. Här arbetar cirka 15 medarbetare. Drygt 115 elever studerar på skolan inom utbildningarna Djurvård, Häst, Hund och Natur & äventyr.Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.

Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet.
Med eleven i centrum har Lärande fastställt en pedagogisk grund som ska styra våra beslut och våra ledarhandlingar i verksamheten. Med den pedagogiska grunden som filter bidrar både lärare och mentorer inom Lärande till skolutveckling som leder till att våra elever når sin fulla potential.

De fyra begreppen i vår pedagogiska grund är:
Lära i sammanhang | Lära att lära | Lära i samarbete | Lära för framtiden


Uppdraget som lärare
Vi söker en lärare till vår hästutbildning. Som lärare i häst bedriver du utbildning hos vår
samarbetspartner Borås Fältrittklubb/Borås Ridhus i både teori och praktik. Förutom att undervisa i kurser knutna till häst ansvarar läraren för arbetsplatsförlagt lärande för skolans hästelever. Vår hästutbildning erbjuder flertalet diplomeringar i form av hästskötarexamen, första hjälpen, förarbevis terränghjuling, tappskokompetens och basutbildningen. Dessutom erbjuder vi tre specialiseringar i form av ledarskap och ridkonst, ridsport och unghäst och avel.

Realgymnasiet erbjuder utbildningar där ämnesintegration och arbete i projekt är centralt. Detta, tillsammans med ett branschnära samarbete, ger de bästa förutsättningarna för våra elevers lärande och
leder till framgång efter avslutad utbildning.


Vem är du?
Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad hippolog eller svensk ridlärare med minst level 2. Det är till fördel om du är av Svenska Ridsportförbundet diplomerad hästskötare och Grönt Kort-utbildare. Vidare är det meriterande om du har eller kommer att påbörja studier till en akademisk grundexamen som yrkeslärare.

Vi ser gärna att du har goda kontakter/erfarenhet inom branschen häst. Har du dessutom erfarenhet av undervisning och goda kontakter med branschen inom djur, hund och/eller friluftsliv så är det meriterande.


Personliga egenskaper
Vi söker dig som känner dig trygg i rollen som lärare och har den kunskap och praktiska färdigheter som krävs för tjänsten. Du har en god samarbetsförmåga och strävar efter att utveckla både dig själv och tillsammans med ditt team hos oss på Realgymnasiet. Du brinner för att stödja elevernas lärprocess och personliga utveckling. Du har en god förmåga och en drivkraft att förbättra elevernas måluppfyllelse.
Vidare behöver du vara mobil, flexibel, ha god servicekänsla och god förmåga att samarbeta med branschen, t.ex. genom tillit till branschens förmåga att bidra till utbildningen. 
Våra kärnvärden är Trygghet, Utveckling, Team och Framgång och självklart delar och bidrar du till dem
med oss.


Vi ser gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande. Rektyteringen sker i samarbete med Borås Ridhus och ev kommer det finnas möjlighet att komplettera anställningen med 25% på Borås Fältrittklubb.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder Erlaskolan och Realgymnasiet på flera platser och växer stadigt. Vi driver 17 skolor i Sverige från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Inom koncernen har vi dag cirka 600 medarbetare. Eventuell vinst återinvesterar vi i våra verksamheter för att utveckla dem vidare. Det har resulterat i att vi har en stabil grund för tillväxt och ekonomi som skapar trygghet för våra elever, medarbetare och partners. Visa mindre

Utbildare i Verkstadsteknik

På Lernia får vi människor, företag och organisationer att utvecklas och växa - tillsammans formar vi framtiden! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig kontaktperson som står i annonsen. Arbetsuppgifter Lernia Utbildning söker nu utbildare i Industriteknik till enheten i Borås med vilja och förmåga att arbeta med människor och som trivs med att arbeta i ett team av medarbetare. Du kommer att utbilda på grundnivå inom rame... Visa mer
På Lernia får vi människor, företag och organisationer att utvecklas och växa - tillsammans formar vi framtiden! Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig kontaktperson som står i annonsen.

Arbetsuppgifter

Lernia Utbildning söker nu utbildare i Industriteknik till enheten i Borås med vilja och förmåga att arbeta med människor och som trivs med att arbeta i ett team av medarbetare. Du kommer att utbilda på grundnivå inom ramen för vår arbetsmarknadsutbildning. Utbildningens syfte är att ge deltagarna kunskaper inför arbete och anställning i branschen. Arbetet kräver att du har god pedagogisk förmåga. Dina arbetsuppgifter består bland annat i att coacha och motivera deltagarna i deras personliga såväl som kunskapsmässiga utveckling. Du får tillsammans med ditt arbetslag arbeta under stort ansvar med att planera, genomföra och följa upp utbildningar inom området. Tjänsten innebär utbildning i både praktiska och teoretiska ämnen. Du kommer att få träffa deltagare från många olika kulturer och faser i livet.

Formell kompetens

Du har lägst gymnasiekompetens inom verkstadsteknik och produktionsteknik eller motsvarande. Vidare ser vi att du har pedagogisk erfarenhet samt ett genuint intresse för vuxnas lärande.

Bakgrund

Vi ser gärna att du har arbetsledarerfarenhet, pedagogisk erfarenhet samt förmåga att undervisa både praktiskt och teoretiskt. Du har flerårig vana av kvalificerat yrkesarbete inom verkstadsteknik, skärande bearbetning i manuella maskiner. Vi ser gärna också att du har arbetat med underhåll, montering samt enklare svetsarbete. Arbetet kräver att du är drivande i att utveckla våra utbildningar och för att göra det ska du ha ett bra kontaktnät inom branschen.

Att du har god datorvana är en förutsättning då vi använder datorer i undervisningen.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där rätt inställning är av avgörande betydelse. Det är viktigt att du verkligen brinner för att deltagarna ska lyckas i utbildningen och få ut mesta möjliga av sin tid hos Lernia. Du ska se möjligheter, ha god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig. Vi söker dig som kan tänka i nya banor och är ansvarstagade som person. Vi ser gärna att du är utåtriktad, kreativ och lösningsfokuserad. Du ska kunna arbeta för att skapa trivsel och gemenskap och kommer att fungera som mentor för våra deltagare. Eftersom rollen innefattar aktiv dialog med deltagare, kollegor och chef är det viktigt att du är kommunikativ och trivs med samarbete. Du känner dig bekväm med tekniska hjälpmedel och digitala plattformar. Som person har du även förmåga och vilja att utveckla människor, du är duktig på att samarbeta men även att ta egna beslut samt skapa och vårda kundrelationer. Eftersom deltagarna har ett individuellt studieupplägg och varierande behov ska du kunna arbeta självständigt och med stor flexibilitet.

Du som söker tjänsten ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och med varierande förutsättningar.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning. Tjänsten är på heltid med placering i Borås.

Tillträdesdag

Under april/maj

Information

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta Verksamhetschef Torbjörn Krus 070-676 59 59.

Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök omgående.

Du är varmt välkommen med din ansökan till ett arbete och kunskapsföretag där du har chans till en karriärutveckling tillsammans med våra entusiastiska medarbetare.

Lernia är vägen framåt

Lernia är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag. Vi erbjuder tjänster inom utbildning, bemanning, rekrytering och omställning och finns på fler än 100 orter över hela landet. Lernia gör det möjligt för människor och företag att stärka sin konkurrenskraft genom rätt kompetens. Vi vet att kompetens gör skillnad.

Våra värderingar som genomsyrar vårt dagliga arbete är Pålitlighet - Affärsmässighet - Vi är lika och unika.

Besök gärna www.lernia.se Visa mindre

Yrkeslärare till Bygg - och anläggningsprogrammet

Yrkeslärare till Bygg- och anläggningsprogrammet till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-04-23. (Ref nr 2527:2019:3) Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås St... Visa mer
Yrkeslärare till Bygg- och anläggningsprogrammet

till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-04-23.
(Ref nr 2527:2019:3)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats: Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, Hantverksprogrammet - textil design samt de högskoleförberedande programmen Estetiska programmet - Media och digital design och Samhällsvetenskapsprogrammet. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.
Läs mer om Viskastrandsgymnasiet på vår hemsida.

Anställningsvillkor: 2 tjänster som är tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde 2019-08-09.

Arbetsuppgifter: Arbetet består av att planera, strukturera och genomföra undervisning, såväl teoretiskt som praktiskt samt att handleda elever, dokumentera deras studieresultat och sätta betyg.

Som ansvarig mentor och klassföreståndare sätta upp mål tillsammans med eleverna och ha kontakt med vårdnadshavare vid behov.

Du bidrar till skolans utveckling och tar ett delat ansvar för att verksamheten når sina mål. Du skall kunna motivera och leda eleverna till goda studieresultat, måluppfyllelse och kunskapsutveckling samt följa upp elevernas studieresultat och närvaro.

Tillsammans i arbetslaget arbetar du för gemensamt utvecklingsarbete på programmet. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar och är kreativ och har ett gott bemötande och tillsammans med kollegorna ansvara för den dagliga skötseln av lokaler och utrustning.

I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande. Tjänsten är i huvudsak placerad på vår anläggning i Viared.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har yrkeslärarexamen med yrkesbevis mark - och anläggning/anläggningsförare. Du har erfarenhet av undervisning och har ett intresse av att använda sina yrkeserfarenheter i undervisning för ungdomar som valt en utbildning inom bygg och anläggning. Du är nyfiken, har lätt att samarbeta. I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar och är kreativ och har ett gott bemötande.
Vi lägger stor vikt vid personlighet, intresse för pedagogik och viljan att arbeta med ungdomar.
IKT- kompetens är meriterande då vi jobbar i fullständig datamiljö med en-till-en koncept.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Anna-Lena Jacobsson, tfn 0768-88 31 30. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-23. Visa mindre

Yrkeslärare till Fordon - och transportprogrammet

Yrkeslärare till Fordon- och transportprogrammet till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-04-23. (Ref nr 2527:2019:4) Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås S... Visa mer
Yrkeslärare till Fordon- och transportprogrammet

till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-04-23.
(Ref nr 2527:2019:4)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats:

Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, fordons- och transportprogrammet, el- och energiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, hantverksprogrammet - textil design samt det högskoleförberedande Estetiska programmet - Media och digital design. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.
Läs mer om Viskastrandsgymnasiet på vår hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2019-08-09.

Arbetsuppgifter: Planera, genomföra och efterarbeta undervisningen och vara klassföreståndare, vilket bl a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever. Samarbete med övriga lärare både i programarbetslaget och ämnesgruppen är självklart. Ansvar för material och undervisningslokal ingår i uppdraget.

I uppdraget som lärare krävs ett tryggt ledarskap där du engagerar, utmanar, är kreativ och har ett gott bemötande.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har yrkeslärarexamen med bred yrkeserfarenhet från personbilsbranschen. Du kommer att undervisa på Fordons- och transportprogrammet åk 1. Du har kunskap och lång erfarenhet i yrket och har kännedom om branschens villkor och regler.

Vi lägger stor vikt vid personlighet, intresse för pedagogik och viljan att arbeta med och för ungdomar. IKT- kompetens är meriterande då vi jobbar i fullständig datamiljö med en-till-en koncept. Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Anna-Lena Jacobsson, tfn 0768-88 31 30. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-23. Visa mindre