Lediga jobb som Miljösamordnare/Miljökoordinator i Borås

Se lediga jobb som Miljösamordnare/Miljökoordinator i Borås. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Borås som finns hos arbetsgivaren.

Health & Safety Lead till fordonskund!

Älskar du drift och ständiga förbättringar? Brinner du för teamwork? Är du redo för nästa steg i din karriär? Är din drivkraft att åstadkomma något extraordinärt tillsammans med andra? I så fall kan vi erbjuda dig en rolig och utmanande tjänst som Health nd Safety Lead! Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start 1 mars eller tidigare och sträcker sig till 31 oktober 2024. Sök tjänsten redan idag då intervjuer sker löpande! Om tjänsten Vår kund dr... Visa mer
Älskar du drift och ständiga förbättringar? Brinner du för teamwork? Är du redo för nästa steg i din karriär? Är din drivkraft att åstadkomma något extraordinärt tillsammans med andra? I så fall kan vi erbjuda dig en rolig och utmanande tjänst som Health nd Safety Lead!

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start 1 mars eller tidigare och sträcker sig till 31 oktober 2024. Sök tjänsten redan idag då intervjuer sker löpande!

Om tjänsten
Vår kund drivs av ett syfte att säkerställa att miljontals människor når sin resmål varje dag. Tillförlitligt, säkert och med respekt för miljön. De vill göra skillnad genom att vara pionjärer för framtidens hållbara transportlösningar. De vill finnas där för kunder och erbjuda drifttid och tillförlitlighet, över hela världen varje dag. Verksamheten leder det största teknikskiftet inom kollektivtrafiken på decennier med erbjudande om elmobilitet.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som Health & Safety Lead kommer du att arbeta nära verksamhetens anläggningar globalt och stödja och koordinera det strategiska och operativa arbetet med miljö och hälsa och säkerhet.

Några huvuduppgifter är:

• Delta i verksamhetens forum om miljö och H&S, fungera som informationskanal mellan moderbolaget och din koncern och driftsajterna.
• Spårning och rapportering av efterlevnad av juridiska och VG-direktiv.
• Sammanställa och presentera olika kvartals- och årsrapporter om resultat och framsteg.
• Leda nätverk och stödja sajterna med planer, målsättning, uppföljning och aktivitetsplaner.
• Planerings- och samordningsrevisioner av H&S- och miljöcertifikat samt Blue-revisioner.

Vem är du?
Du kommer att ingå i en liten grupp baserad i Boråsfabriken, men med många tvärfunktionella kontakter inom och utanför verksamheten. Vi tror att du har god social kompetens, god förståelse för olika kulturer och sist men inte minst är du engagerad i det du gör och vill lära dig saker du inte klarar av redan. I övrigt ser vi att du har;

• Magisterexamen, eller omfattande arbetslivserfarenhet inom relevant område.
• Behärskar engelska och svenska i tal och skrift.
• Bra på kommunikations- och presentationsförmåga.
• Förmåga att ta ansvar och driva saker självständigt, men som en del av ett team.
• Strukturerad och processorienterad.
• Erfarenhet från tillverkningsmiljö är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Jurist sökes som utvecklingsledare

Är du intresserad av en varierad tjänst där du får möjlighet att leda och utveckla Miljöförvaltningens arbete mot osund konkurrens, fusk och organiserad brottslighet? Då har vi arbetet för dig! Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- och tobakshandläggning. I förvaltningens uppdrag ingår också natur- och vattenvård samt viktig rådgivning till stadens invånare i form av konsumentrådgivning, ... Visa mer
Är du intresserad av en varierad tjänst där du får möjlighet att leda och utveckla Miljöförvaltningens arbete mot osund konkurrens, fusk och organiserad brottslighet? Då har vi arbetet för dig!

Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- och tobakshandläggning. I förvaltningens uppdrag ingår också natur- och vattenvård samt viktig rådgivning till stadens invånare i form av konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning och energi- och klimatrådgivning. Miljöförvaltningen arbetar för att förbättra boråsarnas livsmiljö och hälsa i linje med stadens miljömål och Visionen för framtidens Borås.

Miljöförvaltningen har cirka 75 medarbetare och är indelad i sju avdelningar: Tillstånd och Juridik, Livsmedelskontroll, två avdelningar för Miljötillsyn, Miljö- och naturvård, Konsument Borås och Administrationen.


Som utvecklingsledare arbetar du nära hela förvaltningen och är placerad på avdelningen Tillstånd och Juridik, men du samarbetar också med många andra myndigheter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Miljöförvaltningen leder arbetet med Myndighetssamverkan Borås, som har syftet att motverka osund konkurrens, fusk och organiserad brottslighet, med särskilt fokus inom miljö- och hälsoskydd, livsmedel, alkohol och tobak. Som utvecklingsledare blir det ditt huvudsakliga uppdrag att leda, samordna och utveckla arbetet inom Myndighetssamverkan Borås. Det är du som ansvarar för att nätverka med andra myndigheter och planera gemensamma tillsynsinsatser. Du blir spindeln i nätet som håller ihop arbetet! Du inspirerar och motiverar andra till samverkan. Du ansvarar också för att dokumentera, sammanställa och kommunicera resultat till tjänstemän och politiker inom staden men också till andra kommuner och myndigheter vid behov.

Som utvecklingsledare på Miljöförvaltningen förväntas du ge juridisk rådgivning i frågor kopplade till Myndighetssamverkan Borås samt stötta förvaltningsjuristen vid behov.

Arbetet är både strategiskt och operativt. Du arbetar bland annat med brottsförebyggande åtgärder och säkerhetsfrågor. Du förväntas följa med ut vid samordnade tillsynsinsatser. I tillsynsuppdraget ingår även tillsyn på helger, kvälls- och nattid vid vissa tillfällen.

Vi söker dig som har juristexamen och har kunskap inom den lagstiftning som reglerar miljöförvaltningens verksamhet samt goda kunskaper om förvaltnings- och kommunallag. Du har erfarenhet av arbete med ärendehantering på en förvaltning, statlig myndighet eller annan liknande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsgemensamt arbete och tillsyn.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra utan att vara chef. Du ser samarbete som en viktig faktor för framgång. Genom din kompetens och en god dialog inger du förtroende och skapar goda relationer i alla dina kontaktytor. Du driver självständigt ditt arbete, motiverar andra att delta och du är med lätthet föredragande i olika sammanhang.

Uppdraget ställer höga krav på analysförmåga och helhetssyn och det är meriterande om du har erfarenhet av sådant arbete. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du tar hänsyn till olika perspektiv och du kan anpassa andras idéer till vår verksamhet.

Du är modig, social, produktiv samt har ett starkt engagemang för ditt arbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har lätt för att samspela med andra genom ett positivt och flexibelt förhållningssätt. Du har förmåga att organisera, strukturera och tidsplanera arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt. Du har även förmåga till strategiskt tänkande och omvärldsbevakning inom ditt ansvarsområde.

Erfarenhet av likvärdigt arbete är meriterande och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
B-körkort är ett krav.
Fackliga företrädare nås också via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid. Visa mindre

Nelly.com - Sustainability Manager

. Nelly.com är en välkänd e-handelspionjär. Sedan starten 2004 har vi byggt ett starkt varumärke med cirka 900 000 aktiva kunder. Idag består Nelly.com av cirka 200 medarbetare varav hälften jobbar på vårt lager i Borås, resten främst från vårt huvudkontor i Borås eller i vår flaggskeppsbutik på Drottninggatan i Stockholm. Vi hjälper Nordens unga kvinnor och män att känna sig snygga varje dag. Vi erbjuder mode för alla tillfällen som speglar de snyggaste ... Visa mer
.
Nelly.com är en välkänd e-handelspionjär. Sedan starten 2004 har vi byggt ett starkt varumärke med cirka 900 000 aktiva kunder. Idag består Nelly.com av cirka 200 medarbetare varav hälften jobbar på vårt lager i Borås, resten främst från vårt huvudkontor i Borås eller i vår flaggskeppsbutik på Drottninggatan i Stockholm.

Vi hjälper Nordens unga kvinnor och män att känna sig snygga varje dag. Vi erbjuder mode för alla tillfällen som speglar de snyggaste trenderna och de bästa varumärkena.

Hos Nelly.com får du breda karriärmöjligheter i ett bolag som värdesätter innovation, driv och initiativ.

Som en av Nordens ledande e-handlare inom mode erbjuder Nelly.com ett noggrant utvalt sortiment av kläder, skor och accessoarer för unga kvinnor och män. Nu söker vi en driven och kommersiell Sustainability Manager som känner sig manad att leda och utveckla bolagets hållbarhetsarbete.

Dina arbetsuppgifter
Som Sustainability Manager på Nelly.com har du ett övergripande ansvar för att utveckla och implementera företagets hållbarhetsstrategi. Du leder och koordinerar olika hållbarhetsinitiativ och projekt över hela företaget. Hit hör bland annat att sätta upp nya rapporteringsstrukturer, ta fram och leda utbildningsprogram och att kommunicera företagets hållbarhetsarbete såväl internt som externt. Du representerar också Nelly.com vid olika hållbarhetsevent, konferenser och branschsammankomster. Du kommer ha ett nära samarbete med vår Production, Sourcing & CSR Manager, där ni samarbetar för att minska företagets koldioxidavtryck och optimera resursanvändningen. Tillsammans kommer ni bland annat att arbeta för att säkerställa att Nelly.com uppfyller de krav som ställs av European Green Deal. Du rapporterar direkt till vår VD och arbetar tvärfunktionellt med alla avdelningar.

Din profil
För att trivas i rollen krävs att du har tidigare erfarenhet av arbete med hållbarhet, gärna inom mode- eller detaljhandel. Du är väl insatt i EU:s regelverk inom hållbarhet, bland annat European Green Deal. Du är en van projektledare som trivs i att leda komplexa hållbarhetsprojekt. Som person har du förmågan att på ett kommunikativt sätt engagera och utbilda medarbetare i hållbarhet. Rollen innebär en hög grad av självständighet vilket förutsätter att du har förmåga att både ta initiativ och se den stora bilden. Du bör också trivas med att skapa relationer och representera företaget i olika sammanhang och mot olika partners och intressenter.

Vad vi erbjuder
På Nelly.com delar vi Nelly-andan: där vi ser möjligheter, har ett business-mindset och trivs med förändring. Vi vill lära genom att göra, vi vill förverkliga våra idéer och vi är redo att jobba för det vi tror på – och ha roligt under tiden. Vi erbjuder en kreativ och inspirerande arbetsplats där vi ständigt utmanar och skapar nya upplevelser i en öppen och transparent miljö. Alla är delaktiga i den framgång vi skapar. Vi värdesätter våra medarbetares livspussel och det finns goda möjligheter att kombinera arbete på kontoret med hemarbete.

Du utgår från huvudkontoret i Borås alternativt från flaggskeppsbutiken i Stockholm, oavsett kommer du behöva närvara på huvudkontoret med jämna mellanrum enligt överenskommelse.

Kontakt och ansökan
Infinity HR är framgångsrika i rekrytering av spetskvalitet till kulturstarka bolag och vår självklara partner i denna rekrytering. För mer info om tjänsten eller urvalsprocessen, vänligen kontakta Emil Nilsson på telefon, 070-5591192, Mårten Näsvall på e-mail; [email protected] eller Anton Fredriksson på e-mail; [email protected].

Urval sker löpande under juni 2024. Välkommen att söka tjänsten genom att använda ansökningsformuläret nedan. Visa mindre

Jurist sökes som utvecklingsledare

Är du intresserad av en varierad tjänst där du får möjlighet att leda och utveckla Miljöförvaltningens arbete mot osund konkurrens, fusk och organiserad brottslighet? Då har vi arbetet för dig! Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- och tobakshandläggning. I förvaltningens uppdrag ingår också natur- och vattenvård samt viktig rådgivning till stadens invånare i form av konsumentrådgivning, ... Visa mer
Är du intresserad av en varierad tjänst där du får möjlighet att leda och utveckla Miljöförvaltningens arbete mot osund konkurrens, fusk och organiserad brottslighet? Då har vi arbetet för dig!

Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- och tobakshandläggning. I förvaltningens uppdrag ingår också natur- och vattenvård samt viktig rådgivning till stadens invånare i form av konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning och energi- och klimatrådgivning. Miljöförvaltningen arbetar för att förbättra boråsarnas livsmiljö och hälsa i linje med stadens miljömål och Visionen för framtidens Borås.

Miljöförvaltningen har cirka 75 medarbetare och är indelad i sju avdelningar: Tillstånd och Juridik, Livsmedelskontroll, två avdelningar för Miljötillsyn, Miljö- och naturvård, Konsument Borås och Administrationen.


Som utvecklingsledare arbetar du nära hela förvaltningen och är placerad på avdelningen Tillstånd och Juridik, men du samarbetar också med många andra myndigheter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Miljöförvaltningen leder arbetet med Myndighetssamverkan Borås, som har syftet att motverka osund konkurrens, fusk och organiserad brottslighet, med särskilt fokus inom miljö- och hälsoskydd, livsmedel, alkohol och tobak. Som utvecklingsledare blir det ditt huvudsakliga uppdrag att leda, samordna och utveckla arbetet inom Myndighetssamverkan Borås. Det är du som ansvarar för att nätverka med andra myndigheter och planera gemensamma tillsynsinsatser. Du blir spindeln i nätet som håller ihop arbetet! Du inspirerar och motiverar andra till samverkan. Du ansvarar också för att dokumentera, sammanställa och kommunicera resultat till tjänstemän och politiker inom staden men också till andra kommuner och myndigheter vid behov.

Som utvecklingsledare på Miljöförvaltningen förväntas du ge juridisk rådgivning i frågor kopplade till Myndighetssamverkan Borås samt stötta förvaltningsjuristen vid behov.

Arbetet är både strategiskt och operativt. Du arbetar bland annat med brottsförebyggande åtgärder och säkerhetsfrågor. Du förväntas följa med ut vid samordnade tillsynsinsatser. I tillsynsuppdraget ingår även tillsyn på helger, kvälls- och nattid vid vissa tillfällen.

Vi söker dig som har juristexamen och har kunskap inom den lagstiftning som reglerar miljöförvaltningens verksamhet samt goda kunskaper om förvaltnings- och kommunallag. Du har erfarenhet av arbete med ärendehantering på en förvaltning, statlig myndighet eller annan liknande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsgemensamt arbete och tillsyn.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra utan att vara chef. Du ser samarbete som en viktig faktor för framgång. Genom din kompetens och en god dialog inger du förtroende och skapar goda relationer i alla dina kontaktytor. Du driver självständigt ditt arbete, motiverar andra att delta och du är med lätthet föredragande i olika sammanhang.

Uppdraget ställer höga krav på analysförmåga och helhetssyn och det är meriterande om du har erfarenhet av sådant arbete. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du tar hänsyn till olika perspektiv och du kan anpassa andras idéer till vår verksamhet.

Du är modig, social, produktiv samt har ett starkt engagemang för ditt arbete. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har lätt för att samspela med andra genom ett positivt och flexibelt förhållningssätt. Du har förmåga att organisera, strukturera och tidsplanera arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt. Du har även förmåga till strategiskt tänkande och omvärldsbevakning inom ditt ansvarsområde.

Erfarenhet av likvärdigt arbete är meriterande och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
B-körkort är ett krav.
Fackliga företrädare nås också via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid. Visa mindre

Sustainability Coordinator till Bolon AB

Vill du ha möjligheten att vara en drivande kraft och göra verklig skillnad på ett bolag som har målet att vara världsledande inom hållbarhet? Nu söker vi en Sustainability Coordinator till Bolon som ska fortsätta driva deras hållbarhetsarbete till ännu högre höjder! Din framtida arbetsgivare Bolon är ett svenskt designföretag lett av systrarna Annica och Marie vilka är den tredje generationen av familjen Eklund som äger och driver verksamheten. Under der... Visa mer
Vill du ha möjligheten att vara en drivande kraft och göra verklig skillnad på ett bolag som har målet att vara världsledande inom hållbarhet? Nu söker vi en Sustainability Coordinator till Bolon som ska fortsätta driva deras hållbarhetsarbete till ännu högre höjder!

Din framtida arbetsgivare
Bolon är ett svenskt designföretag lett av systrarna Annica och Marie vilka är den tredje generationen av familjen Eklund som äger och driver verksamheten. Under deras ledning har Bolon utvecklats från ett traditionellt väveri till ett internationellt designmärke med fokus på innovativa golvlösningar och kreativ inredning. Bland Bolons kunder kan nämnas Armani, Google, Volvo, Adidas, Skype, Missoni och Radisson Red. Bolon har ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor och all utveckling sker i den egna anläggningen i Ulricehamn. Idag är Bolon internationellt känt för sina prisbelönta golv och sina samarbeten med några av världens mest hyllade designers och innovatörer.

Vad erbjuder rollen?
Som Sustainability Coordinator kommer du att spela en viktig roll i att främja och implementera hållbarhetsstrategier och initiativ. Du kommer att vara ansvarig för att inhämta, rapportera och följa upp hållbarhetsdata. I rollen kommer du göra förstudier och leda och driva projekt, samt delta och leverera resultat i delprojekt som drivs av andra avdelningar. Som Sustainability Coordinator hos Bolon kommer du även agera som ett stöd till sälj och kundservice gällande frågor som rör hållbarhet. Rollen innefattar även att;
- Hålla i presentationer om Bolons hållbarhetsarbete
- Utföra omvärldsanalys inom hållbarhetsområdet och delta i utbildningsinsatser
- Hantering av olika typer av hållbarhetsdata såsom, GHG protokoll, LCA och EPDer
- Krav och kunskap gällande leverantörskedjan.

Du rapporterar till Head of Sustainability och tjänsten är placerad i Ulricehamn.


Vem är du?
Vi ser att du som söker har en eftergymnasial utbildning samt ett par års erfarenhet av liknande roll inom hållbarhet. Du har kunskap och erfarenhet av hållbarhetsområdet generellt och i en verksamhet. Du god förmåga att informera och utbilda inom hållbarhet. Du har god erfarenhet av att leda och driva projekt. Du har god samarbetsförmåga samtidigt som du trivs med att ta initiativ och arbeta självständigt.

För tjänsten krävs det att du som person är administrativ, kommunikativ, flexibel, anpassningsbar och har en bra prioriteringsförmåga. Flytande i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav för tjänsten.


Är detta din perfekta match?
Bolon erbjuder dig en tjänst där hållbarhet är en viktig fråga och drivs i linje med hela bolaget. Du kommer arbeta på ett av Sveriges mest framgångsrika företag som befinner sig i en expansiv fas. Här ges du goda förutsättningar för att hålla dig uppdaterad inom ditt specialistområde och för att kunna utföra ett kvalitativt arbete.

Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.


Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista
ansökningsdatum är 11 juni. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Jens Lindroth på [email protected] eller Viktoria Stomberg [email protected].

Sökord
Sustainability, Sustainability Coordinator, hållbarhet, hållbarhetskoordinator, LCA, EPD, GHG Visa mindre

KMA-samordnare till Fristad Bygg

Brinner du för att arbeta med att utveckla, driva och samordna ledningssystem för byggprojekt? Motiveras du av att ansvara för att få en hel organisation att komma till insikt och arbeta i uppdaterade ledningssystem? Som KMA hos oss på Fristad Bygg erbjuds du ett ansvarsfullt jobb där du med engagemang och lust får möjlighet att vidareutveckla ett sammansvetsat team att bidra till maximal kundnytta! Om tjänsten Arbetet som KMA-samordnare innebär att du an... Visa mer
Brinner du för att arbeta med att utveckla, driva och samordna ledningssystem för byggprojekt? Motiveras du av att ansvara för att få en hel organisation att komma till insikt och arbeta i uppdaterade ledningssystem? Som KMA hos oss på Fristad Bygg erbjuds du ett ansvarsfullt jobb där du med engagemang och lust får möjlighet att vidareutveckla ett sammansvetsat team att bidra till maximal kundnytta!

Om tjänsten
Arbetet som KMA-samordnare innebär att du ansvarar för att driva och samordna projektens kvalitets-, arbets- och miljöarbete samt att förse platschefen med material och beslutsunderlag inom dessa områden. Du planerar, organiserar och strukturerar ditt eget arbete och samarbetar tätt med såväl interna som externa aktörer.

Du kommer arbeta med att stötta platscheferna vid uppstart av projekten samt under projektets gång vara behjälplig med att uppdatera dokument vid eventuella förändringar i produktionen. Genom att lyssna av de som arbetar ute i projekten kommer du att skapa fungerade rutiner och göra arbetet enklare för platschefer och arbetsledare som är ansvariga för att dessa frågor hanteras på rätt sätt.

Som KMA-samordnare kommer du även vara med vid revisioner, jobba för kreativa lösningar samt uppdatera och dokumentera förändringar i vårt ledningssystem. I rollen ingår även att bistå i arbetet med att kontrollera och följa upp våra underentreprenörer och leverantörer.

I projekt med miljöklassning ansvarar du för att identifiera, planera, genomföra och följa upp miljöklassningsaktiviteter i projektet.

Du kommer driva förändringsarbetet från att vara diplomerade enligt ledningssystemet POVEL till att ta steget att bli certifierade enligt ISO 9001, 14001 samt 45001.

Om bolaget
Fristad Bygg har erbjudit professionella tjänster inom byggande och förvaltning i över 80 år. Tillsammans med våra ägare har vi siktet inställt på att växa och göra avtryck i en ännu mer hållbar framtid. Vi är idag runt 75 medarbetare, alla entusiaster inom sitt område. Trots att vi gör väldigt olika saker på dagarna är lagandan stark – alla är lika viktiga för helheten. På Fristad Bygg är vi sedan länge övertygade om att nyckeln till effektivitet och god produktivitet bygger på öppenhet, ärlighet och ett nära samarbete.

Vi har vårt huvudkontor i Fristad utanför Borås i dagsläget men kommer till hösten 2022 att flytta till nya lokaler i Viared och vår huvudmarknad är Sjuhäradsbygden och Göteborgsregionen, men vi bedriver ofta projekt även på andra orter i Sverige.

Du kan läsa mer om oss på www.fristadbygg.se.

Om dig
För att lyckas i rollen som KMA-samordnare söker vi dig som har erfarenhet från ett liknade arbete, gärna från byggbranschen. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Du har som person lätt för att samla in och förstå fakta, god skriftlig kommunikationsförmåga samt lätt för att samarbeta med andra. I rollen som KMA-samordnare är det viktigt att du är strukturerad som person och trivs med att ta ett stort eget ansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi värdesätter att du som person har en öppenhet och ärlighet samt visar omsorg och engagemang för såväl kunder och kollegor som bolaget. Du trivs med att arbeta med människor och att ha en central ledarroll med många kontaktytor. Att bidra till en positiv arbetsmiljö och god laganda är en självklarhet för dig och du drivs av att delta i Fristad Byggs och dina kollegors utveckling! Vi vilar vardagen på våra värdeord; Mod, Skärpa, Ömsesidighet och Lust.

Bli en del av vårt härliga team på Fristad Bygg – vi ser fram emot din ansökan.

Ansökan
Ansökan sker på speedgroup.se. För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Göran Karlsson på [email protected]

Urval sker löpande, så missa inte chansen – ansök redan idag!
_____

Sökord: KMA-samordnare, arbetsmiljöingenjör, miljö, arbetsmiljö, kvalitet, kvalitetsarbete Visa mindre

Energi- och klimatsamordnare

Vill du arbeta med energi- och klimatfrågor för att minska koldioxidutsläppen? Vill du vara med och utveckla framtidens samhälle där vi lever klimatsmart tillsammans? Då har vi arbetet för dig! Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- och tobakshandläggning. I förvaltningens uppdrag ingår också miljöstrategiskt arbete så som natur- och vattenvård samt att stödja konsumentintressena och uppm... Visa mer
Vill du arbeta med energi- och klimatfrågor för att minska koldioxidutsläppen? Vill du vara med och utveckla framtidens samhälle där vi lever klimatsmart tillsammans? Då har vi arbetet för dig!

Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- och tobakshandläggning. I förvaltningens uppdrag ingår också miljöstrategiskt arbete så som natur- och vattenvård samt att stödja konsumentintressena och uppmuntra hållbar konsumtion genom att erbjuda energi-, klimat-, konsumenträtt-, budget- och skuldrådgivning. Förvaltningen är aktiv i stadens samhällsplaneringsprocess och deltar i andra gemensamma processer i staden. Miljöförvaltningen arbetar för att förbättra boråsarnas livsmiljö och hälsa i linje med stadens miljömål och Visionen om framtidens Borås om en långsiktigt hållbar utveckling.

Miljöförvaltningen har cirka 80 medarbetare och är indelad i sex avdelningar: Tillstånd och livsmedelskontroll, två avdelningar för Miljötillsyn, Miljöstrategiska, Konsument Borås och Verksamhetsstöd. Utöver detta finns också en stab.


Miljöstrategiska avdelningen arbetar med och har ansvar för frågor som rör bland annat detaljplaner, naturvård, miljöövervakning, klimatsamordning, strandskydd, miljömålsuppföljning, miljökommunikation och energi- och klimatrådgivning. På avdelningen arbetar idag 14 medarbetare.

Du verkar som en katalysator och stöd vid förvaltningars och bolags arbete i energi- och klimatomställningsfrågan och ansvarar för uppföljning av Borås Stads energi- och klimatstrategi. I rollen arbetar du för att utsläppen av växthusgaser minskar, i enlighet med Borås Stads koldioxidbudget. Du initierar och driver olika projekt, håller workshops och utbildningar för tjänstepersoner, politiker och boråsare. Du ansvarar för handläggning av Klimatkompensationsfonden, ett investeringsstöd som främjar lokala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet.

I nära samarbete med övriga kompetenser på avdelningen arbetar du med att utveckla arbetssätt och förutsättningar för politiskt antagna miljömål. Du samverkar också med kommunens klimatkommitté, samt i andra relevanta nätverk både internt och externt.


Vi söker dig med en naturvetenskaplig/teknisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom yrkeserfarenhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom klimatområdet med inriktning utsläppsminskning och av att arbeta strategiskt med miljömålsfrågor och styrdokument. Du har genom din känsla för siffror och statistik goda kunskaper inom inventering, uppföljning och analys.

Att jobba i team och i projektform är ett naturligt arbetssätt för dig, samtidigt som du har förmågan att driva dina frågor framåt och arbeta självständigt. Som person är du initiativrik, strukturerad, uthållig och har lätt för att kommunicera i tal och skrift på svenska. Du är en van IT-användare och har grundläggande kunskaper inom Officepaketet. Har du erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Fackliga företrädare nås via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid. Visa mindre

Miljö- och hållbarhetskoordinator till Matting

Miljö- och hållbarhetskoordinator till Matting Matting är ett svenskt, familjeägt nischföretag. Genom vår expertis, vårt höga engagemang och vår produktutveckling i framkant, erbjuder vi hållbara koncept och produkter för publika miljöer, arbetsplatser och skolor. Våra koncept tas fram i nära samarbete med designers och sakkunniga, med ett tydligt fokus på hållbarhet och den hållbara människan. Vår vision är ”Vi skapar kreativa och hållbara människor”. Vi ... Visa mer
Miljö- och hållbarhetskoordinator till Matting
Matting är ett svenskt, familjeägt nischföretag. Genom vår expertis, vårt höga engagemang och vår produktutveckling i framkant, erbjuder vi hållbara koncept och produkter för publika miljöer, arbetsplatser och skolor. Våra koncept tas fram i nära samarbete med designers och sakkunniga, med ett tydligt fokus på hållbarhet och den hållbara människan. Vår vision är ”Vi skapar kreativa och hållbara människor”. Vi har kontor i Alingsås (HK), Borås och Stövring (DK). Vi omsätter ca 100 miljoner och är 27 anställda. Läs mer på www.matting.se
Är du vår nya Miljö- och hållbarhetskoordinator?
Rollen är en viktig det i Mattings tillväxt och den är central för bolagets produktutveckling. Du kommer att ingå i vår nystartade Produktutveckling- och Hållbarhetsavdelningen. Du kommer rapportera till vår Produktutvecklings- och konceptchef.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
· Samordna och utveckla bolagets hållbarhets- och miljöarbete utifrån bolaget ”krävande-kund-strategi”.
· Administrera bolagets hållbarhetsfrågor (rapporter, certifieringar, licenser mm).
· Samla in, dokumentera och hantera produkt-, kvalitets- och materialinformation från Mattings leverantörer, för att säkerställa att våra produkter matchar kundernas krav i upphandlingar, offentliga och privata.
· Ansvarar för företagets CSR-arbete och säkerställer att våra leverantörer efterföljer företagets Code Conduct.
· Arbeta med företagets miljöfrågor utifrån riskbedömning av bolaget leverantörer.
· Administrera och kommunicera livscykelanalyser, för både internt och externt bruk.
· Bevaka lagar och ändringar inom miljölagstiftning genom bolagets lagbevakningssystem och säkerställa att våra leverantörer efterföljer dessa.
· Koordinera, utvärdera, följa upp satta nyckeltal och hållbarhetsmål.
· Informera och utbilda personal inom området.
På Matting har vi ett hybridarbetssätt, vilket innebär att du är på kontoret tre dagar i veckan och kan jobba på distans två dagar. Vi har kontor i Alingsås och Borås.
Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort och genuint intresse för frågor inom miljö och hållbarhet. Du har med fördel en högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom detta område och/eller erfarenhet av att arbeta i ett företag med egen produktutveckling. Du har erfarenhet att samarbete med leverantörer i såväl Sverige och Europa som Asien och USA. Du är van att arbeta med förändringar i projektform i en prestigelös, kund- och affärsdriven verksamhet.
För att komma till din rätt i den här rollen bör du vara strukturerade och kommunikativ samt ha en god förmåga att samarbeta såväl internt som externt. Du har självklart ett starkt eget driv, engagemang och initiativförmåga. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.
Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Matting med Human & Executive. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Preijde, Human & Executive på tel +46 705 80 98 93. Ansökan mailar du till [email protected]. Vi kommer ha intervjuer löpande med sista ansökningsdag den 13 maj. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Samordnare Regional avfallsplan - för en hållbar och cirkulär framtid

Boråsregionen har samordnat de åtta kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda i arbetet med att ta fram en regional avfallsplan. Syftet med en regional avfallsplan är att få ett gemensamt styrdokument med mål och åtgärder för den fortsatta utvecklingen av avfalls­förebyggande och en hållbar resursanvändning och avfallshantering i regionen. Den regionala avfallsplanen antogs av kommunalförbundets Direktion i... Visa mer
Boråsregionen har samordnat de åtta kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda i arbetet med att ta fram en regional avfallsplan. Syftet med en regional avfallsplan är att få ett gemensamt styrdokument med mål och åtgärder för den fortsatta utvecklingen av avfalls­förebyggande och en hållbar resursanvändning och avfallshantering i regionen. Den regionala avfallsplanen antogs av kommunalförbundets Direktion i september 2021 och nu inleds arbetet med att i samverkan genomföra målen i planen. Boråsregionen ska stödja kommunerna i genomförandet av den gemensamma avfallsplanen för delregionen och arbeta för en långsiktigt hållbar region.
Mer information om arbetet med den regionala avfallsplanen hittar du på www.borasregionen.se under Vår verksamhet - Regional utveckling
Vi söker dig som gillar att ha en central roll i förändringsarbete och gillar att föra människor samman. Avfallsplanen är ett styrande dokument för hur kommunerna förebygger och tar hand om sitt avfall. Då avfallsplanen har ett stort fokus på hållbar resursanvändning och cirkulära flöden kommer du att arbeta med strategisk samverkan inom dessa ramar. Avfallsplanen innehåller 16 mål och är gemensam för hela Boråsregionen. Tjänsten innebär att du kommer att ansvara för att samordna arbetet med att implementera avfallsplanen i våra åtta medlemskommuner. Det innebär att arbetet är av varierande karaktär där vissa mål erfordrar stöttning i kommunerna och strategiskt arbete medan andra mål kräver en mer operativ roll. Dessutom kommer du vara en del av det miljöstrategiska teamet som tillhör enheten Regional Utveckling vilket innebär att det finns möjlighet att arbeta med en bred palett av frågor inom området.
Kvalifikationer
För att passa för detta uppdrag ser vi att du
Är en drivande person som entusiasmerar omgivningen att bidra till en hållbar utveckling
Har förmåga att verka utifrån de förutsättningar som kännetecknar en offentlig verksamhet då verksamheten bedrivs i en politiskt styrd organisation
Har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift och kan presentera komplex information på ett begripligt sätt
Är strukturerad, flexibel och har förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är en lagspelare
Tar initiativ och har lätt för att ta kontakt och arbeta tillsammans med verksamhetsföreträdare och uppdragsgivare
Har relevant universitets- eller högskoleutbildning
Har kunskap inom hållbar resursanvändning, förebyggande av avfall och cirkulära flöden
Har god förmåga att arbeta med flera frågor samtidigt men också förmåga att avgränsa dessa där så krävs

Anställningsvillkor
Heltid. Projektanställning under en tvåårsperiod med start enligt överenskommelse. Lön efter överenskommelse. Huvudsaklig placeringsort är på kontoret i Borås, men viss del av arbetet kan komma att utföras i medlemskommunerna. Urval kommer att ske löpande.
Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryteringskonsulter och annonsföretag. Visa mindre

Samordnare Regional avfallsplan

Boråsregionen har samordnat de åtta kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda i arbetet med att ta fram en regional avfallsplan. Syftet är att få ett gemensamt styrdokument med mål och åtgärder för den fortsatta utvecklingen av avfalls­förebyggande och avfallshantering i regionen. Den regionala avfallsplanen antogs av kommunalförbundets Direktion i september 2021 och nu inleds arbetet med att i samverkan ge... Visa mer
Boråsregionen har samordnat de åtta kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda i arbetet med att ta fram en regional avfallsplan. Syftet är att få ett gemensamt styrdokument med mål och åtgärder för den fortsatta utvecklingen av avfalls­förebyggande och avfallshantering i regionen. Den regionala avfallsplanen antogs av kommunalförbundets Direktion i september 2021 och nu inleds arbetet med att i samverkan genomföra målen i planen. Boråsregionen ska stödja kommunerna i genomförandet av planen och arbeta för en långsiktigt hållbar region. En cirkulär och hållbar framtid är ett prioriterat fokusområde i Utvecklingsstrategi Sjuhärad 2021 – 2030.
Mer information om arbetet med den regionala avfallsplanen hittar du på www.borasregionen.se under Vår verksamhet - Regional utveckling
Tjänsten innebär att du kommer att ansvara för att samordna arbetet med att implementera avfallsplanen i de åtta medlemskommunerna. Vi söker dig som trivs med att ha en central roll i förändringsarbete och att föra människor samman. Då avfallsplanen har ett stort fokus på hållbar resursanvändning och cirkulära flöden kommer du att arbeta med strategisk samverkan inom dessa ramar. Avfallsplanen innehåller 16 mål och arbetet är av varierande karaktär där vissa mål erfordrar stöttning i kommunerna och strategiskt arbete, medan andra mål kräver en mer operativ roll.
Kvalifikationer
För att passa för detta uppdrag ser vi att du
Är en drivande person som entusiasmerar omgivningen att bidra till en hållbar utveckling
Har förmåga att verka utifrån de förutsättningar som kännetecknar en offentlig verksamhet då verksamheten bedrivs i en politiskt styrd organisation
Har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift och kan presentera komplex information på ett begripligt sätt
Är strukturerad, flexibel och har förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är en lagspelare
Tar initiativ och har lätt för att ta kontakt och arbeta tillsammans med verksamhetsföreträdare och uppdragsgivare
Har relevant universitets- eller högskoleutbildning
Har kunskaper inom avfall, återvinning och förebyggande av avfall
Har god förmåga att arbeta med flera frågor samtidigt men också förmåga att avgränsa dessa där så krävs

Anställningsvillkor
Heltid. Projektanställning 2022-03-01 – 2024-02-29. Lön efter överenskommelse. Huvudsaklig placeringsort är Borås, men viss del av arbetet kan komma att utföras i medlemskommunerna. Urval kommer att ske löpande.
Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryteringskonsulter och annonsföretag. Visa mindre

Miljöutredare inom Klimatanpassning

Har du ett stort intresse av samhällsbyggande och klimatfrågor? Vill du vara med och utveckla framtidens samhälle där vi lever klimatsmart tillsammans? Då har vi arbetet för dig! Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- och tobakshandläggning. I förvaltningens uppdrag ingår också miljöstrategiskt arbete så som natur- och vattenvård samt att stödja konsumentintressena och uppmuntra hållbar k... Visa mer
Har du ett stort intresse av samhällsbyggande och klimatfrågor? Vill du vara med och utveckla framtidens samhälle där vi lever klimatsmart tillsammans? Då har vi arbetet för dig!

Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- och tobakshandläggning. I förvaltningens uppdrag ingår också miljöstrategiskt arbete så som natur- och vattenvård samt att stödja konsumentintressena och uppmuntra hållbar konsumtion genom att erbjuda energi-, klimat-, konsumenträtt-, budget- och skuldrådgivning. Förvaltningen är aktiv i stadens samhällsplaneringsprocess och deltar i andra gemensamma processer i staden. Miljöförvaltningen arbetar för att förbättra boråsarnas livsmiljö och hälsa i linje med stadens miljömål och Vision 2025 om en långsiktigt hållbar utveckling.

Miljöförvaltningen har cirka 80 medarbetare och är indelad i sex avdelningar: Tillstånd och livsmedelskontroll, två avdelningar för Miljötillsyn, Miljöstrategiska, Konsument Borås och Verksamhetsstöd. Utöver detta finns också en stab.

Miljöstrategiska avdelningen arbetar med och har ansvar för frågor som rör bland annat detaljplaner, naturvård, miljöövervakning, klimatsamordning, strandskydd, miljömålsuppföljning, miljökommunikation och energi- och klimatrådgivning. På avdelningen arbetar idag 14 medarbetare.

Det förändrade klimatet påverkar många delar av samhället. Borås är ett av de 25 områden i Sverige där översvämningsrisken är betydande och konsekvenserna kan bli stora. För att nå de mål som finns för samhällsbyggandet med "Borås Stad växer" behöver vi förstärka arbetet kring klimatanpassning med ytterligare två tjänster.

Du kommer i din roll att arbeta med att identifiera och utvärdera åtgärder för att skydda samhället mot konsekvenserna av ett förändrat klimat. Initialt kan det handla om kartläggning av möjliga våtmarker och naturanpassade lösningar, som även gynnar den biologiska mångfalden och sambanden med dagvattenhanteringen. Även fysisk planering kopplat till klimatanpassning och ekosystemtjänster, är en uppgift som du tar dig an. Du samverkar med flera andra instanser inom och utom organisationen för att tillsammans driva på utvecklingen i frågor kopplat till samhällsbyggande i ett föränderligt klimat.

Vi söker dig med en naturvetenskaplig/teknisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom yrkeserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med samhällsbyggnadsprocessen med fokus på miljöområdet men också att du har goda kunskaper inom klimatanpassningsområdet och vatten.

Att jobba i team och att driva projekt är ett naturligt arbetssätt för dig. Du har erfarenhet av och känner stort engagemang för klimatförändringarna och dess effekter, du är initiativrik, strukturerad, uthållig och har lätt för att kommunicera i tal och skrift på svenska. Du är en van IT-användare och har grundläggande kunskaper inom Officepaketet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid. Visa mindre

Samordnare Landsbygdsstöd - Vatten

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag.... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden. Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Vi på Enheten för Landsbygdsutveckling arbetar för en levande landsbygd. Vi arbetar med miljömålen i fokus och försöker ta vara på och utveckla landsbygdens företag utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. Enheten består av drygt 50 medarbetare som finns i Borås, Skara, Uddevalla och Göteborg. Enheten för Landsbygdsutveckling är en av tre enheter på Landsbygdsavdelningen.

Funktionen för Landsbygdsstöd är en av tre funktioner på enheten. Vi hanterar ett stort antal stöd inom Landsbygdsprogrammet och Havs- och fiskeriprogrammet, som rör allt från våtmarker till fiske och djurstallar. Vi jobbar mer och mer flexibelt för att kunna täcka upp för varandra och klara arbetstoppar under vissa perioder. Du kommer ingå i en grupp om ca 18 medarbetare som finns på tre orter, Skara, Borås och Uddevalla.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

• aktivt driva utvecklingen kring vattenfrågor inom enhetens ansvarsområde.
• jobba med kommunikationen kring våra stöd till bland annat vattenåtgärder.
• i samverkan internt och externt bidra till att Länsstyrelsen bidrar till ett hållbart Västra Götaland.
• med fokus på enhetens frågor samverka med Länsstyrelsens våtmarkssamordnare.
• handlägga ansökningar och utbetalningar av främst miljöinvesteringar.

Rollen som samordnare med fokus på utveckling och samverkan kring vattenfrågor är ny och därför kommer du att själv få möjligheten att påverka utformningen till viss del.

Placeringsort: Uddevalla, Skara eller Borås. Ange i ansökan vilken av orterna du är intresserad av.

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser.


KVALIFIKATIONER
Krav
• Naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot naturvård, ekologi eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Kunskap om och/eller erfarenhet av att arbeta med vattenfrågor.
• Körkort för bil.

Meriterande
• Erfarenhet av arbete med nätverkande och samordnande karaktär.
• Kunskap om och/eller erfarenhet av att arbeta med våtmarker.
• Kunskap och/eller erfarenhet av GIS.
• Kännedom om lantbruksföretagande och lantbrukets förutsättningar.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som samordnare behöver du tycka om att möta människor, skapa goda relationer och bygga förtroende hos de du möter. Du är kreativ och har förmåga att komma med idéer samtidigt som du arbetar på ett effektivt och strukturerat sätt. Du tycker om att hitta nya vägar och bygga nätverk både internt och externt.

Du har lätt för att skapa engagemang och delaktighet i en grupp. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig på ett enkelt och lättförståeligt sätt i både tal och skrift.

Verksamhetens förändrade behov innebär att du behöver ha ett flexibelt förhållningssätt. Du behöver trivas med att arbeta både i grupp och självständigt.

Att utveckla arbetssätt, såväl digitalt som praktiskt, är en del av arbetet och det är viktigt att du är bekväm med det. Rollen är ny och du förväntas bidra till utformningen av såväl rollen som arbetssätt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Sustainability Coordinator FRISTADS

Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus samt med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort. Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjud... Visa mer
Fristads har sedan 1925 utmanat och drivit utvecklingen av slitstarka och funktionella yrkeskläder, alltid med användaren i fokus samt med innovation och hållbarhet som drivkrafter. I vårt produktsortiment finns såväl klassiska som moderna plagg för en rad branscher och våra plagg är gjorda för att leva upp till de högsta kraven när det gäller kvalitet, säkerhet och komfort.

Fristads är en del av Hultafors Group, som ägs av Investment Latour AB och erbjuder en bred portfölj av produkter och varumärken för professionella användare. Läs mer på www.fristads.com.

Hultafors Group har mer än 1600 anställda och omsättningen uppgick 2020 till 4,7 miljarder SEK. www.hultaforsgroup.com

Vi har ambitionen att bli bäst inom hållbarhet!

Att ständigt utveckla, utmana och hitta nya lösningar som är bättre för miljön är vår drivkraft och passion.

Vill du vara med på vår resa?

Vi har redan kommit en bit och tagit flera stora steg i samband med utveckling av våra EPD och är det första företaget i världen som gjort en EPD på kläder: https://www.fristads.com/sv-se/om-oss/vart-hallbarhetsarbete

Varför @Fristads?
Fristads är en av marknadsledarna inom yrkeskläder i Norden samt hållbarhet och miljö i branschen. Vi har hållbarhet som en avgörande del i vår affärsstrategi. Här finner du engagerade kollegor som värdesätter hållbarhetsaspekterna i sina arbetsområden. Vår företagskultur sammanfattar vi med orden Togetherness, Passion, Simplicity, Performance och som medarbetare är du ambassadören för dessa värderingar.

Rollen
Du får en utvecklande och rolig roll i ett team som har stor arbetsglädje och i en organisation som ligger i framkant inom sin bransch. Vi kommer att ge dig de bästa förutsättningarna för att du ska lyckas. Vi erbjuder marknadsmässiga villkor och de verktyg som behövs för att du ska kunna utföra ditt arbete på allra bästa sätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Analysera, driva, utveckla, planera samt följa upp Fristads hållbarhetsarbete i linje med fastställd målsättning och strategi
• Presentera och informera Fristads kunder om hållbarhetsarbetet
• Projektleda och koordinera olika hållbarhetsinitiativ framför allt inom ”close the loop”
• Driva och följa upp Fristads LCA-arbete
• Arbeta med Fristads hållbarhetsmål i samarbete med hållbarhetsstyrgruppen
• Kontinuerligt arbeta för att mäta, förbättra och följa upp hållbarhetsarbetet
• Stötta ansvariga för leverantörsutveckling i arbetet mot en mer hållbar leverantörskedja

Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor och som håller dig uppdaterad inom området avseende målsättningar, lagstiftning, regler samt inom olika utvecklings- och innovationsområden.

Du har en relevant utbildning inom textil, meriterande är om du kompletterat det med någon kurs inom cirkulär ekonomi eller hållbarhet, samt har ett par års arbetslivserfarenhet inom hållbarhetsområdet. Du kan vara såväl senior eller relativt nyutbildad, avgörande för oss är att du besitter de personliga egenskaperna som rollen kräver och något års erfarenhet av att analysera, driva, utveckla, planera samt följa upp ett företags hållbarhetsarbete.

Du är kommunikativ och förmedlar tillit och skapar engagemang i dessa frågor inom både den egna organisationen och i kontakt med kunder samtidigt som du inspirerar och motiverar till förändring.

Du har erfarenhet av att leda projekt och projektbaserade arbetssätt.

Du är initiativtagande, har förmåga att strukturera, prioritera och driva frågor inom ditt ansvarsområde och kommer i mål.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att själv initiera resultatorienterade processer med tydliga mål och strategier för att nå framgång, samt att du har ett aktivt nätverk inom hållbarhetssektorn.

Du kommunicerar både på svenska och engelska

Känns rollen som skriven för dig? Bra! Välkommen att söka och hör gärna av dig om du har frågor eller funderar på något.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Fristads med @FRAM, Katarina Czudowska, 0735-17 37 89,
Ansöker gör du enklast på www.framrekrytering.se Visa mindre

Miljö- och kvalitetssamordnare

Elanders Sverige AB är specialiserade på Supply Chain Solutions och Print Solutions. För oss går hållbarhet hand i hand med ett globalt perspektiv. I vårt miljöarbete strävar vi alltid efter förbättrade processer, produktionsmetoder och produkter som minskar vår miljöpåverkan över hela livscykeln. Ambitionen är att leva upp till och överträffa de miljökrav som ställs på vår verksamhet. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001, FSC och Svanen samt sed... Visa mer
Elanders Sverige AB är specialiserade på Supply Chain Solutions och Print Solutions.
För oss går hållbarhet hand i hand med ett globalt perspektiv. I vårt miljöarbete strävar vi alltid efter förbättrade processer, produktionsmetoder och produkter som minskar vår miljöpåverkan över hela livscykeln. Ambitionen är att leva upp till och överträffa de miljökrav som ställs på vår verksamhet.
Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001, FSC och Svanen samt sedan 2010 även ett klimatneutralt bolag. Vi söker dig som tar ett helhetsgrepp över processerna och fortsätter att driva, leda och utveckla det redan påbörjade arbetet. Tjänsten är placerad i Viared där du ansvarar för det lokala arbetet inom HSE och kvalitet. Du kommer även vara samordnade för våra två siter och har den lokala kvalitetsansvariga i Vällingby som stöd.
Arbetsuppgifter
Du ansvarar för det interna ledningssystemet och säkerställer att bolaget uppfyller alla interna och externa krav kopplat till miljö-och kvalitet. Du kommer att driva, leda och planera arbetet inom HSE, kvalitet och hållbarhetsfrågor samt följa upp avvikelser för kontinuerlig förbättring baserat på ISO 9001 och 14001, FSC, Svanen samt Elanders miljömål. Hantera kund- och leverantörsrelationer och ansvara för interna och externa revisioner. Du kommer att stötta organisationen och dess chefer genom att informera och utbilda internt, dokumentera och följa upp att allt efterlevs genom platsbesök eller digitalt. Uppgifter kommer även beröra andra områden såsom skyddskommittéarbete, GDPR och inköp där du samarbetar med övriga funktioner i bolaget. Tjänsten präglas av en prestigelöshet och viljan att lära sig nytt och att vara i ständig utveckling.
Kvalifikationer
Vi tror du har några års erfarenhet av HSE och kvalitetsfrågor inom lager eller industriverksamhet med god kännedom av miljö- och arbetslagstiftning. Relevant utbildning inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö eller likvärdig erfarenhet. Du kommer att ha kontakt med alla nivåer inom organisationen och är bra på att kommunicera och presentera på både svenska och engelska.
Du är en initiativtagare som trivs att arbeta operativt med förmågan att ändra fokus från detaljer till helhet med ett affärsinriktad fokus. Meriterande med erfarenhet av internationella organisationer.
Om bolaget
Elanders Sverige AB finns på två orter, 3PL-hubben och Huvudkontoret i Borås och vår digitala produktionsanläggning i Vällingby. Tillsammans levererar vi lösningar som täcker hela eller delar av våra kunders försörjningskedja beroende på behov. Från inköp, lager, konfiguration, fulfillment, kittning och trycksaksproduktion till distribution, betalningslösningar och eftermarknadstjänster. Vi är kollektivavtalsanslutna och har lokala fackklubbar.
Vi är en del av Elanders koncern som har över 6000 anställda världen över. Mer information om Elanders Sverige AB finns att läsa på www.elanders.se
Ansökan
Skicka din ansökan till [email protected] senast den 22 mars. Urval kommer att ske löpande.
För frågor gällande tjänsten vänligen kontakta Martin Skogmar, Platschef Vällingby samt miljö-och kvalitetsansvarig. För frågor gällande rekryteringen kontakta Sara Johansson, HR. Vi undanber oss kontakt av annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Utvecklingsledare

Borås är Sveriges 13:e största kommun med nästan 114 000 invånare, strategiskt belägen mitt i Västsverige med 1,5 miljoner människor boende inom 10 mils radie. Borås balanserar mellan småstad och storstad. Staden är stor nog att rymma ett brett utbud av kultur, nöjen och service, men liten nog att ha allt inom bekvämt avstånd. Miljöar-betet är väl utvecklat och staden är även diplomerad som en Fairtrade City. Borås har vuxit, miljöbalksområdet utvecklas... Visa mer
Borås är Sveriges 13:e största kommun med nästan 114 000 invånare, strategiskt belägen mitt i Västsverige med 1,5 miljoner människor boende inom 10 mils radie. Borås balanserar mellan småstad och storstad. Staden är stor nog att rymma ett brett utbud av kultur, nöjen och service, men liten nog att ha allt inom bekvämt avstånd. Miljöar-betet är väl utvecklat och staden är även diplomerad som en Fairtrade City.

Borås har vuxit, miljöbalksområdet utvecklas och förändras hela tiden vilket medfört att både antalet miljöinspektö-rer antalet tillsynsområden ökat och behöver fortsätta öka. För att både medarbetare och chefer ska ha en bra arbetsmiljö, vara en attraktiv arbetsgivare och kunna arbeta effektivt är från och med 2020 förvaltningens miljötill-syn uppdelat på två avdelningar. Miljötillsynsavdelningarna ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötill-syn och båda avdelningarna arbetar med inom både hälsoskydds- och miljöskyddsområdena.

Som utvecklingsledare förväntas du samordna den brottsförebyggande tillsynen. Målet med tillsynen är att motverka fusk, osund konkurrens och organiserad brottslighet. Detta gör du som utvecklingsledare genom att planera och samordna tillsynen med flera avdelningar på Miljöförvaltningen, med andra förvaltningar i Borås Stad och med andra myndigheter som exempelvis Skatteverket, Arbetsmiljöverket och Polisen. Du blir spindeln i nätet som håller ihop arbetet! Du kommer att delta vid flera olika tillsynsinsatser samt hantera beslutsskrivning och eventuella överklagningar.

Uppdraget innebär att du tillsammans med avdelningscheferna för områdena miljötillsyn, livsmedel, alkohol och tobak säkerställer den brottsförebyggande tillsynen i behovsutredning, tillsynsplaner, uppföljning, utvärdering, analys och inte minst vidareutveckling. I uppdraget ingår att utveckla och vidmakthålla nätverkande med andra statliga och kommunala tillsynsmyndigheter. Du är direkt underställd förvaltningschefen och tillhör staben på miljöförvaltningen.


Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik eller samhällsvetenskap med miljöinriktning, naturvetenskap, miljövetenskap eller likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete på strate-gisk nivå, och av att leda andra utan att vara chef.

Du ser samarbete som en viktig faktor för framgång och genom din kompetens och en god dialog inger du förtroende och skapar goda relationer i alla dina kontaktytor. Du driver självständigt ditt arbete i nära dialog med Miljöförvaltningen, internt i Borås Stad samt på nationell nivå. Du har förmågan att klokt navigera i en komplex kontext. Du är en god kommunikatör i såväl tal som skrift och du är med lätthet föredragande i olika sammanhang. Du arbetar proaktivt, innovativt och på en övergripande strategisk nivå och utgår från vad verksamheten behöver för att nå de övergripande målen.

Uppdraget ställer höga krav på analysförmåga och helhetssyn. Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information. Du är snabb, produktiv och motiverad samt har ett starkt enga-gemang och entusiasm för ditt arbete.

Du följer upp och rapporterar resultat och måluppfyllelse till berörda chefer. Du kan överblicka ditt eget ansvarsområde samt sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang. Du visar intresse för och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde. Du tar hänsyn till olika informationskällor och perspektiv och du kan anpassa andras idéer till vår verksamhet.
Erfarenhet av likvärdigt arbete är meriterande och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
B-körkort är ett krav. Visa mindre

Vi söker Miljö- och trafiksäkerhetsansvarig!

Om företaget TRB Sverige AB är ett branschföretag inom transportnäringen som ägs av tolv större transport- och logistikföretag runt om i Sverige. Tillsammans omsätter TRB:s delägarföretag ca 15 miljarder kronor och förfogar över cirka 6 500 fordon och arbetsmaskiner. TRB-nätverket driver gemensamt drygt 100 drivmedelsanläggningar med stort fokus på att erbjuda flera förnyelsebara drivmedel för omställning mot mer miljö- och klimatsmarta transporter. Med ku... Visa mer
Om företaget
TRB Sverige AB är ett branschföretag inom transportnäringen som ägs av tolv större transport- och logistikföretag runt om i Sverige. Tillsammans omsätter TRB:s delägarföretag ca 15 miljarder kronor och förfogar över cirka 6 500 fordon och arbetsmaskiner. TRB-nätverket driver gemensamt drygt 100 drivmedelsanläggningar med stort fokus på att erbjuda flera förnyelsebara drivmedel för omställning mot mer miljö- och klimatsmarta transporter. Med kunskap som drivkraft har TRB fokus på drivmedel, miljö och trafiksäkerhet.

Läs mer på www.trb.seDina arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill driva på omställningen mot mer hållbara transporter. I rollen är du en viktig del i att utveckla fler mervärden i TRB för delägarföretagen. Du har ett övergripande ansvar för att bygga upp en större kunskapsbank och ett större kontaktnät inom detta område vilket ger fördelar i branschen. Vidare ska det miljöchefsnätverk som idag finns inom TRB-gruppen fortsätta att utvecklas och samarbetet mellan delägarföretagen stärkas ytterligare för att ännu bättre kunna använda sig av varandras erfarenheter och kompetenser. Du har en nyckelroll och din kompetens inom hållbara transporter kommer vara avgörande för hur vi lyckas med omställningen.

I tjänsten ingår:

- Arbete i nära relation med delägarföretagens Miljö- och hållbarhetschefer och att driva dess nätverk.
- Hålla god relation med delägarföretagens ledning.
- Stärka kontaktnätet inom miljö och trafiksäkerhet i framförallt transportbranschen.
- Bistå delägarföretagen i miljö- och hållbarhetsfrågor samt trafiksäkerhetsfrågor.
- Omvärldsbevakning - nu och framtid samt tillse att delägarföretagen är omvärldsorienterade.
- Representant i flera olika projekt och relevanta grupper samt nätverk.
- Planera och driva TRBs miljöchefskonferenser.

TRB Sverige består av två tjänster, varav detta är den ena. Du kommer sitta tillsammans med VD och Drivmedelsansvarig i Borås.Din profil
Vi söker dig som har hög kompetens inom området miljö- och hållbarhetsfrågor och som nu vill ta nästa steg. Som person är du strukturerad och flexibel i ditt sätt att arbeta. Du är van och trivs med att arbeta självständigt, driva ditt arbete framåt och kan prioritera.

För att lyckas i rollen bör du vara lyhörd, engagerad och kommunikativ. Vidare är du analytiskt lagd, lösningsfokuserad och trivs med att resa. Har du erfarenhet från transportbranschen eller en akademisk bakgrund är det meriterande, men inget krav. Du har relevant kunskap inom Excel och andra Officeprogram samt kommunicerar obehindrat både i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder dig en nyckelroll i en bransch där miljö- och hållbarhetsfrågor är i fokus. Du får möjlighet att vara med och utforma tjänsten, ta eget ansvar och en flexibel vardag.
Tjänstebil ingår.

Rekryteringen genomförs i samarbete med Söder & Co.
Ansöker gör du via hemsida: www.soderco.se
Sista ansökningsdag: 2021-01-25

För frågor om tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Ninni Svahn på tel. 0769-48 43 33.


Om oss
Söder & Co är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Vi har lång erfarenhet från branschen och vet hur viktigt det är med stark lokal förankring. Då vi är ett fullserviceföretag inom bemanningsbranschen hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra samarbeten bygger på relationer grundade på långsiktighet, engagemang, enkelhet och förtroende. Hos oss gör människor skillnad. Visa mindre

Projektledare Avfallsplan / Samordnare Fossilfri Boråsregion

Vikarierade projektledare för Regional avfallsplan samt samordnare område biogas i projektet Fossilfri Boråsregion Vi söker dig som gillar att ha en central roll i förändringsarbete och gillar att föra samman människor. Avfallsplanen är ett styrande dokument för hur kommunerna förebygger och tar hand om sitt avfall. Du kommer att ansvara för att samordna remissförfarandet av den nya regionala avfallsplanen för Boråsregionens åtta kommuner; Bollebygd, Borås... Visa mer
Vikarierade projektledare för Regional avfallsplan samt samordnare område biogas i projektet Fossilfri Boråsregion
Vi söker dig som gillar att ha en central roll i förändringsarbete och gillar att föra samman människor. Avfallsplanen är ett styrande dokument för hur kommunerna förebygger och tar hand om sitt avfall. Du kommer att ansvara för att samordna remissförfarandet av den nya regionala avfallsplanen för Boråsregionens åtta kommuner; Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda. En del av din arbetstid kommer du att lägga som samordnare för området biogas i projektet Fossilfri Boråsregion. I denna roll kommer du att vara navet för biogasfrågan i Boråsregionen.
Om arbetet
Projektet med att ta fram en gemensam regional avfallsplan påbörjades hösten 2019 och är under 2021 i sin slutfas. I rollen som vikarierande projektledare kommer fokus att ligga på remiss och antagande av avfallsplanen. Detta innebär att
· Leda arbetet för remiss och antagande av den nya regionala avfallsplanen
· Ta hand om frågor kopplat till remissen av avfallsplanen
· Vara ett stöd för kommunerna under remisstiden
· Sammanställa och arbeta in remissvaren
· Föra dialog med politiken
· Ta fram förslag på hur avfallsplanen ska förvaltas och implementeras efter att den är antagen
· Arbeta med övriga frågor kopplat till avfallsplanen eller för våra kommuner relevanta avfallsprojekt
I rollen som samordnare för biogasområdet i projektet Fossilfri Boråsregion ingår följande arbetsuppgifter:
· Skapa kontaktvägar med energibolagen och biogasaktörer i regionen
· Få förståelse över biogasstatus och potential i regionen
· Stötta projektet med kunskapsspridning kring biogas (t.ex. vid seminarier, möten)
Kvalifikationer
För att passa för detta uppdrag ser vi att du
· Är en drivande person som entusiasmerar omgivningen att bidra till en hållbar utveckling
· Har erfarenhet av projektledning/styrning och utredningsarbete
· Har förmåga att verka utifrån de förutsättningar som kännetecknar en offentlig verksamhet, då verksamheten bedrivs i en politiskt styrd organisation
· Har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift och kan presentera komplex information på ett begripligt sätt
· Är strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är en lagspelare.
· Tar initiativ och har lätt för att ta kontakt och arbeta tillsammans med verksamhets-företrädare och uppdragsgivare
· Har relevant universitets- eller högskoleutbildning
· Har kunskaper inom avfall, återvinning och biogas
Anställningsvillkor.
Heltid. Allmän visstidsanställning 2021-02-01 till 2021-09-30. Visa mindre

Vi söker Miljö- och trafiksäkerhetsansvarig!

Om företaget TRB Sverige AB är ett branschföretag inom transportnäringen som ägs av tolv större transport- och logistikföretag runt om i Sverige. Tillsammans omsätter TRB:s delägarföretag ca 15 miljarder kronor och förfogar över cirka 6 500 fordon och arbetsmaskiner. TRB-nätverket driver gemensamt drygt 100 drivmedelsanläggningar med stort fokus på att erbjuda flera förnyelsebara drivmedel för omställning mot mer miljö- och klimatsmarta transporter. Med ku... Visa mer
Om företaget
TRB Sverige AB är ett branschföretag inom transportnäringen som ägs av tolv större transport- och logistikföretag runt om i Sverige. Tillsammans omsätter TRB:s delägarföretag ca 15 miljarder kronor och förfogar över cirka 6 500 fordon och arbetsmaskiner. TRB-nätverket driver gemensamt drygt 100 drivmedelsanläggningar med stort fokus på att erbjuda flera förnyelsebara drivmedel för omställning mot mer miljö- och klimatsmarta transporter. Med kunskap som drivkraft har TRB fokus på drivmedel, miljö och trafiksäkerhet.

Läs mer på www.trb.seDina arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill driva på omställningen mot mer hållbara transporter. I rollen är du en viktig del i att utveckla fler mervärden i TRB för delägarföretagen. Du har ett övergripande ansvar för att bygga upp en större kunskapsbank och ett större kontaktnät inom detta område vilket ger fördelar i branschen. Vidare ska det miljöchefsnätverk som idag finns inom TRB-gruppen fortsätta att utvecklas och samarbetet mellan delägarföretagen stärkas ytterligare för att ännu bättre kunna använda sig av varandras erfarenheter och kompetenser. Du har en nyckelroll och din kompetens inom hållbara transporter kommer vara avgörande för hur vi lyckas med omställningen.

I tjänsten ingår:

- Arbete i nära relation med delägarföretagens Miljö- och hållbarhetschefer och att driva dess nätverk.
- Hålla god relation med delägarföretagens ledning.
- Stärka kontaktnätet inom miljö och trafiksäkerhet i framförallt transportbranschen.
- Bistå delägarföretagen i miljö- och hållbarhetsfrågor samt trafiksäkerhetsfrågor.
- Omvärldsbevakning - nu och framtid samt tillse att delägarföretagen är omvärldsorienterade.
- Representant i flera olika projekt och relevanta grupper samt nätverk.
- Planera och driva TRBs miljöchefskonferenser.

TRB Sverige består av två tjänster, varav detta är den ena. Du kommer sitta tillsammans med VD och Drivmedelsansvarig i Borås.Din profil
Vi söker dig som har hög kompetens inom området miljö- och hållbarhetsfrågor och som nu vill ta nästa steg. Som person är du strukturerad och flexibel i ditt sätt att arbeta. Du är van och trivs med att arbeta självständigt, driva ditt arbete framåt och kan prioritera.

För att lyckas i rollen bör du vara lyhörd, engagerad och kommunikativ. Vidare är du analytiskt lagd, lösningsfokuserad och trivs med att resa. Har du erfarenhet från transportbranschen eller en akademisk bakgrund är det meriterande, men inget krav. Du har relevant kunskap inom Excel och andra Officeprogram samt kommunicerar obehindrat både i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder dig en nyckelroll i en bransch där miljö- och hållbarhetsfrågor är i fokus. Du får möjlighet att vara med och utforma tjänsten, ta eget ansvar och en flexibel vardag.
Tjänstebil ingår.

Rekryteringen genomförs i samarbete med Söder & Co.
Ansöker gör du via hemsida: www.soderco.se
Sista ansökningsdag: 2021-01-25

För frågor om tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Ninni Svahn på tel. 0769-48 43 33.


Om oss
Söder & Co är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag. Vi har lång erfarenhet från branschen och vet hur viktigt det är med stark lokal förankring. Då vi är ett fullserviceföretag inom bemanningsbranschen hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla delar av bolaget. Våra samarbeten bygger på relationer grundade på långsiktighet, engagemang, enkelhet och förtroende. Hos oss gör människor skillnad. Visa mindre

Miljösamordnare

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss. Webbplats www.vgregion.se/sas Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr Om tjänsten Som miljösamordnare hos oss biträder du miljöstrateg i miljöarbetet och svarar för handläggning vid utvärdering och uppfölj... Visa mer
Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.Webbplats www.vgregion.se/sas

Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgrOm tjänsten
Som miljösamordnare hos oss biträder du miljöstrateg i miljöarbetet och svarar för handläggning vid utvärdering och uppföljning.

Du medverkar vid det löpande miljöarbetet och rapporterar till miljöstrateg. Du stödjer avdelningarna i arbetet med miljöfrågor i samarbete med miljö- och kemikalieombud. Du ansvarar för att följa utvecklingen inom miljöområdet och bedriva arbetet för att uppnå uppsatta mål inom miljöarbetet. En av dina huvudarbetsuppgifter är att administrera SÄS kemikalieanvändning i KLARA kemikaliehanteringssystem och stötta verksamhetens kemikalieombud i arbetet med årlig inrapportering av kemikalier. I arbetet ingår även att delta i regionala samarbetsgrupper inom miljöområdet.

Ditt uppdrag som miljösamordnare innebär:

- Underhåll och uppdatering av miljöledningssystemet
- Genomförande och uppföljning av interna miljörevisioner
- Samla in statistik och underlag till miljörapporter
- Delta vid framtagande av handlingsplaner för miljöarbetet
- Delta vid miljötillsyn och ha kunskap om egenkontrollen
- Identifiera behov av olika utbildningsinsatser inom ramen för miljöarbetet
- Informerar och arrangerar utbildning till linjeansvariga och miljöombud
- Kommunicera SÄS miljöarbete via intern miljösida, miljöbrev etc.
- Stöttning vid riskbedömning av hantering av kemikalier i verksamheten

Vi erbjuder dig:

- Ett utmanande arbete med möjlighet att bidra i sjukhusets utveckling
- Möjlighet att utvecklas i en miljö med högkompetenta kollegor
- Ett arbete där din insats kan göra skillnad för väldigt många patienter och medmänniskor
- Möjlighet att utvecklas inom Sveriges största offentliga arbetsgivare
- Möjlighet att verka på ett sjukhus med en genuint god utvecklings- och forskningsmiljö

Om oss på miljöenheten
Miljöenheten är en liten enhet som består av en miljöstrateg och en miljösamordnare. Enheten har som uppdrag att ansvara för att verksamheterna på SÄS bedrivs enligt miljöbalkens lagar och att andra krav, föreskrifter och styrdokument inom miljöområdet efterföljs. Enheten fungerar även som ett stöd för sjukhusets verksamheter när det gäller miljö- och hållbarhetsfrågor.

Din profil
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen med inriktning mot miljö och hållbar utveckling med kännedom inom miljörätt. Du har flera års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom offentlig förvaltning och erfarenhet av miljöledningssystem. Har du kunskaper om kemikalier och hantering av risker vid kemikaliehantering samt om du har arbetat med interna miljörevisioner är det meriterande.

Som person har du förmågan att självständigt arbeta utifrån handlingsplan och uppdrag och även i nära samarbete med miljöstrateg. För att trivas i rollen behöver du ha förmågan att på ett positivt sätt entusiasmera andra och vara serviceinriktad då du stöttar miljöombuden i respektive verksamhet. Du har ett sinne för detaljer och är mån om att arbetet håller en hög kvalitet. Du har god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Resande Koordinator bygg Tidaholm, Skara, Borås, Jönköping

OM OSS Cattic AB är en byggentreprenad som grundades i Umeå 2007 och har uppdrag över hela Sverige. Vi jobbar framförallt med successionsrenoveringar. Vi söker nu en koordinator med inriktning bygg till våra arbetsplatser i Mellansverige! Om tjänsten Det här är en tjänst som kräver stort engagemang. Då vi har arbetsplatser i Borås, Skara och Tidaholm i dagsläget så kommer det krävas mycket tid till att resa mellan städerna. Vi söker en person som har först... Visa mer
OM OSS
Cattic AB är en byggentreprenad som grundades i Umeå 2007 och har uppdrag över hela Sverige. Vi jobbar framförallt med successionsrenoveringar.
Vi söker nu en koordinator med inriktning bygg till våra arbetsplatser i Mellansverige!
Om tjänsten
Det här är en tjänst som kräver stort engagemang. Då vi har arbetsplatser i Borås, Skara och Tidaholm i dagsläget så kommer det krävas mycket tid till att resa mellan städerna. Vi söker en person som har förståelse för byggnation och gärna har jobbat inom byggbranschen minst 3 år.
På Cattic AB är ingen dag den andra lik och du kommer ha mycket varierande arbetsuppgifter. Du kommer vara med från start till slut i våra projekt.
Arbetsuppgifter
· Resa mellan arbetsplatserna
· Rapportera in statusuppdateringar
· Medverka i möten
· Medverka på besiktningar
· Ha daglig kontakt med kunder
· Administrativt arbete


Vem är du?
Vi söker en utåtriktad person som är som gillar att träffa människor och har jobbat inom byggbranschen.
Du ska ha lätt för att knyta relationer, då du kommer ha kontakt med leverantörer och kunder. Du ska ha ett nytänkande tankesätt för att hitta nya lösningar.
Du ska kunna leda konversationer men samtidigt kunna vara en bra lyssnare. Du bör vara van att både arbeta självständigt och i grupp, du ska kunna leda teamet framåt i rätt riktning mot uppsatta mål. Det här är ett jobb som kräver självdisciplin då du kommer jobba väldigt självständigt.


Vad erbjuder vi?
Ett varierande och givande jobb med utmaningar och flexibilitet.
Cattic tillhandahåller företagsbil.
Cattic tillhandahåller företagstelefon.
Cattic tillhandahåller utbildningar.
Ingångslön: 32 000 kr/månMeriterande
Erfarenhet som bas-P/bas-U
Krav
Språk: Flytande svenska och mycket goda kunskaper i engelska
Körkort: B krävs då företagsbil tillhandahålls
Datavana
Referenser
Ansökan
Varmt välkommen att söka jobb som Resande Koordinator hos oss på Cattic AB
Urval och intervjuer sker löpande tills vi hittat rätt kandidat så skicka in din ansökan med bild på dig själv och cv till oss [email protected]
Tjänsten planeras att tillsättas i Augusti.
Vid frågor maila till [email protected] Visa mindre

Miljöutredare

Miljöförvaltningen arbetar för att förbättra miljön i Borås i linje med stadens miljömål och visionen om en långsiktigt hållbar utveckling. Vi söker dig som engageras av miljöstrategiskt arbete och som vill göra skillnad för boråsarna! På miljöstrategiska avdelningen deltar du i samordningen av Borås Stads miljöarbete och samhällsplanering. Det kan vara som förvaltningens representant vid fysisk planering eller i arbetet med de regionala och nationel... Visa mer
Miljöförvaltningen arbetar för att förbättra miljön i Borås i linje med stadens miljömål och visionen om en långsiktigt hållbar utveckling.

Vi söker dig som engageras av miljöstrategiskt arbete och som vill göra skillnad för boråsarna!

På miljöstrategiska avdelningen deltar du i samordningen av Borås Stads miljöarbete och samhällsplanering. Det kan vara som förvaltningens representant vid fysisk planering eller i arbetet med de regionala och nationella miljömålen. Du delar med dig av din miljökompetens till vårt team, likväl som till våra förvaltningar och bolag genom aktivt deltagande i olika projekt och nätverk

Vi söker dig som har en relevant naturvetenskaplig/teknisk examen, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av och känner stort engagemang för miljöfrågorna. Som person är du initiativrik och tror på förändring i samverkan. Du ser helheten, gillar struktur, är uthållig och har lätt för att kommunicera i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande med erfarenhet från liknande arbete i offentlig verksamhet.

Intervjuer kommer att ske löpande under tiden så tveka inte att skicka in din ansökan direkt. Visa mindre

KMA sökes till Svenska Arbetsmiljögruppen!

Är du en driven person som brinner för att skapa goda kundrelationer och tycker om arbetsmiljö? Då har vi tjänsten för dig!: Om kundföretaget Vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på jobbet. Hur vi mår där påverkar hela vårt liv. Därför är det viktigt att ingen ska behöva riskera att skada sig eller bli sjuk på grund av jobbet. Hur vår arbetsmiljö ser ut påverkar också våra förutsättningar för att göra ett bra jobb. När vi kan göra ett bra jobb ... Visa mer
Är du en driven person som brinner för att skapa goda kundrelationer och tycker om arbetsmiljö? Då har vi tjänsten för dig!:Om kundföretaget

Vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på jobbet. Hur vi mår där påverkar hela vårt liv. Därför är det viktigt att ingen ska behöva riskera att skada sig eller bli sjuk på grund av jobbet. Hur vår arbetsmiljö ser ut påverkar också våra förutsättningar för att göra ett bra jobb. När vi kan göra ett bra jobb blir vår arbetsplats mer effektiv.

Vi på Svenska Arbetsmiljögruppen erbjuder tjänster som stärker och förenklar vardagen för företag vilket bidrar till en ökad lönsamhet samt en minskad sjukfrånvaro. Genom våra professionella arbetsmiljöcoacher och brandskyddstekniker levererar vi alltid högsta kvalité på de arbete som vi utför i form av utbildning och support där vi tillsammans med kunderna skapar en trygg och hälsosam arbetsplats. Helt enkelt arbetar vi med att skapa ett systematiskt arbetsmiljöarbete hos våra kunder vilket innebär att den som är ansvarig för arbetsmiljön på ett företag ska undersöka, genomföra och sedan följa upp arbetsmiljön så att ohälsa, olycksfall eller andra tillbud kan förebyggas. För att läsa mer om oss, besök gärna vår hemsida www.svenskaarbetsmiljogruppen.se/

Beskrivning av tjänst

Till Svenska Arbetsmiljögruppen söker vi nu en KMA (Kvalité-, miljö- och arbetsmiljösamordnare) för att stärka upp teamet ytterligare! Då du är ny i branschen kommer Svenska Arbetsmiljögruppen att utbilda dig samt ge dig de byggstenar du behöver för att bli bekväm i rollen som KMA. I ditt arbete kommer du främst att ha direktmöte med kunder som behöver stöttning och vägledning gällande systematiskt arbetsmiljöarbete. Arbetet bedrivs också på telefon och via mail. Efter en intensiv och kunskapsfylld upplärning kommer arbetet mestadels att bedrivas självständigt, men du har alltid kollegor nära till hands på telefon som kan hjälpa dig med diverse support. Svenska Arbetsmiljögruppen arbetar med att ständigt förbättra kunders arbetsmiljöarbete och syftar då till största del på den fysisk arbetsmiljön samt den psykosociala. De samarbetar med små och medelstora företag som är verksamma inom bygg- och verkstadsindustrin.

Men vad kan då Svenska Arbetsmiljögruppen erbjuda dig som söker? Inte nog med att du får vara med i ett växande företag, att du får ta del att ett glatt och hjälpsamt team, så får du också möjligheten att utveckla dig och skapa goda kontakter med företag. Du får en bred kunskap inom arbetsmiljöområdet som du senare kan välja att vidareutveckla dig inom samt att du har möjligheten att vara med och stor påverka din egen arbetsvardag.

Din bakgrund

Du som söker tjänsten som KMA har gärna en bakgrund som skyddsombud inom bygg- eller verkstadsindustrin. Du har fått med dig en del utbildningar inom arbetsmiljö och känner dig bekväm med att vägleda andra företag i frågor om den fysisk arbetsmiljön på ett företag samt den psykosociala. Vidare har du ett stort intresse för arbetsmiljö privat och följer gärna debatter kring ämnet för att hålla dig uppdaterad. Då det ingår resor i tjänsten är körkort ett krav. Språkkunskaper i det svenska språket vad gäller tal och skrift är ett krav, meriterande är om du kan polska.

Personliga egenskaper

Du som person är en driven och ambitiös person som tycker om att hjälpa företag med det där lilla extra. Du möter kunderna i deras frågor och ser till att finnas till hands när de behöver din expertis. Även om din tjänst innefattar att vägleda och sälja utbildningar till kunderna, ligger ditt största fokus på att leverera hållbara arbetsmiljölösningar till dem. Du är en trygg individ som inte har något emot att arbeta självständigt, du tycker om att möta personer i direkta möten samt att du är bekväm med att prata i telefon. Vidare är du social, öppen samt att du har en förmåga att samarbeta med såväl små företag som större.

Anställningsform, omfattning av tjänst och tjänstgöringsort

Detta är en rekrytering till kund vilket innebär en heltidsanställning hos Svenska Arbetsmiljögruppen. Tjänsten är placerad i Borås eller Göteborg.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande och därav kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontaktperson

Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta Ronja Pantzar via mail [email protected]
Om oss

FIRST Personalpartner är ett auktoriserat bemanningsföretag inriktat mot industrins kollektiv- och tjänstemannasida. Vi har personal för inhyrning och rekrytering. Vi arbetar lokalt, vilket innebär att vi alltid strävar efter att anställa personal så nära kundföretaget som möjligt utifrån kompetens och andra krav enligt specifikation från kundföretaget.

Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

KMA sökes till Svenska Arbetsmiljögruppen!

Är du en driven person som brinner för att skapa goda kundrelationer och tycker om arbetsmiljö? Då har vi tjänsten för dig!: Om kundföretaget Vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på jobbet. Hur vi mår där påverkar hela vårt liv. Därför är det viktigt att ingen ska behöva riskera att skada sig eller bli sjuk på grund av jobbet. Hur vår arbetsmiljö ser ut påverkar också våra förutsättningar för att göra ett bra jobb. När vi kan göra ett bra jobb ... Visa mer
Är du en driven person som brinner för att skapa goda kundrelationer och tycker om arbetsmiljö? Då har vi tjänsten för dig!:Om kundföretaget

Vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på jobbet. Hur vi mår där påverkar hela vårt liv. Därför är det viktigt att ingen ska behöva riskera att skada sig eller bli sjuk på grund av jobbet. Hur vår arbetsmiljö ser ut påverkar också våra förutsättningar för att göra ett bra jobb. När vi kan göra ett bra jobb blir vår arbetsplats mer effektiv.

Vi på Svenska Arbetsmiljögruppen erbjuder tjänster som stärker och förenklar vardagen för företag vilket bidrar till en ökad lönsamhet samt en minskad sjukfrånvaro. Genom våra professionella arbetsmiljöcoacher och brandskyddstekniker levererar vi alltid högsta kvalité på de arbete som vi utför i form av utbildning och support där vi tillsammans med kunderna skapar en trygg och hälsosam arbetsplats. Helt enkelt arbetar vi med att skapa ett systematiskt arbetsmiljöarbete hos våra kunder vilket innebär att den som är ansvarig för arbetsmiljön på ett företag ska undersöka, genomföra och sedan följa upp arbetsmiljön så att ohälsa, olycksfall eller andra tillbud kan förebyggas. För att läsa mer om oss, besök gärna vår hemsida www.svenskaarbetsmiljogruppen.se/

Beskrivning av tjänst

Till Svenska Arbetsmiljögruppen söker vi nu en KMA (Kvalité-, miljö- och arbetsmiljösamordnare) för att stärka upp teamet ytterligare! Då du är ny i branschen kommer Svenska Arbetsmiljögruppen att utbilda dig samt ge dig de byggstenar du behöver för att bli bekväm i rollen som KMA. I ditt arbete kommer du främst att ha direktmöte med kunder som behöver stöttning och vägledning gällande systematiskt arbetsmiljöarbete. Arbetet bedrivs också på telefon och via mail. Efter en intensiv och kunskapsfylld upplärning kommer arbetet mestadels att bedrivas självständigt, men du har alltid kollegor nära till hands på telefon som kan hjälpa dig med diverse support. Svenska Arbetsmiljögruppen arbetar med att ständigt förbättra kunders arbetsmiljöarbete och syftar då till största del på den fysisk arbetsmiljön samt den psykosociala. De samarbetar med små och medelstora företag som är verksamma inom bygg- och verkstadsindustrin.

Men vad kan då Svenska Arbetsmiljögruppen erbjuda dig som söker? Inte nog med att du får vara med i ett växande företag, att du får ta del att ett glatt och hjälpsamt team, så får du också möjligheten att utveckla dig och skapa goda kontakter med företag. Du får en bred kunskap inom arbetsmiljöområdet som du senare kan välja att vidareutveckla dig inom samt att du har möjligheten att vara med och stor påverka din egen arbetsvardag.

Din bakgrund

Du som söker tjänsten som KMA har gärna en bakgrund som skyddsombud inom bygg- eller verkstadsindustrin. Du har fått med dig en del utbildningar inom arbetsmiljö och känner dig bekväm med att vägleda andra företag i frågor om den fysisk arbetsmiljön på ett företag samt den psykosociala. Vidare har du ett stort intresse för arbetsmiljö privat och följer gärna debatter kring ämnet för att hålla dig uppdaterad. Då det ingår resor i tjänsten är körkort ett krav. Språkkunskaper i det svenska språket vad gäller tal och skrift är ett krav, meriterande är om du kan polska.

Personliga egenskaper

Du som person är en driven och ambitiös person som tycker om att hjälpa företag med det där lilla extra. Du möter kunderna i deras frågor och ser till att finnas till hands när de behöver din expertis. Även om din tjänst innefattar att vägleda och sälja utbildningar till kunderna, ligger ditt största fokus på att leverera hållbara arbetsmiljölösningar till dem. Du är en trygg individ som inte har något emot att arbeta självständigt, du tycker om att möta personer i direkta möten samt att du är bekväm med att prata i telefon. Vidare är du social, öppen samt att du har en förmåga att samarbeta med såväl små företag som större.

Anställningsform, omfattning av tjänst och tjänstgöringsort

Detta är en rekrytering till kund vilket innebär en heltidsanställning hos Svenska Arbetsmiljögruppen. Tjänsten är placerad i Borås eller Göteborg.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande och därav kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontaktperson

Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta Ronja Pantzar via mail [email protected]
Om oss

FIRST Personalpartner är ett auktoriserat bemanningsföretag inriktat mot industrins kollektiv- och tjänstemannasida. Vi har personal för inhyrning och rekrytering. Vi arbetar lokalt, vilket innebär att vi alltid strävar efter att anställa personal så nära kundföretaget som möjligt utifrån kompetens och andra krav enligt specifikation från kundföretaget.

Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Till Svenska Arbetsmiljögruppen söker vi en Junior KMA!

Är du en driven person som brinner för att skapa goda kundrelationer och tycker om arbetsmiljö? Då har vi tjänsten för dig!: Om kundföretaget Vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på jobbet. Hur vi mår där påverkar hela vårt liv. Därför är det viktigt att ingen ska behöva riskera att skada sig eller bli sjuk på grund av jobbet. Hur vår arbetsmiljö ser ut påverkar också våra förutsättningar för att göra ett bra jobb. När vi kan göra ett bra jobb ... Visa mer
Är du en driven person som brinner för att skapa goda kundrelationer och tycker om arbetsmiljö? Då har vi tjänsten för dig!:Om kundföretaget

Vi tillbringar en stor del av vår vakna tid på jobbet. Hur vi mår där påverkar hela vårt liv. Därför är det viktigt att ingen ska behöva riskera att skada sig eller bli sjuk på grund av jobbet. Hur vår arbetsmiljö ser ut påverkar också våra förutsättningar för att göra ett bra jobb. När vi kan göra ett bra jobb blir vår arbetsplats mer effektiv.

Vi på Svenska Arbetsmiljögruppen erbjuder tjänster som stärker och förenklar vardagen för företag vilket bidrar till en ökad lönsamhet samt en minskad sjukfrånvaro. Genom våra professionella arbetsmiljöcoacher och brandskyddstekniker levererar vi alltid högsta kvalité på de arbete som vi utför i form av utbildning och support där vi tillsammans med kunderna skapar en trygg och hälsosam arbetsplats. Helt enkelt arbetar vi med att skapa ett systematiskt arbetsmiljöarbete hos våra kunder vilket innebär att den som är ansvarig för arbetsmiljön på ett företag ska undersöka, genomföra och sedan följa upp arbetsmiljön så att ohälsa, olycksfall eller andra tillbud kan förebyggas. För att läsa mer om oss, besök gärna vår hemsida www.svenskaarbetsmiljogruppen.se/

Beskrivning av tjänst

Till Svenska Arbetsmiljögruppen söker vi nu en Junior KMA (Kvalité-, miljö- och arbetsmiljösamordnare) för att stärka upp teamet ytterligare! Då du är ny i branschen kommer Svenska Arbetsmiljögruppen att utbilda dig samt ge dig de byggstenar du behöver för att bli bekväm i rollen som KMA. I ditt arbete kommer du främst att ha direktmöte med kunder som behöver stöttning och vägledning gällande systematiskt arbetsmiljöarbete. Arbetet bedrivs också på telefon och via mail. Efter en intensiv och kunskapsfylld upplärning kommer arbetet mestadels att bedrivas självständigt, men du har alltid kollegor nära till hands på telefon som kan hjälpa dig med diverse support. Svenska Arbetsmiljögruppen arbetar med att ständigt förbättra kunders arbetsmiljöarbete och syftar då till största del på den fysisk arbetsmiljön samt den psykosociala. De samarbetar med små och medelstora företag som är verksamma inom bygg- och verkstadsindustrin.

Men vad kan då Svenska Arbetsmiljögruppen erbjuda dig som söker? Inte nog med att du får vara med i ett växande företag, att du får ta del att ett glatt och hjälpsamt team, så får du också möjligheten att utveckla dig och skapa goda kontakter med företag. Du får en bred kunskap inom arbetsmiljöområdet som du senare kan välja att vidareutveckla dig inom samt att du har möjligheten att vara med och stor påverka din egen arbetsvardag.

Din bakgrund

Du som söker tjänsten som KMA har gärna en bakgrund som skyddsombud inom bygg- eller verkstadsindustrin. Du har fått med dig en del utbildningar inom arbetsmiljö och känner dig bekväm med att vägleda andra företag i frågor om den fysisk arbetsmiljön på ett företag samt den psykosociala. Vidare har du ett stort intresse för arbetsmiljö privat och följer gärna debatter kring ämnet för att hålla dig uppdaterad. Då det ingår resor i tjänsten är körkort ett krav. Språkkunskaper i det svenska språket vad gäller tal och skrift är ett krav, meriterande är om du kan polska.

Personliga egenskaper

Du som person är en driven och ambitiös person som tycker om att hjälpa företag med det där lilla extra. Du möter kunderna i deras frågor och ser till att finnas till hands när de behöver din expertis. Även om din tjänst innefattar att vägleda och sälja utbildningar till kunderna, ligger ditt största fokus på att leverera hållbara arbetsmiljölösningar till dem. Du är en trygg individ som inte har något emot att arbeta självständigt, du tycker om att möta personer i direkta möten samt att du är bekväm med att prata i telefon. Vidare är du social, öppen samt att du har en förmåga att samarbeta med såväl små företag som större.

Anställningsform, omfattning av tjänst och tjänstgöringsort

Detta är en rekrytering till kund vilket innebär en heltidsanställning hos Svenska Arbetsmiljögruppen. Tjänsten är placerad i Borås eller Göteborg.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande och därav kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontaktperson

Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta Ronja Pantzar via mail [email protected] eller på telefon 0722-351150
Om oss

FIRST Personalpartner är ett auktoriserat bemanningsföretag inriktat mot industrins kollektiv- och tjänstemannasida. Vi har personal för inhyrning och rekrytering. Vi arbetar lokalt, vilket innebär att vi alltid strävar efter att anställa personal så nära kundföretaget som möjligt utifrån kompetens och andra krav enligt specifikation från kundföretaget.

Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Projektledare Regional avfallsplan

Vi söker dig som trivs med att ha en central roll i förändringsarbete och med att föra samman människor. I två år framåt ska du leda arbetet med att ta fram en ny avfallsplan för Boråsregionens åtta kommuner; Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda. Avfallsplanen ska vara ett ledande dokument i hur kommunerna förebygger och tar hand om sitt avfall. Arbetet ska förhålla sig till gällande lagstiftning och förordning... Visa mer
Vi söker dig som trivs med att ha en central roll i förändringsarbete och med att föra samman människor. I två år framåt ska du leda arbetet med att ta fram en ny avfallsplan för Boråsregionens åtta kommuner; Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda. Avfallsplanen ska vara ett ledande dokument i hur kommunerna förebygger och tar hand om sitt avfall.

Arbetet ska förhålla sig till gällande lagstiftning och förordningar som styr arbetet med kommunal avfallsplan. Därmed kommer du att vara kontaktperson gentemot myndigheter som exempelvis Länsstyrelsen. I arbetet ingår det även att följa upp nuvarande avfallsplan. Exempel på aktiviteter som ingår i rollen som projektledare:
- Leda arbetet med den nya regionala avfallsplanen
- Koordinera tjänstepersonsgrupper genom projektets gång
- Ta fram nulägesbeskrivning av avfallshanteringen i regionens kommuner
- Informera om projektet till tex politiker, tjänstepersoner m.m.
- Anordna samråd
- Ta fram förslag på hur avfallsplanen ska förvaltas efter att den är antagen


För att passa för detta uppdrag ser vi att du:
- Är en drivande person som entusiasmerar omgivningen till att bidra i utvecklingen
- Har stor erfarenhet av projektledning/styrning och utredningsarbete
- Har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift och förmåga att presentera komplex information på ett begripligt sätt
- Är strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är en lagspelare
- Tar initiativ och har lätt för att ta kontakt med och arbeta tillsammans med verksamhetsföreträdare och uppdragsgivare
- Har relevant universitets- eller högskoleutbildning
- Har kunskap inom avfall och återvinning

Då verksamheten bedrivs i en politiskt styrd organisation är det viktigt att du har förmåga att verka utifrån de förutsättningar som kännetecknar en offentlig verksamhet. Kunskap och erfarenhet av arbete med att ta fram prognoser och uppföljningar är önskvärda.

Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund arbetar för att stärka Sjuhäradsområdets utveckling. Förbundet är en kommunal samverkansorganisation med uppgift att tillvarata medlemskommunernas gemensamma intressen och främja deras samverkan. För mer information: www.borasregionen.se Visa mindre