Lediga jobb som Forskarassistent i Borås

Se lediga jobb som Forskarassistent i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

Forskningsassistent i design

Ansök    Sep 18    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom företagsekonomi, industriell ekonomi, resursåtervinning, samhällsbyggnad och inom det textila området: design, management och teknik. Inom akademin finns fem institutioner: Institutionen för företagsekonomi och textilt management, Institutionen för ingenjörsvetenskap, Institutionen för resursåtervinning och samhällsbyggnad, Institutionen för textilteknologi samt Institution... Visa mer
Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom företagsekonomi, industriell ekonomi, resursåtervinning, samhällsbyggnad och inom det textila området: design, management och teknik.

Inom akademin finns fem institutioner: Institutionen för företagsekonomi och textilt management, Institutionen för ingenjörsvetenskap, Institutionen för resursåtervinning och samhällsbyggnad, Institutionen för textilteknologi samt Institutionen för design samt en avdelning för Textila labb. Textilhögskolan, liksom centrumbildningen, Centrum för Hållbart Samhällsbyggande är andra viktiga verksamheter inom akademin. Vid akademin finns även två forskarskolor, inom Resursåtervinning och inom Textil och mode.

Arbetsbeskrivning

Som forskningsassistent med inriktning mot modedesign arbetar du med forskningsprojektet ”Body in Fashion design Processes”. I arbetsuppgifterna ingår att grundläggande experimentell forskning för att utforska alternativa definitioner av kropp inom modedesign och utveckling av metoder i relation till klädsel och modedesign för att introducera nya estetiska modeller av klädsel och för att utöka användningsområdet för kläder och mode. I arbetet ingår även undervisning samt organisation seminarium inom ämnesområdet.

Kvalifikationer
För anställningen krävs avlagd examen, som lägst licentiatexamen i textil- och modedesign, dokumenterade erfarenheter av arbete med konstnärliga processer i modedesign samt erfarenhet av utställningsarbeten internationellt och av projektledning. Sökande ska ha mycket god förmåga kommunicera på engelska och svenska i både skrift och tal. Därutöver krävs god samarbetsförmåga, förmåga att arbeta självständigt och strukturerat, förmåga att kunna prioritera arbetsuppgifter samt god förmåga att skapa nätverk och kontakter.

Det är meriterande med erfarenhet av pedagogiskt arbete i högre utbildning.

Anställningsform: Särskild visstidsanställning, till och med 29 februari 2024.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 15 oktober 2023.
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA2023/168

Kontakt 

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Clemens Thornquist via telefon 033- 435 43 46. Facklig företrädare är Martin Behre, Saco-S. Fackliga företrädare nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. För mer information om hur du ansöker, se sidan Så här söker du jobb hos oss. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk.
• Relevanta examensbevis som styrker behörighet och krav i anställningen. 

Kontakta [email protected] om du har vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2023-10-09 (CET, Central European Time). 


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Läs mer om högskolan och hur det är att jobba hos oss.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. Läs mer om anställningsvillkor och karriärvägar.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskningsassistent inom projektet Kontiki - AI som beslutsstöd

Ansök    Nov 7    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd bedrivs forskning inom vårdvetenskap, arbetsvetenskap, offentlig förvaltning, samt ledning, styrning och organisering inom välfärd, vård och omsorg. Akademin ger en bredd av utbildningar på grundnivå och avancerad nivå, specialistutbildningar, distansutbildningar samt fristående kurser som utbildar bland annat sjuksköterskor, personalvetare och tjänstemän i offentlig förvaltning. Forskarutbildningen Människan i... Visa mer
Vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd bedrivs forskning inom vårdvetenskap, arbetsvetenskap, offentlig förvaltning, samt ledning, styrning och organisering inom välfärd, vård och omsorg.

Akademin ger en bredd av utbildningar på grundnivå och avancerad nivå, specialistutbildningar, distansutbildningar samt fristående kurser som utbildar bland annat sjuksköterskor, personalvetare och tjänstemän i offentlig förvaltning. Forskarutbildningen Människan i vården ger doktorsexamen inom vårdvetenskap.

Utmärkande för utbildnings- och forskningsmiljön är en högteknologisk övningsmiljö, Kliniskt träningscentrum (KTC), som skapar goda förutsättningar för att stärka klinisk kompetens. Ett särskilt styrkeområde vid akademin är prehospital och högteknologisk forskning, där Högskolan i Borås har en ledande roll i Norden. Vid akademin finns välutvecklade samverkansorgan för forskning och utveckling genom Centrum för välfärdsstudier samt FoU Sjuhärad Välfärd.

Läs mer på Jobba hos oss på Akademin för vård, arbetsliv och välfärd.


Om projektet

Under perioden 2023-04-01 till och med 2026-03-31 genomförs projektet Kontiki - AI som beslutsstöd for patienter och helsetjenesten. Projektets övergripande syfte är att inhämta och sprida kunskap samt utveckla och implementera digitala lösningar inklusive AI-baserade beslutsstöd för hälso- och sjukvården som ska komma patienterna och brukarna till godo för att kunna erbjuda dem en jämlik, jämställd, nära och väl tillgänglig kommunal och regional hälso- och sjukvård.

Högskolan i Borås är tillsammans med Høgskolen i Østfold projektägare. Forskningsprojekt kommer att bedrivas i en etablerad forskargrupp som leds av två projektledare, en från Høgskolen i Østfold, Norge och en från Högskolan i Borås, Sverige. Projektet pågår i tre år och finansieras genom ERUF (Europeiska regionala utvecklingsfonden) och samarbetsprogrammet Interreg Sverige-Norge, Innovativa miljöer, med drygt 20 miljoner kronor.

Projektet genomförs av Akademin för vård, arbetsliv och välfärd med Ann-Helén Sandvik som ansvarig chef.


Arbetsbeskrivning


Anställningen som forskningsassistent innebär att arbeta på uppdrag av projektledningen inom projektets tidsram. Du kommer att arbeta både självständigt och i samarbete med den grupp av medarbetare som är engagerade i projektet. Arbetsuppgifterna innefattar arbete inom delprojekt Egenmonitorering där du undersöker förutsättningar för att inhämta patientdata inom sluten och öppen specialiserad vård, primärvård samt kommun- och hemsjukvård. Vidare påbörjar du arbetet med att bygga upp databas för sådan patientdata. Därutöver undersöker du behov av digitala lösningar och intelligenta beslutsstöd inom sluten och öppen specialiserad vård, primärvård samt, kommun- och hemsjukvård. Även här ingår att påbörja arbetet med att implementera digitala lösningar och intelligenta beslutsstöd i dessa miljöer. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens och utbildning i innovation och teknik inom hälso- och sjukvård. Vidare kan du obehindrat kommunicera på engelska och svenska i både skrift och tal. Du är en person med god samarbetsförmåga och kapacitet att arbeta självständigt. Du arbetar strukturerat och kan prioritera bland arbetsuppgifter.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete med innovation och teknik inom hälso-och sjukvård och erfarenhet av forsknings- och utvecklingsprojekt inom digital hälsa.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. 
Sysselsättningsgrad: 20 %
Tillträde: 1 januari 2024
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA2023/203

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Ann-Helén Sandvik via telefon 033-435 47 60. Facklig företrädare är Anders Jonsson, Saco-S. Fackliga företrädare nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. För mer information om hur du ansöker, besök sidan Hjälp för sökande. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev med motivering till din ansökan och sammanfattning av din kompetens kopplat till anställningens krav.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk.
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2023-11-28 (CET, Central European Time). 


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Läs mer om högskolan och hur det är att jobba hos oss.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. Läs mer om villkor och förmåner.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Postdoktor inom Resursåtervinning – bygglogistik

Ansök    Jun 16    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Vill du bidra till ett hållbart samhälle? Inom Akademin för textil, teknik och ekonomi har de senaste åren en stark utveckling skett inom forskningsområdet Resursåtervinning. Forsknings- och utbildningsmiljön består idag av sju professorer, ca 30 doktorander och 30 seniora lärare och forskare och postdoktorer. Utbildning bedrivs både på grund- och avancerad nivå och till detta knyts även vår unika forskarutbildning inom Resursåtervinning. Vi har tillgång... Visa mer
Vill du bidra till ett hållbart samhälle?

Inom Akademin för textil, teknik och ekonomi har de senaste åren en stark utveckling skett inom forskningsområdet Resursåtervinning. Forsknings- och utbildningsmiljön består idag av sju professorer, ca 30 doktorander och 30 seniora lärare och forskare och postdoktorer. Utbildning bedrivs både på grund- och avancerad nivå och till detta knyts även vår unika forskarutbildning inom Resursåtervinning.

Vi har tillgång till moderna och välutrustade undervisnings- och forskningslaboratorier. Forskningen inom Resursåtervinning sker främst inom energi, industriell bioteknik, polymerteknik, resource management samt byggteknik. Vi har ett stort nätverk, såväl nationellt som internationellt och ett väl utvecklat samarbete med både näringsliv och offentliga aktörer. Inom forskargruppen Byggteknik har två doktorander disputerat mellan 2016-2022 och för närvarande bedriver tre doktorander sin forskarutbildning i gruppen.

Vinnova har under våren 2023 beviljat forskargruppen för Byggteknik finansiering för ett forskningsprojekt inom Cirkulärt och Klimatreducerat betongelement i nybyggnation. För att kunna utföra dessa forskningsuppdrag förstärker vi nu forskargruppen med en postdoktor.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som postdoktor ägnar du dig åt forskning inom forskargruppen i Byggteknik. Du förväntas genomföra experimentell forskning inom ramen för utveckling och förståelse för ett Cirkulär Flödes ByggLogistikCentra. Detta är en utveckling av ett ByggLogistikCentra med inkluderande delar av nyproduktion där återvunnet material ingår. I arbetsuppgifterna ingår även litteraturstudier samt analys och tolkning av resultat och experiment. Slutligen ingår även att presentera forskningsresultaten i relevanta kanaler så som vetenskapliga artiklar i relevanta pree-review journaler, konferenser och vid andra relevanta presentationer. Du förväntas också handleda studenter och doktorander inom det egna forskningsområdet.

Kvalifikationer
För att anställas som postdoktor krävs


• doktorsexamen inom byggteknik, logistik, industriell ekonomi eller motsvarande med innehåll som är relevant för forskningen
• goda kunskaper gällande Supply Chain Management, logistik och transport
• förmåga att kommunicera obehindrat i både skrift och tal på svenska
• god förmåga för kommunikation på engelska.

Sökande ska även ha god erfarenhet av forskning som berör utveckling av logistiknätverk och transportadministration. Vidare krävs god samarbets- och initiativförmåga, förmåga att arbeta självständigt och strukturerat samt förmåga att kunna prioritera bland arbetsuppgifter. God förmåga att kommunicera forskningsresultat muntligt och skriftligt är också en förutsättning för anställning.

Meriterande:


• Tidigare medverkan i forskningsprojekt gällande bygglogistik.
• Kunskap gällande logistikkonsekvenser inom cirkulära försörjningskedjor, produktionslogistik samt frekvensstyrda leveranssystem.
• Publikationer utöver doktorsavhandlingen.
• Dokumenterad medverkan vid vetenskapliga konferenser.
• Medverkan i forskningsansökningar.
• Arbetserfarenhet från företag och industri inom bygglogistik är speciellt meriterande.

För att anställas som postdoktor bör främst den komma i fråga som har avlagt examen enligt första stycket paragraf §2 i Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor för högst tre år sedan. Ramtiden om tre år beräknas utifrån sista ansökningsdag.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som postdoktor under två år.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: tidigast 1 oktober 2023
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA2023/120

Kontakt 

Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Kamran Rousta via telefon 033- 435 46 44. Frågor beträffande forskning hänvisas till professor Daniel Ekwall via telefon 033-435 46 57. Facklig företrädare är Martin Behre, Saco-S. Fackliga företrädare nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00. 

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. För mer information om hur du ansöker, se sidan Så här söker du jobb hos oss. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev med kort motivering till din ansökan där sökt befattning och ämne framgår.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk.
• Intyg/betyg (inkl. bevis över avlagda doktorsexamen) och övriga merithandlingar du önskar åberopa.

Kontakta [email protected] om du har vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2023-10-08 (CET, Central European Time).

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. 


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Läs mer om högskolan och hur det är att jobba hos oss.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. Läs mer om anställningsvillkor och karriärvägar.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskningsassistent inom Science Park Borås

Ansök    Maj 30    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Science Park Borås arbetar gränsöverskridande för att utveckla framtidens lösningar där ny teknik, nya råvaror och nya affärsmodeller samspelar och leder till nya produkter och tjänster på marknaden. Vi visar att det är möjligt, inspirerar och gör det oväntade. Vi erbjuder en innovationsmiljö och mötesplats för näringsliv, civilsamhälle, akademi och offentliga aktörer, som uppmuntrar till samskapande och utmanar invanda affärsmodeller och konsumtionsmönste... Visa mer
Science Park Borås arbetar gränsöverskridande för att utveckla framtidens lösningar där ny teknik, nya råvaror och nya affärsmodeller samspelar och leder till nya produkter och tjänster på marknaden. Vi visar att det är möjligt, inspirerar och gör det oväntade. Vi erbjuder en innovationsmiljö och mötesplats för näringsliv, civilsamhälle, akademi och offentliga aktörer, som uppmuntrar till samskapande och utmanar invanda affärsmodeller och konsumtionsmönster. Vårt globala nätverk med såväl nationella som internationella partners spelar en viktig roll i vårt arbete att utveckla framtidens lösningar, som när de kommersialiseras får effekt på konkurrenskraft, jobb, miljö och social hållbarhet. Med FN:s globala mål som utgångspunkt för förändring och utifrån våra tre verksamhetsområden Textil, Konsumtion och Samhällsutveckling vill vi på Science Park Borås bidra till en bättre värld genom att skapa och främja hållbara och innovativa lösningar på samhällsutmaningar.


Arbetsbeskrivning

Anställningen innebär framförallt att i forskningssyfte utveckla kampanjer, workshops och innehåll för sociala media kopplat till konsumtionsmönster och hållbarhet samt att analysera data baserat på genomförda aktiviteter. Vidare ingår litteraturstudier och dokumentation gällande digital storytelling inom mode, men även design och konceptualisering av resultat kopplat till hållbara och konsumentcentrerade affärsmodeller i modeindustrin. 

Kvalifikationer 

För anställningen krävs masterexamen inom Fashion management och kunskap om cirkulär ekonomi inom mode och textil. Därutöver krävs dokumenterad erfarenhet av arbete inom den textila värdekedjan, erfarenhet av konsumentcentrerade affärsmodeller i modeindustrin samt erfarenhet av social innovation, digitalisering och affärsutveckling kopplat till hållbarhet. God förmåga att uttrycka sig skriftligt och muntligt på engelska är också ett krav.

Det är meriterande med


• intresse och erfarenhet av textil och hållbarhet
• erfarenhet av internationella projekt
• kunskap om Globala Målen i relation till textil och mode.


Anställningsform: Särskild visstidsanställning under två månader. 
Sysselsättningsgrad: 80 %
Tillträde: 1 september 2023 eller enligt överenskommelse. 
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA2023/116

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande chef vid Science Park Borås, Monika Johansson, via telefon 033-435 40 83. Facklig företrädare är Martin Behre, Saco-S. Martin nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk.
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga Jobb-sida: Så här söker du jobb hos oss. 

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2023-06-09 (CET, Central European Time). 


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Läs mer om högskolan och hur det är att jobba hos oss.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. Läs mer om anställningsvillkor och karriärvägar.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskningsassistent i textilteknologi inriktning konduktiva fibrer

Ansök    Maj 2    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Inom Textilhögskolan möts kreativitet, kunskap och innovation. Våra unika labbmiljöer och kompetenser representerar stora delar av den textila värdekedjan. Det nära samarbetat med branschen formar utbildningarna, vilket resulterar i att Textilhögskolan utgör kärnan för textilbranschens kompetensförsörjning. Här möts design, teknik, produktion, ekonomi och marknadsföring som är styrkan inom textilforskning, textil innovation och textila utbildningar. Detta ... Visa mer
Inom Textilhögskolan möts kreativitet, kunskap och innovation. Våra unika labbmiljöer och kompetenser representerar stora delar av den textila värdekedjan. Det nära samarbetat med branschen formar utbildningarna, vilket resulterar i att Textilhögskolan utgör kärnan för textilbranschens kompetensförsörjning. Här möts design, teknik, produktion, ekonomi och marknadsföring som är styrkan inom textilforskning, textil innovation och textila utbildningar. Detta gör Textilhögskolan ensam i sitt slag i Europa och utgör ett internationellt erkänt utbildningscentrum för en hållbarare textil värdekedja.

Inom projektet Textiles Muscles for Soft Exoskeletons (FEPS) finns det behov av utförarkapacitet i form av laborationsarbete, prototypframtagning och testning. Arbetsuppgifterna inkluderar framför allt beläggningskemi för konstruktion av aktuerande textilier dvs textilier som kan a) utöva kraft på sin omgivning b) förändra sin form eller c) förändra sin styvhet. Därtill tillkommer textil produktion (vävning och stickning), litteraturstudier och sammanfattning av forskningsläget.

Institutionen för textilteknologi söker nu en forskningsassistent som ska ingå i forskningsgruppen Polymera E- textilier, ledd av docent Nils-Krister Persson. Närmsta chef är proprefekt vid Institutionen för textilteknologi, Anders Persson.

Arbetsbeskrivning

Som forskningsassistent kommer du att arbeta inom projektet Textiles Muscles for Soft Exoskeletons (FEPS) med laborationsarbete, prototypframtagning och testning. 

Arbetsuppgifterna består av:


• litteratursökning
• beläggning av garn med konduktiva polymera material
• testning av de samma, ur elektrisk, mekanisk och processmässig synpunkt
• design och framtagning av textila prototyper
• utveckling av konstruktioner för industriell uppskalning
• färdigställning av prototyper för utställning
• ta fram enklare filmer som illustrerar koncepten.


Kvalifikationer 

V söker dig som har fördjupade kunskaper i textila processer och textila material motsvarande textilingenjörsexamen. Vidare har du erfarenhet av beläggningskemi och/eller goda vitsord i kurs i textilkemi och du kan systematiskt utföra samt analysera resultat av tester, materialframtagning och prototyper. Vidare kan du utföra vävning och stickning och framtagning av prototyper härav. Givetvis har du visat intresse för vetenskapligt arbete samt av avancerade textilier och smarta textilier. Du kan redovisa och presentera resultat på ett pedagogiskt och vetenskapligt sätt. Vidare har du förmåga att arbeta självständigt, men du samarbetar också bra med andra. Anställningen förutsätter även dokumenterad god skriftlig och verbal förmåga i det svenska språket samt förmåga att kommunicera obehindrat skriftligt och muntligt på engelska.

Anställningsform: Särskild visstidsanställning, som längst till och med 31 december 2023.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 15 juni 2023
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2023/84

Kontakt

Upplysningar om arbetsuppgifter lämnas av forskargruppsledaren Nils-Krister Persson ([email protected]) och Anders Persson, proprefekt, Institutionen för Textilteknologi ([email protected]). Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga Jobb-sida: Så här söker du jobb hos oss. 

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2023-05-08 (CET, Central European Time). 


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Läs mer om högskolan och hur det är att jobba hos oss.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. Läs mer om anställningsvillkor och karriärvägar.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskningsassistent inom Science Park Borås

Ansök    Maj 31    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Science Park Borås arbetar gränsöverskridande för att utveckla framtidens lösningar där ny teknik, nya råvaror och nya affärsmodeller samspelar och leder till nya produkter och tjänster på marknaden. Vi visar att det är möjligt, inspirerar och gör det oväntade. Vi erbjuder en innovationsmiljö och mötesplats för näringsliv, civilsamhälle, akademi och offentliga aktörer, som uppmuntrar till samskapande och utmanar invanda affärsmodeller och konsumtionsmönste... Visa mer
Science Park Borås arbetar gränsöverskridande för att utveckla framtidens lösningar där ny teknik, nya råvaror och nya affärsmodeller samspelar och leder till nya produkter och tjänster på marknaden. Vi visar att det är möjligt, inspirerar och gör det oväntade. Vi erbjuder en innovationsmiljö och mötesplats för näringsliv, civilsamhälle, akademi och offentliga aktörer, som uppmuntrar till samskapande och utmanar invanda affärsmodeller och konsumtionsmönster. Vårt globala nätverk med såväl nationella som internationella partners spelar en viktig roll i vårt arbete att utveckla framtidens lösningar, som när de kommersialiseras får effekt på konkurrenskraft, jobb, miljö och social hållbarhet. Med FN:s globala mål som utgångspunkt för förändring och utifrån våra tre verksamhetsområden Textil, Konsumtion och Samhällsutveckling vill vi på Science Park Borås bidra till en bättre värld genom att skapa och främja hållbara och innovativa lösningar på samhällsutmaningar.


Arbetsbeskrivning

Som forskningsassistent arbetar du framförallt med att i projekt inkludera cirkulära designprinciper med syfte att sprida kunskap för en cirkulär omställning. Du utvecklar och kommunicerar teori för cirkulära designprinciper och utvecklar även informationsmaterial, workshops och innehåll för sociala media kopplat till cirkulära affärsmodeller. Vidare ingår att arbeta kommersiellt med designmetoder för redesign samt att bidra till att skapa proaktivitet och inspirera till att våga designa för cirkularitet. 


Kvalifikationer 

För anställningen krävs masterexamen i textil- och modedesign med inriktning modedesign och god förmåga i att uttrycka sig skriftligt och muntligt på svenska och engelska. Du som söker har kunskap om och praktisk erfarenhet av designmetoder för redesign. Därutöver har du kunskap om cirkulära designprinciper och textil sortering. Givetvis har du kunskap om och vana av Adobe programvaror samt redigering av film och bild. Likaså har du kunskap om och erfarenhet av kommunikation i sociala medier. 

Det är meriterande med


• erfarenhet av konsument-centrerade affärsmodeller i modeindustrin
• intresse och erfarenhet av textil och hållbarhet
• kunskap om Globala Målen i relation till textil och mode.

Anställningsform: Särskild visstidsanställning, sex månader. 
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 1 juli 2023 eller enligt överenskommelse.
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA2023/121

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av biträdande chef vid Science Park Borås, Monika Johansson, via telefon 033-435 40 83. Facklig företrädare är Martin Behre, Saco-S. Martin nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk.
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga Jobb-sida: Så här söker du jobb hos oss. 

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2023-06-10 (CET, Central European Time). 


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Läs mer om högskolan och hur det är att jobba hos oss.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. Läs mer om anställningsvillkor och karriärvägar.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Innovationsrådgivare

Ansök    Sep 12    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Grants and Innovation Office (GIO) är en avdelning som ger specialiserat stöd åt högskolans forskare och projektledare. Som innovationsrådgivare kan du bidra till att forskning kommer till nytta för samhället genom samverkan med offentlig sektor, privat näringsliv och civilsamhällesaktörer. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan! Arbetsbeskrivning GIO söker en entusiastisk och kreativ innovationsrådgivare som kan bidra till högskolan... Visa mer
Grants and Innovation Office (GIO) är en avdelning som ger specialiserat stöd åt högskolans forskare och projektledare. Som innovationsrådgivare kan du bidra till att forskning kommer till nytta för samhället genom samverkan med offentlig sektor, privat näringsliv och civilsamhällesaktörer.

Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning


GIO söker en entusiastisk och kreativ innovationsrådgivare som kan bidra till högskolans utveckling av ett proaktivt forsknings- och innovationsstöd. Ditt huvudsakliga uppdrag är att ge ett kvalificerat, riktat och behovsanpassat stöd till högskolans forskare, lärare och studenter, med fokus på innovation och nyttiggörande.

Som innovationsrådgivare tillhandahåller du kvalificerad handledning och coachning som bidrar till att idéer, forskningsresultat och ny kunskap leder till samhällsnytta. Du vårdar även högskolans kontakter och nätverk inom de regionala och nationella innovationssystemen. Arbetet kräver att du behöver ha mycket god kunskap och värdefulla insikter om innovationssystem på nationell, regional och EU-nivå. Du behöver även ha god förståelse för forskningens villkor för att klara ditt uppdrag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Planera och genomföra proaktiva och strategiska insatser, i syfte att stärka olika målgruppers kunskap/förmåga ifråga om innovation och nyttiggörande.
• Utveckla, planera och genomföra informations- och utbildningsinsatser, med fokus på innovation och nyttiggörande av forskning och ny kunskap.
• Löpande bevaka, analysera och informera om FoI-finansiärers utlysningar och dess regelverk.
• Bistå forskare med kvalificera handledning/coachning och rådgivning ifråga om former för innovation, samverkan och nyttiggörande.
• Rådgivning i samband med beredning av projekt- och VFT-ansökningar.
• Bidra till utbildning, utveckling och implementering av former för innovationsledning och strategier för nyttiggörande.
• Förvalta och utveckla nätverk med relevanta aktörer inom de regionala och nationella innovationssystemen.
• Bidra till uppföljning och analys av verksamheten.
• Handläggning av ärenden inom rådgivarens ansvarsområden.

Du arbetar både självständigt och i team med ett betydande eget ansvar för dina egna och GIO:s gemensamma uppdrag. Administrativa uppgifter ingår i uppdraget. Arbetet sker i nära samarbete med övriga funktioner inom GIO likväl som rektors stab, högskolans akademier, högskolans övriga forskarstöd och Science Park Borås.

Kvalifikationer 

Du som söker har en för anställningen relevant akademisk examen. Du har erfarenhet av deltagande i FoI-projekt, eller motsvarande, kunskap om/erfarenhet av IP-management samt god kännedom om regionala och nationella innovationssystem. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande för anställningen:


• Examen på forskarutbildningsnivå.
• Kunskap om/Erfarenhet från något av högskolans profilområden.
• Kunskap om IP-juridik.
• Erfarenhet av kvalificerad projektledning/processledning.
• Erfarenhet av handledning/coachning/rådgivning på akademisk nivå.
• Kunskap om finansieringsformer relevanta för uppdraget.
• Erfarenhet av att bereda, skriva eller granska projektansökningar avseende FoI- respektive VFT-finansiering.
• Erfarenhet av samverkan mellan akademi och offentlig sektor/näringsliv.

Bland dina personliga egenskaper ser vi mycket god pedagogisk förmåga och mycket god förmåga att skapa, vårda och upprätthålla nätverk/goda relationer. Du har god servicekänsla, är noggrann när du utför dina arbetsuppgifter och har god administrativa förmåga. Vidare kan du arbeta självständigt och samarbetar gärna. Vi ser att du är en person som planerar, prioriterar och följer upp sitt arbete med målmedvetenhet och med ett resultatorienterat arbetssätt.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och prestigelös samt att du har god förmåga att anpassa ditt arbete utifrån behov och förändrade förutsättningar. Vidare behöver du vara ansvarstagande och förtroendeingivande, kreativ och nytänkande samt ha god förmåga att leda både stora som små grupper.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/155

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av Anita Brni? Krišto via telefon 033-435 42 31 eller e-post [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-19.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.


Som anställd på Högskolan i Borås omfattas du av flera förmåner. Läs om våra förmåner.

Vill du veta vad som händer vid Högskolan i Borås just nu? Läs om aktuella händelser.

Vi erbjuder en utmanande och trygg arbetsplats i en spännande miljö. Tillsammans arbetar vi mot samma mål. Läs om hur det är att jobba på Högskolan i Borås. Visa mindre

Innovationsrådgivare

Ansök    Aug 19    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Grants and Innovation Office (GIO) är en avdelning som ger specialiserat stöd åt högskolans forskare och projektledare. Som innovationsrådgivare kan du bidra till att forskning kommer till nytta för samhället genom samverkan med offentlig sektor, privat näringsliv och civilsamhällesaktörer. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan! Arbetsbeskrivning GIO söker en entusiastisk och kreativ innovationsrådgivare som kan bidra till högskolan... Visa mer
Grants and Innovation Office (GIO) är en avdelning som ger specialiserat stöd åt högskolans forskare och projektledare. Som innovationsrådgivare kan du bidra till att forskning kommer till nytta för samhället genom samverkan med offentlig sektor, privat näringsliv och civilsamhällesaktörer.

Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning


GIO söker en entusiastisk och kreativ innovationsrådgivare som kan bidra till högskolans utveckling av ett proaktivt forsknings- och innovationsstöd. Ditt huvudsakliga uppdrag är att ge ett kvalificerat, riktat och behovsanpassat stöd till högskolans forskare, lärare och studenter, med fokus på innovation och nyttiggörande.

Som innovationsrådgivare tillhandahåller du kvalificerad handledning och coachning som bidrar till att idéer, forskningsresultat och ny kunskap leder till samhällsnytta. Du vårdar även högskolans kontakter och nätverk inom de regionala och nationella innovationssystemen. Arbetet kräver att du behöver ha mycket god kunskap och värdefulla insikter om innovationssystem på nationell, regional och EU-nivå. Du behöver även ha god förståelse för forskningens villkor för att klara ditt uppdrag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Planera och genomföra proaktiva och strategiska insatser, i syfte att stärka olika målgruppers kunskap/förmåga ifråga om innovation och nyttiggörande.
• Utveckla, planera och genomföra informations- och utbildningsinsatser, med fokus på innovation och nyttiggörande av forskning och ny kunskap.
• Löpande bevaka, analysera och informera om FoI-finansiärers utlysningar och dess regelverk.
• Bistå forskare med kvalificera handledning/coachning och rådgivning ifråga om former för innovation, samverkan och nyttiggörande.
• Rådgivning i samband med beredning av projekt- och VFT-ansökningar.
• Bidra till utbildning, utveckling och implementering av former för innovationsledning och strategier för nyttiggörande.
• Förvalta och utveckla nätverk med relevanta aktörer inom de regionala och nationella innovationssystemen.
• Bidra till uppföljning och analys av verksamheten.
• Handläggning av ärenden inom rådgivarens ansvarsområden.

Du arbetar både självständigt och i team med ett betydande eget ansvar för dina egna och GIO:s gemensamma uppdrag. Administrativa uppgifter ingår i uppdraget. Arbetet sker i nära samarbete med övriga funktioner inom GIO likväl som rektors stab, högskolans akademier, högskolans övriga forskarstöd och Science Park Borås.

Kvalifikationer 

Du som söker har en för anställningen relevant akademisk examen. Du har erfarenhet av deltagande i FoI-projekt, eller motsvarande, kunskap om/erfarenhet av IP-management samt god kännedom om regionala och nationella innovationssystem. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande för anställningen:


• Examen på forskarutbildningsnivå.
• Kunskap om/Erfarenhet från något av högskolans profilområden.
• Kunskap om IP-juridik.
• Erfarenhet av kvalificerad projektledning/processledning.
• Erfarenhet av handledning/coachning/rådgivning på akademisk nivå.
• Kunskap om finansieringsformer relevanta för uppdraget.
• Erfarenhet av att bereda, skriva eller granska projektansökningar avseende FoI- respektive VFT-finansiering.
• Erfarenhet av samverkan mellan akademi och offentlig sektor/näringsliv.

Bland dina personliga egenskaper ser vi mycket god pedagogisk förmåga och mycket god förmåga att skapa, vårda och upprätthålla nätverk/goda relationer. Du har god servicekänsla, är noggrann när du utför dina arbetsuppgifter och har god administrativa förmåga. Vidare kan du arbeta självständigt och samarbetar gärna. Vi ser att du är en person som planerar, prioriterar och följer upp sitt arbete med målmedvetenhet och med ett resultatorienterat arbetssätt.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och prestigelös samt att du har god förmåga att anpassa ditt arbete utifrån behov och förändrade förutsättningar. Vidare behöver du vara ansvarstagande och förtroendeingivande, kreativ och nytänkande samt ha god förmåga att leda både stora som små grupper.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/155

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av Anita Brni? Krišto via telefon 033-435 42 31 eller e-post [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-09.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.


Som anställd på Högskolan i Borås omfattas du av flera förmåner. Läs om våra förmåner.

Vill du veta vad som händer vid Högskolan i Borås just nu? Läs om aktuella händelser.

Vi erbjuder en utmanande och trygg arbetsplats i en spännande miljö. Tillsammans arbetar vi mot samma mål. Läs om hur det är att jobba på Högskolan i Borås. Visa mindre

Forskningsassistent i textilteknologi inriktning textil mekanik

Ansök    Maj 2    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Inom Textilhögskolan möts kreativitet, kunskap och innovation. Våra unika labbmiljöer och kompetenser representerar stora delar av den textila värdekedjan. Det nära samarbetat med branschen formar utbildningarna, vilket resulterar i att Textilhögskolan utgör kärnan för textilbranschens kompetensförsörjning. Här möts design, teknik, produktion, ekonomi och marknadsföring som är styrkan inom textilforskning, textil innovation och textila utbildningar. Detta ... Visa mer
Inom Textilhögskolan möts kreativitet, kunskap och innovation. Våra unika labbmiljöer och kompetenser representerar stora delar av den textila värdekedjan. Det nära samarbetat med branschen formar utbildningarna, vilket resulterar i att Textilhögskolan utgör kärnan för textilbranschens kompetensförsörjning. Här möts design, teknik, produktion, ekonomi och marknadsföring som är styrkan inom textilforskning, textil innovation och textila utbildningar. Detta gör Textilhögskolan ensam i sitt slag i Europa och utgör ett internationellt erkänt utbildningscentrum för en hållbarare textil värdekedja.

Inom projektet Textiles Muscles for Soft Exoskeletons (FEPS) finns det behov av utförarkapacitet i form av utvecklande av nya typer av garn, prototypframtagning och testning. Arbetsuppgifterna inkluderar framför allt framtagande av nya typer av garn som kan hantera mekanisk påfrestning och tvättstudier. Därtill tillkommer prototypframtagning, mekanisk tvättning, litteraturstudier och sammanfattning av forskningsläget.

Institutionen för textilteknologi söker nu en forskningsassistent som ska ingå i forskningsgruppen Polymera E- textilier, ledd av docent Nils-Krister Persson. Närmsta chef är proprefekt vid Institutionen för textilteknologi, Anders Persson.

Arbetsbeskrivning

Som forskningsassistent kommer du att arbeta inom projektet Textiles Muscles for Soft Exoskeletons (FEPS) med utvecklande av nya typer av garn, prototypframtagning och testning. 

Arbetsuppgifterna består av:


• framtagning av garn med olika tvistnings-, skär- och beläggningsmetoder
• testning av de samma ur mekanisk och processmässig synpunkt
• litteratursökning
• tvättstudier
• undersökning av miljöaspekter
• design och framtagning av textila prototyper
• färdigställning av prototyper för utställning
• ta fram enklare filmer som illustrerar koncepten.


Kvalifikationer 

Vi söker dig som har fördjupade kunskaper i textila processer och textila material motsvarande textilingenjörsexamen. Vidare har du erfarenhet av plastarbete och/eller goda vitsord i kurs i polymerkemi/teknologi och du kan systematiskt utföra och analysera resultat av tester, materialframtagning och prototyper. Givetvis har du visat intresse för vetenskapligt arbete och avancerade textilier. Du är en person med fallenhet för ett praktiskt problemlösande och du kan på både pedagogiskt och vetenskapligt sätt redovisa och presentera resultat. Vidare kan du arbeta självständigt, men du samarbetar också bra med andra. Anställningen förutsätter även dokumenterad god skriftlig och verbal förmåga i det svenska språket samt förmåga att kommunicera obehindrat skriftligt och muntligt på engelska.

Anställningsform: Särskild visstidsanställning, som längst till och med 31 december 2023. 
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: 15 juni 2023
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2023/81

Kontakt


Upplysningar om arbetsuppgifter lämnas av forskargruppsledaren Nils-Krister Persson ([email protected]) och Anders Persson, proprefekt, Institutionen för Textilteknologi ([email protected]). Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument: 


• Personligt brev.
• CV med översiktlig förteckning av utbildningar och arbetslivserfarenhet i kronologisk ordning, inklusive referenser och löneanspråk
• Kopior på relevanta intyg/betyg/dokument som styrker krav i anställningen.

Mer information för dig som sökande hittar du på vår Lediga Jobb-sida: Så här söker du jobb hos oss. 

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast vid midnatt 2023-05-08 (CET, Central European Time). 


För högskolan är det en självklarhet att verka för en hållbar samhällsutveckling i hela vår verksamhet och att arbeta för att främja mångfald, jämställdhet och tillgänglighet. Läs mer om högskolan och hur det är att jobba hos oss.

Högskolan som arbetsplats innebär en anställning med bra villkor och förmåner. Vårt moderna campus ligger mitt i city med promenadavstånd från Resecentrum. Härifrån erbjuds bra pendlingsmöjligheter. Läs mer om anställningsvillkor och karriärvägar.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forsknings- och innovationsrådgivare

Ansök    Mar 8    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Grants and Innovation Office (GIO) ger specialiserat stöd åt högskolans forskare och projektledare. Vi söker nu en entusiastisk och kreativ FoI-rådgivare som kan bidra till högskolans utveckling av ett proaktivt forsknings- och innovationsstöd. Är du vår nya kollega? Läs mer nedan och ansök idag! Arbetsbeskrivning Ditt huvudsakliga uppdrag som FoI-rådgivare är att ge ett kvalificerat, riktat och behovsanpassat stöd till högskolans forskare, lärare och s... Visa mer
Grants and Innovation Office (GIO) ger specialiserat stöd åt högskolans forskare och projektledare. Vi söker nu en entusiastisk och kreativ FoI-rådgivare som kan bidra till högskolans utveckling av ett proaktivt forsknings- och innovationsstöd. Är du vår nya kollega?

Läs mer nedan och ansök idag!

Arbetsbeskrivning

Ditt huvudsakliga uppdrag som FoI-rådgivare är att ge ett kvalificerat, riktat och behovsanpassat stöd till högskolans forskare, lärare och studenter, med inriktning på innovation, samverkan och nyttiggörande. Du tillhandahåller kvalificerad handledning och coachning som bidrar till att idéer, forskningsresultat och ny kunskap leder till samhällsnytta. Du behöver ha mycket god kunskap och värdefulla insikter om innovationssystem på nationell, regional och EU-nivå. Vidare behöver du ha god förståelse för forskningens villkor för att klara ditt uppdrag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


• planera och genomföra proaktiva och strategiska insatser, i syfte att stärka olika målgruppers kunskap/förmåga ifråga om innovation, samverkan och nyttiggörande.
• utveckla, planera och genomföra informations- och utbildningsinsatser, med fokus på innovation, samverkan och nyttiggörande av forskning och ny kunskap.
• löpande bevaka, analysera och informera om FoI-finansiärers utlysningar och dess regelverk.
• bistå forskare med kvalificerad handledning/coachning och rådgivning ifråga om former för innovation, samverkan och beredning av projektansökningar.
• bidra till utveckling och implementering av former för innovationsledning och strategier för nyttiggörande.
• förvalta och utveckla nätverk med relevanta aktörer inom de regionala och nationella innovationssystemen.
• bidra till uppföljning och analys av verksamheten.
• handläggning av ärenden inom rådgivarens ansvarsområden.

Du arbetar både självständigt och i team, med ett betydande eget ansvar för dina egna och GIO:s gemensamma uppdrag. Administrativa uppgifter ingår i uppdraget. Arbetet sker i nära samarbete med övriga funktioner inom GIO likväl som rektors stab, högskolans akademier, högskolans övriga forskarstöd och Science Park Borås.

Kvalifikationer 

För anställning som FoI-rådgivare krävs magisterexamen, erfarenhet av FoI-projekt, kunskap om och erfarenhet av IP-management samt mycket god kännedom om regionala och nationella innovationssystem. Vidare krävs mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i både tal och skrift, samt god förmåga att uttrycka sig på engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Din pedagogiska förmåga är mycket god. Du har även en mycket god förmåga att skapa, vårda och upprätthålla nätverk/goda relationer. Du är en kommunikativ, lyhörd och prestigelös person som både kan arbeta självständigt och gärna samarbetar med andra. Du har god servicekänsla, och är noggrann i utförandet av dina arbetsuppgifter. Din administrativa förmåga är god.  Du planerar, prioriterar och följer du upp ditt arbete.

Bland dina personliga egenskaper märks även att du är målmedveten och resultatorienterad. Du har god förmåga att anpassa ditt arbete utifrån behov och förändrade förutsättningar. Som person är du ansvarstagande och förtroendeingivande, kreativ och nytänkade. Din förmåga att leda både stora som små grupper är god.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är för anställningen meriterande med följande:


• Doktorsexamen, gärna inom något av högskolans profilområden.
• Kunskap om IP-juridik
• Erfarenhet av kvalificerad projektledning/processledning/innovationsledning
• Erfarenhet av handledning/coachning/rådgivning på akademisk nivå.
• Kunskap om finansieringsformer relevanta för uppdraget.
• Erfarenhet av att bereda, skriva eller granska projektansökningar avseende FoI-finansiering.
• Erfarenhet av samverkan mellan akademi och offentlig sektor/näringsliv.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: Snarast
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/50

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av Anita Brni? Krišto, chef vid GIO, via telefon 033- 435 42 31 eller e-post [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-03-29.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forsknings- och innovationsrådgivare

Ansök    Mar 30    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Grants and Innovation Office (GIO) ger specialiserat stöd åt högskolans forskare och projektledare. Vi söker nu en entusiastisk och kreativ FoI-rådgivare som kan bidra till högskolans utveckling av ett proaktivt forsknings- och innovationsstöd. Är du vår nya kollega? Läs mer nedan och ansök idag! Arbetsbeskrivning Ditt huvudsakliga uppdrag som FoI-rådgivare är att ge ett kvalificerat, riktat och behovsanpassat stöd till högskolans forskare, lärare och s... Visa mer
Grants and Innovation Office (GIO) ger specialiserat stöd åt högskolans forskare och projektledare. Vi söker nu en entusiastisk och kreativ FoI-rådgivare som kan bidra till högskolans utveckling av ett proaktivt forsknings- och innovationsstöd. Är du vår nya kollega?

Läs mer nedan och ansök idag!

Arbetsbeskrivning

Ditt huvudsakliga uppdrag som FoI-rådgivare är att ge ett kvalificerat, riktat och behovsanpassat stöd till högskolans forskare, lärare och studenter, med inriktning på innovation, samverkan och nyttiggörande. Du tillhandahåller kvalificerad handledning och coachning som bidrar till att idéer, forskningsresultat och ny kunskap leder till samhällsnytta. Du behöver ha mycket god kunskap och värdefulla insikter om innovationssystem på nationell, regional och EU-nivå. Vidare behöver du ha god förståelse för forskningens villkor för att klara ditt uppdrag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


• planera och genomföra proaktiva och strategiska insatser, i syfte att stärka olika målgruppers kunskap/förmåga ifråga om innovation, samverkan och nyttiggörande.
• utveckla, planera och genomföra informations- och utbildningsinsatser, med fokus på innovation, samverkan och nyttiggörande av forskning och ny kunskap.
• löpande bevaka, analysera och informera om FoI-finansiärers utlysningar och dess regelverk.
• bistå forskare med kvalificerad handledning/coachning och rådgivning ifråga om former för innovation, samverkan och beredning av projektansökningar.
• bidra till utveckling och implementering av former för innovationsledning och strategier för nyttiggörande.
• förvalta och utveckla nätverk med relevanta aktörer inom de regionala och nationella innovationssystemen.
• bidra till uppföljning och analys av verksamheten.
• handläggning av ärenden inom rådgivarens ansvarsområden.

Du arbetar både självständigt och i team, med ett betydande eget ansvar för dina egna och GIO:s gemensamma uppdrag. Administrativa uppgifter ingår i uppdraget. Arbetet sker i nära samarbete med övriga funktioner inom GIO likväl som rektors stab, högskolans akademier, högskolans övriga forskarstöd och Science Park Borås.

Kvalifikationer 

För anställning som FoI-rådgivare krävs magisterexamen, erfarenhet av FoI-projekt, kunskap om och erfarenhet av IP-management samt mycket god kännedom om regionala och nationella innovationssystem. Vidare krävs mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i både tal och skrift, samt god förmåga att uttrycka sig på engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Din pedagogiska förmåga är mycket god. Du har även en mycket god förmåga att skapa, vårda och upprätthålla nätverk/goda relationer. Du är en kommunikativ, lyhörd och prestigelös person som både kan arbeta självständigt och gärna samarbetar med andra. Du har god servicekänsla, och är noggrann i utförandet av dina arbetsuppgifter. Din administrativa förmåga är god.  Du planerar, prioriterar och följer du upp ditt arbete.

Bland dina personliga egenskaper märks även att du är målmedveten och resultatorienterad. Du har god förmåga att anpassa ditt arbete utifrån behov och förändrade förutsättningar. Som person är du ansvarstagande och förtroendeingivande, kreativ och nytänkade. Din förmåga att leda både stora som små grupper är god.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Det är för anställningen meriterande med följande:


• Doktorsexamen, gärna inom något av högskolans profilområden.
• Kunskap om IP-juridik
• Erfarenhet av kvalificerad projektledning/processledning/innovationsledning
• Erfarenhet av handledning/coachning/rådgivning på akademisk nivå.
• Kunskap om finansieringsformer relevanta för uppdraget.
• Erfarenhet av att bereda, skriva eller granska projektansökningar avseende FoI-finansiering.
• Erfarenhet av samverkan mellan akademi och offentlig sektor/näringsliv.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: Snarast
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/50

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av Anita Brni? Krišto, chef vid GIO, via telefon 033- 435 42 31 eller e-post [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-13.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskningsassistent i textilteknologi inriktning fibrer/textilstrukturer

Ansök    Feb 22    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom företagsekonomi, industriell ekonomi, resursåtervinning, samhällsbyggnad och inom det textila området: design, management och teknik. Inom akademin finns fem institutioner: Institutionen för företagsekonomi och textil management, Institutionen för ingenjörsvetenskap, Institutionen för resursåtervinning och samhällsbyggnad, Institutionen för textilteknologi samt Institutione... Visa mer
Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom företagsekonomi, industriell ekonomi, resursåtervinning, samhällsbyggnad och inom det textila området: design, management och teknik.

Inom akademin finns fem institutioner: Institutionen för företagsekonomi och textil management, Institutionen för ingenjörsvetenskap, Institutionen för resursåtervinning och samhällsbyggnad, Institutionen för textilteknologi samt Institutionen för design samt en avdelning för Textila labb. Textilhögskolan, liksom de två centrumbildningarna, Centrum för Hållbart Samhällsbyggande och Swedish Institute for Innovative Retail/Handelslabbet är andra viktiga verksamheter inom akademin. Vid akademin finns även två forskarskolor, inom Resursåtervinning och inom Textil och mode.

Institutionen för textilteknologi söker en forskningsassistent som ska ingå i forskningsgruppen Avancerade textila strukturer, ledd av professor Nawar Kadi. Närmsta chef är prefekt vid Institutionen för textilteknologi, Niina Hernández.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår arbete i de forskningsprojekt som utförs under handledning av professor Nawar Kadi. Detta innefattar kartläggning av innovativa fiberblandningar och garnspinningstekniker genom litteraturstudier. Därefter genomförs laborationer för att utveckla och utvärdera processer för garnproduktion baserad på återvunna och/eller nya innovativa fibrer. Målet är att kunna använda dessa garner för tillverkning av tyger. En viss del extraktionen av textilfibrer kommer även att undersökas.

Kvalifikationer

För anställningen som forskningsassistent krävs avlagd kandidatexamen i textilteknologi, goda kunskaper om textila material, fiber- och garnspinning, produktionsteknologier och provningsteknik samt goda kunskaper i textil materialutveckling. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, god samarbetsförmåga samt förmåga att kunna arbeta självständigt och ha ett uppbyggt kontaktnät med industriella parter är också förutsättningar för anställningen.

Du som söker behöver även ha goda kunskaper av;


• textilfibrer utifrån dess kemiska egenskaper
• praktiskt arbete med textilt hantverk såsom vävning, stickning och färgning
• cirkulär ekonomi.

Det är för anställningen meriterande goda kunskaper av;


• livscykelanalys (LCA)
• datalogiska ämnen
• matematik och organisationsteori

Anställningsform: Visstidsanställning, två år.
Sysselsättningsgrad: 30 %
Tillträde: Snarast
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/37

Kontakt 

Upplysningar om anställningen lämnas av prof. Nawar Kadi, projektansvarig/forskargruppsledare ([email protected]), och Niina Hernandez, prefekt, Institutionen för Textilteknologi ([email protected]). Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Håkan Alm, Saco-S de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska bland annat följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV
• Examensbevis
• Övriga intyg/betyg/merithandlingar du som sökande vill åberopa.

Kontakta HR om du har vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast 2022-03-15.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Postdoctoral Appointment in Textile Technology - Fibres/Textile Structures

Ansök    Dec 6    Högskolan i Borås    Forskarassistent
At the Faculty of Textiles, Engineering and Business, research and education are conducted in business administration, industrial engineering and management, resource recovery, building technology, and within the textile field: design, management and technology. Within the Faculty, there are five departments: the Department of Business Administration and Textile Management, the Department of Engineering, the Department of Resource Recovery and Building Tec... Visa mer
At the Faculty of Textiles, Engineering and Business, research and education are conducted in business administration, industrial engineering and management, resource recovery, building technology, and within the textile field: design, management and technology. Within the Faculty, there are five departments: the Department of Business Administration and Textile Management, the Department of Engineering, the Department of Resource Recovery and Building Technology, the Department of Textile Technology, and the Department of Design. The Swedish School of Textiles, as well as the two centres, the Centre for Sustainable Society Development and the Swedish Institute for Innovative Retailing/The Retail Lab, are other important elements within the Faculty. At the Faculty, there are also two research schools, in Resource Recovery and Textile and Fashion.

Job description

The research project is multidisciplinary and will be conducted at the University of Borås. The work tasks consist of:


• Develop innovation methods for fibre extraction from hemp agricultural residues
• Develop production methods for non-woven textiles containing hemp staple fibres
• Investigate methods to improve fibre quality
• Write reports
• Write publications and participate in conferences and seminars
• Communicate with companies related to the project

Other tasks can be assigned that are related to departmental duties, including teaching at the Bachelor's and Master's level in relevant courses, supervision of degree projects, and participation in external projects and/or administration.

Qualifications
For employment as a postdoctoral fellow, a doctoral degree in Textile Materials Technology is required. The doctoral degree must have been completed no later than three years prior to the last application date. You as an applicant must have good knowledge regarding the production of non-woven textiles in natural fibres and good knowledge regarding fibre fractionation. Furthermore, it is required that you have written project applications or conducted research regarding the extraction of bast fibre (hemp), and that you have a good ability to communicate in English in both speech and writing. As a person, you have a good ability to collaborate and the ability to work independently. Furthermore, you are structured and have the ability to prioritise among tasks.

Merits for employment are:


• Experience of finishing and surface treatment of non-woven textiles
• Good knowledge of Life Cycle Assessment (LCA)
• Ability to communicate in Swedish in speech and writing

Type of employment: Fixed-term employment, 2 years.
Employment rate: 100%
Start date: As agreed upon
Position location: Borås, Sweden
Reference number: PA 2021/272

Contact 
Information about the position can be provided by Professor Nawar Kadi, Project Leader research group leader, via email at [email protected], and Niina Hernandez, Head of Department of the Department of Textile Technology, via email at [email protected].

The trade union representatives are Magnus Sirhed, OFR-ST and Matilda Johansson, Saco-S; they can be reached via the university’s switchboard at +46 (0)33-435 40 00. 

Application 
You can apply for the position via our website by clicking on “Apply.”

Write clearly in your application which position you are applying for and include the applicable reference number.  The following documents must be attached to your application:


• Personal letter
• CV (with references)
• Doctoral degree certificate
• Publication list
• No more than four published works or other merits you wish to be taken into consideration.
• Certificates/grades and other merit documents

Contact HR If you have scientific publications that cannot be attached electronically directly in the application. The publications must be received by the university no later than one week after the application deadline. After the application deadline, no additions can be made electronically.

Please submit your application at the latest by 3 January 2022.

The University of Borås strives for even gender distribution among employees and values diversity.

According to the National Archives’s regulations, we must archive application documents, excluding publications, for two years after the appointment decision has been finalised.

We kindly decline contact with advertisers and staffing companies in this recruitment. Visa mindre

Forskningsassistent

Ansök    Nov 24    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom företagsekonomi, industriell ekonomi, resursåtervinning, samhällsbyggnad och inom det textila området: design, management och teknik. Inom akademin finns fem institutioner: Institutionen för företagsekonomi och textil management, Institutionen för ingenjörsvetenskap, Institutionen för resursåtervinning och samhällsbyggnad, Institutionen för textilteknologi samt Institutione... Visa mer
Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom företagsekonomi, industriell ekonomi, resursåtervinning, samhällsbyggnad och inom det textila området: design, management och teknik.

Inom akademin finns fem institutioner: Institutionen för företagsekonomi och textil management, Institutionen för ingenjörsvetenskap, Institutionen för resursåtervinning och samhällsbyggnad, Institutionen för textilteknologi samt Institutionen för design samt en avdelning för Textila labb. Textilhögskolan, liksom de två centrumbildningarna, Centrum för Hållbart Samhällsbyggande och Swedish Institute for Innovative Retail/Handelslabbet är andra viktiga verksamheter inom akademin. Vid akademin finns även två forskarskolor, inom Resursåtervinning och inom Textil och mode.

Institutionen för textilteknologi söker en forskningsassistent som ska ingå i forskningsgruppen Avancerade textila strukturer, ledd av professor Nawar Kadi. Projektansvarig och handledare är docent Lena Berglin. Närmsta chef är prefekt vid Institutionen för textilteknologi, Niina Hernández. Projektet avser att undersöka fukt och vätsketransport i textila multilagerstrukturer för att skapa optimalt mikroklimat i återanvändningsbara inkontinensprodukter.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår arbete i forskningsprojektet som utförs enligt projektplan under handledning.

Kvalifikationer
För anställningen som forskningsassistent krävs avlagd kandidatexamen i textilteknologi, goda kunskaper om textila material, produktionsteknologier och provningsteknik samt goda kunskaper i textil materialutveckling. Vidare ska du som söker ha erfarenhet av att arbeta i forskningsprojekt samt god förmåga att skapa nätverk och kontakter med industriella parter. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, god samarbetsförmåga samt förmåga att kunna arbeta självständigt är också förutsättningar för anställningen.

Det är för anställningen meriterande med erfarenhet från textilindustri.

Anställningsform: Visstidsanställning, två år.
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: Snarast
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/246

Kontakt 


Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Niina Hernández via telefon 033-435 42 52. Frågor om projektet besvaras av docent Lena Berglin via telefon 033- 435 59 39. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Håkan Alm, Saco-S de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV 
• Examensbevis
• Övriga intyg/betyg/merithandlingar

Kontakta HR om du har vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-15.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskningsassistent inom Science Park Borås

Ansök    Feb 9    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Smart Textiles erbjuder en unik forskningsmiljö med stor bredd. Hos oss möts forskning, näringsliv, institutioner och offentlig sektor för att finna framtidens lösningar idag. Med ett heltäckande erbjudande med allt från grundforskning till prototypframtagning, genom Textilhögskolans fullskaliga, moderna maskinpark, är Smart Textiles den självklara partnern, när en textil idé ska förverkligas eller ett behov mötas med textil teknik. Är du intresserad av ... Visa mer
Smart Textiles erbjuder en unik forskningsmiljö med stor bredd. Hos oss möts forskning, näringsliv, institutioner och offentlig sektor för att finna framtidens lösningar idag. Med ett heltäckande erbjudande med allt från grundforskning till prototypframtagning, genom Textilhögskolans fullskaliga, moderna maskinpark, är Smart Textiles den självklara partnern, när en textil idé ska förverkligas eller ett behov mötas med textil teknik.


Är du intresserad av sociala medier och digital storytelling utifrån ett konsumtions- och hållbarhetsperspektiv? Science Park Borås söker nu en forskningsassistent för ett särskilt projekt. Ansök idag!


Arbetsbeskrivning

Anställningen som forskningsassistent innebär framförallt att i forskningssyfte utveckla kampanjer och innehåll för sociala media kopplat till konsumtionsmönster och hållbarhet samt att analysera data baserat på genomförda aktiviteter. Vidare utför du litteraturstudier och dokumentation gällande digital storytelling inom mode och arbetar även med design och konceptualisering av resultat kopplat till hållbara och konsumentcentrerade affärsmodeller i modeindustrin.


Kvalifikationer 

För anställningen krävs masterexamen inom Fashion management, dokumenterad erfarenhet av arbete inom den textila värdekedjan samt erfarenhet av konsumentcentrerade affärsmodeller i modeindustrin. Du som söker har kunskap om cirkulär ekonomi inom mode och textil och erfarenhet av social innovation, digitalisering och affärsutveckling kopplat till hållbarhet. Anställningen förutsätter även att du har god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på engelska.

Det är meriterande med följande:


• Intresse och erfarenhet av textil och hållbarhet
• Erfarenhet av internationella projekt
• Kunskap om Globala Målen i relation till textil och mode

Anställningsform: Visstidsanställning, 9 månader.
Sysselsättningsgrad: 80 %
Tillträde: Snarast
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/8

Kontakt


Upplysningar om anställningen lämnas av Erik Bresky, chef vid Science Park Borås, via telefon 033- 435 41 31 eller e-post [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Examensbevis
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2022-03-02.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskningsassistent

Ansök    Nov 24    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom företagsekonomi, industriell ekonomi, resursåtervinning, samhällsbyggnad och inom det textila området: design, management och teknik. Inom akademin finns fem institutioner: Institutionen för företagsekonomi och textil management, Institutionen för ingenjörsvetenskap, Institutionen för resursåtervinning och samhällsbyggnad, Institutionen för textilteknologi samt Institutione... Visa mer
Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom företagsekonomi, industriell ekonomi, resursåtervinning, samhällsbyggnad och inom det textila området: design, management och teknik.

Inom akademin finns fem institutioner: Institutionen för företagsekonomi och textil management, Institutionen för ingenjörsvetenskap, Institutionen för resursåtervinning och samhällsbyggnad, Institutionen för textilteknologi samt Institutionen för design samt en avdelning för Textila labb. Textilhögskolan, liksom de två centrumbildningarna, Centrum för Hållbart Samhällsbyggande och Swedish Institute for Innovative Retail/Handelslabbet är andra viktiga verksamheter inom akademin. Vid akademin finns även två forskarskolor, inom Resursåtervinning och inom Textil och mode.

Institutionen för textilteknologi söker en forskningsassistent som ska ingå i forskningsgruppen Avancerade textila strukturer, ledd av professor Nawar Kadi. Projektansvarig och handledare är docent Lena Berglin. Närmsta chef är prefekt vid Institutionen för textilteknologi, Niina Hernández. Projektet avser att undersöka fukt och vätsketransport i textila multilagerstrukturer för att skapa optimalt mikroklimat i återanvändningsbara inkontinensprodukter.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår arbete i forskningsprojektet som utförs enligt projektplan under handledning.

Kvalifikationer
För anställningen som forskningsassistent krävs avlagd kandidatexamen i textilteknologi, goda kunskaper om textila material, produktionsteknologier och provningsteknik samt goda kunskaper i textil materialutveckling. Vidare ska du som söker ha erfarenhet av att arbeta i forskningsprojekt samt god förmåga att skapa nätverk och kontakter med industriella parter. Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, god samarbetsförmåga samt förmåga att kunna arbeta självständigt är också förutsättningar för anställningen.

Det är för anställningen meriterande med erfarenhet från textilindustri.

Anställningsform: Visstidsanställning, två år.
Sysselsättningsgrad: 30 %
Tillträde: Snarast
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/245

Kontakt 


Upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Niina Hernández via telefon 033-435 42 52. Frågor om projektet besvaras av docent Lena Berglin via telefon 033- 435 59 39. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Håkan Alm, Saco-S de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV 
• Examensbevis
• Övriga intyg/betyg/merithandlingar

Kontakta HR om du har vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-15.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskningsassistent inom projektet Socialt hållbart Borås

Ansök    Maj 5    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd bedrivs forskning inom vårdvetenskap, arbetsvetenskap samt ledning, styrning och organisering. Akademin ger en bredd av utbildningar på grundnivå och avancerad nivå, specialistutbildningar, distansutbildningar samt fristående kurser som utbildar bland annat sjuksköterskor, personalvetare och administratörer. Forskarutbildningen Människan i vården ger doktorsexamen inom vårdvetenskap. Utmärkande för utbildning... Visa mer
Vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd bedrivs forskning inom vårdvetenskap, arbetsvetenskap samt ledning, styrning och organisering.

Akademin ger en bredd av utbildningar på grundnivå och avancerad nivå, specialistutbildningar, distansutbildningar samt fristående kurser som utbildar bland annat sjuksköterskor, personalvetare och administratörer. Forskarutbildningen Människan i vården ger doktorsexamen inom vårdvetenskap.

Utmärkande för utbildnings- och forskningsmiljön är en högteknologisk övningsmiljö, Kliniskt träningscentrum (KTC), som skapar goda förutsättningar för att stärka klinisk kompetens. Ett särskilt styrkeområde vid akademin är prehospital och högteknologisk forskning, där Högskolan i Borås har en ledande roll i Norden.

Inom Sektionen för arbetsliv och välfärd bedrivs forskning och utbildning med inriktning mot arbetsvetenskap, offentlig förvaltning, vård- och omsorgsadministration och hållbar organisering och ledarskap inom vård och omsorg.

Vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd finns Centrum för välfärdsstudier (CVS). CVS ska bidra med kunskapsutveckling i välfärdssektorn och ge kunskapsunderlag till välfärdssamhällets styrande aktörer, t.ex. politiker och tjänstemän. Syftet är att bidra till ett hållbart välfärdssamhälle för såväl de som styr, leder och arbetar inom olika välfärdstjänster som de som dessa tjänster vänder sig till.

Nu söker Sektionen för arbetsliv och välfärd en forskningsassistent inom projektet Socialt hållbart Borås

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna innefattar forskning inom ett följeforskningsprojekt i en studie av framgångs- och riskfaktorer gällande samverkan inom ramen för Socialt hållbart Borås. Socialt hållbart Borås är Borås Stads långsiktiga arbete med social hållbarhet som mål. Studien ska bidra till organisationens lärande och förbättringsarbete.


Kvalifikationer
För anställningen krävs avlagd examen på avancerad nivå inom för tjänsten relevant samhällsvetenskaplig område, så som till exempel socialt arbete, samhälls- och välfärdsstudier eller annat näraliggande område. 

Den sökande ska ha forskningserfarenhet, förmåga till tydlig kommunikation och goda kunskaper i det svenska och engelska språket i tal och skrift. Vidare har du god samarbetsförmåga, initiativförmåga samt förmåga att kunna arbeta självständigt och i grupp. Det är för anställningen meriterande om du är doktorand inom ett samhällsvetenskapligt område av relevans för tjänsten.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning t.o.m. 2022-12-31
Sysselsättningsgrad: 20 %
Tillträde: 2021-06-01 eller efter överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/110

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av sektionschef Claes Lennartsson via telefon 033-435 44 25 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Anders Jonsson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV 
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-27.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskningsassistent inom Resursåtervinning –bioteknik

Ansök    Dec 21    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 13 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt oc... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 13 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.



Inom Akademin för textil, teknik och ekonomi har de senaste åren en stark utveckling skett inom forskningsområdet Resursåtervinning. Forsknings- och utbildningsmiljön består idag av sju professorer, 20 – 25 doktorander och ca 30 seniora lärare och forskare och post doc. Utbildning bedrivs både på grund- och avancerad nivå och till detta knyts även vår unika forskarutbildning inom Resursåtervinning.

Vi har tillgång till moderna och välutrustade undervisnings- och forskningslaboratorier. Forskningen inom Resursåtervinning sker främst inom energi, industriell bioteknik, polymerteknik, modellering och systemanalys samt byggteknik. Vi har ett stort nätverk, såväl nationellt som internationellt och ett väl utvecklat samarbete med både näringsliv och offentliga aktörer. Inom forskargruppen Industriell Bioteknik har arton doktorander disputerat mellan 2014-2019.

Nu söker Sektionen för Resursåtervinning och samhällsbyggnad en forskningsassistent inom Resursåtervinning –bioteknik.
 

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna innefattar forskning inom ett forskningsprojekt som handlar om svampodling.


Kvalifikationer 
För anställning inom projektet krävs en teknisk masterexamen biotekniskinriktning, t.ex. resursåtervinning eller kemiteknik eller motsvarande.

Vidare har du god samarbets- och initiativförmåga, förmåga att arbeta självständigt och strukturerat, förmåga att kunna prioritera arbetsuppgifter samt dokumenterad kunskaper med att jobba med svampodling.

Det är för anställningen meriterande om du är doktorand inom resursåtervinning samt har labbvana.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning, som längst t.o.m. 2021-09-30.
Sysselsättningsgrad: 50%
Tillträde: Snarast efter överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2020/316

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av studierektor för kemiteknik Ilona Sarvari Horvath via telefon 033-435 4684 eller via mail [email protected]. Frågor beträffande forskningsprojekten hänvisas till professor Mohammad Taherzadeh via telefon 033-435 5908  eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-11.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskningsassistent inom Resursåtervinning

Ansök    Dec 21    Högskolan i Borås    Forskarassistent
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 13 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt oc... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 13 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.


Inom Akademin för textil, teknik och ekonomi har de senaste åren en stark utveckling skett inom forskningsområdet Resursåtervinning. Forsknings- och utbildningsmiljön består idag av sju professorer, 20 – 25 doktorander och ca 30 seniora lärare och forskare och post doc. Utbildning bedrivs både på grund- och avancerad nivå och till detta knyts även vår unika forskarutbildning inom Resursåtervinning.

Vi har tillgång till moderna och välutrustade undervisnings- och forskningslaboratorier. Forskningen inom Resursåtervinning sker främst inom energi, industriell bioteknik, polymerteknik, resource management samt byggteknik. Vi har ett stort nätverk, såväl nationellt som internationellt och ett väl utvecklat samarbete med både näringsliv och offentliga aktörer. Inom forskargruppen Industriell Bioteknik har arton doktorander disputerat mellan 2014-2019.





Anställningen ingår i ett forskningsprojekt som handlar om hur forskningsresultat kan användas för att kommersialisera svamp till olika livsmedel.




Arbetsbeskrivning
Som forskningsassistent kommer du att arbeta med forskning inom ovanstående forskningsprojekt.

Kvalifikationer
För anställningen krävs en masterexamen inom livsmedel eller bioteknik med innehåll som är relevant för forskningsprojektet t.ex. resursåtervinning. Du ska även ha kunskap och erfarenhet om svampodling för framställning av livsmedel. Därtill krävs god samarbets- och initiativförmåga, förmåga att arbeta självständigt och strukturerat samt förmåga att kunna prioritera arbetsuppgifter.

Det är för anställningen meriterande med erfarenhet av forskning.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning, längst t.o.m. 2021-09-30  
Sysselsättningsgrad: 50%
Tillträde: Snarast efter överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2020/315

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av studierektor för kemiteknik Ilona Sarvari Horvath  via telefon 033-435 4684 eller via mail [email protected]. Frågor beträffande forskningsprojekten hänvisas till professor Mohammad Taherzadeh via telefon 033-435 5908 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Meritportfölj, preliminär plan för forskningsarbetet där det framgår vad som planeras under anställningstiden, inklusive planerade artiklar och ansökan/ansökningar om forskningsmedel. 
• Intyg/betyg (inkl. bevis över avlagda doktorsexamen) och övriga merithandlingar som önskas åberopas

För meritredovisningen har högskolan upprättat en meritportfölj som du finner du i på hemsidan under Jobba hos oss i vänstermenyn. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-11.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre