Lediga jobb som IT-samordnare i Borås

Se lediga jobb som IT-samordnare i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

IT-samordnare

Ansök    Nov 24    Borås kommun    IT-samordnare
Hos oss får du ett jobb på en förvaltning som vågar satsa och tänka nytt genom tillit och gemenskap. Vår inställning är att alla stadens invånare har rätt till en jämlik hälsa och en meningsfull fritid. Följande verksamheter ingår i Fritids- och folkhälsoförvaltningen: Mötesplatser och öppen ungdomsverksamhet, Bad, Förening- och anläggning, Folkhälsa och administrativa enheter. Fritids- och folkhälsoförvaltningen och Kulturförvaltning samarbetar sedan ... Visa mer
Hos oss får du ett jobb på en förvaltning som vågar satsa och tänka nytt genom tillit och gemenskap. Vår inställning är att alla stadens invånare har rätt till en jämlik hälsa och en meningsfull fritid. Följande verksamheter ingår i Fritids- och folkhälsoförvaltningen: Mötesplatser och öppen ungdomsverksamhet, Bad, Förening- och anläggning, Folkhälsa och administrativa enheter.

Fritids- och folkhälsoförvaltningen och Kulturförvaltning samarbetar sedan snart fyra år inom de administrativa funktionerna ekonomi, HR, IT och nämndadministration. Som IT- samordnare tillhör du ekonomi-klustret som idag består av två IT-ansvariga, tre ekonomiadministratörer, en controller och en chef för ekonomifunktionen.
Klustren inom HR och ekonomi har till huvuduppgift att stötta förvaltningarna i den operativa verksamheten.
Förvaltningarnas övergripande mål är att erbjuda kommunens invånare förutsättningar för en jämlik hälsa och en meningsfull fritid samt att bidra med kultur som berikar Boråsarnas liv och har både nationell och internationell lyskraft.Som IT-samordnare stödjer du verksamheten i systemförvaltning av befintliga programvaror. Genom en tät dialog med systemleverantörer och Borås Stads centrala parter för IT- och telefoni säkerställer du en god IT-miljö för förvaltningarnas användare.
Du har kunskaper inom relevant lagstiftning och kommer att vara en drivande part i arbetet med IT-strategiska uppdrag så som informationssäkerhet, GDPR och digitaliseringsutvecklingen.
I uppdraget ingår också ett löpande verksamhetsnära arbete som bland annat består i allt från nybeställning och utbyte av utrustning till tekniskt stöd och support. För att kvalitetssäkra det som ligger inom ansvarsområdet är det av stor vikt att du kan jobba strategiskt med dokumentation och framtagande av rutiner samt att du kan erbjuda mindre interna utbildningsinsatser.
I uppdraget kommer du också att vara föreningars förlängda arm för att säkerställa att tekniken fungerar vid större och mindre evenemang.Vi söker dig som har högskoleutbildning inom systemvetenskap alternativt annan kompetens som arbetsgivaren bedömer relevant.
Det är meriterande om du har teknisk kunskap och dokumenterad erfarenhet av specificerade arbetsuppgifter.
Du är en person som tar ansvar för dina uppgifter och är mån om att slutföra det du påbörjat och säkerställer att arbetet blir utfört på rätt sätt och i rätt tid. Du en noggrann och ordningsam person där uppföljning, struktur och dokumentation är A&O. Med en förmåga att överblicka ditt eget ansvarsområde och sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang skapar du tillit i organisationen. Du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning och att regelbundet reflektera över vad som behöver utvecklas i verksamheten är en självklarhet för dig.
Körkort är ett krav.


Vi värdesätter ett förhållningssätt som bidrar till en god arbetsmiljö och uppmuntrar till en aktiv livsstil genom friskvårdsbidrag, fria bad vid kommunens badanläggningar samt aktiviteter genom personalklubben MerKraft.

I Borås Stad tillämpas rökfri arbetstid. Visa mindre

Förvaltningsledare IT till RISE

Ansök    Sep 27    Nexer Recruit AB    IT-samordnare
Förvaltningsledare IT till RISE Gillar du att projektleda och styra en organisation i förändring? Har du dessutom en bred IT-profil och koll på ekonomiprocesser? Då kan du passa som Förvaltningsledare hos RISE där ditt uppdrag är att skapa IT-service i världsklass! RISE anser att en bättre värld behöver fler perspektiv och då krävs innovation, förutsättningar och kraft för att skapa hållbara lösningar. Vill du vara med i deras arbete att skapa ett hållba... Visa mer
Förvaltningsledare IT till RISE

Gillar du att projektleda och styra en organisation i förändring? Har du dessutom en bred IT-profil och koll på ekonomiprocesser? Då kan du passa som Förvaltningsledare hos RISE där ditt uppdrag är att skapa IT-service i världsklass! RISE anser att en bättre värld behöver fler perspektiv och då krävs innovation, förutsättningar och kraft för att skapa hållbara lösningar. Vill du vara med i deras arbete att skapa ett hållbarare samhälle; sök tjänsten redan idag!

Din vardag
I rollen som Förvaltningsledare IT utvecklar och förvaltar du deras affärssystem (baserat på IFS). Ditt uppdrag är att leverera effektiv service till verksamheten och till din hjälp har du ett engagerat IT-team av projektledare, applikationsspecialister och tekniska specialister som du arbetsleder och coachar för att nå uppsatta mål.

Du kommer att:

- Leda och delta i olika integration- och förvaltningsprojekt kopplat till ekonomiprocesser

- Vara drivande i vilka behov och krav som finns i organisationen kopplat till affärssystemsområdet

- Arbeta med leverantörssamverkan gällande våra avtal och strategiska frågor inom förvaltningsområdet

RISE ambition är att skapa rätt förutsättningar för en effektiv och kvalitetssäker förvaltningsledning genom enhetliga metoder samt att stå för rätt stöd i planering, genomförande och uppföljning.

Vem är du?

För att passa i rollen bör du ha en bred förståelse inom IT-området och kunskap om ekonomiprocesser. Du behöver vara duktig på att leda både människor och projekt samt ha ett strukturerat och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är van att driva förändring tvärfunktionellt över en hel verksamhet och är en duktig kommunikatör, i både tal och skrift. I syfte att passa in i rollen och bolaget så är det viktigt att du är en team player, servicemedveten, lyhörd och resultatorienterad.

Du får gärna ha relevant utbildning inom IT eller affärssystem, alternativt flerårig arbetserfarenhet inom affärssystem- och/eller systemförvaltningsområdet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av affärssystemet IFS eller annat likvärdigt affärssystem samt förvaltningsmodellen PM3.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Linda Samuelsson på [email protected] / 070-2163752 Visa mindre

IT-samordnare

Ansök    Sep 28    Borås kommun    IT-samordnare
Miljöförvaltningen arbetar för att förbättra boråsarnas livsmiljö och hälsa i linje med stadens miljömål och Vision 2025 om en långsiktigt hållbar utveckling. Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkoholservering samt försäljning av folköl och tobak. I förvaltningens uppdrag ingår också miljöstrategiskt arbete så som natur- och vattenvård, att stödja konsumentintressena och uppmuntra hållbar kon... Visa mer
Miljöförvaltningen arbetar för att förbättra boråsarnas livsmiljö och hälsa i linje med stadens miljömål och Vision 2025 om en långsiktigt hållbar utveckling.

Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkoholservering samt försäljning av folköl och tobak. I förvaltningens uppdrag ingår också miljöstrategiskt arbete så som natur- och vattenvård, att stödja konsumentintressena och uppmuntra hållbar konsumtion genom att erbjuda energi-, klimat-, konsumenträtts-, budget- och skuldrådgivning. Förvaltningen är aktiv i stadens samhällsplaneringsprocess och deltar i andra gemensamma processer i staden.

Borås är Sveriges 13:e största kommun med drygt 113 000 invånare, strategiskt belägen mitt i Västsverige med 1,5 miljoner människor boende inom 10 mils radie. Borås balanserar mellan småstad och storstad. Staden är stor nog att rymma ett brett utbud av kultur, nöjen och service, men liten nog att ha allt inom bekvämt avstånd.

Är du intresserad av att bidra till samhällsutveckling i en politisk styrd organisation genom att driva och utveckla Miljöförvaltningens IT-arbete? Då har vi arbetet för dig!

Tjänsten som IT-samordnare är placerad på avdelningen för Verksamhetsstöd, som övergripande ansvarar för att kontinuerligt utveckla förvaltningens arbete med kvalitet och IT inklusive digitalisering samt administrativa processer och rutiner. Förvaltningen har knappt 80 medarbetare och är indelad i sex avdelningar: Tillstånd och livsmedelskontroll, två avdelningar för Miljötillsyn, Miljöstrategiska, Konsument Borås och Verksamhetsstöd.

Som IT-samordnare på Miljöförvaltningen ansvarar du för systemförvaltning av våra befintliga programvaror och agerar kontaktperson mot såväl systemleverantörer som Borås Stads centrala kontaktyta för IT-relaterade frågor. Du ansvarar för utveckling och drift av förvaltningens programvaror och tjänster. Du kommer även att ansvara för informations- och arkivhantering, informationssäkerhet, GDPR och Dataskydd samt vårt pågående digitaliseringsarbete.

För att förvaltningen ska fortsätta ligga i framkant i IT-frågor bedriver du omvärldsbevakning samt samordnar och representerar våra intressen i gemensamma IT-projekt i Borås Stad.

Eftersom IT-kunskaperna varierar på förvaltningen är du ett viktigt operativt tekniskt stöd åt våra medarbetare. Detta omfattar att samordna och driva supportärenden, men du är även behjälplig med råd och stöd när det gäller beställningar av hård- och mjukvara. Vid behov utformar du rutiner och genomför utbildnings- och informationsinsatser för att främja en tekniskt robust och användarvänlig IT-miljö i linje med stadens övergripande förvaltningsmodell.

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom data eller IT-systemutveckling, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation ses som meriterande.

Du har lätt för att ta dig an nya utmaningar och har god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Som person är du självständig men också en god lagspelare. Du har ett intresse för digital utveckling och följer gärna utvecklingen i omvärlden. Du är en van projektledare, är flexibel, ansvarstagande och drivande. Du är prestigelös och har ett empatiskt förhållningssätt och har lätt för att skapa relationer och hjälpa medarbetare i IT-relaterade frågor.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och vi eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Förutom Microsofts programvaror är det meriterande om du har kunskap och vana av en eller flera av följande system:

- Ecos2
- AlkT
- OL2
- Boss+
- Konstat
- PowerBI
- GIS/Intramap Visa mindre

IT-samordnare

Ansök    Aug 25    Borås kommun    IT-samordnare
Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar för att både yngre och äldre invånare, som är i behov av vård, omsorg och service, hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv varje dag. Förvaltningen består av drygt 2 500 medarbetare. Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang. Läs mer om oss via Borås Stads hemsida. Vill du vara med och utveckla vår IT-samordnarfunktion för att ge bästa t... Visa mer
Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar för att både yngre och äldre invånare, som är i behov av vård, omsorg och service, hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv varje dag. Förvaltningen består av drygt 2 500 medarbetare. Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang.

Läs mer om oss via Borås Stads hemsida.

Vill du vara med och utveckla vår IT-samordnarfunktion för att ge bästa tänkbara stöd till våra verksamheter? Är du intresserad av samspelet mellan IT och användarna? Motiveras du av att arbeta brett med IT-frågor i en stor organisation? Vi söker nu en IT-samordnare!

IT-samordnaren är placerad inom Kvalitets- och utvecklingsavdelningens administrativa enhet. Inom enheten arbetar tio medarbetare varav två inom IT.

Tjänsten utgår från Ramnåsgatan i Borås med närhet både till centrum, det natursköna parkområdet vid Ramnasjön samt station med buss- och tågförbindelser.

I rollen som IT-samordnare ger du stöd i IT-relaterade frågor till förvaltningens chefer och medarbetare. Tjänsten omfattar ett brett spann av arbetsuppgifter - såväl löpande, administrativa som mer komplexa och strategiska. Du är länken mellan verksamheterna och kommunens centrala IT-funktioner och du följer upp och utreder behov och utvecklingsmöjligheter inom hela IT-området. Du driver utvecklingsfrågor och mindre projekt, genomför utbildningar för medarbetare samt tar fram instruktioner, lathundar och manualer.

Som IT-samordnare har du en rådgivande roll för förvaltningens medarbetare i IT-frågor. Du ingår dessutom i ett nätverk tillsammans med kommunens övriga IT-samordnare och representerar förvaltningen i kommunens informationssäkerhetsnätverk. Du hanterar även användarbeställningar vid IT-administratörens frånvaro.

Vi söker dig som har relevant utbildning på lägst gymnasienivå och minst tre års erfarenhet av kvalificerat IT-arbete i stor eller medelstor organisation. Utbildning inom IT är meriterande. Du har ett naturligt intresse för samspelet mellan IT och användarna, är drivande, utvecklingsorienterad och tar initiativ till förbättringar i verksamheten. Att ge bra service är viktigt för dig. Du är kommunikativ och pedagogisk med mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

För att trivas i rollen behöver du klara av att hantera många olika frågor och kontaktytor samt snabbt kunna växla mellan olika arbetsuppgifter. Du är ansvarstagande, ser till att dina uppdrag slutförs i tid och har förmåga att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Körkort är ett krav för denna tjänst då verksamheterna är utspridda över hela staden. Erfarenhet av projektledning är starkt meriterande och vi ser gärna att du även har erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet. Visa mindre

IT-administratör med kontorsvaktmästaruppdrag

Ansök    Jun 8    Borås kommun    IT-samordnare
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Förvaltningen sysselsätter cirka 900 personer. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet oc... Visa mer
Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås stad som arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar. Förvaltningen sysselsätter cirka 900 personer. Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.Till Sociala omsorgsförvaltningen söker vi nu en IT-administratör med kontorsvaktmästaruppdrag. Du kommer att vara en del i förvaltningens Gemensamma administrationsenhet som består av sex medarbetare inom registratur, arkiv, nämndadministration och juridik samt IT-samordning. Sociala omsorgsförvaltningen befinner sig i nya fräscha lokaler i Borås centrum med det mesta tillgängligt inom gångavstånd.

Som IT-administratör med kontorsvaktmästaruppdrag får du rollen av spindeln i nätet genom många interna och externa kontakter. Du är den som tar emot förvaltningens besökare och hjälper dem tillrätta genom din bemanning av receptionen. Du hanterar även vissa fastighetsrelaterade uppgifter såsom förvaring av nycklar. Vidare samlar du in och sorterar post samt tar emot varor och paket. Därtill kommer du vara en av tre telefonisamordnare och även i övrigt ha ett mycket nära samarbete med förvaltningens IT-samordnare och IKT-samordnare. Dina arbetsuppgifter består även i att göra beställningar av behörigheter i IT-system samt beställa och administrera IT-tillbehör samt diverse övrigt kontorsmaterial. Du ansvarar vidare för servicen och felavhjälpning av exempelvis kopieringsmaskiner och konferensutrustning samt ger support i IT-frågor och genomför felsökningar.

Du som sökande har en fullgjord gymnasieutbiildning samt minst tre års arbetslivserfarenhet av kontorsvaktmästeri, IT-administration, IT-support eller liknande. Du har även körkort klass B och erfarenhet av Microsoft 365. Vi tror att du tidigare arbetat i liknande roller i offentlig verksamhet där fokus legat på service och/eller IT-support. Eftersom vi arbetar i en förvaltning som utför insatser inom ramen för SoL och LSS är det meriterande om du har erfarenhet från vård- och omsorgsarbete sedan tidigare.

För att lyckas i rollen krävs att har en utpräglad känsla för service samt att du är lösningsfokuserad och nyfiken. Du är självgående och löser effektivt dina uppgifter med ett gott humör. Du besitter en god pedagogisk förmåga och som person är du prestigelös. Du kan arbeta både självständigt och i team samt har god förståelse för att din roll som stödfunktion är viktig för att förvaltningen ska kunna utföra sitt uppdrag. Vidare har du lätt för att prioritera bland arbetsuppgifter och arbeta strukturerat. Du klarar av att hantera varierande arbetsuppgifter med periodvis hög arbetsbelastning och arbetstempo.

Eftersom du kommer ha ett flertal kontakter såväl inom som utom förvaltningen är det av stor vikt att du har mycket goda kunskaper i svenska språket samt en mycket god kommunikativ förmåga. Du är genuint intresserad av människor och du har en god samarbetsförmåga som gör att du har lätt att etablera och utveckla förtroendefulla relationer vid såväl besök från förvaltningens målgrupp som vid övriga interna och externa kontakter.

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor erbjuder vi förmåner för att personalen ska trivas och må bra. Du som anställd erbjuds bra personalförmåner i form av friskvårdbidrag, fria bad och besök på friluftsgårdar samt möjligheter att delta på vår personalklubb Merkrafts uppskattade aktiviteter och arrangemang. Som anställd har du även goda möjligheter att förena arbete och privatliv med ett förmånligt flextidsavtal samt möjlighet till semesterväxling.

Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla till intervju. Visa mindre

Förvaltningsledare IT till RISE

Ansök    Aug 25    Nexer Recruit AB    IT-samordnare
Förvaltningsledare IT till RISE Gillar du att projektleda och styra en organisation i förändring? Har du dessutom en bred IT-profil och koll på ekonomiprocesser? Då kan du passa som Förvaltningsledare hos RISE där ditt uppdrag är att skapa IT-service i världsklass! RISE anser att en bättre värld behöver fler perspektiv och då krävs innovation, förutsättningar och kraft för att skapa hållbara lösningar. Vill du vara med i deras arbete att skapa ett hållba... Visa mer
Förvaltningsledare IT till RISE

Gillar du att projektleda och styra en organisation i förändring? Har du dessutom en bred IT-profil och koll på ekonomiprocesser? Då kan du passa som Förvaltningsledare hos RISE där ditt uppdrag är att skapa IT-service i världsklass! RISE anser att en bättre värld behöver fler perspektiv och då krävs innovation, förutsättningar och kraft för att skapa hållbara lösningar. Vill du vara med i deras arbete att skapa ett hållbarare samhälle; sök tjänsten redan idag!

Din vardag
I rollen som Förvaltningsledare IT utvecklar och förvaltar du deras affärssystem (baserat på IFS). Ditt uppdrag är att leverera effektiv service till verksamheten och till din hjälp har du ett engagerat IT-team av projektledare, applikationsspecialister och tekniska specialister som du arbetsleder och coachar för att nå uppsatta mål.

Du kommer att:

- Leda och delta i olika integration- och förvaltningsprojekt kopplat till ekonomiprocesser

- Vara drivande i vilka behov och krav som finns i organisationen kopplat till affärssystemsområdet

- Arbeta med leverantörssamverkan gällande våra avtal och strategiska frågor inom förvaltningsområdet

RISE ambition är att skapa rätt förutsättningar för en effektiv och kvalitetssäker förvaltningsledning genom enhetliga metoder samt att stå för rätt stöd i planering, genomförande och uppföljning.

Vem är du?

För att passa i rollen bör du ha en bred förståelse inom IT-området och kunskap om ekonomiprocesser. Du behöver vara duktig på att leda både människor och projekt samt ha ett strukturerat och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är van att driva förändring tvärfunktionellt över en hel verksamhet och är en duktig kommunikatör, i både tal och skrift. I syfte att passa in i rollen och bolaget så är det viktigt att du är en team player, servicemedveten, lyhörd och resultatorienterad.

Du får gärna ha relevant utbildning inom IT eller affärssystem, alternativt flerårig arbetserfarenhet inom affärssystem- och/eller systemförvaltningsområdet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av affärssystemet IFS eller annat likvärdigt affärssystem samt förvaltningsmodellen PM3.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Linda Samuelsson på [email protected] / 070-2163752 Visa mindre

Innovationstekniker inriktning IT

Ansök    Maj 28    Högskolan i Borås    IT-samordnare
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 17 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt oc... Visa mer
Vid Högskolan i Borås skapas lärande, kunskap och innovation av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Här arbetar vi tillsammans för framtiden och för att göra skillnad! Högskolan i Borås har cirka 17 000 studenter och drygt 750 medarbetare, och vårt samlade campus ligger mitt i centrala Borås

Vi har många spännande forsknings- och utbildningsmiljöer inom flera områden med helt unik utrustning. Flera av högskolans forskningsprojekt och utbildningar genomsyras av målen i Agenda 2030.

På Högskolan i Borås finns också Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan, samt Science Park Borås som är nationellt ledande inom hållbarhet och konsumtion.Science Park Borås arbetar gränsöverskridande för att utveckla framtidens lösningar där ny teknik, nya råvaror och nya affärsmodeller samspelar och leder till nya produkter och tjänster på marknaden. Vi visar att det är möjligt, inspirerar och gör det oväntade. Vi erbjuder en innovationsmiljö och mötesplats för näringsliv, civilsamhälle, akademi och offentliga aktörer, som uppmuntrar till samskapande och utmanar invanda affärsmodeller och konsumtionsmönster. Vårt globala nätverk med såväl nationella som internationella partners spelar en viktig roll i vårt arbete att utveckla framtidens lösningar, som när de kommersialiseras får effekt på konkurrenskraft, jobb, miljö och social hållbarhet. Med FN:s globala mål som utgångspunkt för förändring och utifrån våra tre verksamhetsområdena Textil, Konsumtion och Samhällsutveckling vill vi på Science Park Borås bidra till en bättre värld genom att skapa och främja hållbara och innovativa lösningar på samhällsutmaningar.

DO-tank Center är platsen där idéer blir till hållbara lösningar genom innovativa processer. En öppen innovationsmiljö för samverkan mellan näringsliv, offentlig sektor och forskning. Här sker idéutbyten, prototyputveckling och tester av framtidens cirkulära affärsmodeller, produkter och tjänster. DO-tank Center är en del av plattformen Circular Hub, men har utvecklats till en etablerad samarbetsmiljö.

Verksamheten inom DO-tank Center växer och behöver därför utökas med ytterligare medarbetare. Just nu söker vi två innovationstekniker; en med inriktningen IT och en med inriktningen Design.

Arbetsbeskrivning

Som innovationstekniker med inriktning IT säkerställer du genomförandeförmågan inom DO-Tank Centermiljön. Du ansvarar för och koordinerar genomförandefas av olika delar inom projekt, därtill ansvarar du för maskin- och IT-miljö inom Science Park Borås. Tillsammans med övriga medarbetare ansvarar du även för kontinuerlig utveckling av DO-Tankmiljön. I arbetsupggifterna ingår också att bistå till underhåll av lokal, utrustning och maskiner i Dotank Center samt att medverka vid besök och event som främjar innovationsmiljön. Du är även behjälplig vid frågor som kopplas till tjänstens kunskapsområden.
  


Kvalifikationer 

För anställningen krävs relevant högskoleutbildning inom IT, som lägst kandidatnivå. Vidare har du mångårig erfarenhet av att arbeta inom IT samt erfarenhet av innovationsarbete och innovationsprojekt inom IT. Du har vana av att arbeta med cirkulär ekonomi och cirkulära affärsmodeller och har förmåga att arbeta självständigt. Du som söker kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är för anställningen meriterande med erfarenhet av arbete inom innovationsprojekt relaterat till cirkulär ekonomi, erfarenhet av textil produktutveckling eller erfarenhet av arbete i en universitets- eller högskolemiljö.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås
Diarienummer: PA 2021/149

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av chef Erik Bresky via telefon 033- 435 41 31 eller e-post [email protected] Fackliga företrädare är Magnus Sirhed, OFR-ST, Susanne Håkansson, Saco-S, de nås via högskolans växel tfn 033-435 40 00.

Ansökan
Du ansöker om anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med referensuppgifter och löneanspråk
• Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-18.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen. Visa mindre

IT-samordnare

Ansök    Mar 1    Borås kommun    IT-samordnare
Med 110 000 invånare är Borås stort nog för ett brett utbud av nöjen, kultur och service. Samtidigt finns allt inom bekvämt avstånd. Det goda läget och högskola i city gör staden attraktiv för såväl boende som näringsliv. Med väl utvecklad kollektivtrafik vävs Borås samman med Göteborg och Jönköping till en arbetsmarknadsregion. Mycket positivt har hänt i Borås och många stora utmaningar återstår. Samhällsbyggnadsförvaltningen har en central roll i denna u... Visa mer
Med 110 000 invånare är Borås stort nog för ett brett utbud av nöjen, kultur och service. Samtidigt finns allt inom bekvämt avstånd. Det goda läget och högskola i city gör staden attraktiv för såväl boende som näringsliv. Med väl utvecklad kollektivtrafik vävs Borås samman med Göteborg och Jönköping till en arbetsmarknadsregion. Mycket positivt har hänt i Borås och många stora utmaningar återstår. Samhällsbyggnadsförvaltningen har en central roll i denna utveckling. Förvaltningen har ca 75 medarbetare och ansvarar bland annat för bygglov, detaljplaner, kartor, mätning och kommunal lantmäterimyndighet.

Våra kunder finns inom Borås stad, i de kommunala bolagen samt medborgare och företag verksamma i kommunen.

Du kommer att vara placerad på geodataavdelningen, som producerar och förvaltar geografisk information som används i hela samhällsbyggnadsprocessen.Vill du arbeta med IT i en verksamhet i stark utveckling? Vill du arbeta i nära samarbete med medarbetare som brinner för samhällsbyggandet i Borås? Då skall du söka dig till oss!Som IT-samordnare på Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar du för systemförvaltning av våra befintliga programvaror och agerar kontaktperson mot såväl systemleverantörer som Borås Stads centrala kontaktyta för IT-relaterade frågor. Du ansvarar för implementering och drift av programvaror och tjänster, följer upp licensavtal samt säkerställer att projekt och leveranser sker inom utsatt tid och enligt överenskommen kvalitet. Därtill arbetar du i nära samarbete med förvaltningens verksamhetsutvecklare med frågor inom informationssäkerhet, GDPR och Dataskydd, samt deltar aktivt i vårt pågående digitaliseringsarbete.


För att förvaltningen ska fortsätta ligga i framkant i IT-frågor bedriver du omvärldsbevakning samt samordnar och representerar våra intressen i gemensamma IT-projekt i Borås Stad.


Eftersom IT-kunskaperna varierar på förvaltningen är du ett viktigt operativt tekniskt stöd åt våra medarbetare. Detta omfattar att samordna och driva supportärenden, men du är även behjälplig med råd och stöd när det gäller beställningar av hård- och mjukvara. Vid behov utformar du rutiner och genomför utbildnings- och informationsinsatser för att främja en tekniskt robust och användarvänlig IT-miljö i linje med stadens övergripande förvaltningsmodell.


Vi söker dig som har akademisk utbildning inom data eller IT-systemutveckling, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation ses som meriterande.


Du har lätt för att ta dig an nya utmaningar och har god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Som person är du självständig men också en god lagspelare. Du har ett intresse för digital utveckling och följer gärna utvecklingen i omvärlden. Du är prestigelös och har ett empatiskt förhållningssätt och har lätt för att skapa relationer och hjälpa medarbetare i IT-relaterade frågor.

Det är meriterande om du har kunskap och vana av en eller flera av följande system:
. Atom
. ByggR
. Focus Detaljplan
. Geosecma
. MinutBygg
. TopoCAD/TopoDirekt

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

IT-samordnare till förskoleförvaltningen

Ansök    Nov 13    Borås kommun    IT-samordnare
Vill du vara med och forma en verksamhet för morgondagens medborgare? Vi söker nu en IT-samordnare som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan! Vi är ett stöd för 80 förskolor, 6 öppna förskolor och 4 familjecentraler i Borås Stad. Det händer mycket just nu när det gäller digitalisering i förskolan och vi vill utveckla vårt IKT-arbete för att kunna stödja förskolorna i... Visa mer
Vill du vara med och forma en verksamhet för morgondagens medborgare? Vi söker nu en IT-samordnare som vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Vi är ett stöd för 80 förskolor, 6 öppna förskolor och 4 familjecentraler i Borås Stad. Det händer mycket just nu när det gäller digitalisering i förskolan och vi vill utveckla vårt IKT-arbete för att kunna stödja förskolorna i arbetet med detta.

Kvalitets- och utvecklingsfunktionen på Förskoleförvaltningen består av 3 verksamhetsutvecklare, 1 IKT-pedagog och 1 IT-samordnare. Vi utgår från en gemensam arbetsplats men det finns också möjlighet att arbeta på distans.


Du kommer att arbeta i Förskoleförvaltningen med frågor som rör förvaltning, samordning och utveckling av IT-frågor och IT-system. Tillsammans med dina kollegor och övriga verksamhetsutvecklare så är Du en av nyckelpersonerna i digitaliseringen i förskolan. Arbetet är både operativt och strategiskt till sin karaktär. Du kommer att vara ett stöd till förvaltningen samt samordna och samverka med andra verksamheter inom staden när det gäller IT-frågor. Våra förskolor använder främst iPads, så support och hantering kring dessa ingår i tjänsten. Du är förvaltningens kontaktperson mot centrala IT-funktioner och ingår i ett flertal nätverk.

Vi söker dig med relevant högskole- eller KY-utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete, offentlig förvaltning och/eller pedagogisk verksamhet.

För att lyckas i rollen som IT-samordnare behöver du gilla att arbeta i processer både enskilt och tillsammans med kollegor i olika projekt. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper såsom flexibilitet, lyhördhet och samarbetsförmåga. Dessutom behöver du ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se. Visa mindre