Lediga jobb som Specialpedagog i Borås

Se lediga jobb som Specialpedagog i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

Specialpedagog/speciallärare till Drottning Blanka i Borås

Ansök    Jun 20    AcadeMedia Support AB    Specialpedagog
Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås startades 2010 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom samhällsvetenskaps-, ekonomi -, vård & omsorg- samt hantverksprogrammen med bland annat följande inriktningar: samhäll-beteende, ekonomi-juridik, ekonomi -ekonomi, frisör och hår & makeup-stylist. Skolan har cirka 200 elever och 25 medarbetare. Vi söker nu en specialpedagog på 50% till vår verksamhet. Specialpedagog/speciallärare till Drot... Visa mer
Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås startades 2010 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom samhällsvetenskaps-, ekonomi -, vård & omsorg- samt hantverksprogrammen med bland annat följande inriktningar: samhäll-beteende, ekonomi-juridik, ekonomi -ekonomi, frisör och hår & makeup-stylist. Skolan har cirka 200 elever och 25 medarbetare. Vi söker nu en specialpedagog på 50% till vår verksamhet.

Specialpedagog/speciallärare till Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås

Ditt uppdrag

Som specialpedagog hos oss blir du en viktig del av elevhälsoteamet och i utvecklingen av vårt elevhälsoarbete. I ditt uppdrag ryms både ett utredande och utvecklande arbete med tyngdpunkt på förebyggande och hälsofrämjande insatser. Genom din roll medverkar du till att våra elever som är i behov av särskilt stöd får ett individanpassat och inkluderande bemötande och insatser som leder till ökad måluppfyllelse.

I det utredande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat:

• genomföra fördjupade pedagogiska utredningar samt skriva åtgärdsprogram
• vara ett stöd i implementeringen av insatser utifrån gjord utredning
• vara ett stöd i uppföljnings- och utvärderingsarbetet utifrån gjord utredning

I det utvecklande arbetet ska du, bland annat:

• genomföra utbildningsinsatser utifrån skolans identifierade behov
• ge handledning till skolans pedagoger och arbetslag
• ha goda kunskaper i digitala verktyg som du för vidare till våra pedagoger
• vara ett stöd i analysarbetet på individ-, grupp- och organisationsnivå
• bidra till att skapa goda lärmiljöer för alla elever, med fokus på grupp- och organisationsnivå

Arbetet innebär också att du som specialpedagog gör riktade, individuella insatser för de elever som är i behov av det.

Din profil

Vi söker dig som vill bidra med engagemang, struktur och prestigelöshet till vår skola. Du, tillsammans med rektor och kollegor tar ansvar för skolans pedagogiska utveckling samt för att utveckla din egen yrkeskompetens. Vi söker dig med ett stort personligt engagemang för lärande och att utveckla våra elevers kunskap.

Vi ser helst att du är utbildad specialpedagog eller speciallärare eller annan adekvat specialpedagogisk kompetens.

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Johannah Karlsson på [0703-664914 eller mailadress [email protected]

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Speciallärare/lärare årskurs 7-9, flexenhet på Fristadskolan

Ansök    Jun 22    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Fristadskolan är en 7-9 skola med ca 400 elever. Vårt motto är "Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken att jag vågar" och det är ihopkopplat med vår vision att eleverna när de slutar nian ska ta ansvar, ha respekt för olikheter, vilja fort... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Fristadskolan är en 7-9 skola med ca 400 elever. Vårt motto är "Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken att jag vågar" och det är ihopkopplat med vår vision att eleverna när de slutar nian ska ta ansvar, ha respekt för olikheter, vilja fortsätta att lära sig samt ha en god självkänsla. Vi arbetar i fyra arbetslag som har ansvar för tre eller fyra klasser var. I arbetslaget samarbetar man kring elevernas mående och lärande. Vi har även ämnesgrupper som arbetar med gemensamma planeringar, sambedömningar och utveckling inom ämnet. Fristadskolans främsta styrkor är att eleverna dels upplever att lärarna bryr sig om dem och dels upplever att de utvecklar sina förmågor mycket. Dessutom är kollegiet trevligt och tar väl hand om varandra. På skolan finns ett elevhälsoteam bestående av skolkurator, specialpedagog, SYV, skolsköterska, biträdande rektor och rektor.

På Fristadskolan 7-9 har vi också har en Flexenhet för elever inom autismspektrum eller med liknande svårigheter.
Som speciallärare/lärare på Flexenheten kommer du tillsammans med en kollega ansvara för den dagliga undervisningen samt att utveckla verksamheten. Rollen innebär att ni utifrån elevens åtgärdsprogram och tillsammans med elevhälsoteam och klasslärare anpassar undervisningen utifrån elevens individuella behov.

Undervisningen sker i för ändamålet anpassade lokaler där även andra ämneslärare blir inkopplade vid behov. Ett nära samarbete med vårdnashavare är också något som ingår i rollen.Vi söker dig som är legitimerade lärare, gärna med speciallärarbehörighet eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av läraryrket. Du behöver ha kunskap om neuropsykiatriska funktionshinder och gärna erfarenhet av arbete med elever inom NPF. För tjänsten krävs att du är ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. Du är bra på att kommunicera på svenska i tal och skrift. Att du har ett positivt förhållningssätt gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor är en självklarhet.
Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tills... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.Beskrivning
Vi söker nu 1 specialpedagog/speciallärare till ett av våra team.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 100%.

Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och övriga yrkesgrupper göra bedömningar och analyser samt planera och genomföra insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsade perioder. Arbetet präglas av variation och innebär att du arbetar i team kring barnet/ungdomen i Habiliteringens lokaler och utifrån behov i patientens miljö. Vi erbjuder introduktion, kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete inom Habilitering & Hälsa.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som är specialpedagog eller speciallärare med specialisering utvecklingsstörning, gärna med flera års yrkeserfarenhet. Har du grundutbildning som förskolelärare och erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper ser vi det som en merit. Andra kvalifikationer är intresse för neuropsykologi, förståelse för vad kognitiva nedsättningar ger för konsekvenser i vardagen och erfarenhet av att ha arbetat i tvärprofessionella team. Du måste ha mod, uthållighet och god förmåga att kritiskt granska ditt arbete i dialog med kollegor och ledning. Du har ett uttalat patientfokus som används i samarbete med patienten i valet av utrednings- och behandlingsmetoder. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet och har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Övrigt
Habiliteringen Borås – barn och ungdom, är en specialistmottagning i öppenvården med syfte att besitta/inneha en bred och djup kompetens för och om våra målgrupper/patientgrupper. Våra målgrupper är personer under 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. 

Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård. För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

Du kommer att få en spännande blandning av arbetsuppgifter med möjlighet att vara med att utforma verksamheten och nya arbetssätt utifrån målgrupp. Du kommer att arbeta i team kring patienten tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, sjuksköterska, dietist och läkare utifrån patientens behov.
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Du kan bli kontaktad under hela ansökningstiden. I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Vi söker Specialpedagog/speciallärare till Drottning Blankas Gymnasieskola

Ansök    Jun 13    DBGY Kronan AB    Specialpedagog
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som pe... Visa mer
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås startades 2010 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom samhällsvetenskaps-, ekonomi -, vård & omsorg- samt hantverksprogrammen med bland annat följande inriktningar: samhäll-beteende, ekonomi-juridik, ekonomi -ekonomi, frisör och hår & makeup-stylist. Skolan har cirka 200 elever och 25 medarbetare. Vi söker nu en specialpedagog på 50% till vår verksamhet.

Specialpedagog/speciallärare till Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås

Ditt uppdrag

Som specialpedagog hos oss blir du en viktig del av elevhälsoteamet och i utvecklingen av vårt elevhälsoarbete. I ditt uppdrag ryms både ett utredande och utvecklande arbete med tyngdpunkt på förebyggande och hälsofrämjande insatser. Genom din roll medverkar du till att våra elever som är i behov av särskilt stöd får ett individanpassat och inkluderande bemötande och insatser som leder till ökad måluppfyllelse.

I det utredande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat:

• genomföra fördjupade pedagogiska utredningar samt skriva åtgärdsprogram
• vara ett stöd i implementeringen av insatser utifrån gjord utredning
• vara ett stöd i uppföljnings- och utvärderingsarbetet utifrån gjord utredning

I det utvecklande arbetet ska du, bland annat:

• genomföra utbildningsinsatser utifrån skolans identifierade behov
• ge handledning till skolans pedagoger och arbetslag
• ha goda kunskaper i digitala verktyg som du för vidare till våra pedagoger
• vara ett stöd i analysarbetet på individ-, grupp- och organisationsnivå
• bidra till att skapa goda lärmiljöer för alla elever, med fokus på grupp- och organisationsnivå

Arbetet innebär också att du som specialpedagog gör riktade, individuella insatser för de elever som är i behov av det.

Din profil

Vi söker dig som vill bidra med engagemang, struktur och prestigelöshet till vår skola. Du, tillsammans med rektor och kollegor tar ansvar för skolans pedagogiska utveckling samt för att utveckla din egen yrkeskompetens. Vi söker dig med ett stort personligt engagemang för lärande och att utveckla våra elevers kunskap.

Vi ser helst att du är utbildad specialpedagog eller speciallärare eller annan adekvat specialpedagogisk kompetens.

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Johannah Karlsson på [0703-664914 eller mailadress [email protected]

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Speciallärare/lärare åk 7-9, flexenhet på Fristadskolan

Ansök    Maj 25    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Fristadskolan är en 7-9 skola med ca 400 elever. Vårt motto är "Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken att jag vågar" och det är ihopkopplat med vår vision att eleverna när de slutar nian ska ta ansvar, ha respekt för olikheter, vilja fort... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Fristadskolan är en 7-9 skola med ca 400 elever. Vårt motto är "Jag kan, jag vill, jag frågar - huvudsaken att jag vågar" och det är ihopkopplat med vår vision att eleverna när de slutar nian ska ta ansvar, ha respekt för olikheter, vilja fortsätta att lära sig samt ha en god självkänsla. Vi arbetar i fyra arbetslag som har ansvar för tre eller fyra klasser var. I arbetslaget samarbetar man kring elevernas mående och lärande. Vi har även ämnesgrupper som arbetar med gemensamma planeringar, sambedömningar och utveckling inom ämnet. Fristadskolans främsta styrkor är att eleverna dels upplever att lärarna bryr sig om dem och dels upplever att de utvecklar sina förmågor mycket. Dessutom är kollegiet trevligt och tar väl hand om varandra. På skolan finns ett elevhälsoteam bestående av skolkurator, specialpedagog, SYV, skolsköterska, biträdande rektor och rektor.

På Fristadskolan 7-9 har vi också har en Flexenhet för elever inom autismspektrum eller med liknande svårigheter.
Som speciallärare/lärare på Flexenheten kommer du tillsammans med en kollega ansvara för den dagliga undervisningen samt att utveckla verksamheten. Rollen innebär att ni utifrån elevens åtgärdsprogram och tillsammans med elevhälsoteam och klasslärare anpassar undervisningen utifrån elevens individuella behov.

Undervisningen sker i för ändamålet anpassade lokaler där även andra ämneslärare blir inkopplade vid behov. Ett nära samarbete med vårdnashavare är också något som ingår i rollen.Vi söker dig som är legitimerade lärare, gärna med speciallärarbehörighet eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av läraryrket. Du behöver ha kunskap om neuropsykiatriska funktionshinder och gärna erfarenhet av arbete med elever inom NPF. För tjänsten krävs att du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor.
Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Speciallärare på Borgstenaskolan

Ansök    Jun 15    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Borgstenaskolan är Borås Stads nordligaste skola och en av de minsta. Vi är en F-6 skola med ca 86 elever och 13 personal. Skolan ligger i vacker lantlig miljö med en stor skog alldeles intill där barnen kan leka på rasterna och som även använ... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Borgstenaskolan är Borås Stads nordligaste skola och en av de minsta. Vi är en F-6 skola med ca 86 elever och 13 personal. Skolan ligger i vacker lantlig miljö med en stor skog alldeles intill där barnen kan leka på rasterna och som även används till uteklassrum. Vi har även tillgång till en stor idrottshall.

Vi på Borgstenaskolan vill skapa en Vi-känsla, där all personal och elever bidrar till ett gott arbetsklimat och där alla är stolta över Borgstenaskolan. Vi är goda förebilder och trygga vuxna som eleverna kan vända sig till. På Borgstenaskolan ska det råda trygghet där alla behandlas och möts med respekt. Alla på Borgstenaskolan är en del av en helhet där vi är hjälpsamma och följer skolans ordningsregler. På skolan ska det råda en öppen attityd och respekt för människors olikheter och allas lika värde, där ingen diskriminering eller kränkande behandling förekommer. Eleverna på skolan ska känna lust att lära, bibehålla nyfikenhet och kreativitet.

Som speciallärare på Borgstenaskolan kommer du att undervisa elever i behov av särskilt stöd enskilt eller i mindre grupper. Tillsammans med övriga elevhälsan och lärare planerar, genomför, följer upp och utvärderar du insatser utifrån åtgärdsprogram och inom ramen för verksamhetens främjande och förebyggande arbete.

Du deltar i elevhälsomöten andra för uppdraget viktiga sammanhang. Samverkan sker med främst klasslärare och specialpedagog men även övriga professioner.

Vi söker dig som är legitimerad lärare, gärna med speciallärarbehörighet eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet.

Du tycker att arbetet med elever i behov av särskilt stöd är stimulerande och har förmågan att se eleverna i ett helhetsperspektiv. Vi vill att du är flexibel, tydlig och strukturerad. Du tar även ansvar, har god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot elever, föräldrar och kollegor. Du skall också ha erfarenhet av att kunna samarbeta med andra pedagoger i det dagliga pedagogiska arbetet. Du kommer att arbeta med en hel del dokumentation vilket kräver god datavana och goda kunskaper i det svenska språket.
I ditt arbete som speciallärare möter du regelbundet vårdnadshavare och ibland andra kontakter kring eleverna. det är därför viktigt att du har ett professionellt bemötande samt god förmåga att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer.


Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Specialpedagog Elevhälsan

Ansök    Maj 24    Borås kommun    Specialpedagog
Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog eller som är i slutet av specialpedagogprogrammet, som vill hjälpa våra elever och personal att lyckas! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och 40 kunniga specialpedagogkollegor. Vi arbetar tillsammans både i tvär-professionella team och i professionsyrkesnätverk. Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen, har professionsc... Visa mer
Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog eller som är i slutet av specialpedagogprogrammet, som vill hjälpa våra elever och personal att lyckas! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och 40 kunniga specialpedagogkollegor. Vi arbetar tillsammans både i tvär-professionella team och i professionsyrkesnätverk.

Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen, har professionschef som tillhör Centrala Elevhälsan och arbetar på en eller två av Borås Stad dryga 40 grundskolor.

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I det tvärprofessionella teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och tar hjälp av varandra. Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete såväl självständigt som tillsammans med rektor. Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande och tillsammans med rektor arbetar du med skolutvecklingsfrågor samt är aktiv i skolans systematiska kvalitetsarbete. Du har ett nära samarbete med skolans pedagoger med målet att alla elever ska ges möjlighet att utvecklas och lyckas i skolan.
Du gör analyser och bedömningar på individ-, grupp- och skolnivå. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare i olika former som samtal, konsultationer och handledning.

Vi vill att du ska fortsätta utvecklas i din profession därför har du stöd i arbetet av kollegor i organiserat yrkesnätverk samt handledning i professionsgrupp med extern handledare.


Du är legitimerad grundskollärare med specialpedagogutbildning eller studerar till specialpedagog. Som person är du målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Ditt förhållningssätt är inkluderande och relationellt och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi arbetar tillsammans och lägger däremd stor vikt vid teamwork. Körkort och tillgång till egen bil är önskvärt.
Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Vi söker Specialpedagog/speciallärare till Drottning Blankas Gymnasieskola

Ansök    Maj 2    DBGY Kronan AB    Specialpedagog
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som pe... Visa mer
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås startades 2010 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom samhällsvetenskaps-, ekonomi -, vård & omsorg- samt hantverksprogrammen med bland annat följande inriktningar: samhäll-beteende, ekonomi-juridik, ekonomi -ekonomi, frisör och hår & makeup-stylist. Skolan har cirka 200 elever och 25 medarbetare. Vi söker nu en specialpedagog på 50% till vår verksamhet.

Specialpedagog/speciallärare till Drottning Blankas Gymnasieskola i Borås

Ditt uppdrag

Som specialpedagog hos oss blir du en viktig del av elevhälsoteamet och i utvecklingen av vårt elevhälsoarbete. I ditt uppdrag ryms både ett utredande och utvecklande arbete med tyngdpunkt på förebyggande och hälsofrämjande insatser. Genom din roll medverkar du till att våra elever som är i behov av särskilt stöd får ett individanpassat och inkluderande bemötande och insatser som leder till ökad måluppfyllelse.

I det utredande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat:

• genomföra fördjupade pedagogiska utredningar samt skriva åtgärdsprogram
• vara ett stöd i implementeringen av insatser utifrån gjord utredning
• vara ett stöd i uppföljnings- och utvärderingsarbetet utifrån gjord utredning

I det utvecklande arbetet ska du, bland annat:

• genomföra utbildningsinsatser utifrån skolans identifierade behov
• ge handledning till skolans pedagoger och arbetslag
• ha goda kunskaper i digitala verktyg som du för vidare till våra pedagoger
• vara ett stöd i analysarbetet på individ-, grupp- och organisationsnivå
• bidra till att skapa goda lärmiljöer för alla elever, med fokus på grupp- och organisationsnivå

Arbetet innebär också att du som specialpedagog gör riktade, individuella insatser för de elever som är i behov av det.

Din profil

Vi söker dig som vill bidra med engagemang, struktur och prestigelöshet till vår skola. Du, tillsammans med rektor och kollegor tar ansvar för skolans pedagogiska utveckling samt för att utveckla din egen yrkeskompetens. Vi söker dig med ett stort personligt engagemang för lärande och att utveckla våra elevers kunskap.

Vi ser helst att du är utbildad specialpedagog eller speciallärare eller annan adekvat specialpedagogisk kompetens.

Vi erbjuder

Drottning Blankas Gymnasieskolor lägger stor vikt vid personligt, lokalt och globalt engagemang. Vi skapar meningsfullhet genom externa samarbeten och vårt globala perspektiv genomsyrar våra skolor.

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Johannah Karlsson på [0703-664914 eller mailadress [email protected]

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Specialpedagog till Arena Utbildning Borås

Ansök    Maj 13    AU Utbildning AB    Specialpedagog
Arena Utbildning är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av drygt 80 kommuner, Arbetsförmedlingen, Yrkeshögskola samt privata företag/arbetsgivare, där vi skräddarsyr utbildningar så att de matchar specifika behov på arbetsmarknaden. Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar, exempelvis yrkesutbildning inom Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, Hotell och turism, Tandsköterska, samt Svenska för invandrare, grundl... Visa mer
Arena Utbildning är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av drygt 80 kommuner, Arbetsförmedlingen, Yrkeshögskola samt privata företag/arbetsgivare, där vi skräddarsyr utbildningar så att de matchar specifika behov på arbetsmarknaden. Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar, exempelvis yrkesutbildning inom Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, Hotell och turism, Tandsköterska, samt Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasiala teoretiska kurser.
Utbildningarna är flexibla och individanpassade, samt svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigare studier och yrkeserfarenhet. Vi använder IT som ett naturligt verktyg i det dagliga arbetet.
Tillsammans med oss på Arena Utbildning, SFI i Borås är du med och bygger framtidens vuxenutbildning för blivande undersköterskor, barnskötare, lagerarbetare med flera. Du har engagemang och drivkraft att vara med och utveckla och expandera Arena Utbildning inom dina ansvarsområden, samt skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att våra elever ska nå sina mål. Det innebär att du har god samarbetsförmåga, ett coachande förhållningssätt och är intresserad av att arbeta i en mångkulturell miljö.
Som specialpedagog spelar du en mycket viktig roll i vår organisation, för både elever och dina kollegor. För våra elever är du en person som hjälper dem att lyckas i yrkes-, studie- och samhällsliv. Du är också ett stöd för dina lärarkollegor, då du med din specialkompetens kan bidra med nya infallsvinklar.
Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande arbetsplats, där du har stora möjligheter att påverka och lägga upp ditt arbete tillsammans med dina kollegor.
Vi söker en initiativrik speciallärare/specialpedagog, som har engagemang och drivkraft att vara med och utveckla vår verksamhet samt skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att våra studerande ska nå sina mål. Du är lösningsorienterad, har god samarbetsförmåga och driver frågor inom ditt område, sprider och delar den kunskapen inom organisationen. Du är väl insatt i Skolverkets regler och riktlinjer samt styrdokument för speciallärare/specialpedagog Du kommer att ingå i ett team, där du arbetar tillsammans med lärare, ledning och elever. Vårt mål är att erbjuda alla våra elever möjligheten att lyckas i sina studier utifrån var och ens individuella förutsättningar.
Du ansvarar för att:
· handleda elever i behov av specialpedagogiskt stöd
· ha väl fungerande rutiner för att kartlägga elever i behov av särskilt stöd.
· introducera och följa upp arbetet med elever
· stötta den ordinarie läraren och ha beredskap att bidra med anpassningar lämpade för undervisning i den ordinarie klassen
· utforma och dokumentera handlingsplaner som gagnar elevens utveckling mot måluppfyllelse
Meriterande
· Behörig SFI-lärare/arbetat inom SFI
· Datorvana och erfarenhet av att arbeta med digitala hjälpmedel
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
- Välkommen med din ansökan idag! Visa mindre

Specialpedagog på Elevhälsan

Ansök    Apr 19    Borås kommun    Specialpedagog
Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog med grundskollärarexamen i botten som vill hjälpa våra elever och personal att lyckas! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans både i tvärprofessionella team och i yrkesnätverk. Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga ... Visa mer
Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog med grundskollärarexamen i botten som vill hjälpa våra elever och personal att lyckas! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans både i tvärprofessionella team och i yrkesnätverk.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.


Du blir anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på Daltorpskolan 7-9 som är en modern skola med arbetsmiljövänliga lokaler som ligger centralt i Borås. I årskurs 7-9 går drygt 500 elever och här jobbar cirka 50 lärare.

Skolan värnar om det goda samarbetet med hemmet och därför finns ett skolråd med representanter för elever, föräldrar, lärare och skolledning. Skolans mål är att bedriva undervisning av god kvalitet och skapa bästa förutsättningar för att eleverna ska nå kunskapsmålen för att kunna studera vidare.

Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog med grundskollärarexamen i botten som vill hjälpa våra elever och personal att lyckas! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans både i tvärprofessionella team och i yrkesnätverk.


Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I det tvärprofessionella teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och sakkunnighet och ni tar hjälp av varandra. Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete såväl självständigt som tillsammans med rektor. Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande och tillsammans med rektor arbetar du med skolutvecklingsfrågor samt är aktiv i skolans systematiska kvalitetsarbete. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.

Du gör utredningar, analyser och bedömningar på individ-, grupp- och skolnivå samt stimulerar till utveckling av arbetsformer och arbetssätt. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare.

Vi vill att du ska fortsätta utvecklas i din profession därför har du stöd i arbetet av kollegor i organiserat yrkesnätverk samt handledning i professionsgrupp.

Du är legitimerad grundskollärare med specialpedagogutbildning. Som person är du engagerad, kreativ, lyhörd och målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Ditt förhållningssätt är inkluderande och relationellt och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer aktuell forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig kvalitativt i tal och skrift.

Körkort är önskvärt.

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Speciallärare årskurs 1-6 på Fjärdingskolan F-6

Ansök    Apr 29    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära Fjärdingskolan är en mångkulturell skola där det går cirka 350 elever i förskoleklass till år 6. Vi arbetar efter visionen - Lust att lära, möjlighet att lyckas. Hos oss betyder det att vi utgår från en god relation med våra elever för att skap... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära

Fjärdingskolan är en mångkulturell skola där det går cirka 350 elever i förskoleklass till år 6. Vi arbetar efter visionen - Lust att lära, möjlighet att lyckas. Hos oss betyder det att vi utgår från en god relation med våra elever för att skapa en helhetssyn av elevens utveckling och lärande. Varje elev ska mötas med förståelse, medmänsklighet och respekt.

En viktig del i skolans arbete är att arbeta med språkets betydelse i alla ämnen. Alla årskurser arbetar aktivt med att utveckla elevernas språkliga medvetenhet.

Fjärdingskolan ligger nära bussförbindelser (Södra Älvsborgs Sjukhus) och naturen, med Fjärdingsparken som närmsta granne.

Som speciallärare på Fjärdingskolan kommer du att undervisa elever i behov av särskilt stöd enskilt eller i mindre grupper. I arbetet ingår att planera, genomföra, följa upp och utvärdera den pedagogiska verksamheten i gruppen, samt samverka med främst klasslärare och specialpedagog men även övriga professioner.

Du är en legitimerad lärare med en speciallärarutbildning, alternativt en bred lärarexamen med mångårig erfarenhet av att jobba i skolan. Du har behörighet att undervisa i årskurs 1 till 6.

Du är en engagerad lärare som kan bygga varaktiga och förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du brinner för att hjälpa elever i behov av särskilt stöd. Du är engagerad och initiativrik samt har förmågan att motivera och entusiasmera eleverna. Du är flexibel, tålmodig och duktig på att skapa lärmiljöer som undanröjer hinder för eleverna och möter deras behov. Som person är du lugn och trygg i din kommunikation, du säkerställer att information och budskap når fram, samt att förväntningar är klara och tydliga. Som person har du också god självinsikt samt förmågan att leda dig själv. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i en mångkulturell miljö.

Vänta inte med din ansökan, intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.
Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner. Visa mindre

Specialpedagog på Elevhälsan

Ansök    Apr 19    Borås kommun    Specialpedagog
Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog med grundskollärarexamen, som vill vara både på en organisatorisk nivå men även arbeta ute i verksamheten nära eleverna. Din drivkraft bottnar i att vilja hjälpa både elever och personal att lyckas! Vi arbetar tillsammans både i tvärprofessionella team och i yrkesnätverk. Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbet... Visa mer
Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog med grundskollärarexamen, som vill vara både på en organisatorisk nivå men även arbeta ute i verksamheten nära eleverna. Din drivkraft bottnar i att vilja hjälpa både elever och personal att lyckas! Vi arbetar tillsammans både i tvärprofessionella team och i yrkesnätverk.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.


Du blir anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen, med placering på Rångedalaskolan och Äsperedskolan.

Rångedalaskolan är en F-6 skola med ca 65 elever och med integrerat fritidshem. I direkt anslutning finns förskola och stor idrottshall, allt beläget i en naturskön miljö utanför Borås. Naturen och rörelse är prioriterade områden. Läs mer om Rångedalaskolan på www.boras.se.

Äsperedskolan är en F-6 skola med ca 100 elever med integrerat fritidshem. Skolan ligger i en naturskön miljö där skolgård och en fullstor idrottshall inbjuder till en mängd aktiviteter.
Läs mer om Äsperedskolan på www.boras.se.

Tjänsten innebär 50% specialpedagogiskt uppdrag och 50% specialläraruppdrag fördelat på två skolor med gemensam rektor.

Som speciallärare arbetar du nära pedagogerna och är ett bollplank i undervisningssituationen. Du kommer undervisa såväl i grupp som med enskilda elever.

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I det tvärprofessionella teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och sakkunskap och ni tar hjälp av varandra.

Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete både självständigt och tillsammans med rektor. Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande och tillsammans med rektor arbetar du med skolutvecklingsfrågor samt är aktiv i skolans systematiska kvalitetsarbete. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.

Du gör utredningar, analyser och bedömningar på individ-, grupp- och skolnivå samt stimulerar till utveckling av arbetsformer och arbetssätt. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare.

Vi vill att du ska fortsätta utvecklas i din profession därför har du stöd i arbetet av kollegor i organiserat yrkesnätverk med specialpedagoger samt handledning i professionsgrupp.


Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med specialpedagogutbildning. Som person är du engagerad, kreativ, lyhörd och målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapar goda relationer. Ditt förhållningssätt är inkluderande och relationellt och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer aktuell forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig kvalitativt i tal och skrift.

Körkort är önskvärt.

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef. Visa mindre

Specialpedagog Elevhälsan Borås Stad

Ansök    Apr 7    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på Myråsskolan f-6 i kombination med Boda 7-9 Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I d... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på Myråsskolan f-6 i
kombination med Boda 7-9

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska.
I det tvärprofessionella teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och tar hjälp av varandra.
På både Myråsskolan och Bodaskolan finns ytterligare specialpedagoger anställda av centrala elevhälsan.
Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete såväl självständigt som med rektor.
Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande och tillsammans med rektor arbetar du med skolutvecklingsfrågor samt är aktiv i skolans systematiska kvalitetsarbete.
Du har ett nära samarbete med skolans pedagoger med målet att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.
Du gör analyser och bedömningar på individ-, grupp- och skolnivå. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare

Vi vill att du ska fortsätta utvecklas i din profession därför har du stöd i arbetet av kollegor i organiserat yrkesnätverk samt handledning i professionsgrupp.

Du är legitimerad grundskollärare med specialpedagogutbildning eller studerar till specialpedagog. Som person är du målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.
Ditt förhållningssätt är inkluderande och relationellt och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. '
Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer forskningen på ditt område.
Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi arbetar tillsammans och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort och tillgång till egen bil är önskvärt.

Myråsskolan
Myråsskolan är en F-6 skola med cirka 520 elever. Med respekt och trygghet utvecklas eleverna till lärande, aktiva och ansvarskännande individer. På Myråsskolan ser vi olikheter som en tillgång och trygghet och allas lika värde är alltid i fokus. Elevinflytande är en viktig del av verksamheten och vi tar tillvara på vårdnadshavarnas synpunkter.
Skolans bärande pedagogiska idé bygger på BFL (bedömning för lärande), digitalisering och språkutvecklande arbetssätt, för att få alla elever att nå sin fulla potential.
Bodaskolan
Bodaskolan är en F-9 skola med cirka 800 elever.
Skolan är en plats där människor från många olika kulturer möts. Vi jobbar för att alla ska ges utrymme, lust och möjlig-het att utvecklas och där alla känner sig trygga, uppskattade och delaktiga.
Kännetecknande för Bodaskolan är goda relationer, engagerade vuxna, som utgår från en helhetssyn på elevens utveckling, och elever som trivs och upplever att de lär sig mycket.
Bodaskolan organiserar även en kommungemensam särskild undervisningsgrupp, A-resursen, som riktar sig till grund-skolans årskurs 7-9. Visa mindre

Speciallärare inriktning matematik på Erikslundskolan

Ansök    Apr 8    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Erikslundskolan är en skola för elever i grundskolans årskurs F-9 samt 1-9 i grundsärskolan. Skolan har fyra rektorer vars ansvar är fördelat på grundskolans F-6, 7-9 samt grundsärskolans 1-6 och 7-9. Till Erikslundskolan F-6 söker vi nu speci... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Erikslundskolan är en skola för elever i grundskolans årskurs F-9 samt 1-9 i grundsärskolan. Skolan har fyra rektorer vars ansvar är fördelat på grundskolans F-6, 7-9 samt grundsärskolans 1-6 och 7-9. Till Erikslundskolan F-6 söker vi nu speciallärare.

Behöriga lärare, motiverade elever och en personalgrupp som ställer upp för varandra kännetecknar vår skola. Belägen med utsikt över Rya åsar och med närhet till allt vad området runt Borås arena erbjuder har vi goda möjligheter att förse våra elever med en aktiv utbildning. Elevhälsa, lärare och övrig personal arbetar tvärprofessionellt och tillsammans för att åstadkomma en så god utbildning som möjligt för våra elever.

Som speciallärare på Erikslundskolan är du en viktig kugge i skollans åtgärdande arbete.
Tillsammans med övriga elevhälsan och lärare planerar och genomför du insatser utifrån åtgärdsprogram och inom ramen för verksamhetens främjande och förebyggande arbete.
Du deltar i elevhälsomöten andra för uppdraget viktiga sammanhang.

Vi söker nu dig som är utbildad speciallärare med inriktning matematik och vill vara med och ta ansvar för att utveckla vår undervisning.
Du är strukturerad, med god förmåga till samarbete och har blick för att hitta lösningar på till synes svårlösta problem.
Du ser dina kollegor som viktiga resurser i din egen utveckling och har förmågan att betrakta verksamheten som en helhet.
Du står helhjärtat bakom skolans värdegrund och låter elevernas lärande och välmående stå i centrum för de beslut du fattar. Visa mindre

Specialpedagog Elevhälsan Borås Stad

Ansök    Apr 7    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på Dalsjöskolan 4-6 i kombination med Fjärdingskolan f-6 Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköt... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på Dalsjöskolan 4-6 i
kombination med Fjärdingskolan f-6

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I det tvärprofessionella teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och tar hjälp av varandra. På både
Fjärdingskolan och Dalsjöskolan finns ytterligare specialpedagoger anställda av centrala elevhälsan.
Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete såväl självständigt som med rektor. Du arbetar
hälsofrämjande och förebyggande och tillsammans med rektor arbetar du med skolutvecklingsfrågor samt är aktiv i sko-lans systematiska kvalitetsarbete. Du har ett nära samarbete med skolans pedagoger med målet att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.
Du gör analyser och bedömningar på individ-, grupp- och skolnivå. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare

Vi vill att du ska fortsätta utvecklas i din profession därför har du stöd i arbetet av kollegor i organiserat yrkesnätverk samt handledning i professionsgrupp.

Du är legitimerad grundskollärare med specialpedagogutbildning eller studerar till specialpedagog. Som person är du målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.
Ditt förhållningssätt är inkluderande och relationellt och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Vi arbetar tillsammans och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort och tillgång till egen bil är önskvärt.

På Dalsjöskolan går elever i årskurs 4-9 samt i vår särskilda undervisningsgrupp, Dalsjögruppen.
Genom varierande undervisning och ett entreprenöriellt förhållningssätt vill vi stimulera och hjälpa varje elev att bilda sin egen framtid och bit för bit växa med sina uppgifter.
I vår verksamhet uppmärksammar vi de intellektuella såväl som de praktiska och estetiska aspekterna i undervisningen. Hälso- och livsstilsfrågor har ett särskilt fokus i vår undervisning. Vi bidrar till att rusta eleverna för framtidens utmaningar. När eleverna lämnar oss vill vi också att de har med sig en framtidstro och vilja att lära mer.

Fjärdingskolan ligger nära skog och vacker miljö. Fjärdingskolan är en mångkulturell skola från förskoleklass till år 6 med cirka 350 elever. Skolan har en kulturprofil och ett nära samarbete med Kulturskolan och där alla klasser har möjlighet till aktivitet med Kulturskolan en gång i veckan. Personalstyrkan på Fjärdingskolan är ca 50 personer.
Personalen arbetar i lärlag som fokuserar på värdegrundsarbete. Respekt och positivt bemötande är ledord på skolan.
. Visa mindre

Speciallärare till komvux som särskild utbildning

Ansök    Mar 3    Borås kommun    Specialpedagog
Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Vuxenutbildningen i Borås ansvarar för utveckling och... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Vuxenutbildningen i Borås ansvarar för utveckling och genomförande av alla skolformerna inom Sfi, komvux på grundläggande nivå, komvux på gymnasienivå både teoretiska kurser och yrkesutbildningar samt Yrkeshögskola, där komvux som särskild utbildning är en viktig och integrerad del av verksamheten. Vi erbjuder utbildning i moderna, lokaler på Fabriksgatan 12, centralt i Borås.

Som speciallärare på komvux som särskild utbildning har du ett varierande arbete med olika grupper av elever. Du har tillsammans med övriga lärare stor möjlighet att vara med och påverka upplägg och schemaläggning. Undervisning sker i ämnen och ämneområden på grundläggande och gymnasialnivå.

Du är behörig och legitimerad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning. Meriterande om du har lärarlegitimation från grundskola med inriktning mot matematik och NO eller läs och skriv.
Det är även meriterande om du har kompetens inom alternativ och kompleterande kommunikation, AKK.

Du ska ha kunskap om nya tekniska hjälpmedel som underlättar för eleverna i sin kunskapsutveckling. Du använder digitala verktyg i undervisningen och är intresserad av att utveckla nya arbetsformer.

Du har god förmåga att bidra till att skapa ett positivt arbetsklimat. Du främjar kvalitet och måluppfyllelse och har ett utvecklingsinriktat förhållningssätt i ditt arbete.

Engagemang och flexibilitet är egenskaper som vi håller högt, liksom förmåga att både kunna arbeta självständigt och i samverkan med andra verksamheter internt och externt. Du utgår från individens behov, är engagerad och flexibel, har tålamod och god samarbetsförmåga.

Du ska ha kunskap om tydliggörande pedagogik med fokus på elevernas förutsättningar.

Bifoga din lärarlegitimation till din ansökan.


Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Lärare åk F-6 på Bredaredskolan

Ansök    Mar 29    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Bredaredskolan är en trevlig och lugn skola med 127 elever. Den höga måluppfyllelsen såväl som den omfattande trivseln gör skolan populär. Skolan präglas av en samarbetskultur på alla nivåer mellan elever, personal och vårdnadshavare och är or... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Bredaredskolan är en trevlig och lugn skola med 127 elever. Den höga måluppfyllelsen såväl som den omfattande trivseln gör skolan populär. Skolan präglas av en samarbetskultur på alla nivåer mellan elever, personal och vårdnadshavare och är organiserad i arbetslag för lågstadiet, mellanstadiet och fritids. Den fantastiska skolgården ligger naturskönt med skogen som närmaste granne. Kommunal buss tar dig till centrala Borås som ligger ca 12 km bort och busshållplats ligger i direkt anslutning till skolans område.

Vi söker nu en lärare på Bredaredskolan som kommer att arbeta i flera av skolans klasser, framförallt på mellanstadiet. Tjänsten innebär till viss del fast undervisning enligt schema i någon/några årskurser men också två lärarskap i samarbete med övriga lärare på skolan utifrån verksamhetens behov. Sedvanliga arbetsuppgifter som lärare. Du kommer att ingå i ett arbetslag där man tillsammans planerar, genomför, utvärderar och följer upp undervisningen. Vi arbetar med kollegialt lärande på hela skolan. Är du behörig och intresserad av att undervisa i musik så kan det också bli aktuellt att musikundervisning ingår i uppdraget.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet och är behörig/legitimerad, gärna med erfarenhet. Det är viktigt att du tycker att arbetet med barn är stimulerande och har förmåga att se eleverna i ett helhetsperspektiv. Du är flexibel, kreativ, strukturerad och gillar utmaningar. Att du har god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot elever, föräldrar och kollegor är ett måste för denna tjänst liksom att ha förmåga att planera mot långsiktiga mål, kunna följa upp och analysera verksamheten och se möjligheter. God kommunikationsförmåga för att kunna delta i att utveckla såväl verksamheten som dig själv i samarbete med skolans övriga personal. Kunskaper om formativt arbete, IKT i undervisningen och specialpedagogik är meriterande. Behörighet i musik är också meriterande men inte ett krav för anställning på tjänsten.

. Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Mar 28    Malmen Montessori    Specialpedagog
Alla barn är början på något stort. Men de måste få växa på sitt sätt. Skolans mål är att se till varje unikt barns sätt att utvecklas och växa. Föräldrarna är våra stöttepelare och med dem vill vi ha en ömsesidig kommunikation så att de alltid är välinformerade. Om du tycker detta låter intressant, har en positiv livssyn och är engagerad i ditt yrke har vi en anställning som Specialpedagog årskurs f-9 med början under höstterminen 2022. #jobbjustnu w... Visa mer
Alla barn är början på något stort. Men de måste få växa på sitt sätt. Skolans mål är att se till varje unikt barns sätt att utvecklas och växa. Föräldrarna är våra stöttepelare och med dem vill vi ha en ömsesidig kommunikation så att de alltid är välinformerade. Om du tycker detta låter intressant, har en positiv livssyn och är engagerad i ditt yrke har vi en anställning som Specialpedagog årskurs f-9 med början under höstterminen 2022.


#jobbjustnu


www.malmen.com
Krav: Utbildad Specialpedagog med behörighet att undervisa i årskurserna f-9. Meriterande är adekvat montessoriutbildning. Malmen strävar efter jämnare könsfördelning bland personalen därför ser vi gärna manlig sökande. Malmen Montessori strävar även efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till detta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdag 220630, dock tillsättning fortlöpande. Skolan är en montessoriskola och utgår från montessoripedagogiken i arbetet med eleverna. Det finns inga krav på utbildning inom Montessori, fortbildning sker internt. Visa mindre

Lärare/Grundlärare mot fritidshem/förskollärare

Ansök    Mar 2    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Skolans vision Lära för live... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.


Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.
Skolans vision
Lära för livet - Lust att lära möjlighet att lyckas
På Grundsärskolan Fjärding arbetar vi för elevers lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang.

På grund utav förändringar i organisationen och pensionsavgångar söker vi just dig till vår verksamhet på grundsärskolan Fjärding/Boda.

I arbetet på Grundsärskolan Fjärding/Boda består arbetsuppgifterna av att skapa en trygg och lärorik miljö för våra elever tillsammans i team där lärande och utveckling står i centrum.
I rollen som lärare/grundlärare mot fritidshem/förskollärare hos oss är du inte bara en trygg och skicklig pedagog, du är också en ledare av ditt team, där alla i teamet har en viktig roll i elevens lärande.
Tillsammans med dina kollegor i klassteamet kommer du att vara ytterst ansvarig för att planera genomföra och utvärdera undervisningen på grupp och individnivå utifrån elevernas behov och förutsättningar.
Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill vara med och utveckla verksamheten på grundsärskolan Fjärding/Boda.
Vi lär ständigt av och med varandra där vi har eleven i fokus. I det dagliga arbetet utmanar och stimulerar vi elevernas nyfikenhet samt utveckling och lust att lära.
Vi är en mångkulturell skola som lägger stor vikt vid förståelse mellan människor och ser mångfalden som styrka där arbete med elever med flerfunktionsnedsättning upplevs som något positivt.

Vi söker dig som är lärare med legitimation samt intresserad av att arbeta flexibelt tillsammans med dina kollegor och eleverna. Att arbeta flexibelt innebär att gruppens konstellation kan ändras under terminerna och att elevernas behov är i fokus och att du som lärare anpassar undervisning och lärmiljö för eleven.
För att vara behörig för grundsärskolan skall man ha en speciallärarutbildning, har du inte denna ännu förutsätter vi att du har intresse av att vidareutbilda dig under tiden som du arbetar hos oss. Du ges möjligheten att arbetat kombinerat med studier.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Modig specialpedagog till Yrkesgymnasiet Borås

Ansök    Feb 9    Thorengruppen AB    Specialpedagog
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Modig specialpedagog

Skolan erbjuder 4 olika program och våra elever utgör därför en mycket heterogen grupp med olika intressen, bakgrunder, förutsättningar och erfarenhet.

Skolan är ny och har två årskullar med totalt 58 elever. Det ställer höga krav pa? dig att ha förmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje elevs förutsättningar och behov. Du a?r en del av skolans elevha?lsoteam och arbetar också? tillsammans med skolledare, lärare, skolpsykolog, skolläkare och administrativ personal.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är examinerad specialpedagog, eller har annan specialpedagogisk kompetens som arbetsgivaren finner lämplig. Du bör vara van att genomföra och dokumentera pedagogiska utredningar, upprätta åtgärdsprogram samt utvärdera insatta åtgärder. Ett prestigelöst och lösningsfokuserat fo?rha?llningssa?tt, förmåga att skapa goda relationer samt ett stort intresse och engagemang i arbete med ungdomar. God samarbetsförmåga och förmåga att självständigt prioritera och planera ditt arbete. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Vi önskar en driven specialpedagog där eleven alltid är i fokus och där vi systematiskt arbetar mot att elever ska nå målen.

 

100% tjänst med anställning snarast och 6 månaders provanställning. Intervjuer tillämpas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstid har gått ut så vänta inte med att söka. Varmt välkommen med din ansökan!

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Speciallärare F-6

Ansök    Feb 14    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Vill du vara med att bygga upp vår nya Björkhöjdskola? Björkhöjdskolan är en alldeles ny skola. Den ligger i ett lugnt område med skog och natur alldeles inpå knuten. Våra lokaler är rymliga, fräscha och ändamålsenliga. Vi har idag 30 engagera... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Vill du vara med att bygga upp vår nya Björkhöjdskola?
Björkhöjdskolan är en alldeles ny skola. Den ligger i ett lugnt område med skog och natur alldeles inpå knuten. Våra lokaler är rymliga, fräscha och ändamålsenliga. Vi har idag 30 engagerade pedagoger som ansvarar för att skapa en trygg och varm atmosfär i förskoleklasserna, årskurs 1-3 samt på fritidshemmen. Till hösten kommer vi starta mellanstadiet med 3 klasser i årskurs 4. De närmaste åren kommer vi tillsammans med högstadiet att bygga upp skolan till en komplett F-9 skola.

Då vår målsättning är att alla elever skall utvecklas utifrån sina individuella behov skall du som speciallärare skaffa dig god kännedom om våra elever.
I samarbete med övriga kollegor skall du med din speciallärarkompetens kunna undervisa eleverna enskilt eller i grupp.
Tillsammans med klassföreståndare och vårdnadshavare ansvarar du för upprättande av individuella utvecklingsplaner och skriftliga omdömen.
Du skall också tillsammans med skolans specialpedagog kunna upprätta och följa upp elevers åtgärdsprogram.

Vi söker dig som är legitimerad lärare samt utbildad speciallärare.
Du behöver ha god kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever inom autismspektrat, samt erfarenhet av tydlig pedagogik och lågaffektivt bemötande.
Du skall också ha erfarenhet av att kunna samarbeta med andra pedagoger i det dagliga pedagogiska arbetet. Du kommer att arbeta med en hel del dokumentation vilket kräver god datavana och goda kunskaper i det svenska språket.
I ditt arbete som speciallärare möter du regelbundet vårdnadshavare och ibland andra kontakter kring eleverna. det är därför viktigt att du har ett professionellt bemötande samt god förmåga att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Visa mindre

Specialpedagog Elevhälsan

Ansök    Dec 20    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Elevhälsan med placering på Erikslundskolan 7-9 Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog med grundskollärarexamen i botten som vill hjälpa våra elever och personal att lyckas! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. H... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Elevhälsan med placering på Erikslundskolan 7-9

Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog med grundskollärarexamen i botten som vill hjälpa våra elever och personal att lyckas! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans både i tvärprofessionella team och i yrkesnätverk.

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I det tvärprofessionella teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och sakkunnighet och ni tar hjälp av varandra. Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete såväl självständigt som tillsammans med rektor. Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande och tillsammans med rektor arbetar du med skolutvecklingsfrågor samt är aktiv i skolans systematiska kvalitetsarbete. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.
Du gör utredningar, analyser och bedömningar på individ-, grupp- och skolnivå samt stimulerar till utveckling av arbetsformer och arbetssätt. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare.

Vi vill att du ska fortsätta utvecklas i din profession därför har du stöd i arbetet av kollegor i organiserat yrkesnätverk samt handledning i professionsgrupp.

Du är legitimerad grundskollärare med specialpedagogutbildning. Som person är du engagerad, kreativ, lyhörd och målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Ditt förhållningssätt är inkluderande och relationellt och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer aktuell forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig kvalitativt i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort är önskvärt.
Tillträde enligt överenskommelse

På Erikslundskolan går elever från förskoleklass upp till årskurs nio. Här finns också en av kommunens två grundsärskolor. Med tre verksamheter under samma tak skapas en bred elevsammansättning och en utvecklande lärmiljö.
Erikslundskolans verksamhetsidé är att bedriva undervisning som ger bästa möjliga förutsättningar för lärande. Skolan ska vara tillgänglig för alla elever och förbereda eleverna för ett aktivt deltagande i samhället.
Erikslundskolans verksamhetsidé utgår från Borås Stads skolplan Lust att lära - möjlighet att lyckas:


På Erikslundskolan finns bred kompetens och ett gott samarbete i kollegiet. Lärarna planerar och utvecklar undervisningen i samverkan med kollegor i arbetslag och ämneslag.
Trygghet och studiero är betydelsefullt för elevernas möjlighet att nå målen för utbildningen. För att skapa trygghet och studiero arbetar Erikslundskolan med att utveckla strukturerad och varierad undervisning. Alla elever på Erikslundskolan har tillgång till en kontaktperson. På skolan finns studiestöd där eleverna kan få hjälp med läxor, studie-teknik med mera.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Stödpedagog - Bli en del av oss!

Ansök    Jan 27    Attendo Sverige AB    Specialpedagog
Välkommen till en värderingsstyrd organisation Just nu söker Attendo Stödpedagog till gruppboendet på Källebergsgatan i Viskafors. Verksamheterna arbetar enligt LSS och tar emot personer utifrån personkrets 1, LSS. Du har ett stort engagemang för att arbeta med människor. Vi arbetar för att utveckla och ge vardagen ett värdefullt innehåll för de personer som bor och vistas i vår verksamhet. Beskrivning av tjänsten Vi arbetar med engagemang i allt kring v... Visa mer
Välkommen till en värderingsstyrd organisation

Just nu söker Attendo Stödpedagog till gruppboendet på Källebergsgatan i Viskafors. Verksamheterna arbetar enligt LSS och tar emot personer utifrån personkrets 1, LSS. Du har ett stort engagemang för att arbeta med människor. Vi arbetar för att utveckla och ge vardagen ett värdefullt innehåll för de personer som bor och vistas i vår verksamhet.

Beskrivning av tjänsten
Vi arbetar med engagemang i allt kring våra kunder, du som söker är ytterst ansvarstagande och har ett genuint intresse för målgruppen. Du stöttar, motiverar och uppmuntrar personerna du arbetar med och hjälper dem till goda och självständiga liv.

Du är relationsskapande och har god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är lugn, stabil och kan hålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppkommer i det dagliga arbetet. Du har en problemlösande analysförmåga, du arbetar bra med komplexa frågor och kan snabbt analysera situationer och fatta beslut. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Arbetet innebär att möta människor i kris och/eller med en svår livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt och pedagogiskt sätt.

- Stödja brukare efter behov, önskemål och förmåga
- Tillsammans med kunden planera fritid och betydelsefulla mål för kunden som kan öka dess självständighet och tillit till sin egen förmåga
- Nära samarbete med externa kontakter såsom godemän, anhöriga, daglig verksamhet, habilitering, kommunens SSK och rehabpersonal etc.
- Handleda, vägleda och inspirera kollegor i det pedagogiska arbetet i vardagen och i metod och utvecklingsarbetet samt utvärdera det och ge feedback till kollegor.


Krav:

- Du har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet eller likvärdigt med pedagogisk inriktning som omfattar minst 200 YHP eller 60 HP eller motsvarande.

- Du har erfarenhet av målgruppen.
- Du har kunskap av olika pedagogiska metoder och kan lågaffektivt bemötande
- Dokumentationsvana
- Goda kunskaper i svenska att utrycka dig både i tal och skrift
- Vaccination mot covid


- Körkort B (är inget krav men dock önskvärt).

Stämmer beskrivningen in på dig? Sök redan idag!

Du trivs med att ge god service, skapa fina relationer och vill ge livskvalité till våra kunder. Du är en självständig, ödmjuk och ansvarsfull person som brinner för vård av äldre och kan se individens behov.

Om Attendo

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär.

Vi går igenom ansökningarna löpande.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Vi har även krav på vaccination mot covid-19 och kommer att kontrollera vaccinationsbevis innan anställning.

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch! Visa mindre

Stödpedagog - Bli en del av oss!

Ansök    Jan 27    Attendo Sverige AB    Specialpedagog
Välkommen till en värderingsstyrd organisation Just nu söker Attendo Stödpedagog till gruppboendet på Källebergsgatan i Viskafors. Verksamheterna arbetar enligt LSS och tar emot personer utifrån personkrets 1, LSS. Du har ett stort engagemang för att arbeta med människor. Vi arbetar för att utveckla och ge vardagen ett värdefullt innehåll för de personer som bor och vistas i vår verksamhet. Beskrivning av tjänsten Vi arbetar med engagemang i allt kring v... Visa mer
Välkommen till en värderingsstyrd organisation

Just nu söker Attendo Stödpedagog till gruppboendet på Källebergsgatan i Viskafors. Verksamheterna arbetar enligt LSS och tar emot personer utifrån personkrets 1, LSS. Du har ett stort engagemang för att arbeta med människor. Vi arbetar för att utveckla och ge vardagen ett värdefullt innehåll för de personer som bor och vistas i vår verksamhet.

Beskrivning av tjänsten
Vi arbetar med engagemang i allt kring våra kunder, du som söker är ytterst ansvarstagande och har ett genuint intresse för målgruppen. Du stöttar, motiverar och uppmuntrar personerna du arbetar med och hjälper dem till goda och självständiga liv.

Du är relationsskapande och har god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är lugn, stabil och kan hålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppkommer i det dagliga arbetet. Du har en problemlösande analysförmåga, du arbetar bra med komplexa frågor och kan snabbt analysera situationer och fatta beslut. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Arbetet innebär att möta människor i kris och/eller med en svår livssituation är det väldigt viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt och pedagogiskt sätt.

- Stödja brukare efter behov, önskemål och förmåga
- Tillsammans med kunden planera fritid och betydelsefulla mål för kunden som kan öka dess självständighet och tillit till sin egen förmåga
- Nära samarbete med externa kontakter såsom godemän, anhöriga, daglig verksamhet, habilitering, kommunens SSK och rehabpersonal etc.
- Handleda, vägleda och inspirera kollegor i det pedagogiska arbetet i vardagen och i metod och utvecklingsarbetet samt utvärdera det och ge feedback till kollegor.


Krav:

- Du har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet eller likvärdigt med pedagogisk inriktning som omfattar minst 200 YHP eller 60 HP eller motsvarande.

- Du har erfarenhet av målgruppen.
- Du har kunskap av olika pedagogiska metoder och kan lågaffektivt bemötande
- Dokumentationsvana
- Goda kunskaper i svenska att utrycka dig både i tal och skrift
- Vaccination mot covid


- Körkort B (är inget krav men dock önskvärt).

Stämmer beskrivningen in på dig? Sök redan idag!

Du trivs med att ge god service, skapa fina relationer och vill ge livskvalité till våra kunder. Du är en självständig, ödmjuk och ansvarsfull person som brinner för vård av äldre och kan se individens behov.

Om Attendo

Attendo är ett av Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag med 24 000 medarbetare. Mångfald värderas högt, vårt arbete ska stärka individen och vi arbetar för att ge utmärkt service både till våra kunder och kollegor. Attendo verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare, med kollektivavtal, avtalsförsäkringar och det finns stora möjligheter att göra karriär.

Vi går igenom ansökningarna löpande.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Vi har även krav på vaccination mot covid-19 och kommer att kontrollera vaccinationsbevis innan anställning.

Låt oss tillsammans utveckla framtidens viktigaste bransch! Visa mindre

Speciallärare på individuellt program

Ansök    Nov 26    Borås kommun    Specialpedagog
Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. I Borås stad finns ca. 100 elever i gymnasiesärskola fö... Visa mer
Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

I Borås stad finns ca. 100 elever i gymnasiesärskola fördelade på tre enheter. Eleverna läser enligt gymnasiesärskolans läroplan. För oss är ett elevfokuserat arbetssätt av största vikt. Det är viktigt att ge eleverna det stöd de behöver i alla situationer och inom alla ämnesområden under skoldagens olika situationer. IT och digitalisering är en naturlig del av verksamheten.

Undervisa på gymnasiesärskolans individuella program. I det pedagogiska arbetet tar vi utgångspunkt i ämnesområdesplaner och formar dessa efter varje elevs individuella förutsättningar och behov, därefter dokumentera elevernas kunskapsutveckling. Att arbeta i Team är en viktig del i vårt arbete och som lärare samverkar du med elevassistenter och andra pedagoger.

Undervisa i följande ämnesområden:
- Språk och kommunikation
- Natur och miljö
- Individ och samhälle
- Idrott och hälsa
- Hem- och konsumentkunskap
- Estetiskverksamhet


Du är behörig förskollärare/grundskollärare och speciallärare med inriktning utvecklingsstörning. Vi ser gärna att du har fördjupade kunskaper inom AKK, alternativ och kompletterande kommunikation och autism. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Specialpedagog till Elevhälsan Borås Stad

Ansök    Dec 8    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på Engelbrektskolan 7-9. Engelbrektskolan är en skola i centrala Borås och består av två enheter och det går totalt ca 800 elever från F-klass till år 9 på skolan. Lokalerna... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på Engelbrektskolan 7-9.
Engelbrektskolan är en skola i centrala Borås och består av två enheter och det går totalt ca 800 elever från F-klass till år 9 på skolan. Lokalerna för F-6 ligger i anslutning till lokalerna för 7-9 med gemensamma utrymmen såsom matsal, aula, bibliotek och idrottshall där såväl yngre som äldre elever möts vilket bidrar till en lugn och harmonisk miljö.
Skolan har ett tydligt fokus på elevernas lärande och höga förväntningar på såväl elevernas förmåga som på persona-lens arbete för att möjliggöra att eleverna lyckas. Skolkulturen präglas av höga ambitioner, professionalitet och höga förväntningar. Skolan värdesätter elevernas sociala utveckling och arbetar för att få alla elever att känna sig trygga, delaktiga och må bra i skolan.

Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog med grundskollärarexamen i botten som vill hjälpa våra elever och personal att lyckas! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans både i tvärprofessionella team och i yrkesnätverk.

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I det tvärprofessionella teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och sakkunnighet och ni tar hjälp av varandra. Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete såväl självständigt som tillsammans med rektor. Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande och tillsammans med rektor arbetar du med skolutvecklingsfrågor samt är aktiv i skolans systematiska kvalitetsarbete. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.
Du gör utredningar, analyser och bedömningar på individ-, grupp- och skolnivå samt stimulerar till utveckling av arbetsformer och arbetssätt. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare.

Vi vill att du ska fortsätta utvecklas i din profession därför har du stöd i arbetet av kollegor i organiserat yrkesnätverk samt handledning i professionsgrupp.

Du är legitimerad grundskollärare med specialpedagogutbildning med intresse för elevers lärande och skolors utveckling. Som person är du engagerad, kreativ, lyhörd och målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Ditt förhållningssätt är inkluderande och relationellt och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer aktuell forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig kvalitativt i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort är önskvärt. Visa mindre

Specialpedagog till Elevhälsan

Ansök    Dec 9    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på Kinnarumma- och Svaneholmskolan f-6. Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I det tvärp... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på Kinnarumma- och Svaneholmskolan f-6.

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I det tvärprofessionella teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och sakkunnighet och ni tar hjälp av varandra. Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete såväl självständigt som tillsammans med rektor. Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande och tillsammans med rektor arbetar du med skolutvecklingsfrågor samt är aktiv i skolans systematiska kvalitetsarbete. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.
Du gör utredningar, analyser och bedömningar på individ-, grupp- och skolnivå samt stimulerar till utveckling av arbetsformer och arbetssätt. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare.

Vi vill att du ska fortsätta utvecklas i din profession därför har du stöd i arbetet av kollegor i organiserat yrkesnätverk samt handledning i professionsgrupp.

Vi söker dig, färdigutbildad specialpedagog med grundskollärarexamen i botten som vill hjälpa våra elever och personal att lyckas! Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans både i tvärprofessionella team och i yrkesnätverk.

Du är legitimerad grundskollärare med specialpedagogutbildning. Som person är du engagerad, kreativ, lyhörd och målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Ditt förhållningssätt är inkluderande och relationellt och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer aktuell forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig kvalitativt i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Körkort är önskvärt.

Kinnarumma och Svaneholm ligger i Viskaforsområdet och har en rektor på båda skolenheterna.
På Kinnarummaskolan finns drygt 90 elever fördelat på förskoleklass-6. Förskoleklass och fritidshem är lokalintegre-rade i skolan och i samma byggnad finns även förskola. Kinnarummaskolan arbetar med närmiljö, vatten samt livsstil och hälsa.

På Svaneholmskolan finns drygt 120 elever fördelat på förskoleklass-6. Förskoleklass och fritidshem är lokalintegre-rade i skolan och i samma byggnad finns även förskola. Svaneholmskolan arbetar med Grön Flagg genom att arbeta med hållbar utveckling samt aktivt med miljöfrågor. Skolan är certifierade med Grön flagg av stiftelsen Håll Sverige rent. Visa mindre

Speciallärare i svenska på Daltorpskolan 7-9

Ansök    Okt 21    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Daltorpskolan är Borås äldsta grundskola. Skolan är populär med stor trivsel. Vi erbjuder bland annat eleverna 11 olika profiler att välja bland och vi upplever sedan flera år ett rekordstort söktryck. Daltorp 7-9 har idag 20 klasser och ca 51... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Daltorpskolan är Borås äldsta grundskola. Skolan är populär med stor trivsel. Vi erbjuder bland annat eleverna 11 olika profiler att välja bland och vi upplever sedan flera år ett rekordstort söktryck. Daltorp 7-9 har idag 20 klasser och ca 510 elever.

Vi övertygade om att vår popularitet beror på att vi har en mycket engagerad personal och skolledning. Vi står för tradition och ambition. Vi tror på ett relationsbaserat ledarskap med mycket stöd, uppmuntran, humor & arbetsglädje.

Vi behöver nu förstärka vår personal i årskurs 7-9.

Vi har höga och positiva förväntningar på eleverna och fokuserar på ett motiverande förhållningssätt med tät feedback och stort elevinflytande för att ge eleverna varje möjlighet att utvecklas. Ditt engagemang och din pedagogiska och sociala kompetens är därför högt värderade egenskaper. Du gillar att vara lärare och att möta unga och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar. I ditt arbete planerar, genomför och utvärderar du undervisningen.

Din främsta uppgift är att tillsammans med kollegor i arbetslag och ämneslag utmana eleven i lärandet och stödja eleven i sin kunskapsutveckling för god måluppfyllelse. Tillsammans med kollegor i arbetslag och ämneslag arbetar du också med att utveckla skolan utifrån våra prioriterade utvecklingsområden. I tjänsterna ingår även mentorskap för ett antal elever tillsammans med en kollega.

Du ingår i ett arbetslag där vi lär av varandra, planerar ämnesövergripande arbete och löser utmaningar tillsammans. Som stöd i arbetet finns Elevhälsa, IKT-utvecklare och skolledning.

Lärares lärande är viktigt. Vi erbjuder därför fortbildning i olika former kontinuerligt.

Vi söker dig som är legitimerade lärare, gärna med speciallärarbehörighet eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av läraryrket. Det är positivt om du dessutom har erfarenhet av tecken som stöd och IKT.
Du tycker att arbetet med elever i behov av särskilt stöd är stimulerande och har förmågan att se eleverna i ett helhetsperspektiv. Vi vill att du är flexibel, kreativ och strukturerad. Du tar även ansvar, har god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot elever, föräldrar och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Visa mindre

Resurspedagog med specialpedagogkompetens

Ansök    Nov 4    Borås kommun    Specialpedagog
Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.
I skolans resursteam ingår för närvarande två resurspedagoger.

Ytterligare information om verksamheten finner du på Almåsgymnasiets hemsida.

Som resurspedagog kommer du att vara en viktig del av skolans resursteam, med huvudsakligt ansvar för att enskilda elevers stödbehov tillgodoses. Arbetsuppgifterna består av stödundervisning i bland annat svenska som andraspråk av enskilda elever, men även att stödja elever i små grupper, eller i klasser då behov uppstår.
Du kommer att hjälpa elever/elevgrupper i behov av en tydlig struktur och ett socialt sammanhang.
Du följer regelbundet upp elevernas kunskapsutveckling och har en väl fungerande kommunikation med lärarlaget runt eleven, samt specialpedagog och övriga funktioner i skolans elevhälsoteam.

Vi söker en person med relevant pedagogisk utbildning inom Specialpedagogik och Svenska som andraspråk. Erfarenhet från arbete inom motsvarande kompetensområden, samt god initiativförmåga och social kompetens är nödvändiga till denna befattning.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Specialpedagog Ma/No åk 6-9

Ansök    Okt 29    Malmen Montessori    Specialpedagog
Alla barn är början på något stort. Men de måste få växa på sitt sätt. Skolans mål är att se till varje unikt barns sätt att utvecklas och växa. Föräldrarna är våra stöttepelare och med dem vill vi ha en ömsesidig kommunikation så att de alltid är välinformerade. Om du tycker detta låter intressant, har en positiv livssyn och är engagerad i ditt yrke har vi en anställning som Specialpedagog med Ma/No kompetens årskurs 6-9 med början under höstterminen 2021... Visa mer
Alla barn är början på något stort. Men de måste få växa på sitt sätt. Skolans mål är att se till varje unikt barns sätt att utvecklas och växa. Föräldrarna är våra stöttepelare och med dem vill vi ha en ömsesidig kommunikation så att de alltid är välinformerade. Om du tycker detta låter intressant, har en positiv livssyn och är engagerad i ditt yrke har vi en anställning som Specialpedagog med Ma/No kompetens årskurs 6-9 med början under höstterminen 2021.


#jobbjustnu


www.malmen.com
Krav: Utbildad Specialpedagog med ämneskompetens i Ma/No med behörighet att undervisa i årskurs 6-9. Meriterande är adekvat montessoriutbildning. Malmen strävar efter jämnare könsfördelning bland personalen därför ser vi gärna manlig sökande. Malmen Montessori strävar även efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till detta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdag 211217, dock tillsättning fortlöpande. I tjänsten kan mentorskap ingå. Skolan är en montessoriskola och utgår från montessoripedagogiken i arbetet med eleverna. Det finns inga krav på utbildning inom Montessori, fortbildning sker internt. Visa mindre

Speciallärare åk 4-9 i kommunikationsklass

Ansök    Sep 24    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får alla elever att växa. Kommunikationsklass är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med generell språkstörning och/eller svår talstörning. I Kommunikationsklass jobbar vi för att alla ska ges utrymme, lust och möjlighet att utvecklas och att alla ska känna sig trygga, uppskat... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Du har förmågan att se elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får alla elever att växa.

Kommunikationsklass är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med generell språkstörning och/eller svår talstörning. I Kommunikationsklass jobbar vi för att alla ska ges utrymme, lust och möjlighet att utvecklas och att alla ska känna sig trygga, uppskattade och delaktiga.

Kännetecknande för Kommunikationsklass är goda relationer, engagerade vuxna, som utgår från en helhetssyn på elevens utveckling och elever som trivs.

Om du är intresserad av skolutveckling, är en person som vill vara en god ledare och förebild, och tycker att det är utvecklande att jobba med språkutvecklande arbetssätt då är det här jobbet för dig.
Kommunikationsklass består av ca 40 elever från åk 1-åk 9 Eleverna kommer från Borås Stad samt från kranskommuner.

Fram till och med vårterminen 2023 bedrivs undervisningen i våra lokaler på Åkermans väg och från höstterminen 2023 kommer kommunikationsklass att inrymmas i en helt nybyggd F-9 skola vid Gässlösavägen.

Du kommer att undervisa i åk 4-9. Du samverkar med verksamhetens två logopeder.

Vi söker dig som är legitimerade lärare, gärna med speciallärarbehörighet för att undervisa i åk 4-9. Förutom ett stort intresse för undervisning av elever med språkstörning är det särskilt meriterande om du kan undervisa i ämnena NO och teknik t.o.m. åk 9. . Vi ser även att du visar goda ledaregenskaper, är trygg, tydlig och har lätt att skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet Visa mindre

Specialpedagog till Yrkesgymnasiet Borås

Ansök    Okt 15    Thorengruppen AB    Specialpedagog
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Beskrivning
Specialpedagog till Yrkesgymnasiet i Borås

Nu so?ker vi en Specialpedagog på 60% till Yrkesgymnasiet i Borås

Arbetsuppgifter

Våra elever utgo?r en mycket heterogen grupp med olika intressen, bakgrunder, fo?rutsa?ttningar och erfarenhet.

Det sta?ller ho?ga krav på dig att ha fo?rmåga att arbeta flexibelt och individanpassat utifrån varje elevs fo?rutsa?ttningar och behov. Du a?r en del av skolans elevha?lsoteam och arbetar också tillsammans med skolledare, la?rare och administrativ personal.

Kvalifikationer

Vi so?ker i första hand dig som är examinerad specialpedagog.

Du bör vara van att genomföra och dokumentera pedagogiska utredningar, upprätta åtgärdsprogram samt utvärdera insatta åtgärder. Ett prestigelo?st och lo?sningsfokuserat fo?rha?llningssa?tt, fo?rma?ga att skapa goda relationer samt ett stort intresse och engagemang i arbete med ungdomar. God samarbetsfo?rma?ga och fo?rma?ga att sja?lvsta?ndigt prioritera och planera ditt arbete. Stor vikt kommer att fa?stas vid personlig la?mplighet.

 
Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Speciallärare/lärare

Ansök    Okt 11    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Din nästa arbetsplats Skolan... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.
Din nästa arbetsplats

Skolans vision
Lära för livet - Lust att lära möjlighet att lyckas
På Grundsärskolan Fjärding arbetar vi för elevers lärande och utveckling genom trygghet, glädje, lust och engagemang.

I arbetet på Grundsärskolan Fjärding/Boda består arbetsuppgifterna av att skapa en trygg och lärorik miljö för våra elever tillsammans i team där lärande och utveckling står i centrum.
I rollen som speciallärare/lärare hos oss är du inte bara en trygg och skicklig pedagog, du är också en ledare av ditt team, där alla i teamet har en viktig roll i elevens lärande.
Tillsammans med dina kollegor i klassteamet kommer du att vara ytterst ansvarig för att planera genomföra och utvärdera undervisningen på grupp och individnivå utifrån elevernas behov och förutsättningar.
Vi söker dig som tillsammans med engagerade kollegor vill vara med och utveckla verksamheten på grundsärskolan Fjärding/Boda.
Vi lär ständigt av och med varandra där vi har eleven i fokus. I det dagliga arbetet utmanar och stimulerar vi elevernas nyfikenhet samt utveckling och lust att lära.
Vi är en mångkulturell skola som lägger stor vikt vid förståelse mellan människor och ser mångfalden som styrka där arbete med elever med flerfunktionsnedsättning upplevs som något positivt.

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare åk 1-6 eller speciallärare med inriktning mot utvecklingsstörning eller annan examen som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du känner till AKK och TAKK och är motiverad att lära dig mer om teckenkommunikation. Då digitala verktyg är en viktig del i vår undervisning behöver du vara förtrogen med IKT både i undervisningen och som arbetsredskap.

Vi letar efter dig som är bekväm i rollen som ledare och som kan skapa tydliga förutsättningar i klassrummet med fokus på elevernas lärande och utveckling. Du vill vara en del av en lärande organisation med fokus på skolutveckling och kollegialt lärande. Du tar stort ansvar för att utvecklas i din profession och ser ditt arbete som en möjlighet för att bidra till ett maximalt lärande för eleverna, dig själv och dina kollegor.
Du har ett inkluderande synsätt och en förmåga att se hur den enskilde elevens behov bäst kan tillgodoses. Du ser utvecklingsarbete som en självklar del i lärarjobbet och vill samarbeta med skolans övriga pedagoger. Du arbetar långsiktigt och förtroendeskapande gentemot såväl dina kollegor som mot eleverna och vårdnadshavarna. Med ett relationsskapande förhållningssätt och tydlighet visar du vägen framåt för hela teamet och eleverna. Du är idérik och stimuleras av utmaningar, är flexibel och har lätt för att samarbeta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, särskilt vid förhållningssätt, stabilitet och samarbetsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare till årskurs 4-6 Kunskapsskolan Borås

Specialpedagog/speciallärare till Kunskapsskolan Borås! Kunskapsskolan Borås öppnade 2008 och 2013 utökade vi vår verksamhet med årskurs 4-5. Idag går det 570 elever på skolan. Vi har nu fått möjligheten att ta över ytterligare en lokal på regementsområdet där vi kommer erbjuda utbildning för årskurs F-3 från augusti 2021. Kunskapsskolans pedagogik kännetecknas av att vi sätter eleven i centrum och utformar vår verksamhet utifrån individens mål och föru... Visa mer
Specialpedagog/speciallärare till Kunskapsskolan Borås!

Kunskapsskolan Borås öppnade 2008 och 2013 utökade vi vår verksamhet med årskurs 4-5. Idag går det 570 elever på skolan. Vi har nu fått möjligheten att ta över ytterligare en lokal på regementsområdet där vi kommer erbjuda utbildning för årskurs F-3 från augusti 2021.

Kunskapsskolans pedagogik kännetecknas av att vi sätter eleven i centrum och utformar vår verksamhet utifrån individens mål och förutsättningar. För att lyckas i skolan är det viktigt att eleverna känner sig trygga och trivs i skolan. Vi fokuserar både på den individuella utvecklingen och gruppens utveckling.

Läs mer om vår verksamhet och hur vi arbetar:

https://www.kunskapsskolan.se/om-oss/hur-vi-arbetarhttps://www.kunskapsskolan.se/skolor/boras/om-skolan/forskoleklass-till-arskurs-3

Nu söker vi speciallärare/specialpedagog

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker speciallärare/specialpedagog för årskurserna 4-6. Vi har även en specialpedagog för årskurs 7-9 samt en för årskurserna F-3. Ni kommer samarbeta mycket och även dela visst arbete över årskursgränserna. Du kommer att vara en del av skolans elevhälsoteam som innefattar tre specialpedagoger, skolkurator, skolsköterska samt skolpsykolog och skolläkare vid behov. I din roll så arbetar du bland annat med utredningar av elever, handledning av lärare och elevassistenter men även viss del undervisning av elever som tex intensivlästräning under en period.

Vi arbetar fokuserat med relationen till eleverna. Vårt mål är att varje elev ska nå längre än han eller hon själv trodde var möjligt.

På Kunskapsskolan har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten i medarbetargruppen är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

För att underlätta för dig i ditt arbete samt frigöra tid så har vi samlat en stor del av våra läromedel på vår digitala portal Kunskapsporten. För varje ämne finns förslag på arbetssätt, uppgifter och läromedel.

ARBETSPLATSEN

Kunskapsskolan Borås är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag cirka 570 elever. Skolan startade 2008 och ligger på före detta regementsområdet i Borås nya stadsdel, Regementsstaden. I augusti 2021 utökar vi vår verksamhet med årskurs F-3 i närliggande lokaler. På vår skola har vi nöjda elever som trivs och som har höga studieresultat.

Kunskapsskolan Borås erbjuder dig en arbetsplats med god stämning och en gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER SOM ÄR MERITERANDE

Som sökande har du specialpedagog eller speciallärarexamen.

Du är väl förtrogen med LGR-11

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete i årskurserna 4-9. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och föräldrar och är lösningsfokuserad.

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din handledarförmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.

Om Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

__________________________________________________________________________________________________

Vid övertalighet inom Kunskapsskolan kommer utannonserade tjänst i första hand att erbjudas anställda inom företaget.

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

__________________________________________________________________________________________________

Arbetstid/Varaktighet

Tillsvidare

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor Björn Nyman, mobiltelefon 0733-229905, [email protected]

Biträdande rektor Malin Sandbecker, mobiltelefon 0733-137171, [email protected]

Ansökan sker via länk nedan senast den 4 juni 2021. Observera att vi intervjuar löpande vilket gör att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansök gärna så snart som möjligt.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret.

Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid en eventuell anställningsintervju kom ihåg att ta med kopia av utdrag från belastningsregistret samt intyg och betyg.

Om du har frågor - ring kontaktpersonen för den aktuella befattningen.

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Besöksadress

Lagercrantz plats 9, Borås Visa mindre

Specialpedagog Elevhälsan

Ansök    Aug 27    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på någon eller några av våra skolor. Just nu söker vi specialpedagoger till bland annat Sjöboskolan f-6, Särlaskolan f-6 samt Engelbrekt 7-9 Som specialpedagog är du en de... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på någon eller några av våra skolor. Just nu söker vi specialpedagoger till bland annat Sjöboskolan f-6, Särlaskolan f-6 samt Engelbrekt 7-9

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och ni tar hjälp av varandra. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan. Tillsammans med rektor utvecklar du skolans verksamhet utifrån styrdokument, aktuell forskning och är aktiv i skolans kvalitets arbete. Arbetet innefattar även kartläggning på individ-, grupp- och organisationsnivå och att vara ett stöd för pedagoger, vårdnadshavare och elever i utarbetandet av anpassningar och åtgärdsprogram.

Du har tillgång till regelbunden extern handledning och ett organiserat yrkesnätverk samt möjlighet till stöd i arbetet via kollegor.

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med specialpedagogutbildning, eller är legitimerad grundskollärare som redan studerar till specialpedagog. Det finns möjlighet att studera på 25 % av en heltid med bibehållen lön.

Du har ett inkluderande förhållningssätt, har lätt för att samarbeta och tycker det är viktigt med goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du kan planera och prioritera ditt arbete självständigt och bygger ditt utvecklingsarbete på en analys av tidigare resultat. Du följer aktuell forskning inom verksamhetsområdet och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på https://www.boras.se/arbete/arbetahososs Visa mindre

Aktiveringspedagog på Dalsjöskolan

Ansök    Sep 8    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Dalsjöskolan i Dalsjöfors. En 4-9 skola med 640 elever och 90 personal som också har en tillhörande kommungemensam särskild undervisningsgrupp. Du kommer att arbeta i en kommungemensam särskild undervisningsgrupp där du tillsammans med lär... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Dalsjöskolan i Dalsjöfors. En 4-9 skola med 640 elever och 90 personal som också har en tillhörande kommungemensam särskild undervisningsgrupp.

Du kommer att arbeta i en kommungemensam särskild undervisningsgrupp där du tillsammans med lärare arbetar med att stimulera, aktivera och stödja elever. I ditt uppdrag gör du vardagen mer aktiv och meningsfull för personer inom AHD, Autism och socioemotionella svårigheter.

Om dig
Vi söker dig som har aktiveringspedagogexamen eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms vara aktuell. Du har tidigare erfarenhet av att möta elever inom ADHD, Autism och med socioemotionella svårigheter. Utifrån hur svårigheterna kan ta sig uttryck är det fördelaktigt om du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande. Du ska ha tidigare erfarenhet, och relevant utbildning, av samtal som ett verktyg för att hjälpa eleven i dess fortsatta utveckling, såväl socialt som kunskapsmässigt. Du ska vara lösningsfokuserad och våga pröva nya sätt för att lösa problem.

Vi önskar att du har en positiv inställning, ett bra bemötande och kan samarbeta väl med såväl kollegor, elever som vårdnadshavare.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet där kommunikation och relationsskapande stått i fokus, gärna av undervisning i liten grupp. Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom LSS, BUP samt andra myndighetskontakter.

Intervjuer sker löpande Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Maj 6    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Arbetsplats: Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på någon eller några av våra skolor. Vi söker specialpedagoger till: Engelbrekt 7-9, Viskafors f-6, Hestra Midgårdskolan f-6, Daltorp f-6 Som specialpedagog... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på någon eller några av våra skolor. Vi söker specialpedagoger till:

Engelbrekt 7-9, Viskafors f-6, Hestra Midgårdskolan f-6, Daltorp f-6

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och ni tar hjälp av varandra. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan. Tillsammans med rektor utvecklar du skolans verksamhet utifrån styrdokument och aktuell forskning. Arbetet innefattar kartläggning på individ-, grupp- och organisationsnivå och du är ett stöd för pedagoger, vårdnadshavare och elever i utarbetandet av anpassningar och åtgärdsprogram.

Du har tillgång till regelbunden extern handledning och ett organiserat yrkesnätverk samt möjlighet till stöd i arbetet via kollegor.

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med specialpedagog- eller speciallärarutbildning, eller är legitimerad grundskollärare som vill studera till specialpedagog. Det finns möjlighet att studera på 25 % av en heltid med bibehållen lön.

Du har lätt för att samarbeta samt har ett inkluderande förhållningssätt och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du kan planera och prioritera ditt arbete självständigt och bygger ditt utvecklingsarbete på en analys av tidigare resultat. Du följer aktuell forskning inom verksamhetsområdet och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt. Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare till årskurs 4-9 Kunskapsskolan Borås

Specialpedagog/speciallärare till Kunskapsskolan Borås! Kunskapsskolan Borås öppnade 2008 och 2013 utökade vi vår verksamhet med årskurs 4-5. Idag går det 570 elever på skolan. Vi har nu fått möjligheten att ta över ytterligare en lokal på regementsområdet där vi kommer erbjuda utbildning för årskurs F-3 från augusti 2021. Kunskapsskolans pedagogik kännetecknas av att vi sätter eleven i centrum och utformar vår verksamhet utifrån individens mål och föru... Visa mer
Specialpedagog/speciallärare till Kunskapsskolan Borås!

Kunskapsskolan Borås öppnade 2008 och 2013 utökade vi vår verksamhet med årskurs 4-5. Idag går det 570 elever på skolan. Vi har nu fått möjligheten att ta över ytterligare en lokal på regementsområdet där vi kommer erbjuda utbildning för årskurs F-3 från augusti 2021.

Kunskapsskolans pedagogik kännetecknas av att vi sätter eleven i centrum och utformar vår verksamhet utifrån individens mål och förutsättningar. För att lyckas i skolan är det viktigt att eleverna känner sig trygga och trivs i skolan. Vi fokuserar både på den individuella utvecklingen och gruppens utveckling.

Läs mer om vår verksamhet och hur vi arbetar:

https://www.kunskapsskolan.se/om-oss/hur-vi-arbetarhttps://www.kunskapsskolan.se/skolor/boras/om-skolan/forskoleklass-till-arskurs-3

Nu söker vi speciallärare/specialpedagog

ARBETSUPPGIFTER

Vi söker speciallärare/specialpedagog för årskurserna 4-6. Vi har även en specialpedagog för årskurs 7-9 samt en för årskurserna F-3. Ni kommer samarbeta mycket och även dela visst arbete över årskursgränserna. Du kommer att vara en del av skolans elevhälsoteam som innefattar tre specialpedagoger, skolkurator, skolsköterska samt skolpsykolog och skolläkare vid behov. I din roll så arbetar du bland annat med utredningar av elever, handledning av lärare och elevassistenter men även viss del undervisning av elever som tex intensivlästräning under en period.

Vi arbetar fokuserat med relationen till eleverna. Vårt mål är att varje elev ska nå längre än han eller hon själv trodde var möjligt.

På Kunskapsskolan har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt i arbetslag och ämneslag att planera arbetet. Öppenheten i medarbetargruppen är stor och vi har ett gemensamt ansvar för att alla elever ska lyckas.

För att underlätta för dig i ditt arbete samt frigöra tid så har vi samlat en stor del av våra läromedel på vår digitala portal Kunskapsporten. För varje ämne finns förslag på arbetssätt, uppgifter och läromedel.

ARBETSPLATSEN

Kunskapsskolan Borås är en grundskola årskurs 4-9. Skolan har idag cirka 570 elever. Skolan startade 2008 och ligger på före detta regementsområdet i Borås nya stadsdel, Regementsstaden. I augusti 2021 utökar vi vår verksamhet med årskurs F-3 i närliggande lokaler. På vår skola har vi nöjda elever som trivs och som har höga studieresultat.

Kunskapsskolan Borås erbjuder dig en arbetsplats med god stämning och en gemenskap där vi alla brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER SOM ÄR MERITERANDE

Som sökande har du specialpedagog eller speciallärarexamen.

Du är väl förtrogen med LGR-11

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete i årskurserna 4-9. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och föräldrar och är lösningsfokuserad.

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din handledarförmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.

Om Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd.

De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016.

Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

__________________________________________________________________________________________________

Vid övertalighet inom Kunskapsskolan kommer utannonserade tjänst i första hand att erbjudas anställda inom företaget.

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

__________________________________________________________________________________________________

Arbetstid/Varaktighet

Tillträde 2 augusti 2021

Tillsvidare

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor Björn Nyman, mobiltelefon 0733-229905, [email protected]

Biträdande rektor Malin Sandbecker, mobiltelefon 0733-137171, [email protected]

Ansökan sker via länk nedan senast den 30 april 2021

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret.

Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid en eventuell anställningsintervju kom ihåg att ta med kopia av utdrag från belastningsregistret samt intyg och betyg.

Om du har frågor - ring kontaktpersonen för den aktuella befattningen.

Mer information på www.kunskapsskolan.se

Besöksadress

Lagercrantz plats 9, Borås Visa mindre

Speciallärare årskurs 4-9 Ev/En kommunikationsklass

Ansök    Apr 30    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Kommunikationsklass är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med generell språkstörning och/eller svår talstörning. I Kommunikationsklass jobbar vi för att alla ska ges utrymme, lust och möjlighet att utvecklas och att alla ... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Kommunikationsklass är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med generell språkstörning och/eller svår talstörning. I Kommunikationsklass jobbar vi för att alla ska ges utrymme, lust och möjlighet att utvecklas och att alla ska känna sig trygga, uppskattade och delaktiga. Kännetecknande för Kommunikationsklass är goda relationer, engagerade vuxna, som utgår från en helhetssyn på elevens utveckling, och elever som trivs och upplever att de lär sig mycket. Om du är intresserad av skolutveckling, är en person som vill vara en god ledare och förebild, och tycker att det är utvecklande att jobba med språkutvecklande arbetssätt då är det här jobbet för dig. Kommunikationsklass består av ca 40 elever från åk 1-åk 9 Eleverna kommer från Borås Stad samt från kranskommuner.

Du kommer att undervisa i svenska och engelska på högstadiet.

Vi söker dig som har:

- lärarexamen med behörighet att undervisa i ämnena svenska och engelska till och med årskurs 9
- speciallärarexamen inom området grav språkstörning vidareutbildning inom området elever med hörselnedsättning
- kunskaper inom tecken som alternativ kommunikation (AKK)

Tjänst tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Se en film om hur det är att jobba som lärare i Borås Stad. Visa mindre

Specialpedagog

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993. More about the compan... Visa mer
Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 39 schools and around 28,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.


More about the company and its schools can be found at www.engelska.se


Som en del av vår elevhälsa söker vi nu en specialpedagog till åk 4-6 på IES Borås .

I uppdraget ingår kartläggning, utredningar, uppföljningar och utvärderingar på olika nivåer samt handledning och konsultation till ledning och övriga pedagoger. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och vana av att samarbeta. 

Du bör ha struktur och ordning i ditt arbetssätt. Vi ser gärna att du är flexibel och utåtriktad och att du vill arbeta för en fortsatt utveckling av verksamheten.

Vi söker dig som har specialpedagogexamen erfarenhet av att ha arbetat som specialpedagog på en grundskola samt kunskap och erfarenhet av elever med NPF.

Som person är du drivande och strukturerad. Arbetet ställer höga krav på att du har en god analytisk, organisatorisk förmåga och duktig på att bygga relationer och förtroende. Du har även mycket god samarbetsförmåga och erfarenhet av att arbeta i team. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. 

IES Borås erbjuder en möjlighet att arbeta i en internationell och stimulerande miljö där engagemang, professionalism och det engelska språket är gemensamma nämnare. De akademiska förväntningarna är höga och vi arbetar i en lugn miljö där förutsättningarna för undervisning och lärande är goda.

På IES Borås är vi ett team (TEAM - Together Everyone Achive More) som drar åt samma håll. Vi söker därför personer som delar vår övertygelse om vikten av tydliga värderingar, kollegialt lärande och gemensamma rutiner och förhållningssätt. IES är stolta över sina medarbetare och har tagit fram en metod för att skapa en lugn och trygg skolmiljö. Detta gör att våra lärare får mer tid till att dela sin kunskap, både med elever och kollegor.

Lön enligt överenskommelse, kollektivavtal finns.

Skriv gärna ett personligt brev, bifoga CV och ansök idag. Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan till [email protected] så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten kan du ringa 033-7222250 Visa mindre

Specialpedagog till Förskoleförvaltningen

Ansök    Mar 11    Borås kommun    Specialpedagog
Är du en engagerad och driven specialpedagog som vill vara med och utveckla Förskoleförvaltningens barnhälsoarbete? Vill du ha ett omväxlande och utvecklande arbete i en kreativ miljö där det händer mycket? Då kan du vara den vi söker! Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan! Specialpedagogen i barnhälsan arbetar hälsofrämjande och förebyggande utifrån specialpedagogiska perspektiv på organisation, grupp och ... Visa mer
Är du en engagerad och driven specialpedagog som vill vara med och utveckla Förskoleförvaltningens barnhälsoarbete? Vill du ha ett omväxlande och utvecklande arbete i en kreativ miljö där det händer mycket?

Då kan du vara den vi söker! Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!


Specialpedagogen i barnhälsan arbetar hälsofrämjande och förebyggande utifrån specialpedagogiska perspektiv på organisation, grupp och individ.

Arbetet sker huvudsakligen genom konsultationer och handledning till arbetslag och kompetensutveckling till pedagoger. Specialpedagogen deltar även i verksamhetsutveckling och samverkansarbete internt i förvaltningen. Specialpedagogen deltar i extern samverkan via olika nätverk, tex. HAB, SPSM, BUP.Specialpedagogen kan även göra pedagogiska utredningar.

Du som söker är legitimerad förskollärare och har tidigare arbetat som förskollärare. Du har en specialpedagogisk examen gärna med ytterligare påbyggnadutbildning inom språkutvecklande arbete och eller språk och kommunikation. Som person söker vi dig som har ett starkt engagemang för arbetet inom förskolan, är tydlig i din kommunikation och kan arbeta självständigt. Vidare tror vi att du är utvecklingsinriktad och har ett intresse för att leda samt utveckla andra. Ytterligare personliga egenskaper av vikt är social kompetens, flexibilitet, lyhördhet och samverkansförmåga. Erfarenheter från tidigare arbete som specialpedagog är meriterande.

Förutom utvecklande arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi dig personalförmåner. Det är bland annat fria bad i kommunens badhus, friskvårdsbidrag, förmånscykel och olika aktiviteter som personalföreningen Merkraft anordnar. Vi ser mångfald bland våra anställda som en framgångsfaktor och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. För att underlätta för våra medarbetare att kombinera arbete och privatliv tillämpar vi flextid när arbetet tillåter. Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Dec 10    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på någon eller några av våra skolor. Vi söker nu specialpedagoger till: Hestra Midgårdskolan F-6 Dalsjöskolan 4-9 Rångedala F-6 Som specialpedagog är du en del av skolan... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på någon eller några av våra skolor. Vi söker nu specialpedagoger till:

Hestra Midgårdskolan F-6
Dalsjöskolan 4-9
Rångedala F-6

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I det tvärprofessionella teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och ni tar hjälp av varandra. Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete självständigt och tillsammans med rektor. Du gör kartläggningar på individ-, grupp- och skolnivå. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare. Tillsammans med rektor arbetar du med skolutvecklingsfrågor och du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.

Vi vill att du ska fortsätta utvecklas i din profession därför har du stöd i arbetet av kollegor och ett organiserat yrkesnätverk.

Du är legitimerad grundskollärare med specialpedagog- eller speciallärarexamen. Som person är du målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Ditt förhållningssätt är inkluderande och relationellt och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi arbetar tillsammans och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Sep 18    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen med placering på någon eller några av våra skolor. Nu söker vi en specialpedagog till Sandgärdskolan 7-9. Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen med placering på någon eller några av våra skolor. Nu söker vi en specialpedagog till Sandgärdskolan 7-9.

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och ni tar hjälp av varandra. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan. Tillsammans med rektor utvecklar du skolans verksamhet utifrån styrdokument och aktuell forskning. Arbetet innefattar kartläggning på individ-, grupp- och organisationsnivå och du är ett stöd för pedagoger, vårdnadshavare och elever i utarbetandet av anpassningar och åtgärdsprogram.

Du har tillgång till regelbunden extern handledning och ett organiserat yrkesnätverk samt möjlighet till stöd i arbetet via kollegor.

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med specialpedagog- eller speciallärarutbildning.

Du har lätt för att samarbeta samt har ett inkluderande förhållningssätt och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du kan planera och prioritera ditt arbete självständigt och bygger ditt utvecklingsarbete på en analys av tidigare resultat. Du följer aktuell forskning inom verksamhetsområdet och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare Visa mindre

Specialpedagog till förskoleförvaltningen

Ansök    Sep 9    Borås kommun    Specialpedagog
Är du en engagerad och driven specialpedagog som vill vara med och utveckla Förskoleförvaltningens barnhälsoarbete? Vill du ha ett omväxlande och utvecklande arbete i en kreativ miljö där det händer mycket? Då kan du vara den vi söker! Förskoleförvaltningen bildades i januari 2017 och i förvaltningen arbetar ca 1200 medarbetare och verksamheten bedrivs i ca 80 förskolor och 7 öppna förskolor. Barnhälsoorganisationen på förskoleförvaltningen består av ... Visa mer
Är du en engagerad och driven specialpedagog som vill vara med och utveckla Förskoleförvaltningens barnhälsoarbete? Vill du ha ett omväxlande och utvecklande arbete i en kreativ miljö där det händer mycket? Då kan du vara den vi söker!


Förskoleförvaltningen bildades i januari 2017 och i förvaltningen arbetar ca 1200 medarbetare och verksamheten bedrivs i ca 80 förskolor och 7 öppna förskolor. Barnhälsoorganisationen på förskoleförvaltningen består av 10 specialpedagoger. Vi är en arbetsgrupp med hög ambitionsnivå som drivs av att utveckla och skapa goda förutsättningar för alla barn i förskolorna i Borås Stad. Barnhälsans specialpedagoger har kontor i gemensamma lokaler tillsammans med övrig administrativ personal på Förskoleförvaltningen, vilket skapar bra förutsättningar för samverkan och strategiskt arbete.


Specialpedagogen i barnhälsan arbetar hälsofrämjande och förebyggande utifrån specialpedagogiska perspektiv på organisation, grupp och individ.

Arbetet sker huvudsakligen genom konsultationer och handledning till arbetslag och kompetensutveckling till pedagoger. Specialpedagogen deltar även i verksamhetsutveckling och samverkansarbete internt i förvaltningen. Specialpedagogen deltar i extern samverkan via olika nätverk, tex. HAB, SPSM, BUP.Specialpedagogen kan även göra pedagogiska utredningar.

Du som söker är legitimerad förskollärare och har tidigare arbetat som förskollärare. Du har en specialpedagogisk examen gärna med ytterligare påbyggnadutbildning inom språkutveclande arbete och eller språk och kommunikation. Som person söker vi dig som har ett starkt engagemang för arbetet inom förskolan, är tydlig i din kommunikation och kan arbeta självständigt. Vidare tror vi att du är utvecklingsinriktad och har ett intresse för att leda samt utveckla andra. Ytterligare personliga egenskaper av vikt är social kompetens, flexibilitet, lyhördhet och samverkansförmåga. Erfarenheter från tidigare arbete som specialpedagog är meriterande.
Förutom utvecklande arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi dig personalförmåner. Det är bland annat fria bad i kommunens badhus, friskvårdsbidrag, förmånscykel och olika aktiviteter som personalföreningen Merkraft anordnar. Vi ser mångfald bland våra anställda som en framgångsfaktor och ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter. För att underlätta för våra medarbetare att kombinera arbete och privatliv tillämpar vi flextid när arbetet tillåter.

Välkommen med din ansökan senast 21 september! Visa mindre

Vikarierande förstelärare på Grundsärskolan Erikslund

Ansök    Nov 26    Borås kommun    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Erikslund grundsärskolas vision är trygghet, kreativitet och rörelse. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. Med närhet till härlig natur på Rya åsar och ett brett utb... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Erikslund grundsärskolas vision är trygghet, kreativitet och rörelse. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. Med närhet till härlig natur på Rya åsar och ett brett utbud av idrottsanläggningar delar grundsärskolan 1-9 lokaler med grundskolan på Erikslund. Undervisningen sker i hemklassrum med klasslärare med undantag vid övningsämnen. Personaltätheten är hög och förutom klassläraren följer flera elevassistenter eleverna under hela skoldagen. Grundsärskolan har 68 elever i årskurs 1-9 samt fritidsverksamhet som leds av tre förskollärare. Vi har tillgång till skolgård och två atrium för en trygg utevistelse. Skolan har ett nära samarbete med både Parasportcenter och Ishallen.

Förutom undervisning och andra sedvanliga arbetsuppgifter för lärare arbetar förstelärare med särskilda arbetsuppgifter, omfattningen av dessa beslutas av ansvarig rektor. Förutsättningar för uppdraget planeras tillsammans med rektor i Uppdragsdialogen. Följande exempel skall ses som en vägledning för uppdraget, i din tjänst kan bland annat ingå att:

- tillsammans med ledningen för skolan delta i arbetet med att analysera, leda, genomföra och följa upp kvalitetsutveckling kopplat till undervisning.
- utveckla undervisningen på den egna skolan eller på andra skolor i förvaltningen
- leda, samordna och ansvara för skolövergripande utvecklingsprocesser.
- hålla sig ajour med forskning och initiera pedagogiska diskussioner.
- samordna och verka som samtalsledare och handledare i ett professionellt kollegialt lärande.
- auskultera och handleda i undervisningssituationer.
- handleda andra lärare i allmändidaktiska frågor eller frågor kopplade till specifika ämnen. Förstelärare kan också ha ett särskilt uppdrag vid introduktion av nyanställda lärare.

Vi söker dig som vill bli förstelärare, har lärarlegitimation och speciallärarexamen med specialisering mot utvecklingsstörning, har arbetat med AKK, känner till TAKK, har erfarenhet av att samarbeta med vårdnadshavare och andra aktörer utanför skolan samt uppfyller kriterierna i den nationella och lokala kravprofilen för förstelärare:

Nationell kravprofil

- är legitimerad
- kan genom dokumentation redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.
- har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen
- även i övrigt av huvudmannen bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen

Lokal kravprofil

- omsätter styrdokument i praktiken
- har gedigna ämnes- och ämnesdidaktiska kunskaper
- kan framgångsrikt inta den lärandes perspektiv och skapa goda relationer till alla elever där positiva förväntningar är en naturlig del
- har god förmåga att sprida undervisningsstrategier samt forskning och vetenskapliga teorier till kollegor i ett kollegialt professionellt lärande
- har visat engagemang och gediget intresse för skolutveckling
- har god förmåga att handleda kollegor och leda utvecklingsprocesser såväl inom ämnet som skolövergripande
- har förmåga att entusiasmera och vara en god ambassadör för yrket
- behärskar att undervisa med modern teknik
- har förmåga att, tillsammans med ledningen för skolan, analysera, leda, genomföra och följa upp arbetet med kvalitetsutveckling kopplat till undervisningen.

Ansökan ska innehålla:
- Personligt brev med motivering till varför just du ska få en befattning som förstelärare samt vad som kännetecknar din undervisning och ditt arbete på skolan utifrån beskriven kravprofil.
- CV
- Examensbevis
- Lärarlegitimation
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Se en film om hur det är att jobba som lärare i Borås Stad. Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare till Arena Utbildning (Exlearn), Borås

Tillträde snarast, med placering i Borås. Arena Utbildning (tidigare Exlearn) är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av kommuner och Arbetsförmedling, samt MYH (yrkeshögskola), inom; Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasiala teoretiska kurser samt yrkesutbildning inom Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, Tandsköterska. Vi finns representerade i hela Sverige från Kiruna, Umeå och Örnsköldsvik i norr til... Visa mer
Tillträde snarast, med placering i Borås.
Arena Utbildning (tidigare Exlearn) är ett utbildningsföretag som bedriver vuxenutbildning på uppdrag av kommuner och Arbetsförmedling, samt MYH (yrkeshögskola), inom; Svenska för invandrare, grundläggande och gymnasiala teoretiska kurser samt yrkesutbildning inom Vård och omsorg, Barn och fritid, Lager och logistik, Tandsköterska. Vi finns representerade i hela Sverige från Kiruna, Umeå och Örnsköldsvik i norr till Helsingborg och Eslöv i söder.
Utbildningarna är flexibla och individanpassade, samt svarar mot höga kunskapskrav med god kvalitet i en positiv studiemiljö. Utbildningen planeras utifrån den studerandes tidigare studier och yrkeserfarenhet. Vi använder IT som ett naturligt verktyg i det dagliga arbetet.
Tillsammans med oss på Arena Utbildning är du med och bygger framtidens vuxenutbildning för blivande undersköterskor, barnskötare, lagerarbetare med flera. Du har engagemang och drivkraft att vara med och utveckla och expandera Arena Utbildning inom dina ansvarsområden, samt skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att våra elever ska nå sina mål. Det innebär att du har god samarbetsförmåga, ett coachande förhållningssätt och är intresserad av att arbeta i en mångkulturell miljö.
Som specialpedagog spelar du en mycket viktig roll i vår organisation, för både elever och dina kollegor. För våra elever är du en person som hjälper dem att lyckas i yrkes-, studie- och samhällsliv. Du är också ett stöd för dina lärarkollegor, då du med din specialkompetens kan bidra med nya infallsvinklar.
Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande arbetsplats, där du har stora möjligheter att påverka och lägga upp ditt arbete tillsammans med dina kollegor.
Vi söker en initiativrik speciallärare/specialpedagog. Du har engagemang och drivkraft för att vara med och utveckla vår verksamhet samt skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att våra studerande ska nå sina mål. Du är lösningsorienterad, har god samarbetsförmåga och driver frågor inom ditt område, sprider och delar den kunskapen inom organisationen. Du är väl insatt i Skolverkets regler och riktlinjer samt styrdokument för speciallärare/specialpedagog Du kommer att ingå i ett team, där du arbetar tillsammans med berörda lärare och elever. Vårt mål är att erbjuda alla våra elever möjligheten att lyckas i sina studier utifrån var och ens individuella förutsättningar.
Du ansvarar för att:
· handleda elever i behov av specialpedagogiskt stöd
· ha väl fungerande rutiner för att kartlägga elever i behov av särskilt stöd.
· introducera och följa upp arbetet med elever
· stötta den ordinarie läraren och ha beredskap att bidra med anpassningar lämpade för undervisning i den ordinarie klassen
· utforma och dokumentera handlingsplaner som gagnar elevens utveckling mot måluppfyllelse
Meriterande
· Behörig SFI-lärare/arbetat inom SFI
· Datorvana och erfarenhet av att arbeta med digitala hjälpmedel
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Feb 18    Borås Stad    Specialpedagog
Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslive... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, Hantverksprogrammet - textil design samt de högskoleförberedande Samhällsvetenskapliga och Estetiska programmen - creative digital media. Skolan har också elever inom de olika Introduktionsprogrammen språkintroduktion, yrkesintroduktion och Individuellt alternativ samt gymnasiesärskolans nationella program; Fordonsvård godshantering och Fastighet, anläggning och byggnation. Arbetslagen är med och formar organisationen kring eleverna. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Under nuvarande läsår studerar ca 920 elever på våra olika program. Skolan har ca:170 medarbetare och den pedagogiska personalen är organiserade i arbetslag. Skolan har också en elevhälsoorganisation och en serviceorganisation - kost, lokalvård, vaktmästeri, IT samt administrativt stöd. Förutom gymnasiechefen består skolledningen av fyra rektorer och en skolintendent. Viskastrandsymnasiet ligger i centrala Borås med ca 10 minuters gångväg från Resecentrum för dig som pendlar med tåg eller buss.


Som specialpedagog kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam.
Elevhälsoteamet ansvarar tillsammans med pedagogisk personal för de förebyggande hälsofrämjande insatserna genetemot skolans elever. Som specialpedagog kommer du att arbeta med handledning på individ-, grupp- och organisationsnivå, göra specialpedagogiska utredningar och bedömningar, samt upprätta åtgärdsprogram.

Arbetet är omväxlande och präglas av täta elev- och personalkontakter.


Vi söker dig som har specialpedagogexamen. För denna tjänst gäller att självständighet och samarbete ska förenas. Det är därför viktigt att du har förmåga till en helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och arbeta i team. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga. Dessutom behöver du ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift samt att organisera, prioritera och hantera perioder av hög arbetsbelastning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås Visa mindre

Speciallärare Hulta Ängar

Ansök    Mar 31    Borås kommun    Specialpedagog
I Borås Stad finns ca 100 elever i gymnasiesärskola fördelade på fyra enheter. Eleverna läser enligt gymnasiesärskolans läroplan. För oss är ett elevfokuserat arbetssätt av största vikt. Det är viktigt att ge eleverna det stöd de behöver i alla situationer och inom alla ämnen under skoldagens olika situationer. IKT och digitalisering är en naturlig del av verksamheten. Gymnasiesärskolan, Bergslenagymnasiet Hulta Ängar. Gymnasiesärskolan ska ge elever m... Visa mer
I Borås Stad finns ca 100 elever i gymnasiesärskola fördelade på fyra enheter. Eleverna läser enligt gymnasiesärskolans läroplan. För oss är ett elevfokuserat arbetssätt av största vikt. Det är viktigt att ge eleverna det stöd de behöver i alla situationer och inom alla ämnen under skoldagens olika situationer. IKT och digitalisering är en naturlig del av verksamheten.

Gymnasiesärskolan, Bergslenagymnasiet Hulta Ängar.
Gymnasiesärskolan ska ge elever med en intellektuell funktionsnedsättning en för dem anpassad utbildning som ska ge en god grund för yrkesverksamhet och fortsatta studier samt för personlig utveckling och ett aktivt deltagande i samhällslivet.


Att undervisa på gymnasiesärskolans individuella program, grundläggande nivå i olika ämnesområden exempelvis följande:
Språk och kommunikation, Natur och miljö, Individ och samhälle, Idrott och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Estetisk verksamhet.

Förskollärare/grundskolelärare och speciallärare med inriktning utvecklingsstörning. Vi ser gärna att du har fördjupade kunskaper inom autism, AKK, alternativ och kompletterande kommunikation, idrott och hälsa.matematik Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bifoga ditt examensbevis till din ansökan.
Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Jan 28    Borås Stad    Specialpedagog
Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslive... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, Hantverksprogrammet - textil design samt de högskoleförberedande Samhällsvetenskapliga och Estetiska programmen - creative digital media. Skolan har också elever inom de olika Introduktionsprogrammen språkintroduktion, yrkesintroduktion och Individuellt alternativ samt gymnasiesärskolans nationella program; Fordonsvård godshantering och Fastighet, anläggning och byggnation. Arbetslagen är med och formar organisationen kring eleverna. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Under nuvarande läsår studerar ca 920 elever på våra olika program. Skolan har ca:170 medarbetare och den pedagogiska personalen är organiserade i arbetslag. Skolan har också en elevhälsoorganisation och en serviceorganisation - kost, lokalvård, vaktmästeri, IT samt administrativt stöd. Förutom gymnasiechefen består skolledningen av fyra rektorer och en skolintendent. Viskastrandsymnasiet ligger i centrala Borås med ca 10 minuters gångväg från Resecentrum för dig som pendlar med tåg eller buss.


Som specialpedagog kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam.
Elevhälsoteamet ansvarar tillsammans med pedagogisk personal för de förebyggande hälsofrämjande insatserna genetemot skolans elever. Som specialpedagog kommer du att arbeta med handledning på individ-, grupp- och organisationsnivå, göra specialpedagogiska utredningar och bedömningar, samt upprätta åtgärdsprogram.

Arbetet är omväxlande och präglas av täta elev- och personalkontakter.


Vi söker dig som har specialpedagogexamen. För denna tjänst gäller att självständighet och samarbete ska förenas. Det är därför viktigt att du har förmåga till en helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och arbeta i team. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga. Dessutom behöver du ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift samt att organisera, prioritera och hantera perioder av hög arbetsbelastning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tills... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.Beskrivning
Med anledning av att en av våra tre specialpedagoger går vidare till annan tjänst söker vi nu en specialpedagog till Hörselteam barn och ungdom i Borås.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Hörselteam är en samlad resurs för barn, ungdomar och vuxna med hörselnedsättning/dövhet. Verksamhetsidén är att människor med funktionsnedsättning ska få ökade möjligheter att påverka sin livssituation för en fungerande vardag.
Vi arbetar i tvärprofessionella team där vi utgår från patientens unika behov. Hörselteam bedriver verksamhet även i Göteborg o södra Bohuslän, Fyrbodal, Vänersborg och Skaraborg. Till verksamheten hör också ett regionalt dövteam och dövblindteam. Du kan läsa mer om Hörselteam på vår webbplats http://www.vgregion.se/hdv.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med barn och ungdomar med hörselnedsättning/dövhet mellan 0-20 år. Huvudsaklig inriktning i denna tjänst är äldre barn och ungdomar. Arbetet sker i nära samarbete med barnets familj och nätverk. Som specialpedagog är du tillsammans med övriga i teamet familjernas stöd i samverkan med olika aktörer såsom förskola och skola. Du ska informera om hörselnedsättning och dess konsekvenser samt ge råd kring förhållningssätt och strategier för att underlätta barnets/ungdomens hörselsituation. Med patienten i fokus, genom observationer i lärandesituation och kartläggning av fysisk miljö, ger du rekommendationer för att främja hörselutveckling, kommunikation och lärande.
Du ger även riktad kommunikation och handledning till barn, ungdom och vårdnadshavare. Du medverkar vid föräldrautbildningar och deltar i olika gruppverksamheter. Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv i team bestående av audionom, kurator, psykolog, teckenspråkslärare, logoped, hörselingejör och specialpedagog. Du erbjuds introduktion och möjlighet till yrkesmässig kollegial handledning och utvecklingsarbete med regionens hörsel- och specialpedagoger inom hörselområdet. Samverkan sker också med ÖNH-specialister, läkare.

Kvalifikationer
Vi vill att du är utbildad specialpedagog/speciallärare och har kunskap om barn och ungdom med hörselnedsättning/dövhet.  Meriterande är kunskaper i teckenspråk. Samt att du är väl förtrogen med det svenska skolsystemet. Du har erfarenhet, vilja och förmåga att planera ditt arbete individuellt, samverka i team samt ett intresse av att arbeta familjecentrerat. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.
Körkort fordras då arbetet medför resor i tjänsten.

Övrigt
Urvalet sker löpande, skicka därför in din ansökan snarast. Detta innebär att du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Specialpedagoger till flera skolor i Borås

Ansök    Feb 14    Agila School AB    Specialpedagog
AGILA SÖKER SPECIALPEDAGOGER TILL FLERA SKOLOR I BORÅS Just nu söker Agila flera specialpedagoger för undervisning på mellan/högstadiet och gymnasiet. Uppdragen finns i och utanför Borås. Typuppdraget innebär övergripande specialpedagogiskt arbete som bland annat innefattar kartläggningsarbete, handledning av lärare och arbete tillsammans med lärare för att hjälpa elever med inlärning. Men vi har också uppdrag på särskolor där det bland annat efterfrågas e... Visa mer
AGILA SÖKER SPECIALPEDAGOGER TILL FLERA SKOLOR I BORÅS
Just nu söker Agila flera specialpedagoger för undervisning på mellan/högstadiet och gymnasiet. Uppdragen finns i och utanför Borås. Typuppdraget innebär övergripande specialpedagogiskt arbete som bland annat innefattar kartläggningsarbete, handledning av lärare och arbete tillsammans med lärare för att hjälpa elever med inlärning. Men vi har också uppdrag på särskolor där det bland annat efterfrågas erfarenhet av arbete med elever med NPF-diagnoser.
Många skolorna har omgående behov och uppdragen löper mellan ett par veckor och läsåret ut. Det är inte ovanligt att ett uppdrag för våra konsulter leder till en fast anställning på skolan. För flera av uppdragen finns möjligheten att anpassa arbetstiden utifrån dina önskemål, alltifrån någon dag i veckan till 100%.
Vi söker dig som är examinerad specialpedagog, önskvärt är att du även har en lärarexamen.
För ytterligare information kontakta Sandra Sculac, telefon 08-515 116 12 eller mail: [email protected]


VI ERBJUDER DIG
Som specialpedagog hos Agila har du goda lönevillkor. Utöver en hög lön är vår ambition att du som önskar flexibilitet och uppskattning ska se oss som ett alternativ till en traditionell anställning. Ett alternativ där du själv har stor möjlighet att styra över ditt arbete och tillsammans med oss hittar en arbetsplats med arbetsuppgifter som du finner utvecklande och meningsfulla.
Om du inte arbetat som specialpedagog genom bemanningsföretag tidigare är detta inget hinder. Vår ambition är att du alltid ska få bästa service och det är vårt ansvar att förse dig med all den information du behöver i samband med ditt uppdrag. Vi hjälper också till med allt praktiskt som t.ex. resor och i vissa fall boende. Meningen är att det ska vara smidigt att ha Agila som arbetsgivare så att du kan koncentrera dig på att göra ett gott arbete ute i skolan.


OM AGILA
Agila är ett av Nordens största företag inom bemanning och rekrytering till sjukvård, socialtjänst och skola. Agila bemannar landsting, kommuner och privata kunder över hela Sverige och Norge. Företaget har sedan starten år 2008 varit mycket framgångsrikt och har flera gånger blivit utsett till Gasellföretag av Dagens Industri.
Affärsområdet Lärarbemanning är relativt nytt för Agila. Vi har startat upp affärsområdet då vi är övertygade om att många lärare och specialpedagoger önskar en valfrihet och flexibilitet som är svår att uppnå genom en traditionell anställning. Vi vet också att många skolor önskar kvalificerade och mer långsiktiga bemanningslösningar då det uppstår luckor i ordinarie bemanning. Agila ska vara ett kvalitativt komplement till de vikariepooler som arbetar med kortsiktiga lösningar.


KONTAKT
Vid frågor om tjänsterna kontakta Sandra Sculac, telefon 08-515 116 12 eller mail: [email protected]
Varmt välkommen att skicka in din ansökan!


Om lön
- Enligt avtal


Anställningsvillkor
- Heltid/deltid
- Start februari 2020 Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tills... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.Beskrivning
Vi söker nu 1 specialpedagog/speciallärare till ett av våra team.

Tjänsten avser ett vikariat på 100% i 1 år med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och övriga yrkesgrupper göra bedömningar och analyser samt planera och genomföra insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsade perioder. Arbetet präglas av variation och innebär att du arbetar i team kring barnet/ungdomen i Habiliteringens lokaler och utifrån behov i patientens miljö. Vi erbjuder introduktion, kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete inom Habilitering & Hälsa.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som är specialpedagog eller speciallärare med specialisering utvecklingsstörning, gärna med flera års yrkeserfarenhet. Har du grundutbildning som förskolelärare och erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper ser vi det som en merit. IBT-utbildning är det starkt meriterande. Andra kvalifikationer är intresse för neuropsykologi, förståelse för vad kognitiva nedsättningar ger för konsekvenser i vardagen och erfarenhet av att ha arbetat i tvärprofessionella team.
Du måste ha mod, uthållighet och god förmåga att kritiskt granska ditt arbete i dialog med kollegor och ledning. Du har ett uttalat patientfokus som används i samarbete med patienten i valet av utrednings- och behandlingsmetoder. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet och har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Övrigt
Habiliteringen Borås – barn och ungdom, är en specialistmottagning i öppenvården med syfte att besitta/inneha en bred och djup kompetens för och om våra målgrupper/patientgrupper. Våra målgrupper är personer under 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. 

Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård. För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

Du kommer att få en spännande blandning av arbetsuppgifter med möjlighet att vara med att utforma verksamheten och nya arbetssätt utifrån målgrupp. Du kommer att arbeta i team kring patienten tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, sjuksköterska, dietist och läkare utifrån patientens behov.
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Du kan bli kontaktad under hela ansökningstiden. I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Specialpedagog/Speciallärare till vårt neuropsykiatriska team

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss. Webbplats www.vgregion.se/sas Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr Vi söker nu en Specialpedagog till vårt neuropsykiatriska team då en av våra medarbetare sökt sig till nya uppdrag. Om vår lediga tjäns... Visa mer
Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgrVi söker nu en Specialpedagog till vårt neuropsykiatriska team då en av våra medarbetare sökt sig till nya uppdrag.

Om vår lediga tjänst
I vårt team har vi behandling och habilitering för alla patienter med autismspektrumdiagnoser och normal kognitiv funktion. Vi genomför många neuropsykiatriska utredningar på barn och ungdomar.

Vi arbetar med psykoedukativa insatser och förebyggande åtgärder så som föräldrautbildningar och ungdomsgrupper, där vi gärna ser att specialpedagogen/specialläraren deltar. Som specialpedagog/ speciallärare kommer du att finnas med både i utredningar och behandling av våra patienter. I rollen som specialpedagog/speciallärare hos oss kommer du få samverka mycket med förskola/skola.

Om neuropsykiatriska teamet
Vår mottagning startade hösten 2015 och har sedan dess vuxit. Vi är fortsatt i en utvecklingsfas och hoppas att du vill vara med och bidra! I teamet finns läkare, psykologer, specialpedagog, logoped, arbetsterapeut, sjuksköterska och socionomer och arbetet sker tvärprofessionellt. Varje profession är en nödvändig pusselbit för att vi ska kunna hjälpa våra patienter och deras familjer.

Din profil
Vi söker dig som utbildad specialpedagog/speciallärare med erfarenhet av yrket. Vi ser gärna att du har kunskap eller intresse för av att arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska svårigheter samt aktuella utrednings och behandlingsmetoder för denna grupp. Många av våra patienter har ytterligare barnpsykiatrisk problematik därför är även kunskap eller intresse för detta område meriterande. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet där vi söker dig som är ansvarstagande, flexibel och trygg i din yrkesroll.

Om ansökan
Urval och intervjuer sker löpande. Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastning- och misstankeregistret på dem som erbjuds anställning hos oss. Bifoga gärna kopia på utbildningsbevis i din ansökan.

Vill du arbeta i ett positivt team med stora möjligheter till utveckling och ömsesidigt lärande så sök denna tjänst!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Dec 6    BORÅS KRISTNA SKOLA    Specialpedagog
Vi är en friskola med elever från förskola till årskurs 9. Undervisningen bedrivs i huvudsak i våra nyrenoverade lokaler på Albanoliden 5. Elevhälsoteamet består av rektor, bitr rektor/förskolerektor, skolsköterska och specialpedagog. Du är utbildad specialpedagog med god erfarenhet, van att arbeta både självständigt och i team. Arbetet består av deltagande i elevhälsoteamet, specialpedagogiska utredningar samt handledning och stöd till pedagoger.... Visa mer
Vi är en friskola med elever från förskola till årskurs 9. Undervisningen bedrivs i huvudsak i våra nyrenoverade lokaler på Albanoliden 5. Elevhälsoteamet består av rektor, bitr rektor/förskolerektor, skolsköterska och specialpedagog. Du är utbildad specialpedagog med god erfarenhet, van att arbeta både självständigt och i team. Arbetet består av deltagande i elevhälsoteamet, specialpedagogiska utredningar samt handledning och stöd till pedagoger. Visa mindre

Speciallärare till gymnasiesärskolan till programmet Hälsa, vård och omsorg

Ansök    Nov 7    Borås Stad    Specialpedagog
Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder yrkesutbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Almåsgymnasiet har bl. a. en lokalintegrerad enhet för gymnasiesärskolan, för ungdomar som väljer att läsa det nationella programmet Hälsa, vård och omsorg. Utbildningen ska bl. a ge eleverna färdigheter inom samverkan, samarbete och kommunikation. Ett etiskt förhållningssätt och demokratiska värden genomsyrar hela utbildningen.


Undervisning inom både gymnasiesärskolegemensamma ämnen och ämnen med anknytning till programmets inriktning - utifrån den sökandes kompetens.

I tjänsten ingår klassföreståndarskap och övrigt förekommande arbetsuppgifter, vilket bl. a innebär ansvar för att genomföra utvecklingssamtal och följa upp elever kontinuerligt. Samarbete med övriga lärare både i ämnesgruppen och i programlaget är en självklarhet.

I uppdraget som lärare krävs ett tydligt ledarskap där du engagerar och utmanar dina elever, är kreativ och har ett gott bemötande. Undervisningen planeras, genomförs och efterarbetas utifrån formativa perspektiv.

Speciallärarutbildning med inriktning mot intellektuell funktionsnedsättning eller lärarutbildning mot grundskolans senare år.

God digital kompetens är meriterande.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: https://www.boras.se/arbete/arbetahososs/borasstadsomarbetsgivare/formaner.4.5df90ad9157ccec3ebcacc31.html

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås. https://www.boras.se/download/18.4e3badd615ce053a86b64062/1498560342622/Bildningsstaden.pdf

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Pedagogisk resurs med inriktning Vård & omsorg

Svensk vård och kompetensutveckling, SVOK, söker pedagogisk resurs till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat. Tjänsten innebär att du i samarbete med yrkesläraren kommer att arbeta med elever som har behov av extra stöd för att kunna bibehålla en god studietakt genom utbildningen. Det kan handla om att utgöra ett språkstöd, att stödja med yrkesspecifik svenska, att vara en extra resurs vid praktiska moment eller generellt hjälpa de s... Visa mer
Svensk vård och kompetensutveckling, SVOK, söker pedagogisk resurs till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat.
Tjänsten innebär att du i samarbete med yrkesläraren kommer att arbeta med elever som har behov av extra stöd för att kunna bibehålla en god studietakt genom utbildningen. Det kan handla om att utgöra ett språkstöd, att stödja med yrkesspecifik svenska, att vara en extra resurs vid praktiska moment eller generellt hjälpa de som behöver stöd med sin studieteknik. Du ingår i ett arbetslag där du förväntas organisera och utveckla utbildningen.


Din profil
För att vara aktuell för tjänsten som pedagogisk resurs finns följande kompetenskrav:
 Erfarenhet av arbete som språkstöd inom vård- och omsorgsutbildning under minst ett årErfarenhet av arbete inom vård- och omsorg under minst ett årErfarenhet och/eller utbildning inom specialpedagogik minst ett årErfarenhet som stöd i undervisningen till deltagare/elever med funktionsnedsättning under minst ett år.I övrigt önskar vi även att du har/är:
God pedagogisk förmåga
God kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt
Lösningsfokuserad och flexibel

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi erbjuder konkurrenskraftiga löner.
Anställningsform: Del- eller Heltid


Svok ingår i Arenakoncernen tillsammans med ALEA Kompetenshöjning, Arena Personal, Arbetslivsresurs, Impact och World Class. Tillsammans erbjuder vi utbildning, bemanning, rekrytering, omställning, organisationsutveckling och arbetslivsinriktad rehabilitering. Visa mindre

Speciallärare gymnasiesärskola, individuellt program

Ansök    Nov 7    Borås Stad    Specialpedagog
Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. I Borås stad finns ca. 100 elever i gymnasiesärskola ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


I Borås stad finns ca. 100 elever i gymnasiesärskola fördelade på fyra enheter. Eleverna läser enligt gymnasiesärskolans läroplan. För oss är ett elevfokuserat arbetssätt av största vikt. Det är viktigt att ge eleverna det stöd de behöver i alla situationer och inom alla ämnen under skoldagens olika situationer. IKT och digitalisering är en naturlig del av verksamheten.

Att undervisa på gymnasiesärskolans individuella program grundläggande nivå i olika ämnesområden så som Språk och kommunikation, Natur och miljö, Individ och samhälle, Idrott och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Estetisk verksamhet.

Förskollärare / grundskollärare och speciallärare med inriktning utvecklingsstörning. Vi ser gärna att du har fördjupade kunskaper inom AKK, alternativ och kompletterande kommunikation och autism. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: https://www.boras.se/arbete/arbetahososs/borasstadsomarbetsgivare/formaner.4.5df90ad9157ccec3ebcacc31.html

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås. https://www.boras.se/download/18.4e3badd615ce053a86b64062/1498560342622/Bildningsstaden.pdf

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Pedagogisk resurs med inriktning Vård & omsorg

Svensk vård och kompetensutveckling, SVOK, söker pedagogisk resurs till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat. Tjänsten innebär att du i samarbete med yrkesläraren kommer att arbeta med elever som har behov av extra stöd för att kunna bibehålla en god studietakt genom utbildningen. Det kan handla om att utgöra ett språkstöd, att stödja med yrkesspecifik svenska, att vara en extra resurs vid praktiska moment eller generellt hjälpa de s... Visa mer
Svensk vård och kompetensutveckling, SVOK, söker pedagogisk resurs till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat.
Tjänsten innebär att du i samarbete med yrkesläraren kommer att arbeta med elever som har behov av extra stöd för att kunna bibehålla en god studietakt genom utbildningen. Det kan handla om att utgöra ett språkstöd, att stödja med yrkesspecifik svenska, att vara en extra resurs vid praktiska moment eller generellt hjälpa de som behöver stöd med sin studieteknik. Du ingår i ett arbetslag där du förväntas organisera och utveckla utbildningen.


Din profil
För att vara aktuell för tjänsten som pedagogisk resurs finns följande kompetenskrav:
 Erfarenhet av arbete som språkstöd inom vård- och omsorgsutbildning under minst ett årErfarenhet av arbete inom vård- och omsorg under minst ett årErfarenhet och/eller utbildning inom specialpedagogik minst ett årErfarenhet som stöd i undervisningen till deltagare/elever med funktionsnedsättning under minst ett år.I övrigt önskar vi även att du har/är:
God pedagogisk förmåga
God kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt
Lösningsfokuserad och flexibel

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi erbjuder konkurrenskraftiga löner.
Anställningsform: Del- eller Heltid


Svok ingår i Arenakoncernen tillsammans med ALEA Kompetenshöjning, Arena Personal, Arbetslivsresurs, Impact och World Class. Tillsammans erbjuder vi utbildning, bemanning, rekrytering, omställning, organisationsutveckling och arbetslivsinriktad rehabilitering. Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Okt 14    Borås Stad    Specialpedagog
Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor. Almåsgymnasiet erbjuder utbildningar där kreativitet ... Visa mer
Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.


Almåsgymnasiet erbjuder utbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans programutbud består idag av framgångsrika yrkesutbildningar och en bredd av introduktionsprogram. Fr o m ht 2020 kompletteras detta med två högskoleförberedande program: Naturvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet.

Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Ytterligare information om verksamheten finner du på Almåsgymnasiets hemsida: https://www.boras.se/utbildningochforskola/gymnasieskola/gymnasieskolor/almasgymnasiet.4.46966c1e1580c421fba97295.html


Som specialpedagog har du en viktig roll i skolans elevhälsa. Du ingår i elevhälsoteamet där du tillsammans med en annan specialpedagog och övriga kollegor från olika professioner arbetar nära elever, lärare och skolledning. Arbetet är omväxlande och präglas av täta elevkontakter.

Du kommer bl.a. att arbeta med följande områden:
Hälsofrämjande och förebyggande arbete för elevernas utveckling, vilket exempelvis innebär arbete med elever, klasser och grupper samt att bistå med råd och stöd och handleda personal.

Pedagogisk handledning på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Göra specialpedagogiska utredningar och bedömningar, samt upprätta åtgärdsprogram.

Verksamhetsutveckling, vilket exempelvis innebär att utveckla metoder och förhållningssätt samt att medverka i planerings- och organisationsfrågor.

Samverkan i form av tvärprofessionellt samarbete inom elevhälsan, med externa aktörer, samt med pedagoger och övrig personal på skolan.

Du som söker har en bakgrund som lärare och har specialpedagogexamen. Självständighet och samarbete ska förenas i teamarbete. Det är därför viktigt att du har förmåga till att ha en helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och arbeta i team.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet, lyhördhet och samarbetsförmåga. Dessutom behöver du ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift.

Erfarenhet från arbete med elever på gymnasienivå är meriterande.

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner: https://www.boras.se/arbete/arbetahososs/borasstadsomarbetsgivare/formaner.4.5df90ad9157ccec3ebcacc31.html

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås. https://www.boras.se/download/18.4e3badd615ce053a86b64062/1498560342622/Bildningsstaden.pdf Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Okt 29    Borås Stad    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen med placering på någon eller några av våra skolor. Nu söker vi specialpedagoger till följande skolor: Engelbrektskolan 7-9 Viskaforsskolan 7-9 Särlaskolan 7-9 Viskaforsskolan F-6 Särlas... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen med placering på någon eller några av våra skolor. Nu söker vi specialpedagoger till följande skolor:

Engelbrektskolan 7-9
Viskaforsskolan 7-9
Särlaskolan 7-9
Viskaforsskolan F-6
Särlaskolan F-6
Dalsjöskolan 4-9 och Rångedalaskolan F-6
Gånghesterskolan F-6 och Aplaredskolan F-6
Tummarpskolan F-3, Kerstinsgårdskolan F-3
Hestraskolan F-6, Engelbrektskolan F-6 och Bergdalskolan F-6
Björkhöjdskolan, Fjärdingskolan F-6 och Äsperedskolan F-6

Ange gärna i din ansökan om du är intresserad av en särskild skola.

Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och ni tar hjälp av varandra. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan. Tillsammans med rektor utvecklar du skolans verksamhet utifrån styrdokument och aktuell forskning. Arbetet innefattar kartläggning på individ-, grupp- och organisationsnivå och du är ett stöd för pedagoger, vårdnadshavare och elever i utarbetandet av anpassningar och åtgärdsprogram.

Du har tillgång till regelbunden extern handledning och ett organiserat yrkesnätverk samt möjlighet till stöd i arbetet via kollegor.

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med specialpedagog- eller speciallärarutbildning, eller är legitimerad grundskollärare som vill studera till specialpedagog. Det finns möjlighet att studera på 25 % av heltid med bibehållen lön.

Du har lätt för att samarbeta samt har ett inkluderande förhållningssätt och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du kan planera och prioritera ditt arbete självständigt och bygger ditt utvecklingsarbete på en analys av tidigare resultat. Du följer aktuell forskning inom verksamhetsområdet och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt. Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tills... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.Beskrivning
Vi söker nu 1 specialpedagog/speciallärare till ett av våra team.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 100%.

Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och övriga yrkesgrupper göra bedömningar och analyser samt planera och genomföra insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsade perioder. Arbetet präglas av variation och innebär att du arbetar i team kring barnet/ungdomen i Habiliteringens lokaler och utifrån behov i patientens miljö. Vi erbjuder introduktion, kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete inom Habilitering & Hälsa.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som är specialpedagog eller speciallärare med specialisering utvecklingsstörning, gärna med flera års yrkeserfarenhet. Har du grundutbildning som förskolelärare och erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper ser vi det som en merit. IBT-utbildning är det starkt meriterande. Andra kvalifikationer är intresse för neuropsykologi, förståelse för vad kognitiva nedsättningar ger för konsekvenser i vardagen och erfarenhet av att ha arbetat i tvärprofessionella team.
Du måste ha mod, uthållighet och god förmåga att kritiskt granska ditt arbete i dialog med kollegor och ledning. Du har ett uttalat patientfokus som används i samarbete med patienten i valet av utrednings- och behandlingsmetoder. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet och har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Övrigt
Habiliteringen Borås – barn och ungdom, är en specialistmottagning i öppenvården med syfte att besitta/inneha en bred och djup kompetens för och om våra målgrupper/patientgrupper. Våra målgrupper är personer under 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. 

Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård. För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

Du kommer att få en spännande blandning av arbetsuppgifter med möjlighet att vara med att utforma verksamheten och nya arbetssätt utifrån målgrupp. Du kommer att arbeta i team kring patienten tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, sjuksköterska, dietist och läkare utifrån patientens behov.
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Du kan bli kontaktad under hela ansökningstiden. I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare (heltid/deltid)

Ansök    Sep 15    Agila School AB    Specialpedagog
AGILA SÖKER SPECIALPEDAGOG/SPECIALLÄRARE TILL SKOLA I BOÅRÅSVi söker till höstterminen 2019 dig som är specialpedagog/speciallärare till två grundskolor (F-9) i Boråsområdet. Just nu är det aktuellt att tillsätta två tjänster. En av tjänsterna är heltid och en är deltid. Behoven sträcker sig till att börja med över höstterminen. Det finns också möjlighet till förlängning hela läsåret 19/20, alternativt fast anställning.Det är meriterande om du har tidigare... Visa mer
AGILA SÖKER SPECIALPEDAGOG/SPECIALLÄRARE TILL SKOLA I BOÅRÅSVi söker till höstterminen 2019 dig som är specialpedagog/speciallärare till två grundskolor (F-9) i Boråsområdet. Just nu är det aktuellt att tillsätta två tjänster. En av tjänsterna är heltid och en är deltid. Behoven sträcker sig till att börja med över höstterminen. Det finns också möjlighet till förlängning hela läsåret 19/20, alternativt fast anställning.Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete som specialpedagog eller speciallärare. Du ska ha ett brinnande intresse för att arbeta med elever som har särskilda behov.För ytterligare information om tjänsten kontakta Peter Nilsson, telefon 0709-346 782 eller mail: [email protected] ERBJUDER DIGSom lärare hos Agila har du goda lönevillkor. Utöver en hög lön är vår ambition att du som önskar flexibilitet och uppskattning ska se oss som ett alternativ till en traditionell anställning. Ett alternativ där du själv har stor möjlighet att styra över ditt arbete och tillsammans med oss hittar en arbetsplats med arbetsuppgifter som du finner utvecklande och meningsfulla.Om du inte arbetat som lärare genom bemanningsföretag tidigare är detta inget hinder. Vår ambition är att du alltid ska få bästa service och det är vårt ansvar att förse dig med all den information du behöver i samband med ditt uppdrag. Vi hjälper också till med allt praktiskt som t.ex. resor. Meningen är att det ska vara smidigt att ha Agila som arbetsgivare så att du kan koncentrera dig på att göra ett gott arbete ute i skolan.OM AGILAAgila är ett av Nordens största företag inom bemanning och rekrytering till sjukvård, socialtjänst och skola. Agila bemannar landsting, kommuner och privata kunder över hela Sverige och Norge. Företaget har sedan starten år 2008 varit mycket framgångsrikt och har flera gånger blivit utsett till Gasellföretag av Dagens Industri.Affärsområdet Lärarbemanning är nytt för Agila. Vi har startat upp affärsområdet då vi är övertygade om att många lärare önskar en valfrihet och flexibilitet som är svår att uppnå genom en traditionell anställning. Vi vet också att många skolor önskar kvalificerade och mer långsiktiga bemanningslösningar då det uppstår luckor i ordinarie bemanning. Agila ska vara ett kvalitativt komplement till de vikariepooler som arbetar med kortsiktiga lösningar.KONTAKTVid frågor om tjänsten kontakta Peter Nilsson, Agila Lärarbemanning på telefon 0709-346 782 eller mail: [email protected] Varmt välkommen att skicka in din ansökan!Om lön- Enligt avtalAnställningsvillkor- Heltid - Start september/oktober 2019- Möjlighet finns till fast anställning  Visa mindre

Speciallärare/lärare i Flexgrupp på Bodaskolan

Ansök    Okt 1    Borås Stad    Specialpedagog
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Bodaskolan är en F-6 skola med cirka 300 elever. Skolan har startat en Flexgrupp för att bättre kunna tillgodose alla elevers behov. I vår skola finns det bra lokaler, en trevlig omgivning och en stark framtidstro. Vår skola har många utmanin... Visa mer
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Bodaskolan är en F-6 skola med cirka 300 elever. Skolan har startat en Flexgrupp för att bättre kunna tillgodose alla elevers behov. I vår skola finns det bra lokaler, en trevlig omgivning och en stark framtidstro. Vår skola har många utmaningar, men vi tycker att våra elever förtjänar de bästa lärarna. Hos oss kan du göra skillnad! Vi erbjuder dig en dynamisk och utvecklande miljö tillsammans med våra andra skickliga lärare och medarbetare.

Du kommer att vara drivande i vår Flexgrupp. Du kommer att arbeta tillsammans i ett team ihop med en pedagog och två elevassistenter. I detta team kommer elever med extra ordinära särskilda behov att vara kopplade. Arbetet innebär stöd till enskilda elever men även grupper av elever där målet är att hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Skolan har schemalagd tid för arbete med extra anpassningar och särskilt stöd för all pedagogisk personal där du kommer att ha en aktiv roll. Din roll som lärare innebär att du arbetar tätt tillsammans med speciallärare, pedagoger, skolans specialpedagog, EHT-team och rektor.

Du bidrar till att utveckla den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande samt skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Hos oss blir du en del av ett arbetslag med bred kompetens och stort engagemang, samtidigt som du har goda möjligheter till personlig utveckling och en stimulerande och trivsam arbetsmiljö.

Vi söker en legitimerad speciallärare/specialpedagog. Du ska ha dokumenterad erfarenhet och kunskap kring elever med särskilda behov, specifikt inom NPF. Alternativt är du är legitimerad lärare med specialpedagogisk utbildning eller läser för att bli legitimerad och behörig speciallärare/specialpedagog. Vi söker dig med erfarenhet av pedagogiskt arbete i åldersgruppen åk 1-6. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Pedagogisk resurs med inriktning Vård & omsorg

Svensk vård och kompetensutveckling, SVOK, söker pedagogisk resurs till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat.Tjänsten innebär att du i samarbete med yrkesläraren kommer att arbeta med elever som har behov av extra stöd för att kunna bibehålla en god studietakt genom utbildningen. Det kan handla om att utgöra ett språkstöd, att stödja med yrkesspecifik svenska, att vara en extra resurs vid praktiska moment eller generellt hjälpa de so... Visa mer
Svensk vård och kompetensutveckling, SVOK, söker pedagogisk resurs till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat.Tjänsten innebär att du i samarbete med yrkesläraren kommer att arbeta med elever som har behov av extra stöd för att kunna bibehålla en god studietakt genom utbildningen. Det kan handla om att utgöra ett språkstöd, att stödja med yrkesspecifik svenska, att vara en extra resurs vid praktiska moment eller generellt hjälpa de som behöver stöd med sin studieteknik. Du ingår i ett arbetslag där du förväntas organisera och utveckla utbildningen.Din profilFör att vara aktuell för tjänsten som pedagogisk resurs vill vi att du har: God pedagogisk förmågaGod kommunikationsförmåga muntligt och skriftligtErfarenhet av arbete som språkstöd inom vård- och omsorgsutbildning under minst ett årErfarenhet av arbete inom vård- och omsorg under minst ett årErfarenhet och/eller utbildning inom specialpedagogik minst ett årErfarenhet som stöd i undervisningen till deltagare/elever med funktionsnedsättning under minst ett år. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi erbjuder konkurrenskraftiga löner. Anställningsform: Del- eller HeltidSvok ingår i Arenakoncernen tillsammans med ALEA Kompetenshöjning, Arena Personal, Arbetslivsresurs, Impact och World Class. Tillsammans erbjuder vi utbildning, bemanning, rekrytering, omställning, organisationsutveckling och arbetslivsinriktad rehabilitering.  Visa mindre

Specialpedagog på Dalsjö, Sandhult- och Bredaredskolan

Ansök    Sep 11    Borås Stad    Specialpedagog
Vill du hjälpa våra unga att lyckas? Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och ni tar hjälp av varandra. Nu söker vi specialpedagoger till: Dalsjöskolan 4-9, Bredaredskolan F-6 och Sandhultskolan F-6. Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på någon eller några av våra skolor. Dalsjöskolan är e... Visa mer
Vill du hjälpa våra unga att lyckas? Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och ni tar hjälp av varandra. Nu söker vi specialpedagoger till: Dalsjöskolan 4-9, Bredaredskolan F-6 och Sandhultskolan F-6.


Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på någon eller några av våra skolor.

Dalsjöskolan är en 4-9 skola med 550 elever och ca 60 personal. Skolan är en arbetsplats med positiv atmosfär och vi arbetar tillsammans utifrån aktuell forskning. Dalsjöskolan är en skola där personal och elever trivs och arbetar för goda studieresultat. Vårt uppdrag att jobba med AST elever har gjort att även andra elever drar nytta av förhållningssättet där vi jobbar på att alla skall lyckas. Det gör att både elever och personal är överlag nöjda och motiverade.

Sandhultskolan är en mindre F-6 skola som ligger vid infarten till Sandhult. Skolan består av fritids, förskoleklasser och år 1-6 och har ca 155 elever. Skolan har en klass/årskurs och personalen är organiserad i arbetslag. Skolan har 19 anställda direkt underställda rektor. Sandhultskolan ligger i en härlig lantlig miljö med fantastisk skolgård och ändamålsenliga, fräscha lokaler. Bussen från Borås och Alingsås stannar precis utanför skolan.

Bredaredskolan är en F-6 skola med ca 105 elever. Skolan består av fritids, förskoleklass och klasser åk 1-6. Det finns en klass/årskurs och personalen är organiserad i arbetslag. Skolan är belägen ca 12 km norr om Borås och 4 mil söder om Alingsås i en härlig, lantlig miljö med en fantastisk skolgård som gränsar mot naturen. Här finns allt från skog, isbana, skidspår, pulkabacke m.m. Kommunal buss till centrala Borås stannar precis utanför skolområdet.

Arbetsuppgifterna är varierande och du planerar ditt arbete självständigt. Du gör kartläggningar på individ-, grupp- och organisationsnivå. I arbetet med anpassningar och åtgärdsprogram stödjer du elever, pedagoger och vårdnadshavare. Tillsammans med rektor utvecklar du skolans verksamhet och har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.

Vi vill att du ska utvecklas i din profession. Därför har du stöd i arbetet av kollegor, tillgång till regelbunden extern handledning och ett organiserat yrkesnätverk.

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med specialpedagog- eller speciallärarutbildning, eller är legitimerad grundskollärare som vill studera till specialpedagog. Det finns möjlighet att studera på 25 % av heltid med bibehållen lön.

Som person är du målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Ditt förhållningssätt är inkluderande och du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi arbetar tillsammans och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt. Visa mindre

Specialpedagog/speciallärare

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregione... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.Beskrivning
Vi söker nu 1 specialpedagog/speciallärare till ett av våra team.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 100%.

Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och övriga yrkesgrupper göra bedömningar och analyser samt planera och genomföra insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsade perioder. Arbetet präglas av variation och innebär att du arbetar i team kring barnet/ungdomen i Habiliteringens lokaler och utifrån behov i patientens miljö. Vi erbjuder introduktion, kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete inom Habilitering & Hälsa.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som är specialpedagog eller speciallärare med specialisering utvecklingsstörning, gärna med flera års yrkeserfarenhet. Har du grundutbildning som förskolelärare och erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper ser vi det som en merit. Andra kvalifikationer är intresse för neuropsykologi, förståelse för vad kognitiva nedsättningar ger för konsekvenser i vardagen och erfarenhet av att ha arbetat i tvärprofessionella team. Du måste ha mod, uthållighet och god förmåga att kritiskt granska ditt arbete i dialog med kollegor och ledning. Du har ett uttalat patientfokus som används i samarbete med patienten i valet av utrednings- och behandlingsmetoder. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet och har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Övrigt
Habiliteringen Borås – barn och ungdom, är en specialistmottagning i öppenvården med syfte att besitta/inneha en bred och djup kompetens för och om våra målgrupper/patientgrupper. Våra målgrupper är personer under 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. 

Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård. För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

Du kommer att få en spännande blandning av arbetsuppgifter med möjlighet att vara med att utforma verksamheten och nya arbetssätt utifrån målgrupp. Du kommer att arbeta i team kring patienten tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, sjuksköterska, dietist och läkare utifrån patientens behov.
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Du kan bli kontaktad under hela ansökningstiden. I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Specialpedagoger

Ansök    Jun 4    Borås Stad    Specialpedagog
Specialpedagoger till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-06-24. (Ref nr 24:2019:216) Vill du hjälpa våra unga att lyckas? Vi söker nu dig som färdigutbildad specialpedagog eller vill studera till specialpedagog. Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Arbetsplats: D... Visa mer
Specialpedagoger

till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-06-24.
(Ref nr 24:2019:216)

Vill du hjälpa våra unga att lyckas? Vi söker nu dig som färdigutbildad specialpedagog eller vill studera till specialpedagog.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Du är anställd vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen och arbetar på någon eller några av våra skolor. Nu söker vi specialpedagoger till:

Målsrydskolan F-6, Dannikeskolan F-6 och Kerstinsgårdskolan F-3
Dalsjöskolan 4-9
Svedjeskolan F-3
Särlaskolan 7-9
Bredaredskolan F-6 och Sandhultskolan F-6

Anställningsvillkor: Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100 procent av heltid. Tillträde 2019-08-12 eller enligt överenskommelse. Samtliga tjänster är semestertjänster.

Arbetsuppgifter: Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam som består av rektor, kurator, skolpsykolog och skolsköterska. I teamet bidrar alla med sin specialistkompetens och ni tar hjälp av varandra. Du har ett nära samarbete med pedagogerna i arbetslagen med målet att elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan. Tillsammans med rektor utvecklar du skolans verksamhet utifrån styrdokument och aktuell forskning. Arbetet innefattar kartläggning på individ-, grupp- och organisationsnivå och du är ett stöd för pedagoger, vårdnadshavare och elever i utarbetandet av anpassningar och åtgärdsprogram.

Du har tillgång till regelbunden extern handledning och ett organiserat yrkesnätverk samt möjlighet till stöd i arbetet via kollegor.
Kvalifikationer: Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med specialpedagog- eller speciallärarutbildning, eller är legitimerad grundskollärare som vill studera till specialpedagog. Det finns möjlighet att studera på 25% av en heltid med bibehållen lön.

Du har lätt för att samarbeta samt har ett inkluderande förhållningssätt och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du kan planera och prioritera ditt arbete självständigt och bygger ditt utvecklingsarbete på en analys av tidigare resultat. Du följer aktuell forskning inom verksamhetsområdet och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Upplysningar
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Vill du veta mer om jobbet, kontakta enhetschef Merja Bahlsten, 033-35 51 87.

Du är också välkommen att kontakta de fackliga företrädarna:
Lärarförbundet Tommi Wärme, 0729-89 37 54
Lärarnas Riksförbund Anne Pihlo, 0768-88 79 69

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-24 Visa mindre

Specialpedagog till Gymnasiesärskolan

Ansök    Maj 22    Borås Stad    Specialpedagog
Specialpedagog till Gymnasiesärskolan till Gymnasiesärskolan. Sista ansökningsdag: 2019-06-03. (Ref nr 255:2019:3) Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamhete... Visa mer
Specialpedagog till Gymnasiesärskolan

till Gymnasiesärskolan. Sista ansökningsdag: 2019-06-03.
(Ref nr 255:2019:3)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats: : I Borås stad finns ca. 100 elever i gymnasiesärskola fördelade på fyra enheter, Bergslena, Almås, Viskastrand och Hulta Ängar. Vi söker dig som vill vara med och forma gymnasiesärskolan i Borås. Eleverna läser enligt gymnasiesärskolans läroplan och förväntas uppnå målen genom en strukturerad och tydlig skoldag i nära samarbete med de lärare och elevassistenter som arbetar med elevgruppen. För oss är ett elevfokuserat ar-betssätt av största vikt. Det är viktigt att ge eleverna det stöd de behöver i alla situationer och inom alla ämnen under skoldagens olika situationer. Vi arbetar med iPad i en till en lösning och utvecklar undervisningen med stöd av IT. Läs mer om gymnasiesärskolan via vår hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är ett vikariat på heltid under ordinarie innehavares tjänstledighet, dock längst t.o.m. 2020-06-12. Tillträde 2019-08-12.

Arbetsuppgifter: Att arbeta som specialpedagog hos oss innebär att du ska vara en pedagogisk handledare för lärare och elevassistenter. Du ska genomföra pedagogiska kartläggningar samt utredningar kring elever som är i behov av särskilt stöd. I tjänsten ingår även ett tätt samarbete i arbetslaget, du ska även delta i skolutveckling samt vara en del av elevhälsoteamet.
Kvalifikationer: Du ska vara Grundskollärare och specialpedagog med inriktning mot utvecklingsstörning. Vi ser gärna att du har fördjupade kunskaper i neuropsykiatriska funktionshinder, läs och skriv samt matematik. Har du vidareutbildning och erfarenheter av testmetoder så som LOGOS och ITPA är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt.

Bifoga din lärarlegitimation eller yrkeslärarexamen till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Elisabeth Jövinger, tfn 0704-55 71 40. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-03. Visa mindre

Specialpedagog / speciallärare

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregione... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.Beskrivning
Vi söker nu 1 specialpedagog/speciallärare till ett av våra team.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 100%.

Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och övriga yrkesgrupper göra bedömningar och analyser samt planera och genomföra insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsade perioder. Arbetet präglas av variation och innebär att du arbetar i team kring barnet/ungdomen i Habiliteringens lokaler och utifrån behov i patientens miljö. Vi erbjuder introduktion, kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete inom Habilitering & Hälsa.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som är specialpedagog eller speciallärare med specialisering utvecklingsstörning, gärna med flera års yrkeserfarenhet. Har du grundutbildning som förskolelärare och erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper ser vi det som en merit. Andra kvalifikationer är intresse för neuropsykologi, förståelse för vad kognitiva nedsättningar ger för konsekvenser i vardagen och erfarenhet av att ha arbetat i tvärprofessionella team. Du måste ha mod, uthållighet och god förmåga att kritiskt granska ditt arbete i dialog med kollegor och ledning. Du har ett uttalat patientfokus som används i samarbete med patienten i valet av utrednings- och behandlingsmetoder. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet och har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Övrigt
Habiliteringen Borås – barn och ungdom, är en specialistmottagning i öppenvården med syfte att besitta/inneha en bred och djup kompetens för och om våra målgrupper/patientgrupper. Våra målgrupper är personer under 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. 

Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård. För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

Du kommer att få en spännande blandning av arbetsuppgifter med möjlighet att vara med att utforma verksamheten och nya arbetssätt utifrån målgrupp. Du kommer att arbeta i team kring patienten tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, sjuksköterska, dietist och läkare utifrån patientens behov.
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Du kan bli kontaktad under hela ansökningstiden. I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Speciallärare årskurs 1 - 6 Sv / Ma på Hestra Midgårdskolan

Ansök    Maj 8    Borås Stad    Specialpedagog
Speciallärare årskurs 1-6 Sv/Ma på Hestra Midgårdskolan till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-05-28. (Ref nr 24:2019:173) Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Arbetsplats: Hestra Midgårdskolan är en F-6 skola som ligger i ett naturnära område i en omväxlande na... Visa mer
Speciallärare årskurs 1-6 Sv/Ma på Hestra Midgårdskolan

till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-05-28.
(Ref nr 24:2019:173)

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Hestra Midgårdskolan är en F-6 skola som ligger i ett naturnära område i en omväxlande natur. Området är uppmärksammat och prisbelönt med höga samt låga hus som hämtat inspiration från de nordiska länderna. Skolan har namngett lokalerna från den nordiska mytologin. Läs gärna mer om vår skola på vår hemsida och följ oss gärna på Facebook.

Anställningsvillkor: Tjänsterna är tillsvidareanställningar på 100 procent av heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter: Tillsammans utbildar vi världsmedborgare!
Välkommen till ett utmanande och stimulerande uppdrag som lärare hos oss. Hos oss har du möjlighet att arbeta tillsammans med skickliga lärare och pedagoger. Vi är en mångkulturell skola och har glada samt nyfikna barn. Samarbete är en självklarhet och vi planerar och genomför arbetet tillsammans.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är speciallärare för årskurs 1-6 i svenska och matematik. Du vill med glädje och kunskap vara med och ge våra barn en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid hos oss. Du tänker nytt och bidrar till att barnen, kollegor och verksamheten utvecklas. Du har en positiv grundsyn, ett reflekterande arbetssätt och arbetar med tydlig förankring i uppdraget. Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att arbeta tillsammans där vi kompletterar varandras styrkor.

Upplysningar
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Vill du veta mer om jobbet, kontakta rektor Christina Asp Olsén, 0768-88 38 37.

Du är också välkommen att kontakta de fackliga företrädarna:
Lärarförbundet Tommi Wärme, 0729-89 37 54
Lärarnas Riksförbund Anne Pihlo, 0768-88 79 69

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-28. Visa mindre

Pedagogisk resurs med inriktning Vård & omsorg

Svensk vård och kompetensutveckling, SVOK, söker pedagogisk resurs till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat.Tjänsten innebär att du i samarbete med yrkesläraren kommer att arbeta med elever som har behov av extra stöd för att kunna bibehålla en god studietakt genom utbildningen. Det kan handla om att utgöra ett språkstöd, att stödja med yrkesspecifik svenska, att vara en extra resurs vid praktiska moment eller generellt hjälpa de so... Visa mer
Svensk vård och kompetensutveckling, SVOK, söker pedagogisk resurs till en vårdbiträdesutbildning som Arbetsförmedlingen upphandlat.Tjänsten innebär att du i samarbete med yrkesläraren kommer att arbeta med elever som har behov av extra stöd för att kunna bibehålla en god studietakt genom utbildningen. Det kan handla om att utgöra ett språkstöd, att stödja med yrkesspecifik svenska, att vara en extra resurs vid praktiska moment eller generellt hjälpa de som behöver stöd med sin studieteknik. Du ingår i ett arbetslag där du förväntas organisera och utveckla utbildningen.Din profilFör att vara aktuell för tjänsten som pedagogisk resurs vill vi att du har: God pedagogisk förmågaGod kommunikationsförmåga muntligt och skriftligtErfarenhet av arbete som språkstöd inom vård- och omsorgsutbildning under minst ett årErfarenhet av arbete inom vård- och omsorg under minst ett årErfarenhet och/eller utbildning inom specialpedagogik minst ett årErfarenhet som stöd i undervisningen till deltagare/elever med funktionsnedsättning under minst ett år. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi erbjuder konkurrenskraftiga löner. Anställningsform: Del- eller HeltidSvok ingår i Arenakoncernen tillsammans med ALEA Kompetenshöjning, Arena Personal, Arbetslivsresurs, Impact och World Class. Tillsammans erbjuder vi utbildning, bemanning, rekrytering, omställning, organisationsutveckling och arbetslivsinriktad rehabilitering. Visa mindre

Speciallärare på Kinnarumma - och Svaneholmskolan

Ansök    Maj 16    Borås Stad    Specialpedagog
Speciallärare på Kinnarumma- och Svaneholmskolan till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-05-31. (Ref nr 24:2019:190) Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Arbetsplats: Svaneholmskolan och Kinnarummaskolan är två F-6 skolor med ca 260 elever som präglas av lugn, god... Visa mer
Speciallärare på Kinnarumma- och Svaneholmskolan

till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-05-31.
(Ref nr 24:2019:190)

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Svaneholmskolan och Kinnarummaskolan är två F-6 skolor med ca 260 elever som präglas av lugn, goda resultat, arbetsro och trygghet. Vi bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete bland annat inom svenska, matematik, IKT, specialpedagogik och SKA. Skolorna är naturskönt belägna ca 1 mil söder om Borås. Bägge skolor leds av rektor Håkan Lundberg.Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent av heltid. Tillträde 2019-08-13.

Arbetsuppgifter: Tjänsten innefattar bland annat:
- Arbete med elever i behov av stödinsatser.
- Enskild undervisning och undervisning i grupper.
- Att planera och samarbeta med övrig personal kring elever i behov av stödinsatser.
- Utredningar.
- Att delta i kompetensutveckling samt följa upp och utvärdera sitt uppdrag.
- Dokumentation av insatser och framsteg.
- Andra uppgifter som gynnar elevernas utveckling.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är legitimerad lärare, gärna med speciallärarbehörighet eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av läraryrket. Det är positivt om du dessutom har erfarenhet av tecken som stöd och IKT.

Du tycker att arbetet med elever i behov av särskilt stöd är stimulerande och har förmågan att se eleverna i ett helhetsperspektiv. Vi vill att du är flexibel, kreativ och strukturerad. Du tar även ansvar, har god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot elever, föräldrar och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Vill du veta mer om jobbet, kontakta rektor Håkan Lundberg, 0768-88 56 88.

Du är också välkommen att kontakta de fackliga företrädarna:
Lärarförbundet Tommi Wärme, 0729-89 37 54
Lärarnas Riksförbund Anne Pihlo, 0768-88 79 69

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-31. Visa mindre

Pedagogisk samordnare för placerade barn

Ansök    Maj 7    Borås Stad    Specialpedagog
Pedagogisk samordnare för placerade barn till Individ- och familjeomsorgsförvaltningen. (Ref nr 26:2019:12) Arbetsplats: Du kommer att tillhöra enheten Stöd och boende ungdom, som är en del av individ och familjeomsorgsförvaltningens insatssida. Stöd och boende ungdom utför olika tjänster efter beslut från myndighet, framför allt stödboende och öppenvård. Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på100 procent av heltid. Tillträde en... Visa mer
Pedagogisk samordnare för placerade barn

till Individ- och familjeomsorgsförvaltningen.
(Ref nr 26:2019:12)

Arbetsplats: Du kommer att tillhöra enheten Stöd och boende ungdom, som är en del av individ och familjeomsorgsförvaltningens insatssida. Stöd och boende ungdom utför olika tjänster efter beslut från myndighet, framför allt stödboende och öppenvård.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på100 procent av heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter:
Allt större del av de ärenden vi är involverade i har problematik kring skolgången, antingen frånvaro eller problem i interaktionen med skolan eller andra elever. I syfte att öka kvaliteten i vårt arbete med den typen av svårigheter behöver vi öka kompetensen kring skolan, dess lagstiftning och vilket stöd ungdomar kan få, och hur vi kan få stödet på hemmaplan att kopplas samman med skolan. Du kommer arbeta konsultativt tillsammans med behandlingsassistenterna i de ärenden där skolan visar sig vara en stor del av de sociala problemen. Då det är en ny tjänst kommer du att ha möjlighet att vara med och utforma innehållet. I ditt arbete kommer du att ha en tät samverkan med grundskolan, gymnasieskolan, barnets socialsekreterare samt barnets föräldrar.

Kvalifikationer:
Du som söker är specialpedagog, speciallärare eller har lärarexamen med erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du har lätt för att samarbeta med andra och har god förmåga att se helhetsperspektivet. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har erfarenhet av att arbeta med komplexa frågor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Upplysningar lämnas av enhetschef Fredrich Legnemark, telefon 033-353133, mail: [email protected] Fackliga företrädare nås via SSR/SACO: 033-35 70 93, Vision: 033-35 85 56 eller via Borås stads växel tfn 033-35 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-26. Visa mindre

Speciallärare Hulta Ängar

Ansök    Maj 3    Borås Stad    Specialpedagog
Speciallärare Hulta Ängar till Gymnasiesärskolan. Sista ansökningsdag: 2019-05-20. (Ref nr 255:2019:2) I Borås Stad finns ca 100 elever i gymnasiesärskola fördelade på fyra enheter. Eleverna läser enligt gymnasiesärskolans läroplan. För oss är ett elevfokuserat arbetssätt av största vikt. Det är viktigt att ge eleverna det stöd de behöver i alla situationer och inom alla ämnen under skoldagens olika situationer. IKT och digitalisering är en naturlig del ... Visa mer
Speciallärare Hulta Ängar

till Gymnasiesärskolan. Sista ansökningsdag: 2019-05-20.
(Ref nr 255:2019:2)

I Borås Stad finns ca 100 elever i gymnasiesärskola fördelade på fyra enheter. Eleverna läser enligt gymnasiesärskolans läroplan. För oss är ett elevfokuserat arbetssätt av största vikt. Det är viktigt att ge eleverna det stöd de behöver i alla situationer och inom alla ämnen under skoldagens olika situationer. IKT och digitalisering är en naturlig del av verksamheten.

Arbetsplats: Gymnasiesärskolan, Bergslenagymnasiet Hulta Ängar.
Gymnasiesärskolan ska ge elever med en intellektuell funktionsnedsättning en för dem anpassad utbildning som ska ge en god grund för yrkesverksamhet och fortsatta studier samt för personlig utveckling och ett aktivt deltagande i samhällslivet. Läs mer om Gymnasiesärskolan på vår hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2019-08-09.

Arbetsuppgifter: Som specialpedagog kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam.
Elevhälsoteamet ansvarar tillsammans med pedagogisk personal för de förebyggande hälsofrämjande insatserna genetemot skolans elever. Som specialpedagog kommer du att arbeta med handledning på individ-, grupp- och organisationsnivå, göra specialpedagogiska utredningar och bedömningar, samt upprätta åtgärdsprogram.

Arbetet är omväxlande och präglas av täta elev- och personalkontakter.
Kvalifikationer: Vi söker dig som har specialpedagogexamen. För denna tjänst gäller att självständighet och samarbete ska förenas. Det är därför viktigt att du har förmåga till en helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och arbeta i team. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga. Dessutom behöver du ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift samt att organisera, prioritera och hantera perioder av hög arbetsbelastning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bifoga ditt examensbevis till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Elisabeth Jövinger, tfn 0704-55 71 40 eller rektor Anette Lundgren, tfn 033-35 32 95. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-20. Visa mindre

Specialpedagog

Ansök    Maj 3    Borås Stad    Specialpedagog
Specialpedagog till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-26. (Ref nr 2527:2019:8) Bli en del av Borås Stad! Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull. Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet m... Visa mer
Specialpedagog

till Viskastrandsgymnasiet. Sista ansökningsdag: 2019-05-26.
(Ref nr 2527:2019:8)

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Arbetsplats: Viskastrandsgymnasiet - En språngbräda till yrkeslivet!
Viskastrandsgymnasiet erbjuder sex yrkesprogram, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet, Industritekniska programmet - grafisk teknik och design samt svetsteknik, Hantverksprogrammet - textil design samt det högskoleförberedande Estetiska programmet - creative digital media.

Skolan har också elever inom språkintroduktion, yrkesintroduktion och gymnasiesärskolans program; Fordonsvård och godshantering och Fastighet, anläggning och byggnation. Arbetslagen är med och formar organisationen kring eleverna. Skolan har fräscha och ändamålsenliga lokaler. Läs mer om Viskastrandsgymnasiet på vår hemsida.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter: Som specialpedagog kommer du att ingå i skolans elevhälsoteam.
Elevhälsoteamet ansvarar tillsammans med pedagogisk personal för de förebyggande hälsofrämjande insatserna genetemot skolans elever. Som specialpedagog kommer du att arbeta med handledning på individ-, grupp- och organisationsnivå, göra specialpedagogiska utredningar och bedömningar, samt upprätta åtgärdsprogram.

Arbetet är omväxlande och präglas av täta elev- och personalkontakter.
Kvalifikationer: Vi söker dig som har specialpedagogexamen. För denna tjänst gäller att självständighet och samarbete ska förenas. Det är därför viktigt att du har förmåga till en helhetssyn på verksamheten och en god förmåga att samarbeta och arbeta i team. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga. Dessutom behöver du ha en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift samt att organisera, prioritera och hantera perioder av hög arbetsbelastning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar lämnas av gymnasiechef Kaj Sandgren, tfn 0768-88 31 10 eller 033-35 31 10. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-26. Visa mindre

Speciallärare / specialpedagog åk 1 - 6 uppstart av Flexgrupp på Bodaskolan

Ansök    Mar 15    Borås Stad    Specialpedagog
Speciallärare/specialpedagog åk 1-6 uppstart av Flexgrupp på Bodaskolan till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-04-04. (Ref nr 24:2019:102) Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Arbetsplats: Bodaskolan är en F-6 skola med cirka 280 elever. Vi växer ytterligare vilk... Visa mer
Speciallärare/specialpedagog åk 1-6 uppstart av Flexgrupp på Bodaskolan

till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-04-04.
(Ref nr 24:2019:102)

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Bodaskolan är en F-6 skola med cirka 280 elever. Vi växer ytterligare vilket innebär att vi vid höstterminens start är över 300 elever. Detta medför att vi behöver fler skickliga och engagerade medarbetare på skolan. Inför höstterminen kommer skolan att starta en Flexgrupp, för att bättre kunna tillgodose alla elevers behov. I vår skola finns det bra lokaler, en trevlig omgivning och en stark framtidstro. Vår skola har många utmaningar men vi tycker att våra elever förtjänar de bästa lärarna. Hos oss kan du göra skillnad! Vi erbjuder dig en dynamisk och utvecklande miljö tillsammans med våra andra skickliga lärare och medarbetare.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent av heltid. Tillträde 2019-08-13.

Arbetsuppgifter: Du kommer att vara drivande i uppstarten av vår Flexgrupp. Du kommer att arbeta tillsammans i ett team ihop med en pedagog och tre elevassistenter. I detta team kommer elever med extra ordinära särskilda behov att vara kopplade. Arbetet innebär stöd till enskilda elever men även grupper av elever där målet är att hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Skolan har schemalagd tid för arbete med extra anpassningar och särskilt stöd för all pedagogisk personal där du kommer att ha en aktiv roll. Din roll som resurspedagog innebär att du arbetar tätt tillsammans med speciallärare, pedagoger, skolans specialpedagog, EHT-team och rektor.

Du bidrar till att utveckla den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande samt skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Hos oss blir du en del av ett arbetslag med bred kompetens och stort engagemang, samtidigt som du har goda möjligheter till personlig utveckling och en stimulerande och trivsam arbetsmiljö.
Kvalifikationer: Vi söker en legitimerad speciallärare/specialpedagog. Du ska ha dokumenterad erfarenhet och kunskap kring elever med särskilda behov, specifikt inom NPF. Alternativt är du är legitimerad lärare med specialpedagogisk utbildning eller läser för att bli legitimerad och behörig speciallärare/specialpedagog. Vi söker dig med erfarenhet av pedagogiskt arbete i åldersgruppen åk 1-6. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Vill du veta mer om jobbet, kontakta rektor Catrin Hylander, 033-35 79 77.

Du är också välkommen att kontakta de fackliga företrädarna:
Lärarförbundet Tommi Wärme, 0729-89 37 54
Lärarnas Riksförbund Anne Pihlo, 0768-88 79 69

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-04. Visa mindre

Specialpedagog / lärare hörselnedsättning / dövhet på Bodaskolan

Ansök    Apr 9    Borås Stad    Specialpedagog
Specialpedagog/lärare hörselnedsättning/dövhet på Bodaskolan till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-04-22. (Ref nr 24:2019:144) Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära. Arbetsplats: Kommunikationsklass är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med g... Visa mer
Specialpedagog/lärare hörselnedsättning/dövhet på Bodaskolan

till Grundskoleförvaltningen. Sista ansökningsdag: 2019-04-22.
(Ref nr 24:2019:144)

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Arbetsplats: Kommunikationsklass är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med generell språkstörning och/eller svår talstörning som organisatoriskt tillhör Bodaskolan. I Kommunikationsklass jobbar vi för att alla ska ges utrymme, lust och möjlighet att utvecklas och att alla ska känna sig trygga, uppskattade och delaktiga. Kännetecknande för Kommunikationsklass är goda relationer, engagerade vuxna, som utgår från en helhetssyn på elevens utveckling, och elever som trivs och upplever att de lär sig mycket. Kommunikationsklass består av ca 35 elever från åk 1-åk 9 Eleverna kommer från Borås Stad samt från kranskommuner.

Om du är intresserad av skolutveckling, är en person som vill vara en god ledare och förebild, och tycker att det är utvecklande att jobba med språkutvecklande arbetssätt då är det här jobbet för dig.Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent av heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med barn och ungdomar med hörselnedsättning/dövhet. Det är viktigt att du trivs med att arbeta både individuellt och i team, ofta i samverkan med närstående, personal och/eller andra verksamheter i samhället. Du kommer arbeta för att utveckla kommunikationssätt för barn och ungdomar med hörselnedsättning samt ge råd och stöd kring förhållningssätt och strategier för att underlätta barnets/ungdomens kommunikation och språkutveckling. Ditt uppdrag är att utifrån skollagen, ge förutsättningar för likvärdig lärmiljö för barn/elev med hörselnedsättning/dövhet i skola. Du kommer att delta vid utvecklingssamtal för de enskilda eleverna och i möten med elevernas hemskolor. Arbetet präglas av variation och innebär att du samarbetar med logopeder, övriga pedagoger och elevassistenter kring eleverna.

Kvalifikationer: Du är utbildad specialpedagog/speciallärare med kunskap om barn/elever med hörselnedsättning/dövhet. Du ska ha erfarenhet av att arbeta inom skolan och en god förmåga att arbeta med digitala verktyg. Du ska dessutom ha goda kunskaper i teckenspråk och TSS.

Du är analytisk, lyhörd och tydlig och har en god samarbetsförmåga. Du kommer att vara anställd inom Borås stads kommungemensamma särskilda undervisningsgrupp Kommunikationsklass där du kommer att samverka med övriga professioner för att bidra till alla barn och elevers lust att lära. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer på boras.se/arbetahososs

Vill du veta mer om jobbet, kontakta tf. rektor F-6 på Daltorpskolan Henrik Almér, 0704-55 81 01 eller rektor F-6 på Bodaskolan Catrin Hylander, 0768-88 79 77.

Du är också välkommen att kontakta de fackliga företrädarna:
Lärarförbundet Tommi Wärme, 0729-89 37 54
Lärarnas Riksförbund Anne Pihlo, 0768-88 79 69

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-22. Visa mindre

Speciallärare Hulta Ängar

Ansök    Mar 29    Borås Stad    Specialpedagog
Speciallärare Hulta Ängar till Gymnasiesärskolan. Sista ansökningsdag: 2019-04-29. (Ref nr 255:2019:1) I Borås Stad finns ca 100 elever i gymnasiesärskola fördelade på fyra enheter. Eleverna läser enligt gymnasiesärskolans läroplan. För oss är ett elevfokuserat arbetssätt av största vikt. Det är viktigt att ge eleverna det stöd de behöver i alla situationer och inom alla ämnen under skoldagens olika situationer. IKT och digitalisering är en naturlig del ... Visa mer
Speciallärare Hulta Ängar

till Gymnasiesärskolan. Sista ansökningsdag: 2019-04-29.
(Ref nr 255:2019:1)

I Borås Stad finns ca 100 elever i gymnasiesärskola fördelade på fyra enheter. Eleverna läser enligt gymnasiesärskolans läroplan. För oss är ett elevfokuserat arbetssätt av största vikt. Det är viktigt att ge eleverna det stöd de behöver i alla situationer och inom alla ämnen under skoldagens olika situationer. IKT och digitalisering är en naturlig del av verksamheten.

Arbetsplats: Gymnasiesärskolan, Bergslenagymnasiet.
Gymnasiesärskolan ska ge elever med en intellektuell funktionsnedsättning en för dem anpassad utbildning som ska ge en god grund för yrkesverksamhet och fortsatta studier samt för personlig utveckling och ett aktivt deltagande i samhällslivet. Läs mer om Gymnasiesärskolan på vår hemsida.


Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2019-08-09.

Arbetsuppgifter: Att undervisa på gymnasiesärskolans individuella program, grundläggande nivå i olika ämnesområden exempelvis följande:
Språk och kommunikation, Natur och miljö, Individ och samhälle, Idrott och hälsa, Hem- och konsumentkunskap, Estetisk verksamhet

Kvalifikationer: Förskollärare/grundskolelärare och speciallärare med inriktning utvecklingsstörning. Vi ser gärna att du har fördjupade kunskaper inom AKK, alternativ och kompletterande kommunikation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bifoga ditt examensbevis till din ansökan.

Upplysningar lämnas av rektor Elisabeth Jövinger, tfn 0704-55 71 40 eller rektor Anette Lundgren, tfn 033-35 32 95. Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner via länken boras.se.

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära. Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-29. Visa mindre

Specialpedagog / speciallärare

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregione... Visa mer
Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering barn och ungdom ger hälsofrämjande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Habiliteringen arbetar i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens.Beskrivning
På grund av pensionsavgång, så söker vi nu 1 specialpedagog/speciallärare till ett av våra team.

Beskrivning
På grund av pensionsavgång, så söker vi nu 1 specialpedagog/speciallärare till ett av våra team. Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 100%.

Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att i nära samarbete med barn/ungdomar, föräldrar och övriga yrkesgrupper göra bedömningar och analyser samt planera och genomföra insatser som därefter utvärderas. Insatser kring barn/ungdomar kan ges individuellt eller i grupp under avgränsade perioder. Arbetet präglas av variation och innebär att du arbetar i team kring barnet/ungdomen i Habiliteringens lokaler och utifrån behov i patientens miljö. Vi erbjuder introduktion, kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete inom Habilitering & Hälsa.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som är specialpedagog eller speciallärare med specialisering utvecklingsstörning, gärna med flera års yrkeserfarenhet. Har du grundutbildning som förskolelärare och erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper ser vi det som en merit. Andra kvalifikationer är intresse för neuropsykologi, förståelse för vad kognitiva nedsättningar ger för konsekvenser i vardagen och erfarenhet av att ha arbetat i tvärprofessionella team. Du måste ha mod, uthållighet och god förmåga att kritiskt granska ditt arbete i dialog med kollegor och ledning. Du har ett uttalat patientfokus som används i samarbete med patienten i valet av utrednings- och behandlingsmetoder. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet och har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då arbetet medför resor i tjänsten.

Övrigt
Habiliteringen Borås – barn och ungdom, är en specialistmottagning i öppenvården med syfte att besitta/inneha en bred och djup kompetens för och om våra målgrupper/patientgrupper. Våra målgrupper är personer under 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen. 

Verksamheten regleras av Hälso- och Sjukvårdslagen och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Habiliteringen har ett nära samarbete med olika verksamheter inom primärvård, länssjukvård och regionsjukvård. För oss är det viktigt med personcentrerad vård där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har tillgänglighet och ett gott bemötande. För att nå hit behöver vi bedriva kunskapsbaserad vård men också våga prova nya arbetssätt.

Du kommer att få en spännande blandning av arbetsuppgifter med möjlighet att vara med att utforma verksamheten och nya arbetssätt utifrån målgrupp. Du kommer att arbeta i team kring patienten tillsammans med arbetsterapeut, fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, sjuksköterska, dietist och läkare utifrån patientens behov.
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Du kan bli kontaktad under hela ansökningstiden. I Habilitering & Hälsas anställningsförmåner ingår bland annat avtalspension, löneväxling, avtalsförsäkring, fri öppen hälso- och sjukvård och friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida http://www.vgregion.se/hoh


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre