Lediga jobb som Näringsforskare i Borås

Se lediga jobb som Näringsforskare i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

Postdoktor inom resursåtervinning – bioteknik

Ansök    Mar 17    Högskolan i Borås    Näringsforskare
Inom Akademin för textil, teknik och ekonomi har de senaste åren en stark utveckling skett inom forskningsområdet Resursåtervinning. Forsknings- och utbildningsmiljön består idag av sju professorer, 20 – 25 doktorander och ca 30 seniora lärare och forskare och post doc. Utbildning bedrivs både på grund- och avancerad nivå och till detta knyts även vår unika forskarutbildning inom Resursåtervinning. Vi har tillgång till moderna och välutrustade undervisnin... Visa mer
Inom Akademin för textil, teknik och ekonomi har de senaste åren en stark utveckling skett inom forskningsområdet Resursåtervinning. Forsknings- och utbildningsmiljön består idag av sju professorer, 20 – 25 doktorander och ca 30 seniora lärare och forskare och post doc. Utbildning bedrivs både på grund- och avancerad nivå och till detta knyts även vår unika forskarutbildning inom Resursåtervinning.

Vi har tillgång till moderna och välutrustade undervisnings- och forskningslaboratorier. Forskningen inom Resursåtervinning sker främst inom energi, industriell bioteknik, polymerteknik, resource management samt byggteknik. Vi har ett stort nätverk, såväl nationellt som internationellt och ett väl utvecklat samarbete med både näringsliv och offentliga aktörer. Inom forskargruppen Industriell Bioteknik har arton doktorander disputerat mellan 2014-2019.

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna innefattar forskning som handlar om bakterie- och svampodling i bl a membranreaktorer i labb- och pilotskal för olika ändamål såsom djur- och fiskfoder.

Kvalifikationer
För anställningen krävs doktorsexamen inom resursåtervinning, bioteknik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant för forskningsprojektet. Vi söker dig med tidigare erfarenhet av arbete med bakterie- och svampodling i labb- och pilotskal. Du ska obehindrat kommunicera på engelska i både tal och skrift. Vidare har du även grundläggande kunskaper i svenska för att följa möten och kommunicera på svenska.

För att passa i rollen har du god samarbets- och initiativförmåga, förmåga att arbeta självständigt och strukturerat samt förmåga att kunna prioritera arbetsuppgifter. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet av forskning som berör sociala frågeställningar i samband med avfallshantering.

Det är för anställningen meriternade med kunskap om bakterie- och svampodling samt om du har dokumenterad kunskap om Resursåtervinning på akademisk nivå.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som postdoktor, 24 månader
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Snarast efter överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2022/58

Kontakt 
Upplysningar om anställningen lämnas av proprefekt Ilona Sárvári Horváth via telefon 033- 435 46 84 eller via mail [email protected]. Frågor beträffande forskningsprojekten hänvisas till professor Mohammad Taherzadeh via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Håkan Alm, Saco-S de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00. 

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Meritportfölj
• Examensbevis
• Övriga merithandlingar som önskas åberopa

Kontakta HR om du har vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-07.

Högskolan i Borås eftersträvar jämn könsfördelning hos medarbetarna och värdesätter mångfald i verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskare inom resursåtervinning med inriktning betongåtervinning

Ansök    Mar 23    Högskolan i Borås    Näringsforskare
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 13 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt oc... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 13 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.


Vid Akademin för textil, teknik och ekonomi bedrivs forskning och utbildning inom företagsekonomi, industriell ekonomi, resursåtervinning, samhällsbyggnad och inom det textila området: design, management och teknik.

Inom akademin finns fem sektioner: sektionen för företagsekonomi och textil management, sektionen för ingenjörsvetenskap, sektionen för resursåtervinning och samhällsbyggnad, sektionen för textilteknologi, samt sektionen för design samt en avdelning för Textila labb. Textilhögskolan, liksom de två centrumbildningarna, Centrum för Hållbart Samhällsbyggande och Swedish Institute for Innovative Retail/Handelslabbet är andra viktiga verksamheter inom akademin. Vid akademin finns även två forskarskolor, inom Resursåtervinning och inom Textil och mode.

Nu söker sektionen för Resursåtervinning och samhällsbyggnad en forskare inom resursåtervinning med inriktning betongåtervinning.

Arbetsbeskrivning
Arbetet innebär i huvudsak forskning inom ovanstående forskningsprojekt. I arbetsuppgifterna ingår även undervisning och handledning av studenter på grundläggande nivå, upp till ca 20 %. Vi ser gärna att du inom ramen för anställningen söker externa medel för forskningsprojekt.

Kvalifikationer
För anställningen som forskare krävs en doktorsexamen eller motsvarande inom forskningsområdet betongåtervinning och en examen inom byggteknik på minst kandidatnivå. Du ska också ha erfarenhet av handledning av examensarbete och undervisning inom byggteknik på minst kandidatnivå.

Vidare krävs att du har god samarbetsförmåga, förmåga att arbeta självständigt,  förmåga att kunna prioritera arbetsuppgifter samt är strukturerad. Du ska också ha förmåga att kommunicera obehindrat muntligt och skriftligt på engelska samt förmåga att kunna kommunicera muntligt och skriftligt på svenska.

Det är för anställningen meriterande med praktisk erfarenhet från betongåtervinningslaboratorium samt erfarenhet av forskningspresentationer vid vetenskapliga konferenser.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning, 1 år med möjlighet till förlängning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Snarast efter överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/51

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av studierektor Linda Hägerhed via telefon 033-435 4257  eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Meritportfölj, preliminär plan för forskningsarbetet där det framgår vad som planeras under anställningstiden, inklusive planerade artiklar och ansökan/ansökningar om forskningsmedel. 
• Intyg/betyg (inkl. bevis över avlagda doktorsexamen) och övriga merithandlingar som önskas åberopas

För meritredovisningen har högskolan upprättat en meritportfölj som du finner du i på hemsidan under Jobba hos oss i vänstermenyn. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-13.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskare inom Resursåtervinning – Resource Management

Ansök    Jun 12    Högskolan i Borås    Näringsforskare
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030. På Högskolan i Borås finns... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.

Inom Akademin för textil, teknik och ekonomi har de senaste åren en stark utveckling skett inom forskningsområdet Resursåtervinning. Forsknings- och utbildningsmiljön består idag av sju professorer, 20 – 25 doktorander och ca 30 seniora lärare och forskare och post doc. Utbildning bedrivs både på grund- och avancerad nivå och till detta knyts även vår unika forskarutbildning inom Resursåtervinning.

Vi har tillgång till moderna och välutrustade undervisnings- och forskningslaboratorier. Forskningen inom Resursåtervinning sker främst inom energi, industriell bioteknik, polymerteknik, resource management samt byggteknik. Vi har ett stort nätverk, såväl nationellt som internationellt och ett väl utvecklat samarbete med både näringsliv och offentliga aktörer. Inom forskargruppen Industriell Bioteknik har arton doktorander disputerat mellan 2014-2019.

Sektionen för Resursåtervinning och samhällsbyggnad söker en forskare inom Resursåtervinning – Resource Management. 

Anställningen ingår i ett forskningsprojekt som handlar om hur forskningsresultat om svampodling på matavfall lämpligast kan överföras till hushåll för att möjliggöra odling i hemmet.

Arbetsbeskrivning
Forskning inom ovanstående forskningsprojekt.


Kvalifikationer
För anställningen krävs en masterexamen inom medicin, beteende- eller arbetsvetenskap eller motsvarande med innehåll som är relevant för forskningsprojektet. Du ska även obehindrat kunna kommunicera på engelska i både skrift och tal.

Vidare krävs god samarbets- och initiativförmåga, förmåga att arbeta självständigt och strukturerat samt förmåga att kunna prioritera arbetsuppgifter. Därtill har du erfarenhet av forskning som berör sociala frågeställningar i samband med avfallshantering.

Det är för anställningen meriterande med kunskap om svampodling. Dokumenterad kunskap om Resursåtervinning på akademisk nivå är även det meriterande.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Visstidsanställning, som längst t.o.m. 2021-05-30, det kan eventuellt bli aktuellt med förlängning.
Sysselsättningsgrad: 30%
Tillträde: Snarast efter överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2020/154

Kontakt 
Upplysningar om anställningen lämnas av studierektorn för energiteknik Tobias Richards via telefon 033- 435 42 07 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV 
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar

Kontakta HR om du har vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast 2020-07-03.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

Forskare inom Resursåtervinning - bioteknik

Ansök    Jun 17    Högskolan i Borås    Näringsforskare
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030. På Högskolan i Borås finns... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Högskolans campus ligger samlat mitt i centrum. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad!

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.

Sektionen för Resursåtervinning och samhällsbyggnad söker en forskare inom resursåtervinning med inriktning bioteknik.

Anställningen ingår i ett forskningsprojekt som handlar om svampbaserad fiskfoder.

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna innebär forskning inom ovanstående forskningsprojekt.

Kvalifikationer
För anställning inom projektet krävs en teknisk masterexamen med bioteknisk inriktning, t.ex resursåtervinning eller kemiteknik eller motsvarande. Du ska även obehindrat kunna kommunicera på engelska i både skrift och tal. Därtill har du god samarbets- och initiativförmåga, förmåga att arbeta självständigt och strukturerat samt förmåga att kunna prioritera arbetsuppgifter. 

Det är för anställningen meriterande med kunskaper och labbvana i svampodling för fiskfoder.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Visstidsanställning, som längst t.o.m. 2022-04-30
Sysselsättningsgrad: 35%
Tillträde: Snarast efter överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2020/169

Kontakt 
Upplysningar om anställningen lämnas av studierektor Ilona Sárvári Horváth via telefon 033- 435 46 84 eller via mail [email protected]. Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST och Martin Behre, Saco-S de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan 
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen.

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV 
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar

Kontakta HR om du har vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan. Publikationerna ska vara högskolan tillhanda senast en vecka efter sista ansökningsdatum. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.

Välkommen med din ansökan senast 2020-07-08.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre